Star Trek Fan Club Resistance is futile. |
07.12.2011., 19:55
|
|
Koi No Yokan
Registracija: Dec 2002.
|
TNG - The inner light - najbolja ideja ikad?
Ako modovi misle da je bolje premjestit ovo na neki ongoing topic, feel free to do so.
Ali sad gledam opet TNG, pogledao sam od početka unazad 15tak dana, sad sam na 5. sezoni, epizodi 25., The Inner Light.
Stari moj, kakva priča, kakva ideja. Gledao sam puno toga u životu ali ovo je nešto najbolje.
Ukratko, nakon što nekakva sonda of unknown origin skenira Enterprise, Picard pada u 'komu'. Budi se kao "Kamin" u nepoznatom selu (na planetu Kataan), gdje ga svi poznaju, ima život, prijatelje, ženu, kasnije djecu, iako je svjestan da je Jean Luc Picard.
Ono što je fascinantno je što je Picard zapravo "proživio" jedan cijeli život u liku Kamina, zbližio se s ljudima, veselio se, tugovao, ostario, da bi se probudio na Enterprajzu (za njih) 'samo par minuta nakon'.
Zanimljivo da u epizodi glumi Richard Riehle, koji očito voli takve mind boggling šeme. Kasnije se pojavio u The Man From Earth.
Slobodno premjestite topic na TNG topic ako je prikladnije, ali ovo sam morao podijelit. Nije klasičan sham by some new species kad ekipa s Enterprajza otkrije nekakvu cloaking šemu ili skrivena vrata, ovo je nešto drugo.
Kakva epizoda. 
|
|
|
08.12.2011., 14:38
|
|
Nerf herder
Registracija: Sep 2009.
|
U potpunosti se slažem sa svime što je napisano. Inner Light je meni osobno uz The Best of Both Worlds najbolja epizoda TNG-a kao i čitavog Treka. 
|
|
|
08.12.2011., 15:36
|
|
Elementarna nepogoda
Registracija: Dec 2009.
|
Da, stvarno zajebana epizoda. Probajte se staviti u njegovu kožu; proživite cijeli život, dočekate starost, djeca, unuci, a onda se probudite i skužite da ste to sve odsanjali u nekoliko minuta.
Ma, fraz da te strefi. 
|
|
|
08.12.2011., 17:18
|
|
Neheksadecimalna osoba
Registracija: Feb 2006.
|
Apsolutno. Epizoda je vrh i meni najbolja epizoda cijele franšize.
Ima i DS9-ovska epizoda približno slične tematike, kad O'Brienu ubace sjećanje na par desetljeća zatvora.
|
|
|
09.12.2011., 23:09
|
|
Peti Amandman
Registracija: Nov 2005.
|
Čista klasika. U tng-u najbolja ili pri samom vrhu. To je epizoda koja se spominje kada se spominje star trek, uz moj neortodoksni izbor nekolicine drugih,
Voyager - Distant Origins
Voyager - Blink of an Eye
DS9 - Magnificent Ferengi
|
10.12.2011., 00:26
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2003.
|
DS9 - Visitor
i ona sa O'Brianom kao zatvorenikom
|
|
|
10.12.2011., 00:37
|
|
Species 5618
Registracija: Nov 2009.
|
Quote:
Ken kaže:
DS9 - Visitor
i ona sa O'Brianom kao zatvorenikom
|
ko i u VOY kad se Cahkothy bori na strani jednih, a zapravo su mu usadili da mrzi onu drugu stranu, tak nekak, to je ak se ne varam 72. epizoda
|
|
|
10.12.2011., 21:46
|
|
Koi No Yokan
|
http://www.imdb.com/title/tt0708782/
I ova je u konkurenciji. Picardov "second chance". Jebeno. 
|
|
|
11.12.2011., 20:36
|
|
Neheksadecimalna osoba
|
Is there a John Luck Pickard? 
|
|
|
12.12.2011., 21:50
|
|
Koi No Yokan
|
|
|
|
14.12.2011., 16:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2005.
|
ne sjećam se epizode a proći će godine dok dodje na red 
|
|
|
30.01.2012., 16:38
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2008.
|
Nisam siguran jesteli to spomenuli, ali epizoda gdje je O'Brian-ov klon trebao biti zao pa je dobar, TO JE PREGENIJALNA EPIZODA. Nije bas da ima previse veze sa ovom epizodom, koja je definitivno broj jedan  . Svaka cast, bas sam je isao ponovno pogledati. HVALA
|
|
|
30.01.2012., 22:41
|
|
Dijete Černobila
Registracija: Jul 2008.
|
Quote:
Xenoborg kaže:
Apsolutno. Epizoda je vrh i meni najbolja epizoda cijele franšize.
Ima i DS9-ovska epizoda približno slične tematike, kad O'Brienu ubace sjećanje na par desetljeća zatvora.
|
Da samo što je ta epizoda u DS9-u s O'Brienom još i bolja od Inner Lighta zbog toga što je cijela epizoda bazirana na tome koliko je O'Brienu trebalo da se privikne na svoj normalan život, kroz kakve je sve probleme prolazio pri prilagodbi na svoj stvaran život, gdje je gotovo izgubio svu humanost koju je imao u sebi koja je na kraju bila skoro rezultat samoubojstva.
Dok je to kod Picarda prikazano tako blago i mlitavo kao da cijeli taj događaj uopće nije utjecao na njega i samo je dalje nastavio biti kapetan kao što je i bio. 
A to je i inače mana TNG-a... što imaju odlične ideje, ali nikad ih ne dovrše u potpunosti i ne idu u posljedice određenih radnji.
Nadam se da znate što hoću reći...
No dobro nakana Inner Lighta je bila potpuna drugačija od one epizode DS9-a s O'Brienom, jer je po mom mišljenju tu više bio cilj Picardu dati daj društveni aspekt njegovog karaktera i života kojeg on praktički do tad uopće niti nije imao...
|
|
|
31.01.2012., 14:06
|
|
Neheksadecimalna osoba
|
Quote:
Fitcher kaže:
A to je i inače mana TNG-a... što imaju odlične ideje, ali nikad ih ne dovrše u potpunosti i ne idu u posljedice određenih radnji.
Nadam se da znate što hoću reći...
|
Shvaćam, istina.
Quote:
Fitcher kaže:
No dobro nakana Inner Lighta je bila potpuna drugačija od one epizode DS9-a s O'Brienom, jer je po mom mišljenju tu više bio cilj Picardu dati daj društveni aspekt njegovog karaktera i života kojeg on praktički do tad uopće niti nije imao...
|
Da, Picard je iskusio obiteljski život, ženu, djecu i prijatelje, nešto na šta nije ni pomišljao do tada s vrhuncem na kraju, kad doznaje da ništa od toga nije stvarno. Taj je trenutak krucijalan u epizodi, kad Picardu propadne taj život.
O'Brienova je epizoda bila više fokusirana na njegov ''život u zatvoru'' i posljedice toga. Dakle, Picardova je pouka bila u tom zamišljenom događaju, O'Brienova nakon njega. No činjenica jest da se nijedan nije referirao na te događaje u kasnijim epizodama, iako doduše Picard poslije svira onu frulicu.
|
|
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:03.
|
|
|
|