Duhovnost Slobodnim stilom... |
|
|
13.03.2003., 22:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2002.
|
Kojim putem.....?
Iz vasih upisa se vidi jasna i ocita "nostalgija" za INKVIZICIJOM! Sto mislite, koji su putevi ispravni u postizanju spiritualne moci, a da vas inkvizicija zaobidje!? Da li je kod vas "metla"- relikt ili cilj!?
Ja sam spiritualno vrlo naivan i zelim se malo "svijesno prosiriti", pa bih zamolio vrle vjestice i vjestce za put spasa!
Kojim putem treba krenuti, "vijkom za palac" ili "klijestima" za kozu ?
Vrli majstori, pomozite!

|
|
13.03.2003., 23:12
|
|
Probni entitet
Registracija: Mar 2003.
|
Ja sam ti skoro pa vještac
Pa, vjerojatno će ovo za većinu mojih voljenih ovdašnjih vještica bit hereza, ali moj ti je savjet možda da za početak probaš koji joint
Nisu ni hippiji baš sve brijali bedasto.
Samo kaj onda s metle jako lako opadneš...ali bez muke nema nauke.
Ak te baš jako zanima i žuri ti se, probaj trip...ali možda bolje ne jer možeš grdo psihički najebat...što bolji trip to grđe najebeš...od posljedica (moja procjena).
Od sredstava za mučenje ćeš definitivno stradati
Ak te zanima ozbiljno, odi na seriju V.O.L. i to od početka, pješice i jako polako. Jako polako.
I još nešto. Metla nije ni relikt ni cilj.
Metla je sredstvo !
|
|
|
13.03.2003., 23:30
|
|
Registrirani korisnik
|
Re::......
Izgleda mi, da si ti Insider!
Svaka cast! 
|
|
14.03.2003., 08:58
|
|
Nomad
|
Re: Kojim putem.....?
Ja nisam vještica ali pretpostavljam da bi ti, kao i svima nama, puno pomoglo da postaneš svjestan svoje metle i njenih potreba.
|
14.03.2003., 09:03
|
|
fluffy ratnica
Registracija: Feb 2003.
|
Kad covjek postan svjestan svoje metle i njenih potreba tada je pred njim faza koja se u opisima raznih tehnika naziva - ciscenje.
Najvaznije je ne preplasiti se procesa koji nastupa i odraditi ovaj dio puta kako treba - temeljito.

|
|
|
14.03.2003., 09:34
|
|
Zvijer iz davnina.
Registracija: Nov 2002.
|
Quote:
Aganor kaže:
Iz vasih upisa se vidi jasna i ocita "nostalgija" za INKVIZICIJOM! Sto mislite, koji su putevi ispravni u postizanju spiritualne moci, a da vas inkvizicija zaobidje!? Da li je kod vas "metla"- relikt ili cilj!?
Ja sam spiritualno vrlo naivan i zelim se malo "svijesno prosiriti", pa bih zamolio vrle vjestice i vjestce za put spasa!
Vrli majstori, pomozite!
|
Pozdrav, Aganor
Koji su putevi ispravni?
A tko smo mi da mozemo nekome odrediti ispravan put? Bogovi nismo, a ni njihovi ovlašteni predstavnici.
"Metla" nije ni relikt ni cilj, već proces na samo jednom od nebrojenih puteva koji su nam na raspolaganju.
Moliš vrle vještice za put spasa?
Ovaj put to zasigurno nije, ako te takovo spasenje zanima detaljne upute ces dobiti od Il-a, Krscanina, Shadija ili nekog drugog stručnjaka za opće spasenje sa foruma Religije.
Inace, osobno ne tezim za spasenjem vec osobnom spoznajom, razumijevanjem sebe i svemira. Jasno je da takvu subjektivnu i relativističku spoznaju ne mogu propisivati i nametati drugima kao jedinu ispravnu i proglasiti je za jedini ispravni put. Stovise, najcesce odgovaram ljude od takovoga i slicnoga puta jer je tezak i opasan.
Kojim putem treba krenuti? Mislim da je vazno da izaberes put koji odgovara tvojoj osobnosti. U koliko si izabrao put krscanske vjere i filozofije i u njemu pronalazis odgovore, spoznajes svemir i sebe , drzi ga se, on je tvoj put, za tebe najbolji put.
Mene bi zanimalo da nam malo napises o svojemu osobnom putu i svojim spoznajama.
V.
|
|
|
14.03.2003., 17:41
|
|
Pacijent
|
|
|
|
14.03.2003., 20:27
|
|
Pacijent
|
Quote:
Aganor kaže:
Vrli majstori, pomozite!
|
Aganore, duso, Vjestac ti je uglavnom sve rekao.
metla? Metla je samo tool, orudje
Nisi ti uopce spiritualno naivan, mozda se samo takav pravis
Put spasa je u TEBI, u osvjestivanju Krista|Taoa|Bozanskog Duha.....whatever u sebi, i ostvarivanju toga
Ako se dovoljno koncentriras na bit, sve ti postaje dostupno.
A,
BIT JE UVIJEK ISTA, SAMO JE VANJSKA FORMA DRUGACIJA 
|
|
|
15.03.2003., 00:07
|
|
On the journey
|
Re: Re: Kojim putem.....?
Quote:
Vještac kaže:
Kojim putem treba krenuti? Mislim da je vazno da izaberes put koji odgovara tvojoj osobnosti. U koliko si izabrao put krscanske vjere i filozofije i u njemu pronalazis odgovore, spoznajes svemir i sebe , drzi ga se, on je tvoj put, za tebe najbolji put.
V.
|
Predivno! Prekrasno! Točno!
Ljudi toliko traže svoje puteve u religijama i kaj je najbolje, ne odgovaraju im, ali oni misle da su to pravi putevi jer ih većina slijedi i sl.
Ja sam npr. jednom otišla na www.spiritonline.com i čitala o vješticama- wicca i stavrno ako se moja filozofija nekako naziva i ako spada pod neku religiju il kaj već, to je wicca. Sviđalo mi se što tamo piše, teorije, upute.
Ali to nije bilo zato jer sam ja otišla tamo i odredila da je toj moj put, nego sam ja imala svoj put, a tamo sam shvatila da jedan dio mog puta spada u nešto definirano.
|
|
15.03.2003., 00:08
|
|
U samoizolaciji
|
|
|
|
15.03.2003., 00:31
|
|
On the journey
|
Da, i to me često košta neshvaćenosti i žalosti.
|
|
15.03.2003., 07:01
|
|
Zvijer iz davnina.
|
Quote:
Vještac kaže:
V.
|
Da, više bi odgovarao izraz:
U koliko si prepoznao put krscanske vjere i filozofije i u njemu pronalazis odgovore, spoznajes svemir i sebe , drzi ga se, on je tvoj put, za tebe najbolji put.
V.
|
|
|
15.03.2003., 13:29
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Aganor kaže:
Da li je kod vas "metla"- relikt ili cilj!?
|
Aganore, za tebe bilo najjednostavnije da za pocetak metlu shvatis kao sredstvo kojim se prvo cisti ispred svojih vrata, a onda ispred tudih.
carobnica
|
|
|
15.03.2003., 14:07
|
|
Probni entitet
|
Spas ili ne ???
Prihvatimo li put bilo koje vrste, mislim da se to mirne duše može nazvati nekom vrstom - Spasa...
U Paganstvu Spaenja u klasičnom obliku nema iz jednostavnog razloga: NEMA nikakvoga izvornoga grijeha od kojeg bismo se trebali spasiti.
Nismo grešni rođeni.
Agresivnost nije zla.
Seksualnost nije zla.
Priroda nije neprijatelj.
Zemaljski "plan" je jednako svet kao i ostali, "viši" planovi.
Savršeni smo kakvi jesmo- u svojoj nesavršenosti
Sotona- ne postoji.
Bog, (odnosno muška komponenta Božanskog)- ima kopita koja označuju svetost animalnog, a parošci rogova dosižu do Zvijezda- označuju svetost Duhovnog.U sredini je Čovjek- jednako svet !
Božica (ženska komponenta Božanskog) je jednako sveta kao i Bog, jednako sveta u svim svojim fazama životnoga ciklusa.
Krist nam je potpuno nepotreban, isto kao i njegova žrtva.
Svoja nemudra djela i njihove posljedice otkupljujemo- sami.
Međutim, zašto onda uopće krećemo na taj "put"...
Zašto onda nismo ostali na mjestu gdje smo bili na početku ?
Možda zato jer nam tamo nije bilo dobro ???
Quote:
Inace, osobno ne tezim za spasenjem vec osobnom spoznajom, razumijevanjem sebe i svemira.- kaže Vještac
|
Danas, u vrijeme sjebanosti prirode (najozbiljnije mislim da smo mi ovdje u hrvatskoj u jednom neobično sretnom kutku svijeta, ako pogledamo malo bolje globalnu situaciju...ali to nije tema ovog topica)....kada kao da smo od nje odvojeni i kada kao da izgleda da se "civilizacija" para po šavovima...povratak ponekim drevnim korijenima meni i te kako izgleda kao spas !
Ne čini li vam se da naša draga "civilizacija" ni najmanje ne cijeni razumijevanje niti čovjeka kao subjektivnog i relativnog pojedinca, niti razumijevanje svemira ?
Ne čini li vam se da je upravo možda to uzrok tolikog općeg nezadovoljstva SOBOM I SVIJETOM koji možemo primjetiti svuda oko nas ?
Ponavljam:
Nismo grešni rođeni.
Agresivnost nije zla.
Seksualnost nije zla.
Priroda nije neprijatelj.
Savršeni smo kakvi jesmo- u svojoj nesavršenosti...
Ali...da li to je stvarno nešto što nam je u svijesti ???
Nisu li ove postavke koje sam naveo jednom prosječnom građanskom (ili seljačkom, isti vrag !!!) umu totalna blastfemija ?
Nismo li od rođenja prisiljeni ponašati se po pravilima te "civilizacije", učestvovati u njenim ritualima....i bit sretni kada uspijemo malo pobječi u gerilu izvornog BLAŽENSTVA...
Kako stvarno živjeti sve to, a da ne bude nešto kao obična, malograđanska zanimacija u trenucima kada se odmaramo između seansi - da ne kažem ROPSTVA ???
Sad bi' još SVAŠTA napisal...ali kako da to ne ispadne neka ušljiva- propovijed
Ili nešto još gore...  ...neka vrsta SAKRALNE POBUNE- akcije za spas "izgubljenih duša" ???
???????????????????????????????????????
|
|
|
15.03.2003., 14:23
|
|
Probni entitet
|
još nekaj...
...savjetujem raznim joginima, gnosticima, kršćanima i ostalim poklonicima nebeskih duhovnosti etc da se ne trude davati odgovore - MENI i ZBOG MENE.
Dovoljno sam obrazovan na tom polju da otprilike znam kako bi čiji odgovori izgledali...i ne da mi ih se ponovo čitati.
Ne zadovoljavaju me i ne shvaćam ih ozbiljno u svom unutrašnjem svijetu.
Mislim, nek pišu ak im se da...ali meni se to trenutno uopće ne čita.
++AMEN++ (&nayte key zameriti  )
|
|
|
15.03.2003., 16:14
|
|
ozbiljna mudrijašica
Registracija: Feb 2003.
|
Quote:
carobnica kaže:
Aganore, za tebe bilo najjednostavnije da za pocetak metlu shvatis kao sredstvo kojim se prvo cisti ispred svojih vrata, a onda ispred tudih.
carobnica
|
he..he...he....jako mi se sviđa...he..he...jako mi se sviđa...hik... 
|
15.03.2003., 23:37
|
|
Pacijent
|
metla nije samo vozilo sa smjesnih slika i prica. Metla je u stvari simbol kicme na cijem ekranu istinska vjestica provodi unutarnje rituale transformacije energija.
Inace vjerujem da nema pravila u duhovnosti i da covjek samo moze osluskivati tanahan glas duboko u svome srcu koji ce mu uvijek pokazati najbolji put.
|
|
|
17.03.2003., 09:06
|
|
Nomad
|
Quote:
Karuna kaže:
metla nije samo vozilo sa smjesnih slika i prica. Metla je u stvari simbol kicme na cijem ekranu istinska vjestica provodi unutarnje rituale transformacije energija.
|
Ja sam čuo da je metla simbol muškog spolnog organa. Čudno bi bilo da vještica jaše na kičmi. Ovako se može doći do dosta zgodnih objašnjenja o letu vještica, skupljanju na sabatu i slavljenju bogova i sl.
|
18.03.2003., 20:02
|
|
no member
|
by Aganor
Quote:
|
Kod mene možeš krenuti kliještima, ali za palac..ionako mi je predugačak pa je vrijeme da ga netko skrati.
Kud ćeš bolje prilike od inkvizicije!
A jeste se svi te metle primili 'ko pijan plota..pa već i vrapci na grani znaju da su već odavno u modi usisavači. I to na baterije. 
|
18.03.2003., 20:33
|
|
Registrirani korisnik
|
Re:.......
Eowyn,
ti izgledas potpuno emancipirana!
Da li se isplatio cijeli trud? Ili je "metla" ipak bolja od "dilda", a cijeli trud ipak bio uzaludan?
Budi mi zdrava i vesela!
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 15:30.
|
|
|
|