PDA

View Full Version : Hemoroidi

stranice : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

Miracle
14.01.2007., 17:20
Ok, let's live in a denial.

:) Zar da objavim papiruse javno na internetu:rolleyes: kako bi mi netko povjerovao. Bio sam i na kontroli nakon uzimanja kod proktologa Miočinovića u poliklinici Bates u Zagrebu i imam sve dokumentirano, ali čemu toliko nepovjerenje pa ja samo želim da si ljudi pomognu i žive bez hemića;)
kao što sam i ja bezbolno rješio problem.
OK ne pomogne svakom, ali većini frendova i frendica je rješilo sve tegobe.
Istina barem jednom godišnje ponovim kuru, ali zar je to problem-par dana popiti po jednu kapsulu dnevno i miran sam mjesecima pa i godinu ponekad i duže:p :s

Sviđa mi se sarkazam :) :top:

El Bradbury
14.01.2007., 17:45
:) Zar da objavim papiruse javno na internetu:rolleyes: kako bi mi netko povjerovao. Bio sam i na kontroli nakon uzimanja kod proktologa Miočinovića u poliklinici Bates u Zagrebu i imam sve dokumentirano, ali čemu toliko nepovjerenje pa ja samo želim da si ljudi pomognu i žive bez hemića;)
kao što sam i ja bezbolno rješio problem.
OK ne pomogne svakom, ali većini frendova i frendica je rješilo sve tegobe.
Istina barem jednom godišnje ponovim kuru, ali zar je to problem-par dana popiti po jednu kapsulu dnevno i miran sam mjesecima pa i godinu ponekad i duže:p :s

Sviđa mi se sarkazam :) :top:

Nisi riješio problem, samo si odgodio rješavanje. Smirio si upalu na neko vrijeme, ali opet ne smiješ pojest punu peć gravčeta kao ja :D:D

Miracle
14.01.2007., 20:18
Nisi riješio problem, samo si odgodio rješavanje. Smirio si upalu na neko vrijeme, ali opet ne smiješ pojest punu peć gravčeta kao ja :D:D

E vidiš u tome i je stvar što radim sve što nebi smio, jedem začinjenu i ljutu hranu, fast food, puno sjedim itd... :rofl: :) a guza ne pati :p
ko da nikad nije bilo problema, a kad za 6 mjeseci osjetim da se laganini situacija vraća krknem par kapsula i opet po starom:rofl:
Jednom sam godinu i pol bio bez brige a nisam se uopće pazio:rofl: :zubo: :top:

Mort
17.01.2007., 03:27
Vec nekoliko godina patim od hemica.
Bio sam 2 puta na pregledu, jednom mi je uvalio prst, a drugi put onu cjevcinu, pretpostavljam rektoskopija?
Oba puta je rekao da ne vidi nista.
Dao mi je neku radjenu kremu od 150 kn koja mi je malo pomogla.
Medjutim problem mi je kod velike nuzde u 80% slucajeva da nakon nje moram ici jos 4-5 puta.
Svaki put ispadnu mali komadici di se izmucim ih izbaciti.
Imam osjecaj kao da su zapeli u nekim djepovima oko anusa.
Zna li ko sta bi to moglo biti?

Miracle
17.01.2007., 13:29
Bio sam 2 puta na pregledu, jednom mi je uvalio prst, a drugi put onu cjevcinu, pretpostavljam rektoskopija?
Medjutim problem mi je kod velike nuzde u 80% slucajeva da nakon nje moram ici jos 4-5 puta.

Mislim da imaš disbalans crijevne flore pa bi ti probiotici mogli pomoći, ali bolje da se konzultiraš sa gastroenterologom ili proktologom i opišeš im svoj problem.
Kako znaš da imaš hemiće ako ti je proktolog napravio rektoskopiju i rekao da si čist ko...???

Mort
18.01.2007., 01:29
Pa prije neki mjesec mi je krvarilo.
I ponekad mi supak jako natekne, boli i jako je vruc.

Miracle
18.01.2007., 13:13
Pa prije neki mjesec mi je krvarilo.
I ponekad mi supak jako natekne, boli i jako je vruc.

Jel ti krv bila svjetla ili tamna (da li je kapala krv ili je bila uočljiva na wc papiru)? Krvarenje može biti uzrokovano i drugim patologijama. U većini slučajeva je uzrokovano unutarnjim hemoroidima.

cesma
18.01.2007., 13:28
mislim da si na dobrom putu da ti se napravi apsces kao i meni jer sam se i ja tako mučila sa kakanjem a onda je jednog dana iznad assholea israsla kvrga koja se nezna točno zašto nastaje ali pretpostavljaju zbog zaostajanja fecesa u području otvora i onda te bakterije naprave gn. upalu i onda pizdarija. nažalost, spriječiti je nemožeš.
a počne boliti, peći i krvar kod kakanja. odi opet proktiću i PAZI KAJ PAPAŠ, meni je uglavnom zbog toga sve počelo+posao, bla, bla, bla

Miracle
18.01.2007., 14:14
mislim da si na dobrom putu da ti se napravi apsces kao i meni jer sam se i ja tako mučila sa kakanjem a onda je jednog dana iznad assholea israsla kvrga koja se nezna točno zašto nastaje ali pretpostavljaju zbog zaostajanja fecesa u području otvora i onda te bakterije naprave gn. upalu i onda pizdarija. nažalost, spriječiti je nemožeš.
a počne boliti, peći i krvar kod kakanja. odi opet proktiću i PAZI KAJ PAPAŠ, meni je uglavnom zbog toga sve počelo+posao, bla, bla, bla

Slažem se s tobom, najbolje da ode ponovno proktiću.
Dakle prvo PROKTIĆ... onda sve ostalo i nema čekanja ;)
Kad se pokvari afto nije problem odmah kod mehaničara
ali za nas nema veze pa mi i nismo toliko bitni ko Tavria iz 1983 :rofl: :p

Mort
24.01.2007., 13:39
Jel ti krv bila svjetla ili tamna (da li je kapala krv ili je bila uočljiva na wc papiru)? Krvarenje može biti uzrokovano i drugim patologijama. U većini slučajeva je uzrokovano unutarnjim hemoroidima.

Tamna. Nije je bilo odavno.

Cheri
25.01.2007., 19:47
Evo me kao netko nov na ovom forumu, u biti citajuci ovu temu sam se registrirala..
Trebala bih jedan savjet. Naime, dobila sam hemoroide na jedan super glup način prije nekih 1,5god koji sada bolje da ne prepričavam jer se svaki put samo nanerviram... Anyway, dosta vremena prije toga, a ni od tada, nisam se usudila prakticirati analni sex jer me strah da se ne upale, krvare itd.. Inace nemam nekih velikih problema s njima, osjetim ih ako dugo sjedim, ak sam prehladjena, ak imam tvrdju stolicu..nisu vanjski i eto većinom se ponašaju pristojno :).. no svejedno me strah..
Ako netko ima kakav savjet, ili iskustvo, bila bi zahvalna.

Hrvach
26.01.2007., 10:11
gle, ja kome god da sam rekla da imam s tim problema oni bi me u šali nagovarali na analni sex

stvar je u tome što mi se to nikada nije svidjelo pa ja ne bih iz tog razloga

ali, sex tj. aktivnost ako nije baš jako nasilno i ako te ne bole mislim da ne bi trebao biti bad

probaj, naravno u fazi dok te ništa ne boli i kada misliš da je sve ok
ak boli ne budeš više i stvar rješena

Cheri
26.01.2007., 16:30
Ajde hvala ti.. Strah me je zato jer je legica probala, pa joj se pogoršalo, krvarila itd.. ja se nekako tješim da, s obzirom da je unutarnji i ne pravi velike probleme, da ne bi nista bilo tak strašno..
Hmm..

ddarkok.
08.02.2007., 19:48
Nisam se do sada ovdje javljao pa neznam jeli bilo govora o lijeku protiv hemeroida na bazi voska,bazge...itd.Imam taj recept 100%djeluje.Ako je bilo govora o tome onda ništa.Izvinite na smetnji.Nije problem dati rp.ali mi se ne da toliko pisati ako znate za to.:top:

tough_cookie
08.02.2007., 21:52
Nisam se do sada ovdje javljao pa neznam jeli bilo govora o lijeku protiv hemeroida na bazi voska,bazge...itd.Imam taj recept 100%djeluje.Ako je bilo govora o tome onda ništa.Izvinite na smetnji.Nije problem dati rp.ali mi se ne da toliko pisati ako znate za to.:top:

a ti si htio ovim svojim postom postici tocno sto? :confused:

ddarkok.
08.02.2007., 21:58
a ti si htio ovim svojim postom postici tocno sto? :confused:

koga to zanima i ako mu treba točno zna što :kiss:

tough_cookie
09.02.2007., 23:02
koga to zanima i ako mu treba točno zna što :kiss:

tko pita, ne da, to me tata uvijek ucio. :p

ddarkok.
10.02.2007., 07:33
tko pita, ne da, to me tata uvijek ucio. :p

:bara: obožavam intelektualce !!!

tough_cookie
10.02.2007., 16:02
:bara: obožavam intelektualce !!!

znas sto, da si htio nekome sa topica pomoci, dao bi recept a ne tu filozofirao. prema tome, brisi s teme. ovdje se ljudi dovoljno muce i bez tebe. :rolleyes:

baboom
10.02.2007., 17:44

ne znamo, bar ja ne znam pa napiši.

btw koliko dođe pilex, a koliko operacione?

ddarkok.
11.02.2007., 18:16
znas sto, da si htio nekome sa topica pomoci, dao bi recept a ne tu filozofirao. prema tome, brisi s teme. ovdje se ljudi dovoljno muce i bez tebe. :rolleyes:

Pa i liječnici pomažu ljudima,a ljudi to plate i dobro svi sretni i zadovoljni.
Da nije bilo ovakvih reakcija bilo bi free,a sad neka ti se zahvale svi koji su se mogli rješiti problema.:closed:

Miracle
12.02.2007., 02:15
Pa i liječnici pomažu ljudima,a ljudi to plate i dobro svi sretni i zadovoljni.
Da nije bilo ovakvih reakcija bilo bi free,a sad neka ti se zahvale svi koji su se mogli rješiti problema.:closed:

Bas ti i nije neka fora tako se ponasati. S obzirom na tajanstvenost itd drago mi je da te vise nema bez obzira na điđi-miđi recept, koji btw sad jos zelis i naplatiti. :rolleyes: Svi smo mi probali svasta od divljeg kestena i inih preparata pa nadalje.
Drago mi je da bar Pilex zaista djeluje (kod vecine ako ne bas kod svih).
:kiss:

nideveze
12.02.2007., 22:48
hemeroidi? nadam se...
uglavnom ista stvar mi se desila prije ne znam mjesec dana za vrijeme stolice ili nakon nuzde na papiru sam vidjela krv(valjda svijetle boje), doktorica mi je rekla da buduci da imam rijetko stolicu i tvrdu da poradim na prehrani da je moguce da sam povriedila sluznicu ......i dala mi je recept za faktu..koristila sam ju i mislila proslo mi je...nije me bolilo za vrijeme svega toga...mozda kao da imam malu ranicu...onako peckalo..i evo opet ista stvar, na otvoru vidim samo malu kao ranicu, ne boli me, ali krv se opet pojavila..jako stresno je kada vidim da se prica o nekim ozbiljnim bolestima zbog te krvi aaaaaaaa:flop: help pliz-- nadam se da su hemici:P ali ne boli kao sto svi pricaju da je kao simptom hemeroida...
help:s

Ivan M.
13.02.2007., 21:08
najvažnije je kod proktologa na pregled, meni se od detralexa povuko vanjski, unutarnjih nemam, al me svrbi i peče često..
peruckam se i mažem sa faktu i - živim..

Miracle
15.02.2007., 01:13
hemeroidi? nadam se...
uglavnom ista stvar mi se desila prije ne znam mjesec dana za vrijeme stolice ili nakon nuzde na papiru sam vidjela krv(valjda svijetle boje), doktorica mi je rekla da buduci da imam rijetko stolicu i tvrdu da poradim na prehrani da je moguce da sam povriedila sluznicu ......i dala mi je recept za faktu..koristila sam ju i mislila proslo mi je...nije me bolilo za vrijeme svega toga...mozda kao da imam malu ranicu...onako peckalo..i evo opet ista stvar, na otvoru vidim samo malu kao ranicu, ne boli me, ali krv se opet pojavila..jako stresno je kada vidim da se prica o nekim ozbiljnim bolestima zbog te krvi aaaaaaaa:flop: help pliz-- nadam se da su hemici:P ali ne boli kao sto svi pricaju da je kao simptom hemeroida...
help:s

Ciao. Ja sam imao isti - zapravo puno gori problem. Sokirao sam se kad sam vidio kako krv kaplje po skoljci, a koliko je bilo na papiru da i ne pricam. To se sve cesce ponavljalo dok nije postalo svakodnevno. Koristio sam sve i svasta i faktu i ostale kreme itd itd. Sve mi je malo pomoglo ali nista nije rjesilo problem dok nisam saznao za Pilex. Pilex mi je rjesio krvarenje i sve ostale tegobe nakon samo 4-5 dana (pije se 14 dana). I od tada vise uopce ne razmisljam o hemicima tako da ga toplo preporucam. Malo je skuplji ali vrijedi svake lipe (oko 600kn).
Bitno je da ga pijes na usta jednu kapsulu dnevno 14 dana i mjesecima nakon uzimanja nema krvarenja niti boli... jednom nisam imao problema godinu i pol dana sa samo jednom kurom od 14 dana, a uopce ne pazim na prehranu niti ostalo sto uzrokuje hemice.

Nadam se da sam pomogao, javi kako se osjecas nakon kure Pilexom.
Mozes pogledati nesto o preparatu na www.pilex.hr

Sretno!

lorena22
15.02.2007., 11:47
Ljudi, naime frendica me neki dan pitala nešto vezano za hemeroide, al nisam doktor pa joj nisam znala odgovoriti, ali vidim da vi imate dosta iskustva s tim..

Naime, ona vec godinama navodno ima nekakva dva mala čvorića na anusu koji se kod tvrdje stolice povecaju i to podosta.
Krvavu stolicu je imala prije nekoliko godina dok se nije namazala s nekom kremom i od onda rijetko ima krvavu stolicu (valjda jednom u godinu-dvije).
Nakon tvrdje stolice ju to peče, ali osim toga, ništa se ne dešava osim tog smanjivanja i povećavanja ovisno o stolici.
Ali su tamo cijelo vrijeme.

E, sad...ona je malo zabrinuta jer ju zna ostra bol sijeci u tom podrucju (isto tako jako rijetko, al nekada zna biti full jaka). Al inace, traje svega par sekundi, u valovima.
Da li je koga od vas tako bolilo?

Hvala:kiss:

Miracle
18.02.2007., 11:22
Ljudi, naime frendica me neki dan pitala nešto vezano za hemeroide, al nisam doktor pa joj nisam znala odgovoriti, ali vidim da vi imate dosta iskustva s tim..

Naime, ona vec godinama navodno ima nekakva dva mala čvorića na anusu koji se kod tvrdje stolice povecaju i to podosta.
Krvavu stolicu je imala prije nekoliko godina dok se nije namazala s nekom kremom i od onda rijetko ima krvavu stolicu (valjda jednom u godinu-dvije).
Nakon tvrdje stolice ju to peče, ali osim toga, ništa se ne dešava osim tog smanjivanja i povećavanja ovisno o stolici.
Ali su tamo cijelo vrijeme.

E, sad...ona je malo zabrinuta jer ju zna ostra bol sijeci u tom podrucju (isto tako jako rijetko, al nekada zna biti full jaka). Al inace, traje svega par sekundi, u valovima.
Da li je koga od vas tako bolilo?

Hvala:kiss:

Da ja sam imao isti problem (ufff osjecam se kao Jeremija) nakon nekoliko godina stolica je postala toliko bolna, da sam ponekad imao osjecaj da su u njoj zileti - jako jako jako neugodno i bolno.
To su analne fisure - naime od tvrde stolice ili naprezanja dolazi do oguljenja gornjeg djela nekakve membrane ili napuknuca iste te zivci ostaju direktno izlozeni podrazaju stolice - te kada stolica prelazi preko njih osjeca se jaka ostra bol.
Meni su znale malo olaksati kremice ali se moraju staviti tik prije stolice kako bi sloj bio sto veci i ne pomazu ako je stolica dugacka.
Hvala Bogu moram priznati da sam u potpunosti rjesio taj problem s Pilexom i to samo sa par kapsula koje sam uzeo oralno (na usta), zato nemogu a ne reci da je to preporuka broj jedan:top: :s :top:
Usput s Pilexom bi i cvorici trebali proci za jedno duze vrijeme ili se barem drasticno smanjiti, jer oni nastaju zbog povecanja anorektalnog tlaka kojeg Pilex takodjer smanji kod vecine do te mjere da se cvorici (hemoroidi) povuku.
Sretno!

lorena22
19.02.2007., 08:23
Da ja sam imao isti problem (ufff osjecam se kao Jeremija) nakon nekoliko godina stolica je postala toliko bolna, da sam ponekad imao osjecaj da su u njoj zileti - jako jako jako neugodno i bolno.
To su analne fisure - naime od tvrde stolice ili naprezanja dolazi do oguljenja gornjeg djela nekakve membrane ili napuknuca iste te zivci ostaju direktno izlozeni podrazaju stolice - te kada stolica prelazi preko njih osjeca se jaka ostra bol.
Meni su znale malo olaksati kremice ali se moraju staviti tik prije stolice kako bi sloj bio sto veci i ne pomazu ako je stolica dugacka.
Hvala Bogu moram priznati da sam u potpunosti rjesio taj problem s Pilexom i to samo sa par kapsula koje sam uzeo oralno (na usta), zato nemogu a ne reci da je to preporuka broj jedan:top: :s :top:
Usput s Pilexom bi i cvorici trebali proci za jedno duze vrijeme ili se barem drasticno smanjiti, jer oni nastaju zbog povecanja anorektalnog tlaka kojeg Pilex takodjer smanji kod vecine do te mjere da se cvorici (hemoroidi) povuku.
Sretno!

Hvala na savjetu, prenijela sam što si napisao, ali mislim da nije isti slučaj..nju je bolilo kad nije imala stolicu, znači ono, iz čista mira..

Kad je imala stolicu, onda bi ju zapeckalo ili na kratko presijeklo, ali ova bol o kojoj mi je pričala se navodno pojavila dok je sjedila i gledala televizor..dogodilo joj se svega 4-5 puta u zadnjih 6 godina, al dogodilo se..pa reko da vidim ima li sličnih slučajeva:rolleyes:

Ah, ne znam ni sama više..svašta danas ljudi moraju trpit:flop:

Miracle
20.02.2007., 02:22
Hvala na savjetu, prenijela sam što si napisao, ali mislim da nije isti slučaj..nju je bolilo kad nije imala stolicu, znači ono, iz čista mira..

Kad je imala stolicu, onda bi ju zapeckalo ili na kratko presijeklo, ali ova bol o kojoj mi je pričala se navodno pojavila dok je sjedila i gledala televizor..dogodilo joj se svega 4-5 puta u zadnjih 6 godina, al dogodilo se..pa reko da vidim ima li sličnih slučajeva:rolleyes:

Ah, ne znam ni sama više..svašta danas ljudi moraju trpit:flop:

U pravu si, fala Bogu ja vise nemam tih problema, ali znam kako mi je bilo grozno dok si nisam imao s cim pomoci. Zato zelim ljudima prenjeti svoje iskustvo da vise ne pate jer barem vecina ce se osloboditi tegoba kao i ja.
Slicno ti je sve to - simptome tvoje frendice mogu prepoznati kao da sam ja u pitanju.
Da li je tvoja frendica bila kod proktologa na pregledu?:confused:

Pozdrav!

cropunk
26.02.2007., 14:54
evo i ja se javljam. malo sam prosao ovuda ali nisam primjetio nesto slicno mome, zapravo sve je isto ali opet. i ja vidjeh nekad dan isto vanjski, malo pece, svrbi i ostale stvari kao kod drugih, samo kaj kod mene nema uopce krvi. sad to isto normalno il ? doktor reko da odem kod kirurga da vidi dal je to to ili nesto drugo(gore mozda)...jer sam imao i drugih problema sa zdravljem pa da mozda to nije posljedica toga. pa ak netko zna da li mozda to nes drugo ili je opet isto normalno da imam posto ne krvarim ???:confused:

Miracle
26.02.2007., 18:14
evo i ja se javljam. malo sam prosao ovuda ali nisam primjetio nesto slicno mome, zapravo sve je isto ali opet. i ja vidjeh nekad dan isto vanjski, malo pece, svrbi i ostale stvari kao kod drugih, samo kaj kod mene nema uopce krvi. sad to isto normalno il ? doktor reko da odem kod kirurga da vidi dal je to to ili nesto drugo(gore mozda)...jer sam imao i drugih problema sa zdravljem pa da mozda to nije posljedica toga. pa ak netko zna da li mozda to nes drugo ili je opet isto normalno da imam posto ne krvarim ???:confused:

Bilo bi za preporuku otići kod proktologa na pregled, što prije se otkrije bilo koje oboljenje lakše se saniraju posljedice. Zato nema čekanja - odmah na pregled, a nakon toga ćeš znati što i kako... Nije da te plašim, ali najbitnije je da znaš i mirno spavaš.
Bez obzira što se radi o hemoroidalnim simptomima ponekad i druge patologije imaju slične simptome, a to se jednostavno bez pregleda ne može prepoznati:cool:
Javi se nakon pregleda:eek: i sretno:top:

cropunk
26.02.2007., 21:26
pa i idem sutra na rebro pa cemo vidjeti sta ce i kako ce da bude.... ma ne brinem se ja zbog tog kolko ih je imalo i imat ce ih to je najmanji problem....meni brine da nije nes vise posto pri 2-3 god imo tumor pa da ni neki nusproizvod kakave sam srece....ali vidjet cemo sutra....javim:top:

Lilith000
26.02.2007., 21:38
pa i idem sutra na rebro pa cemo vidjeti sta ce i kako ce da bude.... ma ne brinem se ja zbog tog kolko ih je imalo i imat ce ih to je najmanji problem....meni brine da nije nes vise posto pri 2-3 god imo tumor pa da ni neki nusproizvod kakave sam srece....ali vidjet cemo sutra....javim:top:

javi se i sretno!
AB Kultura svaki dan i zeleni caj ujutro prije bilo cega drugog pomazu regulaciju stolice. a zeleni caj je jako dobar samo po tome sto prociscava organizam, i zaista regulise metabolizam fenomenalno.

lorena22
27.02.2007., 08:38
U pravu si, fala Bogu ja vise nemam tih problema, ali znam kako mi je bilo grozno dok si nisam imao s cim pomoci. Zato zelim ljudima prenjeti svoje iskustvo da vise ne pate jer barem vecina ce se osloboditi tegoba kao i ja.
Slicno ti je sve to - simptome tvoje frendice mogu prepoznati kao da sam ja u pitanju.
Da li je tvoja frendica bila kod proktologa na pregledu?:confused:

Pozdrav!

Nije bila kod proktologa jer (mogu ju shvatiti) nije oduševljena tom idejom..boju se i neugodno joj je..
Mislim, ja sam joj savjetovala da ide, al jos skuplja hrabrosti..pitala sam ju
da li je imala krvavu stolicu u zadnje vrijeme i kaze da nista osim kad joj je
stolica tvrdja ili kad je nema po dan,dva, tri, onda skuzi da joj se kvrzica poveca..i lagano ju pecka.

Ne znam..katastrofa ziva:flop:

Miracle
27.02.2007., 10:20
Nije bila kod proktologa jer (mogu ju shvatiti) nije oduševljena tom idejom..boju se i neugodno joj je..
Mislim, ja sam joj savjetovala da ide, al jos skuplja hrabrosti..pitala sam ju
da li je imala krvavu stolicu u zadnje vrijeme i kaze da nista osim kad joj je
stolica tvrdja ili kad je nema po dan,dva, tri, onda skuzi da joj se kvrzica poveca..i lagano ju pecka.

Ne znam..katastrofa ziva:flop:

To su najvjerojatnije hemici, ali nije loše otići na pregled. Nije tako strašan traje 1-2 minute :o nije jako bolan, namažu te sa vazeljin, napumpaju :eek: i gurnu kameru... nekome bi bilo ugodno - meni nimalo :cool: al sad mirno spavam, pa to savjetujem i drugima, nije ni skupo mislim par sto kuna (300 ili 400).
Ciao!

juliška
06.03.2007., 11:26
Molim pomoć (ako sam fulala, nemojte bit strogi, ali stvarno mi je bed).
Prije otprilike tjedan i pol dana dobila sam hemoroide. Samo jedan. Bio je ogroman i bolan. Toliko bolan da sam bila na bolovanju i ležela puna dva dana jer se od bolova nisam mogla ni okrenuti. Pila sam neofene protiv bolova, ali ništa. Hemoroid sam mazala faktu masti, pomogla je, ali ne dovoljno. Zatim sam koristila domaće spravljenu nevenovu mast, a nakon toga sam dobila još jedan hemoroid - koji nije bio tako bolan. Sada koristim Ultraproct mast i sada mi je donekle dobro. Čula sam da tu mast ne valja dugo koristiti jer šteti. Sada pitanje: Koliko dugo nakon što prođu bolovi treba još koristiti mast i stalno se mazati? Jednostavno se bojim prestat. Hemoroidi su još prisutni nisu se povukli ali su se smanjili. Ne boli me više jako, sada samo svrbi i pecka.
Pored svega, dobila sam mengu što mi otežava dodatno.
Bilo kakvi savjeti su dobrodošli. Inače radim posao gdje non-stop sjedim 8 sati dnevno.
Molim ljude s iskustvom da mi kažu koliko dugo još treba proći vremena da se oni povuku?

kemik
06.03.2007., 12:04
nisi fulala, ali je dobro koristiti trazilicu prije nego se otvori nova tema, posebno o ovako opcenitom i cestom problemu - vrlo je vjerojatno da je netko vec imao isti problem i da je vec otvorio temu! :)

Miracle
08.03.2007., 00:22
Molim pomoć (ako sam fulala, nemojte bit strogi, ali stvarno mi je bed).
Prije otprilike tjedan i pol dana dobila sam hemoroide. Samo jedan. Bio je ogroman i bolan. Toliko bolan da sam bila na bolovanju i ležela puna dva dana jer se od bolova nisam mogla ni okrenuti. Pila sam neofene protiv bolova, ali ništa. Hemoroid sam mazala faktu masti, pomogla je, ali ne dovoljno. Zatim sam koristila domaće spravljenu nevenovu mast, a nakon toga sam dobila još jedan hemoroid - koji nije bio tako bolan. Sada koristim Ultraproct mast i sada mi je donekle dobro. Čula sam da tu mast ne valja dugo koristiti jer šteti. Sada pitanje: Koliko dugo nakon što prođu bolovi treba još koristiti mast i stalno se mazati? Jednostavno se bojim prestat. Hemoroidi su još prisutni nisu se povukli ali su se smanjili. Ne boli me više jako, sada samo svrbi i pecka.
Pored svega, dobila sam mengu što mi otežava dodatno.
Bilo kakvi savjeti su dobrodošli. Inače radim posao gdje non-stop sjedim 8 sati dnevno.
Molim ljude s iskustvom da mi kažu koliko dugo još treba proći vremena da se oni povuku?

Meni je već glupo ponavljati, ali kad vidim kako se ljudi pate nemogu si pomoć. Iskreno nisam ni ja sebi znao drugačije dok me liječnik nije savjetovao da uzmem Pilex, koji kod preko 80% osoba u potpunosti rješava problem. Opisan je u mojim prijašnjim postovima zato od srca predlažem da ih pročitate jer su temeljeni na mojem iskustvu i iskustvu nekoliko prijatelja i potpuno su iskreni.

Sretno!

Hakal
08.03.2007., 10:26
Evo samo da se uključim, Imam isto jedan hemeroid koji me je užasno bolio, faktu mast pomaže na jedno kraće vrijeme, a onda ponovo počinju bolovi. Ono što mi je pomoglo jesu kapsule "Hemoroidin":s od Encijana može se kupiti u ljekarni bez recepta. Ako je već netko to rekao u ovom topicu Sorry nisam čitao sve.

Miracle
08.03.2007., 23:51
Evo samo da se uključim, Imam isto jedan hemeroid koji me je užasno bolio, faktu mast pomaže na jedno kraće vrijeme, a onda ponovo počinju bolovi. Ono što mi je pomoglo jesu kapsule "Hemoroidin":s od Encijana može se kupiti u ljekarni bez recepta. Ako je već netko to rekao u ovom topicu Sorry nisam čitao sve.

Drago mi je da su ti pomogla kapsule Hemoroidin, vjerojatno nisi imao većih hemoroidalnih tegoba. Ja sam imao katastrofalno stanje pred operaciju i nista osim Pilexa mi nije pomoglo.

tough_cookie
09.03.2007., 08:16
Drago mi je da su ti pomogla kapsule Hemoroidin, vjerojatno nisi imao većih hemoroidalnih tegoba. Ja sam imao katastrofalno stanje pred operaciju i nista osim Pilexa mi nije pomoglo.

miracle, radis anti-reklamu. toliko puta si vec ponovio svoju preporuku da sam sigurna da su ljudi koji prate temu zapamtili tvoje iskustvo s njim. medjutim, kad netko toliko puta ponavlja jedno te isto, sve postaje sumnjivo.
nakon tvog prvog posta, razmisljala sam o pilexu, medjutim sad ga ne bih kupila ni pod razno.

stvarno ne razumijem zasto je potrebno nesto stalno ponavljati.

svaka cast ako zelis pomoci ljudima, ali nikakvo pretjerivanje nije dobro.

nisa
09.03.2007., 08:19
imam ono što neki zovi lijena crijeva, tako da svaki odlazak na veliku nuždu rezultira hemeroidima i to i vanjskim i unutarnjim. faktu mast mi pomaže jedno vrijeme, a onda kao da posatanem imuna na nju, pa sve ispočetka. doktorica me htjela poslati na operaciju, ali misli da sam još premlada za nju jer kaže da ih se nikada neću riješiti. ne znam.... :(

juliška
09.03.2007., 11:25
Meni je moj doktor rekao da u mojim godinama (25) nije definitivno za preporučit ići operirati hemiće. Kaže da sam premlada i da kad se jednom dira u debelo crijevo da nikada neće biti dobro. Inače, čak i nakon operacije se hemići vrate. Tako da se ja liječim na sve načine, samo operacije NE.

Miracle
10.03.2007., 13:06
miracle, radis anti-reklamu. toliko puta si vec ponovio svoju preporuku da sam sigurna da su ljudi koji prate temu zapamtili tvoje iskustvo s njim. medjutim, kad netko toliko puta ponavlja jedno te isto, sve postaje sumnjivo.
nakon tvog prvog posta, razmisljala sam o pilexu, medjutim sad ga ne bih kupila ni pod razno.

U pravu si netreba pretjerivati, meni osobno je svejedno da li netko želi kupiti i što želi kupiti. Međutim s obzirom da sam isprobao sve, nemogu a da ne kažem kako je što djelovalo. U krajnjoj liniji forum i služi da ljudi razmjenjuju iskustva.
Žao mi je da si krivo shvatila moju dobru namjeru.

Srdačan pozdrav!

Miracle
10.03.2007., 13:07
imam ono što neki zovi lijena crijeva, tako da svaki odlazak na veliku nuždu rezultira hemeroidima i to i vanjskim i unutarnjim. faktu mast mi pomaže jedno vrijeme, a onda kao da posatanem imuna na nju, pa sve ispočetka. doktorica me htjela poslati na operaciju, ali misli da sam još premlada za nju jer kaže da ih se nikada neću riješiti. ne znam.... :(

A da probaš neke kvalitetne probiotike?
Da li si se konzultirala vezano uz to?

Pozdrav!

Miracle
10.03.2007., 13:16
Meni je moj doktor rekao da u mojim godinama (25) nije definitivno za preporučit ići operirati hemiće. Kaže da sam premlada i da kad se jednom dira u debelo crijevo da nikada neće biti dobro. Inače, čak i nakon operacije se hemići vrate. Tako da se ja liječim na sve načine, samo operacije NE.

Bravo u potpunosti se slažem s tobom, ja sam ih dobio sa 22 :cool:
Sretno!

ddarkok.
10.03.2007., 14:41
U pravu si netreba pretjerivati, meni osobno je svejedno da li netko želi kupiti i što želi kupiti. Međutim s obzirom da sam isprobao sve, nemogu a da ne kažem kako je što djelovalo. U krajnjoj liniji forum i služi da ljudi razmjenjuju iskustva.
Žao mi je da si krivo shvatila moju dobru namjeru.

Srdačan pozdrav!

Ma ništa ona nije krivo shvatila.To je jedna pametnica(bar ona tako misli)koja voli pod*ebavati ljude.Prije nekoliko stranica je i mene.Vidiš da neće kupiti lijek samo zato što ti kažeš da je dobar.Bože sačuvaj,šta sve p.... rodi.:flop:

Miracle
11.03.2007., 00:47
Ma ništa ona nije krivo shvatila.To je jedna pametnica(bar ona tako misli)koja voli pod*ebavati ljude.Prije nekoliko stranica je i mene.Vidiš da neće kupiti lijek samo zato što ti kažeš da je dobar.Bože sačuvaj,šta sve p.... rodi.:flop:

Da vidio sam :) ali netreba nikom ništa uzeti za zlo, siguran sam da je sve dobra namjera - iskreno i meni ide na živce ponavljati pa više i ne želim ništa reći, a zapravo je sve samo dobra namjera. Zašto bi ljudi patili ako nemoraju?
Pozdrav!

Anna Lee
11.03.2007., 04:16

:top: slazem se , citala sam svih 12 stranica topica i kad sam vidjela da Miracle cijelo vrijeme spominje taj Pilex ili kako vec vise mi je doslo rigat, a i nekima 600kn za tablete je previse od toga se mogu hranit i izlazit skoro mjesec dana. Tako da Miracle smiri kampanju i tako sam vec pomislila da si ti placen za ovu reklamu.

Miracle
11.03.2007., 18:32
:top: slazem se , citala sam svih 12 stranica topica i kad sam vidjela da Miracle cijelo vrijeme spominje taj Pilex ili kako vec vise mi je doslo rigat, a i nekima 600kn za tablete je previse od toga se mogu hranit i izlazit skoro mjesec dana. Tako da Miracle smiri kampanju i tako sam vec pomislila da si ti placen za ovu reklamu.

Žalosno da se moja dobra namjera ovako komentira. Vi kao da ne želite ljudima dobro, ta nitko nikoga nemože na ništa natjerati da kupuje.
Možemo samo izmjeniti iskustva!
Da ste vi godinama imale problema s hemićima i patile kao ja, te se nakon toga za par dana uspjele izlječiti ne bi ovako reagirale.

Molim te daj i meni recept kako da se hranim i izlazim mjesec dana sa 600kn bit ću ti zahvalan jer ću si ušparati novac za putovanja koja si nemogu priuštiti:cool:

Anna Lee
12.03.2007., 00:35
rekla sam skoro mjesec dana, a recept , eh moras skuzit recept sam za sebe, ne znam ja koliko tebi hrane i izlazaka treba mjesecno, tih sesto kuna je za moje potrebe, a ne tvoje, ne znam mozda tebi treba 3000kn za mjesec dana, ja znam da meni ne treba, a ako ti mozes davat toliku lovu , samo daj, ja samo kazem da je MENI to previse

Miracle
12.03.2007., 00:51
rekla sam skoro mjesec dana, a recept , eh moras skuzit recept sam za sebe, ne znam ja koliko tebi hrane i izlazaka treba mjesecno, tih sesto kuna je za moje potrebe, a ne tvoje, ne znam mozda tebi treba 3000kn za mjesec dana, ja znam da meni ne treba, a ako ti mozes davat toliku lovu , samo daj, ja samo kazem da je MENI to previse

Ako svaki treći dan izađem na jedno piće i počastim prijatelja ili prijateljicu treba mi oko 30kn (to je oko 300kn mjesečno), a da ne spominjem neki ozbiljniji izlazak (kojih nema puno ali ipak...) ili hranu koja je najskuplja od svega i na kojoj neznam ušparati. Stvarno se nemogu uklopiti u tih 600kn ali ako može netko drugi onda ću probati i ja.
Ja ću podjeliti recept sa svima ako uspijem, pa ću vjerujem mnogima uštedjeti dosta novca.;)

nisa
12.03.2007., 07:52
A da probaš neke kvalitetne probiotike?
Da li si se konzultirala vezano uz to?

Pozdrav!

nisam probavala ništa osim nevenove i faktu masti, a naravno da sam se konzultirala u svezi svega, doktor mi je rekao da ako jednom dirneš u debelo crijevo da ćeš opet i naravno da se hemeroidi vrate. dakle - nema teorije da idem na operaciju, pa makar umirala od bolova jer sam čula da je jako bolno, a meni bolovbi nisu jača strana :zubo:

Miracle
12.03.2007., 10:34
nisam probavala ništa osim nevenove i faktu masti, a naravno da sam se konzultirala u svezi svega, doktor mi je rekao da ako jednom dirneš u debelo crijevo da ćeš opet i naravno da se hemeroidi vrate. dakle - nema teorije da idem na operaciju, pa makar umirala od bolova jer sam čula da je jako bolno, a meni bolovbi nisu jača strana :zubo:

Ja sam imao problem s hemićima od 22 godine, a sa 27 su postali toliko bolni i krvarili svakodnevno da sam trebao otic na operaciju, ali sam uspio rješiti problem u potpunosti bez operacije.
Mene su kao što vidiš u par prijašnjih postova optužili za reklamiranje, jer sam pomalo ushićen govorio o Pilexu, ali kako nebi bio ushićen kad nakon godina muke i probavanja svega rješim problem u par dana i bezbolno.
Nemogu biti ravnodušan niti se ogluštit na tuđe probleme ako znam da ima nešto što im može tako efikasno pomoći, jer jako dobro znam koliko zna biti nepodnošljivo i bolno.

Molim te nemoj me i ti krivo shvatiti ja stvarno ne želim nikoga na ništa nagovararti, samo ti želim da si rješiš problem i zaboraviš da si ikada imala tih tegoba.

Lijep pozdrav!

Hrvach
13.03.2007., 10:16

da, postoji mogućnost da se vrate
kao što ljudi operiraju i karcinom, nekima je kasno, a neki i dođu na vrijeme
prvo što moramo rješiti sami sa sobom ako se odlučimo na operaciju - promjena prehrane i načina života (koliko je to moguće) nakon operacije
to je bitna stvar koja meni uvelike pomaže
jasno mi je već davno ako tri dana jedem sendviče i klopu u kojij nema vlakana, ne jedem jogurte i voće i drugo što moram - bit će mi loše, jako loše
opet će mi stolica biti tvrda i neće mi pomoći niti donat mg
ali ako se pridržavam puno toga situacija je :s

juliška
13.03.2007., 13:35
Ajd sad jedno pitanje? Svi koji imaju problema sa hemićima molim da opišu svoju prehranu, pošto hrana bitno utječe na pojavu hemića (mislim na stolicu). Moja prehrana se sada sastoji od jabuka, jogurta, juha, kuhanog povrća, čorbanaca i sl. Bojim se pojest nešto kruto tipa pizza, komad pečenog mesa i ne daj bože čokoladu. Čime se hranite i da li vam prehrana stvarno pomaže u tom problemu.

dvopapkar
13.03.2007., 18:35
Bok, ja sam novi...prehrana je užasno važna ako hoćeš držat hemiće pod kontrolom.Ja sam krvarenja unutrašnjih hemoroida koja su bila stvarno jaaako obilna riješio prehranom plus promjenom stila života. Kuhano, raskuhano, prekuhano, puno biljaka zeljanica, izbaci sve što te napuhuje. Puno voća, kompota, što manje suhe hrane. Najvažnije je samopromatranje, čovjek sam skuži što mu najviše smeta...I da, treba bit uporan, ljudi oko tebe znaju bit jako čudni kad promjeniš režim prehrane i neke navike, onda se ti pokolebaš u svojoj odluci i sve krene nizbrdo...
By the way, radim jedno malo istraživanje vezano uz hemiće pa ako imate volje napišite koja ste krvna grupa...fala

Miracle
14.03.2007., 00:45
Bok, ja sam novi...prehrana je užasno važna ako hoćeš držat hemiće pod kontrolom.Ja sam krvarenja unutrašnjih hemoroida koja su bila stvarno jaaako obilna riješio prehranom plus promjenom stila života. Kuhano, raskuhano, prekuhano, puno biljaka zeljanica, izbaci sve što te napuhuje. Puno voća, kompota, što manje suhe hrane. Najvažnije je samopromatranje, čovjek sam skuži što mu najviše smeta...I da, treba bit uporan, ljudi oko tebe znaju bit jako čudni kad promjeniš režim prehrane i neke navike, onda se ti pokolebaš u svojoj odluci i sve krene nizbrdo...
By the way, radim jedno malo istraživanje vezano uz hemiće pa ako imate volje napišite koja ste krvna grupa...fala

Nadam se da će ti pomoći ja sam 0+, a što se prehrane tiče, bilo bi idealno hraniti se kao što ti kažeš ali zbog lošeg stila života vrlo često jedem suhu ili nekvalitetnu hranu koja može samo pospješiti pojavu hemića.
Na sreću još uvijek ih držim pod kontrolom, bez obzira na sve - ali bolje da šutim da ne ispadne kako reklamiram... :)

Srdačan pozdrav i javi rezultate istraživanja - i nas interesira :-)

juliška
14.03.2007., 07:45
Sve u svrhu istraživanja. Moja krvna grupa je 0+

nisa
14.03.2007., 08:50
juliška - prehrana ti je ok, ali čobanac, pogotovo ako je začinjen :no: dakle začinjena hrana nikako ili ju barem probaj izbaciti.
što se moje prehrane tiče - jednog dana ću se pretvoriti u povrće i voće, pa opet imam problema, iako mislim da je veliki dio problema to što sjedim po 12 sati dnevno :(

juliška
14.03.2007., 09:22
Imam i ja taj problem. Ja sjedim na poslu 8 sati dnevno. Doma se trudim ne sjedit previše, ali kada stalno imam neke goste pa onda opet moram sjedit. Ne bi baš bilo lijepo ležat. A ti moji čorbanci, pa to su ti mahune, kelj, grašak, krumpir više čušpajzi, ali ne začinjeni. Onako sa soli. Muka mi je i od voća i od povrća, ali kad se sjetim onih muka...... Strava. :eek:

ddarkok.
14.03.2007., 15:46
Eto ne mogu više gledati kako se patite.Nekima sam poslao Rp.na PM,a vidim da je paćenika sve više,pa da pokušamo ublažiti tegobe!!
Meni je pomoglo,i 6 god.živim bezbrižno uz povremenu upotrebu ove kreme,a zadnjica je izgledala kao u pavijana.Jedem i ljuto,sjedim i sve što nevalja za ovu bolest.Probajte nećete se pokajati!
Pravilo br.1
Zaboravite toalet papir!
Evo i Rp.
Mladu granu od bazge,kojih sada ima;skinuti koru,pokoricu ostrugati,izgleda ostrugano ,poput niti,to što ste dobili lagano dinstati na biljnom ulju i paziti da ne zagori.Kad pusti zelenkastu boju,dodati PRAVI pčelinji vosak(svaki pčelar ga ima)i uz lagano mješanje istopiti ga na laganoj vatri.I to je to!Gustinu mase trebate podesiti sami tako da je lako razmaziva,i obavezno nakon svake nužde;pranje i nanošenje kreme,koju trebate prstom unijeti i unutra .Nakon nekoliko dana bilo mi je 50%lakše,a sada ih uopće nemam iako preventivno jednom tjedno namažem.Ako nešto nije jasno javite se na PM,pa vam mogu dati i br. tel.i sve ću vam probati dodatno objasniti.Eto želim samo neka ste mi svi zdravi!:kiss:

ivicad
17.03.2007., 10:15
bok svima

evo nuzda me dovela na ovaj forum, tocnije jos na ovu temu....dobio sam hemoroide....prije koja dva tri dana....cijeli net sam pretrazio sto i kako radit....i moram reci da sad manje znam nego na samom pocetku gdje ionako nisam bas nesto znao.....da dodem na stvar...treba mi pomoc....ali ne price nego konkretno....i da situacija nije vec ............ zivim u Nizozemskoj...tako da svi lijekovi koje navodite i bakine price kod mene nepale jer ih ja jednostavno ovdje nema....pa bih vas od srca zamolio da mi pomognete sa savjetima....znam znam...citaj svih 12 stranica o ovoj temi...jesam....ali kao sto rekoh nisam pametniji iz toga izasao....jedan kaze cisti se u hladnoj vodi,,,drugi u toploj....pa da ne nabrajam....trazio sam i na nizozmeskim stranicama no tamo se jedna te ista prica ponavlja koja mi se ni nesvida bas...naime prica je da kreme i kapsule koje stavljas u anus nepomazu pri tome da hemoroidi nestanu nego da ublaze bol...jedini nacin je ishrana,gibanje itd...odnosno operacija...moja ishrana je relativno dobra (ocito nije dovoljno dobra kad sam dobio hemoroide) a gibanje nije upitno jer redivno treniram....dakle ako se vi sad barem upola glupo osjecate nakon citanja ove moje price...onda mozete mislit kako je meni sa silnim savjetima koji su jedan drugom kontradiktorni

molim vas za pomoc jer cu fakat izludit vise od boli i sve sto uz to ide

ps: imam 25 godina..ako je to uopce relevantno

od srca hvala za svaki savjet i pomoc

budite pozdravljeni

ivica

ah da....zaboravio sam reci da odkad sam ih dobio mazem ih sa kremom koju sam kupio u apoteci i koju su oni sami napravili, no do sad se nista nije smanjilo jedino manje prestalo bolit, jer prije toga nisam mogao sjesti a di poslije ustati a da nisam pozelio plakat od boli

Miracle
17.03.2007., 18:34
bok svima

evo nuzda me dovela na ovaj forum, tocnije jos na ovu temu....dobio sam hemoroide....prije koja dva tri dana....cijeli net sam pretrazio sto i kako radit....i moram reci da sad manje znam nego na samom pocetku gdje ionako nisam bas nesto znao.....da dodem na stvar...treba mi pomoc....ali ne price nego konkretno....i da situacija nije vec ............ zivim u Nizozemskoj...tako da svi lijekovi koje navodite i bakine price kod mene nepale jer ih ja jednostavno ovdje nema....pa bih vas od srca zamolio da mi pomognete sa savjetima....znam znam...citaj svih 12 stranica o ovoj temi...jesam....ali kao sto rekoh nisam pametniji iz toga izasao....jedan kaze cisti se u hladnoj vodi,,,drugi u toploj....pa da ne nabrajam....trazio sam i na nizozmeskim stranicama no tamo se jedna te ista prica ponavlja koja mi se ni nesvida bas...naime prica je da kreme i kapsule koje stavljas u anus nepomazu pri tome da hemoroidi nestanu nego da ublaze bol...jedini nacin je ishrana,gibanje itd...odnosno operacija...moja ishrana je relativno dobra (ocito nije dovoljno dobra kad sam dobio hemoroide) a gibanje nije upitno jer redivno treniram....dakle ako se vi sad barem upola glupo osjecate nakon citanja ove moje price...onda mozete mislit kako je meni sa silnim savjetima koji su jedan drugom kontradiktorni

molim vas za pomoc jer cu fakat izludit vise od boli i sve sto uz to ide

ps: imam 25 godina..ako je to uopce relevantno

od srca hvala za svaki savjet i pomoc

budite pozdravljeni

ivica

ah da....zaboravio sam reci da odkad sam ih dobio mazem ih sa kremom koju sam kupio u apoteci i koju su oni sami napravili, no do sad se nista nije smanjilo jedino manje prestalo bolit, jer prije toga nisam mogao sjesti a di poslije ustati a da nisam pozelio plakat od boli

UFfffff Ivice baš mi je žao da i ti sa 25 god imaš tih problema. S obzirom da si pročitao cijeli forum neznam kako te više savjetovati, ali ti svakako želim da si to rješiš. Ja sam napisao svoja iskustva i mislim da je glupo da se ponavljam ali za sada mi je to jedino u potpunosti rješilo problem.

Sretno!
P.S. - imaš i recepturu koja je pomogla dečku iz Sl.Broda pa možda ako imaš bazge u blizini...

vuxington
19.03.2007., 11:59
Evo samo da kažem nešto o tabletama Detralex. Zaista pomažu i to znatno.
Posebno kod opakog napada (ono...ležiš u krevetu i gutaš npr. voltarene). Kod akutnog napada (kada npr. krv lipti) za 2-3 dana potpuno poprave stvari. Naravno, treba ih uzimati dulje vremensko razdoblje zato što i aktivno liječe krvne žile. Mislim da znam o čemu govorim.... imam staža 20 godina....hrpa kortikosteroida, kupki, incizija, različitih načina prehrana itd...nešto što je krasno opisano kao : "višegodišnje svakodnevne tegobe". Druga strana medalje je da je Detralex papreno skup (600 kn 5 kutija...to je dostatno za, kako-kome, 2-3 mjeseca). No u Sloveniji se u ljekarnama dobiju bez recepta i to su skoro 50% jeftinije nego kod nas (350 kn za 5 kutija.) Ja ih pijem kod opakog napada 3X2 3 dana onda smanjujem....kažem meni jako pomažu (naravno uz strogu higijenu, kupke, pšenične posije, pažnju što se jede i sl., ali to tu na forumu svi već znaju). Ozbiljniji stručni članak se nalazi tu : http://www.farmakologija.com/materia/c_vp.htm

Miracle
20.03.2007., 00:33
Evo samo da kažem nešto o tabletama Detralex. Zaista pomažu i to znatno.
Posebno kod opakog napada (ono...ležiš u krevetu i gutaš npr. voltarene). Kod akutnog napada (kada npr. krv lipti) za 2-3 dana potpuno poprave stvari. Naravno, treba ih uzimati dulje vremensko razdoblje zato što i aktivno liječe krvne žile. Mislim da znam o čemu govorim.... imam staža 20 godina....hrpa kortikosteroida, kupki, incizija, različitih načina prehrana itd...nešto što je krasno opisano kao : "višegodišnje svakodnevne tegobe". Druga strana medalje je da je Detralex papreno skup (600 kn 5 kutija...to je dostatno za, kako-kome, 2-3 mjeseca). No u Sloveniji se u ljekarnama dobiju bez recepta i to su skoro 50% jeftinije nego kod nas (350 kn za 5 kutija.) Ja ih pijem kod opakog napada 3X2 3 dana onda smanjujem....kažem meni jako pomažu (naravno uz strogu higijenu, kupke, pšenične posije, pažnju što se jede i sl., ali to tu na forumu svi već znaju). Ozbiljniji stručni članak se nalazi tu :

Ne razumijem zašto papreno skup 600kn za 5 kutija nije ništa ako te u potpunosti rješi problema. Ta ako koristiš kremice potrošiš oko 100 kuna mjesečno na njih, a ipak ne rješe problem već malo olakšaju.
U godinu dana je to 1200 kuna a ti kažeš da sa 5 kutija Detraleksa koji košta 600kn rješiš tegobe u potpunosti. Mislim da je bezpredmetno razglabati o cijeni zdravlja i života.

Jedino ako se Detralex mora konstantno uzimati a 600kn je dostatno za 2-3 mjeseca onda on košta 2400kn do 3600kn godišnje a to baš i nije zanemarivo, ali ako ti djeluje a možeš si priuštiti zašto ne.
Jeftinija varijanta je onda Pilex jer on meni "drži vodu" od 4 mjeseca pa i preko godinu dana (ovisi kako kada) sa jednom kurom koja traje 14 dana po 1 kapsula i košta nešto manje od 600kn.
By the way ja uopće ne pazim na prehranu ili ostale stvari. Možda bi djelovanje bilo dulje ali nekako mi je teško mjenjati stil života i navike...

Hvala za link znanstvenog članka koji si poslao. Zanimalo me da li Detralex ima nekih neželjenih posljedica ako se uzima konstantno duže vremena, pa sam pronašao ovo: "Uzimanje diosmina (aktivne komponente Detralexa) nije preporučeno tijekom dojenja. Moguće nuspojave jesu probavne tegobe i poremećaj autonomnog živčanog sustava.", mislim da to i nije tako strašno jer kad bi otvorili bilo koju kutiju s ljekovima i pročitali nuspojave nebi ih nikada popili :-)
Za Pilex sam pronašao da se ne preporuča trudnicama, ali da ga dojilje smiju konzumirati. A meni je osobno izregulirao probavu a ne ju poremetio, e sad što se živčanog sustava tiče... :-)

ms*day*dreamer
21.03.2007., 22:29
Nisam nikad probala analni sex, prvo jer mi se gadio, ali sad me malo zanima ipak kak je to..
I decko me pokušava nagovoriti bar na prst..ali imam tako tamo nekih malih problemčića..osjetljivu guzu..pa mi je bed i ne bih da se pogorša stanje..dobro je dok se ne dira..
Da li je itko od vas dobio hemiće zbog analnog? Ili mu se pogoršalo stanje? I što su rekli vaši partneri ako i kad su saznali da imate..tako..problemčić..
Mislim da bi mu se zgadila..šta ja znam..toga se bojim..i da se ne pogorša stvar..
Sad me sram.. :D

kemik
21.03.2007., 22:30
gle, spojit cu ti temu sa starom temom o hemeroidima.

mislim da u njoj imas jedan odgovor o povezanosti hemeroida i analnog seksa, pa procitaj...

Corvin
24.03.2007., 11:09
U SLO Detralex košta manje od 50% nego kod nas. Cijena je 8.04€ (cca 59 Kn)
dok su kod nas 124 Kn.
Jebem mater ovoj državi kad su u njoj lijekovi duplo skuplji nego drugdje.:Snajper:
Malo sam razmišljao (naporna radnja) tko može imati najaktuelnije podatke o liječenju hemeroida. Mislio, mislio i dosjetio se, ko Baltazar.
Nas, uvjetno rečeno normalne ljude, boli samo guzica, ali pedere osim guzice boli i duša, jer im je ljubavna sprava van funkcije.:Sex:
Otišao sam malo na gay forume i našao par preporuka za Pilex tablete.
Obzirom da je "Miracle" prilično nasilno radio reklamu baš za te tablete bio sam skeptičan.
Ali ako homići kažu da su mrak, onda su valjda dobre.:tuctuc:

baboom
24.03.2007., 15:06
Ali ako homići kažu da su mrak, onda su valjda dobre.:tuctuc:

kaj u suprotnom će dobit po guzi?! :lol: :lol: :lol:

sorry na off-u! jednostavno si nisam mogla pomoć!

ms*day*dreamer... kad su hemići aktivni jasno da bilokakvi doticaji u tom području nisu baš uzbudljivi :eek: , a dok ih nema ako te zanima probaj! Možda ipak se posluži lubrikantom, a kad sam ih spomenula jer netko zna kao oni djeluju na naše priraslice?:zubo:

dvopapkar
29.03.2007., 20:07
Pošto se stalno raspravlja o tom čudotvornom Pilexu ja malo prosurfao i vidi čuda: maxi pakiranje koje kod nas košta, ako se ne varam 600 kn, na www.pilex.com košta ni manje ni više nego 52$!!!!!!! Zar u ovoj državi svako mora imat profit od milijun posto? Strašno!!!!

P.S. Da ne bi bilo zabune, ne dovodim u pitanje djelotvornost tableta nego mi se povraća kad vidim tako nešto.

Miracle
31.03.2007., 12:07
Pošto se stalno raspravlja o tom čudotvornom Pilexu ja malo prosurfao i vidi čuda: maxi pakiranje koje kod nas košta, ako se ne varam 600 kn, na www.pilex.com košta ni manje ni više nego 52$!!!!!!! Zar u ovoj državi svako mora imat profit od milijun posto? Strašno!!!!

P.S. Da ne bi bilo zabune, ne dovodim u pitanje djelotvornost tableta nego mi se povraća kad vidim tako nešto.

Jeb... ja sam ih probao naručit pa su me carinici sje.... da nemože tableta bez inspekcije itd itd... vraili mi ameri pare ali ne i troškove transporta... i bla bla a sve u zadnjih 2 godine navodno zbog usklađivanja zakona sa EU prije toga je išlo bez problema.

P.S. prije kad mi je prolazilo naručit (F...EU regulative) platio sam 52$ + 6.95$ transport + carina i PDV, zamisli carinu i pdv zaračunaju i na transportne troškove lopovi. Tako da je na kraju koštao oko 500 kuna. Treba otić živjeti izvan Hrvatske!

Ranma 1/2
31.03.2007., 22:00
Mene zanima odgovor na pitanje koje je jedan forumaš ovdje postavio, pa nije dobio odgovor. Evo citata:

2. Netko je spomenuo da što se prehrane tiče mlijeko ne pomaže :confused:
S čime jest musli, čokolino itd. nego li s mlijekom...
Palenta i riža su ok pretpostavljam? Dakle najvažnije je izbjegavanje suhomesnatih proizvoda?
Za KAVU i PAPRENO znam da ubija...

Koja je fora sa mlijekom? Treba li ga izbjegavati ili se može piti? Jer ja sam ovisnik. BTW, koje musle preporučujete, jer ja obično kupujem one "jeftine" Viola, koji dođu 20 kn/kg. Unutra ima par vrsta žitarica, i recimo čokolada (male strugotine, nema je puno), ili lješnjaci i grožđice ili suho voće. Inače ih miješam ili sa čokolinom ili sa voćnim jogurtom, voćnim Bioaktivom LGG zapravo. Čokolino je bolji, ne.

Kad se kaže "začinjeno" da li se misli na sve vrste začina ili samo na one ljute poput ljute paprike, papra i sl. Šta je recimo sa stavljanjem Vegete ili origana i sličnih začina u hranu.

Da se "pohvalim", meni su pred jedno dva i pol mjeseca dijagnosticirali interne hemeroide. Bilo je malo krvi u stolici i dr o.p. mi je odmah dala uputnicu za proktologiju. Išao sam na pregled kod Dr. Smuđa, KBC Rebro, i već drugi dan je krvarenje stalo. Koristio sam Faktu ćepiće i mast jedno mjesec i pol dana. Sad mast moram korisiti svaki dan barem jedanput inače osjetim pritisak i pri malo tvrđoj stolici me zna peckati.

Još me nešto zanima oko tjelesne aktivnosti. Nekako mi je prešlo u naviku da svaki dan, barem jedanput, napravim jednu seriju trbušnjaka i sklekova, ujutro kad se ustanem i par put tijekom dana. Čitam ovdje da nije dobro se naprezati pa sad ako netko ima iskustva i kakvih pametnih savjeta. Treba li izbjegavati naprezanja trbuha ili ne?

Još veće pitanje je vožnja bicikla koju obožavam. Proljeće je tu, lijepo vrijeme, i ako ću morati odustati od svoje jednostane vožnje mislim da ću totalno popizditi.

Doktor je inače rekao da je to sve OK ali ja nekako volim čuti iskustva drugih.

dvopapkar
01.04.2007., 13:29
Ne znam koji musle je dobar, ali onaj koji ima čokoladu sigurno ne pomaže....miješaj ih s jogurtom
Najbolje bi bilo jesti što manje začinjeno uopće, znam da je teško....Vegeta mislim da ne smeta, to je tako i tako uglavnom sol i sušenopovrće, ali ponavljam što manje bilo kakvih začina to bolje...
Što se tiče tjelesne aktivnosti, to ti je dosta zeznuto. ja sam isto prakticirao sklekove i trbušnjake i to me je dodatno rasturilo (isto unutarnji).Prestao sam ih raditi u potpunosti i tegobe su sesmanjile. Nikakvo naprezanje nije dobro. Nažalost slično je i s biciklom, barem u mom slučaju. Ja ga ne vozim već dvije i pol godine. čudno mi je da ti doktor kaže da je to sve OK, ali doktor valjda bolje zna, ovo su samo moja osobna iskustva.
Osnovna stvar koju sam primjetio kod hemoroida je to da različiti ljudi imaju različite tegobe i različite 'okidače'. Promatraj sam sebe, budi strpljiv i uporan i naći ćeš način da ih držiš pod kontrolom. A što se tiče vježbanja i vožnje bicikla, sam odluči, ja sam bio tvrdoglav sve dok mi krvarenja nisu postala svakodneva i obilna.
Nadam se da je bar malo pomogo. Ako mogu još kako pomoći...

baboom
01.04.2007., 22:14
Meni je doktor rekao da ih se može dobiti od previše sjedenja, previše hodanja, previše trčanja...a da je nastavio došao bi i do previše disanja!

Opet su proradili! Gamad!

Hrvach
01.04.2007., 22:23
pazi na muesli koji imaju lješnjake i slično orašasto voće
najčešće ga ne sažvačemo dovoljno pa to još dodatno struže po debelom crijevu - nikako nije prepručljivo za osobe sa problemima hemića
doktori obično misle na jako začinjenu hranu, ono kada ti je nešto toliko ljuto da je nejestivo
to nije dobro ni za koga a kamoli za one kojima guza krvari
jogurt ti je ok, mlijeko je isto ok.....
uglavnom kuhano, nemasno meso, puno salata i voća
hrane bogate vlaknima
meni su suhe šljive zakon
donat mg mi je već davno prešao u naviku samo moraš znati odrediti količinu u odnosu na to što jedeš
inače dobiš proljev

vožnja bicikla? hm.... ja sam se nakon operacije dugo bojala sjesti na bicikl
mislim, ne možeš to ako te boli....pa vidi čega se želiš a čega ne želiš odreći
promjeniti prehrambene navike, utjecati na način života, naći to nešto što te koči, što je okidač za hemiće
povećati fizičku aktivnost ali ne i fizički napor naročito u predjelu trbuha, guze (ovdje se misli na kretanje općenito), plivanje je idealno za hemiće, umiruje bol
prati guzu obavezno, mazati ju i sa alternativom - ulje gospine trave, to ojačava sluznicu
koristiti vlažne maramice

dvopapkar
01.04.2007., 23:04
Suhe šljive ti je dobro namočit u vodu, pa ostaviti recimo preko noći, onda drugi dan šljive jedeš a tu vodu (sok) piješ....

A što se tiče plivanja tu se u potpunosti slažem, plivanje je zakon, pa ako ti treba neka aktivnost definitivno bi ga preporučio. Ja sam uredno znao preplivati po nekkoliko kilometara i nikakvih problema s hemićima nije bilo, dapače.

E, da i jedna zanimljivost, meni su se znali 'probuditi' čak i od malo dugotrajnijeg pjevanja!!!

Mort
02.04.2007., 03:25

Izvinjavam se na krivim informacijama.
Cjeli text je ispravan osim sto nisu hemeroidi vec fistule.
A prije 4 dana sam izbacio oko pola litre krvi bez izmeta.

Sta sad da radim?

Miracle
03.04.2007., 00:15
Izvinjavam se na krivim informacijama.
Cjeli text je ispravan osim sto nisu hemeroidi vec fistule.
A prije 4 dana sam izbacio oko pola litre krvi bez izmeta.

Sta sad da radim?

Bio sam i ja na rektoskopiji :eek: , ali oni sa kamerom ne ulaze baš jako duboko. Pola litre krvi je puno puno previše i nebi se s tim zafrkavao... u svakom slučaju odlazak kod proktologa je moj jedini savjet.

Imam frenda koji ima sličan problem - ustanovljeno mu je da ima otvorenu ranu koja nemože zacijeliti pa će vjerojatno ovih dana na operaciju, ali bolje i to nego čekati dok se stanje dodatno ne zakomplicira.

Sretno! Od srca ti želim da rješiš problem :top:
Javi rezultate!

Hrvach
03.04.2007., 09:52
ako tako jako krvari nije situacija za čekanje
obavezno kod proktologa
odmah

voki1984
04.04.2007., 15:08
daj spašavajte, pripa sam se ka zec....jučer sam se tuširao i primjetio malu kvržicu oko anusa oko 5mm, vanjski hemeroid vjerojatno.........evo već sam od jučer puno toga pročita o njima i ispiren to mjesto hladnom vodom, mažem nivea kremom.......reducira prehranu i tako......postoji li mogućnost da se ta kvržica sama povuće, treba li ići u apoteku po DOLOKAIN il FAKTU, sram me ić kod doktora i bilo kome govorit, pa bi to izlječio sam....e ijoš nešto redovito vježbam u teretani jel mi to izbilo možda zbog naprezanja bili trebao prestat s vježbanjem dok mi se to ne povuče

Ranma 1/2
04.04.2007., 19:33
@Voki1984

Dok sam čitao ovaj topic ostao sam začuđen reakcijama ljudi koji su čekali da padaju u nesvijest od bolova i iskrvarenja prije nego li su potražili pomoć lječnika. Isto vrijedi i za tebe, ako sumnjaš da nešto nije OK otiđi liječniku da pogleda i neka ti napiše uputnicu za proktologiju. Ne kužim čega te tu ima biti sram. A možda i nije hemoroid, bolje da saznaš u početku.

I da, nemoj mazati nikakvim Niveama i sličnim kremama. Čista voda i može malo sapuna i posebne masti za to. Nikakvi kozmetički proizvodi. Šanse da se povuče postoje naravno.

voki1984
04.04.2007., 21:04
ma to sve stoji šta si reka...al dok se dođe na red kod specijaliste pa dok te pregledaju i ustvrde dijagnozu...ajojj...ne bih volio ispast bezobziran već bi provao rješit sam problem u tjedan dana pa ak se ne povuče onda u lječnika....uostalom mene ništa ne boli i ne krvarim...recimo bili moga malo mazat s DOLOKAIN il FAKTU masti i to malo hladit vodom pa vidit šta će ispast.....

juliška
05.04.2007., 10:18
Važna ti je redovita higijena. Nemoj koristit WC papir ili ga koristi jako malo. Svaki put poslije nužde se operi u mlakoj vodi i namaži faktu masti. Ako ti je sad izbio i redovito ga mažeš, možda ti se neće ni upalit. ja sam imala upaljena 2 - strava, ne želim nikome. Bila kod doktora, reko mi ovo što i ja tebi. Ako baš dođe do upale upotrije Ultraproct mast - prolazi za dva dana (provjereno na vlastitoj koži). Puno jest vlaknaste hrane i pit tekućine. Suzržavaj se od sportskih aktivnosti barem jedno vrijeme. Od velikog naprezanja u teretani također možeš dobit hemoroide - to sam pročitala u večernjaku. Sreto.

KRUŠKICA
05.04.2007., 17:03
Jadan:bljak:

voki1984
06.04.2007., 22:03
Važna ti je redovita higijena. Nemoj koristit WC papir ili ga koristi jako malo. Svaki put poslije nužde se operi u mlakoj vodi i namaži faktu masti. Ako ti je sad izbio i redovito ga mažeš, možda ti se neće ni upalit. ja sam imala upaljena 2 - strava, ne želim nikome. Bila kod doktora, reko mi ovo što i ja tebi. Ako baš dođe do upale upotrije Ultraproct mast - prolazi za dva dana (provjereno na vlastitoj koži). Puno jest vlaknaste hrane i pit tekućine. Suzržavaj se od sportskih aktivnosti barem jedno vrijeme. Od velikog naprezanja u teretani također možeš dobit hemoroide - to sam pročitala u večernjaku. Sreto.

evo ja sam skoro pa uvjeren da je meni ova balotica oko anusa izletila zbog naprezanja...ovih sam dana pretjerao u vježbanju trbušnjaka i eto vidiš.....
Od kad mi se pojavilo ovo redovito perem u hladnoj vodi i malo se počelo smanjivat, i dalje ne krvari i ne boli....nego negdi sam pročita da je trčanje dobro za hemiće jer ojačava kožicu oko anusa i sprječava nastanak hemića.......jel to istina

anna01
07.04.2007., 18:31
HEMICI SU ZAJ... stvari..ja sam ih dobila prije 8 mjeseci bez razloga (ja ga naci ne mogu) i kad me bolu koristim faktu mast. zelim kreniti u pohod tako da ih odstranim jer iako za sada ne krvaru,jako bole..
probala sam kuru venetonom (jer usput imam uzasnu cirkulaciju u nogama, zimi unatoc toploj obuci imam ozebline i smedje nokte), ali nije pomoglo.. i zato sam vidila reklamu za ginko od belupa,rjesava hladne noge i hemice..
jeli tko probao takvo sto? i kakvi su rezultati???
ako ne,cula sam za spaljivanje hemeroidalnih arterija za 500 kn,a sposoban si radno isti dan..ima li tko takva iskustva...
p.s. a imam samo 21 ljet!!!!!!!!!!!!:flop:

voki1984
07.04.2007., 19:24
evo ovako, baš sam na ovom forumu pročita da bi bilo dobro ih ne operirati dok si mlad jer postoji mogćnost da se oni vrate poslje operacije i tak da to treba provat rješit mašću...bar ću ja to tako provat rješit ja imam 23g. i skoro sam siguran da su mi došli zbog naprezanja

Mort
09.04.2007., 03:03
ako tako jako krvari nije situacija za čekanje
obavezno kod proktologa
odmah

A evo vec 3 dana krvari.

prvi dan je bilo najgore ispadali su zgrusani komadi.
ostale dane svako malo manje kolicine krvi.
u zadnja 24h sam bio bar 15 puta na wcu.od toga 2-3 puta je bilo i stolice.

a ne boli toliko.

nacvakam se po 6 voltarena i 6 normabela
(3x2) pa mi je malo bolje

a za operaciju trebam cekati uputnicu za proktologa i gurati se sa 50tak ljudi da bi mi ponovo trazio uputnicu za proktologiju i opet sve isto i onda opet kod svoje doktorice za uputnicu za operaciju

a da ti ne pricam koliko me hep. C umara
imam ptsp i vjeruj mi da sam lud kod tih cekanja
idu mi na k. sva ona guranja i drskost sestara i starih kretena koji se svi pokusavaju ugurati preko reda
a prokletu iskaznicu HRVI cekam vec 2 mjeseca jer se ona mora praviti jedino u Zg

eto izjadao sam se :)

Miracle
09.04.2007., 10:36
A evo vec 3 dana krvari.

prvi dan je bilo najgore ispadali su zgrusani komadi.
ostale dane svako malo manje kolicine krvi.
u zadnja 24h sam bio bar 15 puta na wcu.od toga 2-3 puta je bilo i stolice.

a ne boli toliko.

nacvakam se po 6 voltarena i 6 normabela
(3x2) pa mi je malo bolje

a za operaciju trebam cekati uputnicu za proktologa i gurati se sa 50tak ljudi da bi mi ponovo trazio uputnicu za proktologiju i opet sve isto i onda opet kod svoje doktorice za uputnicu za operaciju

a da ti ne pricam koliko me hep. C umara
imam ptsp i vjeruj mi da sam lud kod tih cekanja
idu mi na k. sva ona guranja i drskost sestara i starih kretena koji se svi pokusavaju ugurati preko reda
a prokletu iskaznicu HRVI cekam vec 2 mjeseca jer se ona mora praviti jedino u Zg

eto izjadao sam se :)
Ja bih bez obzira na čekanje i sve ostalo otišao k liječniku i specijalisti.

Ovo ti nije rješenje i dokle tako?!

Molim te otiđi k lječniku i ne gutaj toliko voltarena!

Srdačan pozdrav!

Ranma 1/2
09.04.2007., 19:28
evo ovako, baš sam na ovom forumu pročita da bi bilo dobro ih ne operirati dok si mlad jer postoji mogćnost da se oni vrate poslje operacije i tak da to treba provat rješit mašću...bar ću ja to tako provat rješit ja imam 23g. i skoro sam siguran da su mi došli zbog naprezanja
A kud ćeš ti već na operaciju. :zubo: Nisam liječnik ali sam u životu obišao dosta njih da znam da je operacija uvijek poslijednja opcija. Koliko ljudi je izliječilo hemiće bez operacije i to puno teže slučajeve.

U tvom slučaju, promjenit prehranu, šetati svaki dan barem po 1 sat, izbjegavati duga sjedenja i mazati neku od masti za hemiće (pitaj u ljekarni koju ti preporučuju). I naravno, posjeti liječnika već jednom. Siguran sam da za dr.o.p. ne moraš čekati duže od jednog dana. :mig: A onda ako on vidi potrebu poslati ćete te proktologu. Ali sumnjam da i to hoće već će ti reći isto što i mnogi drugi ovdje.

maliodcamila
13.04.2007., 20:11
imam mali problem.jucer sam napipao vanjsku kvrzicu na cmaru.velicine je kikirikija i malo je plavkaste boje.svrzbi,ali ne pece,niti krvari.znam sve sta ste napisali sto se tice hemeroida ali sam isto tako procitao da bi to mogao biti prist,zar ne?

e,moje pitanje glasi:kupio sam kremu FAKTU akut,i zanima me dali se to moze pogorsati ako ja sam mazem a nisam isao doktoru.

bigmamma
13.04.2007., 20:31
preporučam:

2 bazgina cvijeta staviti u 2 dcl maslinovog ulja i nakon cca .10 tak dana se može koristiti .
Najbolje je sve staviti u staklenu bočicu i držati u njoj.Bazgini cvijetovi se ne vade iz maslinovog.
Naravno,bazga još ne cvate no kad procvate,svi vi koji imate poteškoća sa hemićima možete si napravit i dupli melem...meni,mojoj mami ,mojim prijateljicama je pomogao..pa isprobajte,ne može naškodit.

I ljudi...morate mekano kakat :zubo: i imat urednu stolicu ,inaće...:E

Mort
19.04.2007., 14:26
Nasao sam ludilo lijek.
Dolokain gel. (ligocainum)
U 2-3 min. bol prodje.
Tuba od 25g dodje oko 40kn, a dosta dugo moze potrajati.
Posto mene boli unutra moram prstom nanijeti je.
Ima ona na sebi dodatak ali je malen i uzasno bolan za obaviti proceduru.

mouse
19.04.2007., 14:36
U litru mlijeka narezati 5 glavica crvenog luka, većih glavica, kad provrije poklopiti na minut-dva. Cijelu ranjiku staviti u bide, te "sjesti" na nju na način da rukama razmaknete guzove što više i postavite ih na paru iz ranjike, što niže i biti tako 10-15 min. Ponoviti par puta na dan, može podgrijati isti sastojak.
Pazite, para je vruća i čuvajte se da vas ne opeče, ali nastojte što niže "sjesti" i što više razmaknuti guzove da se bolje napari.
To kombinirati sa: 1 kg žita (običnog) skuhati u 2 litre mlijeka i jesti po 1 žlicu više puta dnevno, može i hladno. Provjereno učinkovito.

ciganche
19.04.2007., 22:57
imam mali problem.jucer sam napipao vanjsku kvrzicu na cmaru.velicine je kikirikija i malo je plavkaste boje.svrzbi,ali ne pece,niti krvari.znam sve sta ste napisali sto se tice hemeroida ali sam isto tako procitao da bi to mogao biti prist,zar ne?

e,moje pitanje glasi:kupio sam kremu FAKTU akut,i zanima me dali se to moze pogorsati ako ja sam mazem a nisam isao doktoru.

iI ja sam imala tu kvržicu, isto je bila plavkaste boje i svrbila! Baš sam se bila prepala:eek:
Faktu mast ti ne može pogoršati nego samo pomoći:zubo:

robinhood007
24.04.2007., 17:40
zanima me ovako....nisam inace iz Zagreba, a dobio sam uputnicu od lječnika da idem proktologu radi hemeroida....sad me zanima gdje trebam u zagrebu ići i jel se šta plaća naknadno....hvala

robinhood007
25.04.2007., 12:37
i od toliko postova, nitko mi nemoze reći gdje trebam ici???

Miracle
25.04.2007., 12:42
i od toliko postova, nitko mi nemoze reći gdje trebam ici???

To bi ti trebao reći tvoj liječnik, ja sam osobno išao u privatnu polikliniku Bates kod proktologa Miočinovića.
Nalazi se kod Kenedijevog trga.

Dr.Fila u centru Zagreba također slovi za vrsnog stručnjaka kao i još neki, pa i njega mogu preporučiti itd.

Detaljnije kontakte istih možeš pitati na informacijama...
Pregled se plaća par sto kuna, mislim 300kn kad sam ja bio, ali možda je sad druga cijena...

Nadam se da sam bio od pomoći.:)

robinhood007
25.04.2007., 13:54
jesi jesi, al jos me zanima dali meni pregled pokriva zdravstveno, posto sam student i imam sve te privilegije?? i dali u poluklinici BATES mozes ici na pregled, a da ti sve ide preko zdravstvenog

Miracle
26.04.2007., 11:34
jesi jesi, al jos me zanima dali meni pregled pokriva zdravstveno, posto sam student i imam sve te privilegije?? i dali u poluklinici BATES mozes ici na pregled, a da ti sve ide preko zdravstvenog

Nažalost neznam, možda je najbolje da nazoveš i provjeriš.

Pozdrav!

azona
26.04.2007., 12:03
ĆAO!

Čuj,meni je bilo nešto slično,ono posle...vidim na toalet papiru tragove krvi i vjeruj da sam bila prestrašena.Nema kakvih maza,krema i i čepića nisam probala.S obzirom da je to bilo usljed ginekološke operacije i promijenjene prehrane nakon 3-4 mjeseca samo je nestalo.Međutim,nakon poroda je bilo još gore ali srećom stara je dobila neki recept koji mi je baš pomogo.Znači masti i čepića sam se prvo nakupovala i bude malo lakše i onda opet.
Recept je stvarno lagan.Nađi,možda imaš u kući, svinjske masti i nevena osušenog(ima u svakoj biljnoj apoteci).To faktički isprži i stavi u hladnjak.Mislim da nisam to ni 5 dana koristila i jako je pomoglo.:s
Još jedna bliska osoba je skoro (žena u godinama) pričala da ima problema ali sa pravim hemoroidom kiji je izašao van i jako boli,ne može sjediti.Dala sam joj to(stojalo je 2 godine u hladnjaku nisam htjela bacit)i i prije par dana pitam kaže da je odlično,manje je boli a kao da se smanjuje.

Stoga to stvarno toplo preporučujem jer pomaže.:top:

shurda
26.04.2007., 23:31
Mene zanima dali netko od vas možda ima nekih drugih problema zbog hemeroida! Kod mene osim rijetke stolice (jednom tjedno ) javlja se bol u leđima, posebno kad nisam dugo imao stolicu! Ujutro i navečer jedem samo bio aktiv i pahuljice a preko dana se trudim jesti što više voća tako da što se prehrane tiće mislim da je u redu! Imam te unutarnje hemeroide već nekih 5 god. i neki dan sam bio kod proktologa i rekao mi je da ih treba operirati, a meni se to nikako neda zbog tih bolova poslje operacije, ali opet još od ljeta me muči ta bol u leđima koja zna nekad biti dosta neugodna! Dali je netko od vas možda imao sličnih problema!

riva
03.05.2007., 22:46
MAŽITE SA MASLINOVIM ULJEM, PROVJERENO!

Miracle
09.05.2007., 00:06
MAŽITE SA MASLINOVIM ULJEM, PROVJERENO!

Djevičanskim ili :rofl: :top: :kiss:

balrog
09.05.2007., 14:58
Ja sad bio na wc-u i ostao u šoku... Moram pod hitno nekom proktologu jer sam se usrao od straha. Krvi do koljena... I sad sam u šoku i umišljam da sam već blijed... Al ne boli me tako strašno, ne svrbi... Samo mi je stolica jako tvrda i onda poteče krv... ja se iskreno nadam da su hemeroidi jer...

Miracle
11.05.2007., 22:49
Ja sad bio na wc-u i ostao u šoku... Moram pod hitno nekom proktologu jer sam se usrao od straha. Krvi do koljena... I sad sam u šoku i umišljam da sam već blijed... Al ne boli me tako strašno, ne svrbi... Samo mi je stolica jako tvrda i onda poteče krv... ja se iskreno nadam da su hemeroidi jer...
Vrlo vjerojatno da su hemoroidi i to unutarnji, iziritirani tvrdom stolicom.
Ali odi kod proktologa na pregled da možeš mirno spavati.

Ja sam isto imao unutarnje (i vanjske) unutarnji uopće ne bole samo curi krv kad puknu pa se us... :eek: od straha.

Sretno!

P.S. ja sam unutarnje rješio za 3-4 dana, a krvarili su mi 6 mjeseci konstantno svaki dan, tako da ne brini - ima lijeka :-)

carpio
18.05.2007., 07:50
bok novi sam na forumu i imam pitanje u vezi hemeroida.kod mene to traje več duže ali nikad nisam imal nekakvih značajnih problema ono danas sutra curi pa se ne pojavi opet po nekoliko mjeseci i onda odjednom ponovo .dali bi se trebo zabrinjavat i obratit doktoru(nedavno sam bio na nekim pregledima nevezano uz hemeroide i ono sve pretrage krvi sam obavio itd itd i sve je bilo u redu)molio bih pomoč oko riješavanja problema sa hemeroidima

Hrvach
18.05.2007., 09:31
to ti je sve relativno
neko ima problema cijeli život i stalno rješava sve sa istim kremicama i dobro mu je
nekome sitacija s vremenom postaje lošija
sve ovisi od osobe do osobe i što ti želiš
ja nisam više htjela kreme i rješila sam to kirurškim putem

i ne može ti doktor u pretragama krvi vidjelti jel ti imaš probleme sa hemićima, a ne može niti znati dok mu sam ne kažeš
nadam se da nisi ona kategorija koja se srami pričati o tome i naguziti se na pregledu

carpio
18.05.2007., 13:24
i ne može ti doktor u pretragama krvi vidjelti jel ti imaš probleme sa hemićima, a ne može niti znati dok mu sam ne kažeš
nadam se da nisi ona kategorija koja se srami pričati o tome i naguziti se na pregledu

ne nisam od tih ali za sad nemam takvih velikih problema pojave se tu i tam nego je bilo rečeno da mogu bit naznaka nekih drugih bolesti pa sam napomenuo da sam sve pretrage napravio

srceko24
26.05.2007., 00:20
jel itko zna kak se zove ona spravica protiv hemeroida kaj je smislio dr. Nenad Roso?

srceko24
26.05.2007., 00:28
da,navodno garantira da se nebuju pojavili idučih 20 godina,nakon mjesec dana terapije s tom spravicom

ghost-ijp
27.05.2007., 21:59
ja sam nov na forumu. malo mi je više godina i sam imam užasne probleme kao i drugi. sve je počelo 1996 godine kao posljedica ratišta gdje sam boravio duže vrijeme vezano uz moj posao. do sada sam isprobao nebrojene kreme tipa hemopropin, faktu itd, čepiće, razne tablete stila pilex, hemeroidin itd, alternativnu medicinu, kučne pripravke raznih savjetodavaca, izvršio sam sve moguče pretrage ( koje su znale biti i izrazito neugodne), posjetio nebrojeme doktore, privatne klinike (dr.Filo i drugi), izvršio operativnu sanaciju da bi i sada nakon iste ( protek od nepune 2 godine) več 2 puta imao problema sa istim. šta se tiče prehrane istu sam izmjenio u kompletu iako i ranije nisam konzumirao masnu, slanu, ljutu, prezačinjenu i tešku hranu. suho sam izbjegavao koliko sam mogao, a naročito nakon porve pojave problema. stolica mi je uredna al samo kad ujutro popijem nes kavu i popušim jednu cigaru ( što i nije pohvalno jer do operacije nisam pušio oko 14 godina al šta sve čovjek ne radi sam da se riješi problema). pretjerane tjelesne težine nemam ( na visinu od 185 cm težim več izrazito dugo vrijeme 81 kg iako sam težio 95 kg- čiste mišićne mase prije bolesti) jer sam dosta aktivan i treniram vezano uz moj posao. čak bih se usudio reči da sam radi promjene prehrane i smanjenja tjelesne aktivnosti (teretane, trčanja od 10-20 km dnevno i borilačkih sportova) neželjeno smršavio čime se i ne ponosim.
i šta na sve to reči?!
opet imam problema! sa ovime ne namjeravam obeshrabriti sve borce več ih potraknuti da i dalje ustraju i da se ne predaju, a meni da daju neki savjet koji bih isprobao da i ja jednom mogu konačno se vratiti normalnom životu i tjelesnoj aktivnosti koja mi izrazito nedostaje!!!
što se tiče dr.Roso i njegovog patenta, proizvod se zove HEM-PRO, stoji 3300 kuna, naručije se direktno kopd njega telefonski. terapija traje 10-70 dana na način da se proizvod stavlja u "guzu" i drži najmanje 2 sata. Radi na principu magnetoterapije ( koja me malo zbunjuje jer magnetsku narukvicu ne skidam sa ruke več 10 godina a probleme sa hemeroidima ipak imam- istu koristim samo radi ranijih problema sa spavanjem koje sam korigirao). proizvod prelazi u trajno vlasništvo i na taj način gosp.dr. isključuje svoju odgovornost glede neuspjela lječenja. GARANCIJE ZA USPJEH MENA!!!!!!
na netu nisam našao nigdje potvrdu njegove teze da tim putem rusi rješavaju probleme hemeroida več duže vrijeme (od 1930 ako se ne varam)! iz tog razloga molim da mi se javi netko ko je isprobao proizvod ili ga namjerava doskora isprobati pa da čujem rezultate!!!!!!!: unaprijed se zahvaljujem. E

speed
14.06.2007., 09:17
Zadnjih mjesec dana primjecujem nekakve bijele grudice u stolici. Nisam
primjetio nekakvu krv, natecenost, bol, bilo sto cudno jedino to da mi je
stolica vise kasasta i sluzava i pojavljuju se te bijele grudice neovisno o
tome sto jedem. Jel moguce da su hemeroidi?
Hvala!

hodajuci_hemeroid
14.06.2007., 12:37
Zamolio bih nekog od vas da post-a broj od dr. Nenada Rose. Neki dan sam gledao Zivot u zivo u kojem je on gostovao, ali sam se prekasno ukljucio i nisam uspio uhvatit broj. Pokusavao sam sve, zvao redakciju Zivota u zivo i slao im mail, medjutim odgovor nisam dobaio. Molim vas ako znate post-ajte njegov broj, jer stvarno vise ne zelim biti hodajuci_hemeroid :flop: Unaprijed se zahvaljujem :s

timba
14.06.2007., 20:38
ak mi netko može pomoći...frka me skroz...

prije nekoliko dana skužim nešto neobično na anusu...izgledalo je kao da komad tamne kože (tamnije od anusa) "izlazi" iz anusa prema van.
bilo je malčice nabubreno, nije bilo krvi, bolilo je samo vrlo lagano na dodir pa se nisam previše brinula jer mi nije odgovaralo simptomima hemeroida.

al danas kad sam se tuširala napipam tu dolje dvije male (skroz sitne, veličine zrna graška, ali okrugle) kvržice. tvrde su na dodir i malo bole. nema krvi i ne boli osim ako ne dirnem....

sad me već stvarno frka... jel zna netko šta je to?? ne izgleda mi hemeroid, al ne znam šta još može biti??

ima netko da se kuži u to?? šta da radim??

speed
15.06.2007., 11:12
bas nikakav komentar?

KajSad?
15.06.2007., 12:13
Nisu hemeroidi. Hemeroidi ne ostavljaju tragove u stolici, osim možda ako pukne tijekom vršenja nužde trag krvi. Hemeroidi su čvorići-nakupine krvi u stijenci crijeva a ne nešto u stolici.

ante dumbledore
15.06.2007., 19:00
mala ispravka-šuljevi(hrv naziv :D ) su proširene vene...slično onima na potkoljenicama

Hrvach
16.06.2007., 00:01
gle, malo je čudno to što govoriš da ti ne izgleda kao hemić

a nemaš pojma što bi moglo biti

ok, možda si zbunjena ali po ovom kako to opisuješ ja bi rekla da to upravo je hemeroid

i ne, ne mora uvijek biti krvav i strahovito bolan da bi se ti uvjerila da je to upravo to što opisuje ekipa sa foruma

nažalost

ak nisi sigur(a)n(a) brzo kod dr. on će sigurno znati jer njemu ćeš guzu pokazati

Ivan M.
20.06.2007., 08:25
tak sam i ja imao kvrgu, ko krpelj, tvrdu..
popio sam 3 kutije detralexa (ordinirano), kupke u kamilici, faktu mast i prošlo je..
povremeno me malo svrbi, peče, trebam izbjegavat ljuto i začinjeno i češće se prati, i dobro je za sada..
povremeno kupim onaj hemoroidin (slično ko detralex ali slabije) popijem kutiju da malo ojačam te vene..

emiliano
20.06.2007., 12:23
povremeno kupim onaj hemoroidin (slično ko detralex ali slabije) popijem kutiju da malo ojačam te vene..

Ajde malo pojasni ovo ...

Ivan M.
20.06.2007., 14:40
detralex je kombincija flavonoida(ak se dobro sjećam) koji djeluju pozitivno na strukturu vena i poboljšavaju njihovu funkciju, razbijaju krvne ugruške i slično, uostalom može se nać na netu sve o tom lijeku..
hemoroidin je sličan sastavom ali ima po kapsuli duplo manje tih sastojaka nego detralex...
može se koristiti kao dodatak prehrani za jačanje krvnih žila, posebno vena..

sportas
21.06.2007., 17:36
Poštovani

Prije sam se smijao svima na ovu temu i čak sam nekad podjebavao ljude zbog ovog problema, sad sam pročitao svih 15 strana super teme makar nekima ne djeluje fino.

Da skratim juce uvecer sam isao na WC i osjetio sam kao da me kroz stolicu nesto reže, dakle osjetio sam nesto ostro u stolici kako me reze po sluznici, odma sam se prepao i pogledao dole kad palo je par velikih kapljica po stolici, e sad sam se odma alarmirao, zvao staru itd itd...ali nakon svih pregleda koje ja mogu utvrdit sa zrcalom i ostalim cudima tehnike :D otkrio sam da nema vani nikakvih zila i sličnih pojava, dobro kad iziritiram stiskanjem i opustanjem onda boja bude malo tamnija ali to je normalno za to podrucje jer je takva vrst mišića, ali sve fino izgleda u zrcalu dok ja to pregledavam....

Sad me brinu dvije stvari:

- Je li moguće da sam se samo "Porezao" na hranu, jer sam sportaš i jedem dosta hrane tipa zob, musli, proso, itd... i da mi je to uzrokovalo krvarenje privremeno
- E sad ovo drugo je najbitnije a to da mi je jutros nakon sve opet doslo do krvarenja i peckanja na istom mjestu gdje osjecam kao ranicu o d porezivanja...

Dobro sam isprao, namazao nekom nevenovom masti itd...makar sam sad se usrao ko grlica jer ja sad puno sjedim jer moram učit, a uz to treniram naportno sa utezima...a u ogledalu djeluje da nema ničega sumnjivog, ili je možda samo ta ranica izbila....

Evo trpam donat MG i kiwi ima da sutra bude kašica, a problem je jer jedem 7-8 obroka na dan ( i to hrana je vrhunska ako se to tako moze kazat) pa se i praznim 2 put na dan sad me trta da opet ne bude krvi....ufffffffffffff :confused: :flop: :eek:

Ivan M.
22.06.2007., 11:42
ako treniraš s utezima, to je dosta naporan sport, često dizačima utega pucaju hemoroidi, jer dolazi do jakog naprezanja..
otiđi kod proktologa na pregled, svako krvarenje iz anusa znak je neke bolesti..

sportas
22.06.2007., 14:22
ako treniraš s utezima, to je dosta naporan sport, često dizačima utega pucaju hemoroidi, jer dolazi do jakog naprezanja..
otiđi kod proktologa na pregled, svako krvarenje iz anusa znak je neke bolesti..

Danas sve ok, prosao sam dakle ipak sa ogrebotim od neke žitne namirnice, mislim da Hemače nemam nego sam se jednostavno porezao...ako se nastavi idem...ali danas sve fino prošlo i ispitao do detalja... :D :top:

trifolia
25.06.2007., 15:58
citala sam par starnica na pocetku ali stvarno nemam vremena ih sve prelistat,ugl imam problema sa vanjskim hemo..desilo mi e da su mi se u 6 mj 3 puta pojavili ,za prvi put sam si sama usosila sa zacinjenom piletinom ..al od tada sam stvarno pazila sto jedem..cak sam pocela gubit na kilazi..i opet su se pojavili,dal moze biti uzrok i stres(vjerovatno da) bila sam kod proktologa ,ali me sve to na kraju zivcira ..traze od vas da zivis ko biljka k vragu..luda sam vise,znam da ce me te tekobe vjerovatno pratit cijeli zivot i da su morat bit veoma oprezna ,jer vidim ima i dublo gorih slucajeva ..od moje vanjske kvrzice koja me uzasno iritita i boli,zasad mazem sa ultraproct masti i stavljam cepice..al nekako mi to sporo sve..

trifolia
25.06.2007., 16:29
btw ispricavam se zbog pravopisnih gresaka,nikako se namjestit na stolici pa mi se omakne tipka,pitanje: dali je ko imao iskustva sa ovim novim proizvodom PILEX kapsule(7 kapsula oko 300 kn, 14 -500kn) i par kucnih ideja za redovitije praznjenje crijeva??tnx

Ivan M.
25.06.2007., 22:02
zašto ne probaš detralex, prvih pet dana 3x2, onda dalje 2x2, popij 3 kutije pa možda bude pomaka, meni je pomoglo, a imo sam kvrgu..

trifolia
25.06.2007., 22:22
detralex?cemu to sluzi;smanjenje bolova,potpomaze da hemo nestanu?! 3 kutije?koliko toga ima u jednoj kutiji..

Ivan M.
25.06.2007., 22:34
da, meni je jednostavno nestao, ima mislim 30 komada, košta oko 120 kn kutija. meni je pomoglo, upiši u google detralex, pa surfaj..

trifolia
25.06.2007., 22:37
tnx Ivane..ipak cu bit fer pa procitat sve stranice ..pa ako mi onda jos sta nebude jasno ..pitam! a garant cu pitat!

Ivan M.
25.06.2007., 22:46
Detralex
Djelatna tvar: diosminum
Farmaceutski oblik: filmom obložene tablete
Pakovanje: 30 (2x15) filmom obloženih tableta u blister (PVC/Al) pakovanju, u kutiji
Proizvodjac: Les Laboratoires Servier Industrie, Francuska
Nositelj odobrenja: Servier Pharma d.o.o., Budmanijeva 1, Zagreb
Datum Rješenja: 22.01.2007
Rok Rješenja: 23.11.2011
Urbroj: 381-07-L/1602
Klasa: UP/I-530-09/06-03/226
Sastav: 1 filmom obložena tableta sadržava 500 mg pročišćene mikronizirane smjese flavonoida (450 diosmina i 50 mg hisperidina)

http://www.farmakologija.com/materia/c_vp.htm

Miracle
04.07.2007., 01:35
Danas sve ok, prosao sam dakle ipak sa ogrebotim od neke žitne namirnice, mislim da Hemače nemam nego sam se jednostavno porezao...ako se nastavi idem...ali danas sve fino prošlo i ispitao do detalja... :D :top:

Mislim da bi se kod tebe moglo raditi ne samo o unutarnjim hemoroidima nego i o anorektalnoj fisuri tj. puknuću rektalnog djela kože. Tada živci ostaju neizolirani pa kad stolica prelazi preko njih imaš osjećaj kao da su žileti, a ne stolica. Imao sam i to pa znam kako je neugodno, ali hvala Bogu rjesio sam i taj problem.

Sretno!!!

Miracle
04.07.2007., 01:38
btw ispricavam se zbog pravopisnih gresaka,nikako se namjestit na stolici pa mi se omakne tipka,pitanje: dali je ko imao iskustva sa ovim novim proizvodom PILEX kapsule(7 kapsula oko 300 kn, 14 -500kn) i par kucnih ideja za redovitije praznjenje crijeva??tnx

Imao sam ja ali vec sam sve napisao pa da se na ponavljam najbolje je procitati prijasnje postove koje sam BTW htio izbrisati, ali ne znam kako jer me optuzise za reklamiranje :-(
Mogu samo od srca reci svoja iskustva i to je sve!

Sretno!

Merlina
08.07.2007., 00:25

Ja sam popila veliko pakiranje Pilexa i ništa, nije pomoglo ni 1%. Imam vanjske hemeroide. Nemoj bacat lovu, odi kod liječnika i vidi što će ti oni savjetovati.

Miracle
08.07.2007., 21:21
Ja sam popila veliko pakiranje Pilexa i ništa, nije pomoglo ni 1%. Imam vanjske hemeroide. Nemoj bacat lovu, odi kod liječnika i vidi što će ti oni savjetovati.

Ciao hemoroidoljubci :kiss: , slazem se da je posjet ljecniku prvi i neophodan korak. Takodjer i jedan moj prijatelj nije reagirao na Pilex, ali moram priznati da poznajem vise ljudi koji su si u potpunosti rjesili tegobe s Pilexom ukljucujuci i mene. Ne djeluje kod svih nazalost :-( ali kod vecine bi trebao. Slazem se da netreba bacati novce, ako nije stanje kriticno sa higijenom i prehranom se moze napraviti puno i bez tableta i ostalih pomocnih sredstava.:o

*jezebel*
21.07.2007., 20:02
haj. uclanjujem se u klub (iako sam prije pricala viceve o hemoroidima). slobodno preskocite prvi paragraf:D .

prije tjedan dana mi se javio jedan eksterni (99,9% sigurna da je hemoroid) - velicine graska, mozda malo veci, ali nepravilan, nije bas ono ogromno ljubicasto sto se nadje na slikama hemoroida. nisam dala dr-u da me pregleda, znam, blesava sam, al' bilo mi je glupo jer sam imala hig.ulozak. mnijem da sam ga dobila zbog problema s probavom (10-ak godina imam stolicu rjedje konzistencije), a mozda mi je tonus oslabljen jer imam cushingov sindrom susp. dosta se krecem, pazim sta jedem, jako pazim na higijenu, jedino bed sto imam visak kg (80kg, 164cm, but going doooown:)). ne svrbi, nekad kao da maaaalo zapece, odnosno pulsira (nakon tusiranja i nanosenja masti), ali morebit da je to samo subjektivno, osjecaj nije alarmantan iako pitajboga sta ce se iz toga izrodit'. prvih nekoliko dana je boljelo na dodir, sada malo manje. bed mi je sto je dr na godisnjem, a ni mene nece biti u mjestu u kojem imam dr-a pa cu na pregled vjerojatno tek pocetkom 9.mj. i sad pitanja:

-?- jel' tako mali hemoroidic moze prsnuti, odnosno prokrvariti? i kad prsne (tako malen), jel' to ide na odjecu? ide, jelda? i...jel' se to desava samo kad se ide na wc/kad se dira ili moze i onako samo od sebe?

-?- moze li ga dr probusiti? ja bih ga se rado rijesila na jesen... imam i jos jednu malu oteklinicu k'o ugriz od komarca, mnijem da ce to rasti.

-?- moze li osjecaj peckanja uslijediti zbog sastava kreme/masti? i jel' vam ista prijedje na rublje? koristim faktu, a oni sastojci su mi ubi-boze, uopce ne kuzim o cemu je rijec, morat cu malo progooglat.

-?- ako pregled nije obavljen pa stoga ne znam imam li samo eksterne hemice, moram li preventivno mast primjenjivati i rektalno ili mogu samo kod analnog otvora? (vristim od muke i na voltaren cepice, a kamoli na onaj odvratni aplikator.)

-?- pomaze li kesten venama samo ako se koristi topijski ili ima blagotvoran ucinak i oralnom primjenom?

hvala!

Merlina
26.07.2007., 23:23
Dobila sam naputak da se hemoroidi mogu tretirati i mješavinom masla i začina kurkuma. Meni niti pilex, deltrex, hemoroidin, kapsule kestena i veprovine i sve baš sve kreme iz apoteke nisu pomagale. Trenutno sam u dobroj fazi, pazim na prehranu i mažem se navedenom mješavinom. Pa ako nekome pomogne taj savjet biti će mi drago. Nedavno sam bila na pregledu kod ajurvedske liječnice koja mi je dala puno savjeta o prehrani, te neke ajurvedske pripravke koja sam tek počela koristiti. Nadam se da će to biti i konačno rješenje:) ovog "bolnog":eek: problema.

new_one
01.08.2007., 09:58
Bok,

ako nije problem molio bih te da ponovo napises na koji nacin si rjesio analnu fisursu jer upravo te probleme ja imam
pozdrav i hvala

Mislim da bi se kod tebe moglo raditi ne samo o unutarnjim hemoroidima nego i o anorektalnoj fisuri tj. puknuću rektalnog djela kože. Tada živci ostaju neizolirani pa kad stolica prelazi preko njih imaš osjećaj kao da su žileti, a ne stolica. Imao sam i to pa znam kako je neugodno, ali hvala Bogu rjesio sam i taj problem.

Sretno!!!

dep
02.08.2007., 18:06
Meni je fisura pukla prilikom obavljanja velike nužde, povremeno se opet javi i ode na isti način. Kirurg mi je jednom rekao da je u biti dobro kad ona pukne, jer nakon toga ta pukotina zaraste.

Ako su lagali mene i ja lažem Vas.

Miracle
03.08.2007., 00:17
Meni je fisura pukla prilikom obavljanja velike nužde, povremeno se opet javi i ode na isti način. Kirurg mi je jednom rekao da je u biti dobro kad ona pukne, jer nakon toga ta pukotina zaraste.

Ako su lagali mene i ja lažem Vas.

Ja sam fisuru dobio tek nekoliko godina nakon prvih problema s hemoroidima, bilo je jako bolno kad sam morao na nuždu pogotovo ako stolica nije bila mekana... Meni je fisura prošla od Pilexa što mi je bilo čudno jer sam ga upotrijebio zbog problema s hemoroidima, ali rekli su mi u njihovom savjetovalištu kako je rađeno kliničko ispitivanje na 220 pacijenata na rektoanalne fisure i da je uspješnost kod 65% pacijenata, znači nešto manje nego kod hemoroida gdje kažu da je uspješnost kod oko 84% pacijenata, drago mi je da sam uspio oba problema rješiti Pilexom što ne znači da će i tebi pomoći, ali valja probati. Fisura mi se više nikad nije vratila, a hemoroidi se znaju pojaviti jednom ili dva puta godišnje pa ponovim kuru od tjedan dana i to je to.

Nadam se da sam bio od pomoći.

Pozdrav i sretno!

Miracle
03.08.2007., 16:20
Bok,

ako nije problem molio bih te da ponovo napises na koji nacin si rjesio analnu fisursu jer upravo te probleme ja imam
pozdrav i hvala

MOJA ISPRIKA! Odgovor sam poslao na krivi post pa te molim da ga pogledas u prijasnjem(gornjem) :-).
Isprika i Dep-u jer nisam imao namjeru komentirati njegov post...

Pozdrav!

new_one
09.08.2007., 14:00
hvala na info.

Kupio pilex i rijesio se tegoba za 7 dana. (toliko ima i tableta, cca 300 kn)
Uz to sam malo pazio i na prehranu, probiotic, lgg juogurti... stolica je bila meksa i prosso je vec za 5 dana...

Miracle
09.08.2007., 17:54
hvala na info.

Kupio pilex i rijesio se tegoba za 7 dana. (toliko ima i tableta, cca 300 kn)
Uz to sam malo pazio i na prehranu, probiotic, lgg juogurti... stolica je bila meksa i prosso je vec za 5 dana...

Bas mi je drago!

NanaDeni
10.08.2007., 12:22
Dobar dan,
nisam sve čitala i ne znam da li se negdje spominjalo ulje gospine trave.

Naime ja sam zbog drugih problema u aporeci tražila ulje kantariona i dobila u. gospine trave (Hyperici oleum).
Da li je to isto?
Može li mi netko navesti latinske nazive?

zac013
10.08.2007., 22:03
Alo!!
Prije dva tjedna su i meni izbili tj. pojavila se mala kvržica koja se u narednih dva dana poprilicno povecala (velicina masline ak ne i vece), valjda jer sam se kupao u moru..neznam! No uglavnom poceo sam koristiti Faktu mast i bol koja je bila neizdrziva je prosla nakon par dana! No uglavnom ta 'kvrga' se povukla al su ostale jos dvije male kvrzice bolne samo na dodir!! Jel to normalno il je vrijedno dizati paniku?? Prvi puta se susrecem sa hembacima pa neznam!! nadam se da ni nikad vise necu znati!!
Neznam, meni je cudno zasto su te dvije tvrde kvrzice ostale tak dugo?!

Hvala za odgovor!! :s

Lp

Melli
13.08.2007., 00:11
Ima u biljnoj apoteci čaj protiv hem. od Čelikovića, do sada sam čula samo najbolje o njemu.:o

Merlina
30.08.2007., 23:04
Ima i mast od Čelikovića, meni nije djelovala.

mouse
31.08.2007., 08:36
Dobar dan,
nisam sve čitala i ne znam da li se negdje spominjalo ulje gospine trave.

Naime ja sam zbog drugih problema u aporeci tražila ulje kantariona i dobila u. gospine trave (Hyperici oleum).
Da li je to isto?
Može li mi netko navesti latinske nazive?

Isto je.

one way
31.08.2007., 23:47
Ja imam vanjske hemoroide vec -ak godina, tj. od poroda. Svašta sam probala, ali ništa mi nije pomoglo. Nekad mi visi cijeli grozd koji naravno jako boli, porod je ništa prema tome...ali sad sam nedavno počela koristiti kremu HADENSA, na prvom A su dvije točke, nabavljam ju iz BiH. Inače je austrijski proizvod. Fantastična je. 20 mg tubica, nije skupa, ne znam koliko točno, donosi mi susjeda i nece novac od mene. Ima miris mentola, kad se namaže hladi i peče, grize, ali kvrge vrlo brzo splasnu i skoro nestanu....preporučujem svakome. Mene spašava.

Psihijatric_27
03.09.2007., 03:20
Ljudi evo ja imam nešto iskustva s tim hemićima pa možda nekome pomognem :)

SDH (seljačka definicija hemerioda):
Ako vas hemeroidi snalaze prvi put, slikovito rečeno to možemo shvatiti kao poveći komad iznimno tvrdog i suhog komada "dreka" (lol) kojeg crijeva forsiraju na izlaz do te mjere da taj komad drekića, u želji da izađe, "lupa" svaki minut, pet u rektum (izlaz, anus) čime stvara upalu na anusu (slično kao da vas netko stalno lupa šakom po glavi:))! To se da naslutiti prije upale laganom i ugodnom svrbeži u rektumu poslije kakanja uglavnom što je naznaka da crijeva primaju hranu koju ne mogu održavati/skladištiti, uglavnom iz razloga manjka fizičke aktivnosti i male količine unosa tekućine.

Ako kojim slučajem ignoriramo tu svrbež i nastavimo s jakom prehranom (slanim špekom primjerice koji će nam pojest vodu iz crijeva i osušit kakicu), sukobimo se s upalom, a upala evoluira dva, tri dana pa naviše što je čest slučaj jer se čovjek uplaši bolova, rektum se od boli zgrči, hemeroidi snažno porastu što stvara pravi cirkus u rektumu. Osim što je drekić tvrd i suh, otegotno je i grčenje izlaza što stvara pravu istinsku, revolucionarnu bol. Ukratko, kaka nam se, a drek neće van! I najmanji poriv za kakanjem boli kao lud, a kamoli samo kakanje koje je tijekom upale praktički nemoguće!

U takvim slučajevima, kasno je za konstruktivnu promjenu prehrane. Uglavnom, čim osjetimo svrbež, pa čak i ako je upala započela, u sebe treba natrpati sve supermekano, tečno i lagano što će podmazati crijeva; mlijeko, vrhnje, banane.. sve što može ustvari namočiti i revitalizirati crijeva, posebice med pomješan s vrućom vodom.

TERAPIJA
U vrhuncu hemeroida, odnosno tijekom upale ima samo jedan konstruktivan lijek; DOLOKAIN GEL. To je anestetik (anestezija dakle) koja se lagano nanese prstom po izlazu. Efekti su strahoviti: u 15-ak minuta bol rapidno prestaje, hemeroidi se smanjuju što rektumu daje priliku da pusti drekić van! Prije ove akcije, mazanja anusa dakle, poželjno je i napit se kave i sladoleda i popit čašu kole u bircu pokraj apoteke jedno sat vremena prije kako bi pri izlazu imali veliku i vrlo važnu pomoć crijeva. Važno je znati: kad iskakamo materiju iz crijeva, bol će odmah prestati i hemeroidi će se povući pa sve snage treba uložit u to.

Nakon što iskakamo sve to dakle, silom, uz pomoć crijeva (kava, sladoled i kola stvorit će pravu erupciju koja će jako pomoći, naravno uz finu cigaretu:)) i nezaobilaznu pomoć DOLOKAIN gela, sve će proći i imamo novu šansu. Taj gel je toliko efektivan da ga možemo primjenjivati i poslije ako nas malo zapecka rektum i začudo, čak i navlaži rektum. Nevjerojatno.

Nakon ove izvršene akcije sve će stati. Tek poslije valja primjenjivati prevenciju. Najbolje je ne sjediti više puno, radit nešto oko kuće, zavoljet juhe i to je to.

Good luck!

radej
10.09.2007., 23:25
Dobila sam naputak da se hemoroidi mogu tretirati i mješavinom masla i začina kurkuma. Meni niti pilex, deltrex, hemoroidin, kapsule kestena i veprovine i sve baš sve kreme iz apoteke nisu pomagale. Trenutno sam u dobroj fazi, pazim na prehranu i mažem se navedenom mješavinom. Pa ako nekome pomogne taj savjet biti će mi drago. Nedavno sam bila na pregledu kod ajurvedske liječnice koja mi je dala puno savjeta o prehrani, te neke ajurvedske pripravke koja sam tek počela koristiti. Nadam se da će to biti i konačno rješenje:) ovog "bolnog":eek: problema.

Postavljam pitanje ko normalan gospodinov "pronalazak" pod imenom HEM-PRO moze predloziti za pronalazak ili otkrice godine kako pročitah.

Stručnjaci Instituta MIHAJLO PUPIN iz Beograda su u saradnji sa tada najeminentnijim lekarima a jedan od njih bio je i pok. Dr Nikola Dekleva proizveli su proizvod za lečenje HEMOROIDA pod imenom MAGNETOPLAG još daleke 1983 godine.

MAGNETOPLAG je proizvod koji od tada proizvodi Institut Mihajlo Pupin i u bivšoj Jugoslaviji se mogao kupiti u apotekama.
Proizvod MAGNETOPLAG je zaštićen EVROPSKIM Patentom i KANADSKIM patentom koji je još uvek na snazi.
MAGNETOPLAG je danas (ternutno) jedino medicinsko sredstvo koje se proizvodi u SRBIJI koje ima CE znak.
Ono sto piše na sajtu "doktora" je izvorna stilizovana foto kopija upustva za MAGNETOPLAG koji je u prometu u Jugoslaviji, Srbiji i Crnoj Gori i sada Srbiji od 1983 godine. Sve to vreme Institut PUPIN je imao i ima rešenja za proizvodnju i promet MAGNETOPLAGA izdata od strane Ministarstva zdravlja svih pomenutih država. Naravno MAGNETOPLAG se idanas može kupiti na Institutu Mihajlo Pupin u Beogradu u Volginoj ulici br.15 na Zvezdari ili ga možete dobiti pouzećem. Možete ga kupiti i u Sloveniji, Poljskoj i Ruskoj federaciji pod imenom MAGNETOPLAG-SENSILAB a u Nemačkoj ga možete nabaviti pod imenom HEMOMAG sve je naravno proizvedeno i proizvodi se u Institutu Mihajlo Pupin u Beogradu.

Moram još nešto reći, MAGNETOPLAG ( pa ni HEM-PRO pošto je to verovatno plagijat od MAGNETOPLAGA ali se nezna kog kvaliteta) se NE SME upotrebljavati kod obolenja od KANCERA-RAKA jer MAGNETNO POLJE u ZONI DEJSTVA PODIŽE LOKALNI METABOLIZAM 100.000 PUTA NA NIVOU ĆELIJE I DRASTIČNO UBRZAVA METABOLIZAM A SAMIM TIM I NAPREDOVANJE BOLESTI, ISTO SE DEŠAVA I AKO SE MAGNETNO POLJE PRIMENI NA POLIPE, DRASTIČNO SE UBRZAVA NJIHOV RAST.

ZATO JE VAŽNO DA AKO IMATE BILO KAKAV PROBLEM SA DEBELIM CREVOM DA SE NE LEČITE SAMI, VEĆ SE OBRATITE PROKTOLOGU (specijalista za debelo crevo) I AKO JE DIJAGNOZA HEMOROIDI UZMITE MAGNETOPLAG apsolutno tvrdim da ćete se IZLEČITI OD HEMOROIDA.
Proizvođač, naravno za svaku ugrađenu komponentu u MAGNETOPLAG poseduje sigurnosne (bezbednosne) listove.

S poštovanjem,

DIREKTOR
Institut Mihajlo Pupin-Piezotehnologija d.o.o
Volgina 15, Beograd, Srbija

Radoslav T. Jevtović, dipl. fizičar

[email protected]
[email protected]
tel. +381 11 2771 373 ili +381 11 2773 698
faks. +381 11 2774 720

radej
10.09.2007., 23:31
Postovani za magnetizam neuki i neinformisani gledaoci i slusaoci raznih medija, radija i TV. - sada zaista moram biti opširan ali budite strpljivi i pročitajte nećete pogrešiti= bar će vam neke stvari biti jasne.

Vidim da se sada pojavio i neki "Dr Roso",

Gospodin doktor najblaze receno lupeta o magnetizmu i magnetima kao da sa druge strane nema kopetentnih i strucnih osoba za tu temu, pa nismo baš svi šarlatani, ja se grozim ovoga ali zaista sam morao da reagujem jer ovo zaista nema smisla, zloupotreba javnosti je sada drastična.

Prosto je neverovatno kakvi se sve šarlatani po pitanju magnetizma usuđuju da se čak i javno oglase i prave sajtove...... ne znam ovo je valjda bolest, pojedinaca ili bezočan pokušaj zarade na sluđenom, neinformisanom i neukom narodu i to na bolesnom narodu.

Postovani morate znati da je gospodin klasican plagijator-lopov, i da iznosi jako opasne cinjenice koje apsolutno ne stoje. Bezočno se drznuo čak da napiše da njegov HEM-PRO leči rak prostate onako na bis, molim vas ovo nikako nije istina i bezočna je laž, za ovakve stvari i širenje neistine i dezimformacije bi se zaista moralo debelo odgovarati. ( ovo je za zatvor najblaze rečeno)

Postavljam pitanje ko normalan gospodinov "pronalazak" pod imenom HEM-PRO moze predloziti za pronalazak ili ozkrice godine kako pročitah.

Pa ljudi moji taj proizvod i pronalazak postoje od 1983 godine, i patentom je zaštićen.(Euro patent i Kanadski patent)

Stručnjaci Instituta MIHAJLO PUPIN iz Beograda su u saradnji sa tada najeminentnijim lekarima a jedan od njih bio je i pok. Dr Nikola Dekleva proizveli su proizvod za lečenje HEMOROIDA pod imenom MAGNETOPLAG još daleke 1983 godine.

Dr Adam SELEA je 1990 g. na Medicinskom fakultetu univerziteta u Beogradu odbranio doktorsku tezu sa nazivom "LEČENJE HEMOROIDALNE BOLESTI MAGNETNIM POLJEM" upravo koristeći proizvod MAGNETOPLAG u kliničkim ispitivanjima.

MAGNETOPLAG je proizvod koji od tada proizvodi Institut Mihajlo Pupin i u bivšoj Jugoslaviji se mogao kupiti u apotekama.
Proizvod MAGNETOPLAG je zaštićen EVROPSKIM Patentom i KANADSKIM patentom koji je još uvek na snazi.
MAGNETOPLAG je danas (ternutno) jedino medicinsko sredstvo koje se proizvodi u SRBIJI koje ima CE znak.
Za one koji ne znaju šta je to CE znak- to je dokaz da proizvod i njegov proizvođač ispunjavaju sve Evropske - svetske zdravstvene norme i standarde u proizvodnji istog i da se proizvod može registrovati i pustiti u promet u bilo kojoj zemlji u svetu.
Šta to znači biće vam jasnije ako vam kažem da nijedan drugi proizvod SRPSKE farmaceutske industrije ni za jedan preparat ili lek koji se nalaze u našim apotekama nema CE znak.

Ono sto piše na sajtu "doktora" je izvorna stilizovana foto kopija upustva za MAGNETOPLAG koji je u prometu u Jugoslaviji, Srbiji i Crnoj Gori i sada Srbiji od 1983 godine. Sve to vreme Institut PUPIN je imao i ima rešenja za proizvodnju i promet MAGNETOPLAGA izdata od strane Ministarstva zdravlja svih pomenutih država. Naravno MAGNETOPLAG se idanas može kupiti na Institutu Mihajlo Pupin u Beogradu u Volginoj ulici br.15 na Zvezdari ili ga možete dobiti pouzećem. Možete ga kupiti i u Sloveniji, Poljskoj i Ruskoj federaciji pod imenom MAGNETOPLAG-SENSILAB a u Nemačkoj ga možete nabaviti pod imenom HEMOMAG sve je naravno proizvedeno i proizvodi se u Institutu Mihajlo Pupin u Beogradu.

Ovde zaista niko ne zna da li je HEM-PRO proizvod domaće radinosti ili nešto drugo i ko stoji iza proizvodnje istog. Jasno vam je da posla nisu čista i ne mogu biti. Bojim se da je zbog toga stvar ozbiljna i da se ljudima nudi pitaj boga kakav proizvod ili prevara koja može imati katastrofalne posledice po zdravlje ljudi koji koriste potpuno neproveren proizvod koji nije pod komtrolom nadležnih minastarstava zaduženih za proizvodnju i promet lekova i medicinskih sredstava.

Ko ne veruje neka nam se obrati na [email protected] ili neka poseti www.institutepupin.com, odeljak piezotehnologija i magneti, poslaćemo vam originalno upustvo od MAGNETOPLAGA na kom god jeziku želite pa se sami uverite poštovani prevareni narode.

Moram još nešto reći, MAGNETOPLAG ( pa ni HEM-PRO pošto je to verovatno plagijat od MAGNETOPLAGA ali se nezna kog kvaliteta) se NE SME upotrebljavati kod obolenja od KANCERA-RAKA jer MAGNETNO POLJE u ZONI DEJSTVA PODIŽE LOKALNI METABOLIZAM 100.000 PUTA NA NIVOU ĆELIJE I DRASTIČNO UBRZAVA METABOLIZAM A SAMIM TIM I NAPREDOVANJE BOLESTI, ISTO SE DEŠAVA I AKO SE MAGNETNO POLJE PRIMENI NA POLIPE, DRASTIČNO SE UBRZAVA NJIHOV RAST.

MOLIM VAS OVO SU APSOLUTNO POTVRDILA DVADESETOGODIŠNJA ISPITIVANJA NA LJUDIMA I OKO OVOGA NE MOŽE BITI DILEME ILI RASPRAVE OVO ŠTO SAM NAVEO JE ISTINA I IZA TOGA STOJIM.
ZATO JE VAŽNO DA AKO IMATE BILO KAKAV PROBLEM SA DEBELIM CREVOM DA SE NE LEČITE SAMI, VEĆ SE OBRATITE PROKTOLOGU (specijalista za debelo crevo) I AKO JE DIJAGNOZA HEMOROIDI UZMITE MAGNETOPLAG apsolutno tvrdim da ćete se IZLEČITI OD HEMOROIDA, proizvod je neograničenog veka trajanja i možete ga koristiti i ako vam se hemoroidi vrate posle nekoliko meseci ili godina što zavisi od vašeg metabolizma i cirkulacije, vrste posla, načina ishrane i urednosti života. Proizvođač, naravno za svaku ugrađenu komponentu u MAGNETOPLAG poseduje sigurnosne (bezbednosne) listove.

Nadam se da ste imali strpljenja da ovo pročitate, ja imam ime i prezime i apsolutno stojim iza napred navedenog.

Ekspert sam za magnetizam i magnetne materijale i od 1988 godine rukovodim proizvodnjom i razvojem magneta i proizvoda sa magnetima za bilo koje namene, industrija ili medicina, i odgovoran sam za njegovu proizvodnju i kvalitet.

Možete me kontaktirati, melom, tel. ili faks, odgovoriću na bilo koje pitanje iz MAGNETIZMA i negovog uticaja na okolinu ili ljude apsolutno kopetentno,

MOLIM VAS OVO NIJE REKLAMA ZA MAGNETOPLAG ILI NEŠTO SLIČNO VEĆ ODGOVOR NA NEISTINE I PODMETANJA KOJA SE PLASIRAJU BEZ IKAKVOG SMISLA A MOGU IMATI PO LAKOMISLENE I NEINFORMISANE LJUDE OZBILJNE POSLEDICE

S poštovanjem,

DIREKTOR
Institut Mihajlo Pupin-Piezotehnologija d.o.o
Volgina 15, Beograd, Srbija

Radoslav T. Jevtović, dipl. fizičar

[email protected]
[email protected]
tel. +381 11 2771 373 ili +381 11 2773 698
faks. +381 11 2774 720

seilas
14.09.2007., 16:38
FAKTU mast je za unutarnje hemeroide s kojima čovjek očito nema problema...

Ja sam jednom imao hemeroide i to katastrofalne... što je bilo posrijedi, nemam pojma... jel začinjena hrana, puno sjedenja ili nešto slično, ne znam... nikad prije toga i nikad poslije toga nisam imao problema... oduvijek se perem nakon svake nužde pa je vjerovatno razlog sjedenje i tvrda stolica u kombinaciji s ljutom hranom...

Ali pošto sam se onda jako informirao o tome, znam podosta o hemeroidima...

U svakom slučaju bi nakon svakog "sranja" TREBALO OPRAT.. i to s vrlo malo sapuna i NE TOPLOM nago prohladnom vodom... topla voda potiče širenje krvnih žila i samim time "hranjenje" i povećanje hemeroida...

Krema koju preporučujem se zove DOLOKAIN... kupuje se bez recepta u ljekarni... tu kremu je meni preporučio doktor nakon što mi FAKTU NIJE POMOGAO...

previjao sam se od bolova oko 3 tjedna... nisam mogao ležat, sjedit, hodat... osjećao sam se ko invalid... imao sam totalnu upalu hemeroida i na analnom otvoru sam imao oko 6-8 dosta velikih upaljenih hemeroida...

Nakon što sam počeo koristit Dolokain, hemeroidi su počeli PUCAt... iz mene je krvarilo ko da mi je netko nož u pakšu zabio... najveći i najupaljeniji hemeroidi su popucali a ovi manji su se smirili i smanjili i upala je prestala... uglavnom kroz 4-5 dana se sve riješilo...

Od onda, ako me nakon pranja i brisanja imalo zapecka i zasvrbi dolje, namažem Dolokainom i to je to... nikad poslije toga niti najmanje boli niti krvarenja nije bilo...

Ako su hemeroidi već u poodmakloj fazi, treba kupit šampon za pranje koji se zove ANSOO... ako se koristi s Dolokainom u kombinaciji, stvarno jako brzo pomaže...

Znači evo par smjernica:
- guzu prati nakon svake nužde prohladnom vodom i s vrlo malo sapuna (po mogućnosti koristiti Ansoo)
- na bilo koji znak pojave hemeroida (peckanje, svrbež, naticanje anusa) malo namazati Dolokainom
- izbaciti jako ljutu, slanu i slatku hranu... ništa što je pretjerano ne valja
- izbaciti RAJČICU (bilo svježu ili pasiranu) barem za vrijeme dok ne prođu hemeroidi
- izbaciti vino i žestoka pića te coca colu
- više se kretati i što manje sjediti... ako se već mora sjediti (zbog prirode posla) onda se barem svakih pola sata treba dignuti i malo prošeteti po kancelariji...

Jako je bitno držati se ovih pravila jer ako si u početnom stadiju da dobiješ hemeroide, na taj način ćeš to spriječiti... jer kad jednom "popušiš" jaku upalu, velika je vjerojatnost da će te to pratiti do kraja života...

Moj frend ima jako velikih problema s hemeroidima... bio je i na paljenju hemeroida i koristio neznam kakve sve pripravke i ništa mu ne pomaže... jednostavno kad se pojave, po 2 tjedna se nemože s mjesta pomaknut...

Nadam se da sam pomogao...
......
S obzirom da imas iskustva s tim hemoroidima nadam se da mi mozes pomoci. Ja vec neko vrijeme imam malu kvrgicu na anusu koja se pojavi pa nestane i malo samo boli. Cula sam da je to hemroid(vanjski) i mazala, po savjetu prijateljice nevenovom kremom i moglo se izdrzati. Medjutim zadnje tri sedmice tacnije od kada sam bila na moru pocelo je da krvari, prvo veoma malo zatim se pojacalo. pocela sam da koristim Faktu mast i prvih dana je bilo isto medjutim zadnja dva dana nenormalno krvari kao da su mi otvorene rane. Vidim da je i kod tebe krvarilo pa se pitam da li je to kao kod tebe sada reakcija na ovu mast pa pucaju ili nesto sl. Sada mi kazu da su to unutrasnji, kao vanjski ne krvare. Znas li mozda nesto o tome i mozes li mi dati neki savjet. da li da nastavim sa Faktu itd.
Jako sam se prepala kada sam vidjela svu tu krv, da li je to opasno, negdje sam procitala da moze doci do anemije
Hvala unaprijed

bilobi
16.10.2007., 14:12
Nakon gomile kremica, tableta, pilexa itd. završih kod kirurga s preporukom za operaciju hemića HAL metodom.
Zna li netko o čemu se tu radi i da li je netko operiran tom metodom. Sva saznanja i iskustva su dobrodošla.

ziherica
17.10.2007., 14:24
Nakon gomile kremica, tableta, pilexa itd. završih kod kirurga s preporukom za operaciju hemića HAL metodom.
Zna li netko o čemu se tu radi i da li je netko operiran tom metodom. Sva saznanja i iskustva su dobrodošla.

Ovo i mene zanima. Pročitah na Internetu da je to (Hemorrhoidal arterial ligation) novija metoda i da je , bar tako kažu, relativno bezbolna. Da li netko ima više saznanja ili još bolje, da li je netko operiran tom metodom i kakva su iskustva. E da, i zna li netko gdje se vrše operacije tom metodom.

marabubamara
25.10.2007., 18:05
Hej, tek sada naišla na forum.
Prije 2 dana išla na wc, ispustila kao vjetar i našla krvi na papiru i wc školjki. nakon toga, u kratkom razmaku, išla na veliku nuždu i više ničega nije bilo.
Ima li netko kome se nešto takvo dogodilo? Helpppp! Sada se osjećam i naduto. Ahme, čega svega ljudi neće imati.
ako je tko slično prošao, molim pomoć.

gljivek
25.10.2007., 18:08
mene moj mali hemic toliko zivcira..nije bolan vec stvara neugodu..i kad radim gimnasticke vjezbe na treningu popiz.... sto je na kraju od svih navedenih krema naj?? (ja jako pazim na prehranu i krecem se dosta u zadnje vrijeme posebno)

Merlina
25.10.2007., 21:59
Nakon gotovo 8 mjeseci konstantnog trpljenja svakodnevnih bolova :eek: nakon velike kutije Pilexa (nije pomoglo), nakon svih krema iz apoteke koje se mogu nabaviti u Hrvatskoj (nije pomoglo), tek temeljita promjena prehrane (dijetno, neslano, nezačinjeno,) i uvođenja u prehranu jednog obroka žitarica dnevno, ja sam napokon zdrava :cerek: I najbitnije pijem duplo više vode nego sam pila i uvjerena sam da je to u velikoj mjeri pridonijelo mom sadašnjem dobrom stanju.

gljivek
26.10.2007., 10:21
a ja ne kuzim..ja popijem bar 2 litre vode dnevno, jogurt i zitarice obavezno i dorucak i vecera...ne pijem mlijeko jer ne smijem...ne jedem prezacinjeno..krecem se, treniram...ali on se ne mice..grrrr.... :-(

Ivan M.
26.10.2007., 11:58
ako ne pomaže domaća ljekarna i samolječenje, obavezno posjetiti proktologa, ma koliko to neugodno bilo..

gljivek
26.10.2007., 16:18
ne ne..ljekarnu jos nisam isprobala opce :-D zato sam i pitala koja je od svih navedenih krema najvise pohvaljena..

Merlina
26.10.2007., 23:38
Čuj, ja sam ti u jednom tranutku ušla u apoteku i tražila da mi izvade sve kreme za hemeroide da vidim ima li još koja koju nisam probala. Uglavnom, niti jedna krema od svih ovih koje su ljudi u postovima naveli nije mi značila baš ništa. Meni je jako utjecao i stres na tu situaciju. Znaš ono - ideš 5 puta na dan na wc - od nervoze - i svaki put ti dođe da lupaš glavom o zid. Zatvoreni krug. Tek kad sam se uspjela (a trebao mi je godišnji) smiriti, uz sve što sam koristila (aloa vera sok, klorelu, magmu, ajurvedske lijekove), tek tada se smirilo. Na kraju sam se mazala samo kantarionom, i sezamovim uljem - to mi je bilo sasvim ok, ništa lošije od svih krema koje sam koristila. Od Dolokaina sam imala mučninu u trbuhu.

gljivek
27.10.2007., 12:18
da...i ja se najbolje osjecam kad odem na skijanje i odmaram u planini...sve nestane...stres :(

cedevitaaa
02.11.2007., 02:42
već neko vrijeme sam u vašem društvu , čitam vas ...imam hemiće , vjerovatno unutarnje , ono što mene muči je konstatni svrbež koji prelazi u peckanje-neizdrživo , tako da nekada ne mogu sjediti od muke...
rodila dijete prije 11 godina , trudnoća i porod prošla bez ijednog hemeroida , tada nisam ni znala da postoje , a obično se kod žena tada jave...nego od proljetos primjećujem promjene...
počelo je sa blagim simptomima , koje sam zanemarivala , zatim sam koristila hemopropin -malo ublažilo , faktu -nekako mi nije odgovarao , znalo me peći , redovito koristim ansoo , higijena - i pretjerujem pomalo s tim , jer me sve to izluđuje , zadnjih mjesec dana mi je stvarno prekipjelo..
inače sam mršavica , a ovisnik o slatkom , ono pravi slatkoholičar , tako da mogu bez problema kutiju domaćice popapati naveče uz tv , a čitam ovdje o čokoladi...:eek:

prije dva dana tražim u apoteci dolokain , žena me u čudu gleda- to nije za hemeroide , to je antiseptik , čita ona upute i tako ja izađem bez toga.

Sad čitam topic ponovo i sutra kupujem dolokain ili onu ultra...(nisam upamtila) , koja je bolja za samu kožu i koliko dugo se smije koristiti ?

P.S. koliko se ovdje javilo , a čini mi se samo 2-3 ljudi se riješilo briga , jako utješno....:D

Hrvach
03.11.2007., 00:51
vjerojatno misliš na ultraproct, to je nešto jače od factu

ali, ništa ne smiješ koristiti dugo

dolokain zapravo umrtvi sve te hemiće koji su vani, on je anestetik. To su sredstva koja reverzibilno i privremeno blokiraju prijenos podražaja u perifernim živcima na mjestu primjene. Posljedica je gubitak osjeta boli u tom području tijela. Osim osjeta boli blokiran je i osjet toplo/hladno i osjet dodira te duboki osjet.

Ovo ti je kopirano sa stranice farmakologije. Dakle, ako namažeš vanjske hemiće sve se zapravo ''umrtvi'' i zato ti je lakše. Isto ti je kada te boli zub, dođeš ga izvaditi i onda dobiješ anestetik. Ništa ne osjetiš. Dakle, tako radi dolokain gel.

Faktu i ultraprokt su vazoprotektivi. Skraćeno, lijekovi koji djeluju na skupljanje proširenih vena. A to su ti hemići. Samo u guzi a ne na nogama. Može te peći i svrbiti i od dugotrajne primjene jednog od ova dva lijeka.

Primjeni druge metode. Ulje gospine trave svaki put nakon obaveznog pranja koje slijedi nakon stolice. Men je pomoglo.

hunter23
08.11.2007., 12:01
Ovako hemeridi mi podivljaju svako tolko, nekad kad se obrisem poslje velike nuzde vidim zakrvareno ali u malim kolicinama i osjetim peckanje na ulazu, vec tjedan dana mazem i malo se smirilo ali ono sto me jako zanima je; jako me pecka koža oko analnog otvora tj. od anusa prema testisima onaj među prostor.

Prosli put kad sam imamo vanjski memeroid mazao sam dolokain kremom i proslo je ali me poslje uzasno svrbio taj među prostor i vidim da vise tamo nemam dlaka i da je koza onako, kako bi reko kao da je osusena i sad me to peče jel ima ko kakvo riješenje za to inače sam sto se tice bolesti i tih stvari stvarno bojažljiv.Jel ima neka krema za tu osjetljivu kozu

Molim za pomoč
Hvala
:confused:

jajoglavac
08.11.2007., 12:08
trebaš močiti pakšu u što vručoj slanoj vodi

Ivanicapeca
08.11.2007., 13:26
Imaš li kakve promjene u vidu ispucale kožice po glaviću i nakupine bijele siraste tvari? Mislim da je osim hemoroida kod tebe problem i kandidoza tj. gljivice. Sve gdje te svrbi maži s Canestenom, proći će. Za hemiće ti je najbolja mast Factu.

točkicaa
14.11.2007., 17:55
Bok svima, ja sam nova ovdje, tek danas skužila da zapravo postoje ljudi koji pričaju o ovakvim problemima.i pročitala sam svih 17 stranica vaših postova..al ja nigdje nisam našla neš slično mome problemu. najgore mi je šta imam tek 19 godina i već me muči obavljanje nužde..pretpostavljam da je to genetski, jer ih imam moj tata, baka i djed(koji se NEKAKO uspio izliječit)s mamine strane, stric,strina, dok brat i mama ko grlice obavljaju po 2-3 puta dnevno.:ne zna: I zbog tog sam nevjerojatno ljubomorna na njih. :mad: ugl, da skratim, koji je moj problem..prilikom svakog pražnjenja crijeva, meni prije stolice ispadne neka žlijezda veličine masline, prilično je bolna, koju nakon cijelog tog procesa operem hladnom vodom, zatim isperem kamilicom, te namažem faktu mašću, i vratim ju natrag.a to je jako bolno.:eek: zatim stavim faktu čepić.i boli me po cijeli dan.tad sam živčana i samo plačem.više neznam dali je to unutarnji ili vanjski, bila kod doktorice, poslala me kod neke na polikliniku koja mi je pokušala stavit prst u dupe al je bilo previše bolno pa nije uspjela. pa me ona poslala tom proktologu.al čujem da su njemu stalno neki studenti na praksi i meni bi bilo užasno bed da mi netko mojih godina stavlja prst u guzu, i onda ga sretnem drugi dan vani..al ču morat ić..mama več šizi..e i neam redovno stolicu.u najgorem slučaju svaka 2 dana..iako se hranim zdravo.(jedino ne mogu odoljet bakinoj pizzi, al to možda 2xmjesečno)..tako da molim sve koji imaju kakav savjet(a znam da ih je bilo mnogo, i sve sam si lijekove, masti, kremice, pa čak i doktore iz zagreba zapisala), molim da mi se jave.jer ja sebe tu ne pronalazim..hvala unaprijed i čestitam svima koji su se uspjeli toga rješit poput moga djeda..

vichyevka
14.11.2007., 18:37
Bok svima, ja sam nova ovdje, tek danas skužila da zapravo postoje ljudi koji pričaju o ovakvim problemima.i pročitala sam svih 17 stranica vaših postova..al ja nigdje nisam našla neš slično mome problemu. najgore mi je šta imam tek 19 godina i već me muči obavljanje nužde..pretpostavljam da je to genetski, jer ih imam moj tata, baka i djed(koji se NEKAKO uspio izliječit)s mamine strane, stric,strina, dok brat i mama ko grlice obavljaju po 2-3 puta dnevno.:ne zna: I zbog tog sam nevjerojatno ljubomorna na njih. :mad: ugl, da skratim, koji je moj problem..prilikom svakog pražnjenja crijeva, meni prije stolice ispadne neka žlijezda veličine masline, prilično je bolna, koju nakon cijelog tog procesa operem hladnom vodom, zatim isperem kamilicom, te namažem faktu mašću, i vratim ju natrag.a to je jako bolno.:eek: zatim stavim faktu čepić.i boli me po cijeli dan.tad sam živčana i samo plačem.više neznam dali je to unutarnji ili vanjski, bila kod doktorice, poslala me kod neke na polikliniku koja mi je pokušala stavit prst u dupe al je bilo previše bolno pa nije uspjela. pa me ona poslala tom proktologu.al čujem da su njemu stalno neki studenti na praksi i meni bi bilo užasno bed da mi netko mojih godina stavlja prst u guzu, i onda ga sretnem drugi dan vani..al ču morat ić..mama več šizi..e i neam redovno stolicu.u najgorem slučaju svaka 2 dana..iako se hranim zdravo.(jedino ne mogu odoljet bakinoj pizzi, al to možda 2xmjesečno)..tako da molim sve koji imaju kakav savjet(a znam da ih je bilo mnogo, i sve sam si lijekove, masti, kremice, pa čak i doktore iz zagreba zapisala), molim da mi se jave.jer ja sebe tu ne pronalazim..hvala unaprijed i čestitam svima koji su se uspjeli toga rješit poput moga djeda..

ovako, ja se samo moram osvrnuti na komentar o studentima. ja sam jedna od studenata i vjeruj mi ne treba ti bit neugodno jer za godinu ili dvije cemo mi to radit. ako to zelimo DOBRO radit moramo naucit, a uciti nas moze samo dr. koji ima pacijente. sigurna sam da to nije nimalo ugodno(i zato jer si mlada i zato jer je problem dosta neugodan) ali pokusaj sram eliminrati i otici kod dr., a ja ti zelim da se tvoj problem cim prije rijesi:)

medexzg
15.11.2007., 20:00
TAJ PILEX I TA OKTAL FARMA KAO I SVE U OVOJ JEBENOJ DRZAVI.PRODAJU GA ZA 50 EURA 7 TABLETA A U AMRICI KOŠTA 20 DOLARA.RAZAĐUJU 4 PUTA VIŠE PA TO JE STRAŠNO.NADAM SE DA ĆE IM NETKO KOGA JEDNOG DANA STRAŠNO BUDE BOLELA GUZTA BACITI MOLOTOVLJEV KOKTEL NA TU KOMPANIJU(OKTAL FARMA) ILI BAREM KIDNAPIRAT DIREKTORA I NABITI MU SVE TE JEBENE TABLETE DUBOKO U ČMAR ILI MU BAR NAPRAVIT MALO ŽEŠĆI FIST NPR. BASEBALL PALICOM PA NEK IH SAM KUPUJE PO TOJ CIJENI,STOKA!!!

Ja sam koristio Pilex 14 dana (veće pakiranje), i moram priznati u potpunosti je sve prošlo već nakon četvrtog dana uzimanja, nisam mogao vjerovati da se osjećam kao da nikad nisam niti imao problem s hemićima. Krvario sam godinama, a i grozno je boljelo (kao da sam pojeo žilete, ufff) probao sam sve što postoji na tržištu ništa mi nije rješilo problem osim Pilexa (sada ga koristim jednom do dva puta godišnje).
Skoro svi prijatelji ili poznanici su si u potpunosti rješili problem s Pilexom, jedino jedan prijatelj kaže da mu baš i nije pomoglo.
Imao sam drugi uznapredovali stupanj. Jedan prijatelj je imao četvrti stupanj i već je u zadnjih 2 godine potrošio 6 ili 7 Pilexa i sve mu je "ok" :-) nije otišao pod nož :-), ali sada svakih 6-7 mjeseci potroši po jednu kutiju...

vilinska musica
01.12.2007., 14:14
Um... ovaj, bi li mi netko mogao preporuciti nekakvu kremu koju koju mogu kupiti u inozemstvu za te glupe hemoroide? Treba mi... sto prije. Jer ako se moze samo kupit kremu stvarno mi se ne da ovdje lutat po doktorima.
Hvala :(

vilinska musica
02.12.2007., 17:48
nitko ne zna? :(

metix
02.12.2007., 19:53
Ja sam ovdje kupila Ultraproct mast... Pomaže!

Merlina
03.12.2007., 22:54
Za vanjske hem. maslo (kupi se u bio i bio) i začin kurkuma. Od toga se napravi mješavina i koristi kao mast.:eek:

vilinska musica
03.12.2007., 23:29
Merlina... konkretno, treba mi za Njemacku. Kakvo je to maslo? Kakvo je to maslo, ne znam kako da pitam sto mi treba. :D
Kurkuma. Ok, to cu se snac. I onda smjesam? Omjer? Koliko puta na dan mazat? Nakon koliko mogu ocekivat poboljsanje?
Uf. Ma uzas. Bas me zadesilo. Jeste, vanjski.
Hvala puno puno, i jos vise ako me to prodje. Je tako da nije kronicno?...

Merlina
04.12.2007., 23:36
Maslo ili GHI kod nas se kupuje u trgovinama sa zdravom hranom mislim da bi i vani trebalo biti tako ili u trgovinama sa makrobiotičkom prehranom. To je termički obrađen maslac. Što se tiče omjera ja sam to otprilike na 100 ml masla dodala 3 male žlice kurkume (to je začin ). Svakako ti želim da što prije riješiš svoj problem jer znam koliko je to bolno. Također nemoj zanemariti prehranu, naime jedan obrok žitarica dnevno je obavezan kao i uzimanje dosta vode, te izbacivanje sve začinjene i "nezdrave" hrane.

vilinska musica
05.12.2007., 19:26
Thanx! Nac cu vec nekako to maslo i umijesat to... Nisi mi rekla kako ide mazanje - triput dnevno pretpostavljam?..
Rijesit cu se cokolade, obecajem.... :(

Miracle
31.12.2007., 21:19
TAJ PILEX I TA OKTAL FARMA KAO I SVE U OVOJ JEBENOJ DRZAVI.PRODAJU GA ZA 50 EURA 7 TABLETA A U AMRICI KOŠTA 20 DOLARA.RAZAĐUJU 4 PUTA VIŠE PA TO JE STRAŠNO.NADAM SE DA ĆE IM NETKO KOGA JEDNOG DANA STRAŠNO BUDE BOLELA GUZTA BACITI MOLOTOVLJEV KOKTEL NA TU KOMPANIJU(OKTAL FARMA) ILI BAREM KIDNAPIRAT DIREKTORA I NABITI MU SVE TE JEBENE TABLETE DUBOKO U ČMAR ILI MU BAR NAPRAVIT MALO ŽEŠĆI FIST NPR. BASEBALL PALICOM PA NEK IH SAM KUPUJE PO TOJ CIJENI,STOKA!!!

U pravu si, kod nas je sve skuplje nego u Americi. Ja sam pokusao naruciti kutiju preko DHL-a i zamisli veca kutija sa carinom transportom i PDV-om koji nabiju i na transportne troskove me izasla skuplje nego da sam ju kupio u HR.
I da BTW nisu mi dali da ju uvezem jer je neki novi zakon u EU da se nemogu uvoziti tablete :troll: (osim uvoznika s certifikatom), a mi sve kopiramo tako da su mi vratili novac od kutije 52 dolara ali transportne troskove sam popljugal :bonk:

duce
04.01.2008., 02:01
Nisam u nikakvom dogovoru s Miracle-om, ali mogu ptvrditi da je Pilex "zakon". Nakon niza godina patnje, mazanja svim mogućim kremicama, bolnim i neugodnim pregledima, danas sam sretan čovjek već punih OSAM mjeseci. Za onog tko nije probao te "gušte" malo, a za one druge neizmjerno puno

atzika
04.01.2008., 13:27
pozdrav ljudi,
pročitao sam sve postove na ovu bolnu temu i rešio sam da probam i ja te Pilex tablete (do sad sam sve probao, a na operaciju mi se ne ide) jer do sad mi ništa nije stvarno pomoglo.
U traženju tableta sam se ne malo iznenadio jer sam naleteo na dve vrste tih Pilex tableta.
1. http://www.hemorrhoid.com/index.htm
na ovom sajtu su one o kojima se ovde piše i pakovanje od 7-10-14 tableta po cenama ovde od 30 do 50 evra.
2. http://www.himalayahealthcare.com/products/pilex.htm
a na ovom sajtu su tablete pod istim imenom al je pakovanje 120 tableta i cena oko 3-4 evra za isto...

Po sastavu one tri biljke što se pominju kod skupljeg američkog Pilexa postoje i u ovoj indiskoj varijanti pod istim imenom.
Da li je neko možda imao prilike da proba i ovo indijsko pakovanje od 120 tableta i kakva su iskustva sa tim?

Miracle
05.01.2008., 15:40
pozdrav ljudi,
pročitao sam sve postove na ovu bolnu temu i rešio sam da probam i ja te Pilex tablete (do sad sam sve probao, a na operaciju mi se ne ide) jer do sad mi ništa nije stvarno pomoglo.
U traženju tableta sam se ne malo iznenadio jer sam naleteo na dve vrste tih Pilex tableta.
1. http://www.hemorrhoid.com/index.htm
na ovom sajtu su one o kojima se ovde piše i pakovanje od 7-10-14 tableta po cenama ovde od 30 do 50 evra.
2. http://www.himalayahealthcare.com/products/pilex.htm
a na ovom sajtu su tablete pod istim imenom al je pakovanje 120 tableta i cena oko 3-4 evra za isto...

Po sastavu one tri biljke što se pominju kod skupljeg američkog Pilexa postoje i u ovoj indiskoj varijanti pod istim imenom.
Da li je neko možda imao prilike da proba i ovo indijsko pakovanje od 120 tableta i kakva su iskustva sa tim?

Probali neki moji poznanici Pilex Himalayu i kazu da nisu primjetili poboljsanje, ja sam 2007g bio turisticki u Indiji pa sam otisao na pregled kod jednog Ayurvedskog lijecnika (cinilo se interesantno - drugaciji je to pristup dijagnostici itd) zove se Dr.Prakash, izmedju ostalog na njegova pitanja o bivsim bolestima - spomenuo sam mu kako sam rjesio hemoroidalne tegobe s Pilexom. On kaze da Pilex Himalaya nije djelotvoran jer neznaju ili ne prepariraju 2 glavne biljke kako treba... Izgleda da ovaj americki nije bez razloga skuplji...

atzika
06.01.2008., 12:03
U Srbiji nisam uspeo da nadjem američku verziju pa sam za 215 dinara(1€=80din) kupio himalayu da probam, vidim da se i drugačije pije, 3x2 tablete dnevno prvu nedelju i to posle jela, pa onda 4 do 6 nedelja 2x2 tablete. U svakom slučaju ako ni ovo ne pomogne naći ću američki u Hrvatskoj pa ću i to probati...

sinkpink
06.01.2008., 16:19
Gle: VAŽNO!!!

Hemićima je uzrok stalno stanje povišenog kevnog tlaka koji proširuje vene u rektumu.
Te proširene vene su hemoroidi.
Lijek (trajni, neprikosnoveni) može biti jedino trajno spuštanje krvnog tlaka na normalu.
Pošto danas nema lijeka koji to može, postoji samo jedna jedina tehnika za to:
Čišćenje bubrežnih kamenaca čajem za ispiranje.
ne uvin-H čajem!!! (on ne vadi kamence, ali napreže rad bubrega, tako da bi mogli i otkazati)
Potražite si knjigu Clark Hulda - The cure for all desises na netu - tamo sve piše.

Osim toga ima još jedan narodni lijek, ali pali samo za 5% hemića- koji su nastali prejakim naprezanjem anusa (kod rodilja recimo...)
Pola plastične čašice od jogurta maslinovog DOMAĆEG MLADOG hladnoprešanog ulja zamrznuti u zamrzivaču.
Tako hladno ulje bude gusto, ali ne i tvrdo. Svaki dan 2 puta namazati hemiće sa pola žličice te hladne smjese, i dok potrošite sadržaj čašice, bit ćete izliječeni.

AKO SE PROBLEM OPET VRATI, MORATE NA ČIŠĆENJE BUBREGA OD OKSALATNIH I FOSFATNIH KRISTALA!!!

Savjet, nikad više ne pijte ice tea, ona gorčina u njemu je oksalna kiselina koja stvara bubrežne kamence kristalne strukture (pasljedica hemići i katkad otkazivanje rada bubrega)

Kamenci iz nefrona (bubrežne stanice, tjelešca...) se nemogu odstraniti operacijama, jer su presitni i previše ih je. Samo kineski travari to rade.
Čajevima, naravno.:p

Posebno sabiji rad bubrega imaju horoskopski znakovi vage, još više žene, i još više ako se ne kreću.
QIGONG pomaže opskrbljivanju bubrega energijom za rad, ali samo čajevi omekšavaju (izvana) kamence, i jedino oni Izlječuju takva stanja.

Peace Be With You!:D

sinkpink
06.01.2008., 16:33
Maslo ili GHI kod nas se kupuje u trgovinama sa zdravom hranom mislim da bi i vani trebalo biti tako ili u trgovinama sa makrobiotičkom prehranom. To je termički obrađen maslac. Što se tiče omjera ja sam to otprilike na 100 ml masla dodala 3 male žlice kurkume (to je začin ). Svakako ti želim da što prije riješiš svoj problem jer znam koliko je to bolno. Također nemoj zanemariti prehranu, naime jedan obrok žitarica dnevno je obavezan kao i uzimanje dosta vode, te izbacivanje sve začinjene i "nezdrave" hrane.

Maslo možeš napravit i sam, uzmi 2 MASLACA (ne margo), i zakuhaj ih na laganoj vatri. kad baci prvi ključ, smanji vatru i neka lagano vrije a ti odvajaj pjenu koja se formira na vrhu.
Kad se jasno odvoji talog (žute mrvice) i pjena (to baci ća) i više ne pjeni, sve između pjene i taloga procijedi u drugu posudu. to je maslo.
talog i pjena su otrovni.

Industrijsko maslo nema odvojene toxine pa nije zdravo, ali je zdravije od čipičips-a..
Domaće maslo je BAZA za bilo koji lijek u ayurvedskim kulturama (hindu medicina) U njega dodaj bilo koju ljekovitu biljku i takva mast će biti ljekovita po svojim sastojcima. Ne treba konzervanse, držati u hladnjaku.

Maslo je neutralno i rabi se ko lijek za YIN-YANG disbalanse.
Maslo je masno, ali ne podiže kolesterol (bar ne onaj loši)
MASLO ULJEPŠAVA TEN (KOŽE)
Maslo otvara pore
Maslo ubrzava probavu.
to ti je ko biološki domestos.. čisti sve što nevalja.
ja ga rabim i za zamjenu u kuhanju, tijesta, kolače, sve, ko i maslac..
Be Cool, BE Smart.:D

Air
07.01.2008., 18:48
Gle: VAŽNO!!!

Potražite si knjigu Clark Hulda - The cure for all desises na netu - tamo sve piše.

Ako zvuci "too good to be true" ... :misli: :visi: :rolleyes: IT USUALLY IS!

Za dozu ravnoteze:

http://www.quackwatch.org/01QuackeryRelatedTopics/Cancer/clark.html

sinkpink
07.01.2008., 20:18
Nije loše biti skeptik, loše je slušati iste...:D

Ja mislim SVOJOM glavom. A vi???

sinkpink
07.01.2008., 20:26
Air, jasno da sumnjaš....
I ja bi.
Ali prije nego počneš pljuvati po doktoru znanosti, mogla bi lagano skinuti knjigu, malo je prolistati... (700 str.), prespavati, pa onda komentirati svojim ciničnim stilom....
Hvala.:lol:

sinkpink
07.01.2008., 21:22
Air, ako si tako jako pametna, zašto onda imaš ovako užasnih zdravstvenih problema?:

Ja sam bas jucer imala graft tissue, po drugi put, a ceka me jos barem jedna intervencija.
Prvi put je bilo prije 3 godine i dentist mi je to prekrio nekom plasticnom masom a savovi su se sami rastopili. Ugradio mi je dosta tog sinteticnog tkiva i tako kreirao neki jastucic ispod zubiju sto mi je ucinilo zvakanje mnogo ugodnijim.
Jucer je s lijeve donje strane zelio prekriti korijene i mnogo je strugao, nanaosio neke lijekove i minijaturne komadice tog tkiva da bi na kraju sve sasio i ostavio potpuno nezasticeno. Dao mi je antibiotike, lijekove protiv boli i medicinsku vodicu za ispiranje.
Nista me ne boli ali moram paziti na dijetu slijedecih tjedana, nesto kao djecja harana, sve mekano, ne ljuto, ne kiselo ...
Za dva tjedna ce mi skidati savove.
Na tom mjestu ni nije izgledalo tako strasno kao sto je sa desne strane gdje su korijeni zuba vise vidljivi. No, vjerujem da ce i slijedeca intervencija proci bez problema.
A sada, cime su svi ti problemi prouzroceni je tesko reci jer ima vise razloga.
Vecina nas nije u mladosti ispravljala zube pomocu braces pa su nam neki zubi vise izlozeni pritisku pri zvakanju sto, s vremenom , kreira probleme ... ili nepravilno i prejako cetkanje ... ili skripanje zubima u snu ...
Imam strasnog zubara koji koristi najmoderniju tehniku. Po internetu vidim da jos uvijek vecinom prakticiraju grafting pacijentovog tkiva dok moj koristi laboratorijski preradjen human kolagen.
Moj dentist je zelio odloziti tu operaciju poslije praznika, u slucaju komplikacija, ali sam ja bas inzistirala da se mogu oporaviti prije povratka na posao ... i jer imam potpuno povjerenje u njega.
Jedino boli po novcaniku jer je skuuupo.

Znaš surfat, ali onaj dio oko brige za zdravlje ti slabo ide.. :D

Air
08.01.2008., 05:07
:zubo:

Minor problem za osobu mojih godina. :zubeki:
Nego, bas zamisljam kako ces ti izgledati za par godina s tim tvojim overkill zapperom! :mikrocerek: :E

Ne'j zamerit! :mig:

KLCCLK
08.01.2008., 10:08
Nije loše biti skeptik, loše je slušati iste...:D

Ja mislim SVOJOM glavom. A vi???

i bas TVOJA glava ti kaze da je osoba kojoj je pravomocnom sudskom presudom u SAD zabranjeno iznositi tvrdnje koje ti iznosis na ovom topicu zapravo u pravu? a ujedno je, u studenom 2004. godine, pravomocnom sudskom odlukom morala vratiti novce svim kupcima njenih proizvoda zbog laznih tvrdnji?

i bas TVOJA glava ti kaze da je osoba koja u svojoj knjizi otvoreno laze:

The majority of the people described in the 103 case reports did not have cancer. Of those that did, most had received standard medical treatment or their tumors were in their early stages. In these cases, Clark pronounced them cured but did not follow what happened after they left her clinic—so she could not possibly know how they did afterward. In some cases, she counted patients as cured even though she noted that they died within a few weeks after she treated them.

u prijevodu: vecina od 103 osobe opisane u izvjestajima Hulde Clark nije imala rak. od onih koji su imali, vecina je koristila standardne medicinske tretmane ili imala tumore u ranoj fazi. u nekim slucajevima, Hulda Clark racunala je kao "izljecene" pacijente koji su umrli nakon nekoliko tjedana.

i bas TVOJA glava ti kaze da je OVO osoba koja ima lijek za sve ljudske probleme: :rofl:

An investigator for the Indiana Department of Health and a deputy attorney general visited her office incognito as part of a sting operation. Clark proceeded to test the investigator and "told him he had the HIV virus [sic], but said that he did not have cancer." She told the investigator that she could cure his HIV in 3 minutes, but that he would "get it back" unless he committed to returning for six more appointments. She then ordered blood tests from a laboratory. Upon learning of the undercover investigators' status, Clark stated that everything she had told them had been a "mistake".[

u prijevodu: istrazitelj Zavoda za zdravstvo u Indiani posjetio je inkognito njen ured. Rekla mu je da ima HIV. Rekla mu je i da ce ga izljecit za 3 minute ( :lol: ) ali da ce mu se vratit ako ne pristane na jos sest terapija.
Kad je saznala da je rijec o istrazitelju rekla je da je pogrijesila :)

TVOJA glava ti to govori?
divno :top:

ps potpuno si u pravu. ja sam ljudoliki reptil iz Tajne Svjetske Vlade. i pod svaku cijenu cu te sprijeciti da kazes ljudima Istinu!

DLS
10.01.2008., 01:33
Super je ova tema...cijelu cu procitat ali sam sad dosao do 5. str. i nisam naisao ili mi je izmaklo pitanje: Kakva hrana pase, kakva ne i dali te kreme mazemo po cmaru ili po cmaru i guzovima gdje je crvenilo-pristici-hemeroidi ?

ludjakinja1
10.01.2008., 14:33
jel ima tih krema il nečeg sličnog za kupit u dm-u?

DLS
10.01.2008., 22:52
Mislim da su moji nastali zbog naprezanja kod vrsenja nuzde, jer sam imao totalnu blokadu, sve je bilo zastopano.

Dobio sam cepice Dulcolax ali imam jedan problem.

Kada ih gurnem oni ne mogu ostati unutra...udje cijeli ali ne moze ostati vec ga ja rukom moram pridrzavati. Bojim se da tada ne sluzi svojoj svrsi...do sada sam koristio dva cepica, svaki dan po jedan ali ne cini mi se da je doslo do nekakvog poboljsanja.

Znaci: 1.) Dali cepic mora uci i ostati unutra ili je ok ako je na samom ulazu.
2.) Molim nekoga od vas da mi kaze koju hranu da a koju ne. Doktor mi kaze juhe, prepecenac, kuhano i puno caja DA a rajcica, kikiriki, peciva i sve ostalo NE. Inace ne jedem voce ali sad cu morati ako ce pomoci ali opet neznam koje a nigdje nije tocno navedeno svugdje pise nesto tipa simptomi, tretman itd. Dali smijem tjesteninu i mlijecne proizvode ? Pretpostavljam da ne. Samo laganu hranu. Zato molim nekoga da mi sve fino objasni biti cu mu jako zahvalan.

Inace se rekreativno bavim sportom (imam 17god ) i nikad nisam previse mario za time sto jedem...uvijek sve u normalnim kolicinama ali jednog dana sam previse hrane pomjesao i eto...ali mislim da je tu i genetika napravila svoje.

Osim tih masti ala FAKTU cuo sam da je dobra puhova mast jeli zna netko nesto vise o tome ?

Hvala unaprijed ! :)

DLS
11.01.2008., 18:27
Znam da nije bas ugodna tema ali potrebna mi je pomoc PLZ !

Merlina
11.01.2008., 21:10
Hrana ti je najbitnija. Doktor ti je sve dobro rekao, kuhano, lagano, nezačinjeno DA. Izbaciti čokolade, čips, prženo, pohano, začinjeno, kiselo, ljuto,slano, gazirano :D. Uglavnom, moraš se hraniti kao što se hrane mala djeca. Ako imaš tvrdu stolicu što više vode to bolje za tebe (možda i najvažnija stvar) i jedan obrok dnevno žitarice. Bez brige brzo ćeš shvatiti što smiješ a što ne, jer svaki puta kada pojedeš nešto što nije trebalo itekako ćeš osjetiti :rolleyes:

Merlina
11.01.2008., 21:11
jel ima tih krema il nečeg sličnog za kupit u dm-u?

Krema ima u svakoj apoteci, probaj onu s propolisom, prirodna je i pomaže.

Ivan M.
12.01.2008., 12:04
ja sam već godinu dana čist od njih, regulirao sam prehranu, ujutro žitne pahuljice, izbjegavam ljuto, ujutro obavezno pražnjenje crijeva nakon velike kave..

mimi st-zg
12.01.2008., 21:37
Ne znam dali je netko već spomenuo tablete za hemeroide "Detralex? Uglavnom, to vam je izvrsna stvar i ljudi koji su ih koristili su stvarno zadovoljni. Uzimaju se 2x3 tablete 4 dana, pa 2x2 tablete 3 dana. Ja, nakon što sam ih popila namam više nikakvih problema. Koštaju 95 kuna i ne daju se na recept (dovoljna je preporuka liječnika ili "bijeli " recept)

Ivan M.
13.01.2008., 09:15
da, detralex je odličan..
ja sam ga plaćao oko 120 kn u Zagrebu..

Rizzo
21.01.2008., 15:20
Prosli tjedan posjetio sam prvi put proktologa u KBC Rebro i nakon pregleda, on mi rece da imam hemeroide III
stupnja i neka napravim kks.stolicu na krvarenje i da dodjem da se dogovorimo za podvezivanje hemeroida. Pitao sam ga kakav je to zahtjev a on rece ako sam izdrzao ovaj pregled onda cu i taj ?! E sad mene interesira jel netko radio ovaj zhtjev na Rebru i kojom metodom to oni rade ?
Hvala!

Z e t t a
21.01.2008., 20:16
Nije ugodna tema, ali bi me zanimala iskustva drugih itd. Sto je to tocno, kako se dobija, kako se lijeci, sto pomaze...
Puno vremena provodim sjedeci i vec neko vrijeme imam osjecaj peckanja na analnom otvoru kad idem na wc, pogotovo kad koristim neki grublji papir, znam pronaci krvi na papiru. Mozda sam samo razderao kozu na anusu, a mozda i ne?
Hvala svima
P.S.
Nasao sam neki link:
http://www.plivazdravlje.com/?section=prirucnik&section_menu=bolesti#rez

Slušaj sad ovo i vjeruj mi:
Najbitnije od svega je kretati se, tj. aktivnije baviti nekim sportom. Za početak je odlično trčanje.

Ivan M.
22.01.2008., 08:42
podvezivanje hemeroida. jel netko radio ovaj zhtjev na Rebru i kojom metodom to oni rade ?
Hvala!
bilo je ranije u ovom topicu, uglavnom radi se u lok. anesteziji, tak da te nebu niš boljelo, podvežu hemoroide s nekakvim gumicama, i onda se oni za par tjedana osuše, za mjesec dana budeš ko nov..
oporavak jest bolan, al eto..

Rizzo
22.01.2008., 13:02
Ovo i mene zanima. Pročitah na Internetu da je to (Hemorrhoidal arterial ligation) novija metoda i da je , bar tako kažu, relativno bezbolna. Da li netko ima više saznanja ili još bolje, da li je netko operiran tom metodom i kakva su iskustva. E da, i zna li netko gdje se vrše operacije tom metodom.

E, Ivane M. nisam se uopce sjetio upitati doktora kojom metodom rade na Rebru, sada imaju novi odjel, pa sam nislio mozda su dobili i nove uredjaje?

Vidim spominje se ova hal metoda koja je kao bezbolnija ali dal se rdi na Rebru?
A procitao sam i ovo:
DG HAL - operacija predstavlja minimalno invazivnu metodu liječenja hemoroida. Ona se zasniva na doplerskoj identifikaciji krvnog suda koji je izazvao proširenje te njegovom podvezivanju.
U prednosti ove metode spada i to što nije potrebna nikakva dijeta niti lijekovi. U postoperativnom periodu bolesnik nema bolova, a ni komplikacija.

Najvažnije postignuće
Najvažnije je to da nakon ove operacije sluznica završnog dijela debelog crijeva ostaje u svom normalnom i potrebnom obliku i obimu, što je neophodno za voljnu kontrolu vjetrova i stolice, a to nije slučaj kod ostalih operativnih procedura.

Pozdrav !

Miracle
01.02.2008., 23:06
bilo je ranije u ovom topicu, uglavnom radi se u lok. anesteziji, tak da te nebu niš boljelo, podvežu hemoroide s nekakvim gumicama, i onda se oni za par tjedana osuše, za mjesec dana budeš ko nov..
oporavak jest bolan, al eto..

Bolan oporavak UZAS :eek: mom starom su to tako operirali pa covjek nije mogao sjest 2 mjeseca, cak si je kupio i gumeni jastucic s rupicom :lol:

Ja bi probao sve druge alternative prije toga... a ako bas zelis operaciju probaj neku metodu koja nema takve postoperativne simptome... danas barem postoje operacije koje su sofisticiranije od podvezivanja... npr krio metode ili koagulativne itd... mozda najbolje da procitas sve postove prije - ljudi su si rjesili tegobe na mnoge nacine od promjene prehrane, zivotnih navika i narodne medicine pa sve do vrlo djelotvornih preparata itd... Poznajem ljude s IV stupnjem koji su bez operacije rjesili tegobe... zato, take it easy!

Mozda da posjetis neke privatne ordinacije npr. Dr.Filu i sl... ili se u nekim boljim ljekarnama posavjetujes sa magistrom o nekim zaista djelotvornim preparatima itd... a ne nekim kremicama koje malo olaksaju ili cepicima koji samo anuliraju bol a ne rjese tegobe...

Sretno!

androska
06.02.2008., 02:22
eto i ja pročitah svih 18 stranica ove teme...pa ipak tražim savjet...
naime imala sam hemeroide bolnog i krvarećeg tipa prije par godina kojih sam se riješila i nisu se ponovo pojavljivali u tom obliku, nego se samo znalo desiti da osjetim svrab u području anusa...
prije par dana osjetila sam kvržicu, pa sam naravno išla ogledalom gledati što je to i vidjela neku masu tipa male kožne vrećice koja visi iz rektuma, nije upaljena, nateknuta, ne boli i nemam problema sa stolicom, zanima me da li je to također hemeroid i da li ga trebam mazati kakvom kremom i da li ga možda trebam pokušati ugurati natrag unutra?:ne zna:

bila bi zahvalna da mi netko pokuša dati neki odgovor...tnx:s

Endzica
11.02.2008., 00:06
Bok ljudi...:)
U nekom od prijašnjih postova sam pročitala da se netko učlanio na ovaj forum zbog hemića (tako ih ja od milja zovem - dugo smo već skupa) e pa evo i mene.
Uglavnom, pročitala sam gotovo sve prijasnje postove - u nekima sam se našla u nekima ne. Meni je koma, već dugo, bila kod proktologa - što toplo preporučam svima koji imaju i najmanjih problema sa svojom pozadinom: što ranije otići do liječnika jer su šanse da vam pomogne veće kao i da sami skužite ozbiljnost problema i počnete ga prehranom i načinom života na vrijeme rješavati. Ja nisam bila tako mudra!!! :)
Moje iskustvo: kreme, pomade, čepići...hrvatski, europski, svjetski gase požar ali ne rješavaju problem. Dogurala sam do toga da MORAM na operaciju jer sam u outu bar jednom mjesečno po par dana i naprosto ne mogu raditi - sraćom imam divnu šefovicu koja me razumije. E sad....dala sam si još 6 mj da pokušam prehranom i fizičkom aktivnosti učiniti nešto.
Hemeroidin sam pila i nisam sigurna jel mi pomogao on jer sam paralelno bila kod proktologa koji mi je prepisao ProctoC + Procto nakon mj dana. Uglavnom bilo je bolje 6 mj i problem se vratio u punom sjaju. :) Vidim da Hemeroidin spominjete pa ću i ja ponovno pokušati s njim.
Pokušat ću i s onim biljnim preparatom koji je spomenuo Miracle.
Posao ne mogu mijenjati - 8 sati za racunalom + 1 sat vožnje posao/stan - ali ću probati paziti na papicu još više nego dosada. Kak će to izgledati nemam pojma jer sam i ovako mršavica.

Znam samo da je operacija katastrofa iz priča ljudi koji su je prošli, a najbolje od svega je to što su velike šanse da se problem vrati.

Zato ljudi, ODMAH čim primijetite i najmanji problem k liječniku, pazite na higijenu, pijte PUUUUNO tekućine, više se krećite i pazite što papate.

Pozdrav svima!:)

brAngel
20.02.2008., 12:31
Hello društvo, da se i ja priključim ...novi na forumu i u društvu sa fckn. hem:-) ...Dakle pojavili su mi se prvi puta u životu prije mjesec dana...pročitao stranice foruma, poslušao neke savjete ( faktu, hemopropin...) i pomoglo!Prošlo je hvala bogu! Što dalje, imate li neku preporuku , da li nastaviti mazati hemopropin još neko vrijeme , ili prestati čim simptomi prodju? još uvijek ponekad osjetim da me malo svrbi ali pravih problema više nema...Da li netko zna što bi mogao biti pravi uzrok nastajanju hem...ja radim uredski posao dakle sjedenje cca 7 sati dnevno , ali takodjer se više puta tjedno bavim sportom , a za hranu bih mogao reči da je sve drugo osim nezdrava...može li samo sjedenje biti uzrok? ili još neka bolest probavnog trakta ? ili stres? razmišljam o svojem slučaju i ne mogu si razjasniti , no svakako ne bih želio da se vrate...brrrrrrrr...ima li netko iskustva sa ponovnim pojavljivanjem, vidim da se tu spomiljalo...može li nekakva "prehlada" biti uzrok, naime bio sam par dana na bordanju i sjedio stalno na hladnom/mokrom snijegu? na bih da se vrate pomozite...

Esni
20.02.2008., 13:43
Ja sam imala problema sa stolicom davno prije i naravno zaradila sam takve hemoroide vanjske da nisan mogla ni sjedit ni lezat ni hodat,ma nista!Onda sam pocela svako jutro,bez iznimke,pit topal(sto topliji-koliko mozes izdrzat),donat mg.Stolica se regulirala,sad ga vise nepijem ali cim osjetim da mi se zastopalo sve pijem i odma procisti.
Dok sam bila trudna nisam imala probleme sa stolicom a bojala sam se toga najvise,ali svako jutro na taste 2-3 dl donata toplog i ni hemoroide nisam imala za nepovjerovat.Donat je zakon!

Esni
20.02.2008., 13:49
Moze biti stres vrlo lako!Imala sam preokret veliki u zivotu prije 15tak godina i otad patim od tvrde stolice,do tad nije bilo problema nikad.A od tvrde stolice sam i dobila hemoroide!Nehranim se nezdravo i bila sam stalno u pokretu sto znaci da je stres uzrok tome.Sad vise nemam problema,al kad imam donat rjesi sve!Probajte

brAngel
20.02.2008., 13:57
Moze biti stres vrlo lako!Imala sam preokret veliki u zivotu prije 15tak godina i otad patim od tvrde stolice,do tad nije bilo problema nikad.A od tvrde stolice sam i dobila hemoroide!Nehranim se nezdravo i bila sam stalno u pokretu sto znaci da je stres uzrok tome.Sad vise nemam problema,al kad imam donat rjesi sve!Probajte
Hvala Esni, dakle donat + pokušati bez stresa...probat ću sigurno , sve sam voljan probati ...thx:):)

brAngel
20.02.2008., 14:21
Može li prisutonost Helicobacter pylori imati kave veze sa hem. Možda pitam nebuloze ali...?

Esni
20.02.2008., 14:55
Može li prisutonost Helicobacter pylori imati kave veze sa hem. Možda pitam nebuloze ali...?

E sorry,ja ti nekuzim sta je to?Ako pojasnis mozda i znam!?
A sto se tice donata-ma on radi zagarantirano.Ali sto topliji na taste!Malo gadno bude u pocetku donat al poslje se naviknes i onda kad pijes obicnu vodu mineralnu ona bude gadna:D!
Ja sam koristila tabletice neke za probavu ma nist nepomazu,pomazu prvih par puta poslje se naviknes i nist,pa cajeve -e cajevi jos vise zatvore(bar mene)uzas zivi.
Donat je prirodan i nemozes se naviknut na njega a moze ti puno pomoc ako si uporan i redovno ga pijes!

crohunk24
20.02.2008., 19:29
Ja sam na donatu mg nekih dva tjedna i idem na wc svaki dan! Inace bi isao svaki 4 ili 5 dan :(. Vec nekih mejsec dana me tlace hemici, tj jako me peče anus, trudim se s faktu masti al ono, jedan dan bolje drugi dan ne...imate jos sta za preporuciti?

mariah-zgb
20.02.2008., 23:33
Slažem se s tobom, dugoročno rješenje je u svakom slučaju promjena prehrane, ali kad postoje već neki problemi najbrži način da organizam reagira na tu promjenu je baš "stanična prehrana" jer je to hrana koja je lako probavljiva, lako prihvatljiva za organizam (asimilativna) i najbrže dovodi hranjive tvari do stanica.

http://www.nrg-fit.com/rijesite_sehemeroida.asp

joj kak me zivciraju izaslanici iz herbalajfa,ima ih gdje god se okrenem. :mad:

Esni
21.02.2008., 13:35
Ja sam na donatu mg nekih dva tjedna i idem na wc svaki dan! Inace bi isao svaki 4 ili 5 dan :(. Vec nekih mejsec dana me tlace hemici, tj jako me peče anus, trudim se s faktu masti al ono, jedan dan bolje drugi dan ne...imate jos sta za preporuciti?

Samo ti donat cugaj i dalje,regulira ce ti se vremenom vidit ces.Ja sad nepijem vise,osim kadkad!A prije toga sam par godina pila,al hebiga tako ti je!
Jesi probao HEMOPROPIN mast za hemoroide koristit?Kazu da je ona puno bolja od faktu!

ajojmeni
03.03.2008., 11:43
UPOMOĆ!!
jutros sam se probudio i skonto da mi je pa pakši izrastao jedan hemoš..čitao sam malo ove postove(istina ne sve,samo par strana) i recimo da sam blago rečeno zbunjen..nikad se s tim nisam susreo do sinoć kad sam bio kod lege i osjetio kao blago peckanje,bol...ne znam šta da sad radim..što uopće treba sad raditi? da li to ostaje zauvijek? da li se to često javlja? neam pojma šta sad uraditi..poprilično me nervira,bio bolestan,čak ni prehlađen,do prije 6 godina.. pomagajte!! hvala unaprijed..:confused:

copy_xerox
03.03.2008., 12:31
Jel moguće da od hemeroida stolica:
- postane učestalija i mekša
- dobije neugodan,ikiseo zadah

Ili su to simptomi neke druge bolesti?

mafri
03.03.2008., 12:33
UPOMOĆ!!
jutros sam se probudio i skonto da mi je pa pakši izrastao jedan hemoš..čitao sam malo ove postove(istina ne sve,samo par strana) i recimo da sam blago rečeno zbunjen..nikad se s tim nisam susreo do sinoć kad sam bio kod lege i osjetio kao blago peckanje,bol...ne znam šta da sad radim..što uopće treba sad raditi? da li to ostaje zauvijek? da li se to često javlja? neam pojma šta sad uraditi..poprilično me nervira,bio bolestan,čak ni prehlađen,do prije 6 godina.. pomagajte!! hvala unaprijed..:confused:

Otidi u apoteku kupi neku mast na pr. Faktu i mazi,nemoj koristit ni u ludilu vise papir za wc jer kunem se da on izaziva 70% hemoroide.Ja godinama koristim iskljucivo vlazne maramice i nikad mi se vise nisu ponovili hemoroidi.Sad dok je tako nemoj nicim brisat neg obicnu vodu koristi a kad prodju onda vlazne maramice.
Ma cim upotrebim wc papir krene peckanje.

mafri
03.03.2008., 12:34
Jel moguće da od hemeroida stolica:
- postane učestalija i mekša
- dobije neugodan,ikiseo zadah

Ili su to simptomi neke druge bolesti?

To je od neceg drugog.

ajojmeni
03.03.2008., 13:25
hvala mafri!!! a da li oni kad prvi put nastanu mogu puknuti ili se to mora imat duže vremena da bi oni pucali?

crohunk24
03.03.2008., 15:05
Eto ja vec treci tjedan na donatu i idem redovito na wc i imam puno meksu stolicu. Ja misim da su moje tegobe bile uzrokvane toalet papirom, sad vise uopce ne idem na wc ako nema bidea...naime ja ni nisam imao neke gadne hemoeriode nego me jako peklo poslje nuzde ( obvezno po 5-6 sati nakon ) i naravno znalo biti crvrno upaljeno ili plavo ( neki blazi oblik hemica ) i koji put ujutro nakon budjenja osjećaj užarenosti anusa, sad mi puno bolje, vise ne koritism faktu nego se malo namazem djecjom masti i to je to!

vilinska musica
15.03.2008., 01:29
Mozda je pitanje glupo, ali kada hemeroidi bole, gdje zapravo boli? Unutra negdje ili sam anus? Pitam jer me danas nesto pocelo boljet dolje, kad sjednem i kad se ustanem me gadno probije. Pa se dvoumim jesu li to hemici ili mjehur.

dedolino
19.03.2008., 09:40
VIDIM SVI NESTO PISETE O HEMICIMA I O OPERACIJI LASEROM A MOGAO SAM PROCITATI SVAKAKVIH PRICA OD TOGA DA JE LASER BEZBOLAN DO TOGA DA JE JEDAN CAK ODMAH POSLIJE OPERACIJE SJEO U AUTO I ODVEZAO SE DOMA.EVO JA SAM PRIJE DVA DANA IZASAO IZ BOLNICE PA CU DA VAM MALO OPISEM KAKO JE SVE TO PROTEKLO.KAO PRVO PRIJE OPERACIJE SAM MORAO OTICI KUPITI TZV.LASER TJ. STAPLER(PPHO3)KOJI SAM PLATIO 3300KN.,ZATIM SAM VADIO KRV TE ISAO ANESTEZIOLOGU JER SE OPERACIJA RADI POD LOKALNOM ANESTEZIJOM TAKO DA VAM UMRTVE DONJI DIO TIJELA.SUTRA DAN SAM ISAO KOD DOKTORA I RECENO MI JE DA DODJEM POPODNE U BOLNICU JER CE ME SUTRA OPERIRATI I TAKO I URADIM.POPODNE SAM DOSAO,LIJEPO ME SMJESTILI KROZ PAR URA MI STAVILI CRIJEVO U DUPE DA SE MOGU POKAKATI I SPAVANAC.UJUTRO PRIJE OPERACIJE SAM DOBIO TABLETICU I ONDA SU ME ODVELI U OPERACIONU,VEC SAM BIO LAGANO OSAMUCEN ,ALI SE SJECAM DA SU MI DALI INEKCIJU U KICMU I DA MI SE DONJI DIO TIJELA POCEO ODUZIMATI.STAVILI SU ME NA STOL I VEZALI NOGE KO TRUDNICAMA I ONDA SAM ZASPAO.BUDIM SE DVA SATA IZA TOGA U SVOJOJ SOBI NISTA NE BOLI ALI NI NE OSJECAM NISTA DOLE,NAKON NEKOG VREMENA MI JE ANESTEZIJA POCELA POPUSTAT TE SE I BOL POCELA OSJECAT.E SAD NECU VAS LAGATI BOLI I TO DOSTA,ALI NISTA STO NE BISTE MOGLI PREZIVITI,A IONAKO IMATE PRAVO TRAZITI DA VAM DAJU INEKCIJE VOLTARENA I NEMOJTE SE PATIT CIM OSJETITE PITAJTE JE JER NEMA SPAVANJA.DIZATI SE BAS NE BI SMIJELI JER AKO BUDETE PUNO NA NOGAMA IMA MOGUCNOSTI DA VAS POCME BOLITI GLAVA OD ANESTEZIJE,A STO MOZE POTRAJATI I NEKOLIKO DANA.NOC POSLIJE OPERACIJE,A TO MI JE STVARNO NAJVECA BOL BILA,VAM VADE TAMPON IZ DUPETA,TRAJE DVIJE SEKUNDE ALI BOLI AJME MAJKO.IZA TOGA TJ.SUTRA DAN VAM DADU TEKUCINU DA POPIJETE DA MOZETE ICI NA WC I POSTO SAM OSTAO DVA DANA IZA U BOLNICI TA DVA DANA SAM IMAO ISTOLICU,NIJE VELIKA MALO BOLI,ALI KO STO SAM REKO TRAZITE INEKCIJU VOLTARENA(HVALA INEKCIJO).STO DA VAM KAZEM SAD SAM DOM IMA DVA DANA ISO SAM DVA PUTA NA WC I BOLI,ALI DOSTA MANJE,NAJVISE DOK KAKITE,A POSTO NEMA TETA S INEKCIJAMA JA SE POMAZEM DOLOKAIN KREMOM(ANESTETIK) I KETONALOM KOJI MI SVE UBLAZI.VEC JE ONO NAJGORE PROSLO I SAD IDE NA BOLJE.NEKA VAS NIJE STRAH POC NA OPERACIJU JER ONAJ KOJI IMA JEB. HEMICE ZNA KAKO ZNAJU RAZVALIT I PO NEKOLIKO DANA.NECU LAGAT NIJE LAKO DA VAM NEKO DUPE DIRA,ALI NIJE NI SVE ONAKO KAKO SU NEKI TU PISALI JEDAN DAN I GOTOVO.PRIJATELJI MOJI JA ZNAM DA SAM SE SPASIO.

Rizzo
20.03.2008., 22:28
@dedolino
Dobro da si to prebrodio a i sa nama podijelio svoje iskustvo.
U kojoj bolnici si to radio ?

Miracle
20.03.2008., 23:02
VIDIM SVI NESTO PISETE O HEMICIMA I O OPERACIJI LASEROM A MOGAO SAM PROCITATI SVAKAKVIH PRICA OD TOGA DA JE LASER BEZBOLAN DO TOGA DA JE JEDAN CAK ODMAH POSLIJE OPERACIJE SJEO U AUTO I ODVEZAO SE DOMA...KAO PRVO PRIJE OPERACIJE SAM MORAO OTICI KUPITI TZV.LASER TJ. STAPLER(PPHO3)KOJI SAM PLATIO 3300KN.,ZATIM SAM VADIO KRV TE ISAO ANESTEZIOLOGU ... STAVILI CRIJEVO U DUPE ...DALI INEKCIJU U KICMU I DA MI SE DONJI DIO TIJELA POCEO ODUZIMATI.STAVILI SU ME NA STOL I VEZALI NOGE KO TRUDNICAMA I ONDA SAM ZASPAO.BUDIM SE DVA SATA IZA TOGA U SVOJOJ SOBI NISTA NE BOLI ALI NI NE OSJECAM NISTA DOLE,NAKON NEKOG VREMENA MI JE ANESTEZIJA POCELA POPUSTAT TE SE I BOL POCELA OSJECAT.E SAD NECU VAS LAGATI BOLI I TO DOSTA... NEMA SPAVANJA.DIZATI SE BAS NE BI SMIJELI JER AKO BUDETE PUNO NA NOGAMA IMA MOGUCNOSTI DA VAS POCME BOLITI GLAVA OD ANESTEZIJE,A STO MOZE POTRAJATI I NEKOLIKO DANA.NOC POSLIJE OPERACIJE,A TO MI JE STVARNO NAJVECA BOL BILA,VAM VADE TAMPON IZ DUPETA,TRAJE DVIJE SEKUNDE ALI BOLI AJME MAJKO...NECU LAGAT NIJE LAKO DA VAM NEKO DUPE DIRA,ALI NIJE NI SVE ONAKO KAKO SU NEKI TU PISALI JEDAN DAN I GOTOVO...

Ajmeee ne zvuci optimisticno, ja sam stvarno mislio da su to neke kao sofisticirane metode i skoro bezbolne... Slusao sam nekog kirurga koji se hvalio kako pacijenti sa stola nakon operacije idu na posao, u auto itd...
Izgleda da nas lazu s bezbolnim operacijama!!!

Miracle
20.03.2008., 23:10
Mozda je pitanje glupo, ali kada hemeroidi bole, gdje zapravo boli? Unutra negdje ili sam anus? Pitam jer me danas nesto pocelo boljet dolje, kad sjednem i kad se ustanem me gadno probije. Pa se dvoumim jesu li to hemici ili mjehur.

Mislim samo anus, unutarnji hemoroidi ne bole samo krvare... Ako pri izlasku stolice imas osjecaj kao da ti zileti izlaze van onda imas i rektoanalnu fisuru (ili vise njih). To ti je kad napukne koza anusa pa zivci ostanu direktno podlozni prelasku stolice... sto je tvrdja stolica bol je nesnosnija... mislim u tvom slucaju nema fisura jer bi to znao-vjeruj mi. Vjerojatno su hemici i to vanjski a ako vidis i svjezu krv vjerojatno i unutarnji...
U svakom slucaju za preporuku je otici proktologu...

BTW: nick ti je fenomenalan... stvarno se nasmijah od srca ha ha h... vilinska musica ha ha h... s hemicima ha ha h...

svijet27
21.03.2008., 08:51
Bok,

čitajući o ovoj temi saznala sam da nemam simptome hemeroida ali i dalje imam nešto, pa me zanima dali netko zna nešto o tome i dali je zabrinjavajuće.
Ja osjećam kvržicu između anusa i kićme bliže je kićmi, koja se s vremena na vrijeme pojavi pa boli, pa svrbi pa prođe pa se opet pojavi. Uglavnom je to jednom mjesečno...prije mjesečnice, Rekla sam za to mami na šta je ona rekla da sam se rodila s "repićem" i da to nije ništa...ali je kasnije rekla da se šalila. Zna li netko nešto o tom repiću...ja sam mislila da je to zaista šala i da to ne postoji dok nisam čula da to nije izmišljeno, može li ta kvržica koju ja imam biti od toga. Ili je nešto drugo u pitanju?
Hvala,

Sidewinder
25.03.2008., 19:10
Dobar dan ljudi.

Javljam se iz Crne Gore,moj stari vec duze vremena ima ozbiljnih problema sa hemoroidima.
Kako je chuo,u Hrvatskoj postoji par veoma posebnih metoda operacije hemoroida,i izuzetno su uspjesne.Navodno,jedna od njih je gotova za svega nekoliko sati,i pacijent moze krenut kuci cim se operacija zavrsi.

Ako ste u posjedu informacija koje mogu pomoci,pishite

Unaprijed Vi zafaljujem :)

bojo54
11.04.2008., 22:38
P.S.

Treba piti jako puno vode. Ne samo da je i ovako zdrava nego pomaže probavu. Ne sječam se kad sam pio toliko vode kao u ovom periodu

bojo54
11.04.2008., 22:40
Pozdrav svima. Vidim da imate napetu i dugu temu. Pročitao sam sve stranice i nisam našao odgovor, ali možda moje iskustvo da nekome nekakav odgovor. Pošto je priča duga pisat ću je u više faza.

FAZA I

Imam 30 godina i posao me veže za uredsku stolicu ili auto. Kako god okrenete moram sijediti. prestao sam pušiti, piti gazirano, kavu a sada definitivno i začinjenu i masnu hranu. Igram nogomet, aktivan sam u svemu. Moja priča počinje prije nekih godinu i pol kad sam po prvi put u stolici našao tragova krvi - par kapi. Svi su govorili da su to hemoroidi, da ih svi imaju, da se to kontrolira prehranom, da manje pijem alkohol, da mažem maslinovim uljem .......... da ........... da ............. Nemam vanjske hemeroide (upaljenu kvržicu izvan tijela koja boli) već samo krvarenje i to povremeno. Nikakav svrab, upale, bolna stolica - ništa od toga, samo tu i tamo par kapi krvi nakon stolice. Ta krv se razvijala: jednom tjedno, pa tri puta tjedno, pa ništa dva tjedna i td. to su sve male količine koje mi nisu narušavale rutinu.

FAZA II

Nakon cca godinu dana povremenog krvarenja i rutiniranog života (sva nezačinjena prehrana, normalno i alkohol i sl), pri kraju ljeta (9 - 10 mj) obolio sam od neke viroze - slabina i proljev četri pet puta na dan sa tamno tamno tamno krvavom u krvi okupanom stolicom. Izgubio sam u tri dana više od litru krvi bez pretjerivanja. Na školjku kad bi sjeo kao da bi netko otvorio špinu. To je samo špricalo iz mene, samo krv. Nakon dva tri dana konstantnog izljeva to se smirilo. Krvi više nije bilo, ali sam ja počeo bljediti i osječati slabinu. Nakon tjedan dana za popest se na drugu kat dobro bi se zapuhao, vrtoglavica, slabina, a povrh svega svi su me zezali da sam blijed kao krpa. Usne su mi bile boje kože. Živi užas sam izgleda ali se nisam osječao slabo. I dalje sam trenirao, izlazio i pio. Nakon još jednog tjedna kad sam se dobro zapuhao za uči u stan odlučio sam da ako do ponedjelka se stvar ne popravi idem doktoru. I stanje nije bilo bolje!

FAZA III

Dođem ja u 11 ujuto kod doktora. Doktor radi od 14, a najavljuje se od 13. Idem u obližnji kafić popit kavu, vratim se, naručim se i dođem na red u 17 sati (hvala Hebrangu na revoluciji u zdravstvu). Doktorici objasnim sve iz prethodnih redaka, ona me pogleda i kaže da me šalje u Pulu (sat vremena putovanja) u bolnicu na sve pretrage krvi jer bi to kod nas trajalo danima. Kažem dobro idem odmah. Ona mi doda da će na uputnicu napisati hitno da me prije prime i ako krv bude loša možda me zadrže. (uplašila se kad me vidjela ali je to odradila profi - svaka čast). U Puli na hitnom traktu sam u 23 sata, čekam do 24. Zatim me prozivaju. Ulazim kod dežurnog doktora koji mi ručno pretražuje anus i govori da i nisu neki hemoroidi. Tu sam se zabrinuo. Vadim krv i čekam nalaz. Krv je slaba, ostajem u bolnici. U 1 ujutro sam na pomočnom tvrdom ležaju u sobi sa šest pacijenata, smješten na prolazu i odmah spojen na dvije doze krvi. Svaka od 0.6 litara, znači tu noč sam dobio 1,2 litre krvi. (hvala donorima).

FAZA IV

U bolnici sam ostao tjedan dana. Napravio sam gastroskopiju, kolonoskopiju, ultrazvuk abdomena, rengen pluča, svaki dan krvna slika, temp, tlak, dva klistira, inekcija miljon. Živi užas dok čekaš nalaze šta ti je. Sve se riješilo sa kolonoskopijom. Iskustvo nezaboravno i užasno bolno. To je procedura gdje sa kamerom kontroliraju cijelo debelo crijevo. Problem je na zavojima jer kamera lupa o stijenke i boli za poluditi dok sestra pokušava sa rukom ispraviti uređaj. Doktorica kao na nekom sedmom nivou fanatične videoigrice zavija upravljačkom palicom i u šali govori da se sin ljuti na nju jer ne želi igrati s njom igrice, dok ih ona igra na poslu cijeli dan. Drugi veliki problem je što je kamera veličine crijeva pa dolazi do pritiska zraka, pa imaš osječaj da če ti puknuti sve u tebi i pošpricati i sestru i tebe. Padam u šok, hladan znoj me prelio, vrtoglavica. Brzo se otvaraju prozori, pali klima, mokre krpe.... i oporavljam se i idemo dalje. Došli smo do ulaza u tanko crijevo i sve je ok. Nema malignih ni benignih oteklina, ništa osim unutrašnjih hemeroida na ulazu u čmar. Mislim se super, najpovoljniji scenarij koji sam i očekivao, nije ništa strašnije - i gledam ih na ekranu. Izbočine na crijevu tamne boje na kojima se jasno vide obrisi kapilara, koje stolica ogrebe pa krvare. Poslan sam doma sa napomenom mirovanja, trebam piti željezo dok se ne popravi krvna slika pa da se javim kirurgu. I da dobio sam još dvije doze krvi (još 1,2 litre) da se to sve popravi (hvala donorima). Dobio sam i dijetu - želučana dijeta, koja popravlja krvnu sliku a ne šteti crijevima. Užas. Zabranjeno: svinjetina i janjetina i svi prateči preparati, suhomesnati proizvodi, sve pečeno u ulju, torte, čokolade, lješnjaci, sjemenke, morski plodovi osim kuhane bijele ribe, nesmije voće osim kuhanih i pečenih jabuka itd. Smijem: samo kuhano meso, domaće nemasne nezačinjene juhu, povrće neko....... Ako nekog interesira istipkat ču cijelu ali je ima cijela stranica.

bojo54
11.04.2008., 22:41
FAZA V

Pijem tablete za žvakanje mjesec dana. Hemoglobini su još nisko pa pije još mjesec dana. Dolazi Božić pa ne idem kod doktora dok prođu fešte. Jedem i pijem sve. Nakon ferija idem kod doktora - željezo je super, ali mi je dala još da bi tijelo napravilo zalihu. Dobro je da su to bili nalazi nakon mjesec dana što sam prestao piti željezo pa ti rezultati nisu rezultata tableta već se organizam oporavio. Rekla je da mi čepiči i kreme ne mogu pomoći jer oni rješavaju samo tegobe kod upala, a ja nemam upale samo krvarim. Moram paziti da mi stolica bude mekana da ne grebe stijenke i ne otvori kapilare koje će početi krvariti. Sve u svemu mogu se naručiti kod kirurga. Dala mi je broj i rekla kada dobim termin da dođem kod nje po uputnicu. U međuvremenu odrađujem pripreme na nogometnom igralištu, idem u teretani i počinjem školu plesa sa djevojkom, tj. super aktivan i u super fomi. Upoznao sam tipa koji je operirao hemoroide kod privatnika: nešto manje od 10 000 kn, dođeš popodne, naguziš se, sve smrdi po zapaljenoj koži, prespvaš i sutra ideš doma. To mi je bila zanimljiva varijanta samo što je preskupa pa sam probao zdravstvenim kanalima u nadi da će biti jeftinije. Dobivam termin i idem kod kirurga. Kirurg me ručno pogleda i anoskopijom (povečalo u anusu dubine 5 6 cm) i potvrdio hemeroide. Pita me dali bi ih operirao. Kažem da bi (mislio sam da je to klasičan zahvat skoro ambulantni kad već svi to imaju, nešto malo teže od rezanja noktiju). Doktor me pogleda i kaže šta da? Ja kažem da!. On nazove nekog kolegu i pita me dali može sutra. Rekao sam da nebi baš sutra. On kaže dobro u ponedjeljak (bio je četvrtak). Da se javim anesteziologu i da napravim koagulogram i da se javim u nedjelju popodne da me još jednom pogleda anesteziolog. Kažem ok. Nitko mi ne govori više ništa. Za anesteziologa i za bolnicu mi treba uputnica od mog doktora što mi je na kraju letimično rekla sestra. Skoro sam došao kao tele. Moja doktorica me šalje na EKG i spominje neku kontrolu bubrega zbog operacije. Izvozali me kao malog majmuna sa tom njihovom administaracijom i birokracijom, ali to je neka druga priča (hvala Hebrangu na revoluciji u zdravstvu, tip kao da je pao sa marsa kad je složio našu tugu - ne želim ocjenjivati nikoga ali čovjek je mogao naučiti na greškama večih država a on ponavljanjihove izlobirane interens postupke, ma bljak).

FAZA VI

Dođem vam ja tako u bolnicu. Ništa novo, več sam bio prije tri mjeseca i cjelog su me izboli. Nema više stvari koja če me iznenaditi. Stavi meni sestra iglu u venu za infuziju a ja na krevet ko klada. Samo sam se srušio (ŠOK 1). Dobro idemo dalje. Daju mi klistir da se to očisti, ništa ne jedem, obrijaju me, daju mi tabletu za smirenje i pičim ja u salu. U sali mrtva tišina, dva anesteziologa mi daju regionalnu anesteziju u leđa. Pozicioniraju me kao trudnicu u filmovima, dođe tim od tri doktora plus par sestra i u mrtvoj tišini skoro sat vremena oni povlače, natežu i sl. Prebrojao sam 1700 i nešto rupica u perforiranom limenom stropu. Tišinu je nakratko prekinuo kirurg kad je rekao: Dajte meni, nemojte tako, još čemo zakomplicirati stvari bez veze. Ne znam šta je to značilo ali pretpostavljam da zahvat nije bio baš klasičan niti lagan. Vračam se iz sale u sobu ošamučen od anestezije. Ne osječam noge. Anestezija počinje popuštati, osječam kukove. Daju mi inekciju protiv bolova u rame i odjednom sam mokar. Milijon iglica izlazi iz mene. Skaču tri sestre, dva dežurna doktora koja se kao dva telca gledaju, nemaju pojima - tlak 80 /55, sestre kolutaju očima i onda jedan doktor skupi hrabrosti i dvije boce infuzije sa maksimalnim protokom vračaju stvari u normalu (ŠOK 2). Piša mi se od infuzije, boli mjehur ali od anestezije ne mogu stisnuti trbušne i pišati u takozvanu patku. Cijelu noć se vrtim i napinjem. Dva puta sam se probudio sa namještenom patkom za pišanje ali ništa. Tek kasnije sam uspio pišati ali sam se toliko napeo da je iz čmara ispala neka smeđa smrdljiva tekučina. Šta sam sad napravio? Iza je stavljen lijek tampon koji se sam otapa pa je to normalno - možda. Prohodao sam tek nakon 12 sati. Samnom u sobi su bili ljudi koji su operirali bruh i njihove priče idu ovako: danas dođu, sutra operacija sa jednim anesteziologom i jednim doktorom, u sali slušaju muziku i šale se, u sobi nakon anestezije isto regionalne prohodaju unutar 3-4 sata i sutra su doma. Sad vi usporedite težinu zahvata. Jutro nakon operacije je normalno. Pijem vode. U podne me fiziterapeut diže da prohodam. Gledam ju zbunjen ali inzistira pa se dižem i uspijevam. Super sad mogu probati pišati u WC-u.

FAZA VII

Oko 13 ručak. Dobivam juhu. Super napokon nešto. Na pola juhe nešto me smoči ispod čmara. Pomislih opet lijek. Pogledam a ono krv do koljena. Dignem se i idem do sestre u ambulantu da pogleda. Ona očisti, previje i kaže da je to to. Kad sam već na nogama idem u wc pišati - nekih 50-ak metara niz hodnik. Odjednom u wc-u pritisak, dolazi stolica toliko očekivana (kirurg je rekao da se čeka prva stolica i onda idem doma, sve skupa u bolnici sam trebao biti pet dana). Sagnem se nad čučavac. Kad ono iz mene izleti oko pola litre krvi sa komadima zgrušene krvi. Mislim da su mi pukla crijeva i sad sve ispada iz mene. (ŠOK 3). Dižem se i stavljam piđamu između nogu da to više ne ispada, idem prema vratima i zovem sestru. Taman doba posjeta. Pun hodnik nepoznatih ljudi. Dolazi sestra, umata me u plahtu i idem u sobu na krevet. Dolazi kirurg i stavlja mi sondu za zatvaranje krvarenja. Peru me i mijenjaju plahte. Nakon 20 min opet me tjera. Za dvije minute sam u svom krevetu plivao u zgrušenoj krvi. Od ramena do koljena sve puno. Kirirg dolazi maše glavom i šalje me hitno u salu opet. Sada sam dobio kompletnu anesteziju, san ali prije toga sam morao dobiti sondu jer sam pio i počeo jest juhu. Sonda je jedna tanka cijev koju mi je anesteziolog kroz nos ugurao do želuca - alo ljudi do želuca. Budi me lupanje kreveta sobi, vračaju me. Da su me očistili i ponovo zatvorili. Krv je puštala i napunila su su sva crijeva, dok nije došlo do želuca. Onda je on stisnuo i sve vani. 1,5 metara dugo crijevo puno krvi. Oporavljam se od operacije, počinje me sve boljeti, peru me, i onda me opet počinje tjerati. I izleti opet krv. Tresem se od bolova. Trebam čekati kirurga da vidi ovo što je ispalo a on je sad u sali. Okrenut prema zidu, tresem se ko munjen, telefon zvoni, neznam skim pričam, navodno je i moja djevojka bila kraj mene ali je se ne siječam. Nakon st vremena dolazi kirurg i govori da je to ostalo u sistemu, da me očiste, kontroliraju tlak, izgrušak i da mi daju voltaren za bol. Od tog dana bio sam još 6 dana u bolnici na promatranju. Dočekali smo prvu stolicu. Bol je kao da mi je u čmaru jedan veliki žar, koji je opao tek sada, mjesec dana nakon operacije. Nepokretnost, pelene, kremice, voltareni, antibiotici i razne inekcije napravili su od mene starca u sekundi.

FAZA VIII

Doma sam već mjesec dana. Najgori dio mi je lažna stolica. Kada me jednom potjera na wc, nakon toga moram još 5-6 puta unutar dva sata, a one zadnje dvije su samo krv. Operirano područje hemeroida su stezni mišići puni živaca. Zato mi je kirurg morao pustiti one manje hemeroide da bi se tkivo i živci mogli regenerirati u idučih 6 mjeseci. Ne da
sam iskrvario, da sam se napatio, sad ne mogu ništa i opet krvarim. Navodno su se ti manji hemoroidi aktivirali. Sad isto idem na wc 5 6 puta ali nemam grčeve pa stolica ide sama kad mora, ne forsiram je pa i nema krvi. Operacija je bila klasična, pod nož, pa sam se mislio zašto nisam malo šparao i uložio u svoje zdravlje da ne boli toliko. Na laser i sutra doma. Ali mi je doktorica kasnije objasnila sa laserom se samo spali gornji sloj dok donji ostaje koji se regenerira pa je 95 % vjerojatnost da se vrate. Dok klasičnom operacijom 75 % se ne vrate. Meni i ako se ne vrate nije bitno kad ih još uvijek imam. Nema crnog vina, nema alkohola, nema pršuta, škampi i ničega više. Možda ču si dozvoliti neke stvari tu i tamo u posebnim situacijama ali su se neke stvari definitivno promjenile. Izgleda da me moja priča iz djetinjstva koja postala moj moto prati cijeli život: prebolio sam vodene kozice. Tjedan dana doma u svrbežu, suzama i mukama. Kad sam napokon ozdravio mama me je odvela u slastičarnu. Tamo me nešto strašno počelo svrbiti. Opet vodene kozice? Ne. Prvi put sam imao ospice a sada vodene kozice. Neke stvari ne možeš predvidjeti, neke stvari ne možeš odstraniti. Treba ih znati prihvatiti jer život ide dalje.

Pozdrav svim forumcima i forumicama te ako neko ima pitanja nek pita.

valneahana
11.04.2008., 23:22
FAZA V

Pijem tablete za žvakanje mjesec dana. Hemoglobini su još nisko pa pije još mjesec dana. Dolazi Božić pa ne idem kod doktora dok prođu fešte. Jedem i pijem sve. Nakon ferija idem kod doktora - željezo je super, ali mi je dala još da bi tijelo napravilo zalihu. Dobro je da su to bili nalazi nakon mjesec dana što sam prestao piti željezo pa ti rezultati nisu rezultata tableta već se organizam oporavio. Rekla je da mi čepiči i kreme ne mogu pomoći jer oni rješavaju samo tegobe kod upala, a ja nemam upale samo krvarim. Moram paziti da mi stolica bude mekana da ne grebe stijenke i ne otvori kapilare koje će početi krvariti. Sve u svemu mogu se naručiti kod kirurga. Dala mi je broj i rekla kada dobim termin da dođem kod nje po uputnicu. U međuvremenu odrađujem pripreme na nogometnom igralištu, idem u teretani i počinjem školu plesa sa djevojkom, tj. super aktivan i u super fomi. Upoznao sam tipa koji je operirao hemoroide kod privatnika: nešto manje od 10 000 kn, dođeš popodne, naguziš se, sve smrdi po zapaljenoj koži, prespvaš i sutra ideš doma. To mi je bila zanimljiva varijanta samo što je preskupa pa sam probao zdravstvenim kanalima u nadi da će biti jeftinije. Dobivam termin i idem kod kirurga. Kirurg me ručno pogleda i anoskopijom (povečalo u anusu dubine 5 6 cm) i potvrdio hemeroide. Pita me dali bi ih operirao. Kažem da bi (mislio sam da je to klasičan zahvat skoro ambulantni kad već svi to imaju, nešto malo teže od rezanja noktiju). Doktor me pogleda i kaže šta da? Ja kažem da!. On nazove nekog kolegu i pita me dali može sutra. Rekao sam da nebi baš sutra. On kaže dobro u ponedjeljak (bio je četvrtak). Da se javim anesteziologu i da napravim koagulogram i da se javim u nedjelju popodne da me još jednom pogleda anesteziolog. Kažem ok. Nitko mi ne govori više ništa. Za anesteziologa i za bolnicu mi treba uputnica od mog doktora što mi je na kraju letimično rekla sestra. Skoro sam došao kao tele. Moja doktorica me šalje na EKG i spominje neku kontrolu bubrega zbog operacije. Izvozali me kao malog majmuna sa tom njihovom administaracijom i birokracijom, ali to je neka druga priča (hvala Hebrangu na revoluciji u zdravstvu, tip kao da je pao sa marsa kad je složio našu tugu - ne želim ocjenjivati nikoga ali čovjek je mogao naučiti na greškama večih država a on ponavljanjihove izlobirane interens postupke, ma bljak).

FAZA VI

Dođem vam ja tako u bolnicu. Ništa novo, več sam bio prije tri mjeseca i cjelog su me izboli. Nema više stvari koja če me iznenaditi. Stavi meni sestra iglu u venu za infuziju a ja na krevet ko klada. Samo sam se srušio (ŠOK 1). Dobro idemo dalje. Daju mi klistir da se to očisti, ništa ne jedem, obrijaju me, daju mi tabletu za smirenje i pičim ja u salu. U sali mrtva tišina, dva anesteziologa mi daju regionalnu anesteziju u leđa. Pozicioniraju me kao trudnicu u filmovima, dođe tim od tri doktora plus par sestra i u mrtvoj tišini skoro sat vremena oni povlače, natežu i sl. Prebrojao sam 1700 i nešto rupica u perforiranom limenom stropu. Tišinu je nakratko prekinuo kirurg kad je rekao: Dajte meni, nemojte tako, još čemo zakomplicirati stvari bez veze. Ne znam šta je to značilo ali pretpostavljam da zahvat nije bio baš klasičan niti lagan. Vračam se iz sale u sobu ošamučen od anestezije. Ne osječam noge. Anestezija počinje popuštati, osječam kukove. Daju mi inekciju protiv bolova u rame i odjednom sam mokar. Milijon iglica izlazi iz mene. Skaču tri sestre, dva dežurna doktora koja se kao dva telca gledaju, nemaju pojima - tlak 80 /55, sestre kolutaju očima i onda jedan doktor skupi hrabrosti i dvije boce infuzije sa maksimalnim protokom vračaju stvari u normalu (ŠOK 2). Piša mi se od infuzije, boli mjehur ali od anestezije ne mogu stisnuti trbušne i pišati u takozvanu patku. Cijelu noć se vrtim i napinjem. Dva puta sam se probudio sa namještenom patkom za pišanje ali ništa. Tek kasnije sam uspio pišati ali sam se toliko napeo da je iz čmara ispala neka smeđa smrdljiva tekučina. Šta sam sad napravio? Iza je stavljen lijek tampon koji se sam otapa pa je to normalno - možda. Prohodao sam tek nakon 12 sati. Samnom u sobi su bili ljudi koji su operirali bruh i njihove priče idu ovako: danas dođu, sutra operacija sa jednim anesteziologom i jednim doktorom, u sali slušaju muziku i šale se, u sobi nakon anestezije isto regionalne prohodaju unutar 3-4 sata i sutra su doma. Sad vi usporedite težinu zahvata. Jutro nakon operacije je normalno. Pijem vode. U podne me fiziterapeut diže da prohodam. Gledam ju zbunjen ali inzistira pa se dižem i uspijevam. Super sad mogu probati pišati u WC-u.

FAZA VII

Oko 13 ručak. Dobivam juhu. Super napokon nešto. Na pola juhe nešto me smoči ispod čmara. Pomislih opet lijek. Pogledam a ono krv do koljena. Dignem se i idem do sestre u ambulantu da pogleda. Ona očisti, previje i kaže da je to to. Kad sam već na nogama idem u wc pišati - nekih 50-ak metara niz hodnik. Odjednom u wc-u pritisak, dolazi stolica toliko očekivana (kirurg je rekao da se čeka prva stolica i onda idem doma, sve skupa u bolnici sam trebao biti pet dana). Sagnem se nad čučavac. Kad ono iz mene izleti oko pola litre krvi sa komadima zgrušene krvi. Mislim da su mi pukla crijeva i sad sve ispada iz mene. (ŠOK 3). Dižem se i stavljam piđamu između nogu da to više ne ispada, idem prema vratima i zovem sestru. Taman doba posjeta. Pun hodnik nepoznatih ljudi. Dolazi sestra, umata me u plahtu i idem u sobu na krevet. Dolazi kirurg i stavlja mi sondu za zatvaranje krvarenja. Peru me i mijenjaju plahte. Nakon 20 min opet me tjera. Za dvije minute sam u svom krevetu plivao u zgrušenoj krvi. Od ramena do koljena sve puno. Kirirg dolazi maše glavom i šalje me hitno u salu opet. Sada sam dobio kompletnu anesteziju, san ali prije toga sam morao dobiti sondu jer sam pio i počeo jest juhu. Sonda je jedna tanka cijev koju mi je anesteziolog kroz nos ugurao do želuca - alo ljudi do želuca. Budi me lupanje kreveta sobi, vračaju me. Da su me očistili i ponovo zatvorili. Krv je puštala i napunila su su sva crijeva, dok nije došlo do želuca. Onda je on stisnuo i sve vani. 1,5 metara dugo crijevo puno krvi. Oporavljam se od operacije, počinje me sve boljeti, peru me, i onda me opet počinje tjerati. I izleti opet krv. Tresem se od bolova. Trebam čekati kirurga da vidi ovo što je ispalo a on je sad u sali. Okrenut prema zidu, tresem se ko munjen, telefon zvoni, neznam skim pričam, navodno je i moja djevojka bila kraj mene ali je se ne siječam. Nakon st vremena dolazi kirurg i govori da je to ostalo u sistemu, da me očiste, kontroliraju tlak, izgrušak i da mi daju voltaren za bol. Od tog dana bio sam još 6 dana u bolnici na promatranju. Dočekali smo prvu stolicu. Bol je kao da mi je u čmaru jedan veliki žar, koji je opao tek sada, mjesec dana nakon operacije. Nepokretnost, pelene, kremice, voltareni, antibiotici i razne inekcije napravili su od mene starca u sekundi.

FAZA VIII

Doma sam već mjesec dana. Najgori dio mi je lažna stolica. Kada me jednom potjera na wc, nakon toga moram još 5-6 puta unutar dva sata, a one zadnje dvije su samo krv. Operirano područje hemeroida su stezni mišići puni živaca. Zato mi je kirurg morao pustiti one manje hemeroide da bi se tkivo i živci mogli regenerirati u idučih 6 mjeseci. Ne da
sam iskrvario, da sam se napatio, sad ne mogu ništa i opet krvarim. Navodno su se ti manji hemoroidi aktivirali. Sad isto idem na wc 5 6 puta ali nemam grčeve pa stolica ide sama kad mora, ne forsiram je pa i nema krvi. Operacija je bila klasična, pod nož, pa sam se mislio zašto nisam malo šparao i uložio u svoje zdravlje da ne boli toliko. Na laser i sutra doma. Ali mi je doktorica kasnije objasnila sa laserom se samo spali gornji sloj dok donji ostaje koji se regenerira pa je 95 % vjerojatnost da se vrate. Dok klasičnom operacijom 75 % se ne vrate. Meni i ako se ne vrate nije bitno kad ih još uvijek imam. Nema crnog vina, nema alkohola, nema pršuta, škampi i ničega više. Možda ču si dozvoliti neke stvari tu i tamo u posebnim situacijama ali su se neke stvari definitivno promjenile. Izgleda da me moja priča iz djetinjstva koja postala moj moto prati cijeli život: prebolio sam vodene kozice. Tjedan dana doma u svrbežu, suzama i mukama. Kad sam napokon ozdravio mama me je odvela u slastičarnu. Tamo me nešto strašno počelo svrbiti. Opet vodene kozice? Ne. Prvi put sam imao ospice a sada vodene kozice. Neke stvari ne možeš predvidjeti, neke stvari ne možeš odstraniti. Treba ih znati prihvatiti jer život ide dalje.

Pozdrav svim forumcima i forumicama te ako neko ima pitanja nek pita.

mogu ti samo reći da nisi smio dobivati voltaren ni da ga nesmiješ piti isto kao ni ibuprofen,andol,ketonal,... jer oni šire krvne žile i žilice a onda je protok krvi jači a ako krvariš još ćeš i više.za bolove uzimaj lupocet,panadon,lekadol jer su oni blagi a ovi prethodni su manje više antireumatici i to jaki.ako neželiš iskrvariti do smrti nemoj ih piti.možeš i analgin samo ako ti je tlak normalan jer on zna jako srušiti tlak,tako da ako ti je niski nemoj.toliko ti mogu reći kao med. sestra koja je radila u jedinici intenzivnog liječenja za gastrenterologiju(probavni sustav).kod nas se nisu smjeli ni pod razno davati voltaREni,ja stvarno neznam koja ti ih je budala davala a i ubuduće ih nemoj piti pa makar i krvarenja stala da nebi od njih prokrvario.

bojo54
16.04.2008., 19:47
Hvala. Stvarno nisam znao. Pio sam još kratko plivadon za bol ali bol se povukla. Sad me samo reže na stolici i to je to. Baš mi sad neko govori da je andol dobar da bi ga trebo piti, ali ako on širi vene definitivno otpada.

Dali su mi u bolnici voltaren jer nakon prvog lijeka protiv bolova tlak pada na 80/55. Mislili su da je reakcija pa su me prebacili na voltaren i hvala im. točno se sječam kako sam ga pri malom peckanju odmah tražio jer djeluje tek nakon sat vremena, a često sam se vrtio od bolova. Dobio sam oko 12 inekcija voltarena u pet dana. Puno ali mislim da bi bez njega poludio.

Inače sad pijem detralex zbog prekomjerenog krvarenja i nakon dva dana intezivnog ispijanja potoci krvi su se pretvorili u dvije kapi u sedmoj stolici dana. Super. Možda i nisam trebao na operaciju. Možda sam mogao sa detralexom riješiti i prva krvarenja. Ah budala :lol:

Sex-machine
16.04.2008., 19:50
daj zgadili ste mi veceru. fuj

bojo54
16.04.2008., 19:55
Kako je tek meni. Svaki put kad treba jesti mene peče jer sam upravo imao stolicu. Jedem i mislim da če se sve to pretvoriti u stolicu, i na pola obroka moram se dignuti i ići u wc-e. Mislim da se cijela priča više meni gadi nego tebi.

valneahana
16.04.2008., 20:15
Hvala. Stvarno nisam znao. Pio sam još kratko plivadon za bol ali bol se povukla. Sad me samo reže na stolici i to je to. Baš mi sad neko govori da je andol dobar da bi ga trebo piti, ali ako on širi vene definitivno otpada.

Dali su mi u bolnici voltaren jer nakon prvog lijeka protiv bolova tlak pada na 80/55. Mislili su da je reakcija pa su me prebacili na voltaren i hvala im. točno se sječam kako sam ga pri malom peckanju odmah tražio jer djeluje tek nakon sat vremena, a često sam se vrtio od bolova. Dobio sam oko 12 inekcija voltarena u pet dana. Puno ali mislim da bi bez njega poludio.

Inače sad pijem detralex zbog prekomjerenog krvarenja i nakon dva dana intezivnog ispijanja potoci krvi su se pretvorili u dvije kapi u sedmoj stolici dana. Super. Možda i nisam trebao na operaciju. Možda sam mogao sa detralexom riješiti i prva krvarenja. Ah budala :lol:

andol je dobar protiv bolova i dobar je za srce jer može spriječiti infarkt ali ako ćeš i piti andole,ketonale,ibuprofene,voltarene(koje baš i nebi smio da neprokrvariš pa makar ti rana od operacije zacijelila nebi ih smio)ali ako ti baš oni pomažu onda obavezno na pun,pun želudac nikad na prazan,ali ja ti preporučam lupocete,plivadone i sve na bazi paracetamola jer su dobri a opet blagi pa možeš i dva odjedanput ali isto se nesmije pretjerivati i uvijek čitaj uputstva na lijekovima,a to što ti je tlak pao je vjerojatno bilo od analgina kojeg su ti dali jer analgin ruši tlak.i još nešto ako neznaš andol i aspirin ti je jedno te isto tako da znaš.

barakuda12
19.04.2008., 17:25
Evo i mene u ovom "veselom" drustvu. Problem sam primjetio vec jedno mjesec dana, nakon vrsenja nuzde, na papiru je bilo malo krvi. Nije me zacudilo, jer sam imao vec u proslosti takvih problema, ali trajalo je po par dana (i manje) pa se povuklo. Sada nije, vec dapace, postalo gore. nakon jednog brisanja ostalo je malo vise krvi nego inace i uhvatila me panika :D inace provedem vecinu dana sjedeci za racunalom, hranim se u zadnje vrijeme prilicno suho, tako da prepoznajem sve uzroke nastanka hemeroida, jos mi i otac zna s njima imati probleme, tako da su genske predispozicije tu. Samo sto ja imam srecu da me ne bole sami od sebe. Dolje kad napipam, pretisnem - osjetim kako lagano bolina dodir, od anusa prema gore, blize kraljeznici, ne znam kako da to dobro obajasnim gdje je, ali to nije nista prema onime sto vidim da drugi kazu, da nisu mogli sjediit od boli. Problem je sto sada on valjda prilikom svake nudze "pukne". I bude krvi, ne previse, taman na papiru, pretpostavljam da pukne "vrecica" koja se sakupila krvi i tako stalno. Sada u ove dane pazim na prehranu, jedem samo "na zlicu", stolica mi se popravila, vise nije tvrda, ali on, kako sam vec naveo, puca. Kako ga smiriti, jer znam da osim operacije ga je nemoguce ukloniti. Paziti na prehranu, mazati necime to podrucje? Napominjem da ga ja osjetim pod prstom na samom vrhu, niti me boli kada sada sjedim niti boli prilikom vrsenja nuzde.
Hvala na svakoj pomoci.

edit: sad sam procitao nekoliko zadnjih postova, ispada da imam unutarnje, zato ne bole vec samo krvare. vec sam mirniji :D ali opet, kako unutarnjeg smirti?

bojo54
19.04.2008., 21:15
"pretpostavljam da pukne "vrecica" koja se sakupila krvi i tako stalno"

u biti to ti čvrsta stolica prilikom prolaza kroz taj upaljeni dio ogrebe površinske kapilare koje počnu krvariti. probaj uz konzultaciju doktora opće prakse piti detralex.

zaboky
19.04.2008., 21:50
Bajo klanjam ti se ,svaka ti čast pre mlad si za te strahote.Bože nam pomozi i sačuvaj nam svima ovo malo zdravlja.

barakuda12
19.04.2008., 22:06
"pretpostavljam da pukne "vrecica" koja se sakupila krvi i tako stalno"

u biti to ti čvrsta stolica prilikom prolaza kroz taj upaljeni dio ogrebe površinske kapilare koje počnu krvariti. probaj uz konzultaciju doktora opće prakse piti detralex.

Znaci to nisu hemeroidi? Nece se smiriti samo od sebe uz prehranu, razne kreme, vec moram doktoru? Jer napominjem, na dodir tu pri kraju i pritisak osjecam lagano peckanje, nista pretjerano, ali osjetim.

jongerica
20.04.2008., 11:35
To je od neceg drugog.

i ja imam problem s učestalijom, mekošom stolicom, koja nekada ima a nekada nema kiselkast zadah.
onda, što bi to moglo biti.
ne radim nikakave promjene u prehrani.

dichy
20.04.2008., 11:40
I nemaš nikakvih drugih simptoma - npr. zatvor po nekoliko dana pa onda nekoliko dana mekana stolica, pa bolovi i grčevi, gubitak težine?

Ako ovog ostalog nema - vrlo vjerojatno posljedica stresa ili previše kave

bojo54
21.04.2008., 21:35
barakuda 12
- to su ti unutrašnji hemoroidi (ništa drugo nego oteklina sa površinskim kapilarima), javi se svomu doktoru. Dati će ti neku kremu za svrbež i bol, možda kremicu, a za krvarenje ja sada pijem detralex - sve uz savjet dr.

jongerica
problem sa mekom stolicom nije problem crijeva, već unesene hrane u organizam ili obrada hrane u organizmu. Kiselkasti zadah može biti i normalan. Možda jedeš u malim količinama pa se sve dobro probavi pa je mekano. Osnovno pravilo bolesnika ti je da tijelo zna kad je bolesno. Ako misliš da ti tijelo govori nešto, slušaj ga Savjetuj se sa doktorom.
Sretno i pozdrav

barakuda12
21.04.2008., 22:07
Drago mi je da si se danas javio, evo mene sa novim vijestima. Krv prestala, nakon promjene prehrane (znaci bas samo jeo "na zlicu") nema vise nista krvi, ni kapi nakon brisanja, nekako mi cudno to, tako iznenada, vjerojatno ima i veze s time sto je sada cijelo vrijeme stolica bila mekana, ne tvrda kao dosada :confused:

bojo54
23.04.2008., 00:25
Pazi se jer se lako vrati. trebao bi držat se lake hrane par tjedana da ti to zaraste, da se rana zatvori, jer u crijevima zbog raznih bakterija i vlažne okoline puno sporije rana zaraste. Drago mi je da ti ide na bolje, ali i dalje izbjegavaj dugo sjedenje na školjci da crijeva ne budu dugo raširena, izbjegavaj napore da rana zaraste i izbjegavaj hranu koja bi prošla kroz organizam u krutom stanju (kikiriki i sl) te aktivnom tekučem stanju (crno vino, žestice). Tuga, znam ali nema druge.
Ja sam danas 2 mjeseca nakon operacije kompletno iskrvario. Papir sav mokar sa sluznom tekučinom. Kao da sam osjetio da je puko, a neznam zašto to. Ponovo sam kupio paket detralexa (drugi) te moram do doktorice da mi da željezo da mi ne dođe do anemije.
Cijeli taj problem me muči već godinu i pol i stvarno ludim. užasno je biti bolestan.
Ljudi držite se

barakuda12
23.04.2008., 00:35
Da, nema druge, znam, sad sam na juhama, povrce, voce i tako to, lagana hrana. Nema krvi, ali danas sam bas tu sluz primjetio, ne previse, ali ju se vidi, to je bolje od krvi ili gore :rolleyes: ? Ili isto :rolleyes:
Drzi se, mogu misliti kako ti je, mene je malo krvi prepalo (nisam strasljiv, ne na ozljede, vidljive, nisu mi strane zbog bavljenja sportom - lomovi i iscasenja, ali ovo dolazi ipak iz "drugacijeg" mjesta, prepadnes se), ovako nesto kao sto se tebi dogodilo, uh, jeza me prosla kad sma citao zadnje tri faze.

bojo54
23.04.2008., 16:58
Nije mi jasna ta sluz. Pretpostavljam da je to prvi zaštitni sloj koji regenerira. Kad ona ode onda je tkivo i kapilara direktno izložena grebanju od strane stolice. To je samo pretpostavka, ali sam prilično siguran u to. Sad bi trebalo mirovati da se sluz povrati da zaštiti otvorenu ranu. Bilo bi možda najbolje stolicu prebaciti u termin prije spavanja da se ponoči u fazi mirovanja obnovi i u trenucima krvarenja smanjiti prehranu na vodu. Ne znam.
Inače meni je danas stolica normalna. Skoro bi se vratio na treninge ili šetnja i branje šparoga da te zmije ne haraju.