View Full Version : Opadanje kose
stranice :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
[
10]
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
scorpi007
25.03.2010., 18:50
I te kako je moguće da zbog krajnika, zubiju, ili bilo kojeg kroničnog upalnog procesa opada kosa.
OZBILJNO,zbog krajnika??? meni su s 12 godina rekli da ih pod MUST moram ić vadit,ali ono, kad mi nateknu,pune se nekim gnojem šta već i ko na samrti sam,sama sebi obećam da ću ić,naravno bol prođe-povuku se i ja odustanem od vađenja...jbg... a trošila sam tisuće i tisuće kn na šampone..
ako je zbog krajnika..daj bože :moli:
hvala ti ako je tako, odmah idem po uputnicu,sve za kosicu :cerek:
danas sam kupila RICUNSOVO ulje u ljekarni mi može netko reć kako se upotrebljava za kosu?
ajme išla na wikipediju, bože, pa to se upotrebljava za sve živo i neživo...čak i za umjetna gnojiva:lol:, za motore, formule 1,laksative... dođe me strah to uopće stavljat na kosicu :ne zna:
Begemotica
25.03.2010., 19:53
jeli moguće da dođe do prorjeđenja kose na tjemenu zbog krajnika? naime, već sigurno 10 godina ih odgađam ić vadit :rolleyes: a definitivno su za vadit :( muka mi je...
a sve se bojim da ći i sve umnjake morat ić vadit...znači još 10 godina i za to ..hihiihi
jbt ta kosa, neznam šta ću :(
je tko koristio MARBO AKTIVATOR?
Kod raznoraznih bolesti (ponekad čak i zbog obične gripe) organizam se rješava "balasta", a kosa je prva na redu.
OZBILJNO,zbog krajnika??? meni su s 12 godina rekli da ih pod MUST moram ić vadit,ali ono, kad mi nateknu,pune se nekim gnojem šta već i ko na samrti sam,sama sebi obećam da ću ić,naravno bol prođe-povuku se i ja odustanem od vađenja...jbg... a trošila sam tisuće i tisuće kn na šampone..
ako je zbog krajnika..daj bože :moli:
hvala ti ako je tako, odmah idem po uputnicu,sve za kosicu :cerek:
danas sam kupila RICUNSOVO ulje u ljekarni mi može netko reć kako se upotrebljava za kosu?
ajme išla na wikipediju, bože, pa to se upotrebljava za sve živo i neživo...čak i za umjetna gnojiva:lol:, za motore, formule 1,laksative... dođe me strah to uopće stavljat na kosicu :ne zna:
99,9 % stvari u tvome kupatilu, samponi za kosu i tijelo, deodoranti, parfemi, kozmetika i sminke su izvor tokisna i opasni za zdravlje, a ne ricinusovo ulje.
Ricinusovo ulje je prirodna stvar, ne mora te biti strah stavljati to na kosicu...
patientia
27.03.2010., 18:43
Ovo jednostavno nije istina, radi se o propagandi proizvodjaca prirodne kozmetike, kemofobiji i logickoj pogresci appeal to nature (http://en.wikipedia.org/wiki/Appeal_to_nature).
Ricinusovo ulje je prirodno i sadrzi male kolicine iznimno opasnog otrova - ricina. Osim toga, pogledaj moj potpis.
Tehničko ricinusovo ulje je vrlo opasno, zato što iz njega nisu odstranjeni otrovni sastojci (smrtonosni toksalbumin ricin)!
Ricinusovo ulje koje se moze kupiti u apotekama je bezopasno...
patientia
27.03.2010., 18:54
Dakle, sama cinjenica sto je prirodno ne znaci da je bezopasno. Sad jos da prihvatis da nije sve sintetsko toksicno i stetno za zdravlje...
Dakle, sama cinjenica sto je prirodno ne znaci da je bezopasno. Sad jos da prihvatis da nije sve sintetsko toksicno i stetno za zdravlje...
Ja vjerujem da je 99.9% stvari koje upotrebljavamo u domacinstvu vrlo stetno. Dakako neces od toga umrijeti sutra, ali dugogodisnje koristenje svakako moze stetiti zdravlju...
Muku mucim da nadjem sampone za kosu bez sulfata i teskih kemikalija ili pastu za zube bez fluorida...
patientia
27.03.2010., 19:10
Meni je pak problem dobiti dovoljno fluorida jer voda kod nas nije fluorirana. Moram popiti barem litru crnog i zelenog caja na dan, pa niti onda nisam sigurna da ga dobijem dosta. Nadam se da se nesto apsorbira i iz zubne paste. Kao i kod svakog nutrijenta, previse ne valja, ali niti premalo ne valja. Voda je flourorana iz istog razloga iz kojeg je sol jodirana, da bi ljudi lakse dobili nutrijente. Ne radi se ni o kakvoj zavjeri i pokusaju kontroliranja misli ljudi.
A sto se tice sulfata u samponu, oni zaista znaju isusivati, a SLS i SCS i iritirati. Ali to je to, nisu kancerogeni.
Meni je pak problem dobiti dovoljno fluorida jer voda kod nas nije fluorirana. Moram popiti barem litru crnog i zelenog caja na dan, pa niti onda nisam sigurna da ga dobijem dosta. Nadam se da se nesto apsorbira i iz zubne paste. Kao i kod svakog nutrijenta, previse ne valja, ali niti premalo ne valja. Voda je flourorana iz istog razloga iz kojeg je sol jodirana, da bi ljudi lakse dobili nutrijente. Ne radi se ni o kakvoj zavjeri i pokusaju kontroliranja misli ljudi.
A sto se tice sulfata u samponu, oni zaista znaju isusivati, a SLS i SCS i iritirati. Ali to je to, nisu kancerogeni.
Evo procitaj malo ovo...
http://www.fluoridealert.org/50-reasons.htm
patientia
27.03.2010., 19:20
Ak cemo se nabacivat linkovima, ti procitaj ovo:
http://www.quackwatch.com/03HealthPromotion/fluoride.html
Citala sam ovo vec i prije i ne vjerujem jednu jedinu rijec, obicna propaganda.
Uostalom uopce nije bitno, svako ima pravo na svoje misljenje i vjerovanje...
patientia
27.03.2010., 19:30
Kad je rijec o necem vaznom, kao sto je zdravlje, najpametnije je vjerovati rezultatima znanstvenih istrazivanja.
Kad je rijec o necem vaznom, kao sto je zdravlje, najpametnije je vjerovati rezultatima znanstvenih istrazivanja.
Ovisi za koga ti znanstvenici rade, ako rade za farmaceutske kompanije ili za korporacije onda im bas i ne vjerujem...
Previse mi je moje zdravlje dragocjeno da ga bez pitanja povjerim nekome u ruke, a da se prije toga dodatno ne informiram koliko god mogu. Da sam slijepo vjerovala samo modernoj medicini, sada bi ti lijepo bila bez kose sa novom, novcatom plasticnom perikom...
Ovako zahvaljujuci internetu i mojoj otvorenosti prema mogucim rjesenjima i mjestima gdje bi ona mogla nalaziti, jos uvijek imam kose na glavi.
patientia
27.03.2010., 19:42
Nisu svi znanstvenici nepristrani, ali zato postoji peer-review.
Nisu svi znanstvenici nepristrani, ali zato postoji peer-review.
Zelim reci da se danas sam moras educirati ako zelis biti zdrav, a ne ocekivati od doktora ili znanstvenika rjesenja, jer ih oni ni nemaju.
Moderna medicina ne lijeci, nego tretira bolesti...ako oni nemaju rjesenje za mene, ja idem dalje, trazim, kopam, ucim i pokusavam si pomoci na najbolji moguci nacin.
patientia
27.03.2010., 20:07
Moderna medicina lijeci mnoge bolesti, ali neke moze samo drzati pod kontrolom.
Vazno je kod ucenja znati razlikovati mjerodavne i nepristrane izvore informacija od onih koji to nisu.
Recimo, kad netko ima rezultate istrazivanja da potvrdi ucinkovitost nekog preparata (ne nuzno lijeka), objavit ce te rezultate istrazivanja. Onda ih mozes pogledati i utvrditi jesu li koristene objektivne metode (tipa, zene su rekle da izgledaju mladje, ili stvarno mjerenje dubina bora, objesenosti face i slicno), je li istrazivanje bilo (placebo) kontrolirano i randomizirano (a ne da se teze slucajeve stavi u placebo grupu kako bi ispalo da preparat nesto radi), i je li peer reviewed. Sarlatani, s druge strane, imaju samo testimoniale (i anecdotal evidence). Buduci da se samo za lijekove mora dokazati da nesto zaista i rade, prodavaci kozmetike, raznoraznih narodnih ljekarija i suplemenata tvrde puno toga za sto dokaze nemaju.
Ali da je farmaceutska industrija pokvarena, je. Najbolje pokazuje cinjenica da farmaceutska industrija proizvodi i prodaje homeopatske pripravke i priznaje da zna da oni nista ne rade, ali ih prodaje zato sto ih ljudi traze. Srecom, postoje kakvi takvi propisi koji ju drze pod kontrolom.
Jedino sto se moze patentirati i poslije skupo prodavati su "ljekovi" napravljeni kemijskim putem u laboratoriju. Jos se uvijek (na svu srecu) zakonski ne mogu patentirati biljni pripravci. To je jedini razlog zasto nema "znanstvenih" istrazivanja radjenih da bi potvrdili ljekovitost odredjenih biljnih preparata.
Jednostavno nemaju interesa da daju novac za istrazivanja, jer se to poslije ne moze patentirati i ostvarivati profit.
Druga stvar, proizvodnja ljekova je velika industrija, korporacija sa svojim board of directors, shareholder itd (nista razlicitije od recimo naftne komapanije).
Ako je nacelo svake korporacije da radi sve veci i veci profit iz godine u godinu, mislis li da im je uopce u interesu pronaci lijek?!
patientia
27.03.2010., 20:29
Zapravo, ima znanstvenih istrazivanja o biljkama, samo ih ne financira farmaceutska industrija nego netko nepristraniji. Naravno da farmaceutsku industriju nije briga za ljude, zato su tu propisi koji ju ogranicavaju. Sarlatane, s druge strane, nije briga za ljude, a propisi su u najmanju ruku manjkavi, tek tu i tamo nekoga kazne za prijevaru, kad se vec obogati na hrpi umirucih ljudi. I jedni i drugi su gamad, razlika je sto se za lijekove, zbog zakona, mora dokazati da djeluju.
Zapravo, ima znanstvenih istrazivanja o biljkama, samo ih ne financira farmaceutska industrija nego netko nepristraniji. Naravno da farmaceutsku industriju nije briga za ljude, zato su tu propisi koji ju ogranicavaju. Sarlatane, s druge strane, nije briga za ljude, a propisi su u najmanju ruku manjkavi, tek tu i tamo nekoga kazne za prijevaru, kad se vec obogati na hrpi umirucih ljudi. I jedni i drugi su gamad, razlika je sto se za lijekove, zbog zakona, mora dokazati da djeluju.
Pa bas i ne, nigdje ni na jednom lijeku neces vidjeti da taj i taj lijek lijeci bolest. Ljekovi tretiraju, ublazavaju, olaksavaju simptome itd, sve onako u zraku. Jedino sto su oni obavezni je da bas ne otruju nekoga iz prve i da imaju popis nuspojava...a to brate mili zauzima 5 stanica.
Medicinska etika kaze - First, do no harm
200.000 amerikanaca godisnje umire od "znansveno dokazanih" i odobrenih lijekova. Neznam dali je ikada itko umro od kamilice, ricinusova ulja ili bilo kojeg prirodnog proizvoda koji se moze naci na trzistu...
patientia
27.03.2010., 20:54
Kako neces? Ako dobijes neku bakterijsku infekciju i popijes kuru antibiotika, oni ce izlijeciti infekciju, nece samo "olaksavati simptome". Od kamilice se ne umire, ali se umire od netrazenja pomoci, od odlazaka raznim sarlatanima umjesto lijecnicima.
Kako neces? Ako dobijes neku bakterijsku infekciju i popijes kuru antibiotika, oni ce izlijeciti infekciju, nece samo "olaksavati simptome". Od kamilice se ne umire, ali se umire od netrazenja pomoci, od odlazaka raznim sarlatanima umjesto lijecnicima.
Pa naravno da svatko mora imati zrno logike i zdrave pameti u glavi da zna sam prosuditi sta i kako je u odredjenom trenutku najbolje za njega, to ne dovodim uopce u pitanje. Ali slijepo slusati samo na jednu stranu i jednu struju koja trenutno odredjuje sta se moze ljeciti, sta je neizljecivo i sukladno s time terapiju, moze biti vrlo lose i opasno po zivot neke pute.
Ponavljam, ljudi se moraju sami educirati, te preuzeti brigu i odgovornost za svoje zdravlje.
patientia
27.03.2010., 21:21
Problem je sto u tom samoeduciranju cesto informacije koje im se ne svidjaju jednostavno proglase propagandom. Cherry-picking zna biti problem i kod znanstvenika, ali zato su tu kolege da takve dovedu u red.
Problem je sto u tom samoeduciranju cesto informacije koje im se ne svidjaju jednostavno proglase propagandom. Cherry-picking zna biti problem i kod znanstvenika, ali zato su tu kolege da takve dovedu u red.
da ali problem je onda u institucijama ili pojedincima koji imaju moc kontrole informacija, da jednu od teorija (koja njima najvise odgovara) proglase vazecom forsirajuci je putem medija i radeci od nje opceprihvatljivu istinu. Tako da onda jedna od teorija moze postati jedina prihvacena istina.
Dobro znas da ljudima teorija postaje stvarnost ako je vide na tv ili procitaju u novinama ili nedaj boze ako je cuju od nekog znanstvenika ili politicara. Global Warming npr...
patientia
27.03.2010., 22:03
Istina je da mediji uvelike iskrivljuju rezultate znanstvenih istrazivanja, a da ljudi nasjedaju na medije. No, buduci da znanost ima mehanizam samoispravljanja, da autoriteti ne postoje u znanosti i da su vazni samo rezultati istrazivanja, u nju se moze pouzdati (prije nego sto prodje kroz ruke medija, dakako).
Uglavnom, da ne duljim, preporucujem ti knjigu "Bad Science" Bena Goldacrea. Nije stedio ni farmaceutsku industriju, a objasnjava kako prepoznati dobro dizajniranu studiju.
scorpi007
28.03.2010., 00:33
da..ovaj...moje pitanje je i dalje kako da upotrebljavam to ricunsovo ulje šta sam kupila u ljekarni? :cerek:
naručila sam još iz italije neko ulje što ima 31 travu u sebi...
ja sam uvijek više za prirodnu medicinu nego za šuč-muč farmaciju i doktore.. ali opet,neke stvari,znam da ne mogu izlječit nikakvim travurinama,kao što su moji krajnici,umnjaci,razne bolestiitd...tako da...po meni je najbolje kombinirati jedno i drugo...
čula sam da u njemačkoj u apoteci ima za kupit neka "voda" puna valjda nekih elektrolita,nekih stvari iz zemlje ili šta ti ja znam čega,koja se pije, i od koje se kosa jako jako oporavi...
patientia
28.03.2010., 00:45
Ne znam za vodu, ali znaju silicij trositi kao dodatak prehrani:
http://inhumanexperiment.blogspot.com/2009/03/bioactive-form-of-silicon-biosil.html
Oni to zovu Kieselerde. Ja sam svojevremeno pocuclala jednu kutiju ovih:
http://www.dasgesundeplus.de/webEdition/_bilder/vitalbleiben/produkte_gross/1_4_4_Kieselerde_Lutschtabletten_neu_gross.jpg
i nisam nista primijetila.
scorpi007
28.03.2010., 01:04
neznam ako je to to, možda i je, jer mi od negdje to ime odzvanja..
uglavnom, oni to kupuju u apotekama, u boci,pije se i rezultati su već u 1 mjesecu. jer lječi valjda iznutra :ne zna: evo baš ću u ponedeljak dobit ime pa ću napisat ovdje. ali čula sam od tete da ju je to spasilo, prešla je sve medicinske pretrage,nisu joj ništa našli,popila 1 bocu toga i kosa oživila :)
djevojka-broj-8
29.03.2010., 11:39
može li mi netko rec cijenu marbo aktivatora i šampona? i di to mogu kupit u zg-u
aktivator dođe 480kn, a šampon nekih 80ak kuna.imaš njihovu stranicu na netu, upiši u gugl pa će ti izbaciti.i da, na trgu odmah do pan peka imaš neki prolaz i tam ti je neka biljna ljekarna koja prodaje marbo preparate.
Zla majkee
29.03.2010., 12:27
da li je netko koristio Olival šampon od čička protiv ispadanja kose? iskustva?
djevojka-broj-8
29.03.2010., 12:27
a šampon isto potice rast kose ili za to trebam aktivator? 480kn mi je puno previse
SekaSis
29.03.2010., 12:35
da li je netko koristio Olival šampon od čička protiv ispadanja kose? iskustva?
Cure su ga dosta hvalile, ali ja osobno mislim da pomaze samo kod blazeg ispadanja kose, znaci sezonskog ili zbog stresa...Koristila sam ga u vrijeme kad mi je kosa najvise ispadala i nije mi bas pomogao. Ali meni je kosa ispadala zbog hormona pa nisam ni mogla ocekivati neke rezultate. Sad kad mi se malo smirilo to opadanje planiram si ga opet kupiti.
Zla majkee
29.03.2010., 12:41
Cure su ga dosta hvalile, ali ja osobno mislim da pomaze samo kod blazeg ispadanja kose, znaci sezonskog ili zbog stresa...Koristila sam ga u vrijeme kad mi je kosa najvise ispadala i nije mi bas pomogao. Ali meni je kosa ispadala zbog hormona pa nisam ni mogla ocekivati neke rezultate. Sad kad mi se malo smirilo to opadanje planiram si ga opet kupiti.
e super, meni dovoljno :cerek:
hvala na odgovoru :mig:
a šampon isto potice rast kose ili za to trebam aktivator? 480kn mi je puno previse
a šampon bi kao trebao bit protiv ispadanja i potaknut cirkualciju vlasišta, ali meni se to nije dogodilo. prva dva puta kad sam ga koristila sam bila oduševljena, stvarno mi je ispalo manje kose, al kasnije se vratilo na staro i čak mi je počela ispadati mlada kosa. sad ne znam jel od toga, al ugl, odustala sam od korištenja. na ovom i drugim forumima ljudi su većinom zadovoljni, sve ovisi o vlasištu. a na njihovoj stranici, tam gdje su svjedočanstva, svima kojima se povratila kosa koristili su aktivator, sad koliko ima tu istine, ne znam.
Pa bas i ne, nigdje ni na jednom lijeku neces vidjeti da taj i taj lijek lijeci bolest. Ljekovi tretiraju, ublazavaju, olaksavaju simptome itd, sve onako u zraku. Jedino sto su oni obavezni je da bas ne otruju nekoga iz prve i da imaju popis nuspojava...a to brate mili zauzima 5 stanica.
Medicinska etika kaze - First, do no harm
200.000 amerikanaca godisnje umire od "znansveno dokazanih" i odobrenih lijekova. Neznam dali je ikada itko umro od kamilice, ricinusova ulja ili bilo kojeg prirodnog proizvoda koji se moze naci na trzistu...
Potpis:cerek:
*minja*
31.03.2010., 15:52
cure, molim vas za malu pomoc:))
imam prilicno tanku kosu srednje duzine, ali u zadnje vrijeme primjetila sam da mi je rep normalne debljine no na tjemenu na pojedinim dijelovima kao da mi je rijeda kosa, opisala bi kao pocetak celavljenja. koristim cickovo ulje koje navodno pomaze u jacanju i sprijecavanju opadanja. razne sampone protiv opadanja....ako koja ima ili je imala slican problem,da mi da neki korisni savijet!!
hvalaaaaaaaa:D
SekaSis
31.03.2010., 20:40
cure, molim vas za malu pomoc:))
imam prilicno tanku kosu srednje duzine, ali u zadnje vrijeme primjetila sam da mi je rep normalne debljine no na tjemenu na pojedinim dijelovima kao da mi je rijeda kosa, opisala bi kao pocetak celavljenja. koristim cickovo ulje koje navodno pomaze u jacanju i sprijecavanju opadanja. razne sampone protiv opadanja....ako koja ima ili je imala slican problem,da mi da neki korisni savijet!!
hvalaaaaaaaa:D
Pa kroz cijeli topic ces naici na razne savjete i preporuke proizvoda, ali ono sto tebi treba je doktor (ako je stanje zaista tako ozbiljno). Mozda imas problema s manjkom zeljeza ili nekog drugog vitamina, nedaj Boze nesto ozbiljnije, kao stitnjaca ili jajnici (ali ni to nije nerijesivo). Dakle, moj prijedlog, lijecnik opce prakse koji ce te uputiti dermatologu koji ce ti zatim pomoci u rjesavanju tvog problema. Eto, nadam se da te nisam previse prestrasila, ali vise ces postici ako odes izvaditi krv i tako probati doci do odgovora zasto ti kosa ispada nego da bacas pare i stalno mjenjas sampone. Sretno i javi se ! :top:
Pitanje za SaruK i patientiu : Cure, koje vi sampone za kosu koristite ?
patientia
31.03.2010., 20:51
Balea MED.
*minja*
31.03.2010., 21:53
nije toliko ozbiljno stanje ali moglo bi biti, s toga nisi me puno preplasila, samo si me potaknula da napokon odem:))
tnx ;)
Tesko ces naci najbolje jer ce ti svatko reci da su njemu neke druge pomogle, ali procitaj si malo ovu temu pa odluci http://www.forum.hr/showthread.php?t=196946 :)
hvala ti puno :cerek:
Pitanje za SaruK i patientiu : Cure, koje vi sampone za kosu koristite ?
Ja imam alopeciju i koristim svaki dan jedno ili cak dva Ayurveda ulja za kosu. To mi je problem jer moram cesto prati kosu, najmanje 3 x tjedno...
Pronasla sam sampon Avalon Organic - no parabens, harsh preservatives, no sodium lauryl or laureth sulfate...
Ja ne koristim sampon protiv ispadanja kose nego Ayurveda ulja, tako da sam probala naci sto blazi sampon za cesto pranje kose.
Isto tako cak i taj sampon prije koristenja razrijedim sa vodom da bude sto blazi.
SekaSis
01.04.2010., 16:08
Thx na odgovorima, a SaraK gdje nabavis taj sampon ? I meni treba neki blagi jer kosu perem 3 pa i 4 puta tjedno.
Ja imam alopeciju i koristim svaki dan jedno ili cak dva Ayurveda ulja za kosu. To mi je problem jer moram cesto prati kosu, najmanje 3 x tjedno...
Pronasla sam sampon Avalon Organic - no parabens, harsh preservatives, no sodium lauryl or laureth sulfate...
Ja ne koristim sampon protiv ispadanja kose nego Ayurveda ulja, tako da sam probala naci sto blazi sampon za cesto pranje kose.
Isto tako cak i taj sampon prije koristenja razrijedim sa vodom da bude sto blazi.
e a kakva su ta ayurvedina ulja, jel ti pomažu? ja koristim njihov šampon pa sam mislila probat i ta ulja ak valjaju.
e a kakva su ta ayurvedina ulja, jel ti pomažu? ja koristim njihov šampon pa sam mislila probat i ta ulja ak valjaju.
Ja narucujem ulja iz klinike u Indiji koja je specijalizirana za vise vrsta Alopecije i problema u vezi ispadanja kose.
Ta ulja stvarno djeluju. Ja sam imala alpeciju koja je prelazila u totalis i mogu reci da su me ta ulja spasila. Ta ulja (neznam kako) poticu rast kose i sprijecavaju padanje, ucvrscuju korjen kose valjda...
Prije nego li sam ih pocela koristiti kosa mi je padala kao da sam na kemoterapiji. Sada nakon par mjeseci koristenja, kosa mi pada puno, puno manje...mogu cak reci kao svakom normalnom zdravom covjeku...
Thx na odgovorima, a SaraK gdje nabavis taj sampon ? I meni treba neki blagi jer kosu perem 3 pa i 4 puta tjedno.
Taj sampon je iz Amerike, ali sigurno ces na nasem trzistu naci nesto slicno, a mozda i bolje. Sjecam se da je jedna firma koja prodaje organske biljne sapune imala i sapun za kosu napravljen samo od prirodnih sastojaka. To sam nekad koristila. Imaju ducancice u svakom hr gradu...
Sigurno si bila u jednom (kad udjes pades u nesvijest od silnih miomirisa):D
Ja narucujem ulja iz klinike u Indiji koja je specijalizirana za vise vrsta Alopecije i problema u vezi ispadanja kose.
Ta ulja stvarno djeluju. Ja sam imala alpeciju koja je prelazila u totalis i mogu reci da su me ta ulja spasila. Ta ulja (neznam kako) poticu rast kose i sprijecavaju padanje, ucvrscuju korjen kose valjda...
Prije nego li sam ih pocela koristiti kosa mi je padala kao da sam na kemoterapiji. Sada nakon par mjeseci koristenja, kosa mi pada puno, puno manje...mogu cak reci kao svakom normalnom zdravom covjeku...
a ti iz indije naručuješ!ja sam nedavno otkrila ayurvedine proizvode i kupujem ih u zgu u lucelli. ipak, ovo što oni prodaju nije direkt iz indije nego to proizvode u nizozemskoj, po istoj recepturi valjda. ali, u ponudi nemaju ulja specijalizirana za alopeciju, samo klasična ulja prema tipovima kose vata, pitta i kapha pa sam mislila da i ti koristiš možda jedno od tih. jel možeš staviti link stranice s koje naručuješ tako da se malo informiram pliz.
i hvala na odg:)
a ti iz indije naručuješ!ja sam nedavno otkrila ayurvedine proizvode i kupujem ih u zgu u lucelli. ipak, ovo što oni prodaju nije direkt iz indije nego to proizvode u nizozemskoj, po istoj recepturi valjda. ali, u ponudi nemaju ulja specijalizirana za alopeciju, samo klasična ulja prema tipovima kose vata, pitta i kapha pa sam mislila da i ti koristiš možda jedno od tih. jel možeš staviti link stranice s koje naručuješ tako da se malo informiram pliz.
i hvala na odg:)
Ima jako puno vrsta Ayurveda ulja i nemaju svi imaju isti sastav ni primjenu.
Ovo sto ja koristim je Ayurveda ulje specijalizirano za alopeciju i vjerovatno ozbiljnije slucajeve opadanja kose.
Web stranica je:
www.alopeciacure.com
scorpi007
02.04.2010., 01:06
Ovo sto ja koristim je Ayurveda ulje specijalizirano za alopeciju i vjerovatno ozbiljnije slucajeve opadanja kose.
Web stranica je:
www.alopeciacure.com
200$ dođe?
200$ dođe?
da, 200$ dvije vrste ulja i hrana za kosu...
Za seka1988
Sjetila sam se imena ducana gdje sam kupovala sapun za kosu.
LUSH
http://www.lush.hr/?lang=hr§ion=proizvodi_grupa&grupa=50
angelhorse
06.04.2010., 15:51
pozdrav svima, ja sam nova dosad sam vas samo čitala :W
meni je kosa jako opadala i puno mi je pomogao čičkov šampon od olivala i ricinusovo ulje. a sve skupa košta jedno 30 kn :mig: ja inače imam visoko čelo i to mi je ok da sa strane onako nemam zaliske sa mladom kosicom(plavom pa se ne vidi :D), uvijek mi je išlo na živce što se ni ne vide pa kad zavežem kosu :eek:
mazala sam ta mjesta sa ricinusovim uljem i počelo mi je rast sve više kose tako da sam zadovoljna sad. i od šampona mi skroz malo kose opada sad, puno manje nego prije :top:
scorpi007
06.04.2010., 19:47
meni je kosa jako opadala i puno mi je pomogao čičkov šampon od olivala i ricinusovo ulje. a sve skupa košta jedno 30 kn :mig: ja inače imam visoko čelo i to mi je ok da sa strane onako nemam zaliske sa mladom kosicom(plavom pa se ne vidi :D), uvijek mi je išlo na živce što se ni ne vide pa kad zavežem kosu :eek:
mazala sam ta mjesta sa ricinusovim uljem i počelo mi je rast sve više kose tako da sam zadovoljna sad. i od šampona mi skroz malo kose opada sad, puno manje nego prije :top:
super :top: ja sam isto neko vrijeme koristila taj od čička olival, al jbg, marketing me zavaro drugim šamponima pa ga prstala koristit i prosljedila ga dragom, njemu je isto full full prestala ispadat kosa,ali peruti se nije rješio... ali svejedno :top: za taj šampon ! što se tiče ricunsovog,evo kupila ga pred 10tak dana, i stavila 2-3 puta.. reci mi,kako ga i koliko ti točno nanosiš? je ok da ga ostavim preko noći na kosi?
Zla majkee
06.04.2010., 19:57
mene zanima kakvo ricinusovo ulje (rafinirano, nerafinirano, iz ljekarne, nekaj iz dm-a...:)) i kak si ga točno primjenjivala?
angelhorse
06.04.2010., 20:32
od čičkovog šampona mi je kosa super stvarno i rep mi je bogatiji :D
ricinusovo ulje sam kupila u ljekarni, 100 ml sam platila oko 15 kn, ne sjećam se točno, tako nešto. ja sam njime mazala ta mjesta sa malo kose svaku večer prije spavanja i ostavljala preko noći. natopim vaticu i pritisnem željeno mjesto i ta mlada jadna kosica mi je ojačala, a krenula nova kosa i sa mjesta di je nije bilo, ti zalisci se popunili, jel. kroz negdje mjesec dana sam primjetila promjene. nisam masirala vlasište njime jer mi je i od šampona prestala opadat al vjerujem da bi pomoglo. i kako su mi obrve isto slabije(prirodno sam tamnoplava), i njih sam znala preći sa tom vaticom jer nekad pogriješim sa čupanjem pa nikad narast baš neka ključna dlačica :D i obrve su mi ojačale i počele rast ko lude!
probajte nemate šta izgubit, ta prirodna ulja mogu samo pomoć :mig:
scorpi007
07.04.2010., 11:52
od čičkovog šampona mi je kosa super stvarno i rep mi je bogatiji :D
ricinusovo ulje sam kupila u ljekarni, 100 ml sam platila oko 15 kn, ne sjećam se točno, tako nešto. ja sam njime mazala ta mjesta sa malo kose svaku večer prije spavanja i ostavljala preko noći. natopim vaticu i pritisnem željeno mjesto i ta mlada jadna kosica mi je ojačala, a krenula nova kosa i sa mjesta di je nije bilo, ti zalisci se popunili, jel. kroz negdje mjesec dana sam primjetila promjene. nisam masirala vlasište njime jer mi je i od šampona prestala opadat al vjerujem da bi pomoglo. i kako su mi obrve isto slabije(prirodno sam tamnoplava), i njih sam znala preći sa tom vaticom jer nekad pogriješim sa čupanjem pa nikad narast baš neka ključna dlačica :D i obrve su mi ojačale i počele rast ko lude!
probajte nemate šta izgubit, ta prirodna ulja mogu samo pomoć :mig:
lijepo je čut kad se i za male pare može puno napravit :mig: neggo reci mi, koliko dugo si svaku večer utrljavala pa da si primjetila da ti raste nova kosica?
meni malo tlaka svako jutro da moram prat kosu od tih ulja,ali ako pomaže :top:
E ovak, napravila sam onu tinkturu za kosu od koprive, ali to je tak zeleno da mi je malo bed to staviti na kosu jer mi je kosa bojana. Ne želim izgledat ko Fiona! I da li ja mogu tu tinkturu mješat s ricinusovim i jojobinim uljem pa pravit od toga kao neku masku za kosu, da malo ubijem zelenilo :cerek:
angelhorse
07.04.2010., 15:10
lijepo je čut kad se i za male pare može puno napravit :mig: neggo reci mi, koliko dugo si svaku večer utrljavala pa da si primjetila da ti raste nova kosica?
meni malo tlaka svako jutro da moram prat kosu od tih ulja,ali ako pomaže :top:
ako se ne radi o žešćem nedostatku vitamina ili hormonima, trebalo bi i ovo djelovati :top:
nisam pratila pomno, ali nakon jedno mjesec dana sam skužila te zaliske da su se popunili kosicom :D
kako sam stavljala samo na ta mjesta uz liniju kose, nije mi bilo teško to oprati ako stavljaš na cijelo vlasište onda je tlaka vjerojatno ali ni ne moraš onda svaku večer baš stavljati samo peri kosu sa čičkovim šamponom meni je dlaka ojačala od njega a i fino miriše, na herbarij :cerek:
scorpi007
07.04.2010., 16:36
ako se ne radi o žešćem nedostatku vitamina ili hormonima, trebalo bi i ovo djelovati :top:
nisam pratila pomno, ali nakon jedno mjesec dana sam skužila te zaliske da su se popunili kosicom :D
kako sam stavljala samo na ta mjesta uz liniju kose, nije mi bilo teško to oprati ako stavljaš na cijelo vlasište onda je tlaka vjerojatno ali ni ne moraš onda svaku večer baš stavljati samo peri kosu sa čičkovim šamponom meni je dlaka ojačala od njega a i fino miriše, na herbarij :cerek:
a da zavisu i zbog čega je tebi otpadala kosa, ali da,mogla bi ga opet počet koristit :top: a ulje pogotovo :mig: hvala ti :)
angelhorse
07.04.2010., 18:52
nema na čemu :)
ja nisam imala nikakvih zdravstvenih poteškoća eto jednostavno mi opadala možda se radilo i o sezonskom opadanju ili stresu ili nećem trećem, ali eto sad je ok i još uvijek perem s čičkovim jer mi se sviđa stalno njega koristim :mig:
vuksanica
09.04.2010., 11:58
hej, također imam problem ispadanja kose...... nisam baš obračala pozornost na to al su mi rekli da bi trebala, evo malo sam čitala i nekako mi se čini da ću koristiti to rincusovo ulje...jel ima toga u DM-u ili je bolje da kupim u ljekarni?
a ovaj čičkov šampon, di ga ima za kupiti?
imam kosu do ramena i spremna sam ju ošišati ako to pomogne, a hoće li????????????
angelhorse
09.04.2010., 15:30
Olival čičkov šampon sam ja kupila u Kozmu, a ricinusovo ulje u ljekarni.
crnka123
16.04.2010., 15:39
je li normalno da mi kosa ispada cijelu godinu? Imam super frizera ali kad god načmemo tu temu on me skoro uvjeri da umišljam....ono da da normalno je da kosa opada jače u proljeće i jesen...ako ispada u pramenovima i fale komadi na glavi onda ti nešto ne valja u organizmu...e pa ne fale mi komadi ni na glavi ( a nadam se ni u glavi) ali mi kosa grozno ispada cijelu godinu...tipa perem ju svaki drugio, treći dan i imam šaku ispadnute kose u kadi ( kosa mi je do ramena). Ne mogu se odlučit je li rjeđa nego ranije jer se svaki dan gčledam, ali mama kaže da se razrijedila...HELP!!!!!!
patientia
17.04.2010., 10:20
Normalno je gubiti do 100 vlasi na dan.
<Lady in Black>
17.04.2010., 12:13
Ja bi molila da me ili uputite na neku drugu temu (ako san falila ili ako postoji neka adekvatnija) ili samo par dobrih savjeta!!
Zanima me isplati li se borit protiv ćelavosti kod muškaraca?
I ako da, što raditi? Što koristiti???
Puno hvala! :)
ps već sam gledala neke ovakve teme na muškom kutku i tako al su sve zachatane pa se nije baš isplatilo...
patientia
17.04.2010., 12:27
Da, naravno, ali cim se celavljenje primijeti, poslije je borba cesto uzaludna. Treba otici dermatologu, traziti minoksidil i/ili finasteride. Minoksidil od 5% ce mnogi muskarcima prodati i bez recepta.
<Lady in Black>
17.04.2010., 12:32
aha, hvala ti. jel mi možeš samo ukratko objasnit šta je to? :)
edit: našla na googlu :D
saturna
17.04.2010., 13:11
je li normalno da mi kosa ispada cijelu godinu? Imam super frizera ali kad god načmemo tu temu on me skoro uvjeri da umišljam....ono da da normalno je da kosa opada jače u proljeće i jesen...ako ispada u pramenovima i fale komadi na glavi onda ti nešto ne valja u organizmu...e pa ne fale mi komadi ni na glavi ( a nadam se ni u glavi) ali mi kosa grozno ispada cijelu godinu...tipa perem ju svaki drugio, treći dan i imam šaku ispadnute kose u kadi ( kosa mi je do ramena). Ne mogu se odlučit je li rjeđa nego ranije jer se svaki dan gčledam, ali mama kaže da se razrijedila...HELP!!!!!!
evo ja sam isto imala taj problem, trajalo je oko godinu dana kosa mi se jako razrjedila, al to je ono kad dugo čekaš, pa misliš da če proći.Probaj sa tabl. od Natural Wealtha-vitamini za kosu, imaš 60 tabl. u jednom pakiranju,pije se jedna dnevno, traje ti znači 2mj. ja ih uzimam treći mjesec, meni pomažu. Cijena ti je oko 100kn ovisi o ljekarni. I nemoj čekat poduzmi nešto!!!
ptica dronta
18.04.2010., 11:15
Na trihogramu na Šalati mi je dermatolog čupnul na sam jednom mjestu pramen kose i samo bacil onda oko pod mikroskop i napisal da je 90% anagenih i 10% telogenih lasi - kaj je on to mogel tak procjenit bez pobliže analize? :confused: A kosica je sve rjeđa i rjeđa... :( Dal mi je, između ostaloga, Pilfud (minoxidil) - kolki su izgledi da se stanje popravi? Ti patientia veliš da ak se dođe prekasno onda je sve uzalud?
patientia
18.04.2010., 11:18
Uzalud je ako su folikuli vec umrli, ima sanse da se stanje popravi, samo koristi minoksidil kako je preporuceno.
ranGo01
21.04.2010., 09:45
Pozdrav svima jer mi može netko zna koliko košta orahovo ulje za kosu i gdje ga ima za kupit?hvala
djevojka-broj-8
21.04.2010., 12:14
kupila sam marbo šampon. oprala sam kosu 2 puta i nisam bas zadovoljna. uopće mi se ne pjeni i kosa vec 2dan bude masna. jel mi vrijedi oprat prvo s nekim drugim da se skine masnoća i perut pa marbo stavit samo jednom i drzat par minuta? u uputama pise da se pere s njim 2puta i 2.da se ostavi. a ako ga budem stavljala 3puta bocicu cu čini mi se u rolu 10dana potrošit
Dragan76
29.04.2010., 01:39
Zdravo svima, prvi put pisem ovde. Ja sam imao problema sa opadanjem kose ali sam uspeo da resim. Detaljno o svemu sam napisao na svom blogu pa koga zanima oze da procita http://opadanje-kose.blogspot.com/ Blog je uglavnom namenjen muskarcima sa naslednim opadanjem kose. Ali moze se naci i po koja korisna informacija za devojke.
Amyicha
01.05.2010., 15:54
ne opada mi kosa hvala Bogu, ali nekada kada se kupam znam jako povuč ruku kroz kosu i kako mi ispucaju vrhovi taman vrijeme da idem frizerki ja tako povučem ruku i iščupam po par dlaka. boli jer se to zapetlja, a ja naglo povučem ruku. ali inače nemam problema i to volim :)
kika123
02.05.2010., 01:20
cure kako je stanje kod vas??? jel ima pozitivnih priča ovdje uopće?
istina, većina ni ne dolazi više na ovu temu kada riješe problem :)
čarobnica
02.05.2010., 13:37
Meni je problem slaba i ispucala kosa što god radim uvijek je loša.Koristim za nju sve na prirodnoj bazi i skupo pijem neke skupe vitamine i pivski kvasac i opet ništa:(a dužina je jedva do ramena i nikad je nisam farbal,ne sušim fenom ne peglam a ono užas...ja mislim da je tu uzrok moja dlakavost.Jer sam jako dlakava čak i po licu i mislim da to oduzima snagu kosu.Rješim ja dlakavost pincetom i depilacijom nije to tak strašno mada oduzima dosta vremena al kosu nikak ne mogu rješit.Možda da pijem te jasmin pilule bi mi se smnajila dlakavost i onda pšopravila kosu i mal pomak meni bi značoo puno.ODGOVORITE PLEASE OČAJNA SAM
zrinkazg
02.05.2010., 14:25
Ja sam si kupila Thymuskin šampon i losion, i zasad mi je dobar, manje mi se masti kosa, a padat mi je prestala još prije. Koristim to već 2 tjedna, šampon 2 puta tjedno, a losion svaki dan, a rekli mi u ljekarni da trebam to sve koristit najmanje 6 tjedana da vidim prave pomake. Svakak ću vam javit rezultate.
SekaSis
02.05.2010., 15:19
Ja sam si kupila Thymuskin šampon i losion, i zasad mi je dobar, manje mi se masti kosa, a padat mi je prestala još prije. Koristim to već 2 tjedna, šampon 2 puta tjedno, a losion svaki dan, a rekli mi u ljekarni da trebam to sve koristit najmanje 6 tjedana da vidim prave pomake. Svakak ću vam javit rezultate.
Ej, meni ga je dermatologica preporucila zato sto mi je kosa ispadala zbog hormonskog poremecaja, imas li i ti takav problem ? Ali sam se smrzla kad sam vidjela da kosta 400 i nes kuna:eek:
patientia
02.05.2010., 18:29
Sreca pa nista ne radi.
kika123
04.05.2010., 13:04
ovisi što je problem, o tome ovisi što će i hoće li pomoći...
čitam da neke od vas koriste minoxidil... on je učinkovit kod muškog tipa ćelavosti uzrokovanih viškom testosterona (androgenska alopecija) , dok kod opadanja kose zbog stresa, sezonskog opadanja i sl nije (telogenski eflumij) - tu se mora okidač koji je započeo ispadanje sanirati..
jel vama ijedan doktor dijagnosticirao o kojem se točno tipu ispadanja kose radi kod vas il sve koristite na svoju ruku?
ima još tipova ispadanja koji se točno dijagnosticiraju biopsijom skalpa.
ovako odokativno navodno ako vam otpala dlaka ima kuglicu na kraju (korijen) radi se o eflumijumu u kojem nove dlake tjeraju van stare, a ako je otpala vlas pri vrhu stanjena i bez korijena radi se o AA.
meni sve imaju korijen, ali jako mi se sporo obnavlja kosa tako da se primjeti da je manje ima. ne znam koliko bi onda tu koristi imali minoxidil i sl. proizvodi..
ja se sve mislim da je meni to od pilula koje pijem već 5 godina i prije toga nisam imala nikakve probleme s kosom iako sam imala neuravnotežene hormone.
znam i čitavu filozofiju kako pilule utječu na kosu, ako koja od vas takoder ima problema s kosom a na pilulama je , proguglajte si malo...
@ patientia - što si ti po struci? nekako mi se čini da barataš tim pojmovima :)
Begemotica
05.05.2010., 15:31
cure kako je stanje kod vas??? jel ima pozitivnih priča ovdje uopće?
istina, većina ni ne dolazi više na ovu temu kada riješe problem :)
Ima, bila sam na manjoj operaciji, izvadili su mi nešto (17 idem saznati što je to bilo), kosa mi raste kao blesava...
kika123
05.05.2010., 18:26
Ima, bila sam na manjoj operaciji, izvadili su mi nešto (17 idem saznati što je to bilo), kosa mi raste kao blesava...
baš me zanima što ti je to bilo...to si slučajno otkrila ili?
Begemotica
05.05.2010., 19:08
Na redovnom pregledu kod ginićke.
kika123
06.05.2010., 17:23
Na redovnom pregledu kod ginićke.
drago mi je za tebe da si to riješila :)
Tussaud
06.05.2010., 19:49
Za opadanje.
http://www.betterthangreens.com/Product_257.html
Svjedok sam rasta kose, i nisam se mogla načuditi koliko je toj osobi narasla. Svaki put s pranjem, masirao je tjeme s tim. Fantastično.
Lignjun
06.05.2010., 22:55
Imate li preporuku za lakše obnavljanje kose kod sezonskog opadanja.
U zadnja 2-3 tjedna primjetim jače opadanje kose. Inače ulazim u skupinu onih koji ćelave nasljedno, plus još perut koju sam super riješio od lanjskog ljeta počevši koristiti Vichyjev šampon. Ali sad u zadnje vrijeme ponovno osjetim da me vlasište svrbi, pogotovo tjeme premda još visdljivo nemam perut. I kosa primjetno više opada kod pranja u odnosu na zimski period.
Što uzimati sada na proljeće? Kakvi vitamini, npr. Natural wealth za kosu, nekakav losion ili slično?
kika123
07.05.2010., 03:43
Za opadanje.
http://www.betterthangreens.com/Product_257.html
Svjedok sam rasta kose, i nisam se mogla načuditi koliko je toj osobi narasla. Svaki put s pranjem, masirao je tjeme s tim. Fantastično.
to se naručuje ? baš gledam opis, djeluje samo umirujuće i sl. što je upće bio uzrok opadanja toj osobi?
Tussaud
07.05.2010., 09:11
Ne zna se, čovjek je relativno mlad, srednje godine, odjednom počelo ispadati, ali on je hranio organizam i iznutra gelom koji se pije isto aloja, ja ga isto pijem i osjećam se ko nova. A kako sam samo bila skeptična pogotovo cijena i te puke priče kako je super i to, ali kad ti se nalazi počnu popravljati i osjećaš kako si jači, svježiji, onda mi nije žao ni kunice. :D
da naručuje se, prvo se održavaju pretentacije, ali mislim da preko neta možeš i bez toga naručiti.
zrinkazg
15.05.2010., 12:35
Ej, meni ga je dermatologica preporucila zato sto mi je kosa ispadala zbog hormonskog poremecaja, imas li i ti takav problem ? Ali sam se smrzla kad sam vidjela da kosta 400 i nes kuna:eek:
Da, ja ti imam policistične jajnike, i pijem za to Bellune 35 (isto ko Diane 35, ginekologica mi rekla da se Bellune bolje podnose). I pijem metformin - to sam dobila od endokrinologa - to ti je antidijabetik, ali rekao mi je endokrinolog da djeluje na bolji rad jajnika. Od toga sam smršavila jer sam se zdebljala tokom bolesti od nekretanja (piše ti negdje na forumu što mi je bilo). A bila sam prije neg što sam to počela piti 2 godine zaredom na dijeti samo po ljeti - tim sam dijetama skinula negdje oko 8kg, a metforminom dodatnih 10. Sad sam opet na dijeti, ne jedem ništa sa šećerom i izbjegavam bijeli kruh (jedem kuruzni i integralna peciva), tak da skinem još 7kg da dođem bar do 65kg (prije bolesti sam uvijek imala negdje oko 60).
Meni ti je lakše odvojit tolko para jer dobivam stipendiju. Još mi nije počela rasti nova kosa, ali definitivno mi se manje masti.
I, još nešto, kad se jednom prestane koristit minoxydil, kosa počinje ponovno padati, tak da ja to sigurno ne bum koristila.
darija_5make-up
16.05.2010., 00:30
Ne znam je li netko probao Nutricap kapsule za kosu i nokte.
Ja ih pijem već mjesec dana, po dvije uz doručak, kako piše u uputama, i već vidim napredak, dnevno mi otpadne oko 5 vlasi kose kad onako pokupim kosu u rep pa povučem, a prije svaki put kad bih povukla kosu ispalo bi mi ih podosta.
Za optimalan rezultat treba ih piti bar 3 mjeseca. Dođu 67 kuna u ljekarnama.
Funk Lizard
18.05.2010., 22:10
Ne znam je li netko probao Nutricap kapsule za kosu i nokte.
Ja ih pijem već mjesec dana, po dvije uz doručak, kako piše u uputama, i već vidim napredak, dnevno mi otpadne oko 5 vlasi kose kad onako pokupim kosu u rep pa povučem, a prije svaki put kad bih povukla kosu ispalo bi mi ih podosta.
Za optimalan rezultat treba ih piti bar 3 mjeseca. Dođu 67 kuna u ljekarnama.
:eek: odlicno. izgleda da mi to treba.
naime.
imam 16 godina, bojam kosu vec jedno godinu dana svaki mjesec (otprilike od 6 mj prosle godine) uzasno mi se prorijedila. prala sam kosu jedno vrijeme s cickovim saponom protiv opadanja, i kao malo se poboljsalo. pa sam prestala prije jedno mjesec, mjesec ipo (da mi se kosa ne navikne).
obojala sam se opet danas, i primjetila sam da mi je otpao pramen kose :eek::eek::eek: (onako, manji pramen, ali pramen) kosa mi je opadala i kad sam se cesljala.
e sad. mislim se prestat farbat (odem u frizerski da me vrate u moje prirodno), i kosu mazat maslinovim uljem... jel to dobra ideja? mislim, ne mose stetit,jelda?
mozda pocnem i s kapsulama.
pitanje je: moze li se moja kosa oporavit jos, da se vrati u prvotno stanje (imala sam stvarno grivu, sad imam onako, manje kose od prosjeka, no nije rijetka, shvacate...samo se uzasno prorijedila :confused:) i koliko bi joj vremena trebalo?
posto sam jos mlada, i mislim da se moze vratiti, no nisam sigurna.
preporucujete li jos neke tablete, sirupe, sampone...osim cicka, ovog gore i orahovog ulja?
oprostite sto je dugacko, no stvarno me strah. :( :(
bedastamica
20.05.2010., 22:08
EleMenta šampon i losion. Nažalost, može se nabaviti samo u ljekarnama u Srbiji. Ja sam se preporodila. Inače imam seboreični dermatitis ali ovaj proizvod na prirodnoj bazi je fenomenalan i za opadanje kose zbog drugih razloga. Inače, nije loše piti tablete Cinka i Plibex ( komplex B vitamina ), a najbolje je u prehranu uvrstiti što više voća i povrća, malo češće jesti ribu i gljive. Kosa često počinje opadati zbog stresa a tu pomaže tjelovježba, meditacija ili za vijernike jednostavno - molitva.:)
kreda67
23.05.2010., 09:43
Pozdrav svima, evo još jedne cure sa problemom ispadanja... Imam 21 godinu, već dvije i pol godine sam na pilulama zbog PCOS-a i prištića, i oko prvog mjeseca mi je počela ispadati kosa. Prvo sam mislila da je sezonski, al u principu se do danas nije smirilo. Koristila sam phyto šampon (onaj iz ljekarne), i onaj olivalov, ali baš nikakvu promjenu nisam primijetila. Eh sad, lice mi se smirilo, jajnici su se smirili, zašto mi pobogu kosa otpada?? Može li to biti isključivo od pilula? Ne, nije stres, to mi je i dermatologica rekla, ne znam koji bi još uzrok mogao biti... Razmišljam o tome da se skinem s pilula isključivo zbog toga...
Inače nikad nisam imala gustu kosu, al nikad nije ovak nenormalno otpadala. S tim da otpada intenzivno kad ju operem, i onda je 3 dana mirna.... i tako stalno.... Molim vas, ako netko ima neki prijedlog... :(
Begemotica
23.05.2010., 10:50
Pozdrav svima, evo još jedne cure sa problemom ispadanja... Imam 21 godinu, već dvije i pol godine sam na pilulama zbog PCOS-a i prištića, i oko prvog mjeseca mi je počela ispadati kosa. Prvo sam mislila da je sezonski, al u principu se do danas nije smirilo. Koristila sam phyto šampon (onaj iz ljekarne), i onaj olivalov, ali baš nikakvu promjenu nisam primijetila. Eh sad, lice mi se smirilo, jajnici su se smirili, zašto mi pobogu kosa otpada?? Može li to biti isključivo od pilula? Ne, nije stres, to mi je i dermatologica rekla, ne znam koji bi još uzrok mogao biti... Razmišljam o tome da se skinem s pilula isključivo zbog toga...
Inače nikad nisam imala gustu kosu, al nikad nije ovak nenormalno otpadala. S tim da otpada intenzivno kad ju operem, i onda je 3 dana mirna.... i tako stalno.... Molim vas, ako netko ima neki prijedlog... :(
Kad imaš zdravstveni problem ili stres, opadanje kose ne počne odmah već nakon cca 2 mjeseca, najprije moraš biti načistu koji je razlog ispadanja kose, a tek onda odlučiti što ćeš raditi.
U međuvrijemenu neće ti naškoditi zdrava prehrana i umjereno vježbanje, što više boravka na zraku (ali stavi neko pokrivalo za glavu da kosa ne izlaže se previše suncu), a navečer - vitaminska bomba (C i B vitamine i silica plus).
Samo nemoj na svoju ruku koristiti kojekakve losione jer od toga može biti više štete nego koristi, meni je losion preporučila kao "stručnjakinja" koja mi pregledala vlasište mikrokamerom u apoteci, i nakon tog tretmana ne samo mi se pojačalo ispadanje, već se pojavila i perut, jer ta tvar mi isušila vlasište (koje je ionako suho).
kika123
23.05.2010., 13:55
ista stvar i kod mene...ja isto ne znam jel bi prestala ih pit pošto onda opet zbog pcos-a dolazi do disbalansa i to može opet prouzrocit opadanje (a valjda i ne mora,ako prije nije bio simptom)..navodno da nekima tako tijelo reagira na umjetne hormone, iako čini da su oni u ravnoteži..nešto kao alergija... ali meni dermatologica isključuje njih kao uzrok :ne zna:
zrinkazg
23.05.2010., 15:42
Ja sam na pilulama za PCOS negdje oko 10 mjeseci, i prestala mi je opadat kosa. Ne vjerujem da ti od pilula opada, nešt drugo je u pitanju. Idi kod svoje doktorice opće prakse, i reci joj da ti opada kosa. Ona će te tada poslati na sve moguće pretrage. Ja kad mi je prvi put počela padat kosa sam čak na Rebro na neke posebne pretrage išla koje se u Zagrebu samo tamo obavljaju (ne znam više dal je tako, budući da je to bilo davno, prije otprilike 8 god.). I tada kad ti budu gotovi svi nalazi, traži je uputnicu za dermatologa. Moja preporuka: ili neki dobar privatnik (ak imaš para) ili trihološka ambulanta na Šalati ili pitaj doktoricu da ti preporuči najboljeg dermatologa kojeg zna, a da prima na uputnicu.
Ak ne želiš dermatologu:
Ja ti sad koristim Thymuskin šampon i losion. Koristim ih tek mjesec dana, i manje mi se masti kosa (prije mi se ful brzo mastila kosa), ali novu kosu još nisam primjetila. Inače sam kao klinka imala super lijepu i gustu kosu.
Kad mi je prvi put počela opadat kosa, neko sam vrijeme koristila Vichy, i prestala mi je opadat. Ali kad mi je počela drugi put opadat od Vichya nije bilo pomoći.
Ak nemaš para, kupi si Fitoval šampon, losion i kapsule, ali bi ti preporučila losion koristit svaki dan, a šampon max. 3 put tjedno, a kapsule kak piše.
Sretno!
kreda67
24.05.2010., 09:35
Hvala svima na odgovorima! Idem onda kod doktorice opće prakse da vidim što će mi ona reć... Imam dosta dobru dermatologicu, ali ona mi je rekla da je to sezonski i da će kad tad prestat :confused: a nikako da prestane. Inače sam pila one Haar vital tablete s vitaminima i omegu 3, isto ne vidim nikakvo poboljšanje...
marta35
25.05.2010., 15:19
ja isto imam dosta problema zbog ispadanja kose prvenstveno iz zdravstvenih razloga, kosa mi je ispadala toliko jako da sam se stvarno počela bojati da ću oćelaviti ali onda sam otkrila pyrus hammamelis protiv opadanja kose - koristim ga sada 2 mjeseca - operem šamponom protiv ispadanja i onda to umasiram - ne ispire se - oduševljena sam!! jednostavno mi je prestala ispadati!jedino što morate biti malo strpljive, ni meni nije odjednom pomoglo:mig:
http://www.pyrus-mm.hr/kolekcije/popup/art_2413.htm
Funk Lizard
27.05.2010., 09:50
vec sam napisala post gore al nitko nije odgovorio. nema veze. samo da pitam, mozda naide neka dobra dusica.
evo sad oprah kosu, a kad ono-strasno :eek: gorzota. opalo mi uzasno puno kose, saka ipo. i to samo kad prolazim rukom kroz kosu. uzasno se bojim. sta da radim. molim vas. :( :( :(
marta35
27.05.2010., 11:19
draga funk lizard možda imaš neki zdravstveni problem bilo bi dobro da odeš do svoje doct opće prakse a ona te može savjetovati...jer ako ti padaju takvi cijeli pramenovi šapon protiv ispadanja neće pomoći. možda ti je pao imunitet a možda ti smetaju farbe za kosu( svi smo različiti!)
Nitko ti tu na forumu ne može otkriti uzrok, tu su dobrodošli savjeti, prijedlozi i razna iskustva ali ti sama sebi moraš biti na 1. mjestu i pokušati otkriti uzrok!
sretno i javi se!:mig:
kika123
27.05.2010., 13:38
vec sam napisala post gore al nitko nije odgovorio. nema veze. samo da pitam, mozda naide neka dobra dusica.
evo sad oprah kosu, a kad ono-strasno :eek: gorzota. opalo mi uzasno puno kose, saka ipo. i to samo kad prolazim rukom kroz kosu. uzasno se bojim. sta da radim. molim vas. :( :( :(
za tako naglo i veliko opadanje odi kod doktorice, krvnu sliku sa željezom nek te pošalje, odi kod zubara! (često bude zub u pitanju, traži slikanje zubiju jer može bit baš iznutra) , a dalje ce te doktorica vjerojatno poslat dermatologici , a mogla bi i provjeriti spolne hormone i hormone štitnjače.. to je recimo stanardno da vidiš jel u pitanju nešto zdravstveno ili samo stres i linjanje :)
vjeruj mi znam kolko to muči, meni već mjesec dana stalno pada, dosadila je i meni i bogu već haha... sad se sprdam već s njom jer me živcira na šta liči :rofl:
Funk Lizard
27.05.2010., 16:50
draga funk lizard možda imaš neki zdravstveni problem bilo bi dobro da odeš do svoje doct opće prakse a ona te može savjetovati...jer ako ti padaju takvi cijeli pramenovi šapon protiv ispadanja neće pomoći. možda ti je pao imunitet a možda ti smetaju farbe za kosu( svi smo različiti!)
Nitko ti tu na forumu ne može otkriti uzrok, tu su dobrodošli savjeti, prijedlozi i razna iskustva ali ti sama sebi moraš biti na 1. mjestu i pokušati otkriti uzrok!
sretno i javi se!:mig:
aha...necu se vise farbat, odlucila sam..pa nek izgleda kak izgleda :o
za tako naglo i veliko opadanje odi kod doktorice, krvnu sliku sa željezom nek te pošalje, odi kod zubara! (često bude zub u pitanju, traži slikanje zubiju jer može bit baš iznutra) , a dalje ce te doktorica vjerojatno poslat dermatologici , a mogla bi i provjeriti spolne hormone i hormone štitnjače.. to je recimo stanardno da vidiš jel u pitanju nešto zdravstveno ili samo stres i linjanje :)
vjeruj mi znam kolko to muči, meni već mjesec dana stalno pada, dosadila je i meni i bogu već haha... sad se sprdam već s njom jer me živcira na šta liči :rofl:
kod doktorice sam narucena u ponedjeljak, pa cu nalatze onda dobit nekako u utorak, srijedu. :) za zube... morat cu otic vidjet...
glupo je kupovat sampone i trovat se jos vise...samo da sve bude dobro :(
Begemotica
30.05.2010., 11:02
I idealnom svijetu trebalo bi i antitela provjeriti, ali ne vjerujem da će ti doktorica samo zbog kose dati uputnicu, ja sam platila sama (ne zbog kose) i došlo mi je preko 500 kuna.
Pozdrav,zanima me koliko vam dlaka opadne dok perete kosu,pa ako bi mogli da izbrojite sljedeci put kada budete prali :)
Ja perem kosu 2x sedmicno i padne mi oko 80-100 dlaka pa me zanima jel to normalno,i inace ko recimo nema problema sa kosom.....pozz
CandyShop
30.05.2010., 16:17
Meni jaako puno otpadne. Ne brojim inače, al jako puno.
Bluegirl
30.05.2010., 16:21
Meni ne više tolko, nekad mi je stvarno kosa zaštopavala odvod, a sad...20 do 25 max :). Ako i to. Ali prije sam znala vadit baš pramenove iz kade (ne odtoka, nego iz kade!)
Aha,dobro ja sam musko,za cure to nije problem sanirati,imam ovu seboreju pa eto zanima me koliko ovo odstupa od normale..........pozzz
I idealnom svijetu trebalo bi i antitela provjeriti, ali ne vjerujem da će ti doktorica samo zbog kose dati uputnicu, ja sam platila sama (ne zbog kose) i došlo mi je preko 500 kuna.
molim te napiši o kojim se antitjelima radi i gdje si radila nalaze?
tnx
Begemotica
01.06.2010., 08:15
molim te napiši o kojim se antitjelima radi i gdje si radila nalaze?
tnx
ANA (antinuklearna antitijela), uzeli su mi krv u privatnom laboratoriju, ali poslje su je slali u Zagreb, znam da to rade još u KBC Rijeka, to je mene najbliže, ali svejedno mi je bilo predaleko, pa sam radije napravila tako.
Nabasala sam na zanimljiv website koji skuplja bazu podataka o svim kozmetickim proizvodima (samponi, kreme, losioni...) i rangira ih po stupnju toksicnosti.
ps: Opet moram promijeniti sampon za kosu:confused:
http://www.cosmeticsdatabase.com/
patientia
02.06.2010., 09:35
Ma ne moras. To su siritelji panike.
Evo sto kazu kozmeticki kemicari na thebeautybrains.com:
"I wouldn’t recommend people take the EWG Cosmetic Database (Skin Deep) seriously. It is not endorsed by any mainstream scientific groups and was created by a political action group hell bent on scaring everyone to death. It’s an interesting website but the accuracy of the data is suspect."
Prije nego sto se obrusis na "zloceste kemicare" imaj na umu da je svaka tvar koja postoji kemikalija, i da bi oni jednako mogli raditi s prirodnim kemikalijama kad bi ove druge stvarno bile nesigurne.
Ma ne moras. To su siritelji panike.
Evo sto kazu kozmeticki kemicari na thebeautybrains.com:
"I wouldn’t recommend people take the EWG Cosmetic Database (Skin Deep) seriously. It is not endorsed by any mainstream scientific groups and was created by a political action group hell bent on scaring everyone to death. It’s an interesting website but the accuracy of the data is suspect."
Prije nego sto se obrusis na "zloceste kemicare" imaj na umu da je svaka tvar koja postoji kemikalija, i da bi oni jednako mogli raditi s prirodnim kemikalijama kad bi ove druge stvarno bile nesigurne.
da, osim sto su prirodne "kemikalije" puno skuplje i ne mogu se patentirati, a jedini zakon business-a je profit i samo profit iznad svega.
Sta je nase zdravlje u odnosu na biljone dolara...
Naravno, svatko ima pravo na svoje misljenje, a moje je da pazim sta i kako upotrebljavam.
patientia
02.06.2010., 15:30
Svaka tvar je kemikalija. Etericna ulja su mjesavina kemikalija. Alkohol je kemikalija. Voda je kemikalija. Natrij hidroksid je prirodna kemikalija. Malo je kozmetickih sastojaka jos uvijek zasticenih patentom, a i patenti isticu. Prirodne kemikalije se ne mogu patentirati, ali se mogu patentirati postupci za njihovo dobivanje.
No, cijena sastojaka je ionako malecki dio cijene gotovog proizvoda, neovisno o tome prevladavaju li u njemu prirodne ili sintetske kemikalije.
Suncana 007
03.06.2010., 10:26
Moja seka je prije dvije godine imala veliki problem sa opadanjem kose... Doslovno su joj opadali pramenovi... Frizerka joj je rekla da nikakvi šamponi i sl. neće pomoći, jer da treba nešto šta će djelovati iznutra... Preporučila joj je Fitoval kapsule + šampon... Nakon kratkog uzimanja, opadanje je prestalo, a kosa joj je full brzo rasla... Tako da mislim da te kapsule stvarno pomažu...:top:
patientia
03.06.2010., 10:42
Pila sam te kapsule prije desetak godina, nista nisam primijetila.
patak21
03.06.2010., 10:46
jel mi može ko molim vas ustupit recept od proscar-A ili prodat jednu kutiju???...naime meni dermatologinja neda nego mi prepisuje razno razne gluposti,probaj s ovime,probaj s ovime ako neče bit rezultata(a nema ih nikad) onda probaj sa ovime i tako unedogled....potrošio hrpu novaca a za ništa :( :( ....pomozite molim vas ...možete se javit u inbox
Suncana 007
03.06.2010., 11:13
Pila sam te kapsule prije desetak godina, nista nisam primijetila.
Ne znam, al njoj su stvarno pomogle...
patak21
03.06.2010., 13:38
jel zna tko molim vas koliko se čeka na pregled trihogramom na šalati i koliko košta?? ....
pitanje: muskarac, 22 godine, napola celav...ima li smisla sada poceti sa nekom terapijom i sta vi preporucujete??
neke tablete ili? probao razne sampone nista nije pomoglo...
patientia
04.06.2010., 07:24
Da! Minoksidil i/ili finasteride. Trebat ces recept. Minoksidil od 5% bi ti mozda ponegdje i prodali bez recepta.
to nisu tablete??? gdje god citam svi preporucuju neke tablete jer je navodno potrebno djelovanje iznutra...koliko kosta ovo gore preporuceno ako znate cijenu
patientia
05.06.2010., 00:52
Minoksidil je losion, kad se koristi protiv opadanja kose (tablete minoksidila su se koristile protiv visokog tlaka, pa su pacijenti primijetili da imaju vise kose). Najjeftiniji je minoksidil kojeg samog rade u apoteci. 2%-tni oko 90 kn. Finasteride su tablete.
patak21
05.06.2010., 22:31
kako do proscar-a??
Fisherman967
11.06.2010., 22:25
zadnjih par dana sam skuzila da mi intenzivno pada kosa.
sad kad je vruce podignem ju kopcom i nista joj posebno ne radim (ne izvlacim na cetku, ne susim fenom).
Al danas me fakat zaprepastila kolicina dlaka koja je ostala na kopci kad sam ju skinula.:eek:
jel sad "ono" vrijeme kad pada kosa? ili je ipak "samo" od stresa u tom slucaju cu se jos i oko toga nervirat jer nemam mehanizme za obranu od stresa :( :(
Jesi probala Plantur 39 od Dr. Kurt Wolfa???
Dragan76
21.06.2010., 10:12
Za sve one koji koriste Rogaine nasao sam zanimljiv clanak.
http://hubpages.com/hub/How-to-make-your-Rogaine-work-better
zrinkazg
21.06.2010., 13:31
jel zna tko molim vas koliko se čeka na pregled trihogramom na šalati i koliko košta?? ....
Ne košta ništa, ide na uputnicu, ali za to prvo moraš ići k njima da ti oni preporuče trihoskopiju, onda dobiš od doktorice opće prakse uputnicu. Ja sam ti bila davno na tome, i kolko se sjećam, dođeš odmah na red.
Mojoj sestri opada kosa, kada uzmem njenu četku za kosu puna je dlaka i sada je trebala ići kod doktora i on joj je rekao da nije ništa da je to samo sezonski no njoj je i dalje opadala kosa i ona je opet otišla kod doktora i opet joj je doktor rekao da je to sezonski i sada neznamo šta da radimo... molim pomozite
Meni isto katastrofalno opada baš u zadnje vrijeme. I mažem se ricinusom kad god se sjetim prije pranja. Pomaže mi samo kod boljeg rasta i kod novih vlasi (frizerka mi rekla), ali čini mi se da je baš u njemu i problem! Čim ga krenem stavljati, koliko god nježna bila, pri stavljanju mi otpada previše kose, a kamoli kad krenem prati kosu. Valjda se od njega sva polijepi, teža je i ispada. A općenito kosa više ispada kad je masna. Kamoli tek namazana uljem nekoliko sat (čak i preko noći nekad). Eto, hoćeš pomoći, dobiješ zlo.
A taj minoxidil od 2%, jel to ičemu služi ili je preblag?
Ne znam zašto mojoj mami doktorica nije htjela dati recept za to, za mene, govorila je da ne valja, čak i da je opasan. ???
kika123
22.06.2010., 16:10
tak je i meni od ricinusa bilo, em što sam je 3x morala šamponirat...
sve mi se čini da ću probat s minoxidilom pa kud puklo :D ni ne treba ti doktorica za recept, imaš u gradskoj ljekarni ili naručiš prek neta
buba_bara
22.06.2010., 21:37
Lako za sezonsko opadanje, nedostatak vitamina i minerala.. sve se to da "popraviti". Moja sestra i ja smo proćelave već godinama. Mislim da nitko ne može ni zamisliti kako je to kada je mlada žena u 20-ima proćelava ko neki muškarac u 50-ima. Tjeme nam je ko prorjeđena šuma. Napravile smo moguće pretrage, ne vidi se nigdje uzrok, sve je zdravo. Koristile razne preparate, uzalud bacile novac, pomoći nema. Nedavno sam upoznala čovjeka koji je vidovnjak. Pojma nisam imala šta je i čime se bavi, niti sam mu govorila o svom problemu, niti sam mu rekla da imam sestru. A on meni rekao vezano uz kosu "imaš urok isto kao i tvoja sestra" :lol:
patientia
22.06.2010., 23:44
I, koliko je trazio da skine urok?
buba_bara
23.06.2010., 16:53
Ništa nije tražio, kaže da je besplatno. Ma ne vjerujem ja u to baš previše. :ne zna:
patientia
23.06.2010., 18:45
Ma nije nitko bacio urok na tebe, ali pomislila sam da lik pokusava jos zaraditi na tvojoj nesreci.
Martinka
23.06.2010., 18:49
tak je i meni od ricinusa bilo, em što sam je 3x morala šamponirat...
sve mi se čini da ću probat s minoxidilom pa kud puklo :D ni ne treba ti doktorica za recept, imaš u gradskoj ljekarni ili naručiš prek neta
Meni minoxidil nije pomogao, odnosno pojavilo se nešto vrlo malo kose koja je bila puno tanja i slabija od ostatka normalne kose i to je ispalo skoro odmah kad sam prestala koristiti losion. Skupo je to bilo, a na kraju nikakva korist.
Sad sam na Rougj preparatima i ne vidim još nikakvo poboljšanje, a koristim ih nekih 3 mjeseca, možda malo duže. Jel još netko to koristi i kakva su iskustva?
buba_bara
23.06.2010., 20:25
Ma nije nitko bacio urok na tebe, ali pomislila sam da lik pokusava jos zaraditi na tvojoj nesreci.
Kaže on da urok nije bio namijenjen meni i sestri već nekome drugome, ali smo ga mi pokupile tako što smo stale na njega. Ja baš ne vjerujem u takve priče, ali nakon svih godina neuspješnog istraživanja uzroka ćelavosti, ponekad se zapitam "a što ako je stvarno u pitanju urok". Sigurna sam u to da se ljudi bave urocima jer sam vidjela vlastitim očima kako neke susjede "copraju" drugima, a i moja pokojna baba se bavila time.
patientia
23.06.2010., 21:44
Ma niste pokupile nikakav urok, a jos gore, ako se zivcirate, mozete pogorsati situaciju. Ako vise opada ljeti, mozda je stvar u normalnom linjanju, to se meni dogadja.
buba_bara
23.06.2010., 22:45
Ma niste pokupile nikakav urok, a jos gore, ako se zivcirate, mozete pogorsati situaciju. Ako vise opada ljeti, mozda je stvar u normalnom linjanju, to se meni dogadja.
Sezonsko opadanje traje kratko, tako da to kod mene i nje nije uzrok. Kod mene prorjeđenost traje 7 godina, a kod sestre još duže, jer ona je starija. Vjerojatno je to nasljedna proćelavost, na tatu, tako nas dvije mislimo. Mada stručnjaci kažu da je nemoguće da žene naslijede ćelavost. Moguća je ćelavost ako su hormoni poremećeni, ali hormoni su nam u redu. Jednostavno se ne može otkriti uzrok. Nekada smo se živcirale, ali više ne, jednostavno smo naučile živjeti s time. Nekako to prikrivamo tapiranjem i češljanjem na stranu.
jagoda@
28.06.2010., 10:52
Ja nemam problema sa ispadanjem kose, ali je jako slaba i jako jako sporo raste.
Pila sam već svakakva vitamine, i nevidim nekoga učinka.
Pa ako može neka preporuka
SekaSis
30.06.2010., 17:42
Primjetim da je svaka dlaka puno tanja pri korijenu nego pri vrhu vlasi, skoro duplo. Da li je to normalno jer ipak dlaka raste i tako biva sve jaca ili bi cijela trebala biti iste debljine ? Mozda mi otpada zbog slabog korijena :ne zna:. Daj pogledajte kad vam ispadne koja vlas kakve je debljine :D.
a kako uopće objasniti to "sezonsko opadanje".? zbog čega dolazi do toga? zašto bi kosa znala koje je godišnje doba ili osjetila? pogotovo sad kad ljeto ni nije ljeto zbog temperatura... a meni sad baš jako opada...
SekaSis
30.06.2010., 20:25
a kako uopće objasniti to "sezonsko opadanje".? zbog čega dolazi do toga? zašto bi kosa znala koje je godišnje doba ili osjetila? pogotovo sad kad ljeto ni nije ljeto zbog temperatura... a meni sad baš jako opada...
I meni sad ispada puno vise nego u 3., 4. mjesecu. Pokusavam se sjetiti kako je bilo prijasnjih godina i mislim da sam jedne godine takoder imala to ljetno linjanje. A najvise me zivcira kad ljudi kazu kosa najvise opada u jesen i proljece, a neki kazu ma u ljeto se linjamo...Ispada da je to normalno kroz sva godisnja doba :rolleyes:.
patientia
30.06.2010., 20:31
Vjerojatno ima vise veze s kolicinom dnevnog svjetla nego s temperaturama.
da, svako doba je linjanje.. sad i neka količina svjetla, a bože, koje gluposti. kao, sad ima puno svjetla pa ispada, a kad ide prema zimi, ima manje svjetla pa ispada. ma gluposti, glupa kosa...
patientia
30.06.2010., 21:00
U biti, ako je stvar u kolicini svjetla, onda je zbog premalo melatonina, a melatonin se moze kupiti bez recepta i sluzi protiv jet laga... Ne tvrdim da melatonin moze pomoci protiv opadanja kose, trebalo bi ispitati.
U biti, ako je stvar u kolicini svjetla, onda je zbog premalo melatonina, a melatonin se moze kupiti bez recepta i sluzi protiv jet laga... Ne tvrdim da melatonin moze pomoci protiv opadanja kose, trebalo bi ispitati.
Eto, sto stvari. živcira me ta glupa kosa i ti glupi razlozi što ispada. ispadne mi milijarda vlasi, a treba godinu dana da naraste do te dužine koliko je ispala. a dok naraste, još će se i polomiti i ispasti... bože, sto stvari! glupa kosa.
ali, volim ju :)
BOK,JA SAN MUŠKO!moj problem je također opadanje kose,ali samo pri pranju.Kosu perem svaki dan!Razlog?
-pa zbog nekih stresnih situacija u životu od prije nekih 3 godine,kosa je od jednom poćela bit sve tanja i tanja.ima san problema sa sebo.dermatirisom(nick heheh),a dva dermatologa u kojih san bio rekli su mi da iman gustu kosu!
Poanta svega je da mi je kosa izgubila na obujmu,kose ima ,ali je obujam nikakav,a svi dermatolozi mi tvrde suprotno,no oni nemaju moje slike do otprije 3 godine.Inače san ima dugu kosu i oćito ne ćelavin jer bih se u zadnje dvi godine to vidilo,a meni kosa uvik ista.
Kosa koja ispada ispada sa korjenom,onom kuglicom na kraju dlake,svaka dlaka koja ispadne ima uredan korjen,ali vidin da ispadaju i dlake 0d cca 3-4 cm,a inače iman malo dužu kosu..i te dlake ne bi smjele ić van.Cura je jedna gori pisala o telogenom effluviumu ,pa ne znan je li to možda moj problem ili ne daj bože kakav poremećaj u organizmu.
evo drage moje dame,molin vaše mišljenje!hvala!
buba_bara
03.07.2010., 10:52
BOK,JA SAN MUŠKO!moj problem je također opadanje kose,ali samo pri pranju.Kosu perem svaki dan!Razlog?
-pa zbog nekih stresnih situacija u životu od prije nekih 3 godine,kosa je od jednom poćela bit sve tanja i tanja.ima san problema sa sebo.dermatirisom(nick heheh),a dva dermatologa u kojih san bio rekli su mi da iman gustu kosu!
Poanta svega je da mi je kosa izgubila na obujmu,kose ima ,ali je obujam nikakav,a svi dermatolozi mi tvrde suprotno,no oni nemaju moje slike do otprije 3 godine.Inače san ima dugu kosu i oćito ne ćelavin jer bih se u zadnje dvi godine to vidilo,a meni kosa uvik ista.
Kosa koja ispada ispada sa korjenom,onom kuglicom na kraju dlake,svaka dlaka koja ispadne ima uredan korjen,ali vidin da ispadaju i dlake 0d cca 3-4 cm,a inače iman malo dužu kosu..i te dlake ne bi smjele ić van.Cura je jedna gori pisala o telogenom effluviumu ,pa ne znan je li to možda moj problem ili ne daj bože kakav poremećaj u organizmu.
evo drage moje dame,molin vaše mišljenje!hvala!
Suosjećam s tobom... I meni isto već godinama opada mlada kosa dužine 1-5 cm, a to ne bi smjelo tako biti. Baš sam danas na češlju vidjela desetak malih vlasi, otprilike 3 cm. Nakon svih mogućih pretraga, doktori su "digli ruke" od svega i rekli da je to valjda nasljedno. Neki su čak rekli da možda zbog viška sebuma korijen doslovno pliva u masnoći, te zbog toga "omekša" i vlasi opadaju, a hranjive tvari (vitamini, minerali itd.) zbog pretjerane masti ne mogu doći do korijena, pa kosa navodno oslabi i ispadne. Gledali su mi vlasište kamerom i stvarno sve pliva u masnoći. Odvratno za vidjeti. No nitko nije mogao sto posto utvrditi da gubim kosu nasljedno ili zbog masnoće.
Ako se nikako ne može pronaći uzrok gubitka kose, mislim da je najbolje pomiriti se s time, ili nabaviti dobru periku. :D
Svjetlana_Zageb
22.07.2010., 15:32
Evo da Vam opišem kako sam burazu pomogla u sprečavanju kod ispadanja kose, naime, krenula mu je odjednom ispadati u kasno proljeće - tamo negdje u 5-6 mjesecu.
Isprobao je dosta ovih skupih šampona protiv ispadanja u ljekarnama, bilo je rezultata, ali ne baš očekivanih.
On se šiša u frizerskom salonu Srećko&Nina gdje su mu preporučili kompletan tretman protiv ispadanja i zaista se pokazao kao uspješan, baš sam se ugodno iznenadila...
Napravili su mu prvo piling vlasišta, digli su mu svu staru kožu, oprali šamponom protiv ispadanja, te nakon toga svega stavili ampulu koju poslije nisu ispirali...
Rekao je da ga je dosta peklo vlasište nakon ampule, ali i logično je obzirom da je koža vlasišta nježna, a netom prije toga je napravljen piling!
Dalje su mu prodali taj šampon i stavlja si losion iz ampule prvih par mjeseci po čini mi se 3 puta tjedno i nakon mjesec dana kosa mu je u potpunosti prestala ispadati, ali i dalje pere sa tim šamponom kosi i stavlja si losion i dalje.
Mislim da si je on našao rješenje, u salonu su to više nego stručno napravili!!!
Toplo ih mogu preporučiti, a tam se može valjda i nabaviti taj šampon, a vjerujem i u Trilabu, obzirom da je od artega
Svjetlana_Zageb
22.07.2010., 15:36
Suosjećam s tobom... I meni isto već godinama opada mlada kosa dužine 1-5 cm, a to ne bi smjelo tako biti. Baš sam danas na češlju vidjela desetak malih vlasi, otprilike 3 cm. Nakon svih mogućih pretraga, doktori su "digli ruke" od svega i rekli da je to valjda nasljedno. Neki su čak rekli da možda zbog viška sebuma korijen doslovno pliva u masnoći, te zbog toga "omekša" i vlasi opadaju, a hranjive tvari (vitamini, minerali itd.) zbog pretjerane masti ne mogu doći do korijena, pa kosa navodno oslabi i ispadne. Gledali su mi vlasište kamerom i stvarno sve pliva u masnoći. Odvratno za vidjeti. No nitko nije mogao sto posto utvrditi da gubim kosu nasljedno ili zbog masnoće.
Ako se nikako ne može pronaći uzrok gubitka kose, mislim da je najbolje pomiriti se s time, ili nabaviti dobru periku. :D
Barem malo može pomoći, moj buraz je uspio, čak mu se pod micro kamerom vidi nova kosa! Nije baš bujna, ali ako ništa barem je spriječio ispadanje!
Pisala sam već tu o tom problemu...
Za ove u Simplu znam da drže te artego hair professional proizvode... nema ih nigdje za kupiti osim u nekim frizerskim salonima... (trilab ,simple, srećko&nina u Zagrebu)
Salieri
31.07.2010., 18:12
Imam nekoliko pitanja :)
Gdje je najbolje (najjeftinije) kupovati minoxidil 5%? Nasao sam na internetu ovu stranicu kao dosta jeftinom http://www.minoxidildirect.com/. Posto je to u Americi, zanima me koliko jos kosta carina i prijevoz brodom? Kako se to moze platiti, preko interneta ili se moze i prilikom preuzimanja paketa? Kuda stize taj paket i da li je netko od vas narucivao s te stranice? Napisite s koje stranice vi narucujete i koja je pouzdana.
I pitanje u vezi Alomaxa - koliko sam skuzio, to je hrvatski proizvodac minoxidila? Da li je isti kao i ovaj "originalni" ili je losiji/bolji? Koliko sam vidio, puno je skuplji. Gdje se on moze kupiti sve i da li treba kakav recept?
Evo, molio bih vas da mi odgovorite :top:
Martinka
01.08.2010., 23:17
Imam nekoliko pitanja :)
Gdje je najbolje (najjeftinije) kupovati minoxidil 5%? Nasao sam na internetu ovu stranicu kao dosta jeftinom http://www.minoxidildirect.com/. Posto je to u Americi, zanima me koliko jos kosta carina i prijevoz brodom? Kako se to moze platiti, preko interneta ili se moze i prilikom preuzimanja paketa? Kuda stize taj paket i da li je netko od vas narucivao s te stranice? Napisite s koje stranice vi narucujete i koja je pouzdana.
I pitanje u vezi Alomaxa - koliko sam skuzio, to je hrvatski proizvodac minoxidila? Da li je isti kao i ovaj "originalni" ili je losiji/bolji? Koliko sam vidio, puno je skuplji. Gdje se on moze kupiti sve i da li treba kakav recept?
Evo, molio bih vas da mi odgovorite :top:
Mislim da je besmisleno naručivati preko interneta iz Amerike nešto što se može i kod nas u svakoj ljekarni kupiti. Postoji više proizvođača, naziv je različit, ali sastav isti. Ja sam koristila Pilfud, 2%, plaćala sam oko 80 kn bočicu u BiH, kod nas je duplo skuplje. Treba recept, ali budući da se plaća u cijelosti, može i bez.
Nažalost, sve je to bilo uzalud jer mi apsolutno ništa nije pomogao taj losion.
davitoni
10.08.2010., 11:24
meni je kosa jako ispadala tri mjeseca poslije poroda, tijekom cijelog dojenja, poslije dojenja je prestala, pretpostavljam da to ima veze sa hormonima, pa se raspitajte kod liječnika u tom smjeru...
kokoshka
18.08.2010., 14:04
neki dan sam nabasala na stranicu gdje je nešto pisalo za rogaine, i sad, na kraju objašnjenja kako to pomaže, bla bla..piše ova rečenica: Pažnja: pacijenti koji su izgubili "vrećice" za rast kose ne mogu obnoviti rast i ponovo regenerirati "vrećice". ne kuzim, kakve vrećice????
školjka01
19.08.2010., 20:19
Pozdrav svima ! Evo da vam se pridruzim sa problemom kojeg imate i vi!
Meni kosa opada godinama al i raste i zdrava je....ali u posljednjoj godini mi opada mnogo vise,a posljednja dva mjeseca skoro u pramenovima! Prije sam koristila Vichy sampon10e i ampule36e i to mi je pomoglo al kako se sampon brzo trosi to mi se cinilo skupo pa sam odustala......i prije nekoliko dana sam otisla u apoteku i gospodja mi je objasnila da na nacin na koji meni opada da to najvise dolazi iznutra,a najvise od stresa,nerovze i nedostatka vitamina, a ja takodjer svako tri mjeseca mijenjam klimu! Nakon toga mi je preporucila PHYTO Paris proizvode i ja sam kupila kapsule jer mi je rekla da trebam iznutra nesto korisiti! Sad me zanima imate li vi iskustva sa ovim prizvodima i kakva su!
Hvala unaprijed!
Pozdrav svima ! Evo da vam se pridruzim sa problemom kojeg imate i vi!
Meni kosa opada godinama al i raste i zdrava je....ali u posljednjoj godini mi opada mnogo vise,a posljednja dva mjeseca skoro u pramenovima! Prije sam koristila Vichy sampon10e i ampule36e i to mi je pomoglo al kako se sampon brzo trosi to mi se cinilo skupo pa sam odustala......i prije nekoliko dana sam otisla u apoteku i gospodja mi je objasnila da na nacin na koji meni opada da to najvise dolazi iznutra,a najvise od stresa,nerovze i nedostatka vitamina, a ja takodjer svako tri mjeseca mijenjam klimu! Nakon toga mi je preporucila PHYTO Paris proizvode i ja sam kupila kapsule jer mi je rekla da trebam iznutra nesto korisiti! Sad me zanima imate li vi iskustva sa ovim prizvodima i kakva su!
Hvala unaprijed!
nisam koristila phyto, ali njega dosta hvale kao firmu. od kapsula protiv ispadanja su mi se jako dobrima pokazale kal hair force (180kn) i das gesunde plus haar vital (dm , 20kn). phyto kapsule u sebi sadrže i omega masne kiseline, a to ove ne sadrže. predlažem ti da odeš kod doktora i da izvadiš krv, a i možda te pošalje na trihogram. po ovome što si napisala sto posto sam sigurna da je uzrok iznutra. a ne znam ima li ti smisla davati novce na kojekakve kapsule sve dok ne saznaš uzrok. sretno!
školjka01
20.08.2010., 22:03
nisam koristila phyto, ali njega dosta hvale kao firmu. od kapsula protiv ispadanja su mi se jako dobrima pokazale kal hair force (180kn) i das gesunde plus haar vital (dm , 20kn). phyto kapsule u sebi sadrže i omega masne kiseline, a to ove ne sadrže. predlažem ti da odeš kod doktora i da izvadiš krv, a i možda te pošalje na trihogram. po ovome što si napisala sto posto sam sigurna da je uzrok iznutra. a ne znam ima li ti smisla davati novce na kojekakve kapsule sve dok ne saznaš uzrok. sretno!
Ej hvala ti na odgovoru.... Pa vidim ja da se meni kosa masti nenormalno odkad ih pijem, sad dali ima veze sa tim masnim kiselinama neznam al to mi prvo pade na pamet kad sam procitala tvoj text...Da zaboravila sam napisati da su ove tablete kostale 370 kuna pa iz tog razloga sam pitala dali imate iskustva jer ovo ispada skuplje od vichya.. Al morala sam jer mi je rekla da je definitivno iznutra uzrok, a i radi se o mojoj glavi!
A jesul te masne kiseline bitne dosta za kosu?
u appoteci su mi preporucili phyto, punu torbu proizvoda sam kupila, to me koštalo oko 1300,00kn za otprilike 3 mjeseca!!! Svaki put sam za pranje kose trošila ok sat vremena, dok asm sve te proizvode i faze pranja izredala, i stvarno je pomoglo, kosa mi je bila sjajnija, podatna, i nije više ispadala!!! Super!! ALI!!! kad se je sve to potrošilo, trebalo je opet otprilike toliko love potrošit na proizvode za daljnje rješavanje problema i održavanje postignutog!!!
Sve super, sve ok, ali meni ipak preskupo, uz dvoje male djece!!!
I kaok sam prestala koristit jednan po jedan proizvod,tako se je i problem vraćao!!!
Uglavnom, sve pohvale, ali skupo, i dok sve to izredaš na kosu, prođe vrijeme...
Nedavno sam dosla ssasvim slučajno do kozmetike JUST, koja je skroz prirodna i sadrzi biljke koje su uzgojene divlje, znači, bez pesticida i ostalih preparata...uglavnom, koristim njihov šampon za regeneraciju, kosa mi ne više otpada, čvrsta je i sjajna, i to samo uz šampon, bez regeneratora, dok prije ne bi mogla kosu rasčešljat bez regeneratora!!! Sretna sam, i brzo gotova sa pranjem!!! Dakako imaju i ostale proizvode, tipa maske i ampule za kosu, i to mi koristi prijateljica čija je kosa od farbe dosta osušena i lomljiva, kaže da je super!!!! Svakako preporučujem!!!!
školjka01
22.08.2010., 14:29
u appoteci su mi preporucili phyto, punu torbu proizvoda sam kupila, to me koštalo oko 1300,00kn za otprilike 3 mjeseca!!! Svaki put sam za pranje kose trošila ok sat vremena, dok asm sve te proizvode i faze pranja izredala, i stvarno je pomoglo, kosa mi je bila sjajnija, podatna, i nije više ispadala!!! Super!! ALI!!! kad se je sve to potrošilo, trebalo je opet otprilike toliko love potrošit na proizvode za daljnje rješavanje problema i održavanje postignutog!!!
Sve super, sve ok, ali meni ipak preskupo, uz dvoje male djece!!!
I kaok sam prestala koristit jednan po jedan proizvod,tako se je i problem vraćao!!!
Uglavnom, sve pohvale, ali skupo, i dok sve to izredaš na kosu, prođe vrijeme...
Nedavno sam dosla ssasvim slučajno do kozmetike JUST, koja je skroz prirodna i sadrzi biljke koje su uzgojene divlje, znači, bez pesticida i ostalih preparata...uglavnom, koristim njihov šampon za regeneraciju, kosa mi ne više otpada, čvrsta je i sjajna, i to samo uz šampon, bez regeneratora, dok prije ne bi mogla kosu rasčešljat bez regeneratora!!! Sretna sam, i brzo gotova sa pranjem!!! Dakako imaju i ostale proizvode, tipa maske i ampule za kosu, i to mi koristi prijateljica čija je kosa od farbe dosta osušena i lomljiva, kaže da je super!!!! Svakako preporučujem!!!!
Drago mi je da si podijelila iskustvo. Dali si mozda koristila i Phyto kapsule!
Gdje se ima kupiti taj sampon Just i koliko kosta?
Ej hvala ti na odgovoru.... Pa vidim ja da se meni kosa masti nenormalno odkad ih pijem, sad dali ima veze sa tim masnim kiselinama neznam al to mi prvo pade na pamet kad sam procitala tvoj text...Da zaboravila sam napisati da su ove tablete kostale 370 kuna pa iz tog razloga sam pitala dali imate iskustva jer ovo ispada skuplje od vichya.. Al morala sam jer mi je rekla da je definitivno iznutra uzrok, a i radi se o mojoj glavi!
A jesul te masne kiseline bitne dosta za kosu?
pa masne kiseline su bitne za kosu i kožu, ali ako jedeš ribu i jaja mislim da ti neće faliti organizmu. jedi konzervu tune i 3-4 jaja tjedno i mislim da ti više ne treba. omega masnih kiselina ti još ima u lanenom i maslinovom ulju(dodaj ga u salate) i u sjemenkama i orašastim plodovima.
patientia
22.08.2010., 16:08
Omega 3 bas i nema u maslinovom ulju, ono je bogato jednostruko nezasicenim kiselinama. Ali, ima ih u repicinom i sojinom ulju. Od orasastih plodova znacajnijih kolicina ima samo u orasima (ovim europskim, ne u pekan i slicnim orasima). Takodjer, ima ih u zelenom lisnatom povrcu, i ostalom povrcu, tako da 1.1g na dan, koliko je RDA, stvarno nije problem skupiti. Tuna se ne preporucuje zbog metilzive, a FDA ne preporucuje da se dnevno uzima vise od 3g omega3 iz ribe. I sjemenke konoplje su bogate omega3 masnim kiselinama. U svakom slucaju, predlazem koristenje nekog softvera (ili sajta) za pracenje unosa nutrijenata poput CRON-o-Metra: www.spaz.ca/cronometer
od phyto sam koristila šampon, regenerator, ampule, jos neku tekućinu za korijen kose i kremu za sjaj, i sve tako redom...kapsule nisam pila.
Stvarno je pomoglo, ali opet govorim, previše posla i previše love, e sad kako za koga!
Šampon od Justa za regeneriranje mi košta 145 kn, i traje mi više od mjesec dana, maska dođe 140,00, a ampule 203,00, znam da je sve super, jer koristi moja prijateljica, i nakon toga joj je kosa oživila!! Ja sam samo sretna da mi više ne pada u onoj količini ko prije, nabrojim 10 vlasi tokom pranja!!!!
Ja to kupujem direktno od jedne gospođe, a inače se reklamira po prezentacijama, jer možes isprobat odmah, kako i njihove druge proizvode. za sad sam, uglavnom prezadovoljna, i cijena mi je stvarno super!!!!
Qucijic
22.08.2010., 23:50
glb, čini se da imam alopeciju.:(
imali smisla da koristim ikakve preparate, koristi li išta?:rolleyes:
glb, čini se da imam alopeciju.:(
imali smisla da koristim ikakve preparate, koristi li išta?:rolleyes:
prvo obavi preglede kod doktora, a onda kupuj preparate, da bezveze ne bacaš novce dok ne saznaš uzrok. ja sam imala problema sa ispadanjem, ali nije došlo niti blizu alopecije. imaš temu alopecija ja mislim u dijelu zdravlje na forumu pa vidi tamo kakva su iskustva s preparatima i dermatolozima
kokoshka
24.08.2010., 10:59
neki dan sam nabasala na stranicu gdje je nešto pisalo za rogaine, i sad, na kraju objašnjenja kako to pomaže, bla bla..piše ova rečenica: Pažnja: pacijenti koji su izgubili "vrećice" za rast kose ne mogu obnoviti rast i ponovo regenerirati "vrećice". ne kuzim, kakve vrećice????
ponovno kvotam sebe ako vam je slučajno promaklo da mi odgovorite ak znate :mig:
guglam, al niš mi osim ovog ne izbacuje za te "vrećice":ne zna:
ponovno kvotam sebe ako vam je slučajno promaklo da mi odgovorite ak znate :mig:
guglam, al niš mi osim ovog ne izbacuje za te "vrećice":ne zna:
jedino što bi vrećice mogle biti su folikuli vlasi. jer znam da kad se osobama trajno ošteti korijen vlasi tj.folikul da onda nema regeneracije niti oporavka. eventualno u obzir dolazi presađivanja kose.
kokoshka
25.08.2010., 13:55
tnx :) kako to mogu provjeriti, jesu li mi folikule oštećene ili ne? naime, meni zadnje vrijeme jako opada kosa, ali mi ne raste nova, to mi je reklo nekoliko gđa u ljekarni na pregledu kose mikrokamerom, nisam vjerovala jednoj pa sam otišla na još nekoliko mjesta na pregled. bila sam pred par godina na šalati kod dermatologa zbog masnog tjemena, tad sam provjerila hormone štitnjače i spolne hormone koji su bili ok, doktorica mi je rekla da je sve u redu, tutnula mi u ruke prospekt za neki šampon iz ljekarne i šutnula me van iz ordinacije. ful me razočaralo to što nije išla dalje istraživati pa nakon toga nikad više nisam ni išla dermatologu.
Death-of-Art
26.08.2010., 09:56
meni je kosa jako ispadala tri mjeseca poslije poroda, tijekom cijelog dojenja, poslije dojenja je prestala, pretpostavljam da to ima veze sa hormonima, pa se raspitajte kod liječnika u tom smjeru...
kaj onda da odustanem od minivala dok još dojim?
meni je poslije poroda jako ispadala.
sad je prošlo godinu dana. još uvijek dojim. ali ispada u malo manjoj mjeri nego prije no opet mi je to previše jer se probudim ujutro i uvijek po krevetu i jastuku ima dlaka. :(
tnx :) kako to mogu provjeriti, jesu li mi folikule oštećene ili ne? naime, meni zadnje vrijeme jako opada kosa, ali mi ne raste nova, to mi je reklo nekoliko gđa u ljekarni na pregledu kose mikrokamerom, nisam vjerovala jednoj pa sam otišla na još nekoliko mjesta na pregled. bila sam pred par godina na šalati kod dermatologa zbog masnog tjemena, tad sam provjerila hormone štitnjače i spolne hormone koji su bili ok, doktorica mi je rekla da je sve u redu, tutnula mi u ruke prospekt za neki šampon iz ljekarne i šutnula me van iz ordinacije. ful me razočaralo to što nije išla dalje istraživati pa nakon toga nikad više nisam ni išla dermatologu.
meni je prošle godine u ovo vrijeme jače opadala kosa i otišla sam isto na taj pregled mikrokamerom i stvarno se vidjelo malo novih vlasi. u međuvremenu se ispadanje dosta smanjilo, a nove vlasi sam na glavi uočila tek u 1.mjesecu kako strše ko mali sateliti(znači tek nakon 5-6 mjeseci). koristila sam vichy šampon i ampule, pila kal, forcapil, supradyn i sad pijem das gesunde plus iz dm-a koje su mi super , a i najjeftinije su. ne znam kako točno uoče da su folikuli propali, ali možeš jedino od doktorice zatražiti uputnicu za trihogram. isčupaju ti 70-100 vlasi s glave i gledaju ih pod lupom ili mikroskopom i procijenjuju u kojoj fazi rasta su vlasi. pa možda tako mogu zaključiti nešto o ispadanju.
ali nikako nemoj kupovat rougj - bila kod žene iz te firme na pregledu mikrokamerom i žena stvarno nema pojma o kosi. imam suhu kosu i povremeno suhu perut, a ona je mene išla uvjeravat kako mi je vlasište silno masno i da mi guši korijen vlasi i da je ispadanje moj problem ,a ne njezin i da će mi nastavit ispadat kosa ako ne kupim onu njihovu čisteću pjenu. znam više od nje o kozmetici i kosi tako da me ništa šta mi je ona rekla nije uplašilo, ali vjerujem da ljudima tako utjera strah u kosti i uvali im tu pjenu. a po sastavu pjene sam skužila da je užasno agresivna za vlasište - to ne bi ni mrtva stavila na glavu.
Zmijica
26.08.2010., 14:30
kaj onda da odustanem od minivala dok još dojim?
Ne znam za minival, al meni se kosa vratila na staro tek 6 mj nakon prestanka dojenja.
Nisam tad obraćala pažnju, ali definitivno mi je rasla sporije i slabija.
A 6 mj nakon poroda toliko mi je ispadala da sam se ošišala na ježa.
Nisam mogla podnijet da mi dijete dohvati kosu, a u rukama mu ostane hrpetina dlaka :o
kokoshka
26.08.2010., 17:18
meni je prošle godine u ovo vrijeme jače opadala kosa i otišla sam isto na taj pregled mikrokamerom i stvarno se vidjelo malo novih vlasi. u međuvremenu se ispadanje dosta smanjilo, a nove vlasi sam na glavi uočila tek u 1.mjesecu kako strše ko mali sateliti(znači tek nakon 5-6 mjeseci). koristila sam vichy šampon i ampule, pila kal, forcapil, supradyn i sad pijem das gesunde plus iz dm-a koje su mi super , a i najjeftinije su. ne znam kako točno uoče da su folikuli propali, ali možeš jedino od doktorice zatražiti uputnicu za trihogram. isčupaju ti 70-100 vlasi s glave i gledaju ih pod lupom ili mikroskopom i procijenjuju u kojoj fazi rasta su vlasi. pa možda tako mogu zaključiti nešto o ispadanju.
ali nikako nemoj kupovat rougj - bila kod žene iz te firme na pregledu mikrokamerom i žena stvarno nema pojma o kosi. imam suhu kosu i povremeno suhu perut, a ona je mene išla uvjeravat kako mi je vlasište silno masno i da mi guši korijen vlasi i da je ispadanje moj problem ,a ne njezin i da će mi nastavit ispadat kosa ako ne kupim onu njihovu čisteću pjenu. znam više od nje o kozmetici i kosi tako da me ništa šta mi je ona rekla nije uplašilo, ali vjerujem da ljudima tako utjera strah u kosti i uvali im tu pjenu. a po sastavu pjene sam skužila da je užasno agresivna za vlasište - to ne bi ni mrtva stavila na glavu.
meni su prvi put rekli da mi kosa ne raste u 3.mj ove godine, a pojačano ispadanje sam uočila u 6.mj. kose je bilo svuda, u hrani, u kolačima, na svim mjestima u kući gdje sam se kretala, uzas, daj zamisli kad skuhaš ručak pa ti dečko unutra nađe kosu! strašno! baš se jadno zbog tog osjećam, oćelavit ću kroz godinu dvije dok mi sva kosa ispadne, ako mi nova ne raste.ja sam pila forcapil i odlakavila sam na svim mogućim mjestima osim na glavi!
ono što mi je prije pomagalo su bili o'rising proizvodi, ali sad više ni to, nova kosa se ne nazire nigdje!:(
kika123
26.08.2010., 21:25
meni su prvi put rekli da mi kosa ne raste u 3.mj ove godine, a pojačano ispadanje sam uočila u 6.mj. kose je bilo svuda, u hrani, u kolačima, na svim mjestima u kući gdje sam se kretala, uzas, daj zamisli kad skuhaš ručak pa ti dečko unutra nađe kosu! strašno! baš se jadno zbog tog osjećam, oćelavit ću kroz godinu dvije dok mi sva kosa ispadne, ako mi nova ne raste.ja sam pila forcapil i odlakavila sam na svim mogućim mjestima osim na glavi!
ono što mi je prije pomagalo su bili o'rising proizvodi, ali sad više ni to, nova kosa se ne nazire nigdje!:(
ja bi ti toplo preporučila rogaine 5% pjenu, naručiš, imaš i na e-bayu, mene izaslo oko 300kn za pakovanje od 3 komada za 3mj kao iako meni jedna bočica traje evo već mjesec i pol... isto mi je ispadala dosta kosa od lani nakon ljeta negdje i sve nešto slabo rasla :ne zna: onda se još stresiraš oko tog pa još gore..
onda sam masu stranica prošla i vidjela da stvarno dosta mladih cura pati od tog.
uglavnom, to je jedini dokazano učinkovit preparat. bar kod većine, ne garantiraju svima. što si mlađa i što se prije počne, rezultati su bolji a i na ženama općenito bolji neg kod muških.
ja sam koristila i prirodne preparate i vichy cijeli tretman i ništ.
sad s rogaine-om (to ti je isto što i minoxidil) nakon mjesec i pol uočavam MASU novih antenica, što je sigurno od toga jer ih je prije bilo neprimjetno i isto tako sam imala osjećaj da ništa ne raste.
to što pitaš za vrecice, to se misli na folikul dlake, al rijetko kome baš odumre osim kod opeklina i sl. uglavnom dolazi do sve tanjeg rasta kose.
rogaine ti radi na principu da odbacuje te slabe dlake i počinje novi ciklus rasta kose koja onda raste jača i otpornija. naravno kako se vremenom iz ciklusa u ciklus dlaka stanjivala tako ce i obrnuto, ne može odjednom izrast jaka.
ne znam jel znaš princip djelovanja, on ti ukratko produžava fazu života dlake tako da je duže na glavi, tako da istodobno imaš više kose na glavi, jel... i probudi ove neke ''uspavane'' folikule..
samo u početku zna malo jače opadat kosa jer slabu kosu zamjenjuje nova, al meni kad je vec itak padala, nije to bilo strasno..sad mi pada puno manje i očekujem vidljivu razliku u 3.mjesecu , kad kažu da se može primjetit.
ako te još nešto zanima, pitaj :mig:
Ja i dalje koristim Just šampon, raste mi nova kosa, bujnija je, sjajnija, i osjećam se super!!! Preeezadovoljna!!!! Uzela sam si i neke druge njihove preparate, za lice i neke kreme, ma super sve 5!!! Ne znam od kuda ste cure, ali kod nas u Istri se ovo bez problema nabavi, i stvarno su žene zadovoljne!!!!!
Mayalenna
27.08.2010., 22:51
Ja i dalje koristim Just šampon, raste mi nova kosa, bujnija je, sjajnija, i osjećam se super!!! Preeezadovoljna!!!! Uzela sam si i neke druge njihove preparate, za lice i neke kreme, ma super sve 5!!! Ne znam od kuda ste cure, ali kod nas u Istri se ovo bez problema nabavi, i stvarno su žene zadovoljne!!!!!Molim moderatorice da kazne forumašicu koja oglašava te just proizvode,to je radila i sa prošlim nickom..:rolleyes::flop:
blue~angelina
28.08.2010., 17:17
Omega 3 bas i nema u maslinovom ulju, ono je bogato jednostruko nezasicenim kiselinama. Ali, ima ih u repicinom i sojinom ulju. Od orasastih plodova znacajnijih kolicina ima samo u orasima (ovim europskim, ne u pekan i slicnim orasima). Takodjer, ima ih u zelenom lisnatom povrcu, i ostalom povrcu, tako da 1.1g na dan, koliko je RDA, stvarno nije problem skupiti. Tuna se ne preporucuje zbog metilzive, a FDA ne preporucuje da se dnevno uzima vise od 3g omega3 iz ribe. I sjemenke konoplje su bogate omega3 masnim kiselinama. U svakom slucaju, predlazem koristenje nekog softvera (ili sajta) za pracenje unosa nutrijenata poput CRON-o-Metra: www.spaz.ca/cronometer
slažem se s postom. svakako ubaciti namirnice koje sadrže omega masne kiseline, ali i dodatke prehrani. najbolje je ulje boražine (ili boreča) ili lana. ona sadrže upravo one masne kiseline koje su potrebne i koži i kosi i noktima. kod nas na tržištu baš i nema nekih preparata sa uljem boražine. meni je poznat samo KAL, ali sa lanom ima više. laneno ulje se može naći i u jeftinijoj varijanti das gesunde plus ili biofarm, a ulje boražine sadrže i one haut vital od das gesunde plus (nisam 100% sigurna). koristila sam KAL i bile su odlične, ali svakako preskupe.
kokoshka
28.08.2010., 19:31
ja bi ti toplo preporučila rogaine 5% pjenu, naručiš, imaš i na e-bayu, mene izaslo oko 300kn za pakovanje od 3 komada za 3mj kao iako meni jedna bočica traje evo već mjesec i pol... isto mi je ispadala dosta kosa od lani nakon ljeta negdje i sve nešto slabo rasla :ne zna: onda se još stresiraš oko tog pa još gore..
onda sam masu stranica prošla i vidjela da stvarno dosta mladih cura pati od tog.
uglavnom, to je jedini dokazano učinkovit preparat. bar kod većine, ne garantiraju svima. što si mlađa i što se prije počne, rezultati su bolji a i na ženama općenito bolji neg kod muških.
ja sam koristila i prirodne preparate i vichy cijeli tretman i ništ.
sad s rogaine-om (to ti je isto što i minoxidil) nakon mjesec i pol uočavam MASU novih antenica, što je sigurno od toga jer ih je prije bilo neprimjetno i isto tako sam imala osjećaj da ništa ne raste.
to što pitaš za vrecice, to se misli na folikul dlake, al rijetko kome baš odumre osim kod opeklina i sl. uglavnom dolazi do sve tanjeg rasta kose.
rogaine ti radi na principu da odbacuje te slabe dlake i počinje novi ciklus rasta kose koja onda raste jača i otpornija. naravno kako se vremenom iz ciklusa u ciklus dlaka stanjivala tako ce i obrnuto, ne može odjednom izrast jaka.
ne znam jel znaš princip djelovanja, on ti ukratko produžava fazu života dlake tako da je duže na glavi, tako da istodobno imaš više kose na glavi, jel... i probudi ove neke ''uspavane'' folikule..
samo u početku zna malo jače opadat kosa jer slabu kosu zamjenjuje nova, al meni kad je vec itak padala, nije to bilo strasno..sad mi pada puno manje i očekujem vidljivu razliku u 3.mjesecu , kad kažu da se može primjetit.
ako te još nešto zanima, pitaj :mig:
ali ja sam čula da minoxidil ima neke nuspojave, nešto sa srcem je pisalo i pojma nemam što još pa me malo strah toga :ne zna:
osim toga, moja kosa ne ispada ono, da nabrojim 150 vlasi u jednom danu, ipak ispada manje, ali problem ne rasta nove kose mi je sad ful važnije za riješiti, jer ako mi ova otpada, a nova ne raste, za godinu ću bit ćelava :( ovo što si napisala da aktivira rast kose iz folikula koje su malo zakržljale mi je ful bitno, pa bi te molila da napišeš ako si imala nekih nuspojava vezanih za minoxidil osim tog pojačanog ispadanja u početku.
Drage moje, nikakav nick ni prije ni poslije, samo ovaj sada, može samo bit da je još netko bio zadovoljan sa proizvodima pa se izjasnio...a ako je ovo razmijena iskustva, kako bi to trebala napravit, znate"koristim neke proizvode, ne mogu vam otkrit ime, ali stavrno su mi pomogli" !!!! Bi li to onda odgovaralo?? Koliko vidim, svako toliko se spominju imena nekih brendova, to nije nikakvo reklamimranje, već otvorena razmjena iskustva!! Kako ćemo inače si pomoći!! Ja ne pozivam nikog na kupnju ni prodaju ničega, jednostavno sam podjelila svoje iskustvo, i jasno je da sam prezadovoljna, a vi ako hoćete primiti dobronamjeran savjet, dajte, ako ne, ne morate, svatko ima svoju savjest i sam odlučuje!!!!
Ja općenito, kad imam neki problem, voljna sam čut sva iskustva i prijedloge, učit na tuđim greškama, i na kraju ja svojom glavom odlučujem!!!!!!
A ako, vi, to niste sposobni, i drugi put, svakako zamolite moderatore i ne znam koga već, da vas očuva i brani od takvih kao što sam ja!!!:)
kika123
29.08.2010., 11:50
ali ja sam čula da minoxidil ima neke nuspojave, nešto sa srcem je pisalo i pojma nemam što još pa me malo strah toga :ne zna:
osim toga, moja kosa ne ispada ono, da nabrojim 150 vlasi u jednom danu, ipak ispada manje, ali problem ne rasta nove kose mi je sad ful važnije za riješiti, jer ako mi ova otpada, a nova ne raste, za godinu ću bit ćelava :( ovo što si napisala da aktivira rast kose iz folikula koje su malo zakržljale mi je ful bitno, pa bi te molila da napišeš ako si imala nekih nuspojava vezanih za minoxidil osim tog pojačanog ispadanja u početku.
ma u stvarno rijetkim slučajevima su tu nuspojave, ko i kod svakog lijeka...meni samo raste nova kosa kao nuspojava :D
nije ni meni puno ispadala, osim jedno razdoblje, ali mi se kroz vrijeme stanjila :ne zna:
mislim da nemaš kaj izgubit ako probaš. pratim i strane forume neke pa dosta mladih ženski to koristi i kao da im je sad žao što nisu i ranije počele a ne gubile i vrijeme i novce na gluposti
ines777
30.08.2010., 18:36
probajte sa folnom kiselinom.mojoj mami je opadala kosa pa su joj u ljekarni dali te tablete i puno su joj pomogle.
patientia
30.08.2010., 18:39
Da, folna kiselina je jedan od vitamina koje puno ljudi ne dobiva u preporucenoj dnevnoj kolicini. No, prije nego uzmete dodatak folne kiseline, pratite svoju prehranu u CRON-o-Metru ili slicnom alatu nekih tjedan dana, da ne bacite novac ukoliko je ipak dobivate dovoljno.
Qucijic
31.08.2010., 15:03
prvo obavi preglede kod doktora, a onda kupuj preparate, da bezveze ne bacaš novce dok ne saznaš uzrok. ja sam imala problema sa ispadanjem, ali nije došlo niti blizu alopecije. imaš temu alopecija ja mislim u dijelu zdravlje na forumu pa vidi tamo kakva su iskustva s preparatima i dermatolozima
hvala na odgovoru.:)
vidjela sam temu alopecija na zdravlju ali tamo ništa interesantnog ne piše, na ovoj temi ima više savjeta.:)
znam da uzrok može biti neko žarište tipa krajnici, zub, streptokok itd. ali najčešći uzrok je stres naravski tako da ću preskočiti lječnike.:o
za sad mi nije preozbiljna situacija ali želim spriječiti da ne postane ozbiljnije.
danas sam kupila aloe first po preporuci forumašice @tussanund, 170kn je, nadam se da će pomoći. također sam uzela šampon od krona-sumnjam da će što pomoći ali eto tek tako.... Također sam kupila nekakve vitamine pa što bude, javim za mjesec, dva pomaželi išta.
u ljekarni su mi preporučili i nekakav marbo aktivator. kažu da imaju odlične povratne informacije. to su nekakvi preparati za ponovni rast kose. ima lonsion, šampon i aktivator. pošto sam već uzela aloe first nisam taj aktivator, njega ću isprobati kad potrošim first.:)
Pozdrav svima!
I ja imam problema s prekomjernim ispadanjem kose koji traje već 9 godina. Tijekom faksa sam u jednom momentu odlučila i otići dermatologu, ali nakon svega propisanog od dermatologinje (Ducray šampon i losion), koji nisu baš polučili uspjeha i nakon Natural wealth i Merz dodataka prehrani, prestala sam s preparatima i pustila kosu nek pada:bonk: Sad mi je padanje opet počelo ići na živce pa eto krenuh u novu borbu:mirko: Naime, mlada kosa mi stalno raste (što se očituje u paperjastoj aureoli koja strši oko glave), ali živcira me konstantno ispadanje koje traje već 9 godina i konstanto održava tu aureolu:afro: Nikako da večina kose naraste na istu dužinu pošto ispada ispada i ispada. Sad sam tome odlučila stati na kraj:clint: Čitala sam i postove na ovoj temi i na temi o dodacima prehrani za kosu i nakon svega se odlučila za KAL Hair force kapsule i domaću tinkturu od korijena koprive. Kapsule koristim već 3 tjedna, a s tinkturom se maljam 4 dana dva puta dnevno. Kosu perem svaki drugi ili treći dan. E sad, nadam se da si nisam umislila (jer nisam brojala vlasi), ali po količini ispale kose nakon pranja, upol se je smanjila:lux:
kokoshka
31.08.2010., 18:30
vidjela sam temu alopecija na zdravlju ali tamo ništa interesantnog ne piše, na ovoj temi ima više savjeta.:)
znam da uzrok može biti neko žarište tipa krajnici, zub, streptokok itd. ali najčešći uzrok je stres naravski tako da ću preskočiti lječnike.:o
za sad mi nije preozbiljna situacija ali želim spriječiti da ne postane ozbiljnije.
danas sam kupila aloe first po preporuci forumašice @tussanund, 170kn je, nadam se da će pomoći. također sam uzela šampon od krona-sumnjam da će što pomoći ali eto tek tako.... Također sam kupila nekakve vitamine pa što bude, javim za mjesec, dva pomaželi išta.
u ljekarni su mi preporučili i nekakav marbo aktivator. kažu da imaju odlične povratne informacije. to su nekakvi preparati za ponovni rast kose. ima lonsion, šampon i aktivator. pošto sam već uzela aloe first nisam taj aktivator, njega ću isprobati kad potrošim first.:)
radije nemoj to koristiti, ja sam to kupila i ništa! samo me vlasište užasno svrbjelo jer je puno alkohola!
kokoshka
31.08.2010., 18:31
Pozdrav svima!
I ja imam problema s prekomjernim ispadanjem kose koji traje već 9 godina. Tijekom faksa sam u jednom momentu odlučila i otići dermatologu, ali nakon svega propisanog od dermatologinje (Ducray šampon i losion), koji nisu baš polučili uspjeha i nakon Natural wealth i Merz dodataka prehrani, prestala sam s preparatima i pustila kosu nek pada:bonk: Sad mi je padanje opet počelo ići na živce pa eto krenuh u novu borbu:mirko: Naime, mlada kosa mi stalno raste (što se očituje u paperjastoj aureoli koja strši oko glave), ali živcira me konstantno ispadanje koje traje već 9 godina i konstanto održava tu aureolu:afro: Nikako da večina kose naraste na istu dužinu pošto ispada ispada i ispada. Sad sam tome odlučila stati na kraj:clint: Čitala sam i postove na ovoj temi i na temi o dodacima prehrani za kosu i nakon svega se odlučila za KAL Hair force kapsule i domaću tinkturu od korijena koprive. Kapsule koristim već 3 tjedna, a s tinkturom se maljam 4 dana dva puta dnevno. Kosu perem svaki drugi ili treći dan. E sad, nadam se da si nisam umislila (jer nisam brojala vlasi), ali po količini ispale kose nakon pranja, upol se je smanjila:lux:
od kud ti ta tinktura? di to nabaviš? oćem i ja to probat :)
Ja iman sličnih problema.Volumen kose mi je smanjen u odnosu prije 3 godine.Na zadnjoj kontroli zbog SD kod dermatologa,on mi je rekao kao i svaki put da iman gustu kosu,ali ovaj put je čak napomenio da se vidi dosta mladih vlasi koje rastu.Kod mene je također taj problem da sve dlake nisu jednake duljine ,a bogami ni debljine pa mi je dermatolog reka da je to zbog lošije cirkulacije na pojedinim mjestima na glavi.Meni kosa tokom dana ne ispada mnogo,vrlo malo...moj se problem javi prilikom pranja kada mi se čini da ih više ispadne,doduše iman dužu malo kosu.
Sad san nedavno pra kosu tek treći dan i količina kose u kadi bila je ista kao i kad perem kosu svako drugi dan, a trebala bi bit veća..tako da san malo zbunjen..mislio san radi preventive ubacit malo vichyeve ampule ,a ja bih molio dotičnu gospođu da ako može napiše recept te prirodne tinkture i kako je najlakše nanosit na vlasište.
Hvala lipa!
Recept za tinkturu od koprive sam našla na temi o vitaminima i mineralima za kosu pa evo: u flašu od zimnice staviti suhi korijen koprive (kupiš u ljekarni, a ja sam, pošto živim na selu, sama počupala koprive u šumi i osušila i usitnila korijen), preliti rakijom tako da je malo iznad korijena. Staviti poklopac i ostaviti 2-3 tjedna da stoji uz povremeno mućkanje. Umjesto rakije može se koristiti alkohol koji kupiš u ljekarni,ali ga treba razrijediti vodom 50:50.
Tinktura je smećkaste boje i meni miriši ugodno, ne osjeti se jako rakija:) Ja sam je ulila u malu plastičnu bočicu koja ima suženi nastavak na vrhu i tak je nanosim na vlasište, a možeš i kupiti kapaljku pa s njom.
Imam jedno općenito pitanje. Kada se jednom pojave zalisci, npr. od čestog svezivanja kose u rep, dali oni ikada odu?
Odlično pitanje....zalisci znači nema kose i pitanje je jesu li folikuli živi i sposobni reproducirat vlas.Postoji nešto što se zove trakcijska alopecia...
Recept za tinkturu od koprive sam našla na temi o vitaminima i mineralima za kosu pa evo: u flašu od zimnice staviti suhi korijen koprive (kupiš u ljekarni, a ja sam, pošto živim na selu, sama počupala koprive u šumi i osušila i usitnila korijen), preliti rakijom tako da je malo iznad korijena. Staviti poklopac i ostaviti 2-3 tjedna da stoji uz povremeno mućkanje. Umjesto rakije može se koristiti alkohol koji kupiš u ljekarni,ali ga treba razrijediti vodom 50:50.
Tinktura je smećkaste boje i meni miriši ugodno, ne osjeti se jako rakija:) Ja sam je ulila u malu plastičnu bočicu koja ima suženi nastavak na vrhu i tak je nanosim na vlasište, a možeš i kupiti kapaljku pa s njom.
a jeli ti to isuši vlasište? jer to su alkohol i kopriva u tinkturi, a oboje inače isušuje.
Meni nije isušila vlasište. No meni se kosa masti pa ne znam kako bi reagiralo osjetljivije vlasište:ne zna:
kokoshka
06.09.2010., 15:10
danas sam bila na pregledu vitamina i minerala u ljekarni. ajme meni! već dosta dugo mi je prehrana loša i osjećam se loše, ali zbilja nisam očekivala ovako loše rezultate. fali mi vitamina h, b kompleks, vitamina c, e, i cinka. magnezij, selen, omege, kalcij, krom i koenzim q10 su mi ok. ne znam...moguće je da mi ne raste nova kosa i ispada ova sirota koju imam zbog nedostatka tih vitamina, al opet...pila sam forcapil tri mj i odlakavila sam svugdje osim na kosi. ne znam sad da li da se opet upustim u vitaminizaciju?
@ejla - hvala za recept, ali mislim da ga neću isprobavati jer ima alkohola puno a to će mi isušiti vlasište jako.
patientia
06.09.2010., 15:31
Kakav pregled? Ako su te pikali elektrodama po akupunkturnim tockama, to je glupost, nemoj nasjesti i kupiti sto ti preporuce.
Hurricane_1
06.09.2010., 16:14
Mene zanima dali je itko primjetio da mu rastu dlake na ostalim dijelovima tijela od koristenja tableta za jacanje kose. kupio sam inneov kapsule i prestao sam ih piti jer se bojim da cu postat orangutan :D
danas sam bila na pregledu vitamina i minerala u ljekarni. ajme meni! već dosta dugo mi je prehrana loša i osjećam se loše, ali zbilja nisam očekivala ovako loše rezultate. fali mi vitamina h, b kompleks, vitamina c, e, i cinka. magnezij, selen, omege, kalcij, krom i koenzim q10 su mi ok. ne znam...moguće je da mi ne raste nova kosa i ispada ova sirota koju imam zbog nedostatka tih vitamina, al opet...pila sam forcapil tri mj i odlakavila sam svugdje osim na kosi. ne znam sad da li da se opet upustim u vitaminizaciju?
@ejla - hvala za recept, ali mislim da ga neću isprobavati jer ima alkohola puno a to će mi isušiti vlasište jako.
ti pregledi po ljekarnama što se tiče vitaminsko-mineralnog statusa su totalna glupost. to ti nikako ne može pokazati stanje u organizmu. htjela sam i ja jednom ići al kad sam vidjela metodu, opalila sam se smijati. došlo mi je da nešto kažem toj ženski kaj je radila to, al nisam htjela radit scenu u ljekarni. gle ako si svijesna loše prehrane, promijeni je i ne bi bilo loše da odeš napravit krvnu sliku. meni je inače kao dodatak vitamina i minerala najbolji supradyn, a obavezno izbjegavaj natural wealth i encian. makar ako se pravilno hraniš i nisi bolesna, pod stresom i sl., dodaci prehrani ti nisu potrebni.
Mene zanima dali je itko primjetio da mu rastu dlake na ostalim dijelovima tijela od koristenja tableta za jacanje kose. kupio sam inneov kapsule i prestao sam ih piti jer se bojim da cu postat orangutan :D
ja sam pila forcapil, kal i das gesunde plus za kosu i promijetila sam promjenu samo na kosi (bogu hvala), ali pisale su cure po forumu da su znale odlakaviti. to je očito individualno...
SekaSis
06.09.2010., 21:04
ti pregledi po ljekarnama što se tiče vitaminsko-mineralnog statusa su totalna glupost. to ti nikako ne može pokazati stanje u organizmu. htjela sam i ja jednom ići al kad sam vidjela metodu, opalila sam se smijati. došlo mi je da nešto kažem toj ženski kaj je radila to, al nisam htjela radit scenu u ljekarni. gle ako si svijesna loše prehrane, promijeni je i ne bi bilo loše da odeš napravit krvnu sliku. meni je inače kao dodatak vitamina i minerala najbolji supradyn, a obavezno izbjegavaj natural wealth i encian. makar ako se pravilno hraniš i nisi bolesna, pod stresom i sl., dodaci prehrani ti nisu potrebni.
Zasto ? :)
patientia
06.09.2010., 21:21
Sto nije u redu s Encianom? Znam da je Natural Wealth izrazito sumnjiva firma koje nema pod tim nazivom nigdje osim u hr, ali Encianovi proizvodi se prodaju u EU.
Martinka
06.09.2010., 21:22
Ja sam još davno bila na tom pregledu vitaminsko-mineralnog statusa, nađu da mi fali nečega, izađem ja van lakša za 400 kn, nakon 2 mjeseca kontrola, opet fali nešto....mislim da je to samo način da utrpaju ljudima proizvode, ali eto bila sam očajna pa sam pokušala, to su bili twinlab proizvodi, mislim da su ok, ali dosta su skupi i mislim da ih ne treba piti ako niste sigurni da ih trebate. Općenito mislim da su ti kojekakvi pregledi u ljekarnama samo s ciljem povećanja prodaje.
patientia
06.09.2010., 21:32
Ne ne i ne. Sve sto ukljucuje "akupunkturne tocke" je sarlatanstvo. U Breyeru se mogu provjeriti neki vitamini u krvi, ja sam provjeravala B12 jer me on jedini brinuo, ali ima na njihovom webu popis. Samo pazite, moze biti neka caka, kao recimo za B12, da sam test B12 u krvi nije dovoljan nego je pozeljno provjeriti i homocistein i metilmalonsku kiselinu. Tak da, raspitajte se koji sve testovi u bolnicama postoje za vitamine koji vas brinu.
Hurricane_1
07.09.2010., 09:18
divazg hvala na odgovoru
Ja sam još davno bila na tom pregledu vitaminsko-mineralnog statusa, nađu da mi fali nečega, izađem ja van lakša za 400 kn, nakon 2 mjeseca kontrola, opet fali nešto....mislim da je to samo način da utrpaju ljudima proizvode, ali eto bila sam očajna pa sam pokušala, to su bili twinlab proizvodi, mislim da su ok, ali dosta su skupi i mislim da ih ne treba piti ako niste sigurni da ih trebate. Općenito mislim da su ti kojekakvi pregledi u ljekarnama samo s ciljem povećanja prodaje.
twinlab je stvarno kvalitetan, ali je dosta skup i kod nas je skuplji nego vani. nešto jeftiniji su kalovi proizvodi koji su isto super. a ti pregledi po ljekarnama i služe tome da ti utjeraju strah u kosti i istepu novce, jer smo svi spremni dati novce za svoje zdravlje. i svi ti kažu kako su njihovi proizvodi skuplji od ostalih samo zato jer su kvalitetniji, prirodni, bla,bla,bla. a i ljudi stvarno znaju pretjerivat s vitaminima i kojekakvim dodacima prehrani jer misle kao to je prirodno pa ti ne može naštetit, ali to je daleko od istine. pa sjeti se da npr prije pet godina se uopće nije toliko trkeljalo po novinama o antioksidansima, a sad maltane svaki članak u novinama ili na netu piše o tome kako svima fali vitamina c, selena itd. istina je da se ljudi sve nekvalitetnije hrane, ali dodaci prehrani ne mogu poništiti utjecaj nekvalitetne brze hrane.
malazaljubljena
07.09.2010., 13:56
Ej ljudi, imam pitanje pa ako mi netko može odgovoriti bila bih jako zahvalna... Imam dugu kosu, negdje do polovice leđa koju uredno održavam a zadnje šišanje vrhova sam imala prije 3 tjedna i primjećujem da je počela dosta padati (znam da kosa ima te neke svoje intervale kad opada, zadnji put je padala tako negdje na proljeće) i razmišljam ( i tražim savjet) da li bi ju možda bilo dobro malo skratiti za dužinu veću nego što su vrhovi? Da li bi to smanjilo opadanje ili bi isto toliko bilo pa samo ne bi toliko primjećivala jer ne bi bi bila tako duga kosa?
djevojka-broj-8
07.09.2010., 16:14
i meni jako opada kosa (u zadnje vrijme jos vise nego prije a sisala sam se prije nekih mj i pol dana) pa sam pitala derm u vezi toga i rekla mi je da ce mozda bit potrebno sisanje na 3cm:eek::eek: mozda je rekla za 3cm(nadam se da sam krivo cula:moli:) jer se tako kosa obnovi. to je drugi derm koji mi je reko da bi trebala osisat kosu ako ju mislim spasit. narucila sam se na pregled u triholosku ambulantu pa cu vidit
Qucijic
07.09.2010., 16:55
Što stvarno treba šišati kosu da ti ne opadne? :eek:
Ok, ja se šišam, skracujem vrhove i tako...kosa mi je zdrava, nije ispucana, sjajna je ali opada i još ta shity alopecija....:mad:
sve kontam ako ispada, ispada iz korijena pa nikakvo šišanje to neće promijeniti.:confused:
i ja sam prošle godine bila na tom pregledu vitaminskog statusa za twin lab i nisu mi ništa uvaljivali. premda sam rekla da sam vegeterijanac, da se strašno slabo hranim junk foodom i sl, lik je bio iznenađen mojim dobrim zalihama vitamina i minerala obzirom na stil života.ono što mu nisam rekla je da sam par mjeseci pila nekakve vitamine pa valjda odatle zalihe.:)
Sigurna
07.09.2010., 17:03
Ja ne vidim logiku u skraćivanju duge kose da ne bi ispadala. Mislim, ispadanje ima veze sa korijenom, pa shodno tome - kak korijen zna da si skratio kosu? Jedino ak vam je kosa "scufana", pa prilikom češljanja više vlasi počupate. Onda skratiti za tu "zapetljanu" dužinu ilitiga odrezati vrhove.
Inače, normalno je da u ovo doba godine kosa više opada, meni se to redovito događa, uopće se ne uzbuđujem. Za takav slučaj, kosu prati crnim šamponom dr. Temta ili Klorane-om koji služi u istu svrhu.
No, ako je opadanje baš takvo da vam se stvaraju mjesta bez kose na glavi, to je sasvim druga priča.
patientia
07.09.2010., 17:05
Kosa moze pojacano opadati i zbog vlastite tezine.
kokoshka
07.09.2010., 17:45
da cure, to je taj pregled bio, s tim točkama.
uzet ću vjerojatno neke vitamine, ali to će biti neki jeftiniji, ne solgar ili twinlab. ja inače nemam pozitivna iskustva s twinlabom, mislim da je preskup u odnosu na kvalitetu.
danas sam bila i na pregledu vlasišta i dalje je masno i dalje ne raste nova kosa, a jako mi ispada, uzas!
@patientia - ja sam pitala doktoricu da li mogu negdje napraviti test vitamina i rekla je da ne, da se putem krvi to ne može. inače, prije par dana sam radila krvne pretrage za operaciju na koju idem i sve je bilo ok.
patientia
07.09.2010., 17:54
Twinlab je puuuuuuno jeftiniji na stranici bodybuilding.com, samo odaberite DHL, niposto FedEx.
Da, izgleda da imaju jedino folnu kiselinu osim B12:
http://www.lab-breyer.hr/pretrage/sve/
Mozda neki drugi laboratorij. Znam da na Rebru rade metilmalonsku kiselinu sto je najtocniji test B12.
saricakej
07.09.2010., 18:56
Oprostite što upadam...:s
Obično kod mlađih osoba dolazi do opadanja kose u slučaju da se korjen kose nedovoljno hrani...,tj, u vlasištu nema dovoljno hrane... Uzročnik može biti ili manjak vitamina B ili slaba cirkulacija,čak i kod problema sa jajnicima,štitnjačom može doći do pretjeranog ispadanja ili pakina stara vrijeme je linjanja....:D
djevojka-broj-8
07.09.2010., 19:02
i mene alopecija muci(nekima je to trokutasto prorijedenje, nekima je bilo alopecija, tako da to jos nije sluzbeno ali znam da imam zalistak na desnoj strani koji se sve vise siri). i upravo zbog toga mi je to rekla. meni puno vlasi ima onu kao kuglicu na vrhu(jel to korjen?). jedna mi je derm rekla da sve vise cura ostaje bez kose i ozbiljno sam se uspanicila iako mislam da dosta racuna vodim o kosi. takoder mi je rekla da se sampon ne smije mijenjat cesto. odgovoirila sam joj da isti imam vec god dana pa se izvikala da je i to premalo istog i da ga ne mijenjam još.savjetovala je uz sisanje i jednom tjedno prak kosu, samponirat jednom i drzat to na glavi 10minuta i vise.
patientia
07.09.2010., 19:05
Mozes ga mijenjat kad hoces. Osim ako ti da recept. Onda ga koristi koliko kaze, ali svaku nuspojavu joj prijavi.
djevojka-broj-8
07.09.2010., 19:24
mislila sam da ga ne treba mijenjat svakih tj i pol dana ali godinu dana nije malo, barem po mom. ta derm je bila bezobrazna. nije mi to ni pogledal, pitala me koliko dugo traje, za nalaze stitnjace, nista.valjda ce na šalati bit ljubazniji. i stvarno nisam imala pojma da je ovo vrijeme kad je normalno da jace opada.
mislila sam da ga ne treba mijenjat svakih tj i pol dana ali godinu dana nije malo, barem po mom. ta derm je bila bezobrazna. nije mi to ni pogledal, pitala me koliko dugo traje, za nalaze stitnjace, nista.valjda ce na šalati bit ljubazniji. i stvarno nisam imala pojma da je ovo vrijeme kad je normalno da jace opada.
nemoj se ti pouzdati u to da je sad kao normalno da kosa jače ispada u jesen itd. svakome je drukčije. ti najbolje poznaješ svoje tijelo i svoju kosu. mojoj best frendici uvijek na proljeće jače ispada kosa. meni npr nikad nije bilo faza jačeg ispadanja kose i onda mi je prošlo ljeto počela jako ispadati. prestala sam koristiti šampone koje sam koristila, prebacila se na one protiv ispadanja kose i na vitamine pa se stanje popravilo i sad mi kosa više ne ispada i nije ispadala jače ovo ljeto. kod mene je vjerojatno uzrok bio stres a i imam dosta problema sa sinusima pa sam stalno prehlađena itd. tako razmisli o tome što si koristila za kosu, kako se hraniš, bolest, stres, dal ti rastu umnjaci itd. sve ti se to može odraziti na kosu i ispadanje.
kokoshka
07.09.2010., 21:36
Oprostite što upadam...:s
Obično kod mlađih osoba dolazi do opadanja kose u slučaju da se korjen kose nedovoljno hrani...,tj, u vlasištu nema dovoljno hrane... Uzročnik može biti ili manjak vitamina B ili slaba cirkulacija,čak i kod problema sa jajnicima,štitnjačom može doći do pretjeranog ispadanja ili pakina stara vrijeme je linjanja....:D
ja ziher imam manjak b vitamina jer se jako loše hranim. vegetarijanka sam, ali ne jedem te vegačke proizvode nego gluposti.
trenutno imam upalu jajnika koju vučem još od 6.mjeseca, nisam znala da bi i to moglo biti uzrok. taman u to vrijeme mi je kosa počela jače opadati nego inače.
što se slabe cirkulacije tiče, je li moguće da zbog toga ne raste nova kosa? ili je to zbog masnoće? ja sam nekako uvjerena da je gori problem kad se kosa ne obnavlja, nego ako opada.
patientia
07.09.2010., 21:58
Ima vise B vitamina, vecine vjerojatno dobivas dovoljno. B12 ti ne bi trebao biti problem ako nisi potpuna vegetarijanka (veganka), mlada si, ne pijes previse alkohola i nemas manjak intrinzicnog faktora zbog gastritisa ili nekog drugog razloga. No, izgleda da je malo teze dobiti dovoljno pantotenske kiseline iz hrane. Barem meni i mnogim drugima (doduse, ljudima koji su na kalorijskoj restrikciji) tako ispada u CRON-o-Metru.
Qucijic
08.09.2010., 06:43
Web stranica je:
www.alopeciacure.com
Ima li ovog gdje kod nas za kupiti?
malazaljubljena
08.09.2010., 12:12
ja najviše primjetim opadanje tijekom pranja ( poslije u kadi) i taj prvi dan kad je friško oprana...drugi dan i sve druge poslije ne toliko...
kokoshka
08.09.2010., 13:11
cure, molim vas za malu pomoć. naime, bila sam danas kod svog susjeda kineza na masaži i tak mi pričamo, i kažem mu za probleme s kosom, da mi opada jako i da mi ne raste nova kosa. kaže on meni da ima nešto što bi mi moglo pomoć i dao mi je neki hair tonic 101f od firme zhangguang. išla sam guglat i naišla na ovu (http://www.zhang-guang.com/usage.html)stranicu. i sad ne kužim, piše da moram kosu oprat 1-2 puta? na dan? evo ovo piše: Wash you hair 1-2 times a day and apply the tonic after the scalp is dry again. ne kužim, može li mi netko pojasniti to? je li to što mi je dao svojevrsna vrsta minoxidila ili kaj?
Qucijic
08.09.2010., 13:12
radije nemoj to koristiti, ja sam to kupila i ništa! samo me vlasište užasno svrbjelo jer je puno alkohola!
a jesi li baš taj aktivator koristila? dođe skoro 500 kn, a ja postajem sve očajnija. :cry: :mama:
kokoshka
08.09.2010., 13:44
ne, ja sam koristila losion marbo. ali nije mi pomogao.
djevojka-broj-8
08.09.2010., 14:14
ja sam koristila aktivator i ne mogu rec da mi je pomogo. pise negdje da se vec nakon mj dana vide mali rezultati. mazala sam njime zalistak koji je imao kose, malu, slabu i rijetku ali je bilo nesta. pa se zalistak poceo sirit i onda sam vidila neku kosicu n jednom dijelu(onom koji je vec prije bio slabo popunjen) ali uje ona otpala nakon par dana. a 2mjeseca sam ga mazala redovito, 2puta dnevno. sad sam odustala. imam još pola bočice. koristila sam i sampon. bio mi je uzasan.
SekaSis
08.09.2010., 17:13
ja najviše primjetim opadanje tijekom pranja ( poslije u kadi) i taj prvi dan kad je friško oprana...drugi dan i sve druge poslije ne toliko...
Tako i ja....Mozda je problem u slabom korijenu...stvarno vise ne znam. Mislila sam da je moj problem rijesen, i mozda mi ne ispada kao prije, ali niti ne raste. To me najvise i zabrinjava. Nema onih strsecih antenica :(.
Tako i ja....Mozda je problem u slabom korijenu...stvarno vise ne znam. Mislila sam da je moj problem rijesen, i mozda mi ne ispada kao prije, ali niti ne raste. To me najvise i zabrinjava. Nema onih strsecih antenica :(.
pa i meni najviše ispada dok je perem i prvi dan.nakon što mi je prestala ispadati jako kosa, trebalo je negdje 4 mjeseca da uočim antenice.
Qucijic
09.09.2010., 11:57
ja sam koristila aktivator i ne mogu rec da mi je pomogo. pise negdje da se vec nakon mj dana vide mali rezultati. mazala sam njime zalistak koji je imao kose, malu, slabu i rijetku ali je bilo nesta. pa se zalistak poceo sirit i onda sam vidila neku kosicu n jednom dijelu(onom koji je vec prije bio slabo popunjen) ali uje ona otpala nakon par dana. a 2mjeseca sam ga mazala redovito, 2puta dnevno. sad sam odustala. imam još pola bočice. koristila sam i sampon. bio mi je uzasan.
ok. uštedjeli ste mi 500kn.:o
ne znam da li da budem sretna zbog toga ili tužna što nisam pronašla čudotvoran lijek. :misli:
biram sretna. :raspa:
djevojka-broj-8
09.09.2010., 13:30
limfni cvor na preponi mi je natecen pa mozda i zbog toga meni to nije pomoglo jer ako mi je taj zalistak/alopecija/ili sto vec nastalo zbog toga onda mi ni kosa nece rast dok se to ne izlijeci(usput, a kako se lijeci to? jer nista me ne boli samo osjetim kvrzicu na preponi vec nekih mj dana?? zato sto ne boli nisam bila kod doktorice pa mi je tek neki dan palo na pamet da je tpo mozda razlog sto mi kosa jace opada svugdje pa i na tom zalisku). meni jue bilo to naporno mazat 2puta dnevno pa je i to bio dodatni razlog za prekid
kokoshka
09.09.2010., 15:06
cure, molim vas za malu pomoć. naime, bila sam danas kod svog susjeda kineza na masaži i tak mi pričamo, i kažem mu za probleme s kosom, da mi opada jako i da mi ne raste nova kosa. kaže on meni da ima nešto što bi mi moglo pomoć i dao mi je neki hair tonic 101f od firme zhangguang. išla sam guglat i naišla na ovu (http://www.zhang-guang.com/usage.html)stranicu. i sad ne kužim, piše da moram kosu oprat 1-2 puta? na dan? evo ovo piše: Wash you hair 1-2 times a day and apply the tonic after the scalp is dry again. ne kužim, može li mi netko pojasniti to? je li to što mi je dao svojevrsna vrsta minoxidila ili kaj?
znali itko odgovor na moje pitanje? pliz :)
v1rg1n1a
11.09.2010., 00:41
evo eksperimentirala sam s Cron-o-metrom, iako bas nisam na 'ti' s metrikom :D a i ne znam kako unijeti recimo paprikas pileci :lol: no, od oka, ne fali mi niceg, dapace, folne imam 190%, svih B vitamina osim B5 preko 100%, vitamin A mi je na 90%, slabi su mi C, D, E i K, sve dosta ispod 50% :ne zna: od minerala, zeljezo, mangan i fosfor su nesto preko 100%, ali sodium (natrij?) je 400% i vristi crveno!
uglavnom, kosa mi se prorjedjuje, pila sam cak KAL za kozu koji naglasak stavlja na vitamin A, ali u tom periodu mi nije nista bolje bilo, dapace, povukla mi se linija kose na jednom malom dijelu :(
patientia
11.09.2010., 01:05
Paprikas unosis tako da uneses njegove sastavne dijelove. Recimo, ako ste koristili 200g luka i dobili 4 porcije, pises sebi 50g luka itd.
Nazalost, za D vitamin ne znam siguran nacin da ga dobijes dovoljno (UV zracenje je kancerogeno, a kod nas jos uvijek nema gljiva koje pouzdano sadrze dovoljno vitamina D), ali mozes uzeti dodatak prehrani ili jesti obogacene namirnice (margarin recimo, makar, da bi dobila koliko ce narasti RDA, 1000 medjunarodnih jedinica, trebala bi jako pretjerati s njime). Za vitamin E su najbolji bademi, za vitamin K zeleno lisnato povrce, za vitamin C kupus, paprike, rajcice...
Nazalost, za B5 ne znam neki dobar izvor, osim obogacenih namirnica (multivitaminskih sokova i tako toga). Cak ni delikatesni francuski kvasac (pa pretpostavljam ni pivski) nije dobar izvor u kolicini koju se moze pojesti u danu.
v1rg1n1a
11.09.2010., 01:13
Paprikas unosis tako da uneses njegove sastavne dijelove. Recimo, ako ste koristili 200g luka i dobili 4 porcije, pises sebi 50g luka itd.
uh, toliko detaljno, pa to mi pola dana oduzme dok izracunam sto je zavrsilo u loncu, a koliko na tanjuru! :confused: stavia sam ovako: gravy, chicken, dry (ne znam sto je dry doduse) i pasta, fresh-refrigerated, plan, cooked :ne zna:
uglavnom, od danas pijem onaj haar vital kompleks iz dm-a, valjda ce biti ok..nisam bas strpljiva s takvim stvarima :mig:
btw kosu perem s h&s sensitive/oronazol (rijetko) i ghulom sensitive jer me srvbi nekad ludjacki, a nije prhutavo dok se bas ne rascesem :D
eh da, cudi me za C da je toliko nizak, jedem svo povrce koje mi se nadje na tanjuru, posebno tamanim rajcice, a u zadnje vrijeme kupus salate jer je paradajz postao ogavan :D no dobro, treba ovo jos ustimati ;)
patientia
11.09.2010., 01:20
Mozes i sacuvati kao jelo, pa pisati, recimo, 1/4 recepta, to je dobro ako imas jela za vise dana. Meni ne ode previse vremena, imam digitalnu vagu, za neka jela koja cesto radim imam sacuvane recepte... Ponekad uopce ne vazem, nego odaberem, recimo, veliku jabuku. Mislim da ti je gravy, chicken, dry umak od piletine u prahu, kojeg treba pomijesati s vodom. To je dovoljno blizu da vidis sto dobivas iz hrane.
Kakav ti je kalij? Meni je danas porazavajuce, 41%.
v1rg1n1a
11.09.2010., 01:26
Mozes i sacuvati kao jelo, pa pisati, recimo, 1/4 recepta, to je dobro ako imas jela za vise dana. Meni ne ode previse vremena, imam digitalnu vagu, za neka jela koja cesto radim imam sacuvane recepte... Ponekad uopce ne vazem, nego odaberem, recimo, veliku jabuku. Mislim da ti je gravy, chicken, dry umak od piletine u prahu, kojeg treba pomijesati s vodom. To je dovoljno blizu da vidis sto dobivas iz hrane.
Kakav ti je kalij? Meni je danas porazavajuce, 41%.
ma problem je sto ne kuham trenutno svoju hranu ;) eventualno ove brze varijante, salate, tjestenine i sendvice :cerek: rasturam ugljikohidrate :D kalij mi je na 30-ak posto :confused:
patientia
11.09.2010., 01:46
Meni kalij zna biti problem. Kad sama kuham, koristim Sanusol umjesto obicne soli, on ima samo 50% natrij klorida (i malo manje od 50% kalij klorida). Dodaci kalija u slobodnoj prodaji ne mogu bas pomoci, ima nekakav Das Gesunde Plus, u dnevnoj dozi je svega 2% RDA kalija.
Ne znam moze li nedostatak kalija uzrokovati opadanje kose, ali kalij je vazan da bismo ostali zivi. Ima ga u rajcicama, krumpiru, bananama, pa i svom ostalom vocu i povrcu. Ja sam danas pogrijesila sto nista povrca nisam jela :brukica:
Evo kad već spominjete,ja sam bio kod twinlaba na testiranju minerala.Vitamin B mi je bio graničan i žena mi pogleda kosu i kaže-ok kosa vam je skroz u redu..idemo dalje...
Provjerava ona ,mjeri i svega ima dovoljno,zbilja dok nije došla do kalija.Kalij mi je bio veliki nedostatak i mislim da ovaj test nije tolika prevara koliko se priča jer mi je žena mogla reć sto drugi stvari ,a nije.Dakle samo kalij.
Na jednoj stranoj stranici čitam sljedeće:Kalij je treći najvažniji mineral u ljudskom tijelu. Pravilne su razine potreben za funkciju stanica,zdravu kožu i kosu.Manjak kalija zove se hipokalemija i može dovesti do gubitka kose.
Ova gospođa šta je radila test također mi je pohvalila kosu,uz još dva vrhunska dermatologa u gradu.Svojom kosom nisam zadovoljan ja i primjećujem neke promjene.Objavljujem rat i to do sljedećeg lita.Oružje:Vichy ampule + inneov kapsule+povremeno uzimanje minerala zbog kalija i ostalih potrebnih stvari.Čitam neka svjedočanstva ljudi da im je kosa prestala opadat kad su povećali razinu kalija u krvi.Nedostatak kalija može uzrokovat nepravilan rad srca i slabost...tu se također mogu pronać.Dakle borba je počela...do ljeta..pristojan period,pa ćemo vidit,a ako ne budu rezultati zadovoljavajući e onda bogaremi idemo na radikalne promjene.
Da se razumimo.Sve to košta,ampule,vitamini i td..ali netko to profućka u govnari(kafiću) na cigarete i alkohol,a ja želim učinit nešto za sebe i svoje zdravlje.
patientia
11.09.2010., 10:51
Koji dodatak kalija uzimas? Koliko kalija sadrzi?
Za svaki slucaj prati i koliko ga dobivas iz hrane jer previse kalija je opasno. Ljudi su se znali ubiti dodacima kalija.
Kalij uziman priko multivitamina i minerala koje pijem recimo svako drugi dan i u normalnim količinama kako je preporučeno.
Dnevno potrebne količine hrane za zdravu osobu da bi se zadovoljila preporučen dnevna doza:
2,5 kg sira
1,7 kg kruha
600 g skuše
800 g svinjetine
700 g govedine
900 g piletine
200 g suhe grožđice ili pistacija
489 g krumpira
800 g rajčice
450 g kelja
1,8 kg krušaka
1,5 kg jabuka
1,1 kg breskva
1,5 l mlijeka
Iskreno ne znana kako bih ga unio dovoljno priko hrane.Preporučen dnevna doza za odraslu osobu je 2000 mg.
patientia
11.09.2010., 16:11
Ali kojih multivitamina i minerala? Zar na nasem trzistu postoji multimineral koji sadrzi kalij? Koliko ga sadrzi?
Ja ga skoro svaki dan dobijem dovoljno iz hrane, jedino sto koristim Sanusol, ali Sanusol nije neki dobar izvor. Pola kile krumpira uopce nije problem pojesti. No, treba paziti i da se ne pretjera s natrijem.
mare1991
11.09.2010., 22:38
ovako .. imam veliki problem .. imam 19 godina i kosa mi vec duze kontinuirano ispada , nisam tome obracala veliku paznju jer sam stalno mislima - to je normalno , oporavit ce se , nemoguce da s tako malo godina celavim :flop: bla bla .. ali u zadnje vrijeme sam se vec pocela jako zabrinjavat jer primjecujem da je skoro pola nemam , bojim je se i cesljat i dirat uopce jer ispada nenormalno :S .. moja mama isto ima takvih problema , poceli su poslije trudnoce samnom , ali ona ima 50 godina a ja 19 :S:S
bila sam na pretrgama za zeljezo (normalno je od 3 do 30 i nes , tako nesto , ja imam 14,5) - znaci nije u tome problem
koristila sam sampon vishy dercos crveni i pila neke vitaminice za kosu,kozu,nokte i nista mi nije pomoglo :S
isla sam kod ginekologa i imam male cistice , ali ginekolog je rekao da to nije problem , menstruacija mi kasni svaki put po par dana pa me je poslao vaditi hormon progesteron da bi mi propisao kontracepcijske kako bi se to ustalilo .. mislila sam mozda je u tome problem , mozda tog hormona imam premalo ili nesto .. i nalaz mi je 2,3 progesteron , rekao je da je to u redu .. znaci nije ni to :S .. u meduvremenu sam odustala od kontracepcijskih jer sam nacula da od toga jos vise ispada kosa ,a trenutno mi to stvarno nije potrebno...
dosta sam pod stresom , faks , obitelj ,decko pa je vjerojatno to makar mislim da nije samo to :S
dosta me i svrbi vlasiste i kad se pocesem ispadne jos vise vlasi ..
ima li ko kakav pametan savjet sto da ucinim? nezelim sa 19 godina ostat celava :(
planiram posjetit dermatologa pod hitno , al neznam ni koliko ce to imat ucinka...
patientia
11.09.2010., 22:46
Provjeri hormone stitnjace i odi sto prije dermatologu, moze i preko HZZO-a. I gljivicne infekcije mogu uzrokovati opadanje kose, a buduci da te svrbi, provjeri to sto prije.
mare1991
11.09.2010., 22:59
Provjeri hormone stitnjace i odi sto prije dermatologu, moze i preko HZZO-a. I gljivicne infekcije mogu uzrokovati opadanje kose, a buduci da te svrbi, provjeri to sto prije.
te gljivicne infekcije isto provjeravam kod dermatologa ili?
provjerit cu i hormone stitnjace. idem sljedeci tjedan i kod doktorice opce prakse i kod dermatologa.
hvala puno!
patientia
11.09.2010., 23:02
Prvo trebas spomenuti sve simptome lijecniku opce prakse, moguce je da i on moze rijesiti problem.
Ili mozes kupiti sampon s ketokonazolom bez recepta. Ma bolje odi doktoru prvo.
Bok svima!
Naletila sam na ovu temu pa mi je sad lakše kad vidim da nisam jedina problemom ispadanja kose :grli:. Meni kosa pojačano ispada već 6-7 godina, i od tada mi se jako prorijedila, čak bi rekla da mi se prepolovila gustoća kose. I postala je jako tanka.
Pokušavala sam dosta toga. S Fitovalom nije bilo nikakvog učinka niti nakon pola godine korištenja, Fitoval losion se isto nije pokazao. Jedno vrijeme sam pila tablete kalcija (jer su mi inače i nokti jako slabašni, stalno se listaju i pucaju), od toga nije bilo promjena i dalje je ispadalo. Bila sam kod dermatologa, ne znam da li je još uvijek tako, ali na Šalati sam čekala na pregledi 3.5 mjeseca!! U ambulanti kod dermatologa sam bila ravno 4 minute da mi bi on utvrdio da mi pojačano ispada kosa (ma nemoj :confused:...., ako neka forumašica ima za preporučiti dobrog dermatologa u zagrebu preko hzzo-a bila bi joj jako zahvalna) i preporučio mi Pilfud. Od Pilfuda, se nakon par mjeseci vidjelo slabašno poboljšanje i malo manje mi je ispadala kosa, ali ništa značajno, pa sam nakon pola godine odustala i od toga. Išla sam i u ljekarnu na pregled vlasišta, i žena mi je rekla da imam mnogo masnoće oko folikula - a ja sam bila oprala kosu 2 sata prije toga :ne zna:. Na tom pregledu su mi uvalili neke O'Rising proizvode od kojih nije bilo nikakvih poboljšanja.
Kasnije sam još pila Twinlab Hair factors i to mi je zasada najviše pomoglo, dalo je rezultate nakon mjesec dana. Ali i s njim mi je kosa i dalje bila slaba iako ispadala je upola manje.
Zatim je jedno vrijeme bio mir, i koliko-toliko podnošljiva razina ispadanja i zadnjih godinu dana se opet pojačalo. Mene ta moja kosa izluđuje, i najradije bi ju ošišala na nulu i stavila periku. Ima je posvuda, samo ne na mojoj glavi, dragi ju pronalazi čak i u frižideru :flop:
Uglavnom, sad sam odlučila probati sa nekim prirodnim proizvodima, kao što su Aromatekini koje vidim da se ovdje hvali. I uz to ću piti ponovo Hair Factors.
Da li netko zna koliko sad koštaju Hair factors kod nas?? I da li netko zna neki europski sajt na kojem se oni mogu naručiti, jer sve što ja nalazim je iz SAD-a, zar je moguće da ih se ne moze naručiti nigdje u Europi??
v1rg1n1a
12.09.2010., 17:01
Da li netko zna koliko sad koštaju Hair factors kod nas?? I da li netko zna neki europski sajt na kojem se oni mogu naručiti, jer sve što ja nalazim je iz SAD-a, zar je moguće da ih se ne moze naručiti nigdje u Europi??
moj decko je narucivao sa swansona (http://www.swansonvitamins.com/TL935/ItemDetail?n=0), americki je, ali nismo imali prigovora, jos ti posalju neke kupone s popustima :cerek:
http://www.vitamini.hr/2123.aspx
Navedebu stvar koristim kao dodatak prehrani .Tu ima i nešto kalija,al tek sad vidin 40 mg pa mi nnije baš jasmo s obziron da je preporučen doza dnevna 2000.
Kada san se susreo s problemima s kosom hranio sa nse doslovno ko pas,kao student i još su m ise izdešavale neke gadne stvari u životu.Uglavnom od tada i problemi s koson.Prebolio san i teži oblik SD koji se uvik može vratit.Pitane se kakvo mi je tada stanje bilo s vitaminima i mineralima kad se nisam ni okuša voća i povrća i kad bi bio većino m gladan.
Mene zanima :Mogu li doć doktorici opće prakse i reć -gospođo ja bih želio provjerit stanje kalija ili bilo kojega vitamina ili minerala u tijelu?
Postoji li način da se to provjeri i kako,ali preko nalaza krvi,a ne kao u twinlaba?Ako ne postoji točno određen načina ,kako mogu znat je li mi fali recimo bakra,koji je recimo bitan za kosu ili cinka..ili kalija?????
Znamo važnost minerala i vitamina za kosu.
patientia
13.09.2010., 15:22
Natrij i kalij mos dobit besplatno, meni su radili skupa s krvnom slikom. B12 i folnu kiselinu mozes provjeriti u Breyeru, ne znam sto bi trebao napraviti da dobijes preko HZZO-a. Ne znam za ostalo.
Znači za natrij i kalij mogu priko svoje doktorice zatražit uputnicu?A šta je Breyer,nikad čuo ,ja san i z dalmacije?
patientia
13.09.2010., 16:35
Da, bar sam ja uspjela.
http://www.lab-breyer.hr/
Onda ću i ja pokušat iako će mi ova reć da san hipohondar..nema veze..pitat ću.Hvala!
Natrij i kalij mos dobit besplatno, meni su radili skupa s krvnom slikom. B12 i folnu kiselinu mozes provjeriti u Breyeru, ne znam sto bi trebao napraviti da dobijes preko HZZO-a. Ne znam za ostalo.
ja sam nedavno vadila krv i pitala sam doktoricu jel bi mogla provjeriti negdje vitaminr i minerale i ona je rekla kako su mi u nalazu krvi Fe, Na i K, a da ostalo mogu eventualno naći neki privatni labos i zasebno ih raditi na svoj račun jer to HZZO ne pokriva.
školjka01
14.09.2010., 11:42
i meni jako opada kosa (u zadnje vrijme jos vise nego prije a sisala sam se prije nekih mj i pol dana) pa sam pitala derm u vezi toga i rekla mi je da ce mozda bit potrebno sisanje na 3cm:eek::eek: mozda je rekla za 3cm(nadam se da sam krivo cula:moli:) jer se tako kosa obnovi. to je drugi derm koji mi je reko da bi trebala osisat kosu ako ju mislim spasit. narucila sam se na pregled u triholosku ambulantu pa cu vidit
ja imam zdravu i sjajnu kosu,skratila sam je 15 cm al ona je i dalje opadala:eek:... i sad pijem phyto kapsule i sad sam narucila phyto4energy sampon pa cemo vidijeti:mig:
patientia
14.09.2010., 11:44
Ovo ljeto me opet spopalo sezonsko opadanje. Sad manje opada, par vlasi kad ju perem. Ali prorijedila se, ne mogu docekat da antene narastu.
Valjda opada ljeti jer mi je vruce. Moram se sljedece godine sjetiti koristiti minoksidil tijekom ljeta.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.