RPG Fencing. Fighting. Torture. Poison. True love. Hate. Revenge. Giants. Hunters. Bad men. Good men. Beautifulest ladies.
Snakes. Spiders. Beasts of all natures and descriptions. Pain. Death. Brave men. Coward men. Strongest men. Chases.
Escapes. Lies. Truths. Passion. Miracles.
...i sve o njima. |
23.02.2013., 13:36
|
|
vjecito dijete
Registracija: Feb 2013.
|
D&D
Za ljubitelje fantasy-a ne moram objasnjavati puno o ovoj temi
Ali zanima me da li postoji jos koja osoba na ovoj planeti koja igra tu famoznu igru ili ste svi vec poodavno fosilizirane mumije?
Anybody??? 
|
23.02.2013., 15:37
|
|
la-li-lu-le-lo
Registracija: Mar 2009.
|
Imaš jedan cijeli podforum posvećen ne samo D&D-u već i drugim RPG igrama, bilo onim posve drugačijim od D&D-a ili onim koje su se iz istog izrodile. 
|
24.02.2013., 10:40
|
|
Hoist the black
Registracija: Feb 2004.
|
Te će ova tema biti promptno premještena tamo.
|
|
|
25.02.2013., 16:18
|
|
Fox Confessor
Registracija: Dec 2003.
|
Quote:
AryaStark77 kaže:
Za ljubitelje fantasy-a ne moram objasnjavati puno o ovoj temi
Ali zanima me da li postoji jos koja osoba na ovoj planeti koja igra tu famoznu igru ili ste svi vec poodavno fosilizirane mumije?
Anybody??? 
|
Postoji. 
|
|
|
26.02.2013., 12:55
|
|
vjecito dijete
|
Zanimljivo
Mislila sam da sam jedina 
|
01.03.2013., 21:39
|
|
Hoist the black
|
Dobro, i šta sad? Hoćeš s nama dalje podijelit bilo kaj o tvom igranju D&Dja ili?
|
|
|
01.03.2013., 22:19
|
|
vjecito dijete
|
|
01.03.2013., 23:38
|
|
Hoist the black
|
Žrtve za kaj? Htjela bi odvodit igru (kao DM)? Htjela bi igrat, pa tražiš voditelja (DMa)? Htjela bi nevezano i opušteno raspravljat s drugim fanovima igre o različitim stvarima? O nečem konkretnom?
Uskoro će ti bit Istrakon u Pazinu, a onda u svibnju i Sferakon, tam uvjek bude D&Da... ili njemu jako srodnog Pathfindera. Inače, na FFZGu se više-manje svaki četvrtak u 19:00 (kako kada u kojoj dvorani, kak bude slobodno kroz semestar) skuplja grupa zaljubljenika u roleplaying igre, koja se zove SRP -- Sekcija za roleplay. Dobra ekipa, i pametnih stvari se da čut tim četvrtcima. Ima ih i na fejsu, pa možeš tamo "lajkat", a inače dosta te ekipe ti se preklapa s ljudima koji pišu na ovom malom podforumu forum.hra... svaka dva - tri mjeseca
Ima još jedan invite-only forum, ali taj, iako se radi o djelimice istoj ili sličnoj ekipi koja upražnjava dosta geekovskih hobija, pa tako i RPG, je koliko ja stječem dojam dosta izgubio kompas, i svodi se na privatno druženje ljudi koji se znaju uživo. A budući da je invite-only, ionako moraš prvo upoznat nekog s tog foruma recimo preko ovog foruma ili slično.
Zadnje uređivanje GnothiSeauton : 01.03.2013. at 23:43.
|
|
|
02.03.2013., 21:58
|
|
vjecito dijete
|
Uh, ovako
Posto radim 12 sati dnevno, dan pa noc pa dva slobodno (zakace me cesto i vikendi i praznici) pa nikako ne mogu biti DM, a i iskreno nisam nikad ni bila, ali me moram priznati i ne privlaci nesto posebno. Ne mogu garantirati svaki put biti na meetingu, znaci ako je fiksirani dan cetvtak, mislim da bi mogla jednom u dva tri tjedna
Znaci konkretno, trazim nekoga tko igra, i da se ubacim ko padobranac
Ovo cetvrtkom sam bila, ali valjda sam naletjela na pogresnu ekipu, jer koliko mi se cinilo, svi su se palili na Gathering, i ne sjecam se da sam naisla na nekog D&D-ovca
Inace igrala sam dosta dugo sa stalnom ekipom, no morala sam poslovno u Bosnu na nekih godinu dana, i kad sam se vratila, ekipa se skroz bila raspala, pa su me lagano otkantali. Ili su se pozenili (sramota) ili zabili glave u kompove (jos veca sramota) tako da nista od toga, a bas sam se bila nabrijala  ) I kao ono jeeeeei, vracam se kuci napokon, i igrat cu ponovo, kad ono corak
Cak sam poslije toga moje starceke iz starackog doma natjerala da se malo poigramo, neki su se bas zagrijali, ali eto, kako je Alzheimer svuda prisutan i oni me otkantase
Ispricavam se ako laprdam, uvijek tako kad sam umorna, danas radim 24h tako da vidim samo zvjezdice
Nis, eto.. ako ima koja ekipa koja zeli padobranca, tu sam  )
Na zalost Pazin i ostali festivali nisu mi dostupni tako brzo  (
|
04.03.2013., 11:47
|
|
Fox Confessor
Registracija: Dec 2003.
|
Quote:
AryaStark77 kaže:
Uh, ovako
Posto radim 12 sati dnevno, dan pa noc pa dva slobodno (zakace me cesto i vikendi i praznici) pa nikako ne mogu biti DM, a i iskreno nisam nikad ni bila, ali me moram priznati i ne privlaci nesto posebno. Ne mogu garantirati svaki put biti na meetingu, znaci ako je fiksirani dan cetvtak, mislim da bi mogla jednom u dva tri tjedna
Znaci konkretno, trazim nekoga tko igra, i da se ubacim ko padobranac 
|
S takvim radnim vremenom, zapravo nemas vremena ni za neku kontinuiranu kampanju iz tjedna u tjedan. Dakle, ili povremeni padobranac, ili (meni se cini bolje) dogovoris nesto kratko i jedno-do-dvokratno. Skupis jos dvoje-troje ljudi (ovdje, na Facebooku) i odigrate nesto u jednoj ili dve veceri.
Quote:
Ovo cetvrtkom sam bila, ali valjda sam naletjela na pogresnu ekipu, jer koliko mi se cinilo, svi su se palili na Gathering, i ne sjecam se da sam naisla na nekog D&D-ovca
|
Cudno.  To ne opisuje bas tipicno predavanje cetvrtkom.
Quote:
Cak sam poslije toga moje starceke iz starackog doma natjerala da se malo poigramo, neki su se bas zagrijali, ali eto, kako je Alzheimer svuda prisutan i oni me otkantase
|
Ovo je figura ili doslovno?  Kolko imas godina (bar otprilike, ako se to ne pista  )?
|
|
|
04.03.2013., 15:38
|
|
vjecito dijete
|
Da, to mi je i bio plan, uletjeti kao padobranac, jer ovo na dvokratno nije mi fora (odigrali smo jedno par puta tako i nije mi bio gust  )
Zna se dogoditi da promjenim smjenu, kad je meeting, tako da bi mozda izbjegnula jedno 2 puta od 5... Rekoh, padobranstvo mi je ok...
Tko zna gdje sam zavrsila taj cetvrtak, jer me naravno vodio frend (zaljubljenik u Gathering) pa je cak moguce i da me na krivu adresu otpeljao
Sto se tice mojih godina, brojka 77 je iza nicka (nisu godine, nego godiste) tako da mi nije bed sto si pitao. I nisam mislila da sam nastanjena u starackom domu nego radim tamo :P
|
25.03.2013., 13:42
|
|
Michael Steven Donovan
Registracija: Jan 2003.
|
Igram CRPG od Pool of Radiance (dakle negdje od '89-e) i nikada nisam imao prilike vidjeti P'n'P uživo, dakle totalni noob. Ukoliko neka odrasla (po godinama) ekipa starta kakav D'n'D na području ZG i uže okolice i ne smeta im gledatelj kojem je cilj što prije postati aktivni 1h weapon Fighter, plz invite
Pivo je moja briga. 
|
25.03.2013., 20:24
|
|
Hoist the black
|
Obrati se mojoj sumoderatorici, cvjetači, ili Mrgudici, njih dvije vode nešto što se zove Pathfinder Society, Croatia, Slovenia, Bosnia-Herzegovina Chapter, igra se redovito, mislim da postoji jedan ili dva redovna tjedna termina, na dva, tri, četiri stola, zavisi koliko se ekipe skupi. Dakle ideja tog PSOP (Pathfinder Society Organized Play) je da svatko može doći "s ceste", napraviti lika i igrati. Ako želiš poslje "reciklirati" lika u bilo kojoj drugoj PSOP igri (kod drugog GMa, u drugom gradu, zemlji... ), moraš ga samo još registrirati u online bazu i to je to. Neka vrsta MMORPGa "pješke" i super gateway za nove igrače  (iako IMNSHO nitko ne bi trebao "ostati" na PSOPu, ima on i negativnih pojava, koje su otprilike slične kao iritantne pojave u MMORPGovima).
|
|
|
02.04.2013., 11:43
|
|
Precjednica Svemira
Registracija: Jul 2003.
|
hellow, hellow!
evo i mene
dakle, kolegice i godisnjakinje, ukoliko petkom imas vremena od 16-21, onda nema razloga da ne navratis na neki od sessiona u CM
prednost igranja PFSOPa (iliti Pathfinder Society Organized Playa) je upravo činjenica da je namijenjen ljudima koji ili nemaju ekipu ili nisu u mogućnosti redovito igrati.
Svaki session je stand alone misija nakon koje PC dobije tvz Chronicle - papir na kojem pise koji scenarij je igrao/la, koliko je to XPa, novaca i ostalog. a taj način igrač može igrati onoliko često koliko može a lik u skladu s tim napreduje
jedan scenarij daje 1 xp, 3xp-a su level up
info o svemu imamo na webu: http://www.pfscroatia.com/
tam su svi linkovi al budem izdvojila par bitnih
Raspored redovitih sessiona i prijave: http://warhorn.net/croatia-pfs/
Službeni (američanski) web: http://paizo.com/pathfinderSociety
|
|
|
02.04.2013., 11:47
|
|
Precjednica Svemira
Registracija: Jul 2003.
|
da, inace, nitko sretniji od mene da se netko organizira pa pokrene i D&D sessione.. koliko znam, u vrijeme 4th Editiona osmislili su tvz 'D&D Encounters' koji se isto mogu igrat na javnim mjestima al za sad nema dobrovoljaca za organizaciju. Pa ono, držim fige.
Još više držim fige onome ko krene sa organiziranjem 'Shadowrun' misija 
|
|
|
19.04.2013., 17:19
|
|
je Hugo Weaving
Registracija: Nov 2004.
|
Nisi napisala u kojem gradu tražiš ekipu, pretpostavljam Zagreb ali moram pitati. Ljudi s kojima ja povremeno igram (dosta neredovito) fali igrača/igračica pa ako si zainteresirana za detalje javi se na PM. Tu smo sličnih godina (u pravilu izbjegavam više tražit igrače po forumima jer mi je bed klince onda odbijati  ) i obaveza pa bi se valjda uspjeli dogovorit oko nekih sessiona.
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 03:14.
|
|
|
|