Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Zdravlje

Zdravlje Najvažnija stvar na svijetu
Podforumi: Žensko zdravlje, Stomatologija i oralna higijena

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 19.01.2010., 00:18   #1
Kvalitetan TENS uređaj

molim sugestiju oko kupovine tens uređaja.osoba sam koja je operirala kralješnicu i imam polineuropatiju (upala živaca),trebam tens protiv bolova,za stimulaciju živaca,perifernu cirkulaciju...koji model tensa mi predlažete ? također molim pojašnjenje oko 2-kanalnih,4-kanalnih,6- kanalnih uređaja te o čemu ovisi cijena jer vidim da o broju kanala ne, neki 2-kanalni imaju istu cijenu kao 6-kanalni. također neki tens aparati su deklarirani protiv bolova, neki stimulatori, neki masažeri pa me to također zbunjuje pri odabiru pa bih molio da mi odgovorite i pojasnite ove detalje koji me interesiraju,unaprijed zahvaljujem !!!
archibaldam is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.01.2010., 10:33   #2
Quote:
archibaldam kaže: Pogledaj post
molim sugestiju oko kupovine tens uređaja.osoba sam koja je operirala kralješnicu i imam polineuropatiju (upala živaca),trebam tens protiv bolova,za stimulaciju živaca,perifernu cirkulaciju...koji model tensa mi predlažete ? također molim pojašnjenje oko 2-kanalnih,4-kanalnih,6- kanalnih uređaja te o čemu ovisi cijena jer vidim da o broju kanala ne, neki 2-kanalni imaju istu cijenu kao 6-kanalni. također neki tens aparati su deklarirani protiv bolova, neki stimulatori, neki masažeri pa me to također zbunjuje pri odabiru pa bih molio da mi odgovorite i pojasnite ove detalje koji me interesiraju,unaprijed zahvaljujem !!!
To će ti najbolje znati objasniti trgovac. Probaj u Hospitaliji. Oni su imali svakakvih tipova svojedobno.

Ja sam imala na posudbi tens koji je imao 2 priključka, i mogućnost namještanja vrste impulsa po intervalima, intezitetu i program za određeni dio tijela koji se tretira. Jako dobra stvar. Dok sam se s njim tretirala, nisam imala problema s miogelozama
Old 21.01.2010., 20:04   #3
hvala ima li još sugestija
archibaldam is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.01.2010., 20:39   #4
4- kanalni ti je ok, 2-kanalni po meni premalo, a 6-kanalni ti zaista nije potreban. Broj kanala znači koliko elektroda možeš spojiti, 4-kanalni - 8 elektroda.

Teško je reći što da odabereš, ali gledaj da ima što više programa i po mogućnosti da nema limita, odnosno da se sam ne isključuje nakon nekog vremena primjene ili da ga ne možeš pojačavati usred primjene. Cijena 400-600 kn. Raspitaj se što se nudi pa pošalji linkove, onda ću ti moći bolje preporučiti.

Bitna stvar je i kakve elektrode idu - brzo se troše i to ćeš morati s vremena na vrijeme kupovati. Ako su neke nestandardne - možda ih nećeš moći nabaviti ili će biti skuplje od standardnih. 4 komada standardnih je oko 100 kn u Hospitaliji. Ja kupujem preko interneta inače bih bankrotirala.
lahor is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.01.2010., 16:49   #5
kv. tens

evo linkova za TENS--treba mi za bolove,stimulaciju,mišića,živaca,cirkulaciju...uze o bi 4 kanalni ako je to bolje, ako nije bitno možete preporučiti i 2 kanalni koji je kvalitetan,također mogu i sugestije oko kupovine preko e-baya i raznorazna iskustva kao što je poštovana lahor navela oko cijene elektroda.za jednog laika puno zbunjujuće--neki imaju adaptor pa mogu i preko utičnice,punjive baterije,različit im je raspon rekvencije u Hz,struja u mA,duljina impulsa u mikro s,funkcije valova,soft funkcija,samoisključenje,cijena elektroda...

http://www.saturo.hr/UntitledFrameset-1.htm
http://www.zonasrca.hr/proizvod.aspx...nel1gl&IdMnf=5
http://www.sveimamo.com/Proizvodi.as...&sort=NAME_ASC
http://corbis.hr/proizvodi/osobna-nj...-e-n-s-stu-101
http://www.zomel.open.hr/medicinska_oprema/TENS.htm
http://medicinskiproizvodi.mojdoktor...aspx?k=6&pk=15
http://kvantum-tim.info/index.php?op...layout=default
to je uglavnom ono što se u nas nudi
pozz !!!
archibaldam is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.01.2010., 17:05   #6
Sa Omronom nećeš pogriješiti...
Pogledaj na www.medikor.hr...
Imaš i internet prodaju,a možeš ga naručiti i u većini ljekarni u Zg..
mimoza40 is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.01.2010., 17:16   #7
hvala !!!ako može objašnjenje
archibaldam is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.01.2010., 20:53   #8
Od ovih, možda najbolji je ovaj na zonasrca ili HIMED-8050 koji prodaje kvantum-tim. U svakom slučaju, minimalno 4 kanala i što više programa, sa standardnim elektrodama. Pogledati eventualno još i što nudi iskra medical i po kojoj cijeni. Ja imam njihov, doduše za 6000 kn, možda su u međuvremenu cijene pale. Compex isto ima dobrih rješenja, ali sa nestandardnim elektrodama što onda poskupljuje cijelu stvar.
lahor is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.01.2010., 11:03   #9
ovaj na zonasrca-globus je 2 kanalni pa ne znam, a himed 8050 je neki kineski.ni oni koji ga prodaju ne znaju ništa o tome ???
archibaldam is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.01.2010., 11:13   #10
ja imam model Dx6605D.kupljen u technomax-u prije nekih godinu dana za 450 kn-a.sad vidim da je dvokanalni, a da preporučujete 4 -kanalni ali ovakav isti aparat imaju tamo gdje sam išao na terapiju i kažu da je to sasvim dovoljno.
gorak is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.01.2010., 21:13   #11
pitanje je gorak--gdje ste išli na trapiju i za što ga koristite ?? molim odgovor
archibaldam is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.01.2010., 21:21   #12
Imam ja Fittronic 2 .Kupio sam ga 2004 kad sam operirao kičmu i na preporuku doktora u toplicama .Više mi netreba pa ...
Old 26.12.2011., 10:25   #13
Zdravstveno pomagalo - elektrostimulator Dr.Ho's

Pozdrav!

Zanima me ima li netko iskustva sa ovim te da li ima neke koristi od njega. Vidio sam na TV-u da prodaju te da je jako učinkovito, skeptičan sam no zaiteresiran. Ako netko ima iskustva sa tim ili zna nekoga volio bih da napiše nešto više o tome. Hvala!
ElessarOne is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.12.2011., 13:16   #14
Najobičniji TENS aparat koji se koristi desetljećima. Ništa posebno u tome.

EDIT:
Spajam sa starijom temom gdje je kolegica Lahor dala neka objašnjenja. Usput, pozdrav lahorice...
Old 23.03.2015., 11:51   #15
Quote:
trebor kaže: Pogledaj post
Najobičniji TENS aparat koji se koristi desetljećima. Ništa posebno u tome.

EDIT:
Spajam sa starijom temom gdje je kolegica Lahor dala neka objašnjenja. Usput, pozdrav lahorice...
Ako netko želi preporuku onda razmotrite 2 modela njemačke marke BEURER,
jedan je 2-kanalni , drugi četverokanalni. Cijene korektne. Drže ih u SATURU , elektrode Ok, rezervne nisu preskupe. Garancija 3 godine isto nije loše.
Pitajte ih i za ljeplenje elektroda, meni su pomogli da ih baš tak često nemorate kupovat.
PatrikT is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.10.2015., 19:55   #16
Pozdrav svima, imam par pitanja, ovako.. zadobio sam mehaničku ozljedu živca peroneusa, i išao sam pola godine na terapije i sad bih trebao opet krenuti, ali mi se ne da baš tamo čekati u redu po sat vremena da bih dobio cirkulaciju 10 minuta i stimulaciju 10 minuta što je zapravo malo, vidim da u poliklinikama se daje terapija po pola sata, pa me zanima da li bi mi bilo bolje da si kupim uredaj i onda si sam doma dajem terapiju, i koliko bih koštao jedan takav uređaj, te koliko puta na dan se može ponoviti terapija?
Kopites is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.11.2016., 13:09   #17
Dugo ništa na ovoj temi. Trebam preporuku za tens uređaj do 1000 kn na koji mogu zamjenske jeftinije elektrode.
Old 18.11.2016., 13:37   #18
Ja imam Beurer EM 80. Ima elektroda na eBayu, nisu skupe
genius_one is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.11.2016., 13:54   #19
Evo ja ti mogu ispričati svoje iskustvo s aparatićem Beurer EM 41, kojeg sam si kupila prije cca 10-ak mjeseci...

Dvokanalni je i tu sam požalila što nisam uzela aparat s više kanala. Dakle, ako želiš veću površinu tijela tretirati, svakao si uzmi višekanalni.

Nadalje, obzirom da sam ga ja dnevno koristila i po 4-5 sati u kontinuitetu (imam, naime gadnih problema) vrlo brzo iscure baterije, tak' da, ak' se planiraš često i dugo "tresti" kupi si radije nešto što se puni direktno strujom iz utičnice. Puno ćeš novaca ušparati, jer meni su baterije trajale obzirom na korištenje cca 5-7 dana.

Nije loš, ali nema baš neke drastične razlike između TENS-a, Masažera i EMS-a, a i za moje potrebe nije baš nešto čime bih bila oduševljena.
Ja volim da me pošteno trese, a za te moje potrebe, meni je preslab.

Tresla sam se nekih 2 mjeseca njime, a onda mi je dosadilo. I da me sad ti nisi sjetila svojim postom na njega, zaboravila bih da ga imam...

Eh, da...
Koriste se zamjenske elektrode, ali računaj da ti jedan par traje (ako se buš tresla poput mene) cca 10 dana i to ako ga rigorozno održavaš, odnosno čistiš. I prilično su skupe. Zaboravila sam koliko sam ih ja platila, ali se sjećam da sam se malo neugodno iznenadila kad sam vidjela koliko koštaju...
Bolesna is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.11.2016., 20:31   #20
imas zamjenskih na ebayu. puno su jeftinije nego kod nas (mislim da du 139kn)
moj EM80 je 4-kanalni
genius_one is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:19.