Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Automobili

Automobili Život na kotačima
Podforumi: Nautika, Motori i skuteri, Autoplin

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 08.06.2009., 15:22   #1
SL 500 - problemi s bravom

pozdrav.
ovako, znaci u pitanju je SL500 iz 91godine. slucajno sam zaboravio ugasiti svijetla sto mi je naravno ispraznilo akumulator. da bi upalio auto i ostavio ga da sam radi i puni spojio sam punjac na akumulator koji je vec bio namontiran u auto samo da bi zaverglao i upalio jer sam žurio. prvi pokusaj vrti, posve slabo i ne pali. drugi pokusaj vrti vrti i samo prestade i zablokira se volan i kljuc ostade u bravici i nemoguce ga je izvaditi niti otkociti volan. kljuc je ostao u drugom polozaju znaci onom gdje se npr radio moze slusat. nakon toga izvadim akumulator, nadolijem malo vode jer je falilo, i ostavim punjac da ga puni preko noci. danas stavim aku u auto i da probam ma bravica ni da cuje nece. niti lijevo niti desno. sta bi to moglo biti? da li to sta moze biti povezano s alarmom, inace je cobra alarm model 7777? ili je jednostavno bravica odradila svoje? za bravicu, samo bravicu u servisu traze 500E bez montiranja, a auto treba i odvest do njih sljepom... hvala unaprijed
-franjo- is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.06.2009., 15:46   #2
Probaj suptilno cimati volan lijevo desno dok pokušavaš vratiti ključ u početni položaj.Aktivirala se zaštita volana,nema veze.
Nadalje imaš li ti kontakt,svijetle li lampice?Ako ne,drugi accu unutra i pričekaj 10-tak sekundi pa vidi što će biti.
Inače brava sa 3 ključa za W129 u Hercegovini dođe 100€.
Old 08.06.2009., 17:01   #3
e sad nije tema, ali zanima me... ako auto ima daljinsko zaključavanje, bez mehaničkog ključa(ako takvo uopće postoji) i akumulator se isprazni skroz, što se radi?

logično bi bilo reći napuniti akumulator, ali da bismo to napravili treba dići haubu, a ako je zaključavanje samo daljinsko(ako nema mehaničkog ključa), , ne možemo ući u auto, pa prema tomeni dići haubu
rocket86 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.06.2009., 17:20   #4
Ako si mislio na nešto tipa R Megane, mehanički ključ postoji u onoj kartici, kao i klasična brava skrivena iza plastike....
Old 08.06.2009., 17:21   #5
nikad nisam vidio da se aku toliko može isprazniti da centralno ne otvara.
:misli koji auto nema mehanički ključ za vrata:

edit:jesam jednom, ali nakon 10 mjeseci stajanja, pri čemu je sat u autu uredno svijetlio dok akumulator nije potpuno umro. ali opet-taj je imao ključ za vrata.
Old 08.06.2009., 17:38   #6
Hm... podsjeća me na problem koji je ćaća im'o s mečkom. Zaglavio mu se ključ. Onda je zvao lokalnog bravara, koji mu je uspio izvadit bravu i posložio je nanovo. Ništa nije bilo puklo, ali je neki osigurač iskočio, jer je na tom MBu bilo predviđeno za ponovno paljenje (nakon neuspješnog) ključ prvo stavit u položaj 0 (ili čak izadit) pa tek onda ponovo palit. Mislim da je usluga bila nekih 50-tak tadašnjih DM.
Old 08.06.2009., 17:50   #7
ok, rekoh, ako postoji takva brava, i takav auto. mislim vjerovatno je nešto slično kod onih auta bez kvake...(ok nisu serijski tako, ali znate na što mislim)
rocket86 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.06.2009., 22:33   #8
svjetla rade. struje sada ima jer je napunjen aku. bio je i kod mene covjek koji je radio u mercedesu 25god i pregledao i kaze da mu je kroz ruke proslo pun kurac mercedesa ali da ovakvu bravu jos nije vidio, kaze da je to vjerovatno drugacije za americko trziste i nije se htio zajebavat da nebi jos sta pokvario jer je zbilja pun kurac neke elektronike pospajano u tu bravu. mercedesov servis u županji pavlović kada sam zvao su rekli cijenu samo brave bez montaze 300-500E a to znaci nece bit ispod 400. +montaža i +transport auta do tamo.

i alfa mozes li mi rec gdje to ima ta brava za 100E i br telefona?
-franjo- is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.06.2009., 22:38   #9
daj si tu pogledaj ako kažeš da je auto za američko tržište, možda te jeftinije ispadne sa poštarinom i carinom ako bi je bilo

http://www.rockauto.com/
Old 08.06.2009., 22:41   #10
na amerikancima automaticima (mjenjač na volanu) nemože se izvadit ključ iz brave skroz dok nije mjenjač u položaju P
nenocutlas is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.06.2009., 22:45   #11
Quote:
nenocutlas kaže: Pogledaj post
na amerikancima automaticima (mjenjač na volanu) nemože se izvadit ključ iz brave skroz dok nije mjenjač u položaju P

mjenjac i jest u P, a i mjenjac je na sredini, nije na volanu.
-franjo- is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.06.2009., 15:49   #12
Trk u euroline, nebi smjelo biti skupo
fordista is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.06.2009., 18:05   #13
Quote:
fordista kaže: Pogledaj post
Trk u euroline, nebi smjelo biti skupo
Aha,kako da ne.Pa onda još jedan post "prevara i bahatost servisa-sequal".
Franjo,na tvom mjestu ja bih u Orašje,na putu prema Brčkom čovjek ima valjda 50-tak mečki na lageru.Ako on nema bravu,nema ni Braco Radovanović.
Samo jesi probao ovu tvoju mrdati?Možda je onaj jezičac za zaključavanje pukao i lockao volan.Što misliš o ideji da sa svojim problemom upoznaš lokalnog ključara?
Old 09.06.2009., 19:45   #14
ako je za američko tržište, nemreš mješati djelove za EU tržište.
ima razlike.
na novoj S klasi ima čak 3000 različitih djelova odnosno
drugačije posloženo itd...
BundyBoy is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.06.2009., 20:19   #15
ma treba tu bravu skinut pa vidit, vjerojatno je sama brava, i tako nemožeš više pokvarit više nego sad valjda, pa nek mehaničar skine
nenocutlas is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.06.2009., 20:54   #16
Quote:
BundyBoy kaže: Pogledaj post
ako je za američko tržište, nemreš mješati djelove za EU tržište.
ima razlike.
na novoj S klasi ima čak 3000 različitih djelova odnosno
drugačije posloženo itd...
Svjestan si da je pitanju W129,jelda?
2Neno-bolje ključar,vjeruj mi.Mehaničar će (ako je to nekad radio),znati kad se skine.A problem je u tome što je sad lockano.Kao i jedan naš cijenjeni kolega.
Old 09.06.2009., 21:08   #17
evo cuo sam se s covjekom koji radi u mercedesu u njemackoj. kaze posto je to luksuznije auto, da je on to najvjerovatnije registrirao kao kradju, a oni imaju funkciju koja blokira auto na taj nacin. jer u pravilu, mjenjac se moze micat na prvom polozaju kljuca u bravi na kojoj i jest moj kljuc, a kod mene se nemoze micat, a i kad brava ode ne blokira se i volan, vec samo brava ne radi... trebam sutra onda vidjet neki serviser da ga dodje spojit na kompjuter, samo sto je problem niti jedan nece na dodje. valjda cu rijesit to sutra. hvala na pokusaju pomoci... heh pozz
-franjo- is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.06.2009., 22:20   #18
Ufff,ovo zvuči logično,moram priznati.
Reci mi imaš li ti prekidač AC pumpe na ručici mjenjača?Možda je i nju isključio)ako ga ima).
Old 10.06.2009., 02:32   #19
Quote:
alfa146 kaže: Pogledaj post
Ufff,ovo zvuči logično,moram priznati.
Reci mi imaš li ti prekidač AC pumpe na ručici mjenjača?Možda je i nju isključio)ako ga ima).
nemam pojma. ni nez sta je to. al mislim da nema
-franjo- is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.06.2009., 19:49   #20
Quote:
-franjo- kaže: Pogledaj post
nemam pojma. ni nez sta je to. al mislim da nema
Na ručici mjenjača (doduše manuelnog,S klasa,to godište) je ispod sheme šaltanja bio mali poklopac ispod kojega je bio lociran prekidač koji je prekidao rad pumpe za dovod goriva.Primitivno,ali učinkovito.
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 16:29.