Natrag   Forum.hr > Informatička tehnologija > Internet > Internet biznis

Internet biznis Zarada i poslovanje na Internetu

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 30.11.2011., 18:46   #1
eBay za prodavače

Obzirom da velika eBay tema 95% govori o kupovanju na eBay-u i problemima vezanim uz to, oni koji prodaju ne mogu baš dobiti neke info. Zato sam otvorio ovu temu.
Namijenjena je isključivo pitanjima/problemima vezanim uz prodavanje na eBay-u.

A sad moj problem.

Nekih mjesec dana prodajem na eBay-u (inače, taj account imam već preko 5 godina, ali sam samo kupovao) i sve je bilo ok. Međutim, danas mi je stigao mail da su mi sve aktualne aukcije zatvorene dok im ne dostavim neki račun, vozačku ili osobnu, te račun za stvari koje prodajem.

Ok, sve to imam i sve sam planirao poslati, no problem je što traže da to faksiram na:

Fax all documents to:
eBay
Attention: SRM Appeals
Fax number: (801) 880-7018

Išao sam na poštu, i žena je probala dva puta poslati faks na ovaj broj, ali nije poslan.

Jel se susreo netko s ovim? Kako da to riješim?
mokry is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.12.2011., 10:41   #2
Ovo prvo je valjda pozivni a jesi dodao ispred internacionalni broj i broj zemlje?
Gdje je to uopce? USA?
DarkStar is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.12.2011., 12:02   #3
Pa to se i ja pitam. Pretpostavljam da je USA jer sam registriran na ebay.com

Anyway, guglajući sam našao da se može besplatno poslati faks koristeći faxzero.com, pa sam tako poslao. Sad čekam odgovor eBay-a. Nadam se da će to brzo srediti.
mokry is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.12.2011., 19:03   #4
Kako točno reagirati ako kupac tvrdi da je dobio paket, ali da je isti bio prazan?
Nakon nekih mjesec dana napokon mi je paket našao put do odredišta u "dalekoj" Švedskoj no kupac tvrdi da je bio prazan.
Old 01.12.2011., 21:00   #5
Ajme Mokry pa zašto te to sve traže?
Old 01.12.2011., 22:14   #6
Valjda sam previše prodao u mjesec dana.
mokry is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.12.2011., 15:41   #7
Dakle, još nikakvog odgovora od njih.

Sad sam proveo sat vremena na live chat-u s njihovim djelatnicima, i nakon kaj su me seljakali od jednog do drugog, rekli su da će to proslijediti "posebnom timu" koji će mi se javiti za 48-72 sati. Can't wait...
mokry is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.12.2011., 16:18   #8
Trebao sam se prije žaliti; stigao odgovor. Ponovo mogu normalno koristiti račun.

Objašnjenje zašto mi je bio suspendiran, naravno, nisam dobio.
mokry is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.12.2011., 14:52   #9
žalosno je kako su prodavači nezaštićeni na ebayu. da moraš ostat bez para i bez itema ali sa uništenom reputacijom. i oni ništa ne poduzimaju. strašno. a mi smo ti koji plaćaju fees.
Lake is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.12.2011., 16:58   #10
Od kada se u hrvatskoj moze prodavati na e-bayu??
Evo nisan ni zna..
Jigsaw85 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.12.2011., 20:29   #11
Oduvijek, samo je primanje novaca bio problem. No, od kad je PayPal omogućio da primamo uplate, nema više nikakvih problema.
mokry is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.12.2011., 17:04   #12
Imam pitanje glede dostave. Koju dostavnu službu koristite te koliku cijenu dostave stavite pri prodaji? Majka bi prodavala neke ručne radove ali zapinjem na tom dijelu gdje treba staviti cijenu dostave. Gledao sam hpexpress ali su različite cijene za različite zemlje. Ne želim stavit najskuplju pa da odvratim kupce iz obližnjih zemalja, a opet ne želim stavit najnižu za slučaj da mi naruči netko iz Australije pa da onda izgubim na cijeni dostave.

Što savjetujete?
Old 17.12.2011., 18:29   #13
Ja uvijek stavljam istu cijenu za sve kupce jer i je ista, bez obzira jel šalješ u Sloveniju ili Indoneziju.

Inače, sve šaljem kao preporučeno pismo zrakoplovom, i uz to dobijem tracking number tako da sam koliko-toliko siguran da paket neće "nestati". Inače, za točan izračun cijene koristi kalkulator na stranici Pošte.

Recimo, paketi do 200g su ovim načinom slanja do 65kn, a oni do 1kg su 150kn.
mokry is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.12.2011., 21:27   #14
Thanks
Old 18.12.2011., 15:58   #15
Quote:
mokry kaže: Pogledaj post
Ja uvijek stavljam istu cijenu za sve kupce jer i je ista, bez obzira jel šalješ u Sloveniju ili Indoneziju.

Inače, sve šaljem kao preporučeno pismo zrakoplovom, i uz to dobijem tracking number tako da sam koliko-toliko siguran da paket neće "nestati". Inače, za točan izračun cijene koristi kalkulator na stranici Pošte.

Recimo, paketi do 200g su ovim načinom slanja do 65kn, a oni do 1kg su 150kn.
Što se ne šalju sva pisma zrakoplovom do defaultu?
Žena u pošti mi je spominjala nekakve brodove do SADa ?
Old 19.12.2011., 20:14   #16
Lakša pisma (razglednice i čestitke) idu avionom, ali teži paketi, ako ne odabereš avion, idu brodom ako putuju za Ameriku, Aziju...

Nego, paket poslan preporučenom poštom avionom 13.12. danas stigao kupcu u New York.
mokry is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.12.2011., 21:04   #17
Quote:
mokry kaže: Pogledaj post
Lakša pisma (razglednice i čestitke) idu avionom, ali teži paketi, ako ne odabereš avion, idu brodom ako putuju za Ameriku, Aziju...

Nego, paket poslan preporučenom poštom avionom 13.12. danas stigao kupcu u New York.
Puno hvala
Pod lakša pisma bi mogao proći i "paket" težak oko pola kilograma?
Old 20.12.2011., 09:32   #18
Sumnjam. Najbolje ti je pitati u pošti da budeš siguran.
mokry is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.12.2011., 00:04   #19
Meni se izgubio jedan paketić

Došao do Amerike i tamo nestao sad me baš zanima koliko će mi pošta vratiti.
Old 22.12.2011., 20:35   #20
hoćete reći što ste to prodavali na ebayu, ne mora baš konkretno, ali ono, jel to odjeća, obuća, nakit...
charlizeos is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 15:47.