06.02.2014., 10:53
|
|
Majstor iluzije i opsjene
Registracija: Nov 2005.
|
HTV i OI - Snimke i poneki prijenos, tema za smijeh i bijes
I ove godine i u ove dane naša vrla dalekovidnica će nam putem svojih letterboxa i ostalih čuda moderne tehnike pokušati što je moguće više približiti događanja s Crnog Mora.
Poslali su tamo sve što imaju.
Evo kako su se nahvalili na svojim službenim stranicama, neka propaganda počne:
Quote:
HRT je pripremio bogat program praćenja Igara. U 20.05 sati na našem Drugom programu počinje uvodna emisija. Prisjetit ćemo se prošlih Igara u Vancouveru i najaviti što nas očekuje u Sočiju. Naši reporteri s terena donose aktualne priče, a u studiju će biti stručni gosti.
U danima koji slijede moći ćete u prijenosima uživo pratiti najvažnije događaje u Sočiju, a ostali sadržaj u snimkama ili sažecima unutar emisija. Na HTV2 emitirat ćemo više od deset sati olimpijskog programa dnevno!
Sve novosti iz Sočija možete pratiti i na našem portalu i Facebook/Twitter profilu. Na stranici posvećenoj ZOI-ju objavljivat ćemo rezultate i vijesti, a poseban naglasak stavit ćemo na nastupe naših olimpijaca. Iznimno Drugi program HTV-a možete gledati i putem interneta.
Poseban sadržaj posvećen olimpijskim igrama nudimo i na našem teletekstu. Stranice posvećene Sočiju potražite od 610 nadalje.
|
Kompletna ekipa izvjestitelja ide gore. Dobro su to znana i draga lica:
Bruno Kovačević, Drago Ćosić, Mićo Dušanović, Stjepan Balog....nema Lane Banely (klizanje neće biti isto bez nje)...a u Zagrebu ostaju Marko Šapit (logično je da najbolji ne ide) te Mila Horvat koji će nas uveseljavati studijskim emisijama sa svojim gostima. Evo što BruKa veli o tomu:
Quote:
Na HTV2 bit će, u prosjeku, emitirano 11 sati dnevno samo olimpijskog programa. Dakle, kamere će ove godine zabilježiti najveći broj sati sa Zimskih olimpijskih igara u povijesti. Mićo Dušanović će komentirati hokej zajedno s Vikijem Ivanovićem, Stjepan Balog klizanje, Slavko Cvitković i Robert Jelečević nordijsko trčanje, skokove i biatlon, a Drago Ćosić i ja pratit ćemo alpsko skijanje. Žensko stručno pojačanje bit će i Nika Fleiss kao sukomentatorica na skijanju. Kolega Boris Jelavić zadužen je za olimpijske informativne emisije i sažetke dana koji će se emitirati svaku večer od 22 do 23 sata. Mila Horvat i Marko Šapit iz studija u Zagrebu vodit će emisiju, koja uključuje i goste. Bit će to presjek kompletnog olimpijskog dana u Sočiju - najavljuje Kovačević.
|
Nije spomenuo kronične "boljke" kojima se jako volimo smijati i koje nas u najmanju ruku nikad ne ostave ravnodušnima:
- snimke u vrijeme kad se odigravaju uživo neka zanimljiva natjecanja koja poslije idu u snimci dok se odigrava nešto treće itd.
- nedostatak teksta ispod loga na kojem piše "uživo" ili "snimka" (no ako je suditi po Zagreb Indoorsu, možda se i to promijeni, naime, u noćnim snimkama tenisa napišu nam da je snimka).
- razgovori s gostima i komentari vijesti dežurnih novinara iz drugih (ne-sportskih redakcija) kao nepresušno vrelo nepotrebnih, banalnih, nevažnih i pogrešnih informacija.
- hihotanje i nepripremljenost za gosta u studiju
- ........ lista je praktički beskrajna.
Evo, to je to. Upozoreni ste, znate što vas očekuje, nemojte se previše razočaravati, slobodno komentirajte i nasmijmo se i živcirajmo i ovaj put za naših 80kn. 
|
|
|
06.02.2014., 11:02
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2010.
|
Baš sam maloprije uspoređivao,nas i Slovence za drugi tjedan,živi užas što drugo rec.Ne znam gdje Bruka vidi 11 sati dnevno
Slovenci su cijeli svoj drugi program podredili olimpijadi,što uživo što u snimkama.
Sutra se penjem na tavan da malo posložim te antene.
|
|
|
06.02.2014., 11:58
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2007.
|
Na tavanu i ostani 
|
|
|
06.02.2014., 12:18
|
|
Qué mirás, bobo?
Registracija: Apr 2008.
|
jel postoje šanse da mi ne zacrne TV SLO 2 na max tv-u?
jbg, morat ću slušati Janeze, slabo je ovo kod naših, a nema ni onog Eurovisionsportsa
ako netko ima neke streamove sa dobrim USA/UK kanalima, please do share, jer mi nije cilj stalno pratiti Ruse (koji imaju vrlo dobre streamove ili Zlovence
 M-O-O pederi, OI ste nam sjebali 
|
|
|
06.02.2014., 13:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2010.
|
Quote:
papirlova kaže:
Na tavanu i ostani 
|
Quote:
sesve kaže:
jel postoje šanse da mi ne zacrne TV SLO 2 na max tv-u?
jbg, morat ću slušati Janeze, slabo je ovo kod naših, a nema ni onog Eurovisionsportsa
ako netko ima neke streamove sa dobrim USA/UK kanalima, please do share, jer mi nije cilj stalno pratiti Ruse (koji imaju vrlo dobre streamove ili Zlovence
 M-O-O pederi, OI ste nam sjebali 
|
Koliko ja znam preko max-tv sve sportske događaje na slo2 zacrne,barem je nekad tako bilo
|
|
|
06.02.2014., 13:37
|
|
Moderator
Registracija: Jul 2009.
|
Quote:
VodkaM kaže:
- nedostatak teksta ispod loga na kojem piše "uživo" ili "snimka" (no ako je suditi po Zagreb Indoorsu, možda se i to promijeni, naime, u noćnim snimkama tenisa napišu nam da je snimka).
|
Traje to već... problem je što je većina snimaka debelo skraćena pa tako snimka nogometne utakmice, tipa Dinamo - Čornomorec, traje 23 minute. 
|
|
|
06.02.2014., 13:42
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2007.
|
Quote:
gelo85 kaže:
|
Ma zajebajem se frende. Trolam.
|
|
|
06.02.2014., 15:42
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2004.
|
Quote:
Hrvatska radiotelevizija (HRT) ove će godine po prvi puta prenositi Zimske olimpijske igre iz Sočija u HD (high definition) rezoluciji na posebnom kanalu s oznakom "HRT 2 HD" koji će gledateljima biti dostupan na zemaljskoj (DVB-T2) platformi, a prijenos ZOI-a bit će dostupan na HRT 2 i u sadašnjoj SD (standard definition) rezoluciji.
"Riječ je o kanalima koji će imati isti sadržaj, a razlika će biti u rezoluciji, dakle nije riječ o novome televizijskom kanalu već eksperimentalnome emitiranju u HD rezoluciji. HRT 2 HD nalazit će se u digitalnim multipleksima C/E", navodi HRT u današnjem priopćenju.
Kanal HRT 2 HD noviji TV prijemnici pronaći će sami kada bude pokrenut, a u slučaju poteškoća potrebno je odabrati opciju "traži" (search) te ručno pokrenuti pretragu kanala.
Planirano trajanje eksperimentalnog emitiranja je od 7. veljače do 23. veljače. Novi kanal u HD rezoluciji mogu pratiti svi gledatelji čiji televizori imaju ugrađen DVB-T2 MPEG4 prijamnik, ili vanjski DVB-T2 MPEG4 Set-top Box (STB).
"Televizija visoke razlučivosti (HD) nudi znatno bolji doživljaj gledanja od slike standardne rezolucije (SD). Slika u HD-u tako ima 1920 (širina) x 1080 pixela (visina), dok SD ima 720 x 576. HD zbog toga nudi daleko veću kvalitetu slike u odnosu na onu standardne rezolucije", ističe HRT u priopćenju.
S obzirom da je rezolucija veća, slika je oštrija, i u cjelini bliža stvarnosti, što će, navode, osobito doći do izražaja kod prijenosa sportskih događaja uživo sa ZOI.
|
Baš me zanima kako će to funkcionirati. Oni 2014. pokreću eksperimentalni HD 
|
|
|
06.02.2014., 15:47
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2008.
|
Na stranu sad to drastično "kasno paljenje" HRT-a, opet sam uzbuđen radi HD-a!
|
|
|
06.02.2014., 16:03
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2011.
|
i Bruka u hd rezi
u Hrvata se DVB-T2 tuneri/recieveri broje u minijaturnim brojkama i opet stara priča..ad hoc polurješenja brend lidera dostupna samo za manji dio gledateljstva..
no treba vidit kakva će bit kvaliteta slike, ne očekujem neki veći protok od npr slo hd cca 5 mbps
|
|
|
06.02.2014., 16:22
|
|
Plemeniti tapir
Registracija: Apr 2010.
|
Znači, Balegi ide klizanje. Dakle, zna se što sigurno izbjegavam.
|
|
|
06.02.2014., 16:35
|
|
...
Registracija: Dec 2008.
|
Quote:
mitch kaže:
Traje to već... problem je što je većina snimaka debelo skraćena pa tako snimka nogometne utakmice, tipa Dinamo - Čornomorec, traje 23 minute. 
|
23 minute previše 
|
06.02.2014., 16:38
|
|
|
Quote:
Televizija visoke razlučivosti (HD) nudi znatno bolji doživljaj gledanja od slike standardne rezolucije (SD). Slika u HD-u tako ima 1920 (širina) x 1080 pixela (visina), dok SD ima 720 x 576. HD zbog toga nudi daleko veću kvalitetu slike u odnosu na onu standardne rezolucije", ističe HRT u priopćenju.
|
Ahaaaaa, to je taj HD, samo u brojkama. 
Što reče uvaženi kolega, eksperimentalni u 2014.
Nego, imam taj mpeg4 tuner, morat ću ga izvadit doslovno iz vešeraja pa da vidimo što kaže...mogli su ga i na satelit puknut, ah...
I spajat ću ga scartom, a to je u usporedbi s hdmi kablom kurčić. 
|
|
|
06.02.2014., 17:16
|
|
Qué mirás, bobo?
|
aaaaaaaa, imaš bolji avatar od mene 
|
|
|
06.02.2014., 17:23
|
|
|
End so vi mit egen, mister sesve. Aj hev ej ofišl van, jors saks 
|
|
|
06.02.2014., 17:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2008.
|
ionak me nista osim Hokeja i ne zanima bas previse ali vec znam da ce mi tekme prekidat u pol zbog nekakvog biatlona ili skijaskog trcanja
|
|
|
06.02.2014., 17:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2004.
|
Quote:
giovanni006 kaže:
ionak me nista osim Hokeja i ne zanima bas previse ali vec znam da ce mi tekme prekidat u pol zbog nekakvog biatlona ili skijaskog trcanja
|
Nemoj tako, curling u HD-u je neponovljivo iskustvo 
|
|
|
06.02.2014., 17:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2008.
|
Quote:
giovanni006 kaže:
|
Da bar!
Ali sumnjam, hokej je vjerojatno puno gledaniji od ovih divota.
|
|
|
06.02.2014., 17:33
|
|
Qué mirás, bobo?
|
Quote:
VodkaM kaže:
End so vi mit egen, mister sesve. Aj hev ej ofišl van, jors saks 
|
sad tek vidim da je to logo kandidature aaaaaaa 
|
|
|
06.02.2014., 17:37
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2008.
|
Quote:
Tuvix kaže:
Nemoj tako, curling u HD-u je neponovljivo iskustvo 
|
steta kaj je sportska u potpunom raspadu, taj curling bi bio idealan za njih pa ko hoce neka gleda
|
|
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:02.
|
|
|
|