Natrag   Forum.hr > Razno > Arhiva > Star Trek Fan Club

Star Trek Fan Club Resistance is futile.

Tematski alati Opcije prikaza
Old 20.06.2009., 07:47   #1
Fizionomije naroda i narodnosti u Star Treku

Nešto se raspravlajlo o ovome na drugim temama,ali ja ne bi bio ja da ne otvorim posebnu temu...

E sad, imam pitanje-jesu li ljudi fizički slabiji od svih redom:
Vulkanaca,Romulanaca,Kardasijanaca i pgotovo Klingonaca?

Da li prsječni Klingonci bi trebali imati oko 2metra?

Također, zanima me klima na njihovim planetima?

Vulkanci žive na pustinjskom planetu,a Kardasija mislim da nije pustinja,ali vole toplu klimu...

Za Klingonce ne znam čime je uvijetovana njihova snaga,možda zato što su ratničko društvo?

Iako su današnji ljudi mnogo višlji nego u doba Sparte npr.

Bajoranci mi ne djeluju previše snažno,a mislim da su Ferengiji od humanoidnih rasa najniži i (valjda) najslabiji...
Old 20.06.2009., 14:22   #2
ovaj naslov, koketiranje sa komunizmom, a?

Ako su Vulkanci jači od ljudi, a Romulanci su nastali od Vulkanaca, pretpostavljam da su onda ljudi slabiji od svih navedenih osim od Kardasijanaca.

Ne moraju svi klingonci bit 2 metra, a jaki su pretpostavljam zbog njihovog načina života (ratničkog) jer - ubij ili budi ubijen.

Bajoranci mi djeluju kao vjerski fanatici, i prema meni, jedina borba u kojoj se mogu iskazat je ona kad im okupiraš glavni planet

Ferengiji, da sam kapetan Federacijskog broda, i da mi ga uništi neki ferengijski, sam bi zatražio nečastan otpust iz flote (isto mislim i za hand to hand combat)

Imaju i oni svoje svjetle trenutke, al eto, to je moje mišljenje.
Eddington is offline  
Old 21.10.2011., 19:25   #3
mene osobno smeta što su svi vanzemaljci humanoidne rase preslični ljudima...to u stvarnosti nebi bio slučaj...pogledajmo samo na Zemlji - kinezi - niski, skandinavci/crnci - jače građe visoki, arapi - nešto niži rastom...ima odstupanja ali uglavnom to je to a svi smo sa istog planeta i iz istih uvjeta razvoja od prije 2 000 000 godna.

Producanti i scenaristi su te Star Trek vanzemaljce samo malo začinili nekim modifikacijama po licu i to je to - uvijek iste 2 ruke, 2 noge, 2 uha, 2 oka, ista vsina (osim Ferengija i Hirogenaca), iste kretnje...meni je to monotono...
Old 31.10.2011., 13:47   #4
jbg,to je prije svega bilo u TOS-u zbog budžeta, čak su većina izgledai kao najobičniji ljudi
Old 31.10.2011., 20:23   #5
Ja se ponadao da je autor ovog topica popušio trajni, valjda hoće više
Nosonja_ is offline  
Old 31.10.2011., 20:48   #6
Quote:
Michael Collins kaže: Pogledaj post
jbg,to je prije svega bilo u TOS-u zbog budžeta, čak su većina izgledai kao najobičniji ljudi
a onda mnogi vele kak im je OS najbolji serijal
Old 31.10.2011., 22:11   #7
Quote:
lampion kaže: Pogledaj post
a onda mnogi vele kak im je OS najbolji serijal
bit TOS-a nije budžet.

likovi koji su u kolektivnoj svijesti, su smao iz TOS-a, eventualno Picard, teme su bezvremenske a za svoje doba je vrhunski
Old 01.11.2011., 09:55   #8
Quote:
bit TOS-a nije budžet.

likovi koji su u kolektivnoj svijesti, su smao iz TOS-a, eventualno Picard, teme su bezvremenske a za svoje doba je vrhunski
pa naravno da nije...ljudima tada je bilo zanimljivo maštat ima li još života u svemiru pa im je bilo dovoljno samo napravit neku seriju gdje bi ta tema bila podrobnije odrađena. Bez obzira na kvalitetu i detaljnost efekata.
No za današnje teh. uvijete izgleda smiješno.
Old 01.11.2011., 11:33   #9
Quote:
lampion kaže: Pogledaj post
pa naravno da nije...ljudima tada je bilo zanimljivo maštat ima li još života u svemiru pa im je bilo dovoljno samo napravit neku seriju gdje bi ta tema bila podrobnije odrađena. Bez obzira na kvalitetu i detaljnost efekata.
No za današnje teh. uvijete izgleda smiješno.
A gledaj, Enterprise ima dobre, i dobra je serija,ali nema tu ST dušu
Old 09.11.2011., 19:27   #10
Quote:
A gledaj, Enterprise ima dobre, i dobra je serija,ali nema tu ST dušu
da, baš sad gledam prvu sezonu...i jako mi je dosadna...najviše kritiziram teh. stranu serije, no niti radnja/tema epizoda me ne može oduševiti...

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 01:37.