Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje > Sam svoj majstor

Sam svoj majstor Radionica u kući

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 05.09.2014., 15:36   #1
Rupice na betonskim figurama

Kad radim betonske figure,uvijeke mi ostanu rupice na njima makar imam vibro stol..Postoji kakva smjesa ili sredstvo da se stavi u taj beton i da zrak sam otide van iz kalupa tj da bude cim manje rupice..
mcvinc is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.09.2014., 16:19   #2
smanji vodocementni faktor i povećaj dužinu vremena za mješanje
kanjar is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.09.2014., 18:33   #3
probao sve...al nacuo neke zidare da postoji nesto sto se stavi u taj beton dok se mijesa pa da taj zrak sam otide...al niko ne zeli reci kak se zove ta stvar..
mcvinc is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.09.2014., 19:47   #4
a onda nazovi tehnologa u Samoborku i on će ti dati pravi odgovor
kanjar is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.09.2014., 10:26   #5
stavi plastifikator u beton, i nemoj kalupe da mažeš uljem.
jedanalivredan is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.09.2014., 12:00   #6
nego s cime da mazem?bez icega..
mcvinc is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.09.2014., 12:36   #7
Nisam probao ali mislim da bi plastifikator pomogao. Kada njega staviš ona se beton može praviti sa manje vode i bude i kavalitetniji. Samo što ima hrpa tih aditiva za beton i tesko je se snaći.
manixman is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.09.2014., 13:19   #8
talijani upotrebljavaju gel cassaforma, ukolko nisi kontaktirao samoborku, možeš i nazvati benussi u puli - oni prodaju sva čuda građevinske kemije, i jako su dobri sa cijenama
kanjar is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.09.2014., 08:46   #9
Quote:
kanjar kaže: Pogledaj post
smanji vodocementni faktor i povećaj dužinu vremena za mješanje
Miješanjem se uvlači zrak u beton, a koliko će ga se uvući ovisi u granulometriji agregata.

Quote:
jedanalivredan kaže: Pogledaj post
stavi plastifikator u beton, i nemoj kalupe da mažeš uljem.
S plastifikatorom će dobiti samo bolju obradljivost i veću čvrstoću, količina zraka u betonu nije vezana za plastifikator.

Quote:
manixman kaže: Pogledaj post
Nisam probao ali mislim da bi plastifikator pomogao. Kada njega staviš ona se beton može praviti sa manje vode i bude i kavalitetniji. Samo što ima hrpa tih aditiva za beton i tesko je se snaći.
Ima ih hrpa ali nije tesko za snaći se u njima, nabavite knjigu "Beton" od Ukrajincika i koga zanima, sve pise tamo
Ta knjiga se koristi i na Građevinskom faksu, odlična je
Moment torzije is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.09.2014., 08:59   #10
Posao sam upit u Samoborku pa cu ovdje napisati njihov odgovor..makar su mi rekli neki ljudi da prebrzo punim kalup pa vibro ne stigne izvuci sav zrak van...istina?
mcvinc is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.09.2014., 10:18   #11
dosta je moguće
kanjar is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.09.2014., 11:53   #12
Quote:
mcvinc kaže: Pogledaj post
Posao sam upit u Samoborku pa cu ovdje napisati njihov odgovor..makar su mi rekli neki ljudi da prebrzo punim kalup pa vibro ne stigne izvuci sav zrak van...istina?
To bi svakako utjecalo najviše utjecalo na krajnji rezultat, vrijeme trajanja vibriranja
Moment torzije is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.09.2014., 16:46   #13
Dobio odgovor iz Samoborke da se oni ne bave izvedbom radova i da mi ne mogu pomoci...
mcvinc is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.09.2014., 22:08   #14
Nikako ne mažite kalupe uljem to ulje stvara problem sa rupicama na povrsini.
Kalupi se pune cisti i suvi,bez ikakvog premazivanja uljem. Masa se pravi od frakcije 1 i 2, koristi se plastifikator i cement, e sada voda se dodaje po potrebi sve zavisno od vlaznosti materijala, masa mora da bude u skroz gustom stanju tj. da kada je istresete u kolica ona se ne razliva vec ostaje kako je istresena u njih, aditiv se dodaje sa vodom. U masu se dodaje boja i tako ploca bude obojena celom svojom dubinom. Ne valja ploce bojiti bojom jer se vremenom ta boja skida. Kalupi se peru sa sonom kiselinom u razmeri 1:100 tj. u blagom rastvoru sone kiseline (npr. na 3litra vode 1dl 18% sone kiseline) da se skinu svi ostaci cementnog mleka. Nakon toga u drugu kofu kroz deterdzent, zatim isperanje u vodi i na kraju zadnje ispiranje u rastvoru kalijumovog sapuna (ovo i ne mora), može se i ispirati na kraju u vodi u kojoj se dodaje omeksivac za ves u omeru 1:10 i nakon ispiranja u toj vodi se kalup vadi i stavlja na susenje okrecuci ga da se ocedi. Nikakva mazanja i podmazivanja kalupa.Suv kalup je bitan, on se naredja na vibro sto i puni se do pola sa betonom, tada palite vibraciju da se beton samo strese, gasite vibraciju i dopunjavate kalupe do kraja i palite vibraciju nanovo dok se beton ne slegne i poravna sa ivicom debljine kalupa, gasite vibraciju i kalupe pune redjate na palete, police ili vec gde zelite i prekrivate najlonom koji cuva vlaznost, nikako ne smete to izlagati jakom suncu ili promaji tj. u prostoriji gde toga nema tu se susi dva-tri dana zavisno od vremenskih uslova a minimum 12 sati,na nekoj temperaturi od oko 20 C.

Umesto rastvora sa omeksivacem mogu se koristiti i industrijska sretstva poput: http://www.mapei.com/HR-HR/Dodaci-za...MANTE-DMA-2000
jedanalivredan is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.09.2014., 09:24   #15
Samo da javim dojmove..uvelike mi je pomogao plastifikator..nema vise tolko rupica...

Zna nekom kako se postupa sa pigmentom tj farbom u prahu za beton?
Ona se mijesa sa gotovim betonom ili?
mcvinc is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 05:06.