Natrag   Forum.hr > Društvo > Lijepa naša > Zagreb

Zagreb Dan i noć u metropoli

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 19.10.2016., 10:32   #1
Grafiti u Zagrebu

evo neki dan prolazio strogim središtem grada, svaka zgrada je zašarana grafitima, doslovno svaka
Old 19.10.2016., 11:13   #2
da. i to cak ove obnovljene fasade, odmah se nadje imbecil koji pozeli zapisat teritorij koji nikad nece biti njegov jer je bijednik koliko i njegov dinamo, kojekakva udruga ili kaj vec napise na zid.
Old 19.10.2016., 13:04   #3
Mene strašno živcira što na svakom koraku vidim HBID na fasadi.
Koji je to kreten imao potrebu toliko retardirano se svugdje tagirati?
likvor is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.10.2016., 13:09   #4
kaj je hbid?

meni je grafit nešto lijepo nacrtano ili napisano, ne ovo šaranje šaranja radi po zgradama.
Trickie Q. is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.10.2016., 13:14   #5
Quote:
Trickie Q. kaže: Pogledaj post
kaj je hbid?

meni je grafit nešto lijepo nacrtano ili napisano, ne ovo šaranje šaranja radi po zgradama.
pa i mislim na šaranja po zgradama
Old 19.10.2016., 17:07   #6
Kad će se ruke odsjecati grafiterima onda se možda pomaknemo s mrtve točke, dotad ništa.

Pošto imamo sve više imigranata i azilanata u ZG evo prilike da otvorimo par radnih mjesta, sigurno ih među njima ima par s traženim radnim iskustvom.
Old 20.10.2016., 14:35   #7
da li postoji nekakav zakon za kažnjavanje onih koji nagrđuju i oštećuju javnu površinu?
Old 20.10.2016., 14:50   #8
Quote:
Krkimir kaže: Pogledaj post
da li postoji nekakav zakon za kažnjavanje onih koji nagrđuju i oštećuju javnu površinu?
da, al uzalud jer grafitere nitko ne hvata.
Old 20.10.2016., 15:36   #9
a preko nadzornih kamera, kao što dolaze kazne za prebrzu vožnju?
Old 20.10.2016., 17:34   #10
jeli bi te kazne obuhvacale i delikvente koji su išarali zeleni željeznički most?
Paskaneman is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.10.2016., 17:57   #11
obavezno! 16 novih kamera pod hitno na most. i jednu fontanicu. nek se nađe.
DeeJay Dee is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.10.2016., 18:06   #12
naravno, skinu im podatke preko kamere s tablice na leđima
KILLERDOG is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.10.2016., 18:15   #13
teško je očekivati da jedan klinac našara samo jedan grafit i više to ne radi... a kad ga se ulovi onda se po broju črčkarija pošalje račun roditeljima
Old 20.10.2016., 19:10   #14
Quote:
Trickie Q. kaže: Pogledaj post
kaj je hbid?
HBID znači "Hvala Bogu Idemo Dalje"

Meni je HBID grozan , no ista osoba radi stvari na koje velika većina reagira pozitivno, tipa ovo.

Quote:
Slažem se, no opet neke stvari imaju lijepo poruku Primjerice, ovi natpisi tipa "ništa nije uzalud/pusti selo neka priča itd." su, ako primijetiš, vrlo pozitivni i niti jedan nije negativan. Zamisao je ići u tom smjeru. Nešto pozitivno, no opet je diskutabilno koliko je opravdano pisati to po tuđim objektima.

Quote:
DeeJay Dee kaže: Pogledaj post
obavezno! 16 novih kamera pod hitno na most. i jednu fontanicu. nek se nađe.

Quote:
KILLERDOG kaže: Pogledaj post
naravno, skinu im podatke preko kamere s tablice na leđima
Haha Btw. što nema nekih boja/premaza na koje se sprejevi ne primaju? To sam nešto pročitala.
Depeche E. is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.10.2016., 14:31   #15
cijeli grad je išaran...centar pogotovo..katastrofa

a onaj neki SIMPL je idiot

Mislim, onaj grafit SIMPL i išarana terasa na vrhu one zgrade na početku jurišićeve (kad se dolazi iz petrinjske se dobro vidi) pa kako to uopće može stajati i pola sata tamo da se to ne prefarba?

To je koda si konja izgrafitirao...užas..

Iako, generalno fasade po centru izgledaju očajno, većina nije restaurirana od kada su napravljene...nikad gore..
Old 24.10.2016., 17:34   #16
Grafit bi trebao nositi opcu poruku, a ne subjektivni dozivljaj. Ako je nekome do subjektivnog izrazavanja nek si uzme u zakup jednu prostoriju MUIO na mjesec dana pa nek tamo predstavlja svoje crckarije, a ne to bacati u oci svim gradjanima dok secu Varsavskom. Grafiteri trebaju razlikovati javni prostor i privatni prostor.
Old 25.10.2016., 10:45   #17
Imao sam nebrojene fajtove sa ekipom kojima su zašarane fasade, tramvajska stajališta i ostala javna površina totalno gubica jer, eto, sadrže neki ljigavi ljubavni stih ili komad balaševićeve pjesme. I to odrasli, educirani ljudi. Došao bih mu doma i išarao mu dnevni boravak i auto koji još otplaćuje jer imam poruku za prenijeti. Ili samo zato što sam vandal lišen svakog osjećaja za poštovanje tuđeg.
Ima toliko napuštenih i zapuštenih površina koje bi se mogle koristiti pa i za ovakve izdrkotine, ali ne - on(a) mora se posrati posred novo obnovljene fasade u sred grada.
Frish is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.10.2016., 03:31   #18
meni je to baš guba i volim to vidjeti
KILLERDOG is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.10.2016., 14:15   #19
da li bi ti bilo guba to vidjeti na zidu svoje kuće?
Old 26.10.2016., 14:23   #20
A može i na vlastitom autu?
Super, nema kaj
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 03:18.