Sam svoj majstor Radionica u kući |
|
05.09.2014., 15:36
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2010.
|
Rupice na betonskim figurama
Kad radim betonske figure,uvijeke mi ostanu rupice na njima makar imam vibro stol..Postoji kakva smjesa ili sredstvo da se stavi u taj beton i da zrak sam otide van iz kalupa tj da bude cim manje rupice..
|
|
|
05.09.2014., 16:19
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2009.
|
smanji vodocementni faktor i povećaj dužinu vremena za mješanje
|
|
|
05.09.2014., 18:33
|
|
Registrirani korisnik
|
probao sve...al nacuo neke zidare da postoji nesto sto se stavi u taj beton dok se mijesa pa da taj zrak sam otide...al niko ne zeli reci kak se zove ta stvar..
|
|
|
05.09.2014., 19:47
|
|
Registrirani korisnik
|
a onda nazovi tehnologa u Samoborku i on će ti dati pravi odgovor
|
|
|
06.09.2014., 10:26
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2012.
|
stavi plastifikator u beton, i nemoj kalupe da mažeš uljem.
|
|
|
06.09.2014., 12:00
|
|
Registrirani korisnik
|
nego s cime da mazem?bez icega..
|
|
|
06.09.2014., 12:36
|
|
Registrirani korisnik
|
Nisam probao ali mislim da bi plastifikator pomogao. Kada njega staviš ona se beton može praviti sa manje vode i bude i kavalitetniji. Samo što ima hrpa tih aditiva za beton i tesko je se snaći.
|
|
|
06.09.2014., 13:19
|
|
Registrirani korisnik
|
talijani upotrebljavaju gel cassaforma, ukolko nisi kontaktirao samoborku, možeš i nazvati benussi u puli - oni prodaju sva čuda građevinske kemije, i jako su dobri sa cijenama
|
|
|
08.09.2014., 08:46
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2013.
|
Quote:
kanjar kaže:
smanji vodocementni faktor i povećaj dužinu vremena za mješanje
|
Miješanjem se uvlači zrak u beton, a koliko će ga se uvući ovisi u granulometriji agregata.
Quote:
jedanalivredan kaže:
stavi plastifikator u beton, i nemoj kalupe da mažeš uljem.
|
S plastifikatorom će dobiti samo bolju obradljivost i veću čvrstoću, količina zraka u betonu nije vezana za plastifikator.
Quote:
manixman kaže:
Nisam probao ali mislim da bi plastifikator pomogao. Kada njega staviš ona se beton može praviti sa manje vode i bude i kavalitetniji. Samo što ima hrpa tih aditiva za beton i tesko je se snaći.
|
Ima ih hrpa ali nije tesko za snaći se u njima, nabavite knjigu "Beton" od Ukrajincika i koga zanima, sve pise tamo 
Ta knjiga se koristi i na Građevinskom faksu, odlična je 
|
|
|
08.09.2014., 08:59
|
|
Registrirani korisnik
|
Posao sam upit u Samoborku pa cu ovdje napisati njihov odgovor..makar su mi rekli neki ljudi da prebrzo punim kalup pa vibro ne stigne izvuci sav zrak van...istina?
|
|
|
08.09.2014., 10:18
|
|
Registrirani korisnik
|
dosta je moguće
|
|
|
08.09.2014., 11:53
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2013.
|
Quote:
mcvinc kaže:
Posao sam upit u Samoborku pa cu ovdje napisati njihov odgovor..makar su mi rekli neki ljudi da prebrzo punim kalup pa vibro ne stigne izvuci sav zrak van...istina?
|
To bi svakako utjecalo najviše utjecalo na krajnji rezultat, vrijeme trajanja vibriranja 
|
|
|
08.09.2014., 16:46
|
|
Registrirani korisnik
|
Dobio odgovor iz Samoborke da se oni ne bave izvedbom radova i da mi ne mogu pomoci...
|
|
|
08.09.2014., 22:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2012.
|
Nikako ne mažite kalupe uljem to ulje stvara problem sa rupicama na povrsini.
Kalupi se pune cisti i suvi,bez ikakvog premazivanja uljem. Masa se pravi od frakcije 1 i 2, koristi se plastifikator i cement, e sada voda se dodaje po potrebi sve zavisno od vlaznosti materijala, masa mora da bude u skroz gustom stanju tj. da kada je istresete u kolica ona se ne razliva vec ostaje kako je istresena u njih, aditiv se dodaje sa vodom. U masu se dodaje boja i tako ploca bude obojena celom svojom dubinom. Ne valja ploce bojiti bojom jer se vremenom ta boja skida. Kalupi se peru sa sonom kiselinom u razmeri 1:100 tj. u blagom rastvoru sone kiseline (npr. na 3litra vode 1dl 18% sone kiseline) da se skinu svi ostaci cementnog mleka. Nakon toga u drugu kofu kroz deterdzent, zatim isperanje u vodi i na kraju zadnje ispiranje u rastvoru kalijumovog sapuna (ovo i ne mora), može se i ispirati na kraju u vodi u kojoj se dodaje omeksivac za ves u omeru 1:10 i nakon ispiranja u toj vodi se kalup vadi i stavlja na susenje okrecuci ga da se ocedi. Nikakva mazanja i podmazivanja kalupa.Suv kalup je bitan, on se naredja na vibro sto i puni se do pola sa betonom, tada palite vibraciju da se beton samo strese, gasite vibraciju i dopunjavate kalupe do kraja i palite vibraciju nanovo dok se beton ne slegne i poravna sa ivicom debljine kalupa, gasite vibraciju i kalupe pune redjate na palete, police ili vec gde zelite i prekrivate najlonom koji cuva vlaznost, nikako ne smete to izlagati jakom suncu ili promaji tj. u prostoriji gde toga nema tu se susi dva-tri dana zavisno od vremenskih uslova a minimum 12 sati,na nekoj temperaturi od oko 20 C.
Umesto rastvora sa omeksivacem mogu se koristiti i industrijska sretstva poput: http://www.mapei.com/HR-HR/Dodaci-za...MANTE-DMA-2000
|
|
|
15.09.2014., 09:24
|
|
Registrirani korisnik
|
Samo da javim dojmove..uvelike mi je pomogao plastifikator..nema vise tolko rupica...
Zna nekom kako se postupa sa pigmentom tj farbom u prahu za beton?
Ona se mijesa sa gotovim betonom ili?
|
|
|
 |
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 05:06.
|
|
|
|