Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje > Sam svoj majstor

Sam svoj majstor Radionica u kući

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 28.06.2011., 13:09   #1
Max tv na jednom katu, internet i telefon na drugom katu ??

Pozdrav,
imam, u prizemlju internet, max tv, telefon... Sad mi je potreban internet na katu, gdje imam utičnicu za telefon, ali nije još spojena kablom na onu t-com kutiju iz koje ide telefon . Koje mi je najjednostavnije rješenje da na katu imam internet, jer max tv ide iz rutera, pa mi je sve nakako kompicirano pospajat -.- sam telefon bi također bilo najbolje da je gore. pošto će gore bit ured. sad, da iz modema samo odozgo povućem duuugi kabel za max tv (koji mora biti dolje), il neka treća opcija... nemam pojma.. što je najjednostavnije? jesam sad sama sebi odg dala, il imate bolju ideju
ajira is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.06.2011., 13:31   #2
Quote:
ajira kaže: Pogledaj post
Pozdrav,
imam, u prizemlju internet, max tv, telefon... Sad mi je potreban internet na katu, gdje imam utičnicu za telefon, ali nije još spojena kablom na onu t-com kutiju iz koje ide telefon . Koje mi je najjednostavnije rješenje da na katu imam internet, jer max tv ide iz rutera, pa mi je sve nakako kompicirano pospajat -.- sam telefon bi također bilo najbolje da je gore. pošto će gore bit ured. sad, da iz modema samo odozgo povućem duuugi kabel za max tv (koji mora biti dolje), il neka treća opcija... nemam pojma.. što je najjednostavnije? jesam sad sama sebi odg dala, il imate bolju ideju
Da upravo tako, to je najjednostavnije
Old 28.06.2011., 14:01   #3
Quote:
Armstrong kaže: Pogledaj post
Da upravo tako, to je najjednostavnije
hvala

cijena kabla po metru, il kak već? zna li itko..
ajira is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.06.2011., 16:11   #4
Quote:
hvala

cijena kabla po metru, il kak već? zna li itko..
cca 2kn/m
Ali onda moraš zvati nekog tko ima klješta za konektore (ili imaš ti)

Ili ako ti je jednostavnije imaš najčešće po 10m pakiranje po cijeni od 10-30kn,
a ako ti je prekratko uzmeš spojnicu pa kupiš dva ili ako naletiš na duži kabl onda kupiš duži kabl.
Nije cijena neka nenaplativa
Old 28.06.2011., 16:19   #5
Samo pazi koji kabel kupuješ, nije isti za internet i za televiziju, obavezno naglasi za kaj ti treba...
koka36 is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.06.2011., 18:00   #6
Quote:
Pozdrav,
ili staviš ruter kod televizora, staviš bežični telefon kraj rutera, ako nemaš bežični ruter kupiš/nabaviš, napraviš bežičnu mrežu.

prije je meni sve bilo na kabele, sad sve prebacio na bežično, nema neke razlike u brzini

dugi kabel po kuči je gadno riješenje
Old 28.06.2011., 19:41   #7
kao sto je kolega gore rekao, wireless je rijesenje tvojih problema.

Vjerojatno sam ruter ti podrzava WiFi i jedino sta za net gore trebas je WiFi dongle ( http://www.ipodstores.org/images/pro.../109000550.jpg )
Prob1em is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.06.2011., 20:02   #8
Quote:
Prob1em kaže: Pogledaj post

Vjerojatno sam ruter ti podrzava WiFi i jedino sta za net gore trebas je WiFi dongle ( http://www.ipodstores.org/images/pro.../109000550.jpg )
i još se moš kačit sa svim mobilnim điđama bajama kad si doma (mobiteli, laptopi...)
Old 28.06.2011., 20:26   #9
Quote:

cijena???
ajira is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.06.2011., 20:51   #10
Quote:
cijena???
Cijena wireles-a je 100kn.
Humana dolina is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.06.2011., 21:33   #11
Quote:
Humana dolina kaže: Pogledaj post
Cijena wireles-a je 100kn.
Za cijelu kuću wireless je >100€ , a ne kuna, hebeš ti takav wireless za 100kn. Bolje da stavi žicu jer je jeftinije, a i kvalitetnije.

Wireless ispod 100€ je nikakav, a bolje žica nego nikakav wireless

A jesam ga zakomplicirao, ali uglavnom tako je
Old 28.06.2011., 22:16   #12
hmmm...

ako treba samo surfanje, a ne za skidenje velikih materijala i usb wifi dongle ce mu biti sasvim ok. Malo kvalitetniji oko 100-150kn

ja imam doma od routera do drugog kompa oko 8-9m i prolazi kroz 2 zida i kvaliteta signala je zadovoljavajuca...
Prob1em is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.06.2011., 22:26   #13
Quote:
hmmm...

ako treba samo surfanje, a ne za skidenje velikih materijala i usb wifi dongle ce mu biti sasvim ok. Malo kvalitetniji oko 100-150kn

ja imam doma od routera do drugog kompa oko 8-9m i prolazi kroz 2 zida i kvaliteta signala je zadovoljavajuca...
Pa naravno.
I super je za skidanje 700mbajtnih materijala.
Humana dolina is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.06.2011., 22:59   #14
Quote:
Humana dolina kaže: Pogledaj post
Pa naravno.
I super je za skidanje 700mbajtnih materijala.
Ma sve bi bilo ok za ovak privatne svrhe, ali cura treba za office, jbt. Pa nemožeš u firmi improvizirati. Nek sve bude kak spada s žicom, jer za velike potrebe treba i odgovarajući ulog.
K tome se dodaje da treba još i telefon, ako možda se doda još i fax k tome, onda znaš da moj prijedlog pobjeđuje
Old 29.06.2011., 13:36   #15
Quote:
zanny kaže: Pogledaj post
i
prije je meni sve bilo na kabele, sad sve prebacio na bežično, nema neke razlike u brzini
Gledaj, možda ću biti malo grub i bahat no pošto su računalne mreže moj posao reći ću ti ovo - molim te nemoj pisati ovakve stvari.

Što se tiče IPTV-a. preporučljivo je da se STB i DSL router ne povezuju kabelom duljim od 10m bez obzira na Ethernet standarde.

Ako u zidu postoje instalacijske cijevi (bužiri, stapa cijevi) najjednostavnije je povući 2 ili 3 utp (još bolje stp ili ftp) kabela i dovesti mrežu, nekoliko telefonskih linija, kojekakvu signalizaciju, nadzor i sl. na kat. Također, ako se to može jednostavno i donekle izvesti kanalicom i dalje je najbolja opcija kabel. A na kraju postoji i opcija umrežavanja preko energetske mreže (220V) koja će raditi kvalitetnije i čak i brže od bežične veze.
Veky is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.06.2011., 19:53   #16
Quote:
Veky kaže: Pogledaj post
Gledaj, možda ću biti malo grub i bahat no pošto su računalne mreže moj posao reći ću ti ovo - molim te nemoj pisati ovakve stvari.

Što se tiče IPTV-a. preporučljivo je da se STB i DSL router ne povezuju kabelom duljim od 10m bez obzira na Ethernet standarde.

Ako u zidu postoje instalacijske cijevi (bužiri, stapa cijevi) najjednostavnije je povući 2 ili 3 utp (još bolje stp ili ftp) kabela i dovesti mrežu, nekoliko telefonskih linija, kojekakvu signalizaciju, nadzor i sl. na kat. Također, ako se to može jednostavno i donekle izvesti kanalicom i dalje je najbolja opcija kabel. A na kraju postoji i opcija umrežavanja preko energetske mreže (220V) koja će raditi kvalitetnije i čak i brže od bežične veze.
nemoj se ni ti ljutit, i ja sam od toga prije živio

jel ti stvarno misliš da čovik ima instalacijske cijevi ? jel ti stvarno misliš da jednom prosječnom uredu treba brzina veća od najobičnije bežične mreže ?

fixni telefon ? ne budi smješan, tko ozbiljan u poslu koristi fiksni telefon osim za fax koji može biti bilo gdje

sa tehničke strane najbolje je povuči par kabela i mirna bosna, ali ja prvi nebi tija gledat kanaliče preko cije kuće !
Old 29.06.2011., 20:47   #17
Šta nije imao siemens one gigaset uređaje sa si preko bazne stanice mogao bežično i fax spojiti.
kerbi is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.06.2011., 22:40   #18
Quote:
kerbi kaže: Pogledaj post
Šta nije imao siemens one gigaset uređaje sa si preko bazne stanice mogao bežično i fax spojiti.
ma fax može bit bilo di !
Old 30.06.2011., 09:37   #19
Sviđale se nama kanalice i kabeli ili ne ja ti kažem da tvoja izjava koju sam ti quotao jednostavno ne stoji, prema definiciji, po standardu, na papiru, po mjerenjima, kako god hoćeš. Ni meni se ne sviđaju kanalice i hrpa kabela, od izgleda do izvođenja (nema mi omraženijeg posla od kabliranja i postavljanja kanalice) no u današnje vrijeme se sve više vodi računa o tome. Primjerice poslovni objekt koji je projektiran sa strukturnim kabliranjem ne prolazi tehnički pregled ako nije zadovoljen standard Cat6.

Telefon je najmanji problem, staviš bazu gdje ti odgovara i nanašaš bežični telefon kamo želiš. Za mene je po mojim kriterijima i mjerilima firma koja radi samo sa brojem mobitela firma sa neozbiljnim tržišnim nastupom. Ako zbog ničega tada zbog ovoga: Imaš aDsl, ako ga imaš znači da moraš imati i POTS (u većini naših gradova) tj. moraš imati telefonsku liniju, a ako imaš firmu aDsl glasi na firmu, a tada glasi i telefon. Ako imaš adsl kao fizička osoba, a ti ga koristiš poslovno - ne bu bilo dobro. Kužiš?

Nisam gledao zadnjih tjedana kakva je situacija, ja recimo u Bj, na T-Comu imam telefon kao VoIP, prebacili su nas sa POTS-a. i teoretski parica sa čistom DSL signalizacijom dolazi do modema/routera, a on dalje radi usluge tipa VoIP-a, IPTV-a, PPPoE prema Net-u. i sl. Do primjene ove tehnologije bilo je obrnuto.

Palo mi je na pamet i ovo: što ako firma radi sa POS-om za debitne i kreditne kartice? POS treba telefonsku liniju i komunicira sa centrom putem telefona.
Veky is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.06.2011., 10:06   #20
Ajde neka mi samo netko objasni kome treba više od 54 Mb/s za bilo kakvu mrežu. Kakav je to posao kome to treba? A pogotovo kada moraš probijati betonsku armiranu ploču, pa paziti na instalacije struje, pa iako paziš opet pogodiš u snop žica i slično. Ako je veza loša, stavi se repeater ali stvarno ne znam koliko to ima ureda gdje su toliko daleko router i komp da to nebi radilo.
Možda se netko brine za sigurnost bežične mreže? Stavi se WPA2 i neka pjevaju borbene iako mu nitko nikada realno neće probiti niti jednu zaštitu.

Ako Ethernet standard dozvoljava dužinu kabla do 100 metara, zašto onda STB ne može biti na kablu dužem do 10 metara?

Ma u kurac, neka si čovjek lijepo provede optiku pa će imati najbrži internet u selu. Nema veze što dobiva 4 Mb/s ali on ima 100 MB/s kako se ljudi znaju hvaliti pa sam jednog gastića skoro poslo u pizdu materinu kada mi je rekao kako tu brzinu ima u Francuskoj i kako je kod nas sporo i kako ne valja i ... ... ...
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 08:01.