PDA

View Full Version : Crna Gora

stranice : [1] 2 3 4 5 6

NuznoZlo
30.07.2005., 13:35
Frend i ja planiramo ići u CG.
Idemo autom iz Sarajeva i želimo vidjeti Boku, Cetinje, Budvu itd.

Jeste li ikada bili tamo?
Da li se bolje spustiti do mora pa uz obalu do Boke ili iz Bosne preko planina?

Molim iskustva, savjete i prijedloge što bi trebalo vidjeti!

Hvala! (kad se vratim pisat ću vam kako je bilo)

:W

stoneisland
30.07.2005., 23:27
ja bih se nadodao i dodao pitanje za podgoricu...

sto, kako, gdje, zasto, night life, cijene ?
hvala

NuznoZlo
31.07.2005., 10:07
stoneisland kaže:
ja bih se nadodao i dodao pitanje za podgoricu...

sto, kako, gdje, zasto, night life, cijene ?
hvala

koliko sam čuo, njihova metropola nije baš nešto zanimljiva

mi nismo ni namjeravali tamo ići, ali nemamo baš puno saznanja

u svakom slučaju, tko je bio neka piše

pozdrav!

HoldenCaulfield
31.07.2005., 11:02
Ne mogu nista reci za put.Iz Beograda znam da je mnogo bolji put preko Bosne, na Trebinje, narocito ako se putovanje krece iz Herceg-Novog.

O mestima pojedinacno mogu reci samo neke stvari koje se ticu zabave, plaza i cena.

Herceg-Novi, moj omiljeni grad na CG primorju.Prakticno, spojen je s Igalom, ali ja bih Igalo zaobisao.U HN-u se kupam se iskljucivo na Corovica plazi.Ostale plaze su betonske (Topla i plaza "Plaza").Stari grad je lep, narocito mali plato pored crkvice.
Uvece osim kafica/polu klubova koji rade samo do 01h (to je inace najveci problem u CG sto se tice izlazaka), u kojim se moze naci raznolik program (od neke katastrofe zvane Varadero gde cepaju samo narodnjaci, do "pozorista", gde je muzika vise gitarska, inace ovde su cene smesne), posle 01h preostaju samo dva-tri mesta.Tondo-techno, Baron (zatvoreni prostor)-house i na Trvrdjavi disco club-house, takodje (komercijalno sve).Alkohol je od 1e-3e.

Inace, brodicem, za 2.5e, moze se obici i Rose (sjajno mesto, mirno, s prelepim kucama, smestaj je tu oko 15e, sto je prilicno novca.Istim brodicem se moze otici na Zanjice i Miriste, dve prelepe plaze.Dobric je isto lep.

Budva-slicno kao i HN.Lep stari grad, dva kafica se izdvajaju.Casper, urbanija i staticna ekipa, i odmah pored, jos jedan kafic, gde je atmosfera zivlja.Casper je super sa cenama.
U ovo vreme se odrzava Budva-grad teatar, pozorisni festival.To vredi posetiti.
Posle 1h, dva mesta koja rade, Majna-seljana, kafana, penjanje na stolove, i neka zatvorena diskoteka pored hotela Avala.
Plaza ima dosta.Slovenska plaza, ja bih je zaobisao, ogromna guzva i seljana.Slicno je i sa Ricardovom glavom.Nakon toga idu Mogren i Mogren 2, izdvajam ovu drugu, ali sunce zalazi iza brda vec u 17h, i to ume da deprimira.Ali plaza kao plaza je dobra.
U blizini je i Jaz, kao i Becici, i kod Sv.Stefana, Kraljeva i Kraljicina plaza.To se sve obilazi iz Budve vozicem.

Kotor.Najlepsi stari grad na CG primorju.ALi ne bih odsedao tamo.Slabo imaju vodu, plazu nikako, more je prljavo zbog luke.A i zaliv je u pitanju.
Uvece, Scorpion i Portobello, do 01h, posle Secuondo Porto, najveca diskoteka na primorju, izbegnite vikend, uzasna je guzva.Cice-da ne poverujes.
Oko 15.8. u Kotoru je Bokeljska noc, festival.To treba videti, grad pun, na sve strane zajebancija.Odlicno.
Perast, takodje treba obici.Prelepo malo mesto, sjajan zalazak sunca.

To je to, otprilike.Dakle, u kaficima, diskotekama, alkohol je od 1-3e.Klopa je od 5-10 e (lignje na zaru su oko 7e, pizza je 5e).U prodavnici, zestina je 10e, vino je vec od 2e.
Smestaj je od 5-15e, privatni, u zavisnosti od mesta gde se nalazi.
I benzin je oko 1e.

NuznoZlo
31.07.2005., 13:15
HoldenCaulfield kaže:
Ne mogu

............

I benzin je oko 1e.

Svaka cast! Hvala

stoneisland
31.07.2005., 20:06
holden, a podgorica ?

nuzno zlo - nije bas da tamo zelim ici, no nasi su tamo izvukli grupu na ep...

HoldenCaulfield
01.08.2005., 09:17
stoneisland kaže:
holden, a podgorica ?

nuzno zlo - nije bas da tamo zelim ici, no nasi su tamo izvukli grupu na ep...

Ne znam nista posebno o tom gradu, jer sam samo par puta prolazio kroz PG.
Ima dosta kafica, ima neka ulica gde su svi poredjani jedan do drugog, to je neka pesacka zona.
Licno, grad mi se uopste ne svidja, pre svega zbog arhitekture, uzasno je vruce, leti temperatura konstantno preko 40C, ali EP je u septembru, tako da ne moras da brines.
U svakom slucaju, ako prodjete grupu, a verovatno hocete, eto vas u BG-u, a tu vec mogu mnogo vise da ti kazem ;) .

ilegalka
01.08.2005., 18:49
Ako putujes autom najblizi put je Foca-Trebinje-H. novi. cesta katasrofalna osobito dionica od granice do H. novog :flop: Mozes i na Mostar dalje je ali cesta je kao nesto bolja u svakom slucaju vremenski si na istom.

Crna gora ima prekrasnu obalu po meni najljepsi gradovi su Kotor i Budva, kotorski zaljev takoder prekrasan. Najmanje mi se svidio Herceg novi jer najmanje podesjeca na turisticki grad. u principu ima se sto za vidjeti di god da odes mene je najvise dojmio sveti stefan. Cijena sto se tice iste su kao u Bosni ali u eurima dakle duplo skuplje, uzmi u obzir da sam bila tamo u proljece sad su jos skuplji. Crnogorci su ok mi nismo imali nikakvih problema ljudi su stvarno raja, obzirom da samo zivjeli tamo 3 mjeseca onda je podatak vrijedan pomena. Podgorice sto se tice bila sam nekoliko puta, nije me ama bas nicim impresionirala. Eto toliko za sada pisem jos ako se neceg sjetim.

tihomir
01.08.2005., 21:27
Bio sam prosle godine u tom kraju, i koliko sam cuo najbolje je spustit se do mora pa onda preko Herceg Novog do Kotora, Budve, Cetinja (obavezno posjetiti) do Podgorice. Sve u svemu jako simpaticni ljudi, vrlo susretljivi i nikakvih problema za HR tablice. No koliko sam od njih samih cuo podrucje sjeverne Crne Gore nije toliko preporucljivo za Hr registracije, posebno podrucje Niksica. Uglavnom obala je lijepa, cijene smjestaja u privatnom aranzmanu vrlo jeftine od 3 - 5 eur a Podgorica me iskreno nicime nije dojmila, ima vrlo malo toga da se vidi, ljudi jako tesko zive, osjeti se to. Sve u svemu, treba posjetiti, vidjet Kotor je poseban.

daromar
01.08.2005., 23:38
bio prije 2 tjedna. skočili iz cavtata autom (njemačke registracije) regularnom cestom preko debelog brijega (na grani čekali oko 1 sat, zbog radova na cesti, a i provjere putovnica). alternativa je potpuno pusta cesta na prevlaci (pažnja, često odronjeno kamenje na asfaltu).
kupali se po herceg novom, a prošetali i po igalu.
sve se plaća u eurima & cijene su duplo niže no u HR. za razliku od dubrovnika i cavtata (engleski penzioneri), u sjevernom crnogorskom primorju VRVI od mladih zgodnih ljudi i tomu shodno bučnog života. svi su bili vrlo ljubazni, posebice prodavači 2€ cda ("originali"). toplo preporučam;) žao mi je samo što nismo otišli do budve, tamo je navodno kulminacija beach lifea;)

Prince
02.08.2005., 00:54
Bio svake godine dosad, i svaki put se oduševio nekim stvarima, a neke su me iznervirale.
Recimo, Crnogorcima je normalno da nemaju vode po čitav dan, ionako se ne kupaju, meni Bošnjaku to nije ok, mene srklet hvata nakon 2 sata nekad ako se oznojim. Zatim, mnoge stvari nisu na nivou kao u Hrvatskoj, što priliči i cijenama. Ima mnogo krkanluka, ali ima i kvaliteta, posebno kad su cure u pitanju. Noćni život je neuporedivo bolji nego u Hrvatskoj, možete u najmanjem selu naći sve, od jazz kluba do narodnjaka.
Dakle, po danu u Dubrovnik ili Cavtat, naveče Herceg-Novi ili Budva, idealna kombinacija.
Ako želite ići samo u Crnu Goru, idealno vam je Sutomore. Tamo ima sve što treba, i voda, i dobra plaža, blizu je Sveti Stefan, Ulcinj, Bar, Tivat, Budva, može se otići bilo gdje, a noćni život je super i u Sutomoru. U svakom drugom mjestu nešto fali, ili dobra plaža, ili voda ili nešto treće. U Herceg-Novom kažu da je najbolji noćni život, samo meni taj grad ima previše stepenica. Sutomore i Ulcinj su mi najbolji, ako izuzmemo albansku muziku :).

dola
04.08.2005., 19:38
Ja sam se vratila prije par dana iz Budve. Stvarno je dobro, plaze su super, duge pjescane. Meni licno je naj bolja plaza u Becicima, to je gradic odmah pored Budve. Od svih gradova na Crnogorskom primorju, ja bih preporucila Budvu. Nocni zivot je stvarno dobar.Budva je centar zbivanja :)

Robierre
08.08.2005., 00:19
Daklem, planira se sljedeći tjedan neki Balkan tour, pa bi trebalo pogledati i nešto Crne gore. Znači nije u planu kupanje, izlasci i to, nego me čisto interesira malo obilazak i eventualan prijedlog gdje pojesti nešto dobro, ručak, večerica itd.;)

goredolje
16.08.2005., 12:57
Dodat cu samo jos ono sto nisu drugi rekli ili dovoljno naglasili.
Budva pomalo lici na veliki vasar. Prepuna diskaca s raznim vrstama muzike tako da preporucam svima zeljnim derneka. Ako se ne varam u 4 ujutro je fajrunt i murja sve obilazi i zatvara. Takodjer preporucam obilazak brodicem za 4E okolnih mjesta i plaza. Ima Plava spilja negdje tamo. Valjda oko HN. Mali brodici mogu uci u tu spilju. Nisam uocio da je netko spomenuo otocic Sveti Nikola nasuprot Budve. Tamo obicno dolaze mladi. Popratni objekti su jos u izgradnji (dajem informacije od prije 2 i 3 godine). Becici su pohvalni. Imaju i skijanje na vodi, no ondasnji vlasnici nisu bili pretjerano ljubazni. Iako sam s domacim ljudima imao mahom pozitivna iskustva u usluznim djelatnostima pokazalo se ono sto provijava u vicevima. Tu i tamo neki pokazu izraziti nemar za zelje turista.
Kotor je lijep. Steta kaj sam bio samo nocu. Isplati se doci posebno kad je Bokeljska noc. To je bas ovih dana. No isto u neko doba (prerano za moj ukus i potrebe) policijska ophodnja zatvara birceve. Ako tko ode mozda vidi i dva murjaka likove smjesna drzanja, ko u filmovima. Jedan malo nizi, srednje jak izgleda ljutito i drugi visi, mrsavi, crna kosa zbunjeni :)
Cesta?
Preko Dubrovnika je OK :| usput se moze uzivati u Boki Kotorskoj. Put kroz Srbiju je dug i naporan, ali koga usput zanima i BG ... najtezi su dio planine u CG i onaj dio Srbije do CG. Zavoj do zavoja. Od mora do BG ima dobrih 10 sati voznje, cak i vise. Neki brzanci stizu za 7,8 sati. No ljepote kanjona Morace, Tare i Lima, Ovcar, Kablar itd. nisu za baciti. Na putu je i mondeno zimovaliste Zlatibor koji je pun i ljeti (hrpa kafica-nema tu nekih kulturno povijesnih gradjevina) i mozda cak i dobro prenociste.
No ipak sam nakon svega zakljucio draga moja Hrvatska...

Stefan1
18.08.2005., 17:27
Pa ja o Crnoj gori nemam narocito misljenje.Isao sam tamo na more 1998,i rekao sam nikad vise,posle sam ipak 2004 ponovo otisao u Crnu Goru na more,i sad sam stvarno rekao nikad vise.

Dobro ipak moram reci u odnosu na 1998 Crna Gora kao i Srbija su znatno uznapredovale,ali pocnimo sa manama:
Prvo i osnovno velika ne ljubaznost domacina.Dosta seljobera,losa hotelska usluga,ne ljubaznost milicije kad cuju da smo iz Beograda,pri rutinskoj kontroli.
Takodje bode mi oci i kvalitet same turisticke infrastrukture.Naprimer kad sam isao u Dubrovnik,na nekoliko mesta sam video uredjena stajalista-vidikovce uz put,dok su ista takva stajalista-vidikovci u CG urasla u korov i siblje,pa covek ne moze ni da pridje kolima,a kamoli da uziva u pogledu na lepu CG obalu.
Inace ja sam prosle godine bio u Herceg Novom koji mi se ne svidja da budem iskren,veci deo setalista duz obale je vasar a to mi se nikako ne svidja,i odaje utisak primitivizma.
Inace prednost Crne Gore je svakako u nocnom zivotu koji je kao i u Beogradu na najvisem nivou.

Generalno,sto se tice infrastrukture to bi Crnogorci trebali da se ugledaju na Hrvate,makar da jednom odu na izlet do Dubrovnika i da vide kako to oni rade,i tako da naprave i u Crnoj gori.

Inace ja licno cu u Crnu goru ici tek posto naprave autoput posto nemam nameru da se 12 sati maltretiram losim putevima.

Natch
23.08.2005., 17:27
mene zanima sljedeca ruta: dubrovnik-cavtat-boka kotorska-nesto od obale-cetinje-foca-sarajevo-mostar-korcula. za kolko bi se to dana dalo obici, gdje je najpametnije prespavati (mislila sam u boki kotorskoj) i kakve su zeljeznicke veze...kolko kosta hrana i smjestaj, i sta je uopce potrebno za preci granicu...i naravno, zanima me sigurnost, ima li kriminala i toga...

goredolje
25.08.2005., 12:26
Natch kaže:
mene zanima sljedeca ruta:
?! :)
dubrovnik-cavtat-boka kotorska-nesto od obale-cetinje-foca-sarajevo-mostar-korcula.
Vlakom ili busom to sve obilaziti ... :rolleyes: ... ne znam koliko dana imas na raspolaganju ... jeftinije je, nego autom ako ides sama. Ako si u manjem drustvu autom je i jeftinije, da ne kazem koliko si slobodnija.
Npr. ja prekjucer stao autom na Buskom jezeru 4 puta. Reci vlakovodji tako da prikoci ;)
Hrana i smjestaj ... Ovisi zelis li jesti kikiriki, kekse i sendvice ili ...
Pa pol mjesta koja si nabrojala mozes bez beda razgledavati 1 dan, a da jos ostane puno toga nevidjenog. Ovisi jako o tvom ukusu (i ostatka tvog drustva). Sto se tice sigurnosti, dijelom odgovor ovisi i o tvojim tablicama, no u pravilu ja se time ne bih zamarao...
Onako od oka, 7 dana da obidjes sve i vidis bilo bi relativno brzo. A love ... 400 eura, ma ovisi jako (najvise o cijeni spavanja i koliko trosite usput) ... dalo bi se izgurati i za manje od tristo, ako jurite ... a ak spavate u autu i jedete kekse, moze i za manje od 200 :).
Ako idete na Korculu ne morate autom na trajekt ...
I nemam dojam da sam ti pomogao.

Stefan1
14.09.2005., 21:55
Sto se tice Boke tu nemas vozova.Voz ide do Petrovca i Bara.

nenchi
04.07.2006., 09:47
odlucila sam krenuti u avanturu po jadranu, pa iz zagreba prema dubrovniku autom, pa kad sam vec tako na jugu mislila sam otici do crne gore, tj budve
zna li mozda netko neki dobar site, narocito za trajektne linije (na pr da bi se izbjeglo putovanje oko bokokotorskog zaljeva izgleda kao da postoji trajekt ali ne znam da li je to sigurno i kako cesto voze)
hvala i ako netko ima neku preporuku sto se sve moze vidjeti i sl.

Zjena
04.07.2006., 09:52
Ne znam sada za neku stranicu ali iz iskustva znam da trajekti voze svako malo preko zaljeva - mislim cak svako 15 minuta... Stoga se ne brini oko toga, nego uzivaj... Sta se moze vidjeti? Pa sve je lijepo ali obavezno Sv. Stefan... Po meni je to nesto za vidjeti, a ovo drugo je sve uobicajeno ali lijepo....

alexxxa
04.07.2006., 13:43
uzivaj u provodu, svakako prodji ceo boko kotorski zaliv i veruj mi neces se pokajati, svrati u herceg novi, perast, a posebno moj favoriti kotor, grad koji deli mnogo togo slicnog sa dubrovnikom , stari grad je fenomenalan. budva je naravno mesto broj 1 na crnogorskom primorju ali je nekako previse .... sta ja znam , ja ne volim takva mesta u kojima ima miloin turista, pa je sve nabacano i predimenzionisano. sto se tice trajekata , on vozi izmedju najuzeg dela zaliva i znatno ti smanji km, ali steta da ne prodjes boku

spy
04.07.2006., 15:06
http://www.visit-montenegro.org/index.php?l=c

Ja bi isto išao al se ne mogu odlučiti iz društveno-političkih razloga:zubo:

medo101
04.07.2006., 16:32
ako imaš vremena otiđi sve do Ulcinja i velike plaže......ili pođi na Cetinje, popni se na Lovćen, obiđi Njegošev mauzolej, vrati se starom cestom preko Njeguša u Kotor

i naravno najedi se njeguškog pršuta i sira...i popij Nikšićko :top:

djora
05.07.2006., 05:57
Ne znam sada za neku stranicu ali iz iskustva znam da trajekti voze svako malo preko zaljeva - mislim cak svako 15 minuta... Stoga se ne brini oko toga, nego uzivaj... Sta se moze vidjeti? Pa sve je lijepo ali obavezno Sv. Stefan... Po meni je to nesto za vidjeti, a ovo drugo je sve uobicajeno ali lijepo....

Trajekt Kamenari-Lepetane, voznja traje oko 15-ak minuta

nenchi
05.07.2006., 08:05
hvala svima na odgovorima, u medjuvremenu su mi se javili iz turisticke zajednice cg i rekli tj napisali da trajekt zelenika-kamenari vozi 24 sata, pa mogu samo reci svaka im cast, bez obzira na politicke i ine stvari, kao primjer tj usporedbu moram reci da sam dozivjela ne malo razocarenje sa nasima kad sam planirala put po istri, niti jedna turisticka zajednica (pazin, porec...) mi nisu niti odi vrit napisali kad sam ih probala kontaktirati, a svi hvalimo istru
javicu se sa iskustvima kad se vratim

Krstas
05.07.2006., 14:49
Trajekt radi 24h i dosta skrati voznju, al ti je ljepse da obidjes cio zaliv ;) Neces
imat frke s trajektom jer stalno radi, pa ces bit na drugu stranu za 10 minuta ;)

PRIJATAN BORAVAK U CRNOJ GORI ;)

ema_wednesday
05.07.2006., 22:02
ej ako budes isla do budve, nemoj propustiti St. Stefan (odmah pored). mjesto je prelijepo. sto se tice trajekta znam da je onaj herceg novi-budva pravo cest, ali bih ti ja preporusila da ne ides trajektom neg da se provozas. neces pozaliti.
a sto se tice politicke situacije i straha....moram priznati da sam se i ja malo bojala, al stvarno nije bilo nikakvih problema s mjestanima. ljudi su jako ljubazni. al sto jest jest....vidjela sam dva tipa s majicama draze mihajlovica i karadjica.... to me malo sj...
uglavnom tu su samo srbi, crnogorci...makedonci....
lijep provod
pozdrav iz sarajeva

Krstas
05.07.2006., 23:09
Heh. Sto se tice politike i sl. i ja sam razmisljao o odlasku do Dubrovnika ;)
Ne bojte se ovamo da ce vas ko dirat ;) Bio sam nekoliko dana u Igalo, tamo ima
dosta Hrvata ali nema svadje ni nicega slicnog ;) Jedino u Herceg Novom ima nekih
srba da kazes da mogu nesto da urade, ali od referenduma je manje, ja nijesam
nidje ni vidio nekog da nosi srpske majce, jer sad ne smiju da srbuju, jer su neki
u zadnje vrijeme lose zavrsili >:)
Ako vas ko bude dira zovite mene :)

da lee boor
06.07.2006., 11:37
cg je prekrasna...svakako prođi kroz boku pa na kotor i preko njeguša na lovćen...stani kod pera na bukovicu, dobro se pogosti sa domaćom hranom i jedno nikšićko, kao što netko reče....
ja sam malo malo u cg i do sada nisam imao značajnih problema...jednom mi pokazaše tri prsta vidjevši tablicu i to je sve do sada...
krstašu, čegović si?

white boy
06.07.2006., 13:35
nemoj ic trajektom, prođi kroz kotor-isplati ga se viđet!

ema_wednesday
06.07.2006., 14:54
Heh. Sto se tice politike i sl. i ja sam razmisljao o odlasku do Dubrovnika
Ne bojte se ovamo da ce vas ko dirat Bio sam nekoliko dana u Igalo, tamo ima
dosta Hrvata ali nema svadje ni nicega slicnog Jedino u Herceg Novom ima nekih
srba da kazes da mogu nesto da urade, ali od referenduma je manje, ja nijesam
nidje ni vidio nekog da nosi srpske majce, jer sad ne smiju da srbuju, jer su neki
u zadnje vrijeme lose zavrsili >
Ako vas ko bude dira zovite mene

ma nema problema ;) mozda je tada malo situacija bila zategnuta, jer to je bilo pred referendum. al opet kazem, te ljude sto sam ja upoznala stvarno su bili super. mozda i ovo ljeto odem u crnu goru...vidjet cemo:)

Putnik92
06.07.2006., 19:22
Ja sam imao neke misli o CG ali mi baš nije neki posebni gušt leć na plažu, a oko mene jato Šumadinaca. :confused:

Možda je bolje ić van sezone kad se ovi vrate doma?

medo101
06.07.2006., 21:08
Ja sam imao neke misli o CG ali mi baš nije neki posebni gušt leć na plažu, a oko mene jato Šumadinaca. :confused:

Možda je bolje ić van sezone kad se ovi vrate doma?

E, tu se slazem s tobom....ali mislim da ce i oni okopnit sad nakon odvajanja kad su CG dosli malo pameti....

ali manje me privlaci CG more, iako je obala izmisljena...planine me zovu, Zabljak, Durmitor :)

Putnik92
06.07.2006., 22:09
E, tu se slazem s tobom....ali mislim da ce i oni okopnit sad nakon odvajanja kad su CG dosli malo pameti....

ali manje me privlaci CG more, iako je obala izmisljena...planine me zovu, Zabljak, Durmitor :)
Ma plažu sam izvuko iz rukava, ne mislim ja baš samo na more...

A ovo dal će ovi odustat od CG ne znam, jer im je to valjda jedina zemlja za koju im viza ne treba (nedavno su jaukali da im je Grčka digla cijene viza).

Pikulica
10.07.2006., 21:30
Isto ja planiram do Dubrovnika u 8.mj. i onda dalje do Crne Gore na 4-5 dana, i to autom. Šta preporučate, gdje je najbolje odsjesti, u Budvi ili nekom okolnom mjestu? jel imao tko kakvih problema što se tiče HR-tablica, nekih provokacija il nešto? Što preporučate pogledati, jel mi 4 dana dovoljno za neki krug po primorju i eventualno do Lovćena? Ležanje na plaži me ne zanima kako dolazim sa Kvarnera, radije bih razgledavala...

zakan14
10.07.2006., 22:22
Isto ja planiram do Dubrovnika u 8.mj. i onda dalje do Crne Gore na 4-5 dana, i to autom. Šta preporučate, gdje je najbolje odsjesti, u Budvi ili nekom okolnom mjestu? jel imao tko kakvih problema što se tiče HR-tablica, nekih provokacija il nešto? Što preporučate pogledati, jel mi 4 dana dovoljno za neki krug po primorju i eventualno do Lovćena? Ležanje na plaži me ne zanima kako dolazim sa Kvarnera, radije bih razgledavala...

U Boki nema što nije zanimljivo. Bogata hrvatska tradicija nama je to više zanimljiva. Baci pogled malo prije po nekim vodičima da ti što važno ne promakne.
Popni se malo u selo Gornju Lastvu ponad Tivta. Selo je napušteno, no obnovljeno, predivan pogled na Zaljev.
Gospa od Škrpjela, Perast, Sveti Đorđe, Kotor da i ne govorim... To sve pod uvjetom da te kultura zanima. Obrati se svećenicima, rado će te dočekati i ispričati mnoštvo zanimljivosti.
Uživaj!

Pikulica
11.07.2006., 14:20
Hvala na savjetima! Inače studiram povijest tako da me te stvari zanimaju, više nego izležavanje na plaži i partijanje...:D

Ri §ov klon
13.07.2006., 14:26
Trajekt Kamenari-Lepetane, voznja traje oko 15-ak minuta

KAmenari i Lepetane su dva susjedna mjesta.
Skrati ti put, al ne baš toliko značajno.
MAx 20-30 min.

sadie
16.07.2006., 15:31
bas sam se razveselila kada sam vidjela ovu temu. i ja se spremam u crnu goru, ali bez auta, i muku mucim kako.
je li isao tko avionom? ako uopce ima linija. ili busom? a je li zna tko kako onda od dub do budve? ako itko ima kakve info, pomozite please!!!

Emericzy
16.07.2006., 16:13
Svi zaboravljaju Cetinje. Nema boljeg mjesta za lutanje i njuškanje i razgledavanje uz koju knjigu o povijesti Crne Gore. To je bizarni mali grad koji je u jednom trenutku bio politički velik. Grad veličine Samobora, a prepun ambasada... Sto priča iza svake od njih -- jedna (mislim francuska) je sagrađena zabunom jer su nacrte za ambasadu u Phnom Penhu poslali na Cetinje, a nacrte za cetinjsku ambasadu u Phnom Penh... meni je bilo beskrajno zanimljivo. Muzej je odličan. A dobar je (barem nekad bio) Krstač, a posebno dobro ide iz pastrvu.

A onda se treba sjuriti u Kotor. Noćna vožnja niz serpentine u Kotor, pri mjesečini takvoj da skoro da nisu trebali farovi, jedan je od vrhunskih doživljaja koje sam ikada imao na putovanjima (a poprilično sam putovao).

medo101
16.07.2006., 17:35
bas sam se razveselila kada sam vidjela ovu temu. i ja se spremam u crnu goru, ali bez auta, i muku mucim kako.
je li isao tko avionom? ako uopce ima linija. ili busom? a je li zna tko kako onda od dub do budve? ako itko ima kakve info, pomozite please!!!

Ima bus skoro svaki dan iz Splita za Ulcinj, a iz Dubrovnika imaš više puta dnevno za Herceg Novi. Busom nije problem

Avionom iz Zagreba do Dubrovnika pa dalje busom.

ema_wednesday
16.07.2006., 22:38
mozes i iz hercegovine: mostar-budva :)

Ris
17.07.2006., 08:25
Ima bus skoro svaki dan iz Splita za Ulcinj, a iz Dubrovnika imaš više puta dnevno za Herceg Novi. Busom nije problem

Avionom iz Zagreba do Dubrovnika pa dalje busom.

To je onda nešto novo.
Znam da iz Dubrovnika do granice, pa onda pesjedanje, ide jednom dnevno.
Iz Rijeke ide bus za Su jednom dnevno (šibenski), i tamo hvataš bus za Cg.
Brodom iz Ri ne hvataš bus do CG u Dubrovniku, nego moraš čekati 23 sata.

medo101
17.07.2006., 08:50
To je onda nešto novo.
Znam da iz Dubrovnika do granice, pa onda pesjedanje, ide jednom dnevno.
Iz Rijeke ide bus za Su jednom dnevno (šibenski), i tamo hvataš bus za Cg.
Brodom iz Ri ne hvataš bus do CG u Dubrovniku, nego moraš čekati 23 sata.

Uh, to su ti stare informacije, imaš sigurno 3 puta dnevno bus iz Dubrovnika i vezu iz Splita, mislim svaki dan ili 4-5 puta tjedno.

tita
17.07.2006., 17:36
Pikulica, odi svakako do Lovćena, to je nešto fenomenalno! Ako imaš vremena, skokni do Ostroškog manastira, to stvarno vrijedi vidjeti. Ja sam lani bila sa ZG tablicama, vozikala se tjedan dana cijelom Crnom Gorom i apsolutno nikakvih neugodnosti nisam imala, naprotiv, svi su bili jako ljubazni!

no_way
18.07.2006., 00:26
Crnogorska obala je jako mala, svega 157km, tako da nema potrebe za preskakanjem i kracenjem puta. Trajekt o kome pricate, vozi cijele godine, Kamenari-Lepetane, i njime skracujes oko 50tak, fantasticnih kilometara najljepseg dijela zaliva i izbjegavas Stari Perast i Kotor, jako slican Dubrovniku.
Trajekt vozi na najuzem dijelu zaliva, tu je zaliv sirok na jednom mjestu svega 100-150m, a trajekt vozi na malo sirem, nekih 400-500m.

Obavezno idite iz kotora starim putem za Lovcen, pa Cetinje, zatim Skadarsko jezero, i Ulcinjsku Veliku Plazu, pjescanu dugu 15km, kao Long Beach u Kaliforniji.
Sto se tice brige oko auta i tabli, sva steta koju budete imali, ja cu platiti ;)

Sto se tice Sumadinaca, ove godine su se nadurili zbog referenduma, pa ih ima puno manje, i dosli su samo oni kojima je zaista svejedno dje idu, tako da ni to nije problem. A i godinama su se smirili, tako da nikakvih problema nema.
Isto tako, forumas koji je napisao da mu se ne ide na plazu da bude okruzen Sumadincima, neka se slobodno javi, da mu dam par tipova za plaze, ili budem licni vodic na dan/dva, bice mi zadovoljstvo :)

Ugodjaj garantovan ;)

nenchi
18.07.2006., 08:44
ja se vratila, hvala svima na savjetima, bilo je fantasticno
apsolutno nikakvih problema sa hrvatskim tablicama, niti sa sumadincima, svi jako ljubazni, ima malo folklora i cudnovatih situacija, ali sve jako zanimljivo, more prekrasno, ceste ocajne, kao i lokalni vozaci, ali uz oprez ni to nije problem, budva me odusevila (stari grad) sveti stefan i milocer takodjer, sve u svemu toplo preporucujem svima

Putnik92
18.07.2006., 08:53
Isto tako, forumas koji je napisao da mu se ne ide na plazu da bude okruzen Sumadincima, neka se slobodno javi, da mu dam par tipova za plaze...
Možda je bolje da daš par tipova za smještaj. Gledao sam malo na webu i to je jako slabo reklamirano. Često se vide reklame apartmana a gotovo nigdje nema cijena. Sad ja ne znam jel to neko očekuje da potencijalni turist naziva domaćine i pregovara oko cijena ili kako. Meni je najnormalnija stvar da se na web stave i cijene.

Također, na mnogim mjestima na webu vidim apartmanske mastodonte na X etaža u usporedbi s kojima je hrvatski Jadran park prirode. Zar u CG nema apartmana tipa kuća u kojoj vlasnici žive u prizemlju a iznajmljuju kat ili tome slično?

no_way
18.07.2006., 10:29
http://www.rivijera.net/smjestaj.htm
http://www.montenegrobeauty.com/
http://www.travel-tourist.com/crnagora_hr.htm

Ili jednostavno :
http://www.google.com/search?hl=en&q=smjestaj+crna+gora&btnG=Google+Search

Crnogorski turizam je daleko od elitnog, jos uvijek, i uglavnom se bazira na tom privatnom smjestaju, kao i u Hrvatskoj, kako citam na forumu, tako da ces lako naci sta zelis.
Licno ti mogu preporuciti prijatelje u Budvi i Baosicima(Herceg-Novi, mislim da je smjestaj 5-7e, krevet).

Azar'i
28.07.2006., 15:23
dakle, zna li netko treba li mi putovnica za put u crnu goru ili se moze prijeci granicu i samo sa osobnom? hvala!

x-type
28.07.2006., 16:50
ne treba putovnica, bar tako kaže Ministarstvo vanjskih poslova.http://www.mvpei.hr/mvp.asp?pcpid=1161&dmid=166#pocdrz
citat: * hrvatski državljani mogu ući u Republiku Crnu Goru uz predočenje valjane osobne iskaznice

farki_
28.07.2006., 16:52
ne treba, provjereno... :kava:

Azar'i
28.07.2006., 17:27
thanks guys!!:kiss:

medo101
30.07.2006., 11:20
ne treba sigurno

Marin23
31.07.2006., 03:35
ma treba :P

Morgana
31.07.2006., 09:02
dakle, zna li netko treba li mi putovnica za put u crnu goru ili se moze prijeci granicu i samo sa osobnom? hvala!

mislim da treba, al ne pitaj na forumu, nazovi nadlezne organe i pitaj tamo :)

Donatella
31.07.2006., 12:03
Sa putovnicom prođeš odmah, a sa osobnom ti oni ispune neki papir i daju ti neku turističku vizu. Dakle, može i sa osobnom samo šta se izgubi neko sitno vrijeme dok ti oni izdaju tu turističku vizu.

Natch
15.09.2006., 16:54
zanimaju me vase impresije o crnoj gori. gdje ste bili, sta ste radili, kako ste putovali, sto biste savjetovali da se pogleda i kojim putem.

ima li tamo aerodroma, voze li avioni iz hrvatske, kakve su cijene?
koji je najisplativiji nacin putovanja i smjestaja, gdje jesti?

mene zanima neki itinerer recimo iz dubrovnika-cavtat-boka kotorska-budva-cetinje-durmitor-itd.
zapravo nemam nikakvu konkretnu ideju, pa me zanimaju vase sugestije.

Marin23
19.09.2006., 04:37
mislim da ima ta tema vec, il je netko pisao o tome

white boy
19.09.2006., 09:18
zanimaju me vase impresije o crnoj gori. gdje ste bili, sta ste radili, kako ste putovali, sto biste savjetovali da se pogleda i kojim putem.

ima li tamo aerodroma, voze li avioni iz hrvatske, kakve su cijene?
koji je najisplativiji nacin putovanja i smjestaja, gdje jesti?

mene zanima neki itinerer recimo iz dubrovnika-cavtat-boka kotorska-budva-cetinje-durmitor-itd.
mogu ti pomoc ali si malo prezahtjevna!pitaj malo pomalo!

Tigar_i_zmaj
03.12.2006., 18:26
planiram za novu u budvu...molio bi ako netko ima bilo kakve informacije o budvi..cijenama..smjestaju i tako to da mi napise...

medo101
03.12.2006., 20:20
planiram za novu u budvu...molio bi ako netko ima bilo kakve informacije o budvi..cijenama..smjestaju i tako to da mi napise...

proguglaj malo i naći ćeš masu informacija....koliko dana planiraš ostat?....cijene slične našima....

miloshz
06.12.2006., 00:37
najlakse ti letit do dubrovnika, onda autobusom u CG.

primorje im je nikakvo... ali, zato su planine i jezera super! obavezno obidji i manastir svetog vasilija ostroshkog! nebitno koje vere, svako kog znam da je bio tamo, imao je neverovatno duhovno iskustvo!

naravno, vredi obici i cetinje!

Bu2nin
06.12.2006., 12:38
E moj Milose, da ne pricas ekavicu sad bi se raspravljao s tobom o tome da je primorje nikakvo.
Posto sam iz Budve reci cu vam da je Merlin na glavnom trgu gost, i dosta jos popularnih pjevaca, koga nesto zanima neka pita na pm a i radi u turistickoj organizaciji pa mozemo organizovati ture kakve ocete.

Molim te da se suzdržiš od vrijeđanja.

miloshz
06.12.2006., 22:36
dukljanin... cemu takav ton? rekao sam da ima delova CG koji mi se bas svidjaju. primorje mi se ne svidja **********, koja turiste gleda kao nekog kom uzeti gomilu love za nista. nadam se da ce se nesto promeniti kad vas rusi pokupuju.

Za tebe vrijedi isto. Hvala.

kotulica
07.12.2006., 00:35
A tko se sve na ovom topicu skupio :s .

Gledaj ti Natch da što više love ostaviš našim agencijama a ne crnogorcima. :s

Možda "Atlas" i "Guliver" organiziraju iz Dubrovnika izlete ili aranžmane za Crnu Goru (pogledaj na njihovim stranicama). Ono što ti iz iskustva mogu reći, ako stvarno misliš posjetiti Crnu Goru, obavezno pođi na Durmitor (Žabljak). Divan je. DIVAN. Ne znam je li ljepši ljeti ili zimi. Ljeti - idealan za planinarenje a zimi - idealan za skijanje. Pogledaj njihove web stranice pa ćeš se i sama uvjeriti. I osjetit ćeš mirise (zemlje, šume, stoke, seljaka...), ono što možda nikad nisi osjetila.

Koliko znam, na Žaljaku su se ljudi bacili na turizam pa ćeš možda naći i privatni smještaj (ako ideš u svom aranžmanu). Mene za njega vežu predivna sjećanja i zimi i ljeti jer smo prije rata gore imali vikendicu. I to ti je prava "zračna banja", jedinstvena u Europi, idealna za osobe s bronhitisom ili asmatičare. A planine, jezera -DIVNO. Samo se pazi ljudi. Ima ih gore svakavih (i većinom su naoružani :s ).

Bu2nin
07.12.2006., 15:25
dukljanin... cemu takav ton? rekao sam da ima delova CG koji mi se bas svidjaju. primorje mi se ne svidja **********, koja turiste gleda kao nekog kom uzeti gomilu love za nista. nadam se da ce se nesto promeniti kad vas rusi pokupuju.

Za tebe vrijedi isto. Hvala.

Dukljanin nego sto, ! Drugo, idi u Bugarsku na more, niko te ne cera da dolazis ovamo, propanucemo iduce godine ako se tvoja zicagu ne okupa u more. Koliko ce love ko kome uzeti sami turisti odlucuju ako ista mozga imaju a Rusi nece u Srbiju kupovat nista- siguran budi :) ROman veli da srbija ne postoji :rofl: :rofl: :rofl:

miloshz
07.12.2006., 16:50
bugarska nema more! ;) mislim, ono i nije more.

a za odnos koji imate s rusijom - svaka cast! eee.... daje tako u srbiji.

no, bolje da ne trujemo ovu temu.

Natch
08.12.2006., 15:27
A planine, jezera -DIVNO. Samo se pazi ljudi. Ima ih gore svakavih (i većinom su naoružani :s ).leži a iđe
:rofl:

Natch
08.12.2006., 15:35
ne, sad bez zajebancije, ima li tu netko iz crne gore, da zna za neku planinsku kucu na durmitoru-tari, i kako se do nje dolazi?

Natch
08.12.2006., 22:55
pa zanima me javno, kakve su cijene i kako se najblize stize tamo.

kotulica
10.12.2006., 17:34

Natch, stvarno ne želim biti naporna ali znam da ti naše (Hrvatske) agencije rade aranžmane za Crnu Goru. Ovo ljeto su autobusi samo išli prema dole.
Evo ti linkove na dubrovačke agencije. Oni će ti najbolje znati reći i što je najvažnije, biti ćeš među svojim ljudima. Nećeš biti sama. A i cijena će ti biti manja.

"Gulliver" travel agency (http://www.gulliver.hr/hrvatski/izlet.php?line=8)
"Atlas" travel agency (http://www.atlas-croatia.com/hr/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1)

I još nešto. Ako ćeš ići direktno za Žabljak (Durmitor) i to u vlastitom aranžmanu, onda ti je iz Dubrovnika, koliko se sjećam, najbrže ići preko Trebinja pa na Nikšić, Pljevlja i Žabljak. Samo moraš voditi računa da ti gore može biti krcato snijega a onda se zna dogoditi da prometnice budu zatvorene.

Što se privatnog smještaja tiče, ukucaj si u Google Žabljak ili Durmitor pa ćeš naići na iznajmljivače soba (neki imaju svoje web stranice pa se odmah možeš informirati o cijenama). A postoji i njihova Turistička zajednica. Eto, to bi bilo to. I neću se više javljati na ovaj topic. :s :D

Natch
10.12.2006., 17:37
I još nešto. Ako ćeš ići direktno za Žabljak (Durmitor) i to u vlastitom aranžmanu, onda ti je iz Dubrovnika, koliko se sjećam, najbrže ići preko Trebinja pa na Nikšić, Pljevlja i Žabljak. Samo moraš voditi računa da ti gore može biti krcato snijega a onda se zna dogoditi da prometnice budu zatvorene.

a recimo, ako krenem iz dubrovnika ujutro pjeske, hocu li stic do navecer? :D

aaston
10.12.2006., 18:41
Mislim da mi je neko obrisao odgovor sto sam napisao

Ja sam ti ga izbrisao jer forum nije mjesto gdje možeš reklamirati svoju djelatnost. Postovi i teme sličnog sadržaja se brišu.

medo101
10.12.2006., 19:25
I još nešto. Ako ćeš ići direktno za Žabljak (Durmitor) i to u vlastitom aranžmanu, onda ti je iz Dubrovnika, koliko se sjećam, najbrže ići preko Trebinja pa na Nikšić, Pljevlja i Žabljak.

ne Pljevlja nego Nikšić -Šavnik - Žabljak.....loše označeno.....pitat za ne zalutat ;)

Natch
10.12.2006., 19:26
ne Pljevlja nego Nikšić -Šavnik - Žabljak.....loše označeno.....pitat za ne zalutat ;)
pa dobro, koliko je to kilometara, ima li neka cesta il se samo ide uzbrdo?

medo101
10.12.2006., 19:29
pa dobro, koliko je to kilometara, ima li neka cesta il se samo ide uzbrdo?

Dbk - Nikšić cca 2 sata
Nikšić - Žabljak cca 2,30 h

Ima cesta, asfaltirana je, samo su znakovi ajme. Imaš par hotela gore, to je bolje nego privatni smještaj, vidi brojeve telefona na njihovom t-com-u, hotel jezero ili planinka....

aaston
31.12.2006., 14:13
Šta je zanimljivo vidjeti u CG je već napisano, navesti ću samo neke ''sitnice'' za turiste automobiliste :D

Za ulazak u CG vam treba zeleni karton, ako ga nemate lijepo ćete iskeširati 15eura za osiguranje na granici.

Cijena benzina 1,03eura, cijena LPG 0,6eura (skuplja nego u Hr).
Vozači su ponekad dosta kaubojski raspoloženi ali ništa šta se ne vidi i u Hr pa ni nema neke panike.
Planinske ceste zimi nisu baš posipane pa je potrebna opreznija vožnja na sjenovitim stranama radi mogućeg mraza ili poledice. Ako se ipak negdje zabijete, za šlep službu nema problema: na svakom điru je sprejem napisano ponekad i nekoliko brojeva telefona ;)

Prometne policije ima posvuda i konstantno zaustavljaju vozila.

Privatni smještaj van sezone može biti malo teže naći, čini se da ekipa iznajmljuje samo ljeti.

Cinnamon Girl
02.01.2007., 17:58
Montenegro je prelijepa zemlja i ima sta da se vidi. Durmitor ipak izdvajam kao najbolju atrakciju i mjesto za odmor. Nijedno mu more nije ravno.

Tigar_i_zmaj
03.01.2007., 18:58
slazem se stvarno ljepo...bio sam u Budvi - prekrasan grad (malo manji nas dubrovnik)...svakako crnogrski dio jadrana vrijedi vidjeti...nitko se vjerujem nece razocarat...

Cinnamon Girl
03.01.2007., 19:37
Budva je fina, da, ali je u poredjenju s Kotorom bez veze. Nije Budva mali Dubrovnik, no je Kotor mali Dubrovnik :)

Oslo
03.01.2007., 23:16
Citajuci neke pojedine isfrustirirane diskutante kojima su stalno nesta Srbi krivi te za ovo te za ono dolazim do zakljucka da bulaznite bezveze,ja sam Srbin i bio sam dosta puta u CG na moru i nikad nisam video da neko nekog provocira zbog nacionalnosti,najgore je sto se javljaju oni i koji nikad nisu bili u CG i okrivljuju kao na pokvarenoj ploci uvek Srbe za sve,a jos gori su ovi koji zive tamo zajedno sa svojom krvnom bracom a omalovazavaju ih,sramota.

Ljudi nije vam ovo 91. rat je odavno zavrsen,vi ga ocigledno jos spominjete bilo direktno ili indirektno i uvek jedni te isti krivci, to ponavljanje vam vise ni kod male dece nemoze proci,okanite se politike uzivajte u moru i plazama,muzici i ne zanosite se bez razloga.

Inace za omladinu ubedljivo predlazem Budvu po meni jedino mesto koje nesta vredi ako mislite na zabavu,ako ste dosli gledati muzeje ili npr. crkve onda vam predlazem da bez obzira na nacionalnost odete u Manastir Srpske Pravoslavne Crkve sv.Vasilije Ostroski u Ostroskoj pecini tj. mosti Sv. Vasilija Ostroskog,kazu da ima neke moci u tom Manastiru koji posecuju i Muslimani i Hrvati podjednako kao i Srbi i Crnogorci zbog svojih poznatih isceljiteljskih moci.

Wolf_MNE
26.01.2007., 16:36
Pa,imamo dosta potencijala za visoko kvalitetan turizam,ali ne moze se to odmah postici,tek tako.Tek smo postali nezavisna drzava,stranci tek treba da navale.Reklama 'fala bogu ima,na CNN-u,Euronews-u,i jos nekim stanicama.I efekta ima,iz godine u godinu sve je vise stranaca.Ponuda i usluga se poboljsavaju iz godine u godinu.Samo je problem objasniti strancima da se ne zovemo ni Croatia ni Serbia,vec Montenegro.:)

Sto se tice puteva,bolji su na jugu drzave nego na sjeveru.Ali,gradi se gradi.

Za par godina bice gotova magistrala Risan-Niksic-Zabljak,cime ce se sa juga do sjevera drzave stizati za nepuna tri sata.Dakle,putevi na jugu Crne Gore uopste nijesu toliko rizicni,ali ono sto im je neophodno jeste treca traka(koja je na nekim trasama vec gradjena od Podgorice do Budve),jer se ljeti od ogromne guzve zakrce putevi.

A,za sada ako idete na sjever,na planinu Durmitor ili Bjelasicu...
Jedini savjet vam je da vozite odgovarajucom brzinom i necete imati nikakvih problema.:top: www.visit-montenegro.com

Emericzy
26.01.2007., 21:32
Pa,imamo dosta potencijala za visoko kvalitetan turizam,ali ne moze se to odmah postici,tek tako.Tek smo postali nezavisna drzava,stranci tek treba da navale.Reklama 'fala bogu ima,na CNN-u,Euronews-u,i jos nekim stanicama.I efekta ima,iz godine u godinu sve je vise stranaca.Ponuda i usluga se poboljsavaju iz godine u godinu.Samo je problem objasniti strancima da se ne zovemo ni Croatia ni Serbia,vec Montenegro.:)

Sto se tice puteva,bolji su na jugu drzave nego na sjeveru.Ali,gradi se gradi.

Za par godina bice gotova magistrala Risan-Niksic-Zabljak,cime ce se sa juga do sjevera drzave stizati za nepuna tri sata.Dakle,putevi na jugu Crne Gore uopste nijesu toliko rizicni,ali ono sto im je neophodno jeste treca traka(koja je na nekim trasama vec gradjena od Podgorice do Budve),jer se ljeti od ogromne guzve zakrce putevi.

A,za sada ako idete na sjever,na planinu Durmitor ili Bjelasicu...
Jedini savjet vam je da vozite odgovarajucom brzinom i necete imati nikakvih problema.:top: www.visit-montenegro.com

Bogami vam je James Bond napravio reklamu kakvu se ne bi moglo platiti da ste ju naručivali...

Cinnamon Girl
26.01.2007., 21:45
ne mogu zamisliti kvalitetan put do zabljaka :)
ali jedva cekam. durmitor je moje najomiljenije mjesto na svijetu.

Wolf_MNE
27.01.2007., 00:26
''Emericzy'' - Bogami vam je James Bond napravio reklamu kakvu se ne bi moglo platiti da ste ju naručivali...

Bogami jes',iako se do nas ne putuje onim ''svemirskim'' vozovima.:o

Ali,vidi nam se drzavna zastava i pominje ime,a da li ce biti efekta,znace se kad pocne ljetnja sezona '007:D ,za koju se prognozira da ce biti najposjecenija,do sada.

''Cinnamon Girl'' - ne mogu zamisliti kvalitetan put do zabljaka :)
ali jedva cekam. durmitor je moje najomiljenije mjesto na svijetu.

Bogami ces docekati,a do tada uzimaj nesto protiv mucnine.:zubo:

Natch
27.01.2007., 11:14
nisam vidjela da je netko napisao, kakve su avio-veze s crnom gorom?
koliko kosta rent-a-car?
koliko kosta najjeftinije nocenje?
postoje li hosteli?

jesu li najatraktivnije destinacije medjusobno povezane javnim prijevozom?

Cinnamon Girl
27.01.2007., 12:08
Koliko znam, slijece se ili u Tivat ili u Podgoricu. Cijene nocenja privatno su sve od 5 euro do 20 euro po krevetu, ali racunaj da je uglavnom 10-15 u sezoni na nekom finom, skromnom mjestu.
Sve je odlicno povezano autobusima i manjim autorizovanim kombijima i prijevoz je jeftin.
Ljudi su fini, svuda ima stoke gdje god odes, ali moje je iskustvo bilo odlicno, iako se odmah cuje da nisam ni Crnogorka ni Srbijanka.
Po kaficima i restoranima su cijene kao u Hrvatskoj, nema bas neke razlike.
Gostoprimstvo nije bas na visokom nivou kao na hrvatskoj rivijeri. Ovi valjda nemaju dugu tradiciju ugoscavanja stranaca, kao Hrvati, pa im je sve nekako mrsko i svejedno. To me jedino malo nerviralo uvijek.

gravity's_rainbow
02.02.2007., 03:04
Ne znam koliko cg primorje moze biti zanimljivo nekom iz Hrvatske.
koliko znam hrvate najvise dolaze na zabljak, znam da ih je dosta bilo ove zime (zabljak je na sjeveru ali nema nikakvih neugodnosti).tamo je i planina bjelasica,isto vrlo atraktivna.priroda na sjeveru je jako lijepa.putevi doduse bas i nijesu najbolji.put za sarajevo ide preko niksica i pive, neki djelovi,posebno u bosni su uzasni,i jedva da ima asfalta.dio kod nas je bolji,ali kroz pivu ima vise desetina tunela.
na moru imamo svega nekoliko gradova.kotor je lijep ali tamo se ne moze ostati duze od dnevnog izleta,nema plaza,vecih hotela i nije najcistiji a cesto ima problema sa vodom.
h.novi je mnogo vise grad,ima jako prijatnu klimu i zelenilo i cvijece, i mnogo je veci, ali usljed ratnih dogadjanja naseljen je srbima iz bih i hrvatske tako da je najsrpskiji grad u cijeloj cg, mada su i tu tendencije slabljenja od referenduma.
budva je kiceraj,sva je vjestacka, i ljeti najpunija raznoraznim sminkerima,a zimi mrtvo mjesto
petrovac je sladak ali dosta mali, vrlo blizu budve
izmedju budve i petrovca je sv.stefan, juce su ga kupili aman resorts,tako da ce postati jedan od glavnih hotela na jadranu, inace najbolji hoteli su u budvanskoj opstini, zadnjih godina je otvoreno par super-luksuznih.
podgorica se strahovito izgradila u posljednjoj deceniji.nije tacno da odaje utisak bijednog zivota, naprotiv covjek bi rekao kako je srecan taj narod koji po cijeli dan sjedi po kaficima i kladionicima u pjesackoj zoni.nocni je zivot takodje jako dinamican.pg je prijatan grad sa toplom klimom tokom zime (snijega prakticno nema),puno vegetacije i sirokih ulica.kulturnih znamenitosti medjutim prakticno nema,ima dosta novih zgrada, a i izuzetno ruznih komunistickih ne nedostaje.ovdje najavljuju avionsku liniju pg-zg od ljeta.
inace,pg je najbolje povezana sa morem,put do budve preko cetinja, i do bara i petrovca,kroz novi tunel sozinu su izvandredni za cg standarde.
na moru imaju i bar i ulcinj,bar je luka i dosta je ziv,za cg standarde velik grad,ali je nov i nema duha.u zaledju je stari utvrdjeni grad,ali zapusten.ulcinj ima islamski smek i to moze biti zanimljivo jer kod vas tog nema.interesantan je i zbog ogromne velike plaze i ade bojane.nekome moze da smeta sto je to grad ljeti pun sa stotinama hiljada kosovara.
cetinje je mrtvo malo mjesto na putu od budve do pg,nekome koga interesuje crna gora i ko je voli moze bit interesantno, ima 11 starih ambasada bivse kraljevine, nekoliko kraljevskih rezidencija koje su sad muzeji,manastir i crkvu gdje su sahranjeni kralj nikola i kraljica milena,etc.cetinje je bilo centar anti-ratnog pokreta i mislim da su simpatije prema hrvatima tamo najvece.ko bas,ali bas voli crnu goru mora se popeti na lovcen,odakle se vide i cetinje i boka, a tamo je mestrovicev mauzolej petra II petrovica-njegosa .inace bolje se drzite obale i durmitora.
destinacije su povezane javnim prevozom,narocito iz pg se moze doci svugdje autobusom i to dosta brzo,jer je zemlja mala.voz ide samo od bara,preko pg,kolasina,bijelog polja i dalje za srbiju.voz je jeftin,nekih par eura je od pg do mora,manje od 5 do bijelog polja.vozovi su naravno prepotopski.avioni lete za mnoge gradove u evropi iz tivta,i podgorice.mnogi dolaze u cg preko cilipa jer su svega oko 35 km od h.novog.
hostela u cg koliko znam uopste nema
put risan-nk-zabljak se radi i jedna dionica je cak pustena,no jedan dio puta i dalje je vrlo naporan,uzak i jos iz austro-ugarskog doba

Zana666
02.02.2007., 06:45
E upravo se ovakve C.Gore ja sjecam :o

Cinnamon Girl
02.02.2007., 11:16
montenegro rules! :D

SunceZarko
03.02.2007., 12:56
Daklem, planira se sljedeći tjedan neki Balkan tour, pa bi trebalo pogledati i nešto Crne gore. Znači nije u planu kupanje, izlasci i to, nego me čisto interesira malo obilazak i eventualan prijedlog gdje pojesti nešto dobro, ručak, večerica itd.;)

Nema nikakve sumnje da je u CG najaktraktivniji sjeverni, dio - Durmitor, Žabljak, kanonj Tare, nekoliko manastira, Cetinje.... Prosurfaj malo, imaju ok stranice, vidjet ćeš brzo zašto se prije svega to isplati vidjeti. To pod pretpostavkom Mi planiramo, dvije familije, sljedeće ljeto... A možda od silnih planinskih ljepota, spustimo se i do obale... Želja mi je okupati se na ulcinjskoj plaži. Ostali dio - Boku, Budvu i okolicu smo već vidjeli. Ako budeš u prilici, obiđi stari grad Bar... vidjet ćeš što je napušten grad koji je nekoć bio velik kao Dubrovnik...

Ferdibrand
20.03.2007., 01:47
molio bih za savjete i osvrte..

dakle, kako vam se čini ova ruta:

1.dan: RH - Herceg Novi - Kotor

2.dan: Kotor - Budva

3.dan: Budva - Bar - Ulcinj

4.dan: Ulcinj - Skadar - Skadarsko jezero (zna li tko kakav kamp sa sjeverne strane jezera?)

5.dan: Skadarsko jezero - Podgorica - (Cetinje) - Budva - RH

treba li ipak kojem od navedenih gradova posvetiti čitav dan?

uzmite u obzir da se radi o grupi studenata :D

Cinnamon Girl
20.03.2007., 10:02
molio bih za savjete i osvrte..

dakle, kako vam se čini ova ruta:

1.dan: RH - Herceg Novi - Kotor

2.dan: Kotor - Budva

3.dan: Budva - Bar - Ulcinj

4.dan: Ulcinj - Skadar - Skadarsko jezero (zna li tko kakav kamp sa sjeverne strane jezera?)

5.dan: Skadarsko jezero - Podgorica - (Cetinje) - Budva - RH

treba li ipak kojem od navedenih gradova posvetiti čitav dan?

uzmite u obzir da se radi o grupi studenata :D

U sustini mislim da hoces previse za kratko vrijeme (narocito ne znam sta hoces da uradis u tim gradovima, samo da napravis djir i zuris dalje?), ali recimo ovako:

Herceg Novi mozes obici kratkom setnjom, popiti kafu, jesti, nastaviti za Kotor, obavezno onom duzom rutom (ne trajekt!), tako da vidis Gospu od Skrplja i ostala divna mjesta.

U Kotoru budes ostatak dana i prenocis npr. u Dobroti privatno, ili sa druge strane - Prcanj (predivno mjesto!).

Odatle uzmi najkraci put do Budve, jer je to i tako dosadan dio i nema sta da se vidi. Mada mislim da bi (po meni) bolje bilo da ides do Budve preko Njegusa. Takav pogled i taj put se ne zaboravlja.

Budva, Bar, Ulcinj. U Baru nemas sta da vidis bas, ali mozes napraviti pauzu i otici do Starog Bara i popiti nesto i prezalogajiti.

Ulcinj je takodje gubljenje vremena, ukoliko neces na plazu. Idi odmah na Adu Bojanu.

Ako neces na Adu Bojanu, Ulcinj i to, onda radije odmah novim tunelom sebi skrati to i idi do Skadarskog Jezera i do Rijeke Crnojevica. Ja bih ti radije preporucila da skroz promijenis plan od Budve i da umjesto Ulcinja, odes poslije Skadarskog Jezera preko Rijeke Crnojevica do Cetinja i odatle do Lovcena. Nije daleko, a put je siguran. I odusevices se pogledom.

Sto se tice kampova, ne znam da li ih imaju sjeverno, ali imas uvijek jeftin smjestaj. Na Cetinju mozes naci smjestaj npr. 35-40 kn privatno.

Cinnamon Girl
20.03.2007., 10:03
U sustini mislim da hoces previse za kratko vrijeme (narocito ne znam sta hoces da uradis u tim gradovima, samo da napravis djir i zuris dalje?), ali recimo ovako:

Herceg Novi mozes obici kratkom setnjom, popiti kafu, jesti, nastaviti za Kotor, obavezno onom duzom rutom (ne trajekt!), tako da vidis Gospu od Skrplja i ostala divna mjesta.

U Kotoru budes ostatak dana i prenocis npr. u Dobroti privatno, ili sa druge strane - Prcanj (predivno mjesto!).

Odatle uzmi najkraci put do Budve, jer je to i tako dosadan dio i nema sta da se vidi. Mada mislim da bi (po meni) bolje bilo da ides do Budve preko Njegusa. Takav pogled i taj put se ne zaboravlja.

Budva, Bar, Ulcinj. U Baru nemas sta da vidis bas, ali mozes napraviti pauzu i otici do Starog Bara i popiti nesto i prezalogajiti.

Ulcinj je takodje gubljenje vremena, ukoliko neces na plazu. Idi odmah na Adu Bojanu.

Ako neces na Adu Bojanu, Ulcinj i to, onda radije odmah novim tunelom sebi skrati to i idi do Skadarskog Jezera i do Rijeke Crnojevica. Ja bih ti radije preporucila da skroz promijenis plan od Budve i da umjesto Ulcinja, odes poslije Skadarskog Jezera preko Rijeke Crnojevica do Cetinja i odatle do Lovcena. Nije daleko, a put je siguran. I odusevices se pogledom.

Sto se tice kampova, ne znam da li ih imaju sjeverno, ali imas uvijek jeftin smjestaj. Na Cetinju mozes naci smjestaj npr. 35-40 kn privatno.

Zaboravila sam Podgoricu. I to mozes da izbjegnes komotno. Apsolutno nemas sta da vidis, osim da izgubis vrijeme, a ionako ne mozes to sve stici taj dan.

Emericzy
20.03.2007., 10:39
Ako što vrijedi, potpuno se slažem s Cinnamon Girl. To je puno bolji plan. I ne propustiti cestu Kotor-Njeguši (ili obrnuto). Zajebi Ulcinj i Podgoricu. Ni Budva (po meni) ne vrijedi više od pauze na sat-dva, tek toliko da kažeš da si bio tamo; to je zamka za turiste u kojoj pametan čovjek nema što tražiti.

Cinnamon Girl
20.03.2007., 11:21
Ako što vrijedi, potpuno se slažem s Cinnamon Girl. To je puno bolji plan. I ne propustiti cestu Kotor-Njeguši (ili obrnuto). Zajebi Ulcinj i Podgoricu. Ni Budva (po meni) ne vrijedi više od pauze na sat-dva, tek toliko da kažeš da si bio tamo; to je zamka za turiste u kojoj pametan čovjek nema što tražiti.

Vidim da si bio u Ulcinju. Zamisli mene i Ulcinj, jednog uzasno kisnog dana. Mrko nebo, kisa lije, a oni iznijeli sav onaj kic na ulice, isparava cesta koja je tijekom dugih vrucih mjeseci gotovo pregorjela i mijesa se sa mirisima grila, pomfrita, kolaca iz slasticarne i plastike i drugih vjestackih materijala iz kineskih radnji. Strahota. Vrijedilo je jedino otici do tvrdjave i prosetati se tamo, ali sve napusteno i zaraslo u grmlje, puno pasa lutalica. A u daljini ona prelijepa plaza, takodje opustosena tog dana zbog vremena.

nick4ban
20.03.2007., 11:30
puno lijepše i bolje nego u Hrv!

aaston
20.03.2007., 11:35
I ja dajem glas za cestu preko Njeguša.
Ulcinj je hmmm.... istina ništa posebno ali ako su oni namjeravali otići u Skadar,Albanija onda im je, vjerujem, to dobar uvod u Albaniju. Jedna malo drugačija Crna Gora sa dvojezičnim natpisima i minaretima.

Budva isto nije ništa nezaboravno. Ne znam zašto je toliko razvikana.
U Kotoru je za one sa pristojnom kondicijom dobro popeti se na tvrđavu. Perast je prekrasan.

Idući put namjeravam na Žabljak i Taru, nekako mi tamo planine djeluju zanimljivije od primorja (osim Boke).

aaston
20.03.2007., 11:38
puno lijepše i bolje nego u Hrv!

:lol:

No, no, nećemo pretjerivati. CG je zanimljiva i ima lijepih kutaka, ali na stranu lokal patriotizam, teško ju možeš usporediti sa Hrv ;)

Cinnamon Girl
20.03.2007., 11:42
Idući put namjeravam na Žabljak i Taru, nekako mi tamo planine djeluju zanimljivije od primorja (osim Boke).

Ja sam zaljubljena u Durmitor!!! Definitivno idi ljeti i popni se na Bobotov kuk!
Evo ti par mojih fotki od prosle godine.http://static.flickr.com/80/238237492_c4f2bda347.jpg?v=0
http://static.flickr.com/89/238237491_54f4a1a46f.jpg?v=0
http://static.flickr.com/98/238237487_51911b5e1c.jpg?v=0

aaston
20.03.2007., 11:50
Ja sam zaljubljena u Durmitor!!! Definitivno idi ljeti i popni se na Bobotov kuk!
Evo ti par mojih fotki od prosle godine.http://static.flickr.com/80/238237492_c4f2bda347.jpg?v=0
http://static.flickr.com/89/238237491_54f4a1a46f.jpg?v=0
http://static.flickr.com/98/238237487_51911b5e1c.jpg?v=0

Da, i mislio sam po ljeti ako bude vremena. Nego reci mi za taj Bobotov kuk, kakav je to uspon? Koliko traje, kolika je duga staza, označenost i koliko ti kondicije treba... tj. da li se gore mogu popeti lijeni gradski gadovi? :D
Ona prva slika je fenomenalna :top:

Ferdibrand
20.03.2007., 11:50
puno hvala na dobrim i korisnim savjetima..

kao što je aaston rekao namjeravamo obići taj krajnji sjever Albanije tako da Ulcinj ne bih izbacio iz kombinacija.. a navodno je i ta Ada Bojana prilično zanimljivo mjesto..

ako odgovorno tvrdite da je Podgorica nizašto, onda bi to zaobišli na ruti.. ostavili bi ju kao polazišnu točku kad ćemo jednog dana krenuti u brda..

sad mi samo ostaje dvojba, kad uđem preko g.p. Božaj u CG trebam li do Cetinja krenuti:
1) preko Podgorice?
2) prego Golubovaca, Virpazara, kroz NP Skadarsko j.? (kakve su ceste)

Cinnamon Girl
20.03.2007., 12:31
Da, i mislio sam po ljeti ako bude vremena. Nego reci mi za taj Bobotov kuk, kakav je to uspon? Koliko traje, kolika je duga staza, označenost i koliko ti kondicije treba... tj. da li se gore mogu popeti lijeni gradski gadovi? :D
Ona prva slika je fenomenalna :top:

Ta prva fotka je nadomak Bobotovog kuka. Imas nekoliko ruta da se gore popnes. Ja sam uzela neku za koju mi je trebalo 4 sata, tip osobe sam taj kojeg ti nazivas "lijeni gradski gad". Moje prvo planinarenje se desilo ovako:
Prijetelj Crnogorac koji ima neku kolibicu tu na Durmitoru je rekao:
"Sutra u 9h da me cekas spremna, ponesi nesto hrane i vode." I ja sam navukla farmerke i neke obicne street shoes, majicu na bretele, jednu dugih rukava i vjetrovku. Odvezli smo se autom polazne tacke, ja sam mislila malo cemo se pentrati tu nekih sat vremena, kad ono pravo planinarenje. Oko nas ljudi prolaze sa pravom opremom, ja kreten u uskim farmerkama i obicnim patikama. I svejedno sam uspjela, iako mi nije bilo komotno kao njima. Isla sam jako sporo i uzivala i fotografisala dosta. I za to mi je trebalo 4 sata. Povratak je trajao 3 sata. Ne mogu da se sjetim kako se zove polazna tacka, ali cu se raspitati preko prijatelja, pa cu ti javiti.
Inace, za smjestaj se samo obratis kad dodjes tamo, u centar za iznajmljivanje kucica/vikendica, zove se Sveti Djordjije i ljeti je uzasno jeftino. Tamo ti je jedna teta koja u ime ostalih vikendasa iznajmljuje njihove vikendice. Ja i momak smo uzeli jednu za 20 euro (nas oboje 20 euro) za noc, imali smo spavacu sobu, dnevni boravak, kuhinju, kupatilo s ves masinom, cak i grijanje u spavacoj sobu (nocu je uzasno hladno!).
Naravno, otidji na Taru (moze se ici biciklom ili ako ides autom jos lakse). I obidji Crno jezero uzduz i poprijeko, ne zaboravi Ledenu pecinu. Durmitor je haos. Jedva cekam da idem opet, probudio je u meni ljubav za planine i planinarenje. I nije dosadan taj put, jer se priroda mijenja, cas je sve kameno, cas zeleno, cas snijeg, cas rijetke planinske biljke. Divota. Kao da si na drugoj planeti.

Cinnamon Girl
20.03.2007., 12:35
puno hvala na dobrim i korisnim savjetima..

kao što je aaston rekao namjeravamo obići taj krajnji sjever Albanije tako da Ulcinj ne bih izbacio iz kombinacija.. a navodno je i ta Ada Bojana prilično zanimljivo mjesto..

ako odgovorno tvrdite da je Podgorica nizašto, onda bi to zaobišli na ruti.. ostavili bi ju kao polazišnu točku kad ćemo jednog dana krenuti u brda..

sad mi samo ostaje dvojba, kad uđem preko g.p. Božaj u CG trebam li do Cetinja krenuti:
1) preko Podgorice?
2) prego Golubovaca, Virpazara, kroz NP Skadarsko j.? (kakve su ceste)

Isto ti to nekako dodje, ali je put preko Virpazara ljepsi. A i onda ces naravno vidjeti i Rijeku Crnojevica, sto je takodje dozivljaj.
Ulcinj izbjegni, i dalje ti to savjetujem, ne ulazi bez veze u grad, izgubices puno sati, radije goni odmah na Adu Bojanu.

dolphin1906
22.03.2007., 12:34
Ja mislim ove godine u Budvu pa me interesira cijena smještaja i preporuke.
Čitala sam na netu da je nehigjena u hotelima pa me interesira dali je to istina.
Isto tako ako ste išli preko neke agencije preporučite mi koje..:s

Cinnamon Girl
22.03.2007., 18:03
Pa cijene su oko 10 euro po osobi uglavnom, privatno. Samo je Budva ljeti grozna. Kicasta, guzva, smrdljiva od rostilja, glasna od lose muzika svuda okolo. Bljak.

Emericzy
22.03.2007., 20:47
Meni je Budva najlošije mjesto tamo.

ruzicasta
23.03.2007., 18:35
Budva je sto se tice nocnog zivota broj 1, tako ako zelite dobar nocni provod onda je Budva pravi izbor. Ja sam bila vise puta, i svaki put sam se super provela. Ima finih plaza, svidjaju mi se sto su duge pjescane plaze. Budva mi je nekako za mladju populaciju zeljnu provoda. Jako je velika guzva po ljeti, pa ako nekome to smeta onda neka ide u neki mirniji gradic.Sve u svemu, iz svoga iskustva preporucujem Budvu.

pumpkin pie
25.07.2007., 23:35
U subotu idemo za Tivat. Zanima me kakve su cijene dole (kafići, restači, marketi, benzin), kako se stoji sa izlascima, točnije kakva je muzika po kafićima, da li su ljudi općenito pristupačni..

Baya_Rober
27.07.2007., 02:02
Ljudi dodjite u Herceg-Novi .....

1.Odlicne plaze
2.Dobar nocni zivot
3.Ukoliko zelite vidjeti vise jeftino se moze uzeti Renta-Car i za jedan dan obidjete cjelo primorje.....zivim u CG vec godinama i svake godine sa ekipom imam marsutu u trajanju od 10 dana od Herceg-Novog do ulcinja....obidjemo sve plaze i nocne barove i diskoteke itd

vekmar
27.07.2007., 14:54
vi pisete fakat nebuloze ovdje
crna gora je sa cijenama dosegla dubrovnik
a izlazak u budvi je skuplji neg na stradunu
sta se tice hotela i nocenja ne znam od kud vam tih 10 eura , pogotovo od kad su se odcjepili od srbije. ta cifra je moguca jedino na samom jugu kod granice sa albanijom dakle u ulcinju. to je jedini bas jeftini grad crne gore.
sta se tice dobrih hotela preporucam hotel maestral ( http://www.maestral.info/ )i splendid ( http://www.montenegro.com/accommodation/becici/Hotel_Splendid_-_Conference_&_Spa_Resort.html ) makar sam uvjerena da su bukirani do 10mj. cijena nocenja tamo je cca 300 eura noc.
sta se privatnog smjestaja tice nekih 30 eura po osobi je neki minimum.
izlasci su super i crnogorci su jak susretljivi ljudi.
ko voli cajke- budva,kotor i podgorica su raj za njega.
pogotovo klubovi Trocadero, Secondo Porto, Maximus i Maine.
jedino preporucam oprez na gradskim plazama jer im je kanalizacija lose rjesena i plaze su zmazane. (ja sam se otrovala i bila 3 dana na infuziji)
bolje odite negdje na osamu i stjene. vise se isplati.

vekmar
27.07.2007., 14:58
a za jeftinu i dobru klopu treba do ade bojane koja je lijepa al meni osobno smrdi pa nismo bili na terasi restorana neg unutra. no ambijent je super i klopa jos bolja. preporucam restaurant Miško.
http://www.softleaf.ns.co.yu/montenegro/rzeka.htm

aaston
27.07.2007., 15:05
sta se privatnog smjestaja tice nekih 30 eura po osobi je neki minimum.

33 eura za dvije osobe - pristojna soba sa kupaonicom u Budvi.
Pristojan hotel 3*** - dvokrevetna 45 eura, isto Budva.

Istina van sezone ali i to je bila cijena onako s ceste, bez ikakve potrage.

vekmar
27.07.2007., 15:11
imam dosta prijatelja crnogoraca i svi imaju hotele ili apartmane. ne znam da iko tako jeftino renta. al dobro. kak ocete.
po mojim kriterijima onda to nije "pristojan" i siguran smjestaj.

dobro, ne moraju to biti ni splendid ili maestral al opet..
ovo za 33 eura mi ne uljeva povjerenje.

Cinnamon Girl
27.07.2007., 15:35
Moze se naci nocenje za 10 euro, malo udaljeno od plaze. Ali 15 euro nocenje u manjim mjestima. 20 euro je po osobi neka prosjecna cijena. Apartmani su od 50 euro pa nadalje.
Hoteli su skupi. Izlasci su kao u Dubrovniku.

Baya_Rober
27.07.2007., 18:20
budva jeste skupa....a odlud vama nebuloze da je skupla cg od DBK?????

aaston
27.07.2007., 23:31
dobro, ne moraju to biti ni splendid ili maestral al opet..
ovo za 33 eura mi ne uljeva povjerenje.

Soba, kupaonica s toplom vodom, kabel TV i klima. Naravno da za tu paru ne dobiješ poslugu u sobu, u restoranu ne možeš naručiti jastoga, niti nemaš neki poseban pogled (na glavnu ulicu). Niti ne dobiješ sobu od 40 m2.
Ali soba je sasvim pristojna a vlasnica ljubazna. Znam jer sam ja taj koji ju je prije par mjeseci toliko platio.

Usred sezone kad se gosti sapliću jedni preko drugih normalno da je nešto viša.

Cijena pizze i piva u centru stare Budve ista kao u prosječnoj pizzeriji u Hr. Inače sam nailazio na cijene iste visine kao doma ali nikako ne veće.

turbododo
27.07.2007., 23:45
Soba, kupaonica s toplom vodom, kabel TV i klima. Naravno da za tu paru ne dobiješ poslugu u sobu, u restoranu ne možeš naručiti jastoga, niti nemaš neki poseban pogled (na glavnu ulicu). Niti ne dobiješ sobu od 40 m2.
Ali soba je sasvim pristojna a vlasnica ljubazna. Znam jer sam ja taj koji ju je prije par mjeseci toliko platio.

Cijena pizze i piva u centru stare Budve ista kao u prosječnoj pizzeriji u Hr. Inače sam nailazio na cijene iste visine kao doma ali nikako ne veće.

Točno, s tim da je Budva prosječno najskuplja, a sve istočnije (sutomore, Petrovac, Ulcinj...) jeftinije, a Boka kako gdje.
Ni ono najskuplje (noćni izlasci) nije u najnapucanijim lokalima skuplje
od hrvatskog prosjeka.

Jedino su cijene općenito nešto više od prosjeka u Srbiji ili Bosni.

vekmar
28.07.2007., 08:41
budva jeste skupa....a odlud vama nebuloze da je skupla cg od DBK?????

ja nisam rekla da je CG skuplja od DU nego da su izlasci u CG skuplji neg u DU.
a uskoro ce i sve biti tu negdje sa cijenama. vec sad su im cijene nekretnina skocile ko lude.
inace kompariram Secondo Porto, Trokadero, Maximus itd sa Fuegom i Revelinom. (jedinim mjestima za izlazak u du, ako ih mozemo tako nazvat)

bulik
28.07.2007., 08:56
neznam zašto u CG kad je Hrvatska lijepa, a može se naći povoljno i smještaj. Probaj Dubrovnik npr. vidi ovo. (http://www.bulic.wikispaces.com)http://www.bulic.wikispaces.com. I prilično povoljno ako je direktan kontakt. Mali problem je van pasionska ponuda.

vekmar
28.07.2007., 09:07
topic je o crnoj gori i ljudima koji je vole a dubrovnik ima svoj topic
al ipak se moram osvrnuti na ovo- zasto?
Du je lijep al je dosadan i nema nikakvu ponudu osim zidina. dok se to ne popravi ekipa ce masovno ici juznije.

Baya_Rober
28.07.2007., 16:57
Ljudi dodjite u Herceg-Novi .....

1.Odlicne plaze
2.Dobar nocni zivot
3.Ukoliko zelite vidjeti vise jeftino se moze uzeti Renta-Car i za jedan dan obidjete cjelo primorje.....zivim u CG vec godinama i svake godine sa ekipom imam marsutu u trajanju od 10 dana od Herceg-Novog do ulcinja....obidjemo sve plaze i nocne barove i diskoteke itd

dodjite i vidite....ko odluci rado cu ga prosetat kroz grad....

Ris
28.07.2007., 17:27

Ja sam nailazio i na drastično veće cijene.

Primjerice Jack DAniels u nekom zabačenom selu 150 kn,
ili u Herceg Novom Absinth 0.33 150 kn.

turbododo
28.07.2007., 17:32
Ja sam nailazio i na drastično veće cijene.

Primjerice Jack DAniels u nekom zabačenom selu 150 kn,
ili u Herceg Novom Absinth 0.33 150 kn.

Samo što tamo svuda ima loze, vranca, nikšićkog i ostale domaće ponude koja nigdje nije preskupa, a kod nas ušminkani kafići izbacili domaća pića (od Jaruna i inih mjesta u Zg do sličnih po moru) pa ako bi npr. pelinkovac, nema nego "Jeger" za npr. 30 kn i sl.

Natch
28.07.2007., 17:37
ovako. ako mi slucajno padne na pamet ici iz dubrovnika na djir po crnog gori (zanimaju me prvenstveno planine i kulturni turizam), a imam recimo 4-5 dana za potrosit na obilazak, koju mi rutu preporucujete? i gdje da spavam?

turbododo
28.07.2007., 17:50
ovako. ako mi slucajno padne na pamet ici iz dubrovnika na djir po crnog gori (zanimaju me prvenstveno planine i kulturni turizam), a imam recimo 4-5 dana za potrosit na obilazak, koju mi rutu preporucujete? i gdje da spavam?

Npr. Du - Herceg Novi - Kotor - Lovćen - Cetinje - Rijeka Crnojevića - Virpazar - Podgorica - manastir Ostrog - Nikšić - Šavnik - Durmitor - Nikšić - Risan - Herceg Novi (ili od Nikšića preko Trebinja za Dubrovnik radi bolje ceste)
Smještaj vikendice na Durmitoru, privatni smještaj u Virpazaru, Rijeci Crnojevića i sl.

Neke od cesta su uske i pune okuka ali krajolici višestruko nadoknađuju taj nedostatak.

Natch
28.07.2007., 18:53
je li moguce to obici i javnim prijevozom?

turbododo
28.07.2007., 19:03
je li moguce to obici i javnim prijevozom?

Malo teže, čak ni izravna veza Dubrovnik - Herceg Novi nije svakodnevna, za ostalo kako koja relacija, a pogotovo teško u 4 dana.

Možeš stopom ako s tim nemaš problema.

Ili do Herceg Novog pa se ograničiti na Boku (Herceg Novi Tivat, Kotor, Risan, Perast, Bijela itd) ima i tu svega da ni nakon mjesec dana nije dosadno...

greta
28.07.2007., 22:52
...meni je Boka Kotorska najljepsa...:)

planine do mora, fascinantni trip :)

Cinnamon Girl
28.07.2007., 23:41
Natch, nesto od toga sto je gore naveo ovaj tip (a odlican ti je prijedlog dao, tako bih i ja) je moguce javnim prijevozom. Nije skup (cak stovise, prilicno je jeftin). Od HN do Kotora je sasvim dovoljna voznja autobusom, vidis kojesta, prirodu i npr. Gospu od Skr. Onda fino obidjes Kotor, pa goni dalje do Budve busom. Bilo bi super kad bi mogla preko Njegusa, ali ako nemas auto, onda je to bez veze. Iz Budve uzmi bus do Cetinja, ali pod obavezno nekako otidji do mauzoleja (pokusaj se nagoditi s nekim taksijem, znaju spustiti cijenu). Iz Cetinja bi mogla uzeti bus do Durmitora (ja sam isla iz Budve, ali je dolazio u Cetinje na stanicu i neki su ljudi usli tu). Podgoricu i Niksic zaobici, ne izlazi. Idi direktno na Durmitor, tamo je smjestaj po vikendicama lako naci ljeti i jeftin je. Ima jedno centralno mjesto 5 min pjeske od supermarketa/aut. stanice, koje se zove Sveti Djordjije. Preko njih vikendasi izdaju svoje vikendice. A ima fenomenalnih planinskih ruta, ja sam se nauzivala tamo. Za rute se mozes raspitati u turistickom birou ili kod zene koja vodi Sv.Djordjije. Buduci da sam presla CG uzduz i poprijeko u nekoliko navrata, slobodno se javi, ako te sto interesuje ili ti trebaju informacije (moj je momak pisao veliki vodic za Crnu Goru, pa znamo gotovo sve, knjiga je izasla u junu mjesecu).

balkanski pastuh
29.07.2007., 00:47
bio proslo ljeto u budvi... odusevljen zabavom, diskacima, komadima :cerek: :cerek: :cerek: ... malo jebe infrastrutura i to sto je jebeno skupa, no da se prezivjeti.... prekosutra putujem ponovno... :cerek:

Baya_Rober
29.07.2007., 01:22
Npr. Du - Herceg Novi - Kotor - Lovćen - Cetinje - Rijeka Crnojevića - Virpazar - Podgorica - manastir Ostrog - Nikšić - Šavnik - Durmitor - Nikšić - Risan - Herceg Novi (ili od Nikšića preko Trebinja za Dubrovnik radi bolje ceste)
Smještaj vikendice na Durmitoru, privatni smještaj u Virpazaru, Rijeci Crnojevića i sl.

Neke od cesta su uske i pune okuka ali krajolici višestruko nadoknađuju taj nedostatak.

potpisujem!

ovo obavezno obici.....

goredolje
01.08.2007., 14:27
Moze se dobar dio obici onim busevima malim za koje se karte mogu kupiti po plazama i glavnim ulicicama. Ima hrpa reklama tih prijevoznika i manje vise su im iste cijene. Za Cetinje bi dobro bilo imati vodica, ali ak covjek ide u vlastitom aranzmanu nece biti ogranicem vodicevim "idemo dalje". Spustanje iz Njegusa autom u Kotor je bilo po sistemu stani svakih kilometar. Uspio sam poslikati sve one slike sto ih inace stavljaju na razglednice. Kad je rijec o Virpazaru tu bih naglasio da je u pitanju Skadarsko jezero i da je dozivljaj uzet brodic i plovit po jezeru a poslije za rucak pojest jezersku ribu ...
Kad je taj brodic u pitanju jeftinije je u grupnom aranzmanu nego pojedinacno ...
Preporucam i penjanje zidinama do one crkvice iznad Kotora i dalje prema unutrasnjosti ...

aaston
01.08.2007., 14:40
Preporucam i penjanje zidinama do one crkvice iznad Kotora i dalje prema unutrasnjosti ...

Osim ekipi sa kardiovaskularnim smetnjama :D :D

Natch
04.08.2007., 15:36
Natch, nesto od toga sto je gore naveo ovaj tip (a odlican ti je prijedlog dao, tako bih i ja) je moguce javnim prijevozom. Nije skup (cak stovise, prilicno je jeftin). Od HN do Kotora je sasvim dovoljna voznja autobusom, vidis kojesta, prirodu i npr. Gospu od Skr. Onda fino obidjes Kotor, pa goni dalje do Budve busom. Bilo bi super kad bi mogla preko Njegusa, ali ako nemas auto, onda je to bez veze. Iz Budve uzmi bus do Cetinja, ali pod obavezno nekako otidji do mauzoleja (pokusaj se nagoditi s nekim taksijem, znaju spustiti cijenu). Iz Cetinja bi mogla uzeti bus do Durmitora (ja sam isla iz Budve, ali je dolazio u Cetinje na stanicu i neki su ljudi usli tu). Podgoricu i Niksic zaobici, ne izlazi. Idi direktno na Durmitor, tamo je smjestaj po vikendicama lako naci ljeti i jeftin je. Ima jedno centralno mjesto 5 min pjeske od supermarketa/aut. stanice, koje se zove Sveti Djordjije. Preko njih vikendasi izdaju svoje vikendice. A ima fenomenalnih planinskih ruta, ja sam se nauzivala tamo. Za rute se mozes raspitati u turistickom birou ili kod zene koja vodi Sv.Djordjije. Buduci da sam presla CG uzduz i poprijeko u nekoliko navrata, slobodno se javi, ako te sto interesuje ili ti trebaju informacije (moj je momak pisao veliki vodic za Crnu Goru, pa znamo gotovo sve, knjiga je izasla u junu mjesecu).
aj ti meni slozi 5-dnevni aranzman i nadji smjestaj, a ja ti dam 1000 kuna i jos ti organiziram nesto slicno u mom kraju ;)

Cinnamon Girl
05.08.2007., 00:27
Vrlo cu ti rado sloziti aranzman i predloziti mjesta za nocenje, ali ti ne mogu to organizirati odavde, samo dati adrese i brojeve tlf. Ne trebas mi davati nikakve kune, volim promovirati CG, jer mislim da njena priroda stvarno moze covjeka uciniti sretnim. Kad bi isla? Koji mjesec? I odakle?

Natch
05.08.2007., 00:32
Vrlo cu ti rado sloziti aranzman i predloziti mjesta za nocenje, ali ti ne mogu to organizirati odavde, samo dati adrese i brojeve tlf. Ne trebas mi davati nikakve kune, volim promovirati CG, jer mislim da njena priroda stvarno moze covjeka uciniti sretnim. Kad bi isla? Koji mjesec? I odakle?

ovaj mjesec, iz dubrovnika.
kazem vise me zanimaju planine nego razvikane plaze.

Cinnamon Girl
05.08.2007., 00:39
Znam, i mene vise zanimaju ta podrucja. Za pocetak se raspitaj kad iz Dubrovnika ide sto za Budvu. Jer otamo idu busevi za recimo Durmitor (preko Cetinja, gdje bi mogla da prenocis) i da jutrom odes do Rijeke Crnojevica. Odatle do Podgorice, odakle uzmes bus do Durmitora. Tu iznajmis vikendicu i budes bar 3 dana. Jer bilo koja tura da odaberes (Tara, Bobotov kuk, biciklanje po Durmitoru ili pjesacka ruta nekom drugom stazom) zahtijeva bar jedan cijeli dan. A svaki je dan na Zabljaku vrijedan vremena. Ako ces biti 5-6 dana, onda te ne bih slala drugdje, samo direktno put za Zabljak, sa stopom na Cetinju i izletom do mauzoleja i Rijeke Crnojevica evt.

Natch
05.08.2007., 00:42
odlicno.
a mogu li se nekako preko bosne vratiti u hrvatsku?

Cinnamon Girl
05.08.2007., 00:45
Naravno. Sa Durmitora se autobus spusta za Podgoricu, odakle idu busevi za BiH. Morat ces mijenjati, vjerovatno, bus u Sa ili u Trebinju, zavisi koji prvi naleti da ti odgovara.

Natch
05.08.2007., 00:46
Naravno. Sa Durmitora se autobus spusta za Podgoricu, odakle idu busevi za BiH. Morat ces mijenjati, vjerovatno, bus u Sa ili u Trebinju, zavisi koji prvi naleti da ti odgovara.

pa jel to logican put ili se pametnije vracati obalom?
zasto ne kroz bosnu?
mogu li se nakako vratiti preko mostara i foce?

Cinnamon Girl
05.08.2007., 00:48
Iz Podgorice npr za:
ZABLJAK: 6.00, 13.35, 13.50 (preko Niksica), 7.00, 14.00, 15.30
BANJA LUKA: 20.25 (preko Trebinja, Mostara, Bugojna, Jajca); 21.20 (petkom, subotom, nedjeljom i ponedjeljkom preko Pluzina, Doboja, Dervente)
Taj preko Mostara mozes uzeti, i onda otamo imas cesto vezu za hrvatsko primorje. Ili ako ces za Zg, onda mozes preko BL, odakle cesto imas buseve i kratak je put.

Natch
05.08.2007., 00:51
to bi bilo najbolje obici vlakom. kakve su zeljeznicke veze crne gore s bosnom?

Cinnamon Girl
05.08.2007., 00:53
pa jel to logican put ili se pametnije vracati obalom?
zasto ne kroz bosnu?
mogu li se nakako vratiti preko mostara i foce?

Preko mora uglavnom idu oni sto su organizovani i kupe ljude s mora po gradovima, ali tamo jedva mozes naci mjesto, jer su ljudi rezervisali preko svojih putnickih agencija unaprijed. I zasto kazes "Zasto ne kroz Bosnu?", kad ti ja upravo preko Bosne i predlazem. Mostar doduse nije u Bosni, a taj preko Foce i jeste sto sam predlozila i za koji ti pitas je li to logican put.

Natch
05.08.2007., 00:55
da, ne mogu si uopce zamisliti taj put. bilo bi zgodno da postoji neka kvalitetna i relativno brza zeljeznicka veza kroz zemlje bivse jugoslavije. ja bih recimo jako voljela obici i makedoniju, nikad nisam bila tamo.
zanima me i kako srbija izgleda, imam vrlo mutnu predodzbu o tome.

Cinnamon Girl
05.08.2007., 00:55
to bi bilo najbolje obici vlakom. kakve su zeljeznicke veze crne gore s bosnom?

Kakve su veze zeljeznicke veze CG sa Bosnom? Ne postoje.
Ima samo jedna linija Bar - Bgd. A i to je prastari voz, staje u svakom selu. Tamo je bus i mini bus uz auto gotovo pa jedino prijevozno sredstvo.

turbododo
05.08.2007., 01:00
da, ne mogu si uopce zamisliti taj put. bilo bi zgodno da postoji neka kvalitetna i relativno brza zeljeznicka veza kroz zemlje bivse jugoslavije. ja bih recimo jako voljela obici i makedoniju, nikad nisam bila tamo.
zanima me i kako srbija izgleda, imam vrlo mutnu predodzbu o tome.

Pa za Srbiju, npr. Bg imaš čak dosta brzu i čestu željezničku vezu 5 puta dnevno iz Zagreba za samo 220 kn (povratna karta), a i Makedonija nije nedostižna istim putem...

Cinnamon Girl
05.08.2007., 01:00
Put iz Podgorice/Niksica preko Foce je predivan. Prelazi se preko Pivskih jezera, koja su san snova. Priroda je predivna. http://www.montenegromap.net/montenegromap.html

Natch
05.08.2007., 01:02
Pa za Srbiju, npr. Bg imaš čak dosta brzu i čestu željezničku vezu 5 puta dnevno iz Zagreba za samo 220 kn (povratna karta), a i Makedonija nije nedostižna istim putem...

mene zanima veza s jadranske strane.

Cinnamon Girl
05.08.2007., 01:04
mene zanima veza s jadranske strane.

Pa, u sustini imas dvije opcije onda:

Sa Durmitora do Budve i odatle do HN i onda za Dubrovnik.
Sa Durmitora za Pg i odatle za Mostar, odakle uzimas liniju za Hr.

Natch
05.08.2007., 01:04
Put iz Podgorice/Niksica preko Foce je predivan. Prelazi se preko Pivskih jezera, koja su san snova. Priroda je predivna. http://www.montenegromap.net/montenegromap.html

crna gora granici s albanijom? stvarno bih morala ponoviti geografiju :D
kakvo je skadarsko jezero?
jesi bila kad u albaniji?

Cinnamon Girl
05.08.2007., 01:23
Nisam, ne interesuje me Albanija. Skadarsko jezero je predivno npr kad dolazis sa strane gdje je Cetinje. Ali za to ti je potrebno auto, ne mozes bas tamo drugacije. Jedino taksi.
Sav taj put oko Skadarskog jezera zaboravi ako nemas auto.
A i meni se cini da bi trebala obnoviti geografiju, nisam ti htjela prva reci da se ne naljutis - nisam mislila kao uvredu, nego cisto kao savjet, buduci da planiras ici dole. Razgledaj dobro kartu da vidis gdje je sta i koliko je udaljeno i tako to...

Natch
05.08.2007., 01:31
stvarno je cudno koliko malo znamo o relativno bliskim krajevima. crna gora, makedonija, albanija...pojma :s :s
kako to izgleda, kako se tamo zivi, i kako uopce stici tamo?
s druge strane, puno nam je lakse zamisliti putovanje u island ili norvesku. trebalo bi napraviti istrazivanje o tome, koliko ljudi poznaju susjedne nam zemlje.
putujemo po cijelom svijetu, a nadomak ruke imamo sve moguce prirodne ljepote. jos da je sve te zemlje malo razviti, uvesti kanalizaciju i urediti neku normalnu prometnu infrastrukturu, fakat bi bio gust putovati po balkanu.

Cinnamon Girl
05.08.2007., 01:33
http://www.llc-eco-adventureagency.hr/cms_upload/upload/thumbs/plavo_jezero_200.jpg

Cinnamon Girl
05.08.2007., 01:36
Vidi, kad sam nocila na Zabljaku, penjala sam se jedan dan na Bobotov kuk (najvisi vrh u CG). Oko 2300 m nadmorske visine. Ovo ti je neka fotka sa interneta, slucajna. Od polazne tacke mi je trebalo 4 sata, a penjala sam se u obicnim farmerkama i patikama (!!!). Nisam uopce znala u sto se upustam. Bilo je heavenly!
http://www.pdrustvogrosuplje-psascendo.si/PD%20GROSUPLJE/Slike/Durmitur%20(18).jpg

turbododo
05.08.2007., 01:40
stvarno je cudno koliko malo znamo o relativno bliskim krajevima. crna gora, makedonija, albanija...pojma :s :s
kako to izgleda, kako se tamo zivi, i kako uopce stici tamo?
s druge strane, puno nam je lakse zamisliti putovanje u island ili norvesku. trebalo bi napraviti istrazivanje o tome, koliko ljudi poznaju susjedne nam zemlje.
putujemo po cijelom svijetu, a nadomak ruke imamo sve moguce prirodne ljepote. jos da je sve te zemlje malo razviti, uvesti kanalizaciju i urediti neku normalnu prometnu infrastrukturu, fakat bi bio gust putovati po balkanu.

Tko želi vrlo lako sazna, a vjeruj mi nisu baš toliko nerazvijene koliko ti misliš.

Natch
05.08.2007., 01:41
stvarno je visoko :D

Natch
05.08.2007., 01:42
Tko želi vrlo lako sazna, a vjeruj mi nisu baš toliko nerazvijene koliko ti misliš.

pricala sam lani sa zenom americkog veleposlanika u jednoj od tih drzava. i rekla mi je: zemlja je prekrasna, ali ceste su nikakve, i dosta je sve zaostalo.
i onako je okretala glavom.

turbododo
05.08.2007., 01:55
pricala sam lani sa zenom americkog veleposlanika u jednoj od tih drzava. i rekla mi je: zemlja je prekrasna, ali ceste su nikakve, i dosta je sve zaostalo.
i onako je okretala glavom.

Pa ako se naša stara karlovačka ili većina drugih cesta usporedi s američkim onda smo i mi u HR u situaciji da žena američkog veleposlanika isto tako okreće glavom :zubo:

pumpkin pie
05.08.2007., 12:43
Sinoćsam se baš vratila iz CG! Bilo je super!! Tivat, Kotor, Perast, Buva, Sv Stefan, Lovćen... :s:s

Ris
05.08.2007., 13:03
ništa od crne gore ove godine :(

Natch
05.08.2007., 15:19
Sinoćsam se baš vratila iz CG! Bilo je super!! Tivat, Kotor, Perast, Buva, Sv Stefan, Lovćen... :s:s

di si spavala? reci cijene, preporuci nesto jeftino. kakvi su komadi?
daj kraci osvrt ;)

pumpkin pie
05.08.2007., 23:26
di si spavala? reci cijene, preporuci nesto jeftino. kakvi su komadi?
daj kraci osvrt ;)

Donja Lastva kraj Tivta. Apar. (studio) za 4 osobe 50 eura/dan. Solidan smještaj, prijatni vlasnici. link (http://www.bujanic.com/index.html):top:
Na cijelom području je voda na špini boćata - treba kupovati vodu za piće. More lijepo, plaže prelijepe. Negdje se plaćaju (zapravo samo ležaljke se plaćaju), a na većini mjesta ne. Obavezno otići na Plažu Pržno koja gleda na otvreno more - ogromna pješčana plaža sa svim sadržajima za djecu i odrasle, parking u hladu.
Samo mjesto Tivat i nije baš nešto posebno. Stambene četvrti, tržnica, turist info itd.. Na jednom djelu grada imaju problema s kanalizacijom.:flop:
U blizini tog apartmana je market, kafić, pošta, pekara, neki restorančić. Sve na par koraka. Bili smo u Kotoru, Perastu, Budvi, Sv Stefanu (koji je zatvoren zbog restauracije):flop: ali je tamo odlična plaža sa super kafićem:top:. Popeli smo se na Lovćen i Kotorske zidine :s
Cijene su više-manje kao kod nas, nešto je jeftinije (cigarete 0,80), vino (ona koju su kod nas 30-40 kuna, tamo su između 1 i 2 eura), pivo (Nikšićko :s ) 0,40; a nešto je i skuplje.
Ljudi su jako ljubazni, nikakvih problema nismo imali, ali voze ko luđaci :rofl: Ne koriste baš žmigavce, a pretiču kad je najopasnije.:)

Potrefili smo Kotorski karneval, tako da je baš bilo živo.

Samo imam jednu malo veću zamjerku: 99,9% javnih wc-a je u očajnom stanju i nisu odvojeni za muškarce i žene.

Komade nisam gledala jer sam bila sa svojim :cerek:

pumpkin pie
05.08.2007., 23:31
U restoranima i kafićima su cijene više manje kao kod nas: kava 0,60 - 1.50, piva (Nikšićko :s) 1,50, sok 1,50, pizza 2-5 (ne preporučujem ako ne volite pizzu s kečapom), lignje 7-10, ćevapi, pljeskavice i sl. 3,5 - 4 eura.

Priroda je prekrasna...Bokaje stvarno fascinantna, otoci..., planine da i ne spominjem. Obavezno se treba popesti na Lovćen i vidjeti prelijepi Njegošev mauzolej i pogled s litice. Ako imate snage popnite se i na Kotorske zidine. Vrijedi svake kapljice znoja. Ako potrefite zalazak bit ćete očarani. Ali stvarno! Čista katarza! :s

Bit će za koji dan slika na linku u potpisu..

pumpkin pie
05.08.2007., 23:37
Ako ste naumili sjeći Boku trajektom, preporučila bi da odustanete. Nas su na dolasku poslali okolnim putem (cca 30 km)zbog prevelikog reda. Tom prilikom smo prošli kroz Risan, Perast, Kotor i još neka manja mjesta, vidjeli ta lijepa mjesta i minijaturne otoke koje inače nebi vidjeli. Za nazad smo ipak išli na trajekt. Čekali smo u fili sat vremena i platili 4 eura, tako da nismo uštedili ni novaca ni vremena. Čuli smo da u Kotoru znaju biti gadne gužve, ali nas nisu zahvatle..

Baya_Rober
08.08.2007., 14:28
ništa od crne gore ove godine :(

STO?

Baya_Rober
08.08.2007., 14:33
LJUDI GUZVE su katastrofa.....juce sam iz Ulcinja do Herceg Novog(sa kraja na kraj primorja) putovao 3,5 sata....a u normalnimuslovima se stize za sat najvishe

Cinnamon Girl
08.08.2007., 14:34
LJUDI GUZVE su katastrofa.....juce sam iz Ulcinja do Herceg Novog(sa kraja na kraj primorja) putovao 3,5 sata....a u normalnimuslovima se stize za sat najvishe

Za sat vremena? Nije tacno.

pongo
08.08.2007., 15:36
da bi izbjegli guzve na moru odite na Zabljak i uzivajte u prirodi spustite se Tarom barem nekoliko kilometara, odite na Cetinje te nacionalni park Lovcen, pogledajte Mestrovicevu umjetnost, popnite se do manastira Ostrog a more ostavite za podsezonu kad ne bude toliko guzve. Jos jedan savjet kupite si turisticki vodic Monte Negro novo izdanje Bradt na engleskom (ostali vodici su 0) i auto kartu jer ce te se inace izgubit. Ako jos znate citati i cirilicu iz osnovne skole smanjujete mogucnost da se izgubite. Ljudi su jako ljubazni i hoce vam doista pomoci, nazalost plaze su zatrpane ljudima u ljetnim mjesecima i bolje ih je izbjegavati ako se doista zelite odmorit i biti bez stresa

Ris
08.08.2007., 15:44
STO?

nisam imao vremena...

Baya_Rober
09.08.2007., 02:06
Za sat vremena? Nije tacno.

ne znam okle si ti al znam okle sam ja....ja sam sa starim stizao za sat i 10 min iz Novog u Ulcinj

kuriozna
09.08.2007., 02:44
Vidi, kad sam nocila na Zabljaku, penjala sam se jedan dan na Bobotov kuk (najvisi vrh u CG). Oko 2300 m nadmorske visine. Ovo ti je neka fotka sa interneta, slucajna. Od polazne tacke mi je trebalo 4 sata, a penjala sam se u obicnim farmerkama i patikama (!!!). Nisam uopce znala u sto se upustam. Bilo je heavenly!
http://www.pdrustvogrosuplje-psascendo.si/PD%20GROSUPLJE/Slike/Durmitur%20(18).jpg

planinarenje na tako veliku nadmorsku visinu se ne preporučuju osobama koje svoj organizam za to i ne pripreme. to podrazumijeva nekoliko ruta na manje visine pa tek onda izlet na 2300 metara. u suprotnom, nećete se moći pomaknuti iz kreveta nekoliko sljedećih dana.

na durmitoru treba početi s manjim planinama i ni u kojem slučaju se ne bi trebalo planinariti solo. sve sam te planine obišla još kao dijete i znam o čemu govorim.

Cinnamon Girl
09.08.2007., 23:12
planinarenje na tako veliku nadmorsku visinu se ne preporučuju osobama koje svoj organizam za to i ne pripreme. to podrazumijeva nekoliko ruta na manje visine pa tek onda izlet na 2300 metara. u suprotnom, nećete se moći pomaknuti iz kreveta nekoliko sljedećih dana.

na durmitoru treba početi s manjim planinama i ni u kojem slučaju se ne bi trebalo planinariti solo. sve sam te planine obišla još kao dijete i znam o čemu govorim.

To se vjerovatno odnosi na starije ljude ili na ljude koji imaju unaprijed zdravstvenih problema. Ja sam se penjala gore, a nisam bila u ko zna kakvoj kondiciji. Nikad se u zivotu bolje nisam osjecala nakon tog Durmitora, ni fizicki, ni psihicki. A i osim sto sam nakon same te ture bila smorena, sasvim sam ok bila sutradan, cak sam cijeli dan vozila biciklo po Durmitoru. Uvece popila Aspirin i Ipren, namazala noge nekim gelom sto su mi dali u apoteci i bila super!

Cinnamon Girl
09.08.2007., 23:15
ne znam okle si ti al znam okle sam ja....ja sam sa starim stizao za sat i 10 min iz Novog u Ulcinj

Cime? Avionom?
Ajd mi onda reci koliko ti treba od Ulcinja do Bara, od Bara do Budve, od Budve do Kotora, od Kotora do HN? Pa da nekako sracunamo. Kojom si ti rutom isao od HN do Ulcinja (ili obratno)?

kuriozna
10.08.2007., 01:28
To se vjerovatno odnosi na starije ljude ili na ljude koji imaju unaprijed zdravstvenih problema. Ja sam se penjala gore, a nisam bila u ko zna kakvoj kondiciji. Nikad se u zivotu bolje nisam osjecala nakon tog Durmitora, ni fizicki, ni psihicki. A i osim sto sam nakon same te ture bila smorena, sasvim sam ok bila sutradan, cak sam cijeli dan vozila biciklo po Durmitoru. Uvece popila Aspirin i Ipren, namazala noge nekim gelom sto su mi dali u apoteci i bila super!

normalno da si se super osjećala iza durmitora kada je to idealna zračna banja (koliko znam, jedinstvena u europi zato što nema grinja u zraku).

međutim, ne moraš imati nikakve zdravstvene probleme da bi ti se nakon povratka s 2500 m nadmorske visine mantralo ili zujalo u glavi. to je jednostavno normalna posljedica nakon promjene tlaka, barem kod većine ljudi (slično kao i kod ronioca). mene je oborilo 2 dana (jer sam se uvalila umjesto sestre a nisam išla na kraću turu). glava mi je pucala. u takve pustolovine se ne upuštaju ni planinari a ja sam sve te planine prešla s čovjekom koji je markirao sve te putove. evo, ovdje nas je on fotografirao na bobotovom (btw, 2522 metra):

http://i172.photobucket.com/albums/w5/kotulica/smanjenbobotov.jpg

a evo jedne lijepe zimske slikice s neta na putu za crno jezero:

http://www.durmitorcg.com/slike/durmitor/Durmitor.jpg

Cinnamon Girl
10.08.2007., 01:36
Jao, divota! Jesi bila tamo i zimi? Ja nisam nikad. Samo ljeti, ali voljela bih jedno probati zimski Durmitor.
Ova stara crno-bijela fotka je super, lici kao pozadina nekih mojih fotki, samo je tvoja tih "boja". :) Sad me je uhvatila nostalgija.

kuriozna
10.08.2007., 01:48
mi smo prije rata tamo imali vikendicu. to nam je preporučio jedan liječnik budući mi je brat bio teški asmatičar. roditelji su s njim obišli cijelu europu i ništa mu nije pomoglo sve do žabljaka. onda su odlučili tamo sagraditi vikendicu. izliječio ga je i postao je jak ko vol, ronioc itd. :D

naučila sam skijati sa 6 godina. ne znam je li mi ljepše zimi ili ljeti. svake godine bi išli gore po dva puta (zimi 15 dana a ljeti po 2 mjeseca). dan danas, nakon rata i cijelog sranja koje smo doživjeli, još uvijek ga ne mogu izbaciti iz sebe.

evo još nekih crno bijelih slikica:

http://i172.photobucket.com/albums/w5/kotulica/savinkukivelikiimalimeedsmanjeni2.jpg

http://i172.photobucket.com/albums/w5/kotulica/ivandolsmanjeni2.jpg

EDIT: zimi se navečer čuo lavež vukova a ujutro kada se probudiš oko kuće vidiš tragove zečeva (mi smo jednom čak prepoznali i medvjeda :)). sa zimovanja smo se znali vračati crni kao usred ljeta. kada bi se odmarali na skijanju, po lijepom vremenu smo se znali skidati u kratke rukave. obožavali smo čučati sige s kuće i ići na crno jezero stavljati sijeno za divlje životinje (u one njihove kućice). divno.....ne znam kada mi je ljepši.....

Ris
10.08.2007., 05:56
od kuda si inače?
sa kopna ili mora?
zašto baš žabljak je dobar za asmatičare?
po zimi ste unali biti u kratkim rukavima?
što vam je sada sa vikendicom?

Cinnamon Girl
10.08.2007., 12:07
Sjecas li se je li bilo zeznuto voziti se do Zabljaka onim vijugama zimi? Mene je i ljeti strah.

kuriozna
10.08.2007., 21:16
zimi treba biti oprezan i dobro se raspitati o vremenskim uvjetima i stanju na cestama. ako se dobro sjećam, najgore je doći do šavnika i iz njega izaći. ta dionica mi se čini najopasnijom. a prometnice su im katastrofa. ne znam jesu li i danas uz cestu postavljeni oni dugi štapi oko 2 metra prema kojima možeš provjeriti koliko je snijega napadalo i koji te usmjeravaju na ono što bi trebalo biti cesta. :rofl:

ali toliko o meni na ovom topicu. za zainteresirane koji zanima ova destinacija prvenstveno iz zdravstvenih razloga, za kraj ću ponoviti da je durmitor zračna banja (idealna za djecu i ljude koji žive na moru a imaju problema s astmom ili bronhitisom - prema našim informacijama, jer nema grinja). linkat ću i dvije hrvatske agencije koje organiziraju putovanja po crnoj gori:
atlas (http://www.atlas-croatia.com/) i gulliver (http://www.gulliver.hr/eng/index.php). putovanja su jeftinija a uvjerena sam, i sigurnija.

pumpkin pie
11.08.2007., 19:10
Evo konačno slika! Link je u potpisu!

Natch
11.08.2007., 21:04
ah...mislim da je i tamo bolje ici u lipnju ili rujnu.

papavero
17.08.2007., 12:56
Sjecas li se je li bilo zeznuto voziti se do Zabljaka onim vijugama zimi? Mene je i ljeti strah.

Zimi je uvijek avantura doci do Zabljaka! :eek: Jedne zime sam isla do Pljevalja (cisto iz radoznalosti, za vikend, nikad nisam bila u taj pepeljasti grad) i svratila sam do ski centra. Put je prosao solidno, doduse bilo je klizavih djelova, ali jednostavno te to ne opterecuje kada je oko tebe netaknuta priroda. Medjutim ...

Na povratku smo naisli na odron snijega ispred nas, dovoljno velik da ne mozes tek tako da ga predjes kolima. Nismo mogli da se vratimo nazad, stali smo da cekamo da neki kamion predje preko toga. U roku od 10 minuta na 20 metara iza nas je krenula druga lavina snijega i napravila jednako veliki odron. :eek: Kao iz filmova, automobil izmedju 2 lavine! Nesto kasnije, srecom, prosao je kamion i utabao snijeg i prosli smo. :top:

:rolleyes:

nu_tela
25.09.2007., 12:26
Zna li 'ko ima li linija Zagreb - Podgorica avionom???

Cinnamon Girl
25.09.2007., 12:33
Zna li 'ko ima li linija Zagreb - Podgorica avionom???

Naravno da netko zna. Nazovi aerodrom i pitaj. Trebat ce ti 5 min da dobijes sve informacije.

nu_tela
26.09.2007., 11:02
Naravno da netko zna. Nazovi aerodrom i pitaj. Trebat ce ti 5 min da dobijes sve informacije.

Zvala sam i nema... šmrc...:cry:

Cinnamon Girl
27.09.2007., 14:06
Je li nema ni za Tivat?

simba
16.10.2007., 23:21
Koliko traje put Zagreb-Podgorica automobilom?( busom)

Ispričavam se zbog teme, ali ne znam gdje bih pitala:ne zna:

turbododo
16.10.2007., 23:56
Najpovoljnijom trasom: Zg-Sl. Brod-Doboj-Sarajevo-Brod na Drini-Plužine-Nikšić-Podgorica traje oko 10-11 sati i to pod uvjetom da se ide brzim autom, da nigdje nema gužve, da nema nikakvih radova i da se osim granica stane na dvije kraće pauze (po 15 min),

Preko Splita dubrovnika budve nije kraće iako ima više autoputa u hr jer je kilometarski dulje, a jadranska magistrala ima više okuka od ove trase kroz bosnu

Blagajnica
04.06.2008., 21:47
Pozdrav, Crnogorci!

Vidim da imate radnu atomsferu i da nitko nije pisao već 7 punih mjeseci.
Ovako, išla bi u Perast i Kotor, a nakog toga u Budvu.
Imate li info kolika je cijena apartmana u Perastu i Kotoru i gdje mi preporučujete?
isto tako i u Budvi.

Unaprijed hvala.

goredolje
05.06.2008., 12:41
U kojem mjesecu? U Budvi te salijecu na ulici nudeci sobu. Budva je mislim nesto skuplja. Ako ste autom mozda vam je jeftinije uzeti sobu u Kotoru pa autom do Budve. Ovisi o planovima.
Ako cete ostati vise dana preporucam:
-Cetinje,
-Njegusi,
-Skadar,
-za vjernike i Ostrog ...

Baya_Rober
05.06.2008., 14:35
U 06 mjesecu u budvi vas salecu sa svih strana....na posto od gore dolje bi dodao jos

*Ulcinjsku veliku plazu i Copakabanu
*Herceg-Novi
*Boku kotorsku ......voznj brodom Plava Spilja,Zanjice,Rose

Baya_Rober
05.06.2008., 14:38
http://www.montenegro-info.hu/content/images/f63f3cfed176a1f3dcc5b6d557e41fe3.jpg
http://www.houseinmontenegro.com/images/blue-cave.jpg
http://www.uom.cg.yu/primorje/slike/ada_v.jpg

bigfoot
05.06.2008., 19:38
kakav je nocni zivot za 30godisnjake? Ja i dva americka prijatelja mislimo iz Dubrovnika (bit cemo tamo 2 tjedna) skoknuti nekoliko puta do Budve i Boke.

Dakle, da je nocni zivot samo za tinejdzere (kao u vecem dijelu Hrvatske) ili ima ponude i za nas normalne ljude? :D

I jos, da li su zene pristupacne u Crnoj Gori? Dolaze li Ruskinje?

Putnik92
05.06.2008., 21:47
Ako ste autom mozda vam je jeftinije uzeti sobu u Kotoru pa autom do Budve...

Ja bi uvijek odabrao Budvu, meni je to definitivno najljepše mjesto na CG obali!

Baya_Rober
05.06.2008., 23:24
mali si jos

Cinnamon Girl
06.06.2008., 11:04
Budva je ljeti spoj turbofolka, smrada grilovanog mesa stopljenog s mirisom znoja i parfema, luna parka, dzeparosa i neljubaznosti. Nikako ne preporucujem Budvu ljeti. Perast je predivan, ali malo predaleko ako bi se izlazilo uvece u Kotor, ja bih se uvijek opredijelila za prelijepi Prcanj odmah nadomak Kotoru, a izlazila bih ili u Kotor ili u Budvu ako bas moram. Cijene privatnog smjestaja (a plaze minut od kuce) su oko 10-15 euro po osobi kad je sezona najvisa.

Baya_Rober
07.06.2008., 23:56
dodjite u hn ceka vas baya centar urbanog zivota

niqa
08.06.2008., 14:32
ima kakva veza Dubrovnik-Budva, koliko vožnje?

Baya_Rober
09.06.2008., 00:34
nema ....to ti je oko 3 h voznje u sezoni

bigbigbaam
24.06.2008., 23:34
Ove godine planiram s društvom ljetovati u Budvi, pa me zanima da li je netko ljetovao prošlih godina tamo i kakva su mu iskustva. Posebno me zanima kako se najbolje snaći za smještaj, koje su plaže najbolje i kakav je noćni život...

globetrotter
25.06.2008., 11:25
plaže u budvi su odlične i uglavnom pješčane, a najbolje su ti bečići, mogren, slovenska plaža i jaz. noćni život je isto super: hacienda, trocadero, casper, raffaello... ovisi kakvu glazbu slušaš, ali ima za svačiji ukus. što se smještaja tiće, tu će ti google najviše pomoći (ako tražiš apartmane)... ako želiš još malo o crnoj gori saznati, evo jedan link:

http://www.putovnica.net/odredista/crna-gora/50-crnogorsko-primorje/82-crna-gora

dobru zabavu :top:

TinkyLala
30.06.2008., 16:33
Ako se ide u razgledavanje na par dana, a manje nas zanimaju plaže, gdje je bolje odsjesti, Kotor ili Budva? Kotor ima nekakav noćni život?

bigfoot
30.06.2008., 18:32
Dolaze li stranci ili su to sve "stranci" iz BiH i Srbije?

BlackHack
01.07.2008., 11:07
Kakve su cijene u Budvi?
Pozdrav

globetrotter
01.07.2008., 13:02
po iskustvu iz prošle godine, osim turista iz bivše države, jako puno je rusa, britanaca i skandinavaca, tako da je po ljeti prilično veselo.
cijene u budvi su slične kao u zagrebu, pizze oko 5€, cuga 2-3€ pa na više (ovisi i što pijete)...
što se tiče kotora, meni osobno je najljepše mjesto u crnoj gori, nije uzalud na unesco-voj listi, cijeli stari grad kao i zidine oko i iznad njega. iako je budva centar zabave, i ovdje ćeš naći provod za tih par dana (cocktail barovi, terase, klub secondo porto), slično kao i u našim mjestima po jadranu, a postoji i ljetni karneval krajem 7.mj.

player_
01.07.2008., 16:35
budva je ok,cuo sam..ja svake godine idem u herceg novi i mogu rec sam rijeci hvale...

ratep
01.07.2008., 17:20
pazi na smještaj, puno apartmana ima redukciju vode, pa se treba dobro raspitati ima li vode non-stop. kad nemaju svoj vodovod, nego vodu dobivaju iz Konavla, a duguju plaćanje.

ruzicasta
01.07.2008., 18:12
Budva je za mlade, ko voli nocni zivot, provod, zabavu, onda je Budva pravi izbor za njega, znaci nocni zivot je vrh. Plaze su pjescane. Ako te vise zanima mirniji odmor, onda ti je bolji Kotor. Ja sam prosle godine bila u Budvi u privatnom smjestaju, placala sam 13 eura po danu. Ove godine su slicne cijene. Super sam se provela, i 21 jula idem ponovo :)

gven_s
30.07.2008., 08:26
Nisam željela otvarati novu temu,pa da pitam ovdje!

Jeli neko išao u Crnu goru avionom?
Kakve su cijene avio karata,a kakve rent a cara?

Naime išla bi na koncert Madonne,pa bi iskoristila i spojila još nekoliko dana da razgledam Lovčen,Budvu,možda Sveti Stefan(bila sam nekad davno u Crnoj Gori)...

Savjeti,prijedlozi sve je dobro došlo:mig:

neboimore
30.07.2008., 09:01
Citam i ne mogu da verujem... ne znam kakva muka treba da natera nekoga iz HR da ode u CG na more... Jasno mi je da se ode u Grcku, Egipat, Spaniju... u smislu promene ali u CG... ok, mozda dan-dva kao neki izlet da se prozuji po obali, ev. da se jedno vece negde izadje ali sve preko toga je utopija jer su cene vrlo slicne kao u HR a ponuda je neuporediva, kapaciteti vrlo oskudni... Crnogorci tradicionalno neljubazni, to malo sto vredi je precenjeno, putevi losi, nema vode, smece, restrikcije struje, ove godine jos i epidemija meningitisa... mislim stvarno no comment!

gven_s
30.07.2008., 09:20
Citam i ne mogu da verujem... ne znam kakva muka treba da natera nekoga iz HR da ode u CG na more... Jasno mi je da se ode u Grcku, Egipat, Spaniju... u smislu promene ali u CG... ok, mozda dan-dva kao neki izlet da se prozuji po obali, ev. da se jedno vece negde izadje ali sve preko toga je utopija jer su cene vrlo slicne kao u HR a ponuda je neuporediva, kapaciteti vrlo oskudni... Crnogorci tradicionalno neljubazni, to malo sto vredi je precenjeno, putevi losi, nema vode, smece, restrikcije struje, ove godine jos i epidemija meningitisa... mislim stvarno no comment!

Idem prvenstvano zbog koncerta,a mislim da bi bilo glupo kad sam već tamo ne vidjeti kulturne znamenitosti i ponudu:raspa:,krajem rujna sumnjam da ću se kupati:mig:

drmix
30.07.2008., 16:56

jesi li ti bila/bio u budvi pa tako govoris?

tko zeli provod, tri puta mu je bolje otici u budvu nego npr. u makarsku.

ja kažem da se isplati. može se proći i skupo ali i povoljno. možeš svugdje naći gotovu hranu vrlo povoljno, ima leskovačkog roštilja koliko hoćeš. smještaj je, koliko platiš, toliko dobiješ.

imaš svoj komoditet na plaži je su svugdje poredane ležaljke: dvije ležaljke + suncobran + kanta za smeće :D = 7 eura

slike možeš vidjeti na donjim linkovima:

http://drmix.blogspot.com/2006/08/budva.html
http://drmix.blogspot.com/2006/08/budvanske-plaze.html

marilena
01.08.2008., 21:36
Citam i ne mogu da verujem... ne znam kakva muka treba da natera nekoga iz HR da ode u CG na more... Jasno mi je da se ode u Grcku, Egipat, Spaniju... u smislu promene ali u CG... ok, mozda dan-dva kao neki izlet da se prozuji po obali, ev. da se jedno vece negde izadje ali sve preko toga je utopija jer su cene vrlo slicne kao u HR a ponuda je neuporediva, kapaciteti vrlo oskudni... Crnogorci tradicionalno neljubazni, to malo sto vredi je precenjeno, putevi losi, nema vode, smece, restrikcije struje, ove godine jos i epidemija meningitisa... mislim stvarno no comment!Bože kako ste vi Srbi ljubomorni na Crnogorce :flop:

rebecca brandon
02.08.2008., 15:20
Bože kako ste vi Srbi ljubomorni na Crnogorce :flop:

slažem se s tobom, upravo to sam htjela napisati.
cg je ludilo, a "junačine" samo takve:top:

Chlea
03.08.2008., 15:40
Skokunula bih na CG primorje na kratko pa me zanima
što je potrebno od dokumenata na granici (posjedujem hrvatske dokumente).

Je li dovoljna osobna iskaznica ili ipak treba i putovnica, ili možda viza?
Dugo nisam bila u tim 'istočnim' dijelovima bivše države pa nemam pojma
kakva je sada situacija po pitanju dokumentacije...

Hvala i pozdrav!

supher mali
03.08.2008., 22:30
mislim da nije nimalo lose. a srba ima svugdje ionako... i svudje se dobro snadu. mislim da crnogorci vise ne vole srbe nego obrnuto? pohrvatili se haha a najvise vole ruse

ratep
08.08.2008., 17:45
preskupa država za turizam u odnosu šta nudi, čak je i preskupo u odnosu na kvalitetu.sad se još plaća ekološka taksa od 10 eura na granici, smještaj 15 eura, sok 0,2l 2 eura, nema vode, smrdi sve po govnima iz kanalizacije, pretrpani kontejneri.
Budva vrhunska zabava, ali samo do 1 sat, onda se sve gasi, svi klubovi uz plažu, neshvatljivo.

superKelly
03.09.2008., 21:26
http://www.destination-montenegro.com/images/durmitor.jpg

Gorostas Durmitor, (http://www.montenegra.com/forum/viewtopic.php?t=7) obiluje impozantnim planinskim vrhovima i mnogobrojnim lednickim jezerima koja su okruzena bogatim cetinarskim sumama. Brze i bistre rijeke podarile su Durmitoru velelepne kanjone, medju kojima se istice kanjon Tare kao jedan od najlepsih na svijetu.

Shipyard
04.09.2008., 10:29
ja bio u herceg novom prije mjesec dana...mogu reći da sam zadovoljan i noćnim životom i dnevnim...nešto ko crnogorski zrće..dnevne žurke..noćne žurke...pjena party...wet t-shirt contest...
od stranaca tamo ima srba, srba i srba... ali nisam imao nikakvih neugodnosti..čak i kad bih rekao odakle sam uvijek su bili ljubazni...

Cinnamon Girl
04.09.2008., 11:33
ja bio u herceg novom prije mjesec dana...mogu reći da sam zadovoljan i noćnim životom i dnevnim...nešto ko crnogorski zrće..dnevne žurke..noćne žurke...pjena party...wet t-shirt contest...
od stranaca tamo ima srba, srba i srba... ali nisam imao nikakvih neugodnosti..čak i kad bih rekao odakle sam uvijek su bili ljubazni...

Pa oni su tamo domaci. U HN ima tako malo Crnogoraca, covjek ima osjecaj da je u Srbiji, a ne u CG.

deejaysale
18.09.2008., 23:32
Pošto idemo na Madonnin koncert za 7 dana i mislimo se zadržat od srijede do nedjelje zamolio bih vas iskusne da mi preporućite gdje je dobra klopa u Budvi i oko nje,kakve su cijene cuge i klope te gdje se može u Budvi kupit Njeguški pršut pošto mi je već par ljudi izrazilo želju da im donesem!Onda kolika je cijena benzina u CG te kolika je cijena tog trajekta budući da dolazimo u CG oko 23-24 h pa mislim da nećemo vidjet taj lijepi zaljev(ali zato u povratku hoćemo:D)!Ide nas 5 i našli smo finu kuću iznad plaže Jaz gdje je koncert za 60 Eura dnevno što mi se čini jako dobrom cijenom ako su fotografije autentične!I još me zanima kakva je prognoza vremena za to razdoblje(23.09-28.09) i je li moguće da se još okupamo??
Unaprijed hvala na odgovorima:s:s

ratep
19.09.2008., 10:28
benzin 1.25 E, diesel 1.24 E

trajekt 4 E

nikšičko pivo 0.33l u kafiću 1 E

pršut cijena kao kod nas

napomena: nekoć davno je Crna Gora bila jeftina, sad kad su prodali sve Rusima i postali njihovi kmetovi, cijene nekih stvari veće i u Hrvatskoj.
U jednom od najboljih restorana u ex.Yu i naravno Budvi, restoran Jadran, ruske zastave, svira se ruska muzika, e onda kad sam ja rekao da sam Hrvat, onda se muzika malo prominila. Takvog restorana nema ni Hrvatska, tri dana zaredom sam večerao tamo, škampe, lignje, jastoge,i naravno prstace. Cijene su prave, ali je spiza još i jača, možda nije ni skupo dati za porciju prstaca na buzaru 25 E, ipak je to zabranjeno voće kod nas.

Putnik92
19.09.2008., 14:16
Pošto idemo na Madonnin koncert za 7 dana i mislimo se zadržat od srijede do nedjelje zamolio bih vas iskusne da mi preporućite gdje je dobra klopa u Budvi...

Meni je dobro u restoranu pod zidinama, praktički na samoj plaži (ako je lijep dan)!

miljanaxl
19.09.2008., 17:22
shto se kupanja tiche, zaboravi, septembar nikad ovako hladan bio nije, ja vec nosim zimsku kaknu :D

deejaysale
19.09.2008., 19:04
Ok,znači riješili smo riblju klopu,još ako mi netko može preporučit dobar mesni restoran i dobru pizzeriu i sa klopom sam miran!I taj Njeguški pršut me jako zanima,da li ćemo morat ići baš u Njeguše ili možemo i u Budvi negdje naći ga!
Onda kažu mi da je ograničenje brzine autom 40 km/h i da ima murije pun kurac koja samo čeka da netko prekorači da bi mu naplatili kaznu,istina ili laž?
Zatim trajekt košta 4 eura po osobi pretpostavljam,a koliko još dođe auto?
Unaprijed zahvalan vaš pokorni sluga:mig::mig:

miljanaxl
19.09.2008., 19:42
Pretpostavljam da ti je jednostavnije nositi izrezanu prshutu a to imash u svim prodavnicama. Ogranichenje je negdje 40, 60, 80 a kol'ko murije ima svaki dan se desi neka saobracajna... 4 eura po autu je trajekt

ratep
20.09.2008., 18:28
4 eura je trajekt (vozilo s putnicima, bez obzira koliko vas je).
Policija gluplja od naše i korumpiranija, obvezno zalijepi HR naljepnicu na stražni dio auta, jer ako ti nešto žele naći, onda ti sve zavirkuju. Uveli su i svjetla po danu, a kod nas ukinuli, pa se malo zabuniš. Inače u patroli budu mješovito, uz Crnogorca bude obvezno jedan Srbin. Crnogorac kad zaustavi Hrvata bude iritirajuće prijatan i ljubazan, kao u priči vi Hrvati i mi Crnogorci smo stari prijatelji o pamtivijek, kod Srbin bude strogo ozbiljan i hladno bezobrazan.Osjetio na vlastitoj koži, kad su mi zaplijenili sve dokumente (putovnicu, vozačku,prometnu) zato što sam na ograničenju 40 vozio 64 km/h. Morao sam ujutro kod suca za prekršaje u Bar, ovaj korumpiran do srži, prvo mi rekao da moram platiti 150 eura kazne, kasnije se cjenkali i dao mu 60 eura bez ikakve potvrde.

deejaysale
21.09.2008., 13:53
Ako može još netko da mi kaže koliko km ima od Budve do sela Njeguši budući da vidim da svi havlite to ko mjesto koje se mora posjetiti i kojim putem se ide?I zanima me da li će mi navigacija u autu služit svrsi u Crnoj Gori tj. koliko su dobro pokrivene karte Crne Gore,malon sam udavio,ali jbga,volim bit spreman i ništa ne propustit :):)

turbododo
21.09.2008., 18:15
Ako može još netko da mi kaže koliko km ima od Budve do sela Njeguši budući da vidim da svi havlite to ko mjesto koje se mora posjetiti i kojim putem se ide?I zanima me da li će mi navigacija u autu služit svrsi u Crnoj Gori tj. koliko su dobro pokrivene karte Crne Gore,malon sam udavio,ali jbga,volim bit spreman i ništa ne propustit :):)

od Budve jadranskom magistralom prema Tivtu do skretanja za Kotor (oko 17 km) skreni za Kotor ali ne pravo u tunel nego nešto prije tunela desno na stari put za Kotor, a onda možda 1 km dalje opet desno za Njeguše i onda dvadesetak okuka pod 180 stepeni u brdo na putu širine jedne trake (ima proširenja i pogleda na kotorski zaliv da ti stane dah) i kad dođeš na vrh još par km pravo

u gps se nešto ne bi pouzdava...
a evo i link sa dobrom kartom di se dobro vidi cili put, Budva je malo više desno van okvira karte:
http://www.montenegromap.net/kotor_bay_map.html

tonija
08.02.2009., 01:08
ja i suprug i dijete bi negdje u travnju otišli do crne gore,dvoumim se između kotora i budve.
Ne znam ni rade li hoteli tad,surfala po njihovim web stranicama ali su šture,pa me zanima preporuka nekogdobrog,jeftinog smještaja i preporuka gdje je bolje u o doba godine?
Hvala

mommy
06.03.2009., 11:24
ja i suprug i dijete bi negdje u travnju otišli do crne gore,dvoumim se između kotora i budve.
Ne znam ni rade li hoteli tad,surfala po njihovim web stranicama ali su šture,pa me zanima preporuka nekogdobrog,jeftinog smještaja i preporuka gdje je bolje u o doba godine?
Hvala

Ako vec idete porodicno, ja bih preporucila Kotor. Ne znam idete li autom, jer od Kotora do Budve ima svega 15km, a Kotor je divan grad i sa djetetom puno bolja opcija od Budve.
Budva je super za tinejdzere i provod te vrste. Meni licno Budva je cisiti ciganluk ljeti, a zimi mrtav grad totalno, sablasno.
Kotor je jedini grad u CG pored Podgorice, koji i zimi zivi.

Ne znam koje su cijene smjestaja al van sezone ne vjerujem da su prejake cijene.

Sto se tice ljetovanja, opet bih prekocila Budvu jer je guzva ogromna, plaze prepunjene...

Przno i Milocer su fenomenlana opcija, ali jace cijene...

Plaza ima finih, tipa Kalardovo, ali malo ko zna za nju. 5 min voznje je od Kotora samo. Cisto, ima plazni bar i restoran, kupatilo, tuseve. Malo ali prelijepo.

Ima jos plaza koje su jako lijepe, CG obala kao sto znate nije velika, tako da je lako obici i naci fina mjestasca.

Eto toliko.

marmelada5
27.03.2009., 14:34
predivan veseo,živ odmor.......budva je savršena za provoda...neki ovdje spominju bg za provoda...neka odu u budvu.....pozzzzzzz cg

saloma
04.04.2009., 10:45
Znam da je sve stvar ukusa, ali ako zelite ici na crnogorsko primorje pre bih preporucila Herceg Novi ili Kotor. Inace, u Budvi sam cesto s obzirom da moji rodjaci imaju tamo kucu. U sezoni je sve krcato, na Slovenskoj plazi cesto nemate gde da se smestite, Jaz je mnogo bolja opcija. Stari grad je jako lep, sve ostalo jedan veliki vasar.

JaMaBaDa
07.04.2009., 16:37
Pozdrav! Idem sljdeći tjedan na turnecu po Dubrovniku pa sam mislila svratiti da vidim Crnu Goru :mig:
Jel netko ima kakv iskustva, kakav dobar restoran za preporučiti, te kakvu preporuku za sam put i slično!
Hvala puno!

JaMaBaDa
07.04.2009., 16:54
Trajekt radi 24h i dosta skrati voznju, al ti je ljepse da obidjes cio zaliv ;) Neces
imat frke s trajektom jer stalno radi, pa ces bit na drugu stranu za 10 minuta ;)

PRIJATAN BORAVAK U CRNOJ GORI ;)

Daj molim te reci jel imaš još šta a preporučiti :confused: kakv restoran na putu prema Dubrovniku?

Cinnamon Girl
07.04.2009., 18:07
Restoran Stari Mlini (http://starimlini.me/), izmedju Kotora i Herceg Novog.

MalaMulica
12.04.2009., 01:51
evo da ja napišem nešto o svom propalom ljetovanju u Budvi! išla sam sa društvom 5-6 dana na ljeto 2007.g!!!
išli smo autobusom, malo je bilo zeznuto jer smo se dugo vozili, i bio je požar te godine na granici...uglavnom put je bio ajme meni!
došli smo u Budvu iza ponoći. par dana ranije smo rezervirali apartman.na kolodvoru nas je sačekala vlasnica, odvela u apartman i priopćila nam da im je trenutno redukcija vode! to popodne je nestalo vode, ona je napunila nekoliko kanti...al to nije nimalo praktično, posebno kad je ljeto i kad se treba tuširat non stop, nakon kupanja, nakon izlaska u disko, prat suđe, umivat se, puštat vodu nakon nužde...uglavnom mi smo samo tu večer već potrošili 10ak litara vode, a nismo se ni otuširali,iako smo se vozikali busom 10ak sati!
i onda smo vijećali tu večer što učiniti jer vode nema, a ne zna se kad će doć...može proći i 2 dana! a nakon toga, svaki dan navečer nema vode pa se uglavnom ljudi preko dana opskrbe zalihama! i odlučili smo da se vraćamo...sutra smo sjeli na prvi autobus za split, ja sam ostala u dubrovniku 7 dana, ostatak društva je išao u split!

i eto moga ljetovanja u Budvi...rekla sam da više nikad tamo ići neću!potrošila sam oko 600kn na ništa!!! niti sam išta vidila, niti sam se otuširala niti sam išta doživila...čisto sranje!!

teranova
12.04.2009., 13:45
Nema lepše prirode nigde na Jadranu.
Ko je bio u Miločeru, Reževićima i Perazića dolu, zna o čemu pričam.
Budva je više za provod, ali preporučujem plažu Mogren.

kika_3321
08.05.2009., 16:36
trazila sam jel ima tema vec pa nisam uspila nac.

dakle,kao sto sam naslov govori-idem uskoro u crnu goru na par dana,pa me zanima ako je neko od avs bio ili zivi tamo kako je,kakve su cijene,hotelski smjestaji,spiza,jel jeftinije nego u hr??hvala unaprid!

Cinnamon Girl
08.05.2009., 21:05
Pa eto, sad mozes da vidis sta se gore pisalo o CG, uzivaj. Ako to nije dovoljno, postavi nova konkretna pitanja.

ruud
04.07.2009., 16:06
koliko traje put zg - budva ako se ide busom?

gogili
06.07.2009., 23:01
U Budvi jedino što mi se sviđa je stari grad ovo ostalo .......Puno lijepših njesta ima na našoj obali,a ako je to njihovo najelitnije mjesto:s onda ja nemam više sto pisati.

On Magnolia
12.07.2009., 18:45
Dragi ljudi, svašta sam korisno našla na ovom forumu o CG. Dečko i ja planiramo kroz osmi mjesec autom u samostalnom i spontanom aranžmanu na turneju po CG. Prema ovome što sam ovdje iščitala, bit će to dinamičan put :)

Prema ovim starijim postovima iz 2005-6-7-8 znam sve o cijenama privatnog smještaja, a kako je sad? Nama treba obična soba s krevetom i da se može negdje pišat i tuširat, ništa posebno. Planirali smo da smještaj nađemo kad dođemo na odredište, mislite li da je to moguće?

Drugo, zanima me kakve su gužve po cestama u toku početka augusta? Ima li dana, kao npr. u Hrvatskoj subotom, da se zna da je to rush day pa da se izbjegne putovanje?

Nadalje, kakve su cijene jela i pila?

Hvala svima na dosadašnjim savjetima!

bluntman
17.07.2009., 15:40
Dragi ljudi, svašta sam korisno našla na ovom forumu o CG. Dečko i ja planiramo kroz osmi mjesec autom u samostalnom i spontanom aranžmanu na turneju po CG. Prema ovome što sam ovdje iščitala, bit će to dinamičan put :)

Prema ovim starijim postovima iz 2005-6-7-8 znam sve o cijenama privatnog smještaja, a kako je sad? Nama treba obična soba s krevetom i da se može negdje pišat i tuširat, ništa posebno. Planirali smo da smještaj nađemo kad dođemo na odredište, mislite li da je to moguće?

Drugo, zanima me kakve su gužve po cestama u toku početka augusta? Ima li dana, kao npr. u Hrvatskoj subotom, da se zna da je to rush day pa da se izbjegne putovanje?

Nadalje, kakve su cijene jela i pila?

Hvala svima na dosadašnjim savjetima!

Ovako,
krenimo od gužvi. Velike su ali ne toliko kakve su bile prošle godine (u Kotoru je ove godine 50 posto manje turista nego lani).
Smještaj u zalivu jeftiniji nego u Budvi, Petrovcu i ostalim obalnim mjestima na putu prema Albaniji. Znači u zalivu imaš krevet i za 6-7 eura (negdje je i tri ali ne preporučujem, ko zna šta je to, možda neka štala sa sijenom :)). Na autobusnim stanicama imaš more ljudi koji ti nude sobu, apartman.
Ja ti preporučujem da posjetiš Hercg- Novi, Kotor, Budvu (manje više, prenatrpana je i bez duha ali možeš i za nju odvojiti jedan dan). Dalje Cetinje i obavezno Njegošev mauzolej, blizu je i Rijeka Crnojevića i Skadarsko jezero koje je isto super. Ako imaš vremena na pretek tu je i manastir Ostog na putu od Podgorice prema Nikšiću, uklesan u planinu, jako zanimljiv.

Eto valjda sam ti pomogla.
Lijep provod

ratep
19.07.2009., 12:06
Da li netko zna da li se može kupati u Virpazaru na Skadarskom jezeru, ili je to sam jezerska i ribarska luka?

Da li je netko bio u novootvorenom Sparta clubu u Budvi?

Samostan Ostog svakako treba posjetiti, ja sam kao katolik otišao tamo i stvarno me oduševio, predivno izdanje uklesano u stijenu, ali ako imate lošije auto, provjerite da vam vozilo ne zakuha, jer je uzbrdica do njega 20%, pa stariji auti često zakuhaju.

mirjam
19.07.2009., 12:33
Evo da se i ja priključim...

Svakako mislim da ne treba propustiti Lovćen i Njegošev mauzolej, kao ni Ostrog.
Također Cetinje. Boka Kotorska i Kotor.
Zatim, pošto ste s autom, otići na Taru...
Obavezno razgovarati s domaćim življem :D. Ma narod je fenomenalan! :top:

Hrana i piće, ne znam, cijene su više manje kao kod nas...možda za nijansu jeftinije. Ali da se dobro jede - jede se! :top:

Inače je Crna Gora predivna, a mene se više dojmila unutrašnjost nego obala, valjda zato jer sam bila usred ljeta, pa su plaže bile krcate a gužva po cestama nemoguća. Brijem da je obala isto tako lijepa na neki svoj način, ali u proljeće ili jesen.

marilena
21.07.2009., 01:13
Ako vec idete porodicno, ja bih preporucila Kotor. Ne znam idete li autom, jer od Kotora do Budve ima svega 15km, a Kotor je divan grad i sa djetetom puno bolja opcija od Budve.
Budva je super za tinejdzere i provod te vrste. Meni licno Budva je cisiti ciganluk ljeti, a zimi mrtav grad totalno, sablasno.
Kotor je jedini grad u CG pored Podgorice, koji i zimi zivi.

:eek:
a ostali ne žive

kakva glupost

i(ST)ok
21.07.2009., 11:57
jel se može s osobnon u crnu goru ili triba i putovnica???

HITNO!!!