PDA

View Full Version : Tablete i vitamini za kosu

stranice : 1 [2] 3 4 5 6 7

Scáthach
17.03.2009., 22:52
meni je isto merz otvorio apetit :misli: Ali mi nije smetala ta nuspojava s obzirom da inace slabo jedem :)

Zlatna cura
17.03.2009., 23:02
meni je isto merz otvorio apetit :misli: Ali mi nije smetala ta nuspojava s obzirom da inace slabo jedem :)

Pretpostavljam da sve tablete za kosu sadrže dosta B-vitamina, a on otvara apetit.

kse
18.03.2009., 00:07
Kse, a nisi se debljala od Merza? Meni je bio strašan po pitanju toga, nokti su mi se lijepo oporavili, ali na kosi nisam primijetila nikakav napredak. :( :ne zna:

Hvala Bogu se nisam zdebljala,ali sam puno više jela,istina.:)
Pila sam ih sigurno oko pola godine,s vremenom se apetit unormalio,držalo me negdje oko mjesec dana...
Na nokte mi je najbolje djelovao,al bome i na kosu,kosa mi je sad puno kvalitetnija nego je bila.:top:
Na koži nisam dala prilike da se vide previše rezultati jer kopam stalno.:zubo:

Rock Star
18.03.2009., 16:36
Hvala Bogu se nisam zdebljala,ali sam puno više jela,istina.:)
Pila sam ih sigurno oko pola godine,s vremenom se apetit unormalio,držalo me negdje oko mjesec dana...
Na nokte mi je najbolje djelovao,al bome i na kosu,kosa mi je sad puno kvalitetnija nego je bila.:top:
Na koži nisam dala prilike da se vide previše rezultati jer kopam stalno.:zubo:

Super, drago mi je. :cerek:

Ja sam mnoge navukla na Merz, ali nikome, kao ni meni, nije pomogao ni u čemu, osim što su nokti bili čvršći. Čim sam prestala piti tablete, sve se je vratilo na staro. :(

patientia
18.03.2009., 16:44
Cure, jeste li vi sigurne da imate nedostatak vitamina ili na blef uzimate? (Onaj test kojeg rade strujom je beskoristan, uvijek ce nastimati da nesto kupite).

-slavonka-
18.03.2009., 17:32
Ja sam isto koristila Merz i kosa mi je bila super (koža i nokti isto), onda sam za promjenu uzela one od Natural Weltha, i totalno sam razočarana, mislim da mi kosa i nokti nikada nisu sporije rasli. Jedva čekam da ih potrošim pa da opet uzmem Merz...

NinaLady
18.03.2009., 17:38

Ja sam mnoge navukla na Merz, ali nikome, kao ni meni, nije pomogao ni u čemu, osim što su nokti bili čvršći. Čim sam prestala piti tablete, sve se je vratilo na staro. :(

Ma ja ne kužim to bacanje novaca na taj Merz, ista stvar je i s plibex b tabletama samo kaj puuuno manje koštaju... ja njih koristim i zadovoljna sam :top:

Cure, jeste li vi sigurne da imate nedostatak vitamina ili na blef uzimate? (Onaj test kojeg rade strujom je beskoristan, uvijek ce nastimati da nesto kupite).

Ja sam morala početi piti b komplex jer mi je falio u organizmu, tako da od kad ga pijem ne vidim samo promjene na kosi i noktima nego se općenito osjećam odmorno i svježe što prije nije bio slučaj... loše se hranim pa mi je b vitamn bio potreban

patientia
18.03.2009., 17:46
Ali kako znas da ti ga je falilo? Napravila si pretrage ili si analizirala kolicinu vitamina u svom dnevnom jelovniku?

Recimo, ja sam 100% sigurna da ne dobivam dovoljno vitamina B12 i D iz hrane, ali da mnogih drugih dobivam puno vise nego sto mi je potrebno.

NinaLady
18.03.2009., 17:56
Ali kako znas da ti ga je falilo? Napravila si pretrage ili si analizirala kolicinu vitamina u svom dnevnom jelovniku?

Recimo, ja sam 100% sigurna da ne dobivam dovoljno vitamina B12 i D iz hrane, ali da mnogih drugih dobivam puno vise nego sto mi je potrebno.

Prije ovo boldano, a :ne zna: stvarno osjećam promjene od kad ga pijem pa mislim da mi ga fali... možda i griješim
Ma previše se nezdravo hranim, baka mi kuha,dakle nemam sad baš neki izbor, uvijek je to meso na 3 načina i prilog...uvijek uz to jedem salatu (raznu od zelene, krastavca, kisele paprike, turšiju...)
Doručkujem kavu...
Ma istina trebala bi si prehrambene navike promjeniti, ali u zadnje vrijeme mi se pola hrane zgadilo, jednostavno nemogu jesti npr sarmu i sir i vrhnje koje sam prije volila... u tom smislu mi je prehrana loša, premalo je raznovrsna

cvijetić
18.03.2009., 20:53

ja Merz primjećujem za sad samo na koži:)

kse
18.03.2009., 20:57

:(
A eto,to valjda ovisi od organizma do organizma...Ja sam ga prestala piti jer sam čula da je potrebno napraviti pauzu,da ih nije dobro piti stalno.:ne zna:
Al nemojte sada drvlje i kamenje na mene sasuti,nisam to ja rekla,meni su.:zubo:

inspirita
18.03.2009., 23:05
ja razmišljam o tome da uzmem od twinlaba neke vitamine za kosu, mislim da su hair factors(?). ugl, prilično su skupi pa ako netko ima kakvog iskustva s njima neka udjeli koju mudrost. hvala!

morbidangel
19.03.2009., 11:46
Uravnotežena prehrana će vas opskrbiti sa doboljnim količinama vitamina i minerala pa neće biti problema sa kosom.:mig:

Što se tiče vitamina B12, treba jesti crvenog mesa - namirnicu sa poprilično vitamina iz B skupine kao i fosfora, željeza i cinka. I mlijeko.
Za vitamin D - malo na sunce:D Ili Plivin D3 u kapima.

Zmijica
19.03.2009., 17:28
NinaLady, jes da je Plibex jeftiniji, al u Merzu ima jos i vitamina A, B, C, folne kiseline, zeljeza i cinka.
A nekom mozda i toga fali.
Mislim da je meni usfalilo zeljeza, al nemam neki dokaz za to :)

patientia
19.03.2009., 17:33
Zeljezo je bar lako provjeriti na teret HZZO-a.

Skinite si ovaj besplatni open source program za pracenje unosa nutrijenata, potrpajte sve sto ste danas pojele i vidite cega vam fali, a s cime pretjerujete:
http://spaz.ca/cronometer/

Samo pazite, neke preporuke su stvarno pretjerane, kao da smo svi na dijeti za debljanje. Za vitamine i minerale su ok.

patientia
19.03.2009., 17:34
BTW, zeljezo nije dobro dodatno unositi ako vam ga ne fali.

Zmijica
19.03.2009., 17:36
A jel vidio netko kod nas za kupit bas Merz za kosu?
Ovaj: Merz spezial Haar (http://www.merz.de/beauty/schoenheit_von_innen/merz_spezial_haar_activ_dragees/)

Jer ja sam pila ove Merz spezial (http://www.merz.de/beauty/schoenheit_von_innen/merz_spezial_dragees/)

Zmijica
19.03.2009., 17:40
Patientia, je - osim kronicne bezvremenice.
Cak cu prije dat novce privatno samo da ne moram: svojoj dr po uputnicu (cekaj!), vadit (cekaj!), podic nalaze...
A mislim da mi fali jer crveno meso jedem 1x mjesecno...
Program cu pogledat, hvala :)

patientia
19.03.2009., 17:56
Ja uopce ne jedem meso, pa mi je zeljezo normalno. Jednom mi je cak bilo vise od gornje granice, ali zadnjih 5 godina je normalno.

Nedavno sam radila test na B12 u Breyer laboratoriju (http://www.lab-breyer.hr/)(bio je normalan, ne jedem zivotinjske proizvode, ali dobivam ga iz suplemenata i obogacenih namirnica tipa sojinog mlijeka i pudingica, zitarica za dorucak, Cokolesnika, bonbona i sokova), dosla sam odmah na red, bila gotova za 5 minuta, za manje od 3 sata mailom su mi poslali nalaz.

kse
21.03.2009., 15:41
e curke,ja sam danas kupovala Merz,jedno pakiranje košta 85 kn,a ima i opcija kupiti 3 za 211 kn...pa se može i uštediti.:)

Zlatna cura
21.03.2009., 16:54
Ja uopce ne jedem meso, pa mi je zeljezo normalno. Jednom mi je cak bilo vise od gornje granice, ali zadnjih 5 godina je normalno.

Nedavno sam radila test na B12 u Breyer laboratoriju (http://www.lab-breyer.hr/)(bio je normalan, ne jedem zivotinjske proizvode, ali dobivam ga iz suplemenata i obogacenih namirnica tipa sojinog mlijeka i pudingica, zitarica za dorucak, Cokolesnika, bonbona i sokova), dosla sam odmah na red, bila gotova za 5 minuta, za manje od 3 sata mailom su mi poslali nalaz.

A čemu služi taj B12? Je li to onaj "ljepotni" vitamin, važan za lijepu kosu i kožu?

patientia
21.03.2009., 18:25
Za zivce i krv. Mislim da se E zove ljepotni...

~Jesen
27.03.2009., 13:04
evo ja 3-4 tjedna uzimam Twinlabove Hair Factors, ne znam što bi još rekla o efektu ALI OTVARAJU APETIT ZA POLUDIT!!!
cijelo vrijeme mozgam otkud mi ta vučja glad - svaki dan i u bilo koje doba dana - i tek jučer sam uspjela pohvatat.. :bonk:

NinaLady
27.03.2009., 13:32
Nažalost sve te tablete otvaraju apetit... al na sreću na mene ne djeluje :D

ovchica
27.03.2009., 15:26
Ni na mene bogme.
Kaj se željeza tiče, dok sam jela meso (prije jedno 8-10 godina) bila sam anemična, a sad kad sam vegetarijanka je normalno. Ne uzimam nikakve dodtake prehrani sa željezom, tak da nije u crveno mesu sve.

NinaLady
27.03.2009., 16:41
Ni na mene bogme.
Kaj se željeza tiče, dok sam jela meso (prije jedno 8-10 godina) bila sam anemična, a sad kad sam vegetarijanka je normalno. Ne uzimam nikakve dodtake prehrani sa željezom, tak da nije u crveno mesu sve.

Bome i nije, kolko sam ja upućena u piletini ima vitamina B ili biotina, tak nečeg :ne zna:
Mislim da će se meni meslo lagano zgaditi, svako malo kad idem na plac nemogu niš kupovati u mesnicama, baš mi je odvratno vidjeti ono meso...
Sam čekam da ne naletim na kuniće, zadnji put sam se rasplakala kad sam to vidjela užas

snnopy
20.07.2009., 23:57
Nedavno sam kupila Aktival tablete; formula za kosu kožu i nokte. Pije se jedna tableta dnevno, pakovanje je od 60 tableta. Platila sam ih oko 150 kuna.
Je li itko od vas probao?

Exodus Ra
20.08.2009., 16:15
Vidim da se puno pisalo o kal tabletama,molim vas koji ste pisali da ste ih poceli piti da mi kazete kakv je ućinak? i dali se to sve može odnositi i za muško vlasište?

snnopy
22.08.2009., 02:25
Nedavno sam kupila Aktival tablete; formula za kosu kožu i nokte. Pije se jedna tableta dnevno, pakovanje je od 60 tableta. Platila sam ih oko 150 kuna.
Je li itko od vas probao?

evo samo da prijavim da mi je glava puna mlade kose. ne znam je li do tih tableta. :)

šećerna vata
25.08.2009., 13:15
ma najbolja kombinacija vam je piti zajedno biotin (vitamin H, ima ga prirodno u kosi, koži i noktima ali premalo), pivski kvasac (najbolje onaj suhi u prahu, al može i kapsule sam dulje traje) i B-complex ili Plibex tabletice (ista stvar)ovo drugo je čisto bacanje novaca kroz duži period...:top:

extreme
01.09.2009., 19:43
neki dan sam počela piti komplex B vitamina. počela sam ustvari radi podizanja imuniteta i jer stalno imam one šugave herpese.:mad:

a onda sam se sjetila da je to dobro i za kosu i kožu. pa me zanima, ako ima netko ovdje da je pio taj B kompleks za tu namjenu- da li je stvarno skužio neka poboljšanja na kosi i koži (kakve?? ) , i nakon koliko vremena?

hvala...

rubi18
01.09.2009., 21:31
ja pijem one merz tablete, a tamo ima b vitamina, uglavnom da mi se ojača kosa, jako mi puca, za sada sam uočila da su mi se nokti jako popravili, više mi se uopće ne listaju :), a pijem tek pol mjeseca, pravi rezultati dolaze tek nakon 3 mj :)

extreme
01.09.2009., 23:12
ja pijem one merz tablete, a tamo ima b vitamina, uglavnom da mi se ojača kosa, jako mi puca, za sada sam uočila da su mi se nokti jako popravili, više mi se uopće ne listaju :), a pijem tek pol mjeseca, pravi rezultati dolaze tek nakon 3 mj :)

baš sam gledala sastav tog merza ( i ja sam ga jednom davno pila kad mi je alessandro spržio nokte :mad:, i tad mi merz nije pomogao, nego obično maslinovo ulje).

uglavnom, merz je kao što sam i očekivala krcat b vitaminima, po čemu bih rekla da je to vrlo slična stvar ovoj moj kutijici b komplexa (20 kuna),,
e sad, s noktima nemam problema, al me zanima da li će mi što pomoći po pitanju moje suhe kose.. ja ni ne želim da mi rastu mlade vlasi, kosa mi je i ovako prevrcaava, ja bih da bude glatk,a a ne onako suha..

jel tebi taj merz pomogao šta po pitanju kose?

rubi18
01.09.2009., 23:42
hm, pa meni kosa jaaako puca, imala sam jako dugu kosu, više od pola leđa, i frizerka mi ju je odrezala jaako, tako da mi je kosa sad jako kratka, pa mi u biti još ni ne može pucati, tablete pijem jer se vodim onom "bolje spriječiti nego liječiti", vrijeme će pokazati, nadam se da će mi biti od pomoći, ni meni ne trebaju mlade vlasi, kosa mi je inače gusta, samo želim da mi bude jača :), vidjet ćemo :D

extreme
01.09.2009., 23:59
hm, pa meni kosa jaaako puca, imala sam jako dugu kosu, više od pola leđa, i frizerka mi ju je odrezala jaako, tako da mi je kosa sad jako kratka, pa mi u biti još ni ne može pucati, tablete pijem jer se vodim onom "bolje spriječiti nego liječiti", vrijeme će pokazati, nadam se da će mi biti od pomoći, ni meni ne trebaju mlade vlasi, kosa mi je inače gusta, samo želim da mi bude jača :), vidjet ćemo :D

aj svakako javi ovdje kakav si napredak primjetila...:top:

MacMacMac
02.09.2009., 01:19
Tablete ne mogu promeniti strukturu postojece kose, vec samo one koja ce tek narasti. Bolje mozda da pravis neka pakovanja kako bi ti kosa omeksala, npr. sa maslinovim uljem ili ricinusovim. A shto se tiche imuniteta, meni je doooosta pomogao Ecomer (kapsule ulja iz ajkuline jetre), a isto sam imala problema sa chestim herpesima... svaki mesec. Ovo me je spasilo.

MacMacMac
02.09.2009., 01:23
Ne radi mi edit, pa moram ovako...
Takodje, nemojte preterivati sa ovim vitaminima za kosu, pravite pauze (npr. posle 2 meseca), jer od povishenog gvozdja i cinka zna dosta opadati kosa (jer je ovo jedan od nachina da telo izbaci taj vishak)

Sacreus
03.09.2009., 14:32
Ja pijem Phytophanere kapsule za kosu i mogu rec da su nabolje od svega do sad isprobanog..

Nedavno mi je u apoteci preporuceno Inneov od Loreala... kakva su vam iskustva s tim?

klaunina
04.09.2009., 10:22

Aha i ja sam pila 3 mjeseca, pa sam kroz ljeto stala - more, izleti, nije mi se dalo imat brigu i na to, krcala sam se vitaminima putem voća (čtaj lubenice) i povrća (čitaj rajčice):D i sad sam opet počela piti kako kreće jesen..

Uglavnom, meni je taj Merz pravo otkriće. Prvo, nokti su mi ludilo, čvrsti, dugi, a o kosi da ne pričam, počela mi je nakon druge popijene bočice rasti i rasti, i jako je čvrsta. Pisala sam to već negdje, budući da imam pramenove, u mjesec dana sam imala grozan izrast, moja frizerka nije mogla doći k sebi.:eek:

rubi18
04.09.2009., 17:44
:cerek::cerek:Aha i ja sam pila 3 mjeseca, pa sam kroz ljeto stala - more, izleti, nije mi se dalo imat brigu i na to, krcala sam se vitaminima putem voća (čtaj lubenice) i povrća (čitaj rajčice):D i sad sam opet počela piti kako kreće jesen..

Uglavnom, meni je taj Merz pravo otkriće. Prvo, nokti su mi ludilo, čvrsti, dugi, a o kosi da ne pričam, počela mi je nakon druge popijene bočice rasti i rasti, i jako je čvrsta. Pisala sam to već negdje, budući da imam pramenove, u mjesec dana sam imala grozan izrast, moja frizerka nije mogla doći k sebi.:eek:

meni su isto pravo otkriće:top: evo po noktima znam!!! nadam se da će mi se isto dogoditi i s kosom:D namjeravam ih piti 3 mj pa napraviti pauzu od 6 mj i tako u krug, a koliku ti pauzu praviš!? inače ovaj tvoj post me totalno ohrabrio:cerek:

klaunina
05.09.2009., 09:51
:cerek::cerek:

meni su isto pravo otkriće:top: evo po noktima znam!!! nadam se da će mi se isto dogoditi i s kosom:D namjeravam ih piti 3 mj pa napraviti pauzu od 6 mj i tako u krug, a koliku ti pauzu praviš!? inače ovaj tvoj post me totalno ohrabrio:cerek:

:top:
Ja sam ih pila 4, 5 i 6mjesec pa 7 i 8 nisam i sad sam opet kupila bočicu. Neznam da li treba praviti pauze, jer je inače dobro uzimati vitamine ukoliko neuravnoteženo jedeš i sl. Ali svakako ću idući put pitati magistru.

Merz nikako nije isti poput "običnog" B complexa :eek: B complex ima samo B vitamin a Merz ima puno više vitamina i minerala i sama magistra mi je rekla da se to dvoje ne može uopće uspoređivati.:s

extreme
05.09.2009., 20:49
J
Merz nikako nije isti poput "običnog" B complexa :eek: B complex ima samo B vitamin

B-kompleks:

* Vitamin B1 (Tiamin)
* Vitamin B2 (Riboflavin) - vitamin G
* Vitamin B3 (Niacin) - vitamin P
* Vitamin B4 (Adenin)
* Vitamin B5 (Pantotenska kiselina)
* Vitamin B6 (Piridoksin)
* Vitamin B7 (Biotin) - vitamin H
* Vitamin B9 (Folna kiselina) - vitamin M
* Vitamin B12 (Kobalamin)
* Vitamin B15
* Vitamin B17 (laetril)

dakle, B kompleks, ne može biti SAMO B ( 1 ) vitamin...

Merz dražeje sadrže većinu ovih gore B vitamine uz dodatke C, A i E vitamine.

patientia
05.09.2009., 20:55
Nadam se da nista sto uzimate ne sadrzi laetril/amigdalin. On nije vitamin po definiciji, nije potreban organizmu, cak stovise, moze vas ubiti, uzmite previse i otrovat cete se cijanidom. Imam doma kostice marelice (ono mekano), 250g vrecica (kupila u Sloveniji u DM-u) i nigdje ne pise upozorenje. 250g kostica marelica moze ubiti dva odrasla covjeka. Meni su fine, ali pojedem samo 4 odjednom. Osim toga, laetril se nalazi i u kosticama drugih vrsta voca i u gorkim bademima:
http://en.wikipedia.org/wiki/Amygdalin

EDIT: Sarlatani tvrde da lijeci rak, istrazivanja su pokazala da uzrokuje trovanje.

extreme
05.09.2009., 21:10
Nadam se da nista sto uzimate ne sadrzi laetril/amigdalin. On nije vitamin po definiciji, nije potreban organizmu, cak stovise, moze vas ubiti, uzmite previse i otrovat cete se cijanidom. Imam doma kostice marelice (ono mekano), 250g vrecica (kupila u Sloveniji u DM-u) i nigdje ne pise upozorenje. 250g kostica marelica moze ubiti dva odrasla covjeka. Meni su fine, ali pojedem samo 4 odjednom. Osim toga, laetril se nalazi i u kosticama drugih vrsta voca i u gorkim bademima:
http://en.wikipedia.org/wiki/Amygdalin

EDIT: Sarlatani tvrde da lijeci rak, istrazivanja su pokazala da uzrokuje trovanje.

pretpostavljam da u B kompleksu kojeg pijem- ima taj sastojak. ali nisam nigdje vidjela nikakvo upozorenje, u ljekarni mi nije nitko ništa rekao- piše da se ne može predozirati- znači, nema ni nekih prevelikih ograničenja glede doziranja.:ne zna:

to bi bio ovaj B17?? jel?

patientia
05.09.2009., 21:15
Nisam jos vidjela B kompleks koji ga sadrzi. Provjeri sto pise na kutiji. Ako pise B17, to je laetril/amigdalin.

extreme
05.09.2009., 21:19
Nisam jos vidjela B kompleks koji ga sadrzi. Provjeri sto pise na kutiji. Ako pise B17, to je laetril/amigdalin.

nije precizirano. piše samo- vitamini b kompleksa.
al sumnjam da bi baš stavili ubojitu stvar?? :zubo:
proizvođač je krka.

patientia
05.09.2009., 21:27
Nema toga u Krkinom, bar nije bilo prije 10 godina. Imas papiric unutra na kojem ti sve pise.

Ne postoji vitamin B17. To je neka budala otrov laetril/amigdalin tako nazvala i ljudi popusili, a sarlatani poceli zaradjivati na lakovjernima. Laetril/amigdalin nije dio B kompleksa. Ne znam otkud si izvukla taj popis, ali on nije tocan.

rubi18
05.09.2009., 21:28
dajte cure, nemoj te nas strašiti!!!! pa rekla bi mi teta u ljekarni, tj. upozorila bi me da u tim tabletama (merz) ima stvari koje su opasne po život, osim toga pila sam ih prije 4 godine i nisam uočila nikakve nus pojave :D

patientia
05.09.2009., 21:30
Ma gotovo sigurno nema, ali, naravno, svatko bi trebao procitati sastav svakog dodatka prehrani (i na kraju krajeva, svakog prehrambenog proizvoda) kojeg kupuje.

rubi18
05.09.2009., 21:44
evo čitam, već popis znam napamet, ima b3, b6, b2, b12 i b1 al toga b17 NEMA, naravno da uvijek pročitam sastav većine proizvoda kao i rok trajanja i moguće nus pojave ;)

Suey
05.09.2009., 23:06
B17? :/

Nikad čula. A niti za B15 :/.

Ja pijem ovo:

http://www.agram89.com/?pz=49

Znam da ih je patientia pila, pa vjerujem da nema ništa štetno.

patientia
05.09.2009., 23:21
Ne postoji ni vitamin B15, ono sto tako zovu nije potrebno ljudima, dakle, nije vitamin.

patientia
05.09.2009., 23:23
Kad nesto guglate, guglajte na engleskom, po mogucnosti i Google prebacite na engleski, onda je manja (iako i dalje poprilicna) vjerojatnost da cete naletjeti na gluposti medju prvim rezultatima.

Suey
05.09.2009., 23:28
Baš guglam te "vitamine", nikad prije čula ni čitala za tako nešto.

Izgleda da je ovaj tzv. "B15" pak kancerogen, tj. nekakav DMG sastojak u njemu:

http://www.anyvitamins.com/vitamin-b15-pangamicacid-info.htm

patientia
05.09.2009., 23:53
Krasno, pojma nisam imala. No, ako negdje pise vitamin B15, samim time sto su to nazvali vitaminom, lazu, i ne mozete im vjerovati.

Druga je stvar PABA koju ljudi trebaju, ali nije nuzno da ju unose hranom, ako nju zovu vitaminom, to je u redu.

Suey
06.09.2009., 10:27
Jel se smije toliko PABA-e piti, naime, ona se nakuplja u jetri. Negdje sam pročitala da do 50 mg je ok, a ovdje jedna tableta ima 167 mg? Tu piše da količine veće od 30 mg moraju na recept:

http://www.mojdoktor.hr/default.aspx?page=107&article=2232

patientia
06.09.2009., 12:16
Nasla sam na par stranica da je tolerable upper limit 10-1000 mg, ne znam otkud im ta informacija, a s obzirom na raspon nije odvec korisna.

Suey
06.09.2009., 13:02
A valjda je to OK, sumnjam da bi Twinlab stavio neku dozu koja je štetna. I za biotin piše 500 mcg max.,ali da nije bilo slučajeva da su puno veće doze bile štetne:

http://www.coolinarika.com/printable/clanak/kompleks-b-vitamina

Suey
06.09.2009., 13:08
PABA:

Are there any side effects or interactions? No serious side effects have been reported with 300–400 mg per day. Larger amounts (such as 8 grams per day or more) may cause low blood sugar, rash, fever, and (on rare occasions) liver damage.15 One report exists of vitiligo appearing after ingestion of large amounts of PABA16 and use of amounts over 20 grams per day in small children has resulted in deaths.17 There is also a report of a death from toxic hepatitis in a person with lupus, who took as much as 48 grams per day for six days, followed by 8 grams per day for seven months.18

http://www.oralchelation.com/ingred/paba.htm#Dosage

patientia
06.09.2009., 14:03
No to je stvarno pretjerivanje. I vitamin C uzrokuje probleme u dozama od 10g.

Mislim da na engleskom pise da se uzimaju 3 tablete na dan, a na hrvatskoj jedna. U to vrijeme sam to pripisala americkom nacinu prehrane, ali mozda ima i veze s time sto su preporucene dnevne kolicine vitamina u Europi nize...

Suey
06.09.2009., 17:34
Je, je, 3 servings per day, ali mi je tip u Twinu rekao da pijem jednu:/. Na našoj etiketi piše 1 dnevno ili prema preporuci stručne osobe.

rubi18
06.09.2009., 17:43
Je, je, 3 servings per day, ali mi je tip u Twinu rekao da pijem jednu:/. Na našoj etiketi piše 1 dnevno ili prema preporuci stručne osobe.

kakve su te tablete!? ja prvi put čujem za njih, da li su učinkovite!? cijena!?

Suey
06.09.2009., 18:01
oko 320 kn, ali ih ima 100 i piješ 1 dnevno. Sastav je super, ima sve što je bitno za zdravlje i rast kose. Pijem ih tek tjedan dana - nije da mi nešto posebno trebaju, ali toliko sam izmučila jadnu kosu farbanjima, da me sve tjeme svrbilo od hidrogena, i frizeri me toliko očerupali, da joj želim nekako pomoći.

A Twinlab me nikad nije razočarao, tako da se ne usudim uzeti Merz ili neke treće...

***arwen***
07.09.2009., 14:50
merz special http://www.merz-spezial.com/en/29.html

plibex http://www.centar-zdravlja.net/lijekovi/199/plibex-tbl-30/

patientia
07.09.2009., 16:58
Merz ima puno previse zeljeza. Preporucena dnevna doza je 6-18 mg (ovisno o tome tko je preporucio), a tu morate uracunati i zeljezo koje unesete hranom. Ne preporucuje se uzimati dodatke zeljeza osobama kojima ono ne nedostaje jer je zeljezo prooksidans. Osim toga, zeljezo je najcesci uzrok trovanja suplementima. Maksimalna kolicina zeljeza koju smijete unositi dnevno duze vremena je 45. Nije mi jasno zasto su stavili vitamin A acetate (retinyl acetate) kad su ionako stavili beta karoten koji je provitamin A, u organizmu se po potrebi pretvara u vitamin A i njime se ne moze otrovati. Retinol, pak, moze uzrokovati trovanje. No njega barem nisu stavili tako puno, pa ako ga ne unosite previse hranom (i drugim suplementima) ne bi smio biti problem. Ostalo ok, cistin je spoj dva cisteina, aminokiseline koja gradi kosu. Naravno, koristit ce vam samo ako ne dobivate dovoljno cisteina (niti metionina jer se on pretvara u cistein) prehranom. Vitamini isto, koristit ce vam samo ako ih ne dobivate dovoljno prehranom. U slucaju vitamina D, buduci da ga malo namirnica sadrzi, prije bih preporucila suplemente nego izlaganje UV zracenju. E da, moram upozoriti, vise istrazivanja je pokazalo da antioksidansi u tabletama, u vecim kolicinama mogu stetiti. Recimo, beta karoten povecava rizik od raka pluca kod pusaca. Antioksidansi (vitamin E i jos jedan, mozda isto beta karoten) ponistavaju pozitivan ucinak vjezbanja (koje uzrokuje oksidativan stres, ali malo tog stresa je ok jer jaca organizam, kao sto je malo alkohola ok).

Plibex ok, ali koristit ce samo onima koji ne unose dovoljno tih vitamina prehranom, mogli bi smetati onima koji ne podnose laktozu i ako me sjecanje dobro sluzi, uzasno smrde.

rubi18
07.09.2009., 17:56
Merz ima puno previse zeljeza. Preporucena dnevna doza je 6-18 mg (ovisno o tome tko je preporucio), a tu morate uracunati i zeljezo koje unesete hranom. Ne preporucuje se uzimati dodatke zeljeza osobama kojima ono ne nedostaje jer je zeljezo prooksidans. Osim toga, zeljezo je najcesci uzrok trovanja suplementima. Maksimalna kolicina zeljeza koju smijete unositi dnevno duze vremena je 45. Nije mi jasno zasto su stavili vitamin A acetate (retinyl acetate) kad su ionako stavili beta karoten koji je provitamin A, u organizmu se po potrebi pretvara u vitamin A i njime se ne moze otrovati. Retinol, pak, moze uzrokovati trovanje. No njega barem nisu stavili tako puno, pa ako ga ne unosite previse hranom (i drugim suplementima) ne bi smio biti problem. Ostalo ok, cistin je spoj dva cisteina, aminokiseline koja gradi kosu. Naravno, koristit ce vam samo ako ne dobivate dovoljno cisteina (niti metionina jer se on pretvara u cistein) prehranom. Vitamini isto, koristit ce vam samo ako ih ne dobivate dovoljno prehranom. U slucaju vitamina D, buduci da ga malo namirnica sadrzi, prije bih preporucila suplemente nego izlaganje UV zracenju. E da, moram upozoriti, vise istrazivanja je pokazalo da antioksidansi u tabletama, u vecim kolicinama mogu stetiti. Recimo, beta karoten povecava rizik od raka pluca kod pusaca. Antioksidansi (vitamin E i jos jedan, mozda isto beta karoten) ponistavaju pozitivan ucinak vjezbanja (koje uzrokuje oksidativan stres, ali malo tog stresa je ok jer jaca organizam, kao sto je malo alkohola ok).

Plibex ok, ali koristit ce samo onima koji ne unose dovoljno tih vitamina prehranom, mogli bi smetati onima koji ne podnose laktozu i ako me sjecanje dobro sluzi, uzasno smrde.

ja sam studentica, ne hranim se iz menze jer je hrana užasna:flop::flop::flop: svaki dan jedem samo odvratne hrenoveke i kruh, dakle meni su vitamini potrebni, sad koristim merz :) ne znam što si po struci, al uz zdužno poštovanje idu mi naživce ti tvoji komentari o tabletama, da su otrovne umrla bih davnih dana, osim toga odobrene su Ministarstvom zdravstva RH, sestrična mi je doktorica ima 24 god, a već je završila medicinu, tako da...

patientia
07.09.2009., 18:10
Naravno, svatko ima pravo uzimati sto god zeli, dok god je to legalno.

Ako ti moji komentari idu na zivce, slobodno me stavi na ignore (ukoliko to ne znas uciniti, obrati se za pomoc moderatorima).

Ne vidim kakve veze s ovim topicom ima tvoja sestricna (ili moja struka) osim naznaka na forumu uobicajenih ad hominem napada i appeal to authority logickih pogresaka.

rubi18
07.09.2009., 18:22
Naravno, svatko ima pravo uzimati sto god zeli, dok god je to legalno.

Ako ti moji komentari idu na zivce, slobodno me stavi na ignore (ukoliko to ne znas uciniti, obrati se za pomoc moderatorima).

Ne vidim kakve veze s ovim topicom ima tvoja sestricna (ili moja struka) osim naznaka na forumu uobicajenih ad hominem napada i appeal to authority logickih pogresaka.

pa sigurno jedan dr. opće prakse ima puno više znanja o ljekovima primjerice od jednog ekonomista, kužiš, p.s ovo je samo primjer zašto sam navela sestričnu i struku

patientia
07.09.2009., 18:28
Dakle, kao sto rekoh, ad hominem (http://en.wikipedia.org/wiki/Ad_hominem) i appeal to authority (http://en.wikipedia.org/wiki/Argument_from_authority).

BTW, dodaci prehrani nisu lijekovi.

MacMacMac
07.09.2009., 20:24
Vezano za Merz tablete... meni na bocici pise da ima 20mg Fe u jednoj tableti, dok na papiru u kutijici pise da je to 2,5 mg. O_o

rubi18
07.09.2009., 21:27
Vezano za Merz tablete... meni na bocici pise da ima 20mg Fe u jednoj tableti, dok na papiru u kutijici pise da je to 2,5 mg. O_o

i meni

snnopy
08.09.2009., 14:19
Danas sam ponovno kupila aktival tablete za kosu, kožu i nokte. primjetila sam da mi se lice lijepo rasčistilo od njih. kako mi je sad ibilo par "komada" odlučila sam ih ponovno kupiti, njih ili neke druge firme. raspitivala sam se za taj Merz kojeg se toliko hvali na forumu i žena mi objasni da taj Merz i nije nešto kvalitetan i da je daleko bolja formula ovih tableta od Aktivala.Eto, ako koga zanima 150 kuna je.

Suey
08.09.2009., 17:20
Jedini problem je s tim svim tabletama kosa-nokti da sadrže B vitamine koji potiču glad:(

patientia
08.09.2009., 17:26
Zapravo nisam nigdje uspjela naci dokaz da poticu glad. Tj. nisam uspjela naci na scholar.google.com, na obicnim stranicama ima stvarno svakakvih tvrdnji.

Meni se, recimo, apetit ne mijenja ovisno o dodacima prehrani (uzimala sam i Kal Stress kompleks koji ima stvarno ekstremne doze B vitamina, dok nisam shvatila da je to novac kojeg doslovno ispiskim, jer se B vitamini (osim B12) ne skladiste u organizmu), ali mijenja se ovisno o menstrualnom ciklusu i godisnjim dobima.

Suey
08.09.2009., 17:32
Ja ti to vidim po sebi - konja bih bez problema mogla pojest :D. Doduše, to mi se događalo i s multićima, pa sam ih zato prestala uzimati:zubo:. Al ne dam se smesti:rofl:, kad sam već kupila ove tablete, popit ću ih do kraja. Ručala sam oko pol 1 u firmi, i to stvarno dobar ručak, popila zeleni čaj bez šećera, a dođem doma prije pol h gladna ko vuk i utamanim dvije šnite kruha s nutelom :brukica:, kao da ništa nisam jela cijeli dan.

patientia
08.09.2009., 18:12
No, ne mozes biti sigurna da je to bas od B kompleksa. Meni se to isto desavalo prosli mjesec, a ovaj mjesec mi je apetit slabiji. Prosli mjesec nisam bas bila redovita s vitaminima (uzimam multi i B12 posebno), a ovaj sam ih pila svaki dan.

rubi18
08.09.2009., 18:28
ja isto baš ne mislim da b vitamini pojačavaju apetit, a opet to valjda ovisi od osobe do osobe, meni je želja za hranom uvijek jednaka (osim kad sam u pms :) ), zapravo ja bih baš i htjela da mi se poveća apetit, svi mi govore da sam užasno mršava i da bih trebala više jesti ;) opet ne znam, možda nekome baš povećavaju apetit...

Suey
11.09.2009., 09:49
Meni valjda ovisi o danu i raspoloženju, jučer baš i nisam nešto puno jela, pa mislim da ipak nema veze s tabletama. Povećao mi se malo apetit na slatko, ali moguće zato što sam na moru izbjegavala jesti čokolade i slično. Kilaža mi se ništa nije povećala, čak mislim i da sam nešto smršavila - vidim po trapericama :misli:. Je li to moguće? Čitala sam da PABA ubrzava sve u organizmu, pa možda moguće i metabolizam i izmjenu tvari? Čak sam našla nekakve komentare Hair Factorsa na netu, gdje je netko to isto primijetio, da se stanjio.

Zmijica
11.09.2009., 10:18
Čak sam našla nekakve komentare Hair Factorsa na netu, gdje je netko to isto primijetio, da se stanjio.
To mi treba :klopa:

A jel ima kakvo pakovanje od 30 komada, za trecinu manje cijene...?
Bankrot mama :mama:

traktorka
13.09.2009., 23:38
ja sam pila merz nekih 8 mjeseci..i pomogle su mi i to dosta - kosa mi se jaaako sjajila:D i puno sam se rjeđe morala šišat tj. u tom periodu se uopće nisam šišala kolko se sjećam..ali inače imam stvarno lijepu dugu plavu kosu i nikad se nisam farbala,nit ju peglam nit feniram...piše da su rezultati nakon 2 3mj.meni se već nakon nekih mjesec dana počela više sjajit, naime to su primjetili ljudi oko mene koji nisu znali da to pijem:D

traktorka
13.09.2009., 23:38
i da..što se tiče toga da povećavaju apetit..to nisam primjetila

patientia
14.09.2009., 00:00
Jedino na sto su tablete mogle utjecati u tih mjesec dana je onaj 1 cm koje koji je izrastao u tih mjeesec dana. Ako je se ostatak kose sjajio, to nema veze s tabletama.

Zmijica
14.09.2009., 00:07
Patientia, kako zvuci ovaj sastav:
karotenoid, lutein, zeaksantin, ulje mrkve, vocni prah borovnice, vitamin B1, B2, B6, B12, folna kiselina, vitamin C, vitamin E, cink.
To su DM vitamini za oci, onak usput sam uzela, pa se pitam jesu i za kosu dobri.

traktorka
14.09.2009., 00:29
Jedino na sto su tablete mogle utjecati u tih mjesec dana je onaj 1 cm koje koji je izrastao u tih mjeesec dana. Ako je se ostatak kose sjajio, to nema veze s tabletama.

hmm ne znam..od čeg bi drugog bilo jer nisam mijenjala ni šampon ni reg. ni ništa:rolleyes: evo sad sam ih opet počela pit (nekih 2tjedna) pa ćemo vidjet..

patientia
14.09.2009., 00:39
Patientia, kako zvuci ovaj sastav:
karotenoid, lutein, zeaksantin, ulje mrkve, vocni prah borovnice, vitamin B1, B2, B6, B12, folna kiselina, vitamin C, vitamin E, cink.
To su DM vitamini za oci, onak usput sam uzela, pa se pitam jesu i za kosu dobri.

Ovo prvo troje su sve oblici provitamina A koji se u organizmu po potrebi pretvaraju u vitamin A, tako da ne mogu uzrokovati trovanje (osim bezopasne narancaste boje koze ako opako pretjeras). Ulje mrkve i prah borovnice su tu vjerojatno isto zbog provitamina A. Lutein se nalazi u zutoj pjegi i vazan je za normalnu funkciju vida. Naravno, koristit ce ti samo ako imas nedostatak nekog od tih vitamina ili cinka. No, preporucenu dnevnu dozu vitamina E i pogotovo cinka nije tako jednostavno dobiti prehranom (ali moze se, recimo, jedan badem je otprilike 1% dnevno potrebnog vitamina E).

Jedino tu vrijedi ono upozorenje na beskorisnost, pa cak i stetnost megadoza antioksidansa (ovdje bi to bili provitamin A, vitamin C (makar za njega stetnost nije dokazana) i vitamin E (i cink je antioksidans, ali o njemu nisam vidjela rezultate istrazivanja)). Dobro je dobiti dnevno preporucenu kolicinu antioksidansa, ali ne i visestruko puta vecu, jer kud ponistavaju pozitivne ucinke vjezbanja, tud povecavaju rizik od raka pluca kod pusaca, a mozda i nekih drugih bolestina. Bolje je antioksidanse dobiti iz namirnica koje su njima bogate.

Sto me sjetilo na BBC-ev dokumentarac o hrani, imali su i dio o luteinu, ali ispitanici su jeli spinat, nisu uzimali lutein u tabletama:
http://www.bbc.co.uk/sn/humanbody/truthaboutfood/young/spinach.shtml (ne uspijevam otvoriti video)

patientia
14.09.2009., 00:40
hmm ne znam..od čeg bi drugog bilo jer nisam mijenjala ni šampon ni reg. ni ništa:rolleyes: evo sad sam ih opet počela pit (nekih 2tjedna) pa ćemo vidjet..

Jedino je sigurno da nije od tableta, kosa je mrtva, nista iz organizma nece utjecati na dio koji je vec izrastao.

Hazel Silk
15.09.2009., 00:17
ja sam pila merz nekih 8 mjeseci..i pomogle su mi i to dosta - kosa mi se jaaako sjajila:D i puno sam se rjeđe morala šišat tj. u tom periodu se uopće nisam šišala kolko se sjećam..ali inače imam stvarno lijepu dugu plavu kosu i nikad se nisam farbala,nit ju peglam nit feniram...piše da su rezultati nakon 2 3mj.meni se već nakon nekih mjesec dana počela više sjajit, naime to su primjetili ljudi oko mene koji nisu znali da to pijem:D

Meni se to dogodilo od Plivinog Plibexa (mislim da se tako zove, nisam sigurna). Uglavnom, tablete s B kompleksom. Nista nije bolje od prirodnog sjaja kose :cerek:

flawijica
25.09.2009., 16:50
čula sam da svi tu hvalite Mertz.jel se to može kupit u ljekarni i kolko koštaJu.kako se to često Pije..a žena u ljekarni mi je preporučila forcapil (tako nešto) jel ko to korisTio i jel djeluje

plavusaxxxxxx
25.09.2009., 17:30
čula sam da svi tu hvalite Mertz.jel se to može kupit u ljekarni i kolko koštaJu.kako se to često Pije..a žena u ljekarni mi je preporučila forcapil (tako nešto) jel ko to korisTio i jel djeluje

ja ih pijem mjesec dana i 2 tjedna, čine mi se ok, nokti su mi se stvarno popravili, prije su mi se listali ko ludi, nadam se da će djelovati i na kosu,
da, imaš ih u svakoj ljekarni, ja sam svoje kupila u požegi platila sam ih 81 kn, cijena varira, čula sam da su negdje cure platile i 90 kn, ja ih pijem dva puta na dan, u jutro poslje doručka i navečer kad operem zube, mislim da možeš piti i jednu na dan al mislim da ako se piju po dvije da bolje djeluju, a ove druge nisam probala, evo sad prvi put čujem za te:)

flawijica
25.09.2009., 17:52
a svi govore da im nokti rasTu ko Ludi.i da se ne lisTaju..hh..a ja mislim da je i to možda od čovjeka do čovjeka..hormoni i to...jer nije svaki čojek isti.i kod svakog može drugačije djelovaT.
a kolko ih se dobije unutra..tj.ta jedna bočica koLko traje.

rubi18
25.09.2009., 18:13
a svi govore da im nokti rasTu ko Ludi.i da se ne lisTaju..hh..a ja mislim da je i to možda od čovjeka do čovjeka..hormoni i to...jer nije svaki čojek isti.i kod svakog može drugačije djelovaT.
a kolko ih se dobije unutra..tj.ta jedna bočica koLko traje.

u bočici ima 60 tableta, tj. ako ih uzimaš dvije na dan traju mj dana:mig:

Tajda
28.09.2009., 17:44
Ja imam jedno poprilično glupo pitanje, al tko pita ne skita, jel tak? :) :) :) :)

Dakle mene zanima jel ove tablete za poticanje rasta kose, potiču i još kakve dlake po tijelu da rastu? Jel to moguće?
Imam problema sa pjačanom dlakavošću, pa želim sve ispitat prije nego ih počmem pit

Razmišljam dal da uzmem Kal, Merz, ili Twinlab. Koje od Twinlaba bi bilo najbolje uzet?
Postoje Hair factors i Hair formula
Evo linkovi

Hair factors http://www.agram89.com/?pz=49

Hair formula http://www.agram89.com/?pz=47

antonio87
28.09.2009., 17:55
Dakle mene zanima jel ove tablete za poticanje rasta kose, potiču i još kakve dlake po tijelu da rastu? Jel to moguće?

Nije.

snnopy
28.09.2009., 21:39
ja imam neki dojam da sve te tablete za kosu utječu i na ostale dlake. ustvari sigurna sam u to.

patientia
28.09.2009., 21:43
Ja pak imam dojam da ne utjecu ni na kosu ni na ostale dlake. (Osim, naravno, ako prije niste dobivali iz hrane sve sto vam treba.)

snnopy
28.09.2009., 21:46
pa evo ja pijem tablete za kosu kožu i nokte i primječujem da mi sve dlake na tijelu rastu dosta brže no inaće.
ipak u mom slučaju jest istina da mi je prehrana loša.

patientia
28.09.2009., 21:58
Evo, besplatan, opensource, cross-platform (Win, Linux, Mac) program za pracenje unosa nutrijenata:

Jedino treba postelati preporuke jer su inicijalno za svakog kao da smo na dijeti za debljanje. To ovdje mozes izracunati:
http://www.nutritiondata.com/tools/calories-burned

I ovdje:
http://en.wikipedia.org/wiki/Dietary_Reference_Intake
http://en.wikipedia.org/wiki/Reference_Daily_Intake
http://en.wikipedia.org/wiki/Essential_amino_acid#Recommended_daily_amounts

catwomen
29.09.2009., 01:26
evo sutra zavrsavam sa prvom bocicom merc tableta pila sam mj dana po dvi tablete..sutra kupujem novu kutijicu...dal mi moze ko rec koliko se dugo one mogu pit i kad je onda pauza

Zmijica
29.09.2009., 12:14
Meni su od Merza sve dlake rasle gusce (vjerojatno deblje), a najvise na vjeverici :o :D
Al ja sam svijetla i bezdlaka inace, tako da mi ne smeta.

Hazel Silk
29.09.2009., 14:19
Pitanje za one koji su isprobali vise tableta i sl.
Sto je bolje za poticanje rasta kose: KAL hair force ili Twinlab hair factors? :ne zna:

traktorka
29.09.2009., 19:29
evo sutra zavrsavam sa prvom bocicom merc tableta pila sam mj dana po dvi tablete..sutra kupujem novu kutijicu...dal mi moze ko rec koliko se dugo one mogu pit i kad je onda pauza

možeš pit 6 do 8 mjeseci i onda napravi pauzu.tako je meni rekla teta u ljekarni

antonio87
29.09.2009., 20:25
Pitanje za one koji su isprobali vise tableta i sl.
Sto je bolje za poticanje rasta kose: KAL hair force ili Twinlab hair factors? :ne zna:

Niti jedan nutrijent ti neće ubrzati rast kose, ako si to mislila.
Ako si mislila čime potaknuti rast nove (ili otpale) kose, mogla bi probati sa savjetima koje sam dao u temi ''Opadanje kose''.

Što se kvalitete kose tiče, uglavnom je za to zaslužan biotin, pogotovo u kombinaciji sa alfa lipoičnom kiselinom.
ALA i biotin aktiviraju transkripcijki faktor AP-1, što vodi ka sintezi metaloproteinaze (koja razgrađuje oštećeni kolagen), dok u isto vrijeme ALA inducira pojačanu proizvodnju energije u staničnim mitohondrijima te na taj način osigurava više energije potrebne za zacjeljivanje/sintezu.

Hazel Silk
29.09.2009., 20:35
Niti jedan nutrijent ti neće ubrzati rast kose, ako si to mislila.
Ako si mislila čime potaknuti rast nove (ili otpale) kose, mogla bi probati sa savjetima koje sam dao u temi ''Opadanje kose''.

Što se kvalitete kose tiče, uglavnom je za to zaslužan biotin, pogotovo u kombinaciji sa alfa lipoičnom kiselinom.
ALA i biotin aktiviraju transkripcijki faktor AP-1, što vodi ka sintezi metaloproteinaze (koja razgrađuje oštećeni kolagen), dok u isto vrijeme ALA inducira pojačanu proizvodnju energije u staničnim mitohondrijima te na taj način osigurava više energije potrebne za zacjeljivanje/sintezu.

Hm, gledala sam prema iskustvima drugih cura kojima je brze rasla kosa od tableta :zubo:
Citala sam tvoje savjete i radila sam pretrage (stitnjaca, krv, hormoni...) i nema nikakvog razloga da mi kosa ispada, ali eto... :ne zna:
Jedino da probam popraviti vrijeme odlaska na spavanje i mozda ce biti bolje :mig:

antonio87
29.09.2009., 21:01
Hm, gledala sam prema iskustvima drugih cura kojima je brze rasla kosa od tableta :zubo:

Poklopi me :D
Krivo sam se izrazio, rast će ubrzano jedino ako ti fali određeni mikronutrijent, a nalazi se u toj tableti.

Odlazak na spavanje prije ponoći je uvijek poželjan, a malo poslije 22h bi bio idealan :)

snnopy
29.09.2009., 21:05
u čemu je ta fora s odlaskom na spavanje? mislim vremenom odlaska na spavanje.

patientia
29.09.2009., 21:28
Razliciti ljudi imaju razlicite ritmove, ako te posao ne primorava, nema razloga da slijedis onaj koji je ti ne odgovara. Meni su dovoljna dva dana neustajanja rano ujutro da se vratim na svoj normalni ritam.

E da, ljetno vrijeme treba ukinuti.

Hazel Silk
30.09.2009., 03:06
Poklopi me :D
Krivo sam se izrazio, rast će ubrzano jedino ako ti fali određeni mikronutrijent, a nalazi se u toj tableti.

Odlazak na spavanje prije ponoći je uvijek poželjan, a malo poslije 22h bi bio idealan :)

Sve ok, skuzila sam sto si htio reci :mig:
Nedostaje mi svega u prehrani tako da bih svakako treba uzimati nesto. I to za spavanje, ne sjecam se kad sam zadnji put isla spavati prije 3h :(
I kasno se budim tako da uopce nemam neki ''normalan'' ritam spavanja, sto naravno vodi do stresa, gubitka kose i sl. :flop:

Suey
01.10.2009., 17:20
Meni su od Merza sve dlake rasle gusce (vjerojatno deblje), a najvise na vjeverici :o :D
Al ja sam svijetla i bezdlaka inace, tako da mi ne smeta.

Ja primijetim po obrvama, inače me ne boli kad ih čupam, a imam jaku dlaku, no sad je živa koma, korijen im je sav debel i boli me za pop...:horor:

..Enja..
02.10.2009., 20:03
Danas sam tražila Kal tablete Hair factor i nigdje ih nije bilo. U jednoj ljekarni su me čak išli uvjeravat da se više ne proizvode tj. da ih neće uopće dobivat.
I pokušali mi uvalit neke druge. I sad ti budi pametan. Jel ima tko kakva saznanja o tome?

Mene strah sad počet pit tablete kad spominjete dlakavost. :/ Cure jel pijete možda kontracepciju uz vitamine? Da nije možda od tog?

lillithu
02.10.2009., 21:45
ja sam neki dan u ljekarni kod mazuranca kupila KAL hair force bez probelam za finih 192,62 kn

Zmijica
02.10.2009., 21:58
Ma naravno da se proizvode, al su total pokupovane :D
Ja ih trazim cijeli tjedan okolo... u ljekarni Livia su 170 kn, al ih nema.

Ne pijem kontracepciju nit bilo sto drugo mogu povezat s pojacanom dlakavosti.
Meni je to logicno: kosa je dlaka kao i svaka druga. Ako vitamini ista poticu, poticu sve.
Gle, nije strasno... nece ti pocet rast dlake tamo di ih nemas :D

Ereshkigal
02.10.2009., 22:12
Mene strah sad počet pit tablete kad spominjete dlakavost. :/ Cure jel pijete možda kontracepciju uz vitamine? Da nije možda od tog?

Daj, pa nemojte me plašit. Ja sam bila sigurna da ću počet pit vitamine za kosu, ali nikako ne želim dlake ne drugim mjestima (tako i onako s time imam dovopljno problema)....

Meni se to ne čini moguće, ali....sad me malo strah ipak.

patientia
02.10.2009., 22:32
A cujte, ako vam dlake na tijelu slabije rastu zbog manjka nutrijenata, tablete mogu pomoci. Ili odmoci ukoliko te dlake ne zelite. Ja bih isto da postoje tablete od kojih rastu kosa i trepavice te obrve, ali samo tamo gdje trebaju da im oblik bude dobar :D

lee.loo.
03.10.2009., 07:36
Danas sam tražila Kal tablete Hair factor i nigdje ih nije bilo. U jednoj ljekarni su me čak išli uvjeravat da se više ne proizvode tj. da ih neće uopće dobivat.
I pokušali mi uvalit neke druge. I sad ti budi pametan. Jel ima tko kakva saznanja o tome?

hair factor ili hair force?
sad kad sam ja zadnji put kupovala hair force išla sam do jarunskog placa i u prvoj ljekarni me teta uvjerava da ih nema već samo mix za kosu, kožu i nokte i da ovih više nebu ni bilo, zahvalim se i odem, uđem u drugu ljekarnu i teta mi bez puno filozofije da hair force. pitam ju kaj s tim da bi mogle izać iz prodaje, veli ona da nema šanse, nego da im dosta rijetko dolazi pošiljka iz st pa se zna potrefit da ih neko vrijeme nema.
ja ti iz svog iskustva moghu reć da ne brineš za nikakvu nenormalnu dlakavost, a ni za kontracepciju jer sam ja već godinama na kontraceptivima i nemam nikakvih nuspojava.

lee.loo.
03.10.2009., 07:38
ja sam neki dan u ljekarni kod mazuranca kupila KAL hair force bez probelam za finih 192,62 kn

i ja ih tam uvijek nađem, al mi se sad zadnji put nije išlo do grada... nego, 192 kn!!?? nikad nisam, ni tamo, ni drugdje, platila više od 176!!

antonio87
03.10.2009., 10:55
A cujte, ako vam dlake na tijelu slabije rastu zbog manjka nutrijenata, tablete mogu pomoci. Ili odmoci ukoliko te dlake ne zelite. Ja bih isto da postoje tablete od kojih rastu kosa i trepavice te obrve, ali samo tamo gdje trebaju da im oblik bude dobar :D

Bimatoprost ima kao nuspojavu pojačan rast trepavica te njihovo zadebljanje :)

Suey
03.10.2009., 11:46
i ja ih tam uvijek nađem, al mi se sad zadnji put nije išlo do grada... nego, 192 kn!!?? nikad nisam, ni tamo, ni drugdje, platila više od 176!!

Možda je skuplje zbog PDV-a od 23%.

patientia
03.10.2009., 12:40
Bimatoprost ima kao nuspojavu pojačan rast trepavica te njihovo zadebljanje :)

Ima i druge nuspojave (iako to Allergan skriva (http://www.newsinferno.com/archives/12331)), radije onda koristim maskaru.

antonio87
03.10.2009., 20:21
Ma znam, ali ne bi vjerovala koliko ih se svejedno za time pomami :rolleyes:

btw. prelistavam temu ''Opadanje kose'' i tek sad uočih da te nisam quotao u vezi metionina, stoga sada budem :)

Hazel Silk
04.10.2009., 02:01
Danas sam kupila KAL Hair Force (ima ih ljekarna na pocetku Jurisiceve, cijena je 170-172kn). Nadam se da ce mi bar malo pomoci... :)

..Enja..
04.10.2009., 21:23
Ja nisam iz Zg-a, ali svejedno hvala svima na informacijama gdje ima Kal tableta :)
Uskoro ću za Zg, pa ću ih kupit. :)

Sad sam u dilemi ko i Ereshkigal jer imam problema sa pojačanom dlakavošću. Nisam pametna dal da započmem s tim Kalovim tabletama:( hm..

Yehane
06.10.2009., 11:50
Prvo obavijest: pronađeni KAL hair force u Velikoj Gorici, ljekarna ne znam kak se zove, ona na Zagrebačkoj preko puta parkića kod Muzeja Turopolja. Cijena: 146kn:top:
E sad pitanje, u nedoumici sam - naravno, počela bih ih odmah pit. Al kako su one samo za kosu, žao mi se odreć Merza, koji mi JAKO pomaže koži i noktima. Ako bi uzimala jednu ovu i jednu Merz, mislite da može škodit? Ne čeznem baš da mi treće oko izraste il tako nešto:rofl:. Pitala tetu u ljekarni, kaže da mogu (pošto na KALu piše na originalnoj deklaraciji 3 dnevno, jel...). Još mišljenja, molim...:moli:

fdvjevka
06.10.2009., 11:59
*ebo vas :D, i ja imam problema s pojačanom dlakavošću pa se nije pogoršalo ni od pivskog kvasca, ni od Kalovih tableta. Pijte što hoćete, neće se niš strašno dogoditi. :D

Yehane
06.10.2009., 12:08
*ebo vas :D, i ja imam problema s pojačanom dlakavošću pa se nije pogoršalo ni od pivskog kvasca, ni od Kalovih tableta. Pijte što hoćete, neće se niš strašno dogoditi. :D

Potpis! Kod mene jadna kozmetičarka jedva nešto nađe:D

patientia
06.10.2009., 12:34
Zbroji kolicine svih nutrijenata u dnevnoj dozi KAL-a i Merza i pogledaj jesu li preko upper limita. (Doduse, bilo bi dobro da zbrojis i kolicine nutrijenata u hrani koju pojedes u danu.)

SSDM
06.10.2009., 16:52
jE li neko probao vitamine za kosu od natural weltha i pivski kvsac. Isplati li se to uzimati?

patientia
06.10.2009., 18:01
Od Natural Wealtha mi se rigalo. Pivski kvasac ima odvratan okus.

antonio87
06.10.2009., 18:08
Prvo obavijest: pronađeni KAL hair force u Velikoj Gorici, ljekarna ne znam kak se zove, ona na Zagrebačkoj preko puta parkića kod Muzeja Turopolja. Cijena: 146kn:top:
E sad pitanje, u nedoumici sam - naravno, počela bih ih odmah pit. Al kako su one samo za kosu, žao mi se odreć Merza, koji mi JAKO pomaže koži i noktima. Ako bi uzimala jednu ovu i jednu Merz, mislite da može škodit? Ne čeznem baš da mi treće oko izraste il tako nešto:rofl:. Pitala tetu u ljekarni, kaže da mogu (pošto na KALu piše na originalnoj deklaraciji 3 dnevno, jel...). Još mišljenja, molim...:moli:

Bez ikakve bojazni možeš koristiti oboje u isto vrijeme.
I to mislim na doze koje pišu na pakiranju (3 KAL-ove i 2 Merz dražeje).
Ti koristiš i manje od toga... :)

INY
06.10.2009., 18:31
Meni Merz tablete nisu ništa pomogle, nažalost :(, nisam bila zadovoljna...ima li šta bolje od toga?

antonio87
06.10.2009., 18:43
Meni Merz tablete nisu ništa pomogle, nažalost :(, nisam bila zadovoljna...ima li šta bolje od toga?

U kojem pogledu ti nisu pomogle? Kakvih problema sa kosom imaš?

Btw. za sve... ove cijene koje navodite su besramno visoke, stoga ako imate karticu, naručite izvana. Čak i da vam ocarine pošiljku, prolazite višestruko jeftinije.

SSDM
09.10.2009., 18:09
Kupila sam pivski kvasadc u DM od biofarm,zanima me da li je kvalitetan ako ne koji je najbolji. VIdjela sam da imaju i neki u prahu, zanima me da li se on moze stavljati na lice kao maska. Hvala

patientia
09.10.2009., 18:18
Stavila sam taj Encianov jednom na kozu, uzasno ju je iziritirao. Mislim da je jos netko na forumu opisao slicno iskustvo.

Hermione Granger
11.10.2009., 14:54
Meni su Natural wealth vitamini za kosu ok, ne smrde mi i ne povraća mi se od njih, ne osjetim im ni okus ni miris.
Jedino što sam primjetila da mi pomažu više za kožu nego za kosu, no i kosa kao da je nekako zdravija.
Samo ne treba biti nestrpljiv nego pričekati mninimalno 2 tjedna, a najbolje mjesec dana da bi se rezultati očitovali. :)

patientia
11.10.2009., 14:56
Mozda su preformulirali, ja sam ih uzimala u ljeto 1999. jer mi ih je preporucio dermatolog (no kosa mi je opadala zbog hipotireoze, tako da mi vitamini nisu ni mogli pomoci).

LadyMA
11.10.2009., 15:03
Kupila sam pivski kvasadc u DM od biofarm,zanima me da li je kvalitetan ako ne koji je najbolji. VIdjela sam da imaju i neki u prahu, zanima me da li se on moze stavljati na lice kao maska. Hvala

Može! Slobodno! Pomiješaš s malo vode i po potrebi ukapaš malo ulja koje ti odgovara. Kvasac je inače malko agresivniji od gline pa ga ne treba držati dulje od 15 min, bar po mom iskustvu. Jednom sam pretjerala pa mi se lice crvenilo, no iduće jutro je bilo puno čišće! Probaj! ;)

Pali_andjeo
31.10.2009., 00:57
Postoje i vitamini za kosu iz DM-a, probao netko?

ovchica
31.10.2009., 11:05
Postoje i vitamini za kosu iz DM-a, probao netko?
Ja ih nisam vidjela, u kojem dm-u ih ima? I kolko dođu?

Pali_andjeo
31.10.2009., 12:59
Ja ih nisam vidjela, u kojem dm-u ih ima? I kolko dođu?

Pa ima ih u importane centru, piše haur vital il tak nešto, jeftini su, 20 i neš kuna mislim :ne zna:... ja sam kupio vitamine za oči u DM i nisu loši. :D

patientia
31.10.2009., 13:07
http://www.dasgesundeplus.de/webEdition/_bilder/vitalbleiben/produkte_gross/1_4_9_Haar_Vital_neu_gross.jpg

Zmijica
31.10.2009., 13:54
E, ti il su novi ili nema u svakom dm-u.
Znam jer sam prekopala policu prije 2 tjedna i nasla samo haut vital. Pila sam ih prosle godine, nisam nis primjetila na kozi.
http://www.das-gesunde-plus.de/webEdition/_bilder/vitalbleiben/produkte_gross/1_4_1_Haut_Vital_neu_gross.jpg

Bas cu pogledat te haar vital, s dm cinkom i c vitaminom, i magnezijem sam jako zadovoljna.

patientia
31.10.2009., 13:56
Ja vise ne znam sto sam vidjela u hr, sto u Sloveniji, a sto u Austriji...

tina88
03.11.2009., 15:36
Ja sam nekad pila Natural Wealth vitamine za kosu, kožu i nokte. Tada nisam pridodavala preveliku pažnju tome djeluju li (a sve i da jesam, ne sjećam se sad :ne zna:), gutala sam ih ko bombončiće :)
Uglavnom, u zadnjih par mjeseci kosa mi opada rapidno, gotovo pa zabrinjavajuće brzo i mnogo pa me zanima može li mi netko preporučiti kakve vitamine ili preparate iz ljekarne koji učinkovito djeluju? Ima li smisla da ponovno pijem NW ili se nešto drugo pokazalo mnogo boljim (naravno, radi se o vašim iskustvima)?

m@non
03.11.2009., 16:51
Bez ikakve bojazni možeš koristiti oboje u isto vrijeme.
I to mislim na doze koje pišu na pakiranju (3 KAL-ove i 2 Merz dražeje).
Ti koristiš i manje od toga... :)

Bolje na pretjerivati s vitaminima i ne prelaziti preporučene dnevne doze. Organizam ionak ne može sve posrkati odjednom, nego nešto uzme, a drugo se izluči i bezveze se natrpavati s ogromnim količinama. Vitamini i minerali su ionak sivo područje, neki u velikim količinama mogu biti izrazito štetni. Umjerenost prije svega. To je moj stav.

blue~angelina
03.11.2009., 21:54
koristi možda netko Forcapil? jako sam zadovoljna, ali pri kraju mi je zadnja bočica, a čula sam da je u nekim ljekarnama skuplji, a u nekima jeftiniji. platila sam ga 120kn, a navodno je negdje u ZG i po 70-80kn.

tina88
04.11.2009., 10:29
blue angelina, za što je taj Forcapil?

jahorinka
04.11.2009., 11:01
Kupila sam pivski kvasadc u DM od biofarm,zanima me da li je kvalitetan ako ne koji je najbolji.

ja sam ga pila u kapsulama i uprasila se u samo 3 tjedna 3-4kile :rolleyes:

blue~angelina
04.11.2009., 13:45
blue angelina, za što je taj Forcapil?

sadrži miks nekoliko vitamina, minerala i aminokiselina protiv opadanja kose, jačanja noktiju i smanjenja mašćenja kose i kože. jako sam zadovoljna. po gradu je u različitim ljekarnama različita cijena. molim one koji su kupovali ovaj proizvod da podijele samnom informaciju gdje je jeftiniji da ne obilazim svaku ljekarnu posebno :D:mig:

tina88
05.11.2009., 20:56
sadrži miks nekoliko vitamina, minerala i aminokiselina protiv opadanja kose, jačanja noktiju i smanjenja mašćenja kose i kože. jako sam zadovoljna. po gradu je u različitim ljekarnama različita cijena. molim one koji su kupovali ovaj proizvod da podijele samnom informaciju gdje je jeftiniji da ne obilazim svaku ljekarnu posebno :D:mig:

Ovo zvuči odlično, tim više što imam i masnu kožu i masnu kosu koja opada u enormnim količinama (bojim se da ne poćelavim :confused:) Ajde mi pliz još samo reci ide li to na recept i da li je u spregi s nekom drugom medicinom tj. tabletama? I kolika mu je okvirna cijena?

dobardan
05.11.2009., 21:55
Ja sam nekad pila Natural Wealth vitamine za kosu, kožu i nokte. Tada nisam pridodavala preveliku pažnju tome djeluju li (a sve i da jesam, ne sjećam se sad :ne zna:), gutala sam ih ko bombončiće :)
Uglavnom, u zadnjih par mjeseci kosa mi opada rapidno, gotovo pa zabrinjavajuće brzo i mnogo pa me zanima može li mi netko preporučiti kakve vitamine ili preparate iz ljekarne koji učinkovito djeluju? Ima li smisla da ponovno pijem NW ili se nešto drugo pokazalo mnogo boljim (naravno, radi se o vašim iskustvima)?

i meni jako otpada kosa u zadnje vrijeme, imam i perut, radim kombinaciju vichy šampona za masnu perut + nutrival vitamini za kosu i nokte. Meni stvarno pomaze, nova kosa raste, perut nestala za mjesec dana a kosa fino sjajna:top:
ti mozeš probati vichy šampon protiv ispadanja kose i vitamne:top:

tina88
06.11.2009., 10:37
i meni jako otpada kosa u zadnje vrijeme, imam i perut, radim kombinaciju vichy šampona za masnu perut + nutrival vitamini za kosu i nokte. Meni stvarno pomaze, nova kosa raste, perut nestala za mjesec dana a kosa fino sjajna:top:
ti mozeš probati vichy šampon protiv ispadanja kose i vitamne:top:

A i moj je problem perut :eek:
Ma joj, mislim da sam dobila najgoru moguću kombinaciju; masna, tanka kosa prepuna peruti koja otpada u enormnim količinama...jedino mi se boja sviđa :D
Koliko dođu ti Nutrival vitamini?

TheEmpress
06.11.2009., 16:13
E da, što se tiče ovih vitamina iz DM-a, ove baš za kosu koje je Pati stavila, nisam vidla. Ali je par cura bilo pohvalilo one DM tablete s cinkom. I tak ja njih kupila. I pila nekih mjesec dana, otprilike. Jednostavno mi se znalo dogodit da navečer, jedno par sati nakon kaj popijem tu tabletu me počne boljet glava. Onak, dosta jako. Uglavnom, par dana zaredom mi se desilo da sam imala nekog posla navečer i zaboravila ih popit. I od glavobolje ništa. Tak da, eto, nisam sigurna da je to sto posto od tih tableta, al eto, moje iskustvo. :ne zna:

patientia
06.11.2009., 16:40
Dm je prije imao neke za cuclanje s cinkom, ove nove su kapsule, sadrze zelatinu, pa ih nisam probala. Kupujem u Mülleru Fit Vital, njihova marka, cink+c za cuclanje s okusom ananasa. Ima i nekih Abtei, tako nesto, u Kozmu, s okusom maline, ali su puno skuplje.

dobardan
06.11.2009., 17:09
A i moj je problem perut :eek:
Ma joj, mislim da sam dobila najgoru moguću kombinaciju; masna, tanka kosa prepuna peruti koja otpada u enormnim količinama...jedino mi se boja sviđa :D
Koliko dođu ti Nutrival vitamini?

eh, pa onda imamo isti problem s kosom :ne zna:
nutrival kapsule su oko 70 kuna, nije tak strašno:)
meni je stvarno pomoglo:)

blue~angelina
06.11.2009., 19:47
Ovo zvuči odlično, tim više što imam i masnu kožu i masnu kosu koja opada u enormnim količinama (bojim se da ne poćelavim :confused:) Ajde mi pliz još samo reci ide li to na recept i da li je u spregi s nekom drugom medicinom tj. tabletama? I kolika mu je okvirna cijena?

napisala sam par postova prije ovog što si kvotala ;)

kosa ti opada jer ti mast zaprema prostor oko korijena dlake i slabi ga. bilo bi ti jako dobro da se rješiš mašćenja kose nekim blagim šamponom iz ljekarne, npr. ducray argeal sa glinom protiv mašćenja kose, a i ovi vitamini bi ti dobro došli jer sam primjetila da mi kosa 1-2 dana duže nego prije bude sviježa. nisu na recept, zato i pitam ako je netko koristio da mi napiše gdje ih je nabavio ako su došle manje od 120kn/60 komada. piješ 2-3 dnevno. ako ti je tako teško stanje, onda pij prvo 3x dnevno, a onda nakon prve bočice nastavi 2x dnevno. možda da probaš piti i zelenu glinu.

blue~angelina
06.11.2009., 19:55
eh, pa onda imamo isti problem s kosom :ne zna:
nutrival kapsule su oko 70 kuna, nije tak strašno:)
meni je stvarno pomoglo:)

mislim da ti spas nije u nutrival kapsulama. ne treba ti cijeli spektar vitamina nego samo oni koji će pomoći žlijezdama da manje luče sebum. za to postoje posebni vitamini, kao npr. forcapil. isto tako, kao i tini, kosa ti opada jer je skalp premastan i sebum ti je zapunio prostor oko korijena dlake i oslabio ga i zato ti kosa i opada. možeš probati sa šamponom za masnu kosu kao ovaj od ducraya, a postoje ti i maske za masno tjeme, npr. o'rising.

cure koje imate problema s mašćenjem kose, jel jedete dovoljno proteina u obliku mesa?

dobardan
07.11.2009., 00:16
cure koje imate problema s mašćenjem kose, jel jedete dovoljno proteina u obliku mesa?

ne jedem meso uopće, vegetarijanka sam, jaje poneko, ribu rijetko....

blue~angelina
07.11.2009., 00:33
možda ti nedostaje nekoliko vitamina iz asortimana B kompleksa (B5, B6, B8 i B12) i neke aminokiseline, kojih ima inače u mesu. znam po sebi jer isto slabo jedem meso.
moj savjet je da odeš na testiranje koji ti vitamini nedostaju i da onda kupiš nadomjestke. može se obaviti u nekim ljekarnama.

patientia
07.11.2009., 00:42
Svih esencijalnih aminokiselina ima i u biljkama. Puno je veca vjerojatnost da dobivate previse proteina i svih aminokiselina nego da ih dobivate premalo. Ja ne jedem nista zivotinjsko, pa ako ne pazim dobijem duplo vise proteina nego sto mi treba u danu (nastojim smanjiti njihov unos jer restrikcija proteina, a pogotovo aminokiseline metionin produzuje zivot kod sisavaca).

U CRON-o-Metru mozete provjeriti dobivate li premalo, dovoljno ili previse nutrijenata:
http://www.forum.hr/showthread.php?t=491810

Inace, vegetarijanci su po definiciji ljudi koji ne jedu nikakvo meso (ili bilo sto od mrtvih zivotinja), pa ni riblje.

snnopy
07.11.2009., 00:51
a kako se zovu ovi koji ne jedu meso ali jedu ribu, jaja, piju mlijeko...?

blue~angelina
07.11.2009., 00:57
ne kažem da nema ;) ti si znaš ujednačiti prehranu, no ne naprave svi to, nego jednostavno izbace meso, a jedu ono što ima za prilog na obiteljskom stolu, menzi i sl. kad ne uravnoteže prehranu onda se javljaju problemi sa kožom, kosom i zubima. za takve slučajeve treba uzimati vitaminske dodatke. naravno, tu ima i odlučujuću ulogu kakve su namirnice - ono što sami uzgojimo u vrtu ima više nutritivne vrijednosti nego većina iz shoping centara. puno tu faktora ima.

metionin je ključan u sintezi keratina, glavnog sastojka kose, noktiju. što bi ti bio nadomjestak za njega u ovoj ulozi?

patientia
07.11.2009., 01:45
Cistein. Interchangable su, preporucena dnevna kolicina se odnosi na njih dva ukupno. Naravno, ne preporucujem uzimanje manje od preporucene dnevne doze.

Sto se tice neujednacene prehrane, ona je jednako problem i mesozdera i vegetarijanaca (ovih drugih ipak manje jer okolina vrsi ogroman pritisak na njih i htjeli ne htjeli moraju se informirati o prehrani). Nutrijenti koje je teze dobiti prehranom (bilo mesozderskom, bilo vegetarijanskom) su cink, vitamin E, vitamin D i folna kiselina.

Predlazem da svi stavite svoju prehranu bez suplemenata u CRON-o-Meter i vidite cega vam zapravo fali.

a kako se zovu ovi koji ne jedu meso ali jedu ribu, jaja, piju mlijeko...?

Pesketarijanci. Makar ne vidim cemu poseban naziv.

blue~angelina
07.11.2009., 02:05
problem i biljoždera i mesoždera i sveždera je zajednički što današnja hrana ne sadrži istu onu količinu vitamina koju je sadržavala kad su naše bake i djedovi bili naših godina i zbog toga bi više manje svi trebali uzimati neki oblik nadomjestka prehrani. ali nemojte to uzimati na svoju ruku, nego se testirajte. i pazite koje proizvode kupujete - ne mogu se svi apsorbirati u vašem tijelu. velik broj preparata sadrži spojeve konformacija kojih naše tijelo ne može apsorbirati i samo će proći kroz vas i onda ste bacili tih 200-300kn bezveze.

patientia
07.11.2009., 02:27
Zato je kolicina nutrijenata u hrani koja se nalazi u USDA bazi (koju koristi CRON-o-Meter) i drugim bazama mjerena u zadnjih par godina, a ne u vrijeme nasih baka i djedova. Kojih nutrijenata trebate uzimati vise mozete lako provjeriti ako svoju uobicajenu prehranu ubacite u taj program. Mozete se i testirati, samo to napravite u laboratoriju, iz krvi, a ne nekakvom sarlatanskom spravom kojom vam pikaju odredjene tocke na tijelu i kad neceg ispadne previse, jednostavno smanje napon.

Eve*
08.11.2009., 16:50
Tih Kal hair force ima u svim ljekarnama ili?

ovchica
09.11.2009., 00:04
Ne znam za obične ljekarne, ali u biljnim ih obično drže.

Anubisova Robinja
09.11.2009., 11:04
Wiwiwi :D nabavila Kal - konačno :cerek: tko bi rekao da ću biti turbo raspoložena radi pakovanja tableta :rofl: Sad samo čekam da me iznenadi :D

Eve*
10.11.2009., 16:35
Ne znam za obične ljekarne, ali u biljnim ih obično drže.

Tnx:)

buba22
10.11.2009., 19:04
cure moje...u DM-u, KOZMU-u i slicnim ducanima nemojte ni trazit bilo kaj od preparata za kosu

to je bacen novac

Encian i slicna sranja po pedesetak kuna nece pomoc....
doslovno aceni novac nizasta
i sama sam se uvjerila.... to je vise psiholoski da vi mislite da se nesto poboljsalo

odite u ljekarnu i tamo cete eventalno dobit nest bolje
je skuplje al bar ''djelujuje''

patientia
10.11.2009., 19:58
Ako vam fali neki nutrijent, pomoci ce tablete koje sadrze taj nutrijent. Ako vam ne fali, i skupe i jeftine tablete su bacen novac. Vecini ljudi ne treba dodatak vecine nutrijenata koji se nalaze u tim kombiniranim suplementima (doduse, mozda potcjenjujem, svako malo netko napise da se ocajno hrani).

Zmijica
10.11.2009., 20:03
Buba, ja se slazem da je Encian srot, najvise zbog raznih Moni-joni-maca-laca ekstrakata u kapsulama :rolleyes:, al dm robna marka ima skroz ok proizvoda.
Ja zadovoljna s njihovim c vitaminom, u trudnoci pila magnezij... a uzela bih i ove Hair vital da ih ima kod nas (nema, ima samo Haut).

Zmijica
10.11.2009., 20:08
Pat, meni se cesto cini da jedem stiropor, a trudim se kupovat povrca (na placu), orascica, mesa... kad se tu i tamo docepam domace kokice, dodje mi da placem koliko su te Perutnine Ptuj i Vindije plasticne :(

I ozbiljno sumnjam koliko icega, osim kalorija, ima u hrani koju jedem.

kokoshka
10.11.2009., 20:57
mislim da ti spas nije u nutrival kapsulama. ne treba ti cijeli spektar vitamina nego samo oni koji će pomoći žlijezdama da manje luče sebum. za to postoje posebni vitamini, kao npr. forcapil. isto tako, kao i tini, kosa ti opada jer je skalp premastan i sebum ti je zapunio prostor oko korijena dlake i oslabio ga i zato ti kosa i opada. možeš probati sa šamponom za masnu kosu kao ovaj od ducraya, a postoje ti i maske za masno tjeme, npr. o'rising.

ovo boldano nisam skuzila - zar postoje vitamini koji pomažu u regulaciji sebuma?

ovo ukoso - to mi je rekla teta na pregledu vlasišta u ljekarni. meni ducray nije pomogao, ni vichy, ni phyto ni rougj, jedino sam s orisingom imala rezultate, ali nakon tri mjeseca nekorištenja sve se opet vratilo na staro.

sad ne koristim orising već jedno godinu i pol (nemam novčeka za sve to) i kosa mi je grozna, tako da čim se financijski sredim, opet krećem s tim.

patientia
10.11.2009., 21:08
Pat, meni se cesto cini da jedem stiropor, a trudim se kupovat povrca (na placu), orascica, mesa... kad se tu i tamo docepam domace kokice, dodje mi da placem koliko su te Perutnine Ptuj i Vindije plasticne :(

I ozbiljno sumnjam koliko icega, osim kalorija, ima u hrani koju jedem.

Prvo sam pomislila da jedes rizine stiroporaste krekere :) Stvarno svima preporucujem da barem tjedan dana poklikcu sto jedu u CRON-o-Metru i vide sto dobivaju:

phyto
11.11.2009., 01:37
ovo boldano nisam skuzila - zar postoje vitamini koji pomažu u regulaciji sebuma?

ovo ukoso - to mi je rekla teta na pregledu vlasišta u ljekarni. meni ducray nije pomogao, ni vichy, ni phyto ni rougj, jedino sam s orisingom imala rezultate, ali nakon tri mjeseca nekorištenja sve se opet vratilo na staro.

sad ne koristim orising već jedno godinu i pol (nemam novčeka za sve to) i kosa mi je grozna, tako da čim se financijski sredim, opet krećem s tim.

Vitamini B kompleksa (napose B5 i B6), no učinak je više-manje minoran.
B6* je ponešto i klinički istražen kod žena koje za vrijeme menstruacije imaju problem s povećanim mašćenjem kože i izbijanjem akni. A pomogne-kako kome...

U sklopu drugih mjera poput promjene prehrane može imati više smisla uzimanje tih vitamina...

*koristi se i lokalno kod seboreje s određenim (čitaj ništa naročito) uspjesima

antonio87
17.11.2009., 18:37
Vitamini B kompleksa (napose B5 i B6), no učinak je više-manje minoran.

B5 može u potpunosti riješiti problem s aknama (doze od 10g), ali ne kod svih. Nisu sve akne manifestacija jedinstvenog problema u organizmu.
B6 je učinkovit ako su u pitanju visoke vrijednosti prolaktina.

kokoshka
19.11.2009., 18:22
B5 može u potpunosti riješiti problem s aknama (doze od 10g), ali ne kod svih. Nisu sve akne manifestacija jedinstvenog problema u organizmu.
B6 je učinkovit ako su u pitanju visoke vrijednosti prolaktina.

ja sam na zadnjim pretragama imala lagano povišeni prolaktin, je li to može biti razlog zasto mi se tjeme toliko masti?

antonio87
20.11.2009., 15:32
ja sam na zadnjim pretragama imala lagano povišeni prolaktin, je li to može biti razlog zasto mi se tjeme toliko masti?

Na temelju samo ovog podatka ti ne mogu ništa sa sigurnošću reći.

Zlatorepa
21.11.2009., 20:04
Wiwiwi :D nabavila Kal - konačno :cerek: tko bi rekao da ću biti turbo raspoložena radi pakovanja tableta :rofl: Sad samo čekam da me iznenadi :D

Reci kakve su tablete - jesu to one velike pa ih je teško progutat, ili su "normalne" veličine?

Anubisova Robinja
22.11.2009., 18:02
Reci kakve su tablete - jesu to one velike pa ih je teško progutat, ili su "normalne" veličine?

Uhm, pa poveće...i imaju neki nelijepi miris :rofl: al neka - glavno da ja imam puno mlade kose :D

Hazel Silk
22.11.2009., 18:53
Uhm, pa poveće...i imaju neki nelijepi miris :rofl: al neka - glavno da ja imam puno mlade kose :D

Već ih dugo piješ?
Meni je tek 6. tj. Kosa i dalje ispada, čak i ona sa zdravim korijenom :ne zna:
Kad ću ja vidjeti neki napredak :tuzni:

Zmijica
22.11.2009., 20:02
Ja ih pijem cca 5 tjedana.
Imam vise mlade kosice, kao da je deblja dlaka pri korijenu, korijeni koji ispadnu su onak debeli bijeli, i najvaznije - narasla mi je kosa skoro 2 cm (18 mm egzaktno :D) u 4 tjedna :lux:
Mjerila sam, farbam se pa se tocno vidi.
Meni inace jako sporo raste.
I obrve su mi jace i brze rastu.

Ispadala mi nije nesto puno, kako prije tako i sad. Ne pijem vitamnine zbog ispadanja.

Zadovoljna sam, planiram ih piti jos 2 mj, a onda napraviti pauzu.

Hazel Silk
22.11.2009., 20:09
Hm, meni je narasla normalno, tj. 1cm u 4 tjedna :ne zna:
Možda se previše nerviram oko svega pa to dodatno utječe -.-'

Anubisova Robinja
23.11.2009., 13:59
Ja sam na trećem tjednu - i kosa mi odlično reagira :D Kupila sam ih prvenstveno zbog rasta, a ne problema s ispadanjem..ali zamjećujem i da mi je kosa mekša i sjajnija...
Hazel - nemoj se nervirati, stres ti sigurno neće pomoći...pij i dalje i ne mili o tome - krenuti će samo od sebe na bolje ;)

Hazel Silk
24.11.2009., 15:58
Danas sam primjetila da su mi trepavice narasle :cerek:
Istina da i druge dlake brže rastu, ali nema veze. Valjda ću uskoro i na kosi vidjeti napredak, stepenasto je šišana pa se i ne vidi odmah :)

Dragana Svart
29.11.2009., 15:54
ja sam prije pila te tablete....sta ja znam,msm da su mi mozda malo i pomogli:)nista wow,za kosu..al nokti su mi od tada bas bas cvrtsi:cerek:

cammyblond
29.11.2009., 23:33
curke, ja kupila KAL, napokon, pijem tekdva dana, javim kakvi su rezultati nakon jedno 4 tjedna....

pinkday
30.11.2009., 09:13
koliko kalovih tableta pijete dnevno - 1,2,3??
ja pijem samo jednu, možda je to premalo???

salvador
08.12.2009., 08:50
pa ovo je sad za pop....:rolleyes:..pročitala sam sve divno i krasno tu i sad bi nešto počela uzimati, da mi se poboljša kosa, koža(malo sklona prištićima) i nokti i od svega ovoga više ne znam šta bi..hm...:ne zna:..no najbitnije je da sam shvatila da germa koju stavljam na lice (to rade i cure na forumima, kao dobra maska)nije taj kvasac koji sam mislila da je...:lol::lol:....totalno obožavam ovaj forum..:five:

patientia
08.12.2009., 10:51
Zasto pobogu stavljas germu na lice :confused:

salvador
08.12.2009., 22:11
Zasto pobogu stavljas germu na lice :confused:

pročitala sam na više foruma da cure "germu" koriste kao masku za lice i stvarno što jest, jest..koža je nakon toga ....:s.....isto kao i kosa nakon maske sa maslinovim uljem...sve iz kuhinje i u najjednostavnijem obliku...

:angeleye:

patientia
08.12.2009., 22:15
Gle, neki i mokracu stavljaju na lice, i sto jest jest, koza je poslije :s jerbo urea djeluje kao humektant i blagi piling.

Stavljaj i dalje ako zelis, samo ju nemoj jesti ako nije termicki obradjena, sto isto savjetuju po nekim forumima.

salvador
08.12.2009., 22:30
Gle, neki i mokracu stavljaju na lice, i sto jest jest, koza je poslije :s jerbo urea djeluje kao humektant i blagi piling.

Stavljaj i dalje ako zelis, samo ju nemoj jesti ako nije termicki obradjena, sto isto savjetuju po nekim forumima.

Kraljice...:five:...znam, znam...hm....ne znam samo kaj da si sad uzmem od ovih tabletica...:bonk:

snnopy
08.12.2009., 22:36
:lol:

salvador
08.12.2009., 22:48

:kada:

salvador
09.12.2009., 12:05

http://www.zzjzpgz.hr/nzl/21/kvasac.htm

Ipak sam ja bila u pravu ..pivski i pekarski su isto...samo u različitom stanju..
a već ste me počele sprdati sa mojom germom...:B:kokice:

blenta
09.12.2009., 12:07
Mene si zaintrigirala. Kako to stavljaš, dodaš vode, u koliko debelom sloju, što to zapravo radi koži - čisti masnoću, daje sjaj...?

salvador
09.12.2009., 12:18
Mene si zaintrigirala. Kako to stavljaš, dodaš vode, u koliko debelom sloju, što to zapravo radi koži - čisti masnoću, daje sjaj...?

kupi ovo:

http://demo.multilink.hr/2006/gastronaut/asp/images/teme/digo_kvasac.jpg

ja jedan koristim za dva puta.

Znači, prerežem kvasac na pola, stavim na ruku i kapnem par kapi vode na kvasac da se počne onako malo omekšavati, topiti, jer onako kruti se lijepo ne razmazuje...(zapravo ga je nemoguće razmazati)...sama procijeniš koliko ti je dosta mokro da fino razmažeš po licu..:)..i ostaviš 30 minuta, za to vrijeme ti se germa osuši onako kao neka glina..koža mi je glađa, mekanija, onaj osjećaj "ko perce"...fresh...:)

patientia
09.12.2009., 12:20
http://www.zzjzpgz.hr/nzl/21/kvasac.htm

Ipak sam ja bila u pravu ..pivski i pekarski su isto...samo u različitom stanju..
a već ste me počele sprdati sa mojom germom...:B:kokice:

Isti organizam, Saccharomyces cerevisiae, ali germa je zivi kvasac za pecenje. Ovi koji su za jelo (pivski i delikatesni francuski kvasac) su mrtvi.

Jednom davno sam stavila pivski kvasac na lice i zazalila. Drzim se kozmetike za kozu, a namirnica za jelo.

The White Rabbit
09.12.2009., 12:22
Isti organizam, Saccharomyces cerevisiae, ali germa je zivi kvasac za pecenje. Ovi koji su za jelo (pivski i delikatesni francuski kvasac) su mrtvi.

žma sad niš ne kužim više.:rofl: Ona kocka germe dakle, da li je to živ ili mrtav kvasac.:rofl:
I ja to znam raditi, isto što i salvador. Fora je.:cerek:

patientia
09.12.2009., 12:26
Ziv je, ako moze posluziti za dizanje tijesta, ziv je.

salvador
09.12.2009., 12:30
žma sad niš ne kužim više.:rofl: Ona kocka germe dakle, da li je to živ ili mrtav kvasac.:rofl:
I ja to znam raditi, isto što i salvador. Fora je.:cerek:

Patientia me uspjela zbuniti i uvjeriti me da sam luda jer sam smatrala da su pivski i pekarski kvasac isto...što zapravo i jesu....vrag mi nije dao mira i iskopala sam sve živo..ljudi manite se kvasca u prahu, tabletam i sl....

GERMA RULES.....ajde sada jedva čekam nekoga da mi se javi da mi kaže o čemu ja pričam i da se pekarski kvasac ne smije konzumirati jer su u njemu gljivice koje se razmnožavaju....:lol::lol::lol:

salvador
09.12.2009., 12:32

Jednom davno sam stavila pivski kvasac na lice i zazalila. Drzim se kozmetike za kozu, a namirnica za jelo.

aha... a meni si postavila pitanje: poBogu zašto germu stavljaš na lice?

:lol::lol:

The White Rabbit
09.12.2009., 12:37
Ziv je, ako moze posluziti za dizanje tijesta, ziv je.

a onaj u maloj vreći? Onaj u prahu? taj je isto onda živ.:confused:
a ja se čudim kak mi kolači nikada ne uspiju.:rofl:

patientia
09.12.2009., 12:39
aha... a meni si postavila pitanje: poBogu zašto germu stavljaš na lice?

To je bilo prije 6 godina, zabrijala sam na prirodno i nisam imala pojma o kozmetici.

patientia
09.12.2009., 12:40
a onaj u maloj vreći? Onaj u prahu? taj je isto onda živ.:confused:
a ja se čudim kak mi kolači nikada ne uspiju.:rofl:

Je i taj je ziv. Ako hocete fin kvasac, kupite si delikatesni francuski kvasac i pospite po svakom jelu. Advent je imao, nazalost, vise nigdje ga ne mogu naci u hr, ali ima u Ljubljani u prodavaonici Kalcek u BTC-u.

salvador
09.12.2009., 12:49
To je bilo prije 6 godina, zabrijala sam na prirodno i nisam imala pojma o kozmetici.

a sad si sigurna da znaš kaj govoriš ili?:kokice:

patientia
09.12.2009., 12:54
Nema potrebe da vjerujes meni (ili bilo kome drugom na forumu), istrazi sama problematiku, valjda znas razlikovati nepristrane i pouzdane izvode od onih koji to nisu, prepoznati logicke pogreske (ad hominem, appeal to authority, post hoc ergo propter hoc), imas scholar.google.com, imas sve sto ti treba.

salvador
09.12.2009., 13:17
Nema potrebe da vjerujes meni (ili bilo kome drugom na forumu), istrazi sama problematiku, valjda znas razlikovati nepristrane i pouzdane izvode od onih koji to nisu, prepoznati logicke pogreske (ad hominem, appeal to authority, post hoc ergo propter hoc), imas scholar.google.com, imas sve sto ti treba.

upravo tako...potpisujem, samo pitam, jer "stil" tvog svakog posta je na svakom topicu ISTI.

patientia
09.12.2009., 13:51
Palo mi je na pamet na koji jos nacin mozes provjeriti kako germa zapravo djeluje. Recimo, zazmiris i zacepis nos, onom kvacicom za plivace, opustis se, a netko ti nanosi na lice germu, pa blato iz vrta, pa sirovo tijesto (bez kvasca), das masu, plavu temperu... Moze i sve to istovremeno na razlicite dijelove lica. Onda ta druga osoba sve to ispere, makne se, i dodje treca osoba i ocjenjuje tvoju kozu na razlicitim dijelovima lica (ako cete nanositi na cijelo lice, uzmite par dana pauze izmedju svake dvije maske). Ili, jos bolje, uslikajte lice i stavite ovdje da mi ocijenimo. Nakon sto ocjenjivanje bude gotovo, osoba koja je nanosila maske moze ti reci od cega je bila koja maska.

snnopy
09.12.2009., 14:02
i ja sam prije dosta godina stavljala kvasac na lice kao masku. imala sam nekakve tabletice kvasca koje sam mrvila pa bi pomiješala s vodom... ništa mi to nije pomoglo.

Zmijica
09.12.2009., 14:12
Ziv il neziv, za jelo je odvratan :bljak:
Lijepo uzet kapsule kvasca pa pit. Mada meni to nije bas znacilo, mozda je Encijanov kvasac bio los :ne zna:
Plibex mi je vec pomagao, a s Kalom sam jako zadovoljna :)
Doduse, ja sam (bila) defintivni slucaj manjka vitamina i minerala (trudnoca, dojenje, losa prehrana...)

A na facu sam davno davno aspirin masku stavljala :zubo:

patientia
09.12.2009., 14:15
Pivski je odvratan, ali delikatesni francuski kvasac je jako fin. Ovaj:

http://www.ecoinform.de/produkte/bilder/NATA/015217.jpg

salvador
09.12.2009., 14:17
Palo mi je na pamet na koji jos nacin mozes provjeriti kako germa zapravo djeluje. Recimo, zazmiris i zacepis nos, onom kvacicom za plivace, opustis se, a netko ti nanosi na lice germu, pa blato iz vrta, pa sirovo tijesto (bez kvasca), das masu, plavu temperu... Moze i sve to istovremeno na razlicite dijelove lica. Onda ta druga osoba sve to ispere, makne se, i dodje treca osoba i ocjenjuje tvoju kozu na razlicitim dijelovima lica (ako cete nanositi na cijelo lice, uzmite par dana pauze izmedju svake dvije maske). Ili, jos bolje, uslikajte lice i stavite ovdje da mi ocijenimo. Nakon sto ocjenjivanje bude gotovo, osoba koja je nanosila maske moze ti reci od cega je bila koja maska.

jer "stil" tvog svakog posta je na svakom topicu ISTI.:mudri:

patientia
09.12.2009., 14:21
Hoces li napadati stil, postera ili mozda same argumente?

salvador
09.12.2009., 14:27
Hoces li napadati stil, postera ili mozda same argumente?

pa zašto bi ga napadal?da imaš argumente, nebi ga napadala, a kamoli kad ih nemaš. meni je dovoljno da znam da je tebi pivski kvasac različito od pekarskog kvasca, pa kaj sad.kažeš kak si naučila, a ja sam naučila drugačije i opet dobro.gledamo u istu vazu i vidimo drugačije, pa hvala Bogu da nismo svi isti, jelte?
:Pop:

patientia
09.12.2009., 14:36
Tako mi i treba kad na sve idem ozbiljno odgovarat.

Kupi KAL, najskuplji su, pa su sigurno i najbolji :Serek:

salvador
09.12.2009., 14:40

Nema šanse da bi to kupila, niti bilo šta slično u prahu ili tableti, kad imam u kuhinji što mi treba.

Zmijica
09.12.2009., 14:41

:rofl:

(tako ti i treba, da :zubo:)

patientia
09.12.2009., 14:41
Nema šanse da bi to kupila, niti bilo šta slično u prahu ili tableti, kad imam u kuhinji što mi treba.

Super, onda kad slozis dnevnu prehranu iz koje se dobiju svi nutrijenti u preporucenim kolicinama i nicega vise od maksimalne preporucene kolicine, a bez ikakvih suplemenata, molim te objavi ju ovdje :Serek:

salvador
09.12.2009., 14:49
Super, onda kad slozis dnevnu prehranu iz koje se dobiju svi nutrijenti u preporucenim kolicinama i nicega vise od maksimalne preporucene kolicine, a bez ikakvih suplemenata, molim te objavi ju ovdje :Serek:

hahhahahha...stara sve 5 ti po svom udaraj, ja ću po svom i Dinamo prvak...:mig:

Svi mi doma imamo barem jedne kožne cipele!!!

patientia
09.12.2009., 14:54
Jako dobro, no preporuke za jedenje koznih cipela vidjela sam samo u prirucnicima za prezivljavanje, a i nisu nesto bogate nutrijentima. Ali dok imas germe, nije kriza :Serek:

Zmijica
09.12.2009., 14:55
:kokice:

salvador
09.12.2009., 18:22
Jako dobro, no preporuke za jedenje koznih cipela vidjela sam samo u prirucnicima za prezivljavanje, a i nisu nesto bogate nutrijentima. Ali dok imas germe, nije kriza :Serek:

nisam znala da ima i takvih priručnika, ali eto vidim tko zna.....:mudri:

ja imam svoju germu, upravo tako, a ti svoje nutrijente...

Rečenica o cipelama je imala jednu drugu poruku, no dobro....:raspa:

patientia
09.12.2009., 23:09
Ma da? A koju to :misli:

The White Rabbit
10.12.2009., 08:18

:rofl::rofl: uh-oh:lol:

salvador
10.12.2009., 10:40
Ma da? A koju to :misli:

ovchica
13.12.2009., 14:53
Ziv il neziv, za jelo je odvratan :bljak:
Lijepo uzet kapsule kvasca pa pit. Mada meni to nije bas znacilo, mozda je Encijanov kvasac bio los :ne zna:
Plibex mi je vec pomagao, a s Kalom sam jako zadovoljna :)
Doduse, ja sam (bila) defintivni slucaj manjka vitamina i minerala (trudnoca, dojenje, losa prehrana...)

A na facu sam davno davno aspirin masku stavljala :zubo:

Meni je onaj Encianov čista tragedija, 100x mi je bolji Natural Wealth ili Biolabor (iz Müllera).
Ja imam doma salicilnu kiselinu (prahek) i s njom si radim salicilni alkohol (5%) jer mi urastaju glupe dlake na nogama. Ne znam bi li se ta salicilna mogla za još štogod iskoristit?

patientia
13.12.2009., 15:28
Za mitesere (2%), natiske, kurje oci (10%), ali ja pokusavam nabaviti neko bolje otapalo, alkohol me uzasno iritira i isusuje.

ovchica
14.12.2009., 00:08
Sad sam negdje pročitala da je topiv u ulju i u kipućoj vodi. Hvala bogu, nemam kurje oči i natiske ali ak imaš s tim problema ima gradska ljekarna zagreb mast s 20% salicilne, mala tubica, dođe oko 20 kuna. Ne znam ni ja. Bum nekaj probala kad potrošim ove stvari s AHA kaj imam.

patientia
14.12.2009., 00:13
Moj problem su miteseri, salicilnu kiselinu sam kupila u Grazu, ali nazalost nisu imali metilpropandiol :( Ne bih nikako (etilni) alkohol koristila. Za vodu su mi rekli da bi se natalozilo na dnu i ako to nanesem na kozu pregrizlo ju. Ulja tu ne pasu jer bih htjela napraviti tonik, po uzoru na Paula's Choice (kojeg mi je prekomplicirano narucivati, postarina je 50 dolara i tak).

melps
14.12.2009., 17:52
eto ja kupila merz kaspule, sad sam već negdje pri kraju prve bočice, koža; odlična :cerek:, zadovoljna, nokti: nisu baš savršeni i dalje, a kosa:pa......hm, primjetila sam da mi se sjaji predivno, ali daleko je ona od izgleda potpuno zdrave kose, sad razmišljm uz merz piti još neke kapsule za kosu , jel se to smije ili?:ne zna:

Zhuta
16.12.2009., 03:53
Merz sam počela piti pred neka 2 tjedna. Da vidim neko poboljšanje nisam baš sigurna jer mi je kosa plava skurena, ali izrast mi je dosta velik pa je valjda to pomak. Prestajem se bjahat i idem u neku prirodno plavu pa se nadam da će mi odrad kosa biti bolja.
btw. pijete 1 ili 2 kapsule dnevno?? Ja sam krenula s 1 jer me malo frka da ne dobijem apetit napad :rofl:

patientia
16.12.2009., 11:14
Po 14578385934-ti put, ako tablete i imaju nekog utjecaja na kosu, to cete vidjeti samo na dijelu koji je narastao dok ste ih pili, a to je najvise 1.5 cm mjesecno. Ako vam se dio kose narastao prije tableta odjednom pocne sjajiti, to nema veze s tabletama nego prije s regeneratorima, serumima i sl.

ruby20
16.12.2009., 11:28
btw. pijete 1 ili 2 kapsule dnevno?? Ja sam krenula s 1 jer me malo frka da ne dobijem apetit napad :rofl:

2 tako piše na kutiji...a ja baš nisam primjetila nešto veći apetit :mig:

Zhuta
16.12.2009., 15:11
Po 14578385934-ti put, ako tablete i imaju nekog utjecaja na kosu, to cete vidjeti samo na dijelu koji je narastao dok ste ih pili, a to je najvise 1.5 cm mjesecno. Ako vam se dio kose narastao prije tableta odjednom pocne sjajiti, to nema veze s tabletama nego prije s regeneratorima, serumima i sl.

Hvala na obavjesti, da nam nisi rekla , živjele bi u neznjanju.
Pa naravno da nitko ne očekuje da će mi se kosa čudesno oporavit- zato sam i rekla da uz vraćanje na prirodniju boju + vitamini se nadam da će mi od sad pa nadalje kosa bolje izgledat.

melps
16.12.2009., 17:41
meni se nije povećao apetit s merz kapsulama:ne zna:, i dalje jedem kao i prije :D

Zhuta
17.12.2009., 10:39
meni se nije povećao apetit s merz kapsulama:ne zna:, i dalje jedem kao i prije :D

Evo i ja od jučer pijem 2 :D

SekaSis
21.12.2009., 22:22
Pozz tableticari :D

Iscitavanjem topica sam uocila da je samo jedna cura imala problema s pojacanom dlakavoscu po cijelom tijelu od merz tableta pa me zanima da li ste i vi ostali mozda primjetili slicno ? Ne samo za merz, nego koje god vitamine ! Da li je tako nesto uopce moguce ?

Zhuta
21.12.2009., 23:40

Iscitavanjem topica sam uocila da je samo jedna cura imala problema s pojacanom dlakavoscu po cijelom tijelu od merz tableta pa me zanima da li ste i vi ostali mozda primjetili slicno ? Ne samo za merz, nego koje god vitamine ! Da li je tako nesto uopce moguce ?

Pijem ih već neka 3 tjedna i do sad nisam uočila ništa.
Sve i da dođe do "pojačane dlakavosti" zašto sam stavila pod navodnike, zato jer ti neće narast nove dlače ni iz čega, nego će eventualno postojeće malo ojačat, kažem, eventualno.

MacMacMac
21.12.2009., 23:48

Nije moguce. Ono sto ti je genetski propisano kad je u pitanju dlakavost, to ti je.

blue~angelina
22.12.2009., 13:19
vama koje ne vidite nikakve pomake sa vitaminskim i mineralnim dodacima prehrani, vitaminski i mineralni dodaci će vam pomoći kod ispadanja kose ako je uzrok ispadanja kose manjak jednog od toga. inače, možda vam je financijski isplativije da malo proučite što vaš šampon i regenerator sadrže, možda vam ne paše nešto od sastojaka, kao sulfati ili silikoni. možda je problem neki sitni zdravstveni problem, kao zub, neka sitna infekcija, hormoni i sl. nema vam koristi, osim možda osobnog zadovoljstva i smirenja piti takve pripravke ako gubitak kose nije deficit jednog od prethodno navedenih.

SekaSis
29.12.2009., 21:24
Nije moguce. Ono sto ti je genetski propisano kad je u pitanju dlakavost, to ti je.

Ja sam pila Rougj tablete za kosu, nis posebno, b vitamini, a, c itd...i uvjerena sam da su mi se dlacice pojacale od toga. Doduse, imam i hormonski poremecaj, jos idem na neke pretrage pa nisam tocno sigurna kaj mi je, al ne mogu se oteti dojmu da su i tablete kumovale tom rastu dlaka :(. Nemam pojma, luda sam vec od svega, trebala bi piti vitamne za kosu, al me strah.

Vidjela sam da su neki od vas pili Forcapil tablete pa me zanima kako ste zadovoljni njima....please odgovorite :)

ttiiaa
29.12.2009., 22:38
drage moje, uzrok ispadanja kose može biti i poremečaj hormona, osobito štitnjaće, a to bi objasnilo i pojačanu dlakavost! pa vam je moj savjet da provjerite hormone prije korištenja razno raznih tableta!

micica5
29.12.2009., 22:43
Vidjela sam da su neki od vas pili Forcapil tablete pa me zanima kako ste zadovoljni njima....please odgovorite :)

Bok!

Ja ti pijem Forcapil već nekoliko mjeseci, i zadovoljna sam, ima dosta mlade kosice. znam da je sve individualno, ali meni pomažu :)

edit-nisam primijetila pojačanu dlakavost ni debljanje

SekaSis
29.12.2009., 23:14
drage moje, uzrok ispadanja kose može biti i poremečaj hormona, osobito štitnjaće, a to bi objasnilo i pojačanu dlakavost! pa vam je moj savjet da provjerite hormone prije korištenja razno raznih tableta!

Provjerila sam sve hormone vise puta. Znam da od stitanjace moze padati kosa, ali i pojacana dlakavost zbog nje :confused:. To moram priznati nisam cula.

Bok!Ja ti pijem Forcapil već nekoliko mjeseci, i zadovoljna sam, ima dosta mlade kosice. znam da je sve individualno, ali meni pomažu :)

Thx, mislim da cu ih i ja probati.

kokoshka
30.12.2009., 08:30
Bok!

Ja ti pijem Forcapil već nekoliko mjeseci, i zadovoljna sam, ima dosta mlade kosice. znam da je sve individualno, ali meni pomažu :)

kolika im je cijena i koliko ih ima u pakiranju?

blue~angelina
03.01.2010., 16:19
pojačana dlakavost je posljedica visoke razine testosterona ;)

AcEo
07.01.2010., 22:24
Pozz cure, ja pijem merz več 2 mjeseca i
počeo sam ih piti isključivo jer mi kosa
bila nekak ko slama i čudna,
koža također, vjerojatno što jedem
sve i svašta, sad pazim na ishranu,
gutam te tablete...i stvar funkcionira

kosa zakon koža još bolja...

al mi neš nije jasno, na kutiji od tableta piše dnevna doza 1 do 2 tablete preporučeno, a na bočici piše 60 tableta za 30 dana...WTF? da pijem jednu ili dvije, mislio sam smanjiti na jednu dnevno jer je to puno vitamina za organizam, al hoće onda uopće djelovati?:ne zna:

bubbly
07.01.2010., 22:36
ne može ti nikako biti previše vitamina, to su premale doze da bi došlo do hipervitaminoze...
Pogledaj na kutijici (ako ju nisi bacio) šta piše, koliko jedna tableta ima preporučene dnevne doze pojedinih vitamina (RDA), ukoliko ima 100% onda je dovoljna jedna dnevno, ali ipak mislim da se merz pije dvije dnevno.

Amariliss
13.01.2010., 15:49
Bok ljudovi! meni je uopće neugodno reči što sam ja svojoj kosi radila...imala sam dugu, valovitu, prekrasnu...htjela sam svjetliju i oblajhala je. Kosa je izgubila formu pa ja htjela vratit kovrče s minivalom (da, znam, komentari nisu potrebni), kosa katastrofa - ošišala je do brade. otišla frizerki na farbanje nakon par mjeseci, ona me ofarba u crno umjesto smeđeg, a ja je opet posvijetlim i uništim. Ovo pišem zbog toga da znate što je moja jadna kosa sve prošla, znam, uči se na vlastitoj gluposti! u mom slučaju velikoj. Uglavnom, pijem merz 2 i pol mjeseca i to do neki dan po jednu tabletu dnevno. Već nakon prvih mjesec dana kosa je bila super, frizerka nije mogla doć k sebi. Sad je skoro prekrasna kao i prije i ima puno mlade kose! jedino što mi dosad nije pomoglo oko masnoće kose, ali možda pomogne sad kad pijem dvije na dan... Eto moje iskustvo.