|
|
24.03.2016., 13:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2005.
|
Filteri svih marki
Ima li netko da koristi filtere ovih proizvođača:
Bosch
Filtron
Champion
Japanparts
Herth & buss Jakoparts
Mahle
Fram
Mann
NA netu ima svega nekom je bosch super a pljuje po championu mada se bosch proizvodi u champion labs tvornici
Zanimljiva je marka herth and buss jakoparts koja se reklamira kao jako dobra OEM kvalitete. Nažalost kupio sam njihov filter goriva i došao je samo u crnoj konzervi bez ikakvog broja, marke, naziva. Neznam kakva je kvaliteta.
Za japanparts mi je prodavac u dućanu rekao da ne kupujem da je to kinesko i svaki filter da je različite upitne kvalitete.
Bilo bi dobro kad bi svako naveo dobra i loša iskustva. Mann i mahle naravno nema potrebe niti spominjati da je najbolji. Ali recimo ovi gore navedeni ili neki drugi ne OEM filteri neki variraju u cijeni i do 300 kn različitih proizvođača kad pričamo o filteru goriva.
|
|
|
24.03.2016., 14:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2010.
|
Knecht i Hengst - vrlo često u prvoj tvorničkoj ugradnji. Nisu preskupi i u naknadnoj kupnji.. Nekako njih najviše preferiram.
|
|
|
24.03.2016., 14:09
|
|
Vanjski suradnik
Registracija: Jun 2013.
|
Mann, Bosch, Knecht i Hengst.
Ta četiri koristim. Uzmeš najbolje i miran si 15 000 km.
Čemu kemijanje zbog nekoliko kuna?! Ljudi mi stvarno nisu jasni.
Ista priča i sa uljima. Jel može ovo, jel može ono. Koda ga svaki dan mijenjas pa paziš jel litra 70 kn ili 65 kn.
|
|
|
24.03.2016., 14:19
|
|
Registrirani korisnik
|
Razlika recimo kod mog auta. Mann filter goriva 390kn Bosch filter 140 kn, Filtron 180kn, japšanparts 90kn, mahle 170kn.
Razumiješ li sad logiku? Nije stvar u cijeni već o kvaliteti
Cijene su tu negdje osim mann-a recimo za koji nisam siguran da opravdava cijenu.
|
|
|
24.03.2016., 14:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2007.
|
Da, da, ... bilo bi zanimljivo napravit istraživanje koliko je "šparnih" koji su ugrađivali npr ono Denkmann (?, i ne samo taj) govno uništilo svoje 1.3 MJT motore.
Mislite da je nemoguće? To govno od filtra uopće ne paše u otvor, nemožeš zatvorit poklopac kak spada. Utrapili mi ga u Mikri Matic kao "super, turbo, spešl ..." pa sam im ga vratio kad sam vidio kak sjeda.
Fijat je sa svoje strane sjebao izvedbu tako da voda koja pada po zaštitnoj plastici motora, ako poklopac filtra zraka nije dobro zatvoren, završi RAVNO u usisnoj grani. Hidrolok zagarantiran kod prvog paljenja. Ako imaš sreće sjebat će se samo MAF. Ako imaš jako puno sreće MAF će opet proradit kad se osuši.
|
|
24.03.2016., 14:25
|
|
Registrirani korisnik
|
Kod fiata 1.3 jtd dokazano je da nije bio problem u nikakvim filterima nego u plastici kučišta filtera koja se krivila. Sjeban dizajn od fiata nažalost. Izazivao je hrpu hidrolokova kao ina ovom primjeru.
http://totalcarmagazine.com/tech/201...ltijet_engine/
|
|
|
24.03.2016., 14:26
|
|
Vanjski suradnik
|
Quote:
crazy_mustang kaže:
Razlika recimo kod mog auta. Mann filter goriva 390kn Bosch filter 140 kn, Filtron 180kn, japšanparts 90kn, mahle 170kn.
Razumiješ li sad logiku? Nije stvar u cijeni već o kvaliteti
Cijene su tu negdje osim mann-a recimo za koji nisam siguran da opravdava cijenu.
|
Dobro, gdje sam ja napisao da treba kupiti najskuplji filter?
Ili čitaj s razumijevanjem ili nemoj sudjelovati u raspravi ako nisi u stanju.
|
|
|
24.03.2016., 14:43
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
crazy_mustang kaže:
|
Ne nego su baš filteri krivi. Jasno da design poklopca ne popravlja stvar.
|
|
24.03.2016., 15:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2008.
|
ja vec jedno 2-3 godine mislim (za zadnjih godinu i nesto sam siguran) filtron... sve stima.. imo sam ga i u 307 i sad ga imam u 308... filter ko filter bar mi se cini tako.. nije skup a na opip ne izgleda kao da ce se raspast odmah...
|
24.03.2016., 15:45
|
|
Vanjski suradnik
|
Quote:
ma3x kaže:
ja vec jedno 2-3 godine mislim (za zadnjih godinu i nesto sam siguran) filtron... sve stima.. imo sam ga i u 307 i sad ga imam u 308... filter ko filter bar mi se cini tako.. nije skup a na opip ne izgleda kao da ce se raspast odmah...
|
haha pa kud baš filtron, najgori od svih navednih ovdje...
al ok, ak je tebi dobar...
|
|
|
24.03.2016., 15:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2006.
|
U moje aute ide Purflux, Mann, Mahle iznimno Champion kad je prva trojka nedostupna ili značajno skuplja.
|
24.03.2016., 16:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2014.
|
Ja sam na JTD stavio sve od UFI-a, navodno su oni i u OEM pakiranju, samo nesto skuplji. To govorim za ulje i gorivo.
Filter zraka i kabine su Mahle. Cijena svih filtera nije nista specijalno pretjerana, tako da ostajem pri njima.
|
|
24.03.2016., 17:29
|
|
Vanjski suradnik
|
Preporucam Lageros ili Tokic s njihovom karticom.
Trenutno ne vidim bolju varijantu za nabavit TOP filtere po fer cijeni
|
|
|
25.03.2016., 08:24
|
|
Registrirani korisnik
|
Ok.
Mahle filter dolazi u ovom obliku:
Filtron u ovom obliku:
Original model filtera izgleda kao filtronov znači sa plastikom na vrhu i dnu a mahle dolazi bez plastike sa nekom vrstom bijelog platna.
Mahle slovi kao bolja marka a opet ima šugaviji filter od filtrona recimo ili japanpartsa.
Izgleda da danas nema nikakvog pravila.
Filtron proizvodi OEM filterre za Aston Martin, Ford, General Motors, Land Rover, Jaguar, Mercedes-Benz, Saab, Lotus, Harley Davidson, Suzuki..
Ne vjerujem da su tolko loši, opet mahle proizvodi OEM filtere za VAG grupu pa izbaci drek od filtera. Ti misliš da si kupio brand a ubiti gori je od onog TQ smeća.
|
|
|
26.03.2016., 10:41
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2010.
|
Uzeo nedavno Baldwina za Duju.
Radi,valjda cisti.
|
|
|
26.03.2016., 11:40
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2006.
|
Quote:
crazy_mustang kaže:
Ok.
Mahle filter dolazi u ovom obliku:
Filtron u ovom obliku:
Original model filtera izgleda kao filtronov znači sa plastikom na vrhu i dnu a mahle dolazi bez plastike sa nekom vrstom bijelog platna.
Mahle slovi kao bolja marka a opet ima šugaviji filter od filtrona recimo ili japanpartsa.
Filtron proizvodi OEM filterre za Aston Martin, Ford, General Motors, Land Rover, Jaguar, Mercedes-Benz, Saab, Lotus, Harley Davidson, Suzuki..
Ne vjerujem da su tolko loši, opet mahle proizvodi OEM filtere za VAG grupu pa izbaci drek od filtera. Ti misliš da si kupio brand a ubiti gori je od onog TQ smeća.
|
Isti slučaj i kod mene. Baš danas mijenjam ulje, uzeo filtron izgleda vrhunski od bosha kojeg sam gledao sami papir.
how to take a screen shot
|
|
|
26.03.2016., 16:10
|
|
In 5th gear
Registracija: Nov 2007.
|
ne znam koji je to OEM, ali za hyundu, hyundai origigi filter...
za svicice znam da su to NGK
za disk plocice isto ne znam koje su OEM, ali uzmem te hyundai jer nakon par proba sa zamjenskim, vratia se natrag
filter zraka, isto tako, nemam pojma koji je OEM, uzmem u hyundai kutiji i prst u uvo...
e sad, STO i jeli je STO od tih OEMa navedeno u prvom postu stvarno ne znam...
|
|
|
31.03.2016., 08:41
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2008.
|
Quote:
crazy_mustang kaže:
Ok.
|
Znači, zaključio si po vizualnom izgledu da je kvalitetno? Pitanje je kakvoća filtera. Aston Martin, Lotus i Saab su malo serijske proizvodnje. Tko uopće gleda Harley Davidsone u temi Automobili?
Malo pucaš na visoko s tim plastikama. Gleda se kvaliteta filitracije filtera.
|
|
|
31.03.2016., 08:51
|
|
Vanjski suradnik
|
Ja isto gledam i nije mi jasno kako ekipa okom može vidjeti kvalitetu filtera?!
To je koda mi netko kaže Sava guma je bolja od Continentala jer je LJEPŠA ! 
|
|
|
31.03.2016., 09:07
|
|
Registrirani korisnik
|
A ja vidim kak masni filtar stavljaju na lak .... kasnije će vrag bit kriv kad ode boja (clearcoat).
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 03:27.
|
|
|
|