RPG Fencing. Fighting. Torture. Poison. True love. Hate. Revenge. Giants. Hunters. Bad men. Good men. Beautifulest ladies.
Snakes. Spiders. Beasts of all natures and descriptions. Pain. Death. Brave men. Coward men. Strongest men. Chases.
Escapes. Lies. Truths. Passion. Miracles.
...i sve o njima. |
15.01.2012., 15:23
|
|
o.O
Registracija: Dec 2010.
|
Red Box (d&d) ili Black Box (pfrpg)
Imam kratko pitanje pa da ne otvaram sad novu temu a i siguran sam da ih je bilo već.
Koliko dođe i imali li u Hrvatskoj negdje za kupit ovaj D&D Starter Set?

|
|
|
15.01.2012., 15:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2011.
|
Quote:
-Almighty_Watashi- kaže:
A stari WotC i Paizo i vecina drugih developera su to radili jer zele mir u svijetu, ili...? 
|
već sam napisao nešto na tu temu.
wotc ti pokušava prodat i olovku i prazni papir na kojem ćeš zapisivat campaing log. sve u 4E je bilo oko toga da se svako govno mora platit i bit online.
paizo ti proda JEDNU knjigu s pravilima i još jednu s monsterima. to je to. ostatak je uglavnom stvar settinga (i to je po meni dobro).
|
|
|
15.01.2012., 20:54
|
|
Precjednica Svemira
Registracija: Jul 2003.
|
*besramno reklamiranje*
ne, al ovo mozes kupiti u Carti Magici:

|
|
|
15.01.2012., 21:58
|
|
Mad warrior jester
Registracija: Jan 2004.
|
Ides, bas sam pogledal cjenu boxa, manje od 300kn za kutiju? Ajde nije lose s obzirom na to kak zna biti kod nas 
|
|
|
16.01.2012., 09:18
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2004.
|
Quote:
Tox2401 kaže:
Imam kratko pitanje pa da ne otvaram sad novu temu a i siguran sam da ih je bilo već.
Koliko dođe i imali li u Hrvatskoj negdje za kupit ovaj D&D Starter Set?
|
Quote:
cvjetaca kaže:
*besramno reklamiranje*
ne, al ovo mozes kupiti u Carti Magici:
|
Tox, ne znam gdje ima u HR, ali trenutno je na Amazonu akcija za 11 funti + poštarina. Ako ti nije problem za naručiti (a ja sa Amazonom nikad nisam imao problema), naruči od tamo.
http://www.amazon.co.uk/Dungeons-Dra...6700888&sr=8-1
Iako, savjetovao bih protiv toga da kupiš taj starter set, i to iz nekoliko razloga:
- kao što vidiš iz ovog topica, 4e je već poprilično mrtav budući da je 5e iza ugla
- Pathfinder kao neslužbeniji nasljednik D&D 3.x je popularniji u HR od 4e
- Pathfinder isto tako ima bolji i kvalitetniji početni box nego 4e (nemam ga osobno, ovaj dojam sam dobio iz reviewova po netu), tako da se slažem sa Cvjetacom u tom pogledu
- glavni dio Pathfindera i D&D 3.x možeš naći besplatno na netu u obliku system reference dokumenta koji je besplatan, budući da su te igre pod open gaming licencom - npr. SRD za pathfinder možeš naći na: http://www.d20pfsrd.com/
- stare verzije D&D-a su isto otvorene, tako da možeš naći besplatne klonove na netu, npr. Swords & Wizardry i OSRIC. Isto kao i Pathfinder, sve je to zapravo D&D pod drugim imenom
- karte možeš sam printati ili crtati na papiru sa kockicama, možeš napraviti i battlemat tako da isprintaš grid i oblijepiš papir prozirnom ljepljivom trakom i onda šaraš po tome markerom za bijele ploče
Ukratko, ako baš želiš 4e box, moj savjet je Amazon, no to je propala investicija. Em je 5e iza ugla, em Pathfinder ima kvalitetniji proizvod koji je uz to još popularniji u Hrvatskoj, em se možeš snaći i za puno manje novaca.
|
|
|
16.01.2012., 09:27
|
|
Mad warrior jester
|
Ono sto je vaznije, za Pathfinder i dalje izlaze splatbookovi i avanture i minijature i sl. Za 4e buju jos knjiga-dve izisli i onda nema vise
|
|
|
16.01.2012., 14:45
|
|
o.O
|
Quote:
izalac kaže:
Tox, ne znam gdje ima u HR, ali trenutno je na Amazonu akcija za 11 funti + poštarina. Ako ti nije problem za naručiti (a ja sa Amazonom nikad nisam imao problema), naruči od tamo.
http://www.amazon.co.uk/Dungeons-Dra...6700888&sr=8-1
Iako, savjetovao bih protiv toga da kupiš taj starter set, i to iz nekoliko razloga:
- kao što vidiš iz ovog topica, 4e je već poprilično mrtav budući da je 5e iza ugla
- Pathfinder kao neslužbeniji nasljednik D&D 3.x je popularniji u HR od 4e
- Pathfinder isto tako ima bolji i kvalitetniji početni box nego 4e (nemam ga osobno, ovaj dojam sam dobio iz reviewova po netu), tako da se slažem sa Cvjetacom u tom pogledu
- glavni dio Pathfindera i D&D 3.x možeš naći besplatno na netu u obliku system reference dokumenta koji je besplatan, budući da su te igre pod open gaming licencom - npr. SRD za pathfinder možeš naći na: http://www.d20pfsrd.com/
- stare verzije D&D-a su isto otvorene, tako da možeš naći besplatne klonove na netu, npr. Swords & Wizardry i OSRIC. Isto kao i Pathfinder, sve je to zapravo D&D pod drugim imenom
- karte možeš sam printati ili crtati na papiru sa kockicama, možeš napraviti i battlemat tako da isprintaš grid i oblijepiš papir prozirnom ljepljivom trakom i onda šaraš po tome markerom za bijele ploče
Ukratko, ako baš želiš 4e box, moj savjet je Amazon, no to je propala investicija. Em je 5e iza ugla, em Pathfinder ima kvalitetniji proizvod koji je uz to još popularniji u Hrvatskoj, em se možeš snaći i za puno manje novaca.
|
Ma vidio sam šta pišete o 4E. Ali Pathfinder starter box me dođe 2x skuplji od ovoga a ne uzimam jer planiram nešto posebno već samo da doma ubijem vrijeme sa familijom s vremena na vrijeme. A ako mi se svidi tko zna možda budem u budućnosti i nešto drugo uzimao.
Ali evo neka mi netko u par crta objasni koja je bitna razlika između 3.5, Pathfinder i 4 recimo. Dali je došlo do promjene samog načina igranja ili su to neki detalji koji se vama iskusnijima osobno nisu dopali.
Ne tražim sad da mi se netko ovdje raspiše preko cijele strane jer vjerujem da vas ima takvih  Nego onako neki razlog zašto bi uzimao Pathfinder od 20 funti ako mogu dobit 4E za 11?
E da i ako označim na Amazonu da se šalje kao ''Gift'' to onda carina neće naplatit ili hoće jer sam čitao negdje da poklone ne naplaćuju. A i ako naplate koliko bi me to došlo? I još nešto da naručim sa Amazon.com ili Amazon.co.uk ili neki drugi? Koliko bi to dugo putovali ovdje do Hrvatske? I dali naplate nešto više ako označim da mi dostave u roku 3-4 dana? Jer tamo pri potvrdi kupnje ima 18-32, pa još nešto i onda 3-4 ako se ne varam. Znači dali će ako označim ovu zadnju opciju oni meni naplatit nešto više dostavu?
|
|
|
16.01.2012., 14:51
|
|
Mad warrior jester
|
Quote:
Tox2401 kaže:
Ali evo neka mi netko u par crta objasni koja je bitna razlika između 3.5, Pathfinder i 4 recimo. Dali je došlo do promjene samog načina igranja ili su to neki detalji koji se vama iskusnijima osobno nisu dopali.
|
Ako pitas samo za starter boxove, skroz se drukce igraju ali je u nacelu ista stvar, pa ti je svejedno. ALI, ako ti se slucajno desi da neko od tvojih pozeli igrati nesto naprednije, onda si sa narucivanjem 4e napravio laganu gresku jer 4e uskoro prestaje izlaziti i nalazenje "vecih" knjiga za to bi moglo postati problematicno
Quote:
E da i ako označim na Amazonu da se šalje kao ''Gift'' to onda carina neće naplatit ili hoće jer sam čitao negdje da poklone ne naplaćuju.
|
Krivi "gift"
"Gift" na amazonu znaci da posalju na drugu adresu tako da mozes platiti posiljku i dat da ju dostave nekom drugom. Posiljka je i dalje placena i tretira se kao kupljeni predmet
"Gift" kojem se ne naplacuje carina (u nekim slucajevima, neznam detalje) je ono koj ti ujak iz amerike salje besplatno. Ponekad ti neki ljudi na ebayu napisu "gift" ako to zatrazis, ali puno ih to ne radi jer je to tehnicki ilegalno (platio si nesto, a on ti to salje kao da nisi)
|
|
|
16.01.2012., 15:20
|
|
o.O
|
Quote:
-Almighty_Watashi- kaže:
Ako pitas samo za starter boxove, skroz se drukce igraju ali je u nacelu ista stvar, pa ti je svejedno. ALI, ako ti se slucajno desi da neko od tvojih pozeli igrati nesto naprednije, onda si sa narucivanjem 4e napravio laganu gresku jer 4e uskoro prestaje izlaziti i nalazenje "vecih" knjiga za to bi moglo postati problematicno
Krivi "gift"
"Gift" na amazonu znaci da posalju na drugu adresu tako da mozes platiti posiljku i dat da ju dostave nekom drugom. Posiljka je i dalje placena i tretira se kao kupljeni predmet
"Gift" kojem se ne naplacuje carina (u nekim slucajevima, neznam detalje) je ono koj ti ujak iz amerike salje besplatno. Ponekad ti neki ljudi na ebayu napisu "gift" ako to zatrazis, ali puno ih to ne radi jer je to tehnicki ilegalno (platio si nesto, a on ti to salje kao da nisi)
|
A ok thanks 
A ovo drugo? Da uzmem sa Amazon.com ili Amazon.co.uk? tj. dali me dostava dođe više/manje ili je ista? I isto pitanje za ono vrijeme, dali da mi dostave u 3-4 dana ili 18-32, dali je dostava viša ili niža? I ako idem naručivat sa .com, uzmem dostava za 3-4 dana koliko bi me došla ta dostava+carina? Uzeo bih sa .com jer mi dođe jeftinije, dolar je 5,93 a funta 9,1. Uštedim negdje oko 60 kn.
EDIT:
Ljudi oprostite što offtopičarim malo ali eto rekao je da ima iskustva sa Amazonom pa pitam, ja nisam još preko njih naručivao ništa
EDIT 2:
Ništa evo uspio sam nać na netu, budem uzeo sa Amazon.com jer kako sam rekao dođe me jeftinije, tj. cijena dođe ispod 160 kn znači da mi neće ocarinit to što je dobro  .
Jedino me zafrkava ono da carinici mogu sami procjenit vrijednost, jel Amazon napiše na paket kolika mu je vrijednost? Da me nebi slučajno ovi pokrali xD Nebi me začudilo u kakvoj zemlji živimo....
I našao sam cijene dostave, tako da za nekih mjesec dana to bi trebalo bit tu heh...
Zadnje uređivanje Tox2401 : 16.01.2012. at 15:43.
|
|
|
16.01.2012., 15:50
|
|
Precjednica Svemira
|
well, ak ti nije bed čekati mjesec dana i riskirat carinu, by all means
mene su tak fino odrali za ovaj Božić (carine i poštarine) da bum radije dvaput kod nas kupila neg naručivala
|
|
|
16.01.2012., 16:11
|
|
o.O
|
Quote:
cvjetaca kaže:
well, ak ti nije bed čekati mjesec dana i riskirat carinu, by all means
mene su tak fino odrali za ovaj Božić (carine i poštarine) da bum radije dvaput kod nas kupila neg naručivala
|
a da sad sam se sjetio da si ti stavila ono od Carte Magice, nisam uopće išao za tim 
Ništa uzimam onda od njih, dođe me 300 kn. Ali eto, doć će za 3-4 dana
Još nešto, zašto u Pathfinderu imaju samo 3 rase? Human, Elf i Dwarf? To mi se čini ono odbojno dosta, i 4 klase ako se ne varam?
Msm ne razumijem se u to ali nije li to malo premalo? 
|
|
|
16.01.2012., 16:23
|
|
Fox Confessor
Registracija: Dec 2003.
|
Quote:
cvjetaca kaže:
|
Kaj si narucivala, i kolko je bilo carine na kolko cijene?
|
|
|
16.01.2012., 16:23
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Tox2401 kaže:
Ma vidio sam šta pišete o 4E. Ali Pathfinder starter box me dođe 2x skuplji od ovoga a ne uzimam jer planiram nešto posebno već samo da doma ubijem vrijeme sa familijom s vremena na vrijeme. A ako mi se svidi tko zna možda budem u budućnosti i nešto drugo uzimao.
Ne tražim sad da mi se netko ovdje raspiše preko cijele strane jer vjerujem da vas ima takvih  Nego onako neki razlog zašto bi uzimao Pathfinder od 20 funti ako mogu dobit 4E za 11?
|
4e i Pathfinder starter box nemaju isti sadržaj (iako sličan). Ako se usporedi kvaliteta, Pathfinderov jednostavno ima kvalitetniji sadržaj (bazirano na reviewovima na netu, nisam ih imao u rukama).
Pretpostavljam da upravo zbog dodatnog sadržaja kupuješ box, jer kao što sam rekao, većinu toga možeš (legalno) naći na netu. U prošlom postu sam dao link na Pathfinder SRD, tu imaš stvarno sve što ti treba. Na Paizovom site-u imaš i par avantura za download. A za D&D 4e imaš ovo:
http://www.wizards.com/DnD/TryDnD.aspx
tu imaš osnovna pravila (ista kao i u 4e boxu) i 2 avanture (Keep on the Shadowfell je potpunija od one u boxu, koliko sam vidio).
Tako da sam možeš donijeti neke zaključke
Inače, glavne razlike između 3.5/PF i 4 su ove:
- 3.5 i Pathfinder su vrlo slični, razlika je ta što se za 3.5 više ništa ne izdaje, a PF je prema mišljenju mnogih igrača popravio par stvari koje su kod 3.5 kvarile doživljaj. 4 ima drugi stil igranja. Ukratko, 3.5/PF su narativni sa velikim brojem sposobnosti. 4 ima većinom samo sposobnosti koje su bazirane na fajt, a sam fajt je organiziran kao taktička igra minijaturica.
- 4 je nešto balansiraniji od 3.5/PF, ali zato svaka klasa funkcionira na isti način.
- 3.5/PF imaju skillove, featove i spellove. 4 ima at-will, encounter i daily powere.
- 4 forsira jedan tip igre, i neigriv je bez figurica. Figurice su opcionalne u 3.5 i PF.
- 4 je nešto lakši za naučiti ako počinješ od nule, no ako uzimaš starter set ni PF neće predstavljati problem.
- Kao što i sam topic kaže, uskoro izlazi 5e, 4e je maltene mrtav i od iduće godine najvjerojatnije nećeš moći kupiti rabljene materijale za njega. PF će imati dulju podršku i životni vijek. Čini se da će biti sličniji ranijim edicijama nego 4e. Ako uzmeš 4e i u budućnosti kreneš igrati D&D sa nekom drugom ekipom, vrlo vjerojatno ćeš igrati nešto bitno drugačije od 4e.
Ako tražiš nešto vrlo jednostavno, ovo ti je (legalni i besplatni) reprint originalnog D&D-a 70-ih:
http://www.swordsandwizardry.com/?page_id=6
Quote:
Tox2401 kaže:
E da i ako označim na Amazonu da se šalje kao ''Gift'' to onda carina neće naplatit ili hoće jer sam čitao negdje da poklone ne naplaćuju. A i ako naplate koliko bi me to došlo? I još nešto da naručim sa Amazon.com ili Amazon.co.uk ili neki drugi? Koliko bi to dugo putovali ovdje do Hrvatske? I dali naplate nešto više ako označim da mi dostave u roku 3-4 dana? Jer tamo pri potvrdi kupnje ima 18-32, pa još nešto i onda 3-4 ako se ne varam. Znači dali će ako označim ovu zadnju opciju oni meni naplatit nešto više dostavu?
|
To je informacija koja je stara par godina. Normalan gift ti samo šalje na drugu adresu i možeš onak napisati kratku poruku primatelju. Gift wrap, koliko sam čuo, naša carina otvara... A dodatno se naplaćuje kod Amazona.
Carina (10% + PDV) se plaća na sve pošiljke preko 150 kn (vrijednost pošiljke i poštarina). No, na knjige se ne plaća carina. Nisam siguran da li bi starter box prošao kao knjiga (obzirom da ima i karte i kockice i sl.), nisam naručivao takve stvari.
Amazon.com šalje iz amerike, što znači veću poštarinu.
Amazon.co.uk šalje iz svojih europskih skladišta, meni je većina toga što sam naručio od tamo došla iz Njemačke. Možeš pogledati i amazon.de, pretpostavljam da je isti inventar. Većina stvari mi je došla prije roka, i nisam ni jednom uzimao brži shipping.
|
|
|
16.01.2012., 16:24
|
|
Precjednica Svemira
|
Quote:
Tox2401 kaže:
a da sad sam se sjetio da si ti stavila ono od Carte Magice, nisam uopće išao za tim 
Još nešto, zašto u Pathfinderu imaju samo 3 rase? Human, Elf i Dwarf? To mi se čini ono odbojno dosta, i 4 klase ako se ne varam?
|
Beginner Box sadrži vrlo pojednostavljena pravila igre tak da nisu išli komplicirati sa opcijama. U kutiji se nalazi u principu sve potrebno za igranje do 5. levela. Nakon toga ipak treba Core Rulebook i svi ostali shenanigansi
Inače, puna PF pravila definitivno imaju više rasa
- Osnovne rase (+ monster races koji su opcionalni ak GM dopusti)
- rase za Dragon Empires
|
|
|
16.01.2012., 16:28
|
|
Precjednica Svemira
|
Quote:
jay kaže:
Kaj si narucivala, i kolko je bilo carine na kolko cijene?
|
bum ti rekla IRL.. još uvijek mi je zlo od svega skupa
|
|
|
16.01.2012., 16:30
|
|
Fox Confessor
Registracija: Dec 2003.
|
Quote:
Tox2401 kaže:
|
To pricas za Beginner Box?
Zato sto je Beginner Box.  To su najcesce koristene klase i rase za pocetak, ako se bas zelis bacit u porucavanje, kupis osnovnu knjigu u kojoj ima dwarf, elf, gnome, half-elf, half-orc, halfling, human; barbarian, bard, cleric, druid, fighter, monk, paladin ranger, rogue, sorcerer, wizard.
|
|
|
16.01.2012., 16:32
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Tox2401 kaže:
|
PF core rase:
Dwarf
Elf
Gnome
Half Elf
Half Orc
Halfling
Human
PF core klase:
Barbarian
Bard
Cleric
Druid
Fighter
Monk
Paladin
Ranger
Rogue
Sorcerer
Wizard
Sve imaš na http://www.d20pfsrd.com
Početni boxovi (D&D i PF) su ograničeni sadržajem, pa nemaju sve rase/klase/levele, ali imaju neke druge stvari koje ti dobro dođu ako započinješ - pojednostavljena pravila, mape, kockice i sl.
|
|
|
16.01.2012., 16:39
|
|
Precjednica Svemira
|
hehe I ar Ninja 
|
|
|
16.01.2012., 16:41
|
|
je Hugo Weaving
Registracija: Nov 2004.
|
Quote:
Tox2401 kaže:
|
Pa kupuješ starter set. Uvijek u startersetu imaš manje opcija nego normalno. Starter setovi su namijenjeni ljudima koji nisu nikada igrali neki PnP RPG.
|
16.01.2012., 16:47
|
|
o.O
|
Quote:
jay kaže:
To pricas za Beginner Box?
Zato sto je Beginner Box.  To su najcesce koristene klase i rase za pocetak, ako se bas zelis bacit u porucavanje, kupis osnovnu knjigu u kojoj ima dwarf, elf, gnome, half-elf, half-orc, halfling, human; barbarian, bard, cleric, druid, fighter, monk, paladin ranger, rogue, sorcerer, wizard.
|
Uf sad mi je lakše, za početak je 3 dosta xD Ali sam se bojao ono da mi ne dosadi igrat samo sa tih 4 klase i 3 rase :P
Ok 
Znači definitivno uzimam Pathfinder to još večeras šaljem zahtjev u Carta Magicu.
Još par manjih pitanja:
1.Dali mi treba još nešto osim Begginer Boxa da odmah mogu počet igrat, koja knjiga mi treba za te ostale klase i rase?
Također gledao sam one figurice ali to je skupo koda su od zlata, zašto? 
Ali mislim da sam vidio da se neke kartonske dobiju u boxu.
2. Ako želim iznad 5 levela, znači ako mi se igra bude sviđala a vjerujem da hoće jer me niti jedna RPG igra na kompu koju sam igrao nije razočarala i mnoge fantasy knjige koje sam čitao su me uvijek odvukle od stvarnosti i imao bi super vrijeme čitajući ih. Isto se nadam i za ovo. No sada sam već otišao od teme opet  Znači ako želim iznad 5. levela treba mi samo ta Pathfinder Core Rulebook? Ali koliko vidim nje nema u Carta Magici? Ima samo Pathfinder: Core Set i PATHFINDER - ADVANCED PLAYERS GUIDE. Koja od te dvije?
3. Vidim da ima dosta tih knjiga vezanih za Pathfinder a sve su 150kn +
Primjer:
RPG: PATHFINDER - ADVENTURE PATH - NIGHT OF THE FROZEN SHADOWS (150kn)
RPG: PATHFINDER - BESTIARY (300kn)
RPG: PATHFINDER - CAMPAIGN SETTING: PATHFINDER SOCIETY FIELD GUIDE
(150kn)
RPG: PATHFINDER - CRITICAL HIT DECK(100kn)
RPG: PATHFINDER - MODULE: CITIY OF GOLDEN DEATH (100kn)
RPG: PATHFINDER - MODULE: ACADEMY OF SECRETS (100kn)
Cijene sam stavio tek tako, nije da su neki problem ako je potrebno za igru samo da ne uzmem nešto što mi ne treba pa da se tučem po glavi
Znači prepostavljam da su ovi Adventure Path knjige sa pričom za neku avanturu ili session nez kako to zovete (nešto sam vidio :P) pa DMu uštede vrijeme ili daju ideju za izmišljanje avantura?
Zanima me šta je ovaj BESTIARY? ima 1 i 2, jedan 300 kn drugi 250kn, o čemu se tu radi?
Onda ovaj Critical Hit Deck? Šta je to?
I na kraju vidim da ima nekoliko ovih modula, o čemu se tu radi?
4. Koliko me dođe onaj papir sa kartom? Tj. već gotov Dungeon ili neka šuma/otok? Jel ima i toga kod njih? A za slučaj da bih sam htio radit Dungeone koji papir da uzmem za to? Milimetarski? Kolike kockice bi trebale bit? Da znam pitat u papirnici 
Kako vi radite svoje Dungeone?
Zadnje uređivanje Tox2401 : 16.01.2012. at 17:10.
|
|
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 11:35.
|
|
|
|