Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Kozmetika > Preparativna kozmetika

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 08.04.2005., 22:42   #1
Noćne kreme za lice

eeee došlo ljeto trideseto

i počele se kupovati noćne kreme ..

koristim ih u kombinaciji s Avene kremicom s voćnim kiselinama. Imala sam i anti-age Avene s retinolima, ali sad sam uzela noćnu Garnier Stop ( ), s vitaminima C i E

koristite li noćne kreme i koje? kakva su vam iskustva?
Old 09.04.2005., 00:01   #2
sori suncica, ja koristim kreme, a ne kremice
cold kremu od avena ili jednu iz apoteke vec godinama na bazi e vitamina, jako masnu. i okoloocnu q10 niveu ili chanel age delay
Lola is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.04.2005., 09:40   #3
Ja koristim noćnu kremu Avon solutions Relaxing night, a za dan Recharging day..i iz iste kolekcije okoloočnu. Jako mi se sviđaju i fino mirišu.
CrveniVrag is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.04.2005., 10:25   #4
Koristim trenutno vichyev gel za podrucje oko ociju (ujutro), navecer lorealovu kremicu visible results (iako, nikakve posebne rezultate nisam primijetila ali ugodna je i bez mirisa)

Nocna krema: garnier, total comfort. Vec je na dnu, pih.
Chris Blue is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.04.2005., 17:53   #5
Uglavnom koristim Vichy "LiftActive Nuit" a i Eucerin-ova nocna sa Q 10 je jako dobra.
Rhea is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.04.2005., 18:13   #6
Quote:
Lola kaže:
sori suncica, ja koristim kreme, a ne kremice
Old 09.04.2005., 18:16   #7
sunčice ti ono imaš masnu kožu koliko se sjećam?
u tom slučaju, pobaj bez noćne kreme ako možeš. uz temeljito čišćenje i toniziranje navečer, probaj umasirati nešto lagano i to ne baš pred spavanje nego par sati prije. za masnu kožu nije najbolja opcija sloj kreme (a noćne su u pravilu "bogatije" od dnevnih) preko noći.

ako baš moraš, odaberi gel-kremu

oko očiju je meni fantastična od Green-Line gel-krema s vitaminima A,D,E. strašno mi paše, dugo traje a cijena super
Old 10.04.2005., 00:39   #8
ja imam suhu kozu , preko dana koristim niveu soft, a za noć dječju becutan.
ali dobro,ja sam tek u ranim dvadesetim
ovo mi za sada sasvim odgovara.
piccola is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.04.2005., 15:49   #9
Re: noćne kreme

Quote:
sunčica kaže:
koristite li noćne kreme i koje? kakva su vam iskustva?
Za dan obavezno koristim bogate hidratantne kreme, ali za noć ništa. Ako nemaš nekih problema sa kožom, dobro je pustiti ju preko noći da se sama regenerira.
sweet Irma is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.04.2005., 02:07   #10
Clinique Repairwear
Shtefitza is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.04.2005., 09:02   #11
Biotherm - Age fitness nuit - i meni je ljeto trideseto
Old 11.04.2005., 15:02   #12
za noc imam istu rutinu kao za dan, samo sto za dan stavim SPF povrh svega.
po potrebi, za noc stavim i neku masniju kremu po okoloocju.
luca is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.04.2005., 22:50   #13
luce koji SPF koristis,jel pretesko na licu...,zacepljuje li pore?
Samantha is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.04.2005., 10:15   #14
ovo je tema "dnevne kreme"

Quote:
Samantha kaže:
luce koji SPF koristis,jel pretesko na licu...,zacepljuje li pore?
koristim ovo vec dosta dugo. inace sam stavljala zastitu na lice samo u suncanije doba godine. onda sam se malo opametila, sad nosim svaki dan. dapace po zimi mi bas dobro dodje i kao zastita od vjetra. nema nista bedastije nego najizlozeniju kozu na tijelu (lice) ne stititi od vremenskih utjecaja, to je ionako ono sto najvise pridonosi ofucanom izgledu koze i jedina stvar na koju se moze utjecati...
i meni je trebalo predugo da ono sto znam napokon pretvorim u dnevnu rutinu.
svakako gledaj da SPF ne bude nizi od 15 i da ima i UVA zastitu (kemijsku; avobenzon i/ili fizicku titan- ili cink-dioksid)

meni ovo nije tesko za lice, ali to je i jedina krema koju stavljam. ispod stavim losion koji se upije. nemam dojam da ikako djeluje na pore. nemam nikakve prituzbe na ovu kremu

citala sam da se smatra da fizicki SPF moze zacepiti pore jer mislim da za suspenziju tih cestica treba gusca baza... isto tako, avobenzon moze biti problem za nekoga tko je posebno osjetljiv. treba probati sta kome pase. Clinique i inace ima jako dobrih krema sa zastitom....
luca is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.04.2005., 12:03   #15
Quote:
luca kaže:

meni ovo nije tesko za lice, ali to je i jedina krema koju stavljam. ispod stavim losion koji se upije. nemam dojam da ikako djeluje na pore. nemam nikakve prituzbe na ovu kremu

dnevnu kremu ne stavljas?

kakav losion?
Samantha is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.04.2005., 12:13   #16
Quote:
Samantha kaže:
dnevnu kremu ne stavljas?
to mi je dnevna krema naime, kako ja shvacam stvari, dnevna krema mora stititi kozu od vanjskih utjecaja (prvenstveno UVA i UVB, vjetra, isusivanja). ova krema ima antioksidanse, antiiritanse, ovlazivace i povrh svega i UV-zastitu.

Quote:
Samantha kaže:

kakav losion?
losion u smislu "tekuce" kreme, lakse se upija i ne masti.

evo da bude prakticnije ovakva mi je rutina:
umivanje kremom (cold cream, ostalo me previse zateze)
toner (bez alkohola, s malo salicilne)
losion (ovlazivaci, antioksidansi, malo salicilne)
po danu preko toga krema (ova Clinique)
navecer, ne stavljam nikakvu dodatnu kremu na lice nego samo oko ociju ako osjecam da mi je koza suha.
luca is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.04.2005., 15:56   #17
Quote:
luca kaže:

svakako gledaj da SPF ne bude nizi od 15 i da ima i UVA zastitu (kemijsku; avobenzon i/ili fizicku titan- ili cink-dioksid)

ako koristim dnevnu kremu s UV zastitom SPF 15,trebe li mi dodatano nesto kao tvoj city block?

sto podrazumjeva total protection,koliki je to SPF...ako se moze izraziti u brojkama?
Samantha is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.04.2005., 16:18   #18
Meni su te noćne iste ko i dnevne, možda su malo masnije. Najsretnija sam s ovom Vichyjevom oligo 25 za suhu kožu, koju sam prije koristila i po danu. Sada sam uzela neku Biothermovu, Aquasource non-stop i planirala sam je i po noći stavljat, ali me zbunila uputa na ambalaži "aply every morning" Tako da sada stavim tu Vichy i baš mi je oke.
club delicious is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.04.2005., 10:16   #19
Nocna krema se od dnevne razlikuje po tome sto nema zastitu od sunca (po noci ti ne treba ) i po tome sto je malo masnija (po noci, kad te manji broj ljudi vidi mozes si priustiti da se malo sjajis... i iskoristis priliku da se koza nasafta). Osim toga, po noci je dobro odmoriti kozu od zastitnih faktora. Oni kemijski znaju iritirati kozu, a oni fizikalni (pogotovo titanijev dioksid) zna zacepit pore.
Shtefitza is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.04.2005., 10:18   #20
losion

Do zabune dolazi zato sto u latinskom originalu lotio znaci vodica i vecinom se u Evropi losionom nazivaju vodice kojima se lice osvjezava/cisti.

U Americi se rijec lotion koristi za ono sto smo nekad u Hrvatskoj koristili riijec "hidratantno mlijeko". Dakle emulzija za njegu lica. (svaka krema ima nesto vode, emulzija ima vise vode nego masnoce.)
Shtefitza is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 05:25.