Forum.hr

Natrag   Forum.hr > Razno > Arhiva > Izbori predsjednički 2010

Izbori predsjednički 2010 Josipović vs. Bandić

Tematski alati Opcije prikaza
Old 11.01.2010., 16:11   #1
Bojko Bojkot
Registrirani korisnik

Registracija: Jan 2010.
Krah desnice

Ovi izbori pokazali su da je desnica zanemariva snaga u našem političkom životu. Desni kandidati polučili su zanemarive rezultate, a jedina uzdanica desnice postao je dojučerašnji komunist Bandić. Izgleda da su se građani ohladili od državotvornih ideja i ta da u budućnosti možemo očekivati daljnje slabljenje desnice.
Bojko Bojkot is offline  
Old 11.01.2010., 16:14   #2
HumbleMan
It's because I'm black ?!

HumbleMan Avatar

Registracija: Sep 2004.
ok, ja sam glasao za Josipovica, i mogu se smatrati ljevicarom, ali ta teza uopce ne drzi vodu...pa tri desnicarska kandidata su skupili preko 30%, mozda i 40.

Problem im je bio razvodnjavanje glasova, sa naglaskom da je kandidat HDZa vec sam po sebi bio katastrofalan. Da je HDZ izasao sa Vidosevicem kao svojim kandidatom, Primorac bi dobio 2%, a drugi krug bi bio puno napetiji između Josipovica i Vidosevica.
Old 11.01.2010., 17:07   #3
Gradski konj
U samoizolaciji

Registracija: Dec 2009.
Quote:
HumbleMan kaže: Pogledaj post
a drugi krug bi bio puno napetiji između Josipovica i Vidosevica.
ne bi, jer bi Bandićevi glasovali za Josipovića i opet bi bilo kao sada.
Gradski konj is offline  
Old 11.01.2010., 17:48   #4
promatrac
Registrirani korisnik

Registracija: Dec 2007.
Quote:
Bojko Bojkot kaže: Pogledaj post
Ovi izbori pokazali su da je desnica zanemariva snaga u našem političkom životu. Desni kandidati polučili su zanemarive rezultate, a jedina uzdanica desnice postao je dojučerašnji komunist Bandić. Izgleda da su se građani ohladili od državotvornih ideja i ta da u budućnosti možemo očekivati daljnje slabljenje desnice.
Naprotiv,mozemo ocekivati jacanje desnice kad se ona vrati politickoj platformi desnice.Trenutno na desnoj strani ima jako praznog prostora i ako se pronade odgovarajuci politicar koji bi okupio i ucvrstio desnicu siguran sam da bi polucila odlicne rezultate na izboru.
promatrac is offline  
Old 11.01.2010., 17:52   #5
RebornMKII
U samoizolaciji

Mislim da desnica sada ovisi o tome što će Kosor dalje napraviti. Ako nastavi s čiščenjem svoje stranke od lopuža kako je krenula ima šanse da zadrži vlast, inače doviđenja i više da vas ne vidimo dok barem jedna generacija političara ne prođe.
RebornMKII is offline  
Old 11.01.2010., 18:24   #6
Adriana Lima fan
Registrirani korisnik

Registracija: Jan 2007.
Uopce nije tako. Vrlo vjerojatno da bi Hebrang osvojio vise glasova od Josipovica. Jednostavno desnica nije bila dovoljno mobilizirana....
Adriana Lima fan is offline  
Old 11.01.2010., 18:32   #7
milla karolina
U samoizolaciji

Registracija: Sep 2007.
Quote:
Adriana Lima fan kaže: Pogledaj post
Uopce nije tako. Vrlo vjerojatno da bi Hebrang osvojio vise glasova od Josipovica. Jednostavno desnica nije bila dovoljno mobilizirana....
Ne već se od kuharskih igara njoke razbacale. Jaka je desnica kad se stavi na skup..ali koga?
milla karolina is offline  
Old 11.01.2010., 18:33   #8
pino3
Registrirani korisnik

Za desničare je ispadanje Hebranga u prvom krugu odlično,na taj način se slabi HDZ.Raspad HDZ bi ubrzo donio nove desne stranke koje bi popunile prostor na desnici.
HDZ nije prava desnica,već je to stranka koja je uništila desnicu!
pino3 is offline  
Old 11.01.2010., 18:33   #9
V_V
Registrirani korisnik

Registracija: Jun 2009.
Quote:
RebornMKII kaže: Pogledaj post
Mislim da desnica sada ovisi o tome što će Kosor dalje napraviti. Ako nastavi s čiščenjem svoje stranke od lopuža kako je krenula ima šanse da zadrži vlast, inače doviđenja i više da vas ne vidimo dok barem jedna generacija političara ne prođe.

S oobzirom na to da su u HDZ-u najdesniji istovremeno najkorumpiraniji (Kalmeta) najnesposobniji (Milinović) i najnepopularniji (Hebrang), to čišćenje će HDZ još više udaljiti od desnih pozicija.
Old 11.01.2010., 18:50   #10
Saul Tigh
Serator

Registracija: Mar 2006.
Quote:
S oobzirom na to da su u HDZ-u najdesniji istovremeno najkorumpiraniji (Kalmeta) najnesposobniji (Milinović) i najnepopularniji (Hebrang), to čišćenje će HDZ još više udaljiti od desnih pozicija.
HDZ niti ne želi biti desnica nego nekakav desni centar, iako niti to nije.
Jake stranke desnice nema jer se za to pobrinuo drIvo Sanader uništavanjem HSPa preko svojih proxya - a HSP je mogao da ga se pustilo da se samostalno razvija, otarasi debele budale i njegovih pripuza postati hrvatska verzija Alleanze Nazionale, talijanskih postfašista.

Ali HDZ ne trpi konkurenciju u svojoj glasačkoj bazi koju je ne jednom zajebao.
Tako se u prostor desnice ubacuju likovi tipa Bandić, Kerum i sl.

No, u HR nema ni ljevice, one prave, to SDP sigurno nije makar sve stranačke damice obukli u crvene kompletiće kao sinoć-
Old 11.01.2010., 18:52   #11
Joaquin_Sanchez
Registrirani korisnik

Registracija: Nov 2008.
To bi samo vi željeli krah desnice, prokleti komunjarski izdanci kumrovečke škole.
SAMO DESNO!
Joaquin_Sanchez is offline  
Old 11.01.2010., 18:59   #12
pino3
Registrirani korisnik

Mislim da bi Kerum mogao stvoriti jaku nacionalnu desnu stranku.Novaca ima,okupiti poštene desne političare širom zemlje i stvoriti pravu desnicu.
HDZ je karikatura,a ne desna stranka.Kome Kosorica liči na desničarku? Ili pop Sanader? Pa njima je glavnio koalicijski partner Pupovac.Pravi desničar ne bi ni pljunuo za njim!
pino3 is offline  
Old 11.01.2010., 19:32   #13
Yivanmukta
U samoizolaciji

Paradoksalno zvuči, ali Josipovićeva pobjeda na predsjedničkim, zacementirala je trijumf Jadranke Kosor na parlamentarnim izborima.

HDZ će sa odlučnom, dijalogu sklonoj Jadrankom na čelu, trijumfirati s dosad najvećom podrškom u dosadašnjih 19 godina demokracije u RH...!!!

Suvereno odnosi preko 54% glasova biračkog tijela.
SDP će dobiti max.27%, sve ostale stranke zajedno - ostatak.

Garantiram životom !

Razlog je vrlo jednostavan.

Biračko tijelo u RH bira na 3 načina; 1. bira kontra vladajuće strukture, 2. uvijek bira tako da postoji ravnoteža vlasti, 3. manji broj glasača bira političku opciju koju preferira (bez obzira na okolnosti).

Parlamentarni izbori koji slijede potaknut će veliku većina birača da se opredjeliti za ravnotežu...tim više što Jadranka sve uvjerljivije nastupa.
Nemojte zanemariti činjenicu da je po prvi put jedan političar (Kosorica) skinuo Mesića s trona popularnosti !!!

Ljudi ne biraju političku opciju, već stabilnost.

Lijevo orjentirani predsjednik i reformama sklona premijerka desnoga centra to garantiraju...!

PS.
Na ruku će joj ići i Milanović koji će se u očima birača kompromitirati neprestanim, kapricoznim nastojanjima da pod svaku cijenu (uglavnom neutemeljeno i isforsirano) našteti njenom rastućem ugledu.

Zadnje uređivanje Yivanmukta : 11.01.2010. at 19:39.
Yivanmukta is offline  
Old 11.01.2010., 19:37   #14
F10EXX
Registrirani korisnik

Registracija: Jul 2007.
Quote:
Yivanmukta kaže: Pogledaj post
Paradoksalno zvuči, ali Josipovićeva pobjeda na predsjedničkim, zacementirala je trijumf Jadranke Kosor na parlamentarnim izborima.

HDZ će sa odlučnom, dijalogu sklonoj Jadrankom na čelu, trijumfirati s dosad najvećom podrškom u dosadašnjih 19 godina demokracije u RH...!!!

Suvereno odnosi preko 54% glasova biračkog tijela.
SDP će dobiti max.27%, sve ostale stranke zajedno - ostatak.

Garantiram životom !

Razlog je vrlo jednostavan.

Biračko tijelo u RH bira na 3 načina; 1. bira kontra vladajuće strukture, 2. uvijek bira tako da postoji ravnoteža vlasti, 3. manji broj glasača bira političku opciju koju preferira (bez obzira na okolnosti).

Parlamentarni izbori koji slijede potaknut će veliku većina birača da se opredjeliti za ravnotežu...tim više što Jadranka sve uvjerljivije nastupa.
Nemojte zanemariti činjenicu da je po prvi put jedan političar (Kosorica) skinuo Mesića s trona popularnosti !!!

Ljudi ne biraju političku opciju, već stabilnost.

Lijevo orjentirani predsjednik i reformama sklona premijerka desnoga centra to garantiraju...!

MA koje reforme? Zena izjavi da nece u reformu drzavne uprave jer svi kazu nemoj dirat moje? Zena nece smijenit Kalmetu jer je stao na njezinu stranu u sporu sa Sanaderom? I od takve mlohavice mi ocekujemo reforme?
F10EXX is offline  
Old 11.01.2010., 19:50   #15
Yivanmukta
U samoizolaciji

Quote:
F10EXX kaže: Pogledaj post
MA koje reforme? Zena izjavi da nece u reformu drzavne uprave jer svi kazu nemoj dirat moje? Zena nece smijenit Kalmetu jer je stao na njezinu stranu u sporu sa Sanaderom? I od takve mlohavice mi ocekujemo reforme?
Kopiraj si negdje ovaj moj predhodni upis i pokaži ga za godinu dana.

U Jacu nemoj sumnjati...nije lako uvesti reda u vladi, pogotovo u osinjaku kojeg je formirao Sanader / konstalaciji snaga koje trenutno tamo postoje.

Malo, pomalo...F10EXX (ali sigurno) !

U narednih 2-3 mjeseca Kosor će zasjesti na 1.mjesto rang liste političara u RH i narednih 3-4 godine na tom mjestu ostati betonirana kao što je to dosada bio Mesić.

Garantiram ti.

Yivanmukta is offline  
Old 11.01.2010., 19:52   #16
divizija
U samoizolaciji

Registracija: Apr 2006.
kandidati ljevo od centra su bili josipović, pusić, kajin- 43%.
ostali su svi bili desno od centra, manje ili više, ali desno.
to što od tuđmana nitko ne uspjeva te biraće ujediniti je druga stvar.
divizija is offline  
Old 11.01.2010., 19:53   #17
Adriana Lima fan
Registrirani korisnik

Registracija: Jan 2007.
Desnic ce doziviti u Hrvatskoj veliki povratak po meni za par godina ako ove promjene budu pozitivne kao sto su do sada bile. ali ne mozda kako neki ljudi ocekuju znaci obicne demagogijske poruke etc. vec pravi konzervativizam. No vjerojatno ni pravi konzervativizam "desnicari" nebi prepoznali ako nebi bio demagogijom uljepsan.
Adriana Lima fan is offline  
Old 11.01.2010., 19:55   #18
F10EXX
Registrirani korisnik

Quote:
Yivanmukta kaže: Pogledaj post
Kopiraj si negdje ovaj moj predhodni upis i pokaži ga za godinu dana.

U Jacu nemoj sumnjati...nije lako uvesti reda u vladi, pogotovo u osinjaku kojeg je formirao Sanader / konstalaciji snaga koje trenutno tamo postoje.

Malo, pomalo...F10EXX (ali sigurno) !

U narednih 2-3 mjeseca Kosor će zasjesti na 1.mjesto rang liste političara u RH i narednih 3-4 godine na tom mjestu ostati betonirana kao što je to dosada bio Mesić.

Garantiram ti.

Iz tvojih usta u ______ usi (Bozje, Kosoricine, cije vec treba). Ja nemam nista protiv njih, tko god dobro radi na gospodarstvu hrvatske moze ideoloski bit kakav god zeli, ja cu ga uvijek podrzati, isto kao sto nikad nisam i necu podrzati nekoga tko gospodarski cini stetu hrvatskoj, pa bio on neznam kakav deklarirani domoljub ili stovec.
F10EXX is offline  
Old 11.01.2010., 19:57   #19
F10EXX
Registrirani korisnik

Quote:
Adriana Lima fan kaže: Pogledaj post
Desnic ce doziviti u Hrvatskoj veliki povratak po meni za par godina ako ove promjene budu pozitivne kao sto su do sada bile. ali ne mozda kako neki ljudi ocekuju znaci obicne demagogijske poruke etc. vec pravi konzervativizam. No vjerojatno ni pravi konzervativizam "desnicari" nebi prepoznali ako nebi bio demagogijom uljepsan.
Kad bi mi dobili prave, ekonomske desnicare, onda bi nam svima bilo bolje, no ovi nasi ideoloski desnicari, monopolizatori domoljublja, se ponasaju kao najgori ljevicari jer treba kupovat glasove, a najlakse je kupiti socijalne skupine, na njih treba najmanje potrositi.
F10EXX is offline  
Old 11.01.2010., 20:00   #20
Michael Collins
Registrirani korisnik

Michael Collins Avatar

Registracija: Dec 2006.
Quote:
Bojko Bojkot kaže: Pogledaj post
Vrlo naivno...

Ja osobno brojim HDZ pod ljevicu,ali činjenica je da su većina kandidata na izborima bili desni...

Pravila postanja