View Full Version : Ljubavna magija
kad već nitko nije otvorio ovu temu
evo ja ću :)
pročitao sam jednu kniigu pod navedenim naslovom, pa me zanima, da li netko ima praktično iskustvo, tj. da li je moguće raznim obredima utjecati na neku osobu koja nas even. interesira? :D ;)
naročito je puno onih koji traže povratak partnera, i za to idu raznim šarlatanima koji ih opelješe :cool:
može li sve to biti opasno?
kaj mislite? :)
GothicA
08.06.2003., 16:28
Ljubavna magija je želja da onoga tko ti se sviđa natjeraš da ti uzvrati osjećaje. Ključna riječ je NATJERATI,PRIDOBITI, a u tome NEMA NIČEG DOBROG.
To ne samo da je zlo, nego je ulaz u sfere negativnosti što čovjeka kasnije može povući u gadne stvari.
To je crna magija. Jer ti nekoga želiš PRISILITI na nešto. I za to također vrijedi ono: kakvu energiju šalješ, 10 puta jača će ti se vratiti. Znači baviš li se tim crnim stvarima, još crnije će ti se kad-tad vratiti.
Takve magije su opasne, naravno.
Dragonfly
08.06.2003., 18:18
Ljubavna magija i ljubav..
Na prvi dio pitanja da li se može utjecati na neku osobu glede ljubavi i pridobivanja može.. Ali, da li je to onda ljubav?
Općenito kod rituala izbjegava se prvo zadovoljavati sebična potreba našeg ega, a zatim utjecanje na volju nekog bića.
Svi ljudi koji krenu zatražiti "vračare" da im vrate njihovu ljubav, čine to zbog povrijeđene taštine i ega. Ne iz ljubavi.
Dakle, ako radimo ljubavnu magiju, onda ćemo raditi općenite rituale sa naznakom da privučemo osobu koja nam trenutačno najviše treba i odgovara.
Ako već postoji netko tko nam je drag, a naslućujemo da bi to moglo biti obostrano, par nježnih riječi u pravo vrijeme, jedan dubok pogled i s ljubavlju spremljena večera za početak bit će sasvim dovoljni i učinkoviti..
;)
Baphomet
08.06.2003., 18:24
Imam i ja tu knjigu...očajna knjiga. Da bi stvar bila još gora imam i još nekoliko sličnih od istog izdavača ("Kako postati vještica","Magija prstenova","Gospodar svijeća"....itd., evo to je moj grijeh, ako ih ko hoće kupit' neka se javi).
Nekada sam i ja mislio da je to oblik crne magije, ali...moje mišljenje se dijelom promjenilo. Mislim da je licemjerno od ljudi da govore o nekakvom crnomagijaštvu a sami se šminkaju, lijepo oblače, friziraju, čak i čitaju...samo da bi dobili naklonost suprotnog spola. Zašto bi uporaba magije bila nešto drugačije?
Gothica....to da ce ti se to vratiti 10 puta (ili kao što "moderne" vještice vole reći tri puta, a ni sami nemaju pojma odakle im takva glupost) jednostavno ne može biti točno. To su stvari sa kojima se plaše mala dječica. Jer ako je magija stvar prirode onda bi tako što bilo totalno neprimjereno prirodnim zakonima o očuvanju energije. Eventualno, i to ako postoji karma, to ti se može jednom vratiti, jer izgleda da u prirodi vlada zakon ravnoteže i zakon o očuvanju energije.
I da, moguće je raznim obredima na neku osobu koja nas interesira, ali, ako kod te osobe nema niti najmanje zanimanja za vas onda je taj magijskih trud skoro pa uzaludan. Mislim da su efikasniji rituali kojima se oblikuje svoja osobnost (a time i privlačnost za suprotni spol) nego rituali kojima se pokušava mjenjati svoja okolina
Dragonfly
08.06.2003., 18:38
Veli Bafi
I da, moguće je raznim obredima na neku osobu koja nas interesira, ali, ako kod te osobe nema niti najmanje zanimanja za vas onda je taj magijskih trud skoro pa uzaludan.
E pa vidiš Bafi, ja bih ti tu proturječila. Jednostavno možeš utjecati na osobu koju nimalo ne privlačiš. Čak i kada ona ne pokazuje nikakav interes.
No, da li je to to onda? Hvataš plijen i na kraju ne znaš što ćeš s njim..ima li to ikakve veze s ljubavlju?
Naravno da možeš rabit magiju za one koji ti se sviđaju..pa svi to radimo kada smo zainteresirani za nekog upravo na način koji si opisao;
Mislim da je licemjerno od ljudi da govore o nekakvom crnomagijaštvu a sami se šminkaju, lijepo oblače, friziraju, čak i čitaju...samo da bi dobili naklonost suprotnog spola. Zašto bi uporaba magije bila nešto drugačije?
I to je ok. To nema apsolutno nikakve veze s crnom magijom! Postoji li uopće tako nešto? Ne. I mislim da smo to gradivo davno utvrdili. Postoje samo motivi koji se kriju iza upotrebe magije, a oni, ovisno o čovjeku, mogu biti "crni" ili "bijeli"(iako ovdje moram priznat da mrzim takvu podijelu).
I zato će svakom normalnom i iole samosvjesnom biću biti strano rabiti magijsku praksu i rituale da prizove nekog tko je odlučio otići ili pridobije nekog tko se uopće ne zanima za dotičnu osobu.
A onome koji je upoznao ljubav, to nikada na pamet neće pasti.
"Crnom" magijom se koriste ionako oni koji nemaju pojma što rade. I njima se vraća. A kako i na koji način ne da mi se sad ovdje objašnjavat. Da li trostruko, peterostruko ili deseterostruko nije bitno. Samo što uistinu mnogi ne razumiju to "vraćanje". Nije to tak jednostavno kak zvuči, ali je zato daleko strašnije u svojoj pravoj jednostavnosti.;)
Baphomet
08.06.2003., 18:50
Dragonfly kaže:
Veli Bafi
E pa vidiš Bafi, ja bih ti tu proturječila. Jednostavno možeš utjecati na osobu koju nimalo ne privlačiš. Čak i kada ona ne pokazuje nikakav interes.
Ne vjerujem. Osim ako ne mislimo o različitim stvarima. Ja sam mislio na slučaj da nemaš uopće kontakata sa tom osobom i da joj se izdaleka diviš. I u takvom slučaju da nešto probaš sa magijom.
Ali, čim je kontakt uspostavaljen onda su svakakva čuda moguća.
Dragonfly kaže:
No, da li je to to onda? Hvataš plijen i na kraju ne znaš što ćeš s njim..ima li to ikakve veze s ljubavlju?
Pojam "ljubavna magija" za mene znači ulovi komada, odvuci u krevet, napravi je svojom robinjom i sl.
Sam pojam "ljubavna magija" je, po meni, oksimoron. Ali, to je sigurno svima jasno.
Dragonfly kaže:
A kako i na koji način ne da mi se sad ovdje objašnjavat.
Objasni. Mene zanima. Možeš i na PM.
Kao što rekoh, ja mislim da se ne vraća, barem ne u ovom životu, jer to nije u skladu sa prirodnim zakonima iz kojih i sama magija proizlazi (kao i čitav svemir). Jedino što se može vratiti je posesivna osoba koja ti dosađuje a koju si omađijao kada si bio lud za njom.
Baphomet kaze:
"...a sami se šminkaju, lijepo oblače, friziraju, čak i čitaju...samo da bi dobili naklonost suprotnog spola. Zašto bi uporaba magije bila nešto drugačije?..."
Mozda iz razloga sto (siminkanje i sve ostalo sto si nabrojao) time
jos uvijek ostavljas osobi mogucnost izbora,dok magijskim ritualima
kojima se utjece na slobodnu volju druge osobe,nema mogucnosti izbora.
jimmy jazz
08.06.2003., 19:49
to funkcionira definitivno! primjenio sam neke metode iz tantre-yoge na svoju dragu i - eto! energetski smo povezani :)
Baphomet kaze:
Kao što rekoh, ja mislim da se ne vraća, barem ne u ovom životu, jer to nije u skladu sa prirodnim zakonima iz kojih i sama magija proizlazi (kao i čitav svemir). Jedino što se može vratiti je posesivna osoba koja ti dosađuje a koju si omađijao kada si bio lud za njom.
Vraca se kad-tad.
Vracanje je neproracunat faktor.
Slazem se s time da se ne mora vratiti u ovom zivotu.
Baphomet
08.06.2003., 20:03
Aenea kaže:
Mozda iz razloga sto (siminkanje i sve ostalo sto si nabrojao) time jos uvijek ostavljas osobi mogucnost izbora,dok magijskim ritualima kojima se utjece na slobodnu volju druge osobe,nema mogucnosti izbora.
Isto je...evo ti primjer...
Ako sam ja malo pripit, a večer je, subota i dođe komad u minici, našminkana sa lijepim očima i dugom kosom, ja sam gotov, ne mogu se odbraniti, nemam izbora.
Ali ako je sunčan dan, ja trijezan, a ona bez šminke....eeee...to je već druga priča.
Ali...mene i dalje zanima zašto bi se tako nešto moralo višestruko vratiti (i to loše, što je opet čudno da ti se nešto vrati u drugačijem obliku i još više puta) i odakle ljudima taj podatak?
"Ja malo pripit" i "ja trijezan" je tvoj izbor i stvar tvoje slobodne volje.
Baphomet kaže:
Isto je...evo ti primjer...
Ako sam ja malo pripit, a večer je, subota i dođe komad u minici, našminkana sa lijepim očima i dugom kosom, ja sam gotov, ne mogu se odbraniti, nemam izbora.
Pa nije te ona napila. Napio si se sam. I cisto sumljam da ce ona skocit na tebe. Pa i ako skoci opet se mozes izmaknuti. I ne stavlja ona paketice "Zainteresiranosti & Uzbuđenosti" u tebe nego ih ti sam to "proizvodis", pa onda imas izbor.
Ali...mene i dalje zanima zašto bi se tako nešto moralo višestruko vratiti (i to loše, što je opet čudno da ti se nešto vrati u drugačijem obliku i još više puta) i odakle ljudima taj podatak?
"Sve se vraca, sve se placa", akcija-reakcija, uzrok-posljedica itd. Ako nekoga krenes "lupati cekicem po glavi", prije ili kasnije ce ti vratiti.
U osnovi, stvar je u presedanima, kreiranjima "mogucnosti". Ako ti ili netko drugi radi "ljubavnu magiju" onda i stvara presedan, kreira mogucnost koju netko drugi opet moze iskoristiti tako da tebi napravi to isto.
Nadalje, ono sto radis nekom drugom to i privlacis sebi. Zato i imas izreke "dobro se dobrim vraca", " ne radi drugom ono sto nebi zelio da neko drugi radi tebi" itd.
Baphomet
08.06.2003., 21:06
Aenea kaže:
"Ja malo pripit" i "ja trijezan" je tvoj izbor i stvar tvoje slobodne volje.
I njena je slobodna volja da li će otići za nekog ili ne, jer rezultat "ljubavne" magije nije ljubav nego strast, kao što već prije napisah.
Baphomet
08.06.2003., 21:15
Glam kaže:
Pa nije te ona napila. Napio si se sam. I cisto sumljam da ce ona skocit na tebe. Pa i ako skoci opet se mozes izmaknuti. I ne stavlja ona paketice "Zainteresiranosti & Uzbuđenosti" u tebe nego ih ti sam to "proizvodis", pa onda imas izbor.
I za magijski utjecaj treba određena situacija, neće ti tek tako pasti u zagrljaj. Uostalom postoje lijekovi i za magijski utjecaj, tako da imaš izbora.
Glam kaže:
"Sve se vraca, sve se placa", akcija-reakcija, uzrok-posljedica itd. Ako nekoga krenes "lupati cekicem po glavi", prije ili kasnije ce ti vratiti.
:confused: Kako će ti se to vratiti? Ako ja nekog klepnem po glavi a on, niti itko drugi zna tko ga je udario, kako bi se to moglo meni vratiti?
Glam kaže:
Nadalje, ono sto radis nekom drugom to i privlacis sebi. Zato i imas izreke "dobro se dobrim vraca", " ne radi drugom ono sto nebi zelio da neko drugi radi tebi" itd.
Čini mi se da sam to već rekao, ne slažem sa sa time da ono što radiš drugima privlačiš i sebi. Zašto bi to bila istina?
To su za mene priče za strašenje male djece.
Baphomet kaze:
I njena je slobodna volja da li će otići za nekog ili ne, jer rezultat "ljubavne" magije nije ljubav nego strast, kao što već prije napisah.
Pod "njena" podrazumjevas osobu nad kojom je ucinjen neki magijski ritual
u stilu da bude s nekim i sl?
Osoba nad kojom je ucinjen takav ritual nema nikakve mogucnosti izbora
a jos manje slobodne volje.
Ta osoba nema tada ni blage veze da je nad njom nesto ucinjeno
a jos manje da je pod utjecajem nekakvog magijskog rituala.
Baphomet kaze:
"...Uostalom postoje lijekovi i za magijski utjecaj, tako da imaš izbora."
Ako pricas o "lijekovima",oni ipak sluze tek nakon sto je magijski utjecaj izvrsen.
Nakon sto se vec desilo da osoba nije imala izbora.
A to hoce li joj kasnije netko pomoci i moze li joj pomoci,to je druga prica.
Ukoliko pak pod lijekovima u stvari mislis to da se netko moze prethodno zastititi
od nekog magijskog napada,to je moguce.
Baphomet kaze:
I za magijski utjecaj treba određena situacija, neće ti tek tako pasti u zagrljaj.
:) Ma o cemu sad pricas?
Pa Glam ti je odgovorio na primjer koji si ti naveo a u kojem nema magijskog utjecaja!
To jest pricao si o situaciji kad se napijes i zato " nemas izbora"!
Baphomet
08.06.2003., 22:57
Aenea kaže:
Ta osoba nema tada ni blage veze da je nad njom nesto ucinjeno a jos manje da je pod utjecajem nekakvog magijskog rituala.
Pa tko joj je kriv što je neznalica.
Baphomet
08.06.2003., 22:59
Aenea kaže:
:) Ma o cemu sad pricas?
Pa Glam ti je odgovorio na primjer koji si ti naveo a u kojem nema magijskog utjecaja!
To jest pricao si o situaciji kad se napijes i zato " nemas izbora"!
Ja sam pricao o situaciji da i ako bacis kakvu mađiju da moraš dođi u situaciju da ta mađija djeluje. Pa neće ti ta osoba sama doći na kućna vrata.
Zelis reci da si stvorio novu situaciju od one od koje smo prethodno pricali...no dobro...
:) Vec sam pomislila da si trenutno u situaciji u kojoj "nemas" mogucnosti izbora...
Baphomet
08.06.2003., 23:39
Aenea kaže:
:) Vec sam pomislila da si trenutno u situaciji u kojoj "nemas" mogucnosti izbora...
Zavisi...gledajuci sa strane imam izbora...ali znajući sebe nemam izbora :D
bloody sailor moon
09.06.2003., 01:57
ja sam dosta knjiga o tome pročitaLa.... misLim, ima dosta kompLiciranih obreda (npr. sa spermom, jer je to najjače magijsko sredstvo) aL ima ih i onih bezveznih, koje čim vidiš znaš da nema šanse da "upaLe"....
ja sam jednom, pred dosta vremena se odLučiLa napraviti jedan "Love speLL", koji sam pročitaLa u knjizi haLLoween (ona crvena, i knjiga nije niš posebno).... e, sada daL je obred upaLio, neznam, jer sam za 2 dana povukLa sve.... nije mi se daLo zezat s tuđim osjećajima.... hehe.... :p
Baphomet
09.06.2003., 08:02
bloody sailor moon kaže:
ja sam dosta knjiga o tome pročitaLa.... misLim, ima dosta kompLiciranih obreda (npr. sa spermom, jer je to najjače magijsko sredstvo)....
ja sam jednom, pred dosta vremena se odLučiLa napraviti jedan "Love speLL", koji sam pročitaLa u knjizi haLLoween (ona crvena, i knjiga nije niš posebno).... e, sada daL je obred upaLio, neznam, jer sam za 2 dana povukLa sve.... nije mi se daLo zezat s tuđim osjećajima.... hehe.... :p
Mislim daje ipak jača krv ali non fa bitno. Koja je to knjiga Halloween? Samo mi nemoj reć' da je to od vještice Vesne.
I kako si to povukla?
GothicA kaže:
Ljubavna magija je želja da onoga tko ti se sviđa natjeraš da ti uzvrati osjećaje. Ključna riječ je NATJERATI,PRIDOBITI, a u tome NEMA NIČEG DOBROG.
To ne samo da je zlo, nego je ulaz u sfere negativnosti što čovjeka kasnije može povući u gadne stvari.
To je crna magija. Jer ti nekoga želiš PRISILITI na nešto. I za to također vrijedi ono: kakvu energiju šalješ, 10 puta jača će ti se vratiti. Znači baviš li se tim crnim stvarima, još crnije će ti se kad-tad vratiti.
Takve magije su opasne, naravno.
sigruno da nema ništa dobrog ako se nekog želi natjerati, to je onda prisila i crna magija i to je svakako opasno, ali ovdje se radi koliko sam ja shvatio o nekim obredima kojim se želi pojačati i djelovati na nekog bez želje da to proizvede negativna učinak i da se bilo kojoj strani nanese zlo.
nisam nikad to prakticirao, po meni i molitva može biti način da se takvo nešto ostvari, i ne vidim tu ništa loše ako je bezopsano.
[QUOTE]Dragonfly kaže:
[B]Ljubavna magija i ljubav..
Na prvi dio pitanja da li se može utjecati na neku osobu glede ljubavi i pridobivanja može.. Ali, da li je to onda ljubav?
---ljubav je ako se ne djeluje protivno tuđoj volji, ako se djeluje pozitivnim sredstvima, po meni to mogu biti molitve.
-------------------------------------------------------------------------
Općenito kod rituala izbjegava se prvo zadovoljavati sebična potreba našeg ega, a zatim utjecanje na volju nekog bića.
Svi ljudi koji krenu zatražiti "vračare" da im vrate njihovu ljubav, čine to zbog povrijeđene taštine i ega. Ne iz ljubavi.
---slažem se
--------------------------------------------------------------------------
Dakle, ako radimo ljubavnu magiju, onda ćemo raditi općenite rituale sa naznakom da privučemo osobu koja nam trenutačno najviše treba i odgovara.
---nisam nikad probao, ali tko zna ...
--------------------------------------------------------------------------
Ako već postoji netko tko nam je drag, a naslućujemo da bi to moglo biti obostrano, par nježnih riječi u pravo vrijeme, jedan dubok pogled i s ljubavlju spremljena večera za početak bit će sasvim dovoljni i učinkoviti..
---to ti iz iskusta :)
Baphomet
09.06.2003., 13:28
mystic kaže:
sigruno da nema ništa dobrog ako se nekog želi natjerati, to je onda prisila i crna magija i to je svakako opasno
Opet ja ;)
Za mene je natjeravanje kada se netko našminka i izazovno obuče.
I nemojte opet sa onim da onda imaš izbora a da kod magije nema izbora. Imaš izbora kod oba slučaja ako znaš vladati samim sobom.
mystic kaže:
nisam nikad to prakticirao, po meni i molitva može biti način da se takvo nešto ostvari, i ne vidim tu ništa loše ako je bezopsano.
Hm, a jel' ti to izigravaš Boga pa odlučuješ šta je dobro a šta nije?
Bolje se moli za sebe nego za druge.
bloody sailor moon
10.06.2003., 11:31
Baphomet kaže:
Mislim daje ipak jača krv ali non fa bitno. Koja je to knjiga Halloween? Samo mi nemoj reć' da je to od vještice Vesne.
pa je... zato sam i rekLa da je gLupa knjiga... pa ima neki obred povLačenja... ma neznam... ja se na takve stvarni ni ne trudim.. samo za one "ozbiLjnije"...
genNorec
10.06.2003., 13:30
Aenea kaže:
Pod "njena" podrazumjevas osobu nad kojom je ucinjen neki magijski ritual
u stilu da bude s nekim i sl?
Osoba nad kojom je ucinjen takav ritual nema nikakve mogucnosti izbora
a jos manje slobodne volje.
Ta osoba nema tada ni blage veze da je nad njom nesto ucinjeno
a jos manje da je pod utjecajem nekakvog magijskog rituala.
Sklon sam složiti se s mišljenjem da onaj koji čarobira ne bi li probudio osjećaje neke određene osobe dolazi u opasnost da zamađija samoga sebe, da probudi neutaživu strast prije svega u sebi....
Ta strast ne mora uvijek "ljubavnom magijom" (čitaj: emocionalno i afektivno vrlo nabijenom aktivnošću ) biti utažena, naprotiv može se dogoditi samo da frustracija zbog "neposjedovanja" ciljane osobe bude mnogo jača i veća.
Druga je stvar raditi na sebi u smjeru kako bismo bili otvoreniji u primanju adekvatne i kompatibilne osobe u svoj zagrljaj....ali ne mora značiti da unaprijed stvarno znamo koja i kakva je ta osoba....i kakvu vrstu veze uopće želimo.
Što ako o vama intenzivno razmišlja osoba koja bi htjela biti s vama, ljubavno ili za jednu noć? Ako je ta osoba tzv. laik, a vi ste tzv. veliki mistik, vi ćete možda osjetiti energetsku navalu, a ta osoba na vama ne vrši ljubavnu magiju. Ako uzimamo striktne kriterije, toj osobi bi se to moglo/trebalo negativno vratiti jer ona nehotice vrši utjecaj ili u najmanju ruku pritisak na moju slobodnu volju. Ali, zbog nekog razloga mi nešto nedostaje u toj logici... :confused:
genNorec kaze:
Sklon sam složiti se s mišljenjem da onaj koji čarobira ne bi li probudio osjećaje neke određene osobe dolazi u opasnost da zamađija samoga sebe, da probudi neutaživu strast prije svega u sebi....
Potpuno si u pravu.
Nadopunila bi samo,da,onaj tko to radi,je neutazivu stras ili opsjednutost,
imao vec prije tog cina a koju nije mogao ili znao zadovoljiti na "normalan" nacin,
te je isao "laksim" ili kretenskim sistemom tj. primjenom crne magije.
genNorec kaze:
Ta strast ne mora uvijek "ljubavnom magijom" (čitaj: emocionalno i afektivno vrlo nabijenom aktivnošću ) biti utažena, naprotiv može se dogoditi samo da frustracija zbog "neposjedovanja" ciljane osobe bude mnogo jača i veća.
Da.Ako se nekome posalje nesto-neku energiju i to nesto se ne zakaci
za osobu kojoj je poslano,vraca se natrag osobi koja je poslala.
genNorec kaze:
Druga je stvar raditi na sebi u smjeru kako bismo bili otvoreniji u primanju adekvatne i kompatibilne osobe u svoj zagrljaj....ali ne mora značiti da unaprijed stvarno znamo koja i kakva je ta osoba....i kakvu vrstu veze uopće želimo.
Rad na sebi,uzdizanje svoje svijesti.
Znaci nema slamanja tuđe volje,zamisljanja tocno određene osobe i sl.
Ili takozvana "bijela magija".
Sly kaze:
Što ako o vama intenzivno razmišlja osoba koja bi htjela biti s vama, ljubavno ili za jednu noć? Ako je ta osoba tzv. laik, a vi ste tzv. veliki mistik, vi ćete možda osjetiti energetsku navalu, a ta osoba na vama ne vrši ljubavnu magiju. Ako uzimamo striktne kriterije, toj osobi bi se to moglo/trebalo negativno vratiti jer ona nehotice vrši utjecaj ili u najmanju ruku pritisak na moju slobodnu volju. Ali, zbog nekog razloga mi nešto nedostaje u toj logici...
Taj mistik nece ni primjetiti da netko drugi masta o njemu a niti ce osjetiti
nekakvu energetsku navalu.
Nesvjesno djelovanje ni u kojem slucaju ne moze biti tako jako da dođe do njega.
U stvari to su fantazijske slike koje nemaju dovoljno velikog energetskog naboja
i samim time brzo se izgube.
Ne mogu se u potpunosti sloziti. Ako su obje osobe extrasenzitivne, moguce je da osjete razmisljanja i fantazije one druge, ali samo to ;)
Solaris
12.06.2003., 12:26
mystic kaže:
kad već nitko nije otvorio ovu temu
evo ja ću :)
pročitao sam jednu kniigu pod navedenim naslovom, pa me zanima, da li netko ima praktično iskustvo, tj. da li je moguće raznim obredima utjecati na neku osobu koja nas even. interesira? :D ;)
Ljubav se magijom ne može nikako dobiti, magijom se može samo emocionalno manipulirati.
NIJE TO TO!
LJUBAV SE NE PRODAJE I NE KUPUJE! ;)
ONA SE POKLANJA :)
Gospon Pes
12.06.2003., 12:28
Posudjuje. :)
Solaris
12.06.2003., 12:48
Baphomet kaže:
Mislim daje ipak jača krv ali non fa bitno.
krv je najjača, ali ovisi i o trenutnom stanju organizma.
Savjet; ako ćete koristiti vlastitu krv, budite sigurni da su vam igle, žileti, noževi, whatever, čisti i oštri. ;) Da sve prođe s manje komplikacija. :D
Dragonfly
12.06.2003., 13:10
A moment of happiness,
you and I sitting on the verandah,
apparently two, but one in soul, you and I.
We feel the flowing water of life here,
you and I, with the garden's beauty
and the birds singing.
The stars will be watching us,
and we will show them
what it is to be a thin crescent moon.
You and I unselfed, will be together,
indifferent to idle speculation, you and I.
The parrots of heaven will be cracking sugar
as we laugh together, you and I.
In one form upon this earth,
and in another form in a timeless sweet land.
Kulliyat-e Shams, 2114
Ak treba prevest, bum..
by Nori đenerale:
Ljudi, čitajte ovo dok vam ne bu sasvim jasno; ak treba i 500X na dan!:s :s
Dragonfly:
mystic će na to:
To ti iz iskustva...;)
Naravno, tako je mene najlakše zmađijat; padam k'o jelen na cesti..:D ;)
Solaris kaže:
Ljubav se magijom ne može nikako dobiti, magijom se može samo emocionalno manipulirati.
NIJE TO TO!
LJUBAV SE NE PRODAJE I NE KUPUJE! ;)
ONA SE POKLANJA :)
naravno :)
Solaris
12.06.2003., 18:46
Već sam bila napisala kako ljubav ne možeš ni kupiti, ni prodati, ni ukrasti. Možeš je samo dati, i dobiti.
Ali...pada mi na pamet, što je s onim ljudima koji ne dobivaju ljubav? Koji je traže, ali ne znaju kako, ni gdje?
Zašto je ne dobivaju?
možda zato što je ne znaju dati? A, onda zašto je ne znaju dati?
jer je nikada nisu primili u čistoj supstanci?
I što je sa onima koji vjeruju da nitko njima neće/ ne može dati ljubav?
Uh, pratvaram se u illegalea :D , ali nadam se da će netko uhvatiti bar neki trag onoga što sam htjela reći
Gospon Pes
12.06.2003., 18:52
Solaris kaže:
Ali...pada mi na pamet, što je s onim ljudima koji ne dobivaju ljubav? Koji je traže, ali ne znaju kako, ni gdje?
Zašto je ne dobivaju?
možda zato što je ne znaju dati? A, onda zašto je ne znaju dati?
I što je sa onima koji vjeruju da nitko njima neće/ ne može dati ljubav?
Takvi ljudi rade dvije greske:
1. Ocekuju da ih drugi vole, a ni sami sebe ne vole.
2. Ocekuju da ih drugi vole. :D
Solaris
12.06.2003., 19:12
Gospon Pes kaže:
Takvi ljudi rade dvije greske:
1. Ocekuju da ih drugi vole, a ni sami sebe ne vole.
2. Ocekuju da ih drugi vole. :D
A kako možeš voljeti sam sebe, ako te nitko drugi ne voli, tj. ako dobivaš poruku od svijeta da nisi vrijedan ljubavi? :confused:
Gospon Pes
12.06.2003., 19:23
Solaris kaže:
A kako možeš voljeti sam sebe, ako te nitko drugi ne voli, tj. ako dobivaš poruku od svijeta da nisi vrijedan ljubavi? :confused:
Eh, ako ces slusati druge, ode ti kvragu tako i tako. :D
Ostatak posta sam upravo obrisala. Upalo mi je u oci da sam ozbiljno napisala sto mislim... :D
Sly kaze:
Što ako o vama intenzivno razmišlja osoba koja bi htjela biti s vama, ljubavno ili za jednu noć? Ako je ta osoba tzv. laik, a vi ste tzv. veliki mistik, vi ćete možda osjetiti energetsku navalu, a ta osoba na vama ne vrši ljubavnu magiju. Ako uzimamo striktne kriterije, toj osobi bi se to moglo/trebalo negativno vratiti jer ona nehotice vrši utjecaj ili u najmanju ruku pritisak na moju slobodnu volju. Ali, zbog nekog razloga mi nešto nedostaje u toj logici...
Aenea kaze:
Taj mistik nece ni primjetiti da netko drugi masta o njemu a niti ce osjetiti
nekakvu energetsku navalu.
Nesvjesno djelovanje ni u kojem slucaju ne moze biti tako jako da dođe do njega.
U stvari to su fantazijske slike koje nemaju dovoljno velikog energetskog naboja
i samim time brzo se izgube.
xxx kaže:
Ne mogu se u potpunosti sloziti. Ako su obje osobe extrasenzitivne, moguce je da osjete razmisljanja i fantazije one druge, ali samo to ;)
xxx,
Ali tema nisu bile ekstrasenzitivne osobe.
Osoba koja se bavi magijom,mistik ili..svejedno kako ga nazvali,
ne mora ujedno biti i ekstrasenzitivna osoba.
Ekstrasenzitivna osoba ce najcese osjetiti negativno razmisljanje o njoj.
Da bi netko "procitao" razmislanje druge osobe,on se prethodno mora
isto tako usredotociti,misliti na nju,znati kako procitati misli
ili biti prirodno nadaren za to.
Nece sigurno procitati misli nepoznate osobe na koju ni ne misli
i za koji ni ne zna da postoji.
Essenca
14.06.2003., 22:36
Norec reče:
..jer ljubav je miris duše. i cvijet miriše u samoći baš kao i kraj tebe, u tvojem dahu.
to je zauvijek.
i nađi jedan problem, jedan razlog zašto je to teško. ali u sebi. ne izvan sebe. u sebi-sebi.
ne u pravilima, kriterijima, zakonima. u sebi. makar to zvala i "rad na sebi". i odustani jednom. onak, za-uvijek, za sve, za cijeli svijet.
_______________________________________________;)
.........
Tko traži, uvijek nešto nađe
Tko odustane, nađe i odustajanje
a u odustajanju, samo je stajanje
do slijedeće prilike
jer kad staneš, najbolje vidiš
I zbog čega nemamo ono za čim ištemo, ako ištemo?
I možda je u strahu od vatre, ključ
, a možda u nevjerici, nedostatku povjerenja
u sebe..
A možda je i loša sreća(ali što je sreća?)
, možda je i do loše skuhanog jaja;)
ali..
ali..
Složit ćeš se,
da onaj koji ne uđe "u"
, uvijek ostaje
izvan
Solaris kaže:
Već sam bila napisala kako ljubav ne možeš ni kupiti, ni prodati, ni ukrasti. Možeš je samo dati, i dobiti.
A kako ju ti to dajes? Pakiras ju u paketice od 25 g pa ju dajes nekome? I onaj drugi ju pakira pa ju daje tebi?
Solaris kaže:
Zašto je ne dobivaju?
Zato sto ju traze.
Solaris kaže:
Jel ti to ozbiljno pitas ili se salis?
Solaris
15.06.2003., 21:55
Glam kaže:
A kako ju ti to dajes? Pakiras ju u paketice od 25 g pa ju dajes nekome? I onaj drugi ju pakira pa ju daje tebi?
Zato sto ju traze.
Jel ti to ozbiljno pitas ili se salis?
:eek: :eek: :D :rolleyes:
Netko se naljutio.......da mi je znati zašto :confused:
Solaris kaže:
:eek: :eek: :D :rolleyes:
Netko se naljutio.......da mi je znati zašto :confused:
Ko se naljutio? Pokazi ga prstom!:D ;)
Dragonfly
17.06.2003., 16:55
Mir tamo u učionici!:D ;)
Essenca
17.06.2003., 22:59
:D :D :D
Sta se ti cerekas? Tuzit cu te profesor'ci!:D ;)
Essenca
19.06.2003., 17:48
:B ma evo da nećeš!
dat ću ti da prepišeš domaći iz....osnova vještičarstva
Solaris kaže:
pa svi ljudi dobivaju ljubavi od našeg Stvoriteljam, samo je pitanje tko to prepoznaje a tko ne.
Solaris kaže:
Kulturni mit "ljubav je davanje i primanje" stvara ljudima puno vise problema nego koristi. A i ljubav ne mozes dati, mozes je samo pokazati, iskazati, biti "ljubazan."
Solaris kaže:
Zašto je ne dobivaju?
Kada neko trazi ljubav, on/ona u isto vrijeme izjavljuje da nema to sto trazi. Jer da imaju ne bi ni trazili. Pa tako sto neko vise, jace trazi to i vise, jace izjavljuje da to i nema.
Drugo, vecina ljudi i ne trazi bas ljubav nego s obzirom da su nauceni da je ljubav davanje, oni traze nekoga određenog u koga ce se zaljubiti, kome ce "dati" ljubav. I naravno, nekoga tko ce dati njima. To "trazenje nekog određenog" je uvijet koji postavljaju na ljubav. Time uvjetuju ljubav.
Daklem izjavljuju da je nemaju + jos je dodatno uvjetuju i onda su tuzni zato jer je ne nalaze, ne "dobivaju".
Sve dok ne prestanu traziti. Kada prestanu traziti onda prestanu izjavljivati da je nemaju i prestanu uvjetovati ljubav i onda ih "pukne" ko grom iz vedra neba.
Solaris kaže:
Koliko vrijedi ljubav? Koliko vrijedi 5 kilski paket?:D ;)
Ja kazem da je neprocjenjiva, odnosno da nema vrijednost. Pa posto nema vrijednost kako ce neko odrediti jeli on vrijedan ljubavi? Kako ce odrediti jeli neko drugi vrijedan njegove ljubavi?
Ljubav prema sebi po defaultu nije u nikakvom odnosu sa nekim drugim. Ljubav prema sebi je ljubav mene prema meni, tebe prema tebi itd. Cim nekoga drugoga ukljucis u to, to vise nije ljubav prema sebi. Ali to isto tako nije ljubav prema drugome. To je ljubav prema sebi kroz nekog drugog. Zbog nedostatka ljubavi prema sebi mnogo ljudi naprosto koristi onog drugog da bi voljeli sebe.
Zato i je receno "da bi istinski volio nekog drugog, moras prvo voljeti sebe".
A to ti je posljedica onog "ljubav je davanje". Pa posto vecina ljudi misle da daju ljubav traze nekog određenog kome ce dati ljubav. Mislim, taman posla da daju ljubav svakome. I kazu da je taj neko određeni "vrijedan" njihove ljubavi. Ali naravno i vecina drugih radi to isto. Pa onda ako netko ne dobiva neciju ljubav zakljucuje da je to zato sto on/ona nije "vrijedan" ljubavi. I onda, kako ce voljeti sebe kada nije dovoljno vrijedan.
I krug je zatvoren. "Vrzino kolo"
I tako se ljubav pretvara u trgovinu. Mislim, "ljubav je davanje i primanje" jako ljepo i romanticno zvuci, ali taj odnos davanje-primanje, ja tebi - ti meni je trgovacki odnos.
A ljubav, sloziti cemo se, nije trgovina. :) ;)
Gospon Pes
25.06.2003., 10:07
Glam kaže:
Ali je trampa. :D Ja tebi, ti meni...
Cak i ako netko voli bez ocekivanja da ce mu biti uzvraceno, on ipak voli osobu koja, kad bi uzvratila, ima za dati tocno ono sto tom nekom treba.
A tocno ono sto tom nekom treba je sta? Ljubaf?
Gospon Pes
27.06.2003., 09:36
Opcenito receno bi se to moglo tako nazvati, ali detalji ovise o osobi. Ljubaf, ali ona specijalna, tocno tebi po mjeri. :D
Kada ja, ti, mi, vi, oni volimo nekoga, nasa ljubav je kod nas ili u nama. Kada ja volim nekoga moja ljubav prema nekome je kod mene. Ja ju imam.
Za to je recimo koristan mit "ljubav je davanje". Jer ne mozes dati nesto sto nemas. Da bi neko nekome "dao" ljubav prvo ju moras imati. Tako da vec samim voljenjem nekoga, onaj koji voli je i onaj koji ljubav ima.
Pa ako cemo o ljubavi u stilu "ko tu kome sta" ljubav nije ni davanje ni primanje nego je vracanje. Voljenjem nekoga ljubav se vraca onome koji voli. Pa tako, voljenjem ljubav ne mozes izgubiti. Mozes ju samo imati.
Tako da u stvari nema neuzvracenih ljubavi. Pa stoga meni nema smisla ocekivati ili cak zahtjevati da mi neko koga ja volim uzvrati ili "da" ono sto mi "treba" kada vec samim voljenjem "dobivam", imam ono sto mi "treba".
Gospon Pes
27.06.2003., 11:02
Hehe, mislis?
Kad bi to tako bilo, onda bi covjek nekoga volio i uzivao u tome, zadrzao za sebe i bio sretan. :D
Ali znamo da nije tako. Ocekivao ti ili ne da te voli koga volis ti, prisutna je zelja da ti ipak bude uzvraceno iako to nije bio uvjet tvojoj ljubavi. Jednostavno radi ravnoteze. :D
Slazem se da da bi nekome dao ljubav, prvo je moras imati u sebi, ali odakle ti? Nije li njen nastanak uvjetovan onim koga volis? Ipak je ti nemas, nego si je na neki nacin od njega dobio, mislis da je dajes, a zapravo je vracas izvoru... :D
I volio bi i sam biti izvor. :)
Essenca
27.06.2003., 11:15
Glam kaže:
Kulturni mit "ljubav je davanje i primanje" stvara ljudima puno vise problema nego koristi. A i ljubav ne mozes dati, mozes je samo pokazati, iskazati, biti "ljubazan."
Kada neko trazi ljubav, on/ona u isto vrijeme izjavljuje da nema to sto trazi. Jer da imaju ne bi ni trazili. Pa tako sto neko vise, jace trazi to i vise, jace izjavljuje da to i nema.
Drugo, vecina ljudi i ne trazi bas ljubav nego s obzirom da su nauceni da je ljubav davanje, oni traze nekoga određenog u koga ce se zaljubiti, kome ce "dati" ljubav. I naravno, nekoga tko ce dati njima. To "trazenje nekog određenog" je uvijet koji postavljaju na ljubav. Time uvjetuju ljubav.
Daklem izjavljuju da je nemaju + jos je dodatno uvjetuju i onda su tuzni zato jer je ne nalaze, ne "dobivaju".
Sve dok ne prestanu traziti. Kada prestanu traziti onda prestanu izjavljivati da je nemaju i prestanu uvjetovati ljubav i onda ih "pukne" ko grom iz vedra neba.
Koliko vrijedi ljubav? Koliko vrijedi 5 kilski paket?:D ;)
Ja kazem da je neprocjenjiva, odnosno da nema vrijednost. Pa posto nema vrijednost kako ce neko odrediti jeli on vrijedan ljubavi? Kako ce odrediti jeli neko drugi vrijedan njegove ljubavi?
Ljubav prema sebi po defaultu nije u nikakvom odnosu sa nekim drugim. Ljubav prema sebi je ljubav mene prema meni, tebe prema tebi itd. Cim nekoga drugoga ukljucis u to, to vise nije ljubav prema sebi. Ali to isto tako nije ljubav prema drugome. To je ljubav prema sebi kroz nekog drugog. Zbog nedostatka ljubavi prema sebi mnogo ljudi naprosto koristi onog drugog da bi voljeli sebe.
Zato i je receno "da bi istinski volio nekog drugog, moras prvo voljeti sebe".
A to ti je posljedica onog "ljubav je davanje". Pa posto vecina ljudi misle da daju ljubav traze nekog određenog kome ce dati ljubav. Mislim, taman posla da daju ljubav svakome. I kazu da je taj neko određeni "vrijedan" njihove ljubavi. Ali naravno i vecina drugih radi to isto. Pa onda ako netko ne dobiva neciju ljubav zakljucuje da je to zato sto on/ona nije "vrijedan" ljubavi. I onda, kako ce voljeti sebe kada nije dovoljno vrijedan.
I krug je zatvoren. "Vrzino kolo"
I tako se ljubav pretvara u trgovinu. Mislim, "ljubav je davanje i primanje" jako ljepo i romanticno zvuci, ali taj odnos davanje-primanje, ja tebi - ti meni je trgovacki odnos.
:top:
Glam kaže:
Kada ja, ti, mi, vi, oni volimo nekoga, nasa ljubav je kod nas ili u nama. Kada ja volim nekoga moja ljubav prema nekome je kod mene. Ja ju imam.
Za to je recimo koristan mit "ljubav je davanje". Jer ne mozes dati nesto sto nemas. Da bi neko nekome "dao" ljubav prvo ju moras imati. Tako da vec samim voljenjem nekoga, onaj koji voli je i onaj koji ljubav ima.
Pa ako cemo o ljubavi u stilu "ko tu kome sta" ljubav nije ni davanje ni primanje nego je vracanje. Voljenjem nekoga ljubav se vraca onome koji voli. Pa tako, voljenjem ljubav ne mozes izgubiti. Mozes ju samo imati.
Tako da u stvari nema neuzvracenih ljubavi. Pa stoga meni nema smisla ocekivati ili cak zahtjevati da mi neko koga ja volim uzvrati ili "da" ono sto mi "treba" kada vec samim voljenjem "dobivam", imam ono sto mi "treba".
:top:
Solaris
27.06.2003., 12:09
Glam :s :s :s :top: da ponovo ne citiram sve......iako bi trebalo :)
Da se malo osvrnemo na vrijednost ljubavi, tj. pitanje, sumnju, jesam li "ja" vrijedan ljubavi.....
Kako ljubav može shvatiti onaj kojemu se ona ne pokazuje još od početka života? napušteno dijete, prema kojemu su svi daleki i hladni? kako može shvatiti i imati nešto što nikad nije vidio i osjetio?
Znanstveno je dokazano da mladunčad životinja (a naravno i homo sapiens djeca), umiru još u ranim danima ako im nedostaje ljubavi, brige i pažnje, čak i ako imaju sve ostale uvjete zadovoljene....
Srećom, rijetki su takvi slučajevi, ali.....
čovjek uči, i onda to integrira u svoju ličnost i život, i primjenjuje u životu.
Npr. jezik, dijete mora slušati jezik, mora ga netko naučiti, potaknuti da nauči. Ako ga nitko ne nauči, NEĆE ZNATI GOVORITI.
Ako nema poticaja iz okoline, nema ni reakcije.
I kako onda ljubav može dobro razumjeti netko kojemu ona nije pokazana?
kako vlastitu vrijednost može prihvatiti netko kome je ona konstantno negirana?
Kada ti svi stalno govore npr. ruskim, naučiš ruski, i kako bez učenja možeš odjednom progovoriti francuski?
kako shvatiti ljubav ako ti je prvo netko ne pokaže? Ako prvo netko ne potakne impuls ljubavi u tebi?
Ili.....su sve ove usporedbe neprimjerne. jer ljubav je esenca života, neuvjetovana bilo čim. svi je imamo, jer ona je veza sa božanskim koje se očituje bezuvjetno......
ovo je moj najzbrkaniji post ever, svaka čast onome tko će razumjeti :D
Gospon Pes
27.06.2003., 12:14
Solaris kaže:
kako vlastitu vrijednost može prihvatiti netko kome je ona konstantno negirana?
Spoznajom sebe.
kako shvatiti ljubav ako ti je prvo netko ne pokaže? Ako prvo netko ne potakne impuls ljubavi u tebi?
Ovime priznajes da taj "impuls" postoji u svima nama, a to se slaze i s mojim misljenjem. To je nesto sto nam je standardna oprema kad dodjemo na svijet. :D
Dijete ne uci ljubav osjetiti, uci je pokazati. Ako je roditelji/okolina ne pokazuju njemu ili je pokazuju na krivi nacin (npr. "pojedi rucak, pa ce te mama voljeti") i ono ce je pokazivati na isti nacin (ili nikako).
bas kao sto Glam pise, ta ljubav,
ja tebi ti meni,
je cista razmjena energije...
i to one koju smo svrstali u ladicu na kojoj pise "ljubav"
no ta i takva ljubav nije niti neosobna niti bezuvjetna.
to nije ona ljubav o kojoj se govori u vec od citiranja izlizanoj Pavlovoj poslanici Korincanima.
ona je sasvim unutar okvira ostalih energija u transferu koji podljeze zakonima ovog svijeta.
a u ovom svijetu nista nije besplatno.
ta i takva ljubav je cista "ljubavna magija" o kojoj je rijec na ovim prostorima.
takva ljubav je vezujuca i uvjetna.
mi tom "ljubavlju" vezemo za sebe svoju djecu i svoje bliznje i za uzvrat dobivamo njihove energijice... da bi i dalje mogli upravljati, vladati i kontrolirati.
sjecate li se vlastitih ili tudjih reakcija kada izostane reakcija sa druge strane? kada izostane transfer?
tada je takvo djete "sebicno", "zlocesto" i "neposlusno", a kada je u pitanju partner, kada izostane dnevna doza na koju smo naucili, javlja se uvijek konflikt ili frustracija, a i jedno i drugo samo mehanizam na koji cemo parteru dati do znanja ili nekako isprovocirati taj ocekivani i neophodni transfer. kod izostanka takvog transfera obicno nastaju novokomponirane uspjesnice...
kao kompenzacija.
sve se svadja na kompenzaciju necega cega nismo u stanju sami pronaci Izvor. Onaj nepresusni.
A taj je kako u nama tako i oko nas.
Samo sto ga mi nismo niti svjesni.
Taj potencijal prvobitnog covjeka, da nesebicno daje i vrsi transfer na cijelu Kreaciju, da bude transformator visih oblika energija, odavno je izgubljen i bio je jednim od uzroka covjecjeg pada, jer je covjek, umjesto da ne sebicnog davanja, koristio tu energiju za proces vlastite spoznaje, za kultivaciju vlastitog JA.
Djelovao je prema unutra, egocentralno i poremetio neke od osnovnih kozmickih zakona, sadrzanih u hermetickom aksiomu:
Sve primiti, sve dati i time sve obnoviti.
Nas Univerzum je jedno zivo tijelo, jedan zivi organizam koji je u stalnom procesu evolucije Zivota i u njemu ipak vlada nekakav red, sa strogo ustrojenim hijerarhijama zivotnih valova.
I sada smo zbog tog naseg sebicnog marifetluka osudjeni na vjecno traganje za onim sto nam nedostaje, a to je Ljubav!
Ono sto vjecito nastojimo kompenzirati na ovaj na onaj nacin u ovom svijetu u kojem vlada entropija iliti "pomanjkanje Ljubavi"
Mozemo je i tako definirati osim onog termodinamickog termina.
Tko je od nas u stanju NESEBICNO davati i preljevati oko sebe na svoje bliznje?
Nitko.
Onaj tko jest, taj ne nalazi izvore ljubavi niti predmete transfera u svojoj okolini. On djeluje NEOSOBNO. I spontano. Njemu Ljubav nije napor, jer se sve odvija iovako i onako mimo njegova ega.
Cim pomislimo da nekom "trebamo, moramo" dati ljubav, tu pocinje trznica. Samo sto je nasa zivotinjica vjest trgovac i zamaskirat ce svoje motive u stotine sarenih i srcedrapateljskih celofancica.
Ljubav je sasvim nesto drugo i ona jednostavno nije predmet ovog topica.
Solaris
27.06.2003., 12:38
Gospon Pes kaže:
Spoznajom sebe.
:top: :s
Ovime priznajes da taj "impuls" postoji u svima nama, a to se slaze i s mojim misljenjem. To je nesto sto nam je standardna oprema kad dodjemo na svijet. :D
Dijete ne uci ljubav osjetiti, uci je pokazati. Ako je roditelji/okolina ne pokazuju njemu ili je pokazuju na krivi nacin (npr. "pojedi rucak, pa ce te mama voljeti") i ono ce je pokazivati na isti nacin (ili nikako). .
Da, znači trebamo naučiti koristiti opremu koju imao po defaultu. I to "pravilno".
A kako?
Spoznajim sebe?
:) ;)
A kako spoznati sebe po ljubavi........ :love:
kako prihvatiti sebe kao one vrijedne ljubavi?
Spoznajom sebe...
...moze se okriti jedino izostanak nase mogucnosti za istinsku ljubav. a to nas moze ponukati da se okrenemo njezinom pravom izvoru. ili se mozemo i dalje samozavaravati da volimo.
a volimo jedino sebe.
Gospon Pes
27.06.2003., 12:58
Solaris kaže:
Da, znači trebamo naučiti koristiti opremu koju imao po defaultu. I to "pravilno".
Upravo to, a okolina je ta koja nacin koristenja moze iskriviti (i cesto i ucini).
Ispraviti krive Drine je ipak moguce.
A kako?
Spoznajim sebe?
:) ;)
Cime drugim? Ti si ono sto jesi, ne ono sto ti drugi kazu da jesi. :)
Ne valja sebe gledati tudjim ocima, ali tudje oci mogu pomoci da se covjek bolje i potpunije vidi. :D
A kako spoznati sebe po ljubavi........ :love:
Pobijediti strah. :D :love:
Gospon Pes
27.06.2003., 13:02
Porto kaže:
Spoznajom sebe...
...moze se okriti jedino izostanak nase mogucnosti za istinsku ljubav. a to nas moze ponukati da se okrenemo njezinom pravom izvoru. ili se mozemo i dalje samozavaravati da volimo.
a volimo jedino sebe.
Zalosna Sovo.
OK, ako ja volim sebe, a mislim da volim drugog i taj drugi isto voli sebe, a misli da voli mene, u cemu je problem? Oboje sretni i zadovoljni. :D:B
Nego, ti si vec nekoliko puta spomenuo svoju zenu i meni si ostavio dojam da si lud za njom. Hajde, objasni malo u cemu je fora? Volis sebe, a ne nju ili nju kroz sebe ili sebe kroz nju? Ili? :D
Solaris
27.06.2003., 13:06
Porto:
Onaj tko jest, taj ne nalazi izvore ljubavi niti predmete transfera u svojoj okolini. On djeluje NEOSOBNO. I spontano. Njemu Ljubav nije napor, jer se sve odvija iovako i onako mimo njegova ega.
:top: :)
Apsolutno točno.
samo mi se čini da smo se malo razišli u definicijama i stupnjevima ljubavi.
Ti govoriš o onom savršenstvu Ljubavi, a ja nastojim razjasniti kako čovjek u ovom životu uči ljubav, prihvaćanje sebe i drugih u ljubavi.
što je ipak prvi korak i uvijet za postizanje one prave savršene Ljubavi,
prvo korjenje, pa onda prema krošnji ;)
Gospon Pes
27.06.2003., 13:13
Porto kaže:
Ako je ljubav napor, onda to nije ljubav, tu se slazemo.
No sto ti znaci "neosobno"? Kako mozes voljeti bilo koga/sto ako taj predmet ljubavi iskljucis, kad je on uopce izvor ljubavi?
Odakle znas da je imas ako je na nekome/necemu ne manifestiras?
Ljubav ne postoji sama za sebe i kao samoj sebi svrha.
Biljka ne moze izrasti bez sjemena, bez zemlje, bez vode, sunca...
Solaris
27.06.2003., 13:55
.Ljubav ne postoji sama za sebe i kao samoj sebi svrha.
:) :) :)
I eto, zato je meni na pamet pala metafora davanja i primanja, u kojoj je davanje primanje i primanje davanje, na neosobnoj i osobnoj razini,whatever, whenever, whoever...... sve se smješa u jedno u toj Ljubavi ;)
sve je to ok dok se o tome diskutira . medutim kada te netko godinam drzi pod kontrolom nije bas lijepo iskustvo shvatiti sta ti se dogadalo . :( a uostalom kako i reagirati u takvoj situaciji ? napast osobu koja ti je to ucinila i oitovat se kao 100 % ludak ili sutjet i trpjet ?
Gospon Pes
27.06.2003., 14:16
Osobu koja ti je ucinila sto? Na koji oblik "kontrole" mislis?
Gospon Pes kaže:
Zalosna Sovo.
OK, ako ja volim sebe, a mislim da volim drugog i taj drugi isto voli sebe, a misli da voli mene, u cemu je problem? Oboje sretni i zadovoljni. :D:B
Nego, ti si vec nekoliko puta spomenuo svoju zenu i meni si ostavio dojam da si lud za njom. Hajde, objasni malo u cemu je fora? Volis sebe, a ne nju ili nju kroz sebe ili sebe kroz nju? Ili? :D
Porto kaže:
--------------------------------------------------------------------------------
Ako je ljubav napor, onda to nije ljubav, tu se slazemo.
No sto ti znaci "neosobno"? Kako mozes voljeti bilo koga/sto ako taj predmet ljubavi iskljucis, kad je on uopce izvor ljubavi?
Odakle znas da je imas ako je na nekome/necemu ne manifestiras?
Ljubav ne postoji sama za sebe i kao samoj sebi svrha.
Blafe,
pa postavio sam pitanje dali da razgovor o Ljubavi ima sto traziti na ovom topicu. Ako ima onda se jedino mozemo dotaknuti uobicajenih mehanizama koji vrijede n atriztu ponude i potraznej razlicitih oblika energije koju prepoznajemo kao ljubav.
Ako ja dajem dovoljno energije svojoj zeni i ne trazim nista zauzvrat i ako ona cini to isto s menom u onolikoj mjeri da oboje uspijemo energetskim potencijalom odrzavati nase morfogenetsko polje (nasu vezu, zajednicu, brak, odnos) na onom nivou da su nedodirljivi i nezahvaceni tim mehanizma po kojima se vrsi transfer svega pa i ljubavi, e tada mozemo govoriti o jednom sasvim drugom nivou ocitovanja.
Tada mozemo govoriti o jednoj posvecenoj zajednici koja se svojom mislju, rijecju i djelom svakodnevno posvecuje.
Tada mozemo govoriti o istinskoj Ljubavi.
No dvoje ljudskih bica, svedimo to samo na odnos izmedju muskarca i zene, svojim potencijalom, onim arsenalom koji na raspolaganju ima osobnost, sama po sebi jednostavno nisu u stanju niti dostic, a kamoli odrzavati taj nivo.
Za to je potreban dodatni Izvor energije IZVANA.
Tada govorimo o Ljubavi, (Svjetlosti, Kristu, itd...)
Ako oboje zivimo prvenstveno po tom principu, koji nalazimo u sebi i koji se maniefstira kroz nas, tada je sve sto se tice ove prirode, pa i mehanizama koji ju odredjuju irelevantno.
Ne podljeze tim zakonima.
To je jedan zivot koji ima svoju Puninu u pravom smislu te rijeci.
No ako se i za covjek odvoji od tog Izvora i to rezultira opadanjem vibracije morfogenetskom polja koje cini dvoje ljudi, to za sobom povlaci i spustanje te podloznost mehanizmima ove priorode:
Drugim rijecima, ako se desi takav pad (a tko visoko leti, nisko pada, jer kako bi inace imali poznaju o kvaliteti stanja zivljenja? ) to znaci da ja moram paziti sto pricam kad ona ima PMS.
Jer inace u nas zivot ulaze leteci tanjuri.
To znaci da ako ona zeli da ja odem na rucak kod njene mame, ne smije prigovarati oko mojeg odlaska na trening ili slicno.
Tada ona ili ja privlacimo paznju i trazimo svoj dio energije tako da nju smeta moje pisanje na forumu (koje zahtjeva jedan dio energije), mene smeta subota u shoping centru.
To znaci da smo poceli trgovati. Ustupak tebi, ako ti das ustupak meni. To znaci da zbog osobnih stvari postavljamo uslove.
Dakle nema rijeci o neosobnoj i neuslovljenoj ljubavi.
A ako pak u svakom nasem postupku uspijemo spontano postici jednu harmoniju u sve mu sto se tice naseg zajednickog zivota, jednu harmonicnu i sponatnu izmjenu svega od aktivnosti do energija, tada znaci da smo u nas zivot unjeli dovoljno energije (Ljubavi) sa strane tako da nemamo potrebe kompenzirati i parazitirati "ljubav"
Jedino sto mogu reci je da je takvo sto i moguce.
I da smo toga svjesni i da imamo spoznaju o tome i ona i ja.
I da tezimo da se to stanje i odrzi.
Svatko od nas tezi Kvaliteti. I svojim (ne)djelovanjem ce nastojati da mu to postane jedan nacin Zivota. Ovdje i sada. A ne kakvog se sjecamo iz pocetka veze ili nekog plana za buducnost.
To znaci zivjeti Ljubav.
To znaci Zivjeti u punom smislu te rijeci.
To ne znaci da mi to zivimo 24 sata na dan.
To znaci jedino, s obzirom na vlastito stanje zivota, da imamo spoznaju i iskustvo o tome. I da svojim zivljenjem tezimo necemu, sto se izmedju ostalog spontano manifestira i kao ljubav izmedju nas dvoje.
No nacin kako se to postize nije neka metoda i koncept.
Do toga svatko od nas mora doci sam.
Pa tek onda provjeriti na djelu, a to je zivot sa parterom.
Sto je bolja skola zivota od ucenja od svoje anime?
Ona jest i nije sve sto moj ego projecira na nju, a tice se moje duse. I obratno.
A sto se tice Ljubavi, tu se slazem sa tobom. Ta biljka u nama moze izrasti jedino onda ako ima preduvjete: Kvalitetno sjeme, plodno tlo i ostale pogodne uvjete koji ce pogodovati njenom rastu.
"Ljubi bliznjega svoga kao sebe sama", ta Isusova recenica nema veze sa nasim osobnostima. I najcesce se krivo interpretira. Moglo bi se reci:
moj aktivni dusevni nukleus prepoznaje njezin. i njezin moj. izmedju te dve jezgre desava se jedan transfer. desava se Ljubav. a mi kao osobnosti, bas zato sto smo svjesni te zivotvorne Ljubavi u nama samima, trebali bi svojom mislju, rijecu i djelom sto manje smetati tom izgradujucem procesu u bliznjemu.
Vrlo jednostavno.
To svi mozemo probati i doma
:)
Solaris kaže:
:top: :)
Apsolutno točno.
samo mi se čini da smo se malo razišli u definicijama i stupnjevima ljubavi.
Ti govoriš o onom savršenstvu Ljubavi, a ja nastojim razjasniti kako čovjek u ovom životu uči ljubav, prihvaćanje sebe i drugih u ljubavi.
što je ipak prvi korak i uvijet za postizanje one prave savršene Ljubavi,
prvo korjenje, pa onda prema krošnji ;)
Da da da, slazem se...
Ucenje Ljubavi prolazi i kroz tesku skolu koja ovori o tome da nije ljubav bas sve o cemu se govori. I sto se prikazuje kao ljubav :)
No kaze se da se najbolje uci na vlastitim greskama.
Pa tako i u ljubavi.
Ma najbitnije je ostati otvoren prema svemu i za sve i pobjediti strah od otvaranja. Tek tada mozemo odskrinuti vrata za onu pravu Ljubav. A pred njenom snagom se topi sve, pa tako i cijela nasa osobnost.
A kad u onome sto cini sadrzinu nase svijesti vise nema niti traga nase osobnosti, tada mozemo govoriti i o neosobnoj ljubavi.
Gospon Pes
27.06.2003., 15:04
Porto kaže:
Blafe,
Flok ili "vreco buha", molit cu. :D
Ako ja dajem dovoljno energije svojoj zeni i ne trazim nista zauzvrat i ako ona cini to isto s menom u onolikoj mjeri da oboje uspijemo energetskim potencijalom odrzavati nase morfogenetsko polje (nasu vezu, zajednicu, brak, odnos) na onom nivou da su nedodirljivi i nezahvaceni tim mehanizma po kojima se vrsi transfer svega pa i ljubavi, e tada mozemo govoriti o jednom sasvim drugom nivou ocitovanja.
Tada mozemo govoriti o jednoj posvecenoj zajednici koja se svojom mislju, rijecju i djelom svakodnevno posvecuje.
To je u biti ono sto sam ja rekla jedino ti kazes da je izvor tvoje energije (koju sam ja nazvala ljubav) u tebi, a njezin u njoj, dok ja mislim da je obratno jer da je u tebi, mogao bi tu energiju isijavati po defaultu na bilo koga, ali znas da nisi i ne mozes. Trebao je pravi generator... :)
No dvoje ljudskih bica, svedimo to samo na odnos izmedju muskarca i zene, svojim potencijalom, onim arsenalom koji na raspolaganju ima osobnost, sama po sebi jednostavno nisu u stanju niti dostic, a kamoli odrzavati taj nivo.
Ako oboje zivimo prvenstveno po tom principu, koji nalazimo u sebi i koji se maniefstira kroz nas, tada je sve sto se tice ove prirode, pa i mehanizama koji ju odredjuju irelevantno.
Ja to zovem spoznajom. (Sebe i svega oko sebe.) :D
Ali tko zna, mozda je njezin korijen u nekom izvoru izvana, mozda je sami za sebe nikad ne bismo stekli, mozda duh, razum i srce nisu dovoljni, vec je potrebna neka bozanska iskra koja ce ih osvijetliti da vide pravilno sloziti kockice...
Morat cu o tome jos razmisliti. :D
Sto bi rekao parsifal: "Odakle dolaze nase misli?" :D
No ako se i za covjek odvoji od tog Izvora i to rezultira opadanjem vibracije morfogenetskom polja koje cini dvoje ljudi, to za sobom povlaci i spustanje te podloznost mehanizmima ove priorode:
Drugim rijecima, ako se desi takav pad (a tko visoko leti, nisko pada, jer kako bi inace imali poznaju o kvaliteti stanja zivljenja? ) to znaci da ja moram paziti sto pricam kad ona ima PMS.
LOL
Nisi li malo zastranio? To bi znacilo da se vi (ona) po defaultu odvajate svakog mjeseca od Izvora od dana D do G i pocinju frke...
Ne cini li ti se to besmislenim?
To znaci da ako ona zeli da ja odem na rucak kod njene mame, ne smije prigovarati oko mojeg odlaska na trening ili slicno.
....
To znaci da zbog osobnih stvari postavljamo uslove.
To nisu uslovi za ljubav, to je kompromis za zajednicki zivot jer ma koliko slicno dvoje ljudi bilo, nisu ISTI i te razlike treba uskladiti, a to je najlakse ustupcima.
Ne bih rekla da njena ljubav ovisi o tome hoces li pristati ici k njenoj mami. I da odbijes, ako te voli zaista, voljet ce te nepromijenjeno.
Bez kompromisa nikad ne ide, savrseno poklapanje je prilicno rijetko ako uopce postoji. Ja ni jedan takav par ne poznam, a znam ih nekoliko jako sretnih.
Bilo bi cak jako cudno jer ipak smo mi unikati, zar ne? :-)
Mislim da je kvaka u motivu za kompromis. Hoces li ga uciniti zato da bi ga ucinila i druga strana prema tebi ili ces ga uciniti cisto zato da bi druga strana bila sretna. :)
A ako pak u svakom nasem postupku uspijemo spontano postici jednu harmoniju u sve mu sto se tice naseg zajednickog zivota, jednu harmonicnu i sponatnu izmjenu svega od aktivnosti do energija, tada znaci da smo u nas zivot unjeli dovoljno energije (Ljubavi) sa strane tako da nemamo potrebe kompenzirati i parazitirati "ljubav"
Ovo s "pravom" osobom uopce nije nemoguce postici. (Kao sto i sam kazes.)
Svatko od nas tezi Kvaliteti. I svojim (ne)djelovanjem ce nastojati da mu to postane jedan nacin Zivota. Ovdje i sada. A ne kakvog se sjecamo iz pocetka veze ili nekog plana za buducnost.
To znaci zivjeti Ljubav.
Potpisujem.
Gospon Pes
27.06.2003., 15:12
Porto kaže:
Ma najbitnije je ostati otvoren prema svemu i za sve i pobjediti strah od otvaranja. Tek tada mozemo odskrinuti vrata za onu pravu Ljubav. A pred njenom snagom se topi sve, pa tako i cijela nasa osobnost.
A kad u onome sto cini sadrzinu nase svijesti vise nema niti traga nase osobnosti, tada mozemo govoriti i o neosobnoj ljubavi. Hehe, ali ja bih to onda nazvala "zajednickom" ljubavi.
Ako se tvoja osobnost rastopi, njena isto, izmijesat ce se u jednu zajednicku, medjusobno ce se ispreplesti atomi, a ipak ce svatko i dalje biti ono sto jest...
Bas dobro zvuci. Tocno tako si to i ja zamisljam. :D
a da ti malo ne brkas ljubav sa sladoledom od cokolade i jagode?
u doba pms-a npr, ja uvijek igram na kartu takve ljubavi.
i pali.
:D :D :D :D :D
Dragonfly
27.06.2003., 15:24
Toliko toga ste rekli, a niste rekli zapravo ništa...njente..jer, ne može se reći..zvrludali simo, zvrludali tamo, malo dotakli, ništa zagrizli...lijepo vas je čitat, a teško razumit..razumijete li vi sebe? ako da, zašto onda tolike suvišne rijči o ljubavi...
ma, nema veze, ne obraćajte pažnju na ovo..kaj da niš ne piše..:cool:;)
Gospon Pes
27.06.2003., 15:27
Porto kaže:
a da ti malo ne brkas ljubav sa sladoledom od cokolade i jagode?
u doba pms-a npr, ja uvijek igram na kartu takve ljubavi.
i pali.
:D :D :D :D :D
A kaj fali sladoledu? :D
Osim toga, samnom netko ima puno vise srece: ne pere me PMS. :D
No ako cu dobiti sladoled, redovno cu ga odglumiti. :D:D:D
Solaris
27.06.2003., 15:55
Dragonfly kaže:
Toliko toga ste rekli, a niste rekli zapravo ništa...njente..jer, ne može se reći..zvrludali simo, zvrludali tamo, malo dotakli, ništa zagrizli...lijepo vas je čitat, a teško razumit..razumijete li vi sebe? ako da, zašto onda tolike suvišne rijči o ljubavi...
ma, nema veze, ne obraćajte pažnju na ovo..kaj da niš ne piše..:cool:;)
:) :cool:
Ljubav je pretopla da bi mogla cvjetati u krajevima hladnog analitičkog intelekta i logike
Ljubav JE.....prepustiti se.....raspršiti?
znam, opet sam nejasna
Gospon Pes kaže:
Hehe, mislis?
Kad bi to tako bilo, onda bi covjek nekoga volio i uzivao u tome, zadrzao za sebe i bio sretan. :D
Ali znamo da nije tako.
To je tako. Ljudi to ne dozivljavaju tako zato jer su uvjereni da je ljubav davanje i primanje. I onda ljubav tako i dozivljavaju, odnosno imaju takvo iskustvo. Uvjerenje, odnosno znanje proizvodi iskustvo. Tako je u pocetku. Znanje proizvodi iskustvo koje proizvodi znanje koje proizvodi iskustvo itd.
Ali da bi iskustvo proizvelo znanje, moras obratiti paznju na njega. A to velika vecina ljudi ne radi kada je ljubav u pitanju. Kada je ljubav u pitanju i kada dozive "negativno" iskustvo vecina ljudi ne obrati paznju na iskustvo, potpuno ga ignorira i prikloni se rijecima, odnosno onome sto su nauceni. A u stvari bi trebali obrnuto raditi - obratiti paznju na iskustvo jer im to omogucuje da promjene znanje, uvjerenje.
Odprilike to ide ovak:
Prvo se ljude nauci da je ljubav davanje i primanje. To im roditelji govore, to im prijatelji govore, to im njihove omiljene serije govore.
Onda prvi put uđu u ljubavnu vezu s tim uvjerenjem. I veza im propadne, odnosno dozive negativno iskustvo. Nakon toga naprave prvu pogresku - odbace iskustvo,odnosno da su oni davali i primali i da im je to zavrsilo negativno i priklone se rijecima. I kazu "ljubav je davanje i primanje, ja sam to i radio/radila, odnosno ja sam sve radio/radila ispravno, pa zasto je propalo?
Zatim naprave drugu pogresku - naprosto prebace odgovornost na onog drugog iz veze.
"S obzirom da sam ja radio sve ispravno, odnosno davao ljubav, sve je propalo radi njega/nje. Oni nisu davali dovoljno, oni nisu bili vrijedni moje ljubavi itd."
Posljedica prve pogreske (ignoriranje iskustva) je da im je znanje, uvjerenje ostalo nepromjenjeno. A posljedica toga je da im sljedece iskustvo isto kao i prvo.
Posljedica druge pogreske (prebacivanje odgovornosti) je da su sami sebe onemogucili da promjene bilo sta jer su se proglasili zrtvama. A nisu zrtve te koje trebaju nesto mjenjati. I time ogranicavaju sami sebe. Kazu da ce sljedeca ljubav, veza uspjeti ako onaj drugi u vezi bude odgovarajuci. Uvjetuju ljubav onim drugim.
Nakon toga opet dozive negativno iskustvo i opet ga ignoriraju i opet prebace odgovornost i opet dozive isto. I opet i opet. Pa postavljaju pitanja Di je taj/ta prava? PNBK? Ili prebace odgovornost na ljubav i zakljuce da je ljubav za cuspajz.
A u stvari bi se trebali pitati "ako je ljubav davanje i primanje i ako vecina ljudi na taj nacin, s tim uvjerenjem dozivljava negativna iskustava, ne znaci li to da ljubav nije davanje i primanje? Da sa tim znanjem, uvjerenjem nesto nije u redu?
Gospon Pes kaže:
Slazem se da da bi nekome dao ljubav, prvo je moras imati u sebi, ali odakle ti? Nije li njen nastanak uvjetovan onim koga volis? Ipak je ti nemas, nego si je na neki nacin od njega dobio, mislis da je dajes, a zapravo je vracas izvoru... :D
I volio bi i sam biti izvor. :)
Ne da bi volio biti izvor, nego ja jesam izvor. Isto kao sto i ti jesi izvor, isto kao sto su Porto, Essenca i Solaris izvor. Isto kao sto su svi ljudi izvor.
No, budimo realni:D mi nismo izvor ljubavi. Mi smo ljubav. Ljubav je ono sto mi uistinu Jesmo.
Ono sto vecina ljudi naziva zeljom ili ceznjom za ljubavlju je u stvari zelja Mene, Tebe da iskustveno dozivimo Sebe.
To u stvari nije ceznja nego je volja. Zato svi ljudi zele ljubav i zato to nikada ne prestaje. I zato svi ljudi u osnovi ceznu za istim, za ljubavlju, za slobodom, za radoscu, za mirom.
Ta ceznja je volja za potpunim iskustvom samih sebe. Jer ljubav je neogranicena sloboda, savrsena radosti i potpun mir.
Tako da ona uzrecica "ljubav je sljepa" nije tocna. Kada su ljudi onako zatelebani do usiju, onda gledaju ocima ljubavi. Tek onda gledaju svojim pravim ocima. I onda vide onog drugog kao ono sto on uistinu je - ljubav.
Uostalom, receno je da je Bog ljubav. Receno je i da smo stvoreni na sliku i priliku Bozju. Ono sto je stvoreno na sliku i priliku ljubavi i je ljubav.
Gospon Pes
27.06.2003., 16:29
Glam kaže:
Ne da bi volio biti izvor, nego ja jesam izvor. Isto kao sto i ti jesi izvor, isto kao sto su Porto, Essenca i Solaris izvor. Isto kao sto su svi ljudi izvor.
Tocno, ali pitanje je tko kome. :D
Evo, ja sam apsolutno sigurna da mene Porto ne voli. :D
No, budimo realni:D mi nismo izvor ljubavi. Mi smo ljubav. Ljubav je ono sto mi uistinu Jesmo.
OK, mozda je "izvor" bio krivi izraz... Mozda je "salter" bolji? :D
Da stoput jesi ljubav, nisi sam od sebe i za sebe, vec tek za drugoga i kroz njega i obratno.
Zasto ne volis bilo koga i samo tako?
Ili zasto od dvojice jednog volis vise?
Sunce sjaji na sve jednako, tvoja (bilo cija) ljubav ne. :D
pa recimo u svakoj ti se osobi ucini da je to ona . svako malo ti je njena slika pred ocima . a sve o cemu mislis je kako si sa njom . ok to nakon nekog vremena oslabi kazem oslabi ali ne nestane ali onda iz cista mira opet . mozes bit zaljubljen u nekoga 2 godine ali nemozes 10 godina svako malo upadati u takve stadije zaljubljenosti da ti je ta osoba centar svemira . da recimo imas neke koristi od te veze npr sex ili lova ok . to bi jos proslo ali brate nista samo ti napadaji ljubav . ps nije niti zgodna
Bolje bi vam svima bilo da odete nešto pametno raditi umjesto da trabunjate kao teški ezoterici:flop: :flop: :flop:
Gospon Pes
27.06.2003., 19:21
Nikad necu shvatiti ljude koji misle da je njihova duznost drugima reci sto da rade. :rolleyes:
Da se ti primis SVOG posla, ne bi imao vremena komentirati tudji, dakle primijeni vlastiti savjet na sebe jer ovdje ga od tebe nitko nije trazio. :B
Solaris
27.06.2003., 20:30
obelix kaže:
Bolje bi vam svima bilo da odete nešto pametno raditi umjesto da trabunjate kao teški ezoterici
A ja mislila da ti imaš ambicija reformirati filozofiju....:p
I kad će više taj filozofski lexikon koji si obećao? ;) :D
Gospon Pes:
Da stoput jesi ljubav, nisi sam od sebe i za sebe, vec tek za drugoga i kroz njega i obratno.
Sunce sjaji na sve jednako, tvoja (bilo cija) ljubav ne.
To je istina, jedna osoba ne može prema svima imati jednake odnose, prvenstveno zbog toga što nema toliko snage.
Ali mislim da se ta "neosobna" ljubav odnosi na to da svima priznaješ da su bića ljubavi, ljubavi vrijedna, i da sa svakim možeš rasplamsati taj impuls ljubavi ako želiš....ali sam odabireš one koje ćeš voljeti "blisko", s kojima ćeš zajedno živjeti. Po principu bliske frekvencije, I guess.....
I.e. možda i možeš voljeti sve jednako, ali samo s određenima ćeš biti posebno blizak
Glam:
Ono sto vecina ljudi naziva zeljom ili ceznjom za ljubavlju je u stvari zelja Mene, Tebe da iskustveno dozivimo Sebe.
To u stvari nije ceznja nego je volja. Zato svi ljudi zele ljubav i zato to nikada ne prestaje. I zato svi ljudi u osnovi ceznu za istim, za ljubavlju, za slobodom, za radoscu, za mirom
:) :s
OK, slažem se, sve je lijepo i krasno.....
Ali, može li mi netko reći, kako jedna osoba koja ne voli sebe može naučiti voljeti i prihvaćati sebe.....
jednostavno, praktično i primjenjivo na što većem uzorku homo sapiensa :)
Gospon Pes kaže:
OK, mozda je "izvor" bio krivi izraz... Mozda je "salter" bolji? :D
Stvar je u perspektivi.
"Ljubav je davanje" stvara i prvi uvijet koji vecina ljudi postavlja na ljubav. Jer si vecina ljudi to tumaci kao "ako je ljubav davanje onda da bi volio, moras imati nekog kome ces ljubav dati". Odnosno ispada da je ljubav posljedica odgovarajucih vanjskih okolnosti.
To dovodi do perspektive da je ljubav nesto sto se desava tebi (nesto odvoljeno od tebe s cim ti skoro pa i nemas veze) i nesto sto se desava kao posljedica. Odnosno ti ne mozes voljeti ako nemas nekoga (vanjski uvijet) koga ces voljeti.
A to Pesica naprosto nije istina. To nije tocno. Receno je da je prava ljubav bezuvjetna. Bezuvjetnost je priroda ljubavi. Nema niti jednog uvjeta pod kojim bi ljubav bila ljubav ili pod kojim ljubav nebi bila ljubav.
Kada kazes "ja sam ljubav" okreces postojecu perspektivu i postavljas je na pravu stranu. Ljubav vise nije nesto sto se desava tebi nego si ti to i time mices sve vanjske uvjete za voljenje. Tako da ti voljenje predstavlja izrazavanje samog sebe. Voljenjem nekog drugog naprosto izrazavas sebe.
Gospon Pes kaže:
Sunce sjaji na sve jednako, tvoja (bilo cija) ljubav ne. :D
Kada ti voljenje postane izrazavanje samog sebe, onda voljenje prelazi iz "mogu li ili ne mogu" kategorije u "hocu li ili necu" kategoriju. Odnosno postaje stvar odluke, a ne mogucnosti.
Zatim druge ljude prestanes prosuđivati i osuđivati kao sto je odavno receno da trebas prestati. Time ih i prestanes vrednovati, dodjeljivati im razlicite vrijednosti.
Zatim ih pocnes promatrati kao ono sto oni i jesu - kao ljubav. Kada u svakom drugom vidis ljubav onda u svakom drugom vidis sebe. Onda ih pocnes voljeti kao sto volis samog sebe.
A to Pesica uopce nije tesko. Ljubavi nije tesko voljeti ljubav.;)
Gospon Pes
27.06.2003., 22:00
Solaris kaže:
To je istina, jedna osoba ne može prema svima imati jednake odnose, prvenstveno zbog toga što nema toliko snage.
Ali mislim da se ta "neosobna" ljubav odnosi na to da svima priznaješ da su bića ljubavi, ljubavi vrijedna, i da sa svakim možeš rasplamsati taj impuls ljubavi ako želiš....ali sam odabireš one koje ćeš voljeti "blisko", s kojima ćeš zajedno živjeti. Po principu bliske frekvencije, I guess.....
I.e. možda i možeš voljeti sve jednako, ali samo s određenima ćeš biti posebno blizak
Mislim da smo mi zapravo upleli previse razlicitih stvari.
Primjecujem da se moj dio odnosi iskljucivo na musko-zensku ljubav, ali ona nije jedina, samo jedna od (naj)intenzivnijih vrsta.
Ljubavi ima i prema djeci, rodjacima, prijateljima, ljudima opcenito, svijetu u cjelini... Sve su to ljubavi, ali svaka od njih pociva na drugacijim temeljima, treba drugacije tlo da izraste u lijepu biljku, ali uvijek treba nesto izvan nas samih, inace ne uspijeva.
Essenca
27.06.2003., 23:02
Glam kaže:
Kada kazes "ja sam ljubav" okreces postojecu perspektivu i postavljas je na pravu stranu. Ljubav vise nije nesto sto se desava tebi nego si ti to i time mices sve vanjske uvjete za voljenje. Tako da ti voljenje predstavlja izrazavanje samog sebe. Voljenjem nekog drugog naprosto izrazavas sebe.
Opet si sve lijepo rekao, pa da ne citiram sve opet..:)
Gospon Pes
27.06.2003., 23:14
Glam kaže:
Odnosno ti ne mozes voljeti ako nemas nekoga (vanjski uvijet) koga ces voljeti.
A to Pesica naprosto nije istina. To nije tocno. Receno je da je prava ljubav bezuvjetna. Bezuvjetnost je priroda ljubavi. Nema niti jednog uvjeta pod kojim bi ljubav bila ljubav ili pod kojim ljubav nebi bila ljubav.
Bezuvjetno se ne odnosi na nedostatak objekta ljubavi jer bez njega ljubavi nema, ma kako ti to probao dokazati.
Bezuvjetno se odnosi na nedostatak uvjeta. Voli ili nemoj, nema voljet cu ako...
Voljenjem nekog drugog izrazavas onaj dio sebe kojeg je taj drugi aktivirao i koji bi bez njega spavao zimski san. :D
Kada u svakom drugom vidis ljubav onda u svakom drugom vidis sebe. Onda ih pocnes voljeti kao sto volis samog sebe.
A to Pesica uopce nije tesko. Ljubavi nije tesko voljeti ljubav.;)
Meni stosta nije tesko, ne daj se zavarati mojim postovima. :D
Essenca
28.06.2003., 00:21
Glam
...Znam samo da je lakše puno toga za reć...dok je odrađivanje posla, pretvaranje riječi u djelo, teži dio...I da stalno paziš, ko oko sokolovo, na sam sebe, na svoje postupke,opet negdje usput uspiješ falit, nešto uspiješ zgnječit...da bi možda nakon pustih metoda pokušaja i "pogrešaka", nešto shvatio...
Al' odmah nakon toga neizbježno udariš u zid zvan "ti"..Zid koji sumira sva tvoja dotadašnja znanja, ali koji i istovremeno otvara sva tvoja buduća neznanja..
To ti je kao kad dubaš i dubaš, a onda dođeš do željeznog dijela..do svojih najokorjelijih djelova bića, tako čvrsto ucijepljenih u tebi, tako vješto, da prikrivaju do tada i samome tebi , svoje postojanje..
E lakše zidove si već rušio, morao si, da bi došao do toga, možda najkompetentnijog zida, iza kojeg puca, možda i najljepši vidik do tada..Ali ovaj zid baš zato jer je zadnji, najtežu prođu ima..
I on je krucijalan, jer shvatiš, da protiv sebe ne možeš..To je netko ovdje nazvao fenomenom izlaženja iz vlastitih okvira, da bi se kasnije opet sveli na njih..
Jer, ko što sole kaže....~kako znati da se trebaš ponašati baš tako, baš onako ili..baš nikako..I što onda da radiš nakon što se izlupaš dobrano u svim svojim pokušajima da ostvariš nešto, bilo što, što želiš..
....Prva reakcija jest da baciš sve ono čime oko sebe lupaš, jer nemreš više, što zbog umora što zbog..pomanjkanja nepovjerenja u sebe, u svih...što zbog toga da ti se čini da ništa više ne kužiš
I tad, kad sve kao baciš, baš počinješ, jer ne upireš, jer ne stvaraš oko sebe napetost, ištenje...što se namiriši kilometrima naokolo i konačno, jer ne kalkuliraš...ne praviš računicu, prosto zato jer ne znaš što bi više i uzeo za računanje..
Želiš se svesti samo na ono u čemu se donekle poznaš..
Stalo ti bude samo do toga da radiš ono u čemu si tada najbolji, u onom što ti najviše ide od ruke...ispunjavaš se u tome, počinješ od toga~od toga da budeš centriran u tome što ti čini dobro~bez da si i svjestan da time napokon odašilješ sasvim drukčije vibracije nego pre..pozitivnije vibracije...
Ne kažem da su kalkulacije prestale same od sebe, snagom volje...ma kakvi...One su prestale..od umora...
I sad...kažu da je odustajanje sestra sindroma smanjenja kriterija...;)
Ali što su kriteriji, čiji su i tko ih je postavio..? Velika je to tema...prevelika.. Kriteriji će uvijek živit, jer će uvijek bit onih tko će ih umno il' neumno postavljat, al' krucijalno je to, što nas više neće biti....jednom će nas nestat...u koferu il' bez..al' sasvim sigurno nas neće bit:)..i kome ćemo onda moći reć' nešto bilo što..što zvuči kao kriterij..
Nećemo moć' reć' ni sami sebi....zato...naučimo cijeniti da bi preko toga naučili poštivati pa preko vlastite naivnosti naučili raspoznavati , vrijednosti kojima smo okruženi..?
Nije teško, ako se bude iskren prema sebi, ako se prizna sebi svaki mikro-djelić onoga što ćutiš i onoga što od tebe izlazi prema drugima...Bar ćeš znati da počinješ..tja..napokon stojiš, ako ništa drugo onda...na zdravijim temeljima, mnogo zdravijim nego pre, kad si bio s motikom i mašlinom u ruci..:)
Dragonfly
28.06.2003., 10:57
esse
Ne kažem da su kalkulacije prestale same od sebe, snagom volje...ma kakvi...One su prestale..od umora...
Evo..ja sam, ne umorna, nego mrtva umorna više...i gledam šta ću sad od sebe..
Solaris kaže:
Ali, može li mi netko reći, kako jedna osoba koja ne voli sebe može naučiti voljeti i prihvaćati sebe.....
Prihvatiti ce Sebe tako da prestane Sebe uspoređivati s necim izvan Sebe. A prestati ce uspoređivati Sebe s necim izvan Sebe tako da prestane gledati van Sebe i pogleda Sebe.
Jel to bilo jednostavno?:D ;)
Maloj Ivi se ne sviđa njen nosic.
Zasto?
Pa zato jer je veci od Marijinog nosica.
Da, i?
Pa odgajateljica Rezika je rekla da Marija ima bas ljepi mali nosic.
Aha.
Iva: Cika Glam, jel ja imam ljep nosic?
Glam: Ne.
Iva: *b..b..buuuuaaaaAAAA*
Glam: Cekaj malo, ja ne mogu odrediti ljepotu tvog nosica.
Iva: Kako ne mozes? Pa Rezika moze. Ti si papak.
Papak: Ne, Rezika i ja mozemo odrediti koliko je tvoj nosic lijep nama. To nije ljepota tvog nosa.
Iva: Nije?
Papak: Ne, ljepota tvog nosa je koliko on lijep tebi. Zato sto je to tvoj nos. I to mozes odrediti samo ti. Daj ogledalo i pogledaj svoj nosic svojim ocima.
Iva: Pa, ne cini mi se prevelik.
Papak: Da.
Iva: Ustvari, bas mi se sviđa. Falja cika Glam.
Glam: Zahvali sebi.
Reeezika, dolaz'vamo!
Sta je?
Sutra ujutro skupi djecu i reci im da svi imaju ljepe male nosice.
Zasto?
Zato jer da nema tih nosica ti ne bi dobila placu. Pa ne bi imala za plasticnu operaciju svog nosa koju si obavila prosle godine.
Uh, dobro. Jel Vam se sviđa moj nos sad nakon operacije?
Imate nos ko Kate Moss. Ustvari, vise mi se sviđao prije operacije.
*b..b..buuuuaaaaAAAA*
Djevojcice:rolleyes: :D Daj ogledalo.
Repriza.
Pomirbeni 'ex.
Drugi dan skupila Rezika pacice male i rekla im da svi imaju ljepe male nosice. U tom trenutku desile su se dvije stvari:
Iva je isplazila jezik Mariji.
Marija je razbila nos Ivi.
Nakon oporavka i gledajuc se u ogledalo, Iva je zakljucila da joj se bas sviđa cvjetaca na njenom licu.
Prestanak uspoređivanja Sebe s nekim drugim ujedno znaci i prestanak određivanja vlastite vrijednosti u odnosu na nekog drugog.
Ivan: Marko vrijedi vise od mene.
Glam: Od kud ti sad to?
Ivan: Pa profesor Hanz je rekao da je Marko bio vrijedan i dao mu je 5 iz zalaganja. Mani je dao 3 iz zalaganja jer nisam bio vrijedan ko Marko.
Glam: Hanz ne moze odrediti tvoju vrijednost.
Ivan: Zasto je onda Marko dobio vecu ocjenu?
Glam: Zato sto je profesor Hanz odredio da je Marko bio njemu vise vrijedan od tebe. Odnosno, on je odredio koliko ti vrijedis njemu. Ali to nije tvoja vrijednost. Tvoja vrijednost je koliko ti vrijedis sam sebi. Zato se i zove Tvoja vrijednost i nema nikakve veze s nekom drugim.
Ivan: Pa dobro. I kako da ja sad odredim vlastitu vrijednost?
Glam: Ti vrijedis sebi onoliko koliko si zamislis da vrijedis sebi. Ako se vec hoces uspoređivati s necim, uspoređuj se s vlastitim postignucima, sposobnostima, a ne sa ljudima. Zavrsio si ovu godinu, razred?
Ivan: Da.
Glam: I koliko to tebi vrijedi?
Ivan: Pa..puno. Mislim, starci bi me vubili da sam opao razred.
Glam: Ne petljaj starce u to. Opet ubacujes nekog drugog. Izbaci skroz druge ljude i izbaci sposobnosti koje ukljucuju druge ljude, kao sto je npr. barenje komada. Ukljuci samo sposobnosti koje radis sam sa sobom ili samo-sposobnosti. Koliko to sto si zavrsio razred tebi vrijedi?
Ivan: Puno.
Glam: Daklem, ti si vlastitom sposobnoscu postigao nesto sto, opet tebi, vrijedi puno. Sad se vrati unatrag. Postigao si nesto sto vrijedi Puno i to vlastitim sposobnostima, daklem i one vrijede Puno i to si ti postigao, daklem i ti vrijedis Puno. Sam sebi.
Ivan: A koliko vrijedim tebi?
Glam: Pa..ovo ce te kostat dve pive, dakle trenutacno mi vrjedis 20 kn.
Ivan:*b..b..buuuuaaaaAAAA*
Djecaci:rolleyes: :D
*cuska*
Slusaj kad ti se prica!
Hannnz, dolaz'vamo!
Sta je?
Sutra skupi cijeli razred i reci im da su svi bili vrijedni i da ti oni tebi puno vrijede.
Zasto?
Zato jer da nema tih vise i manje vrijednih klinaca, cijela tvoja Profesorska Profesija bi bila bezvrijedna. Profesore.
:rolleyes:
Poceo sam trkeljat. Laku noc:W
Vještac
29.06.2003., 03:11
Dragonfly kaže:
esse
Evo..ja sam, ne umorna, nego mrtva umorna više...i gledam šta ću sad od sebe..
SVIJET VOLI POBJEDNIKE
VOLI ZLATNO ZNAMENJE
KADA SI PRVI
SVEGA SI VRIJEDAN
NA TRONU MOŽE BITI SAMO JEDAN
Pobijediti? U Igri u kojoj je svaka pobjeda čista iluzija što kratko nam traje?
Postoje igre što se igraju ne pobjede radi, već igre nam same...
Dobitak, gubitak, tad ikakvo značenje nemaju... Važna je Igra.
Ali ako suigrač takove Igre dostojan nije, i na pobjedu pod cijenu svaku cilja samo...
Izgubi... Uzivaj u igri, ali izgubi, s uživanjem, sa guštom. Izgubi sa stilom...
Neopterećen ciljem, posve slobodan u Igri izrazi sebe.
Dobitak il Gubitak? Gubitak il dobitak?
Zar postoji razlika?
A ako se obostrano prepoznate kao Igrači, Igrači radi same Igre.
Onda to više nije Igra...
Čarolija prije...
V.
Ja sam jednom stvarno imala osjećaj da je jedna tip bacio neku vračariju na mene. Em sam se zatelebala odjednom, a nije bio ni po čemu moj tip, em sam ga počela susretat u gradu na različitim mjestima redovito, a uopće ne živimo blizu, niti postoje mjesta, u svakom slučaju ne više od jednog, na kojem bi se trebali susretati, ali ono npr. sretnem ga u gradu na ulici i to skoro svaki dan, pa na moru na istom mjestu, pa tako dosta toga. Pa mi se njegovo ime pojavljivalo što god da pogledam :flop: i mene je to dosta jako primilo, ali sam bila u fazi kad sam bila presramežljiva za išta, a tip je bio oženjen. Tak da, tko kaže da ljubavna magija (ako je to bilo to) zaista nužno i pomaže kad imaš malo kmonkretnije ciljeve od zaljubljivanja.
Porto kaže:
pa postavio sam pitanje dali da razgovor o Ljubavi ima sto traziti na ovom topicu. Ako ima onda se jedino mozemo dotaknuti uobicajenih mehanizama koji vrijede n atriztu ponude i potraznej razlicitih oblika energije koju prepoznajemo kao ljubav.
Tada ona ili ja privlacimo paznju i trazimo svoj dio energije tako da nju smeta moje pisanje na forumu (koje zahtjeva jedan dio energije), mene smeta subota u shoping centru.
To znaci da smo poceli trgovati. Ustupak tebi, ako ti das ustupak meni. To znaci da zbog osobnih stvari postavljamo uslove.
Jedino sto mogu reci je da je takvo sto i moguce.
I da smo toga svjesni i da imamo spoznaju o tome i ona i ja.
I da tezimo da se to stanje i odrzi.
To znaci zivjeti Ljubav.
To ne znaci da mi to zivimo 24 sata na dan.
To znaci jedino, s obzirom na vlastito stanje zivota, da imamo spoznaju i iskustvo o tome. I da svojim zivljenjem tezimo necemu, sto se izmedju ostalog spontano manifestira i kao ljubav izmedju nas dvoje.
No nacin kako se to postize nije neka metoda i koncept.
Do toga svatko od nas mora doci sam.
Pa tek onda provjeriti na djelu, a to je zivot sa parterom.
Sto je bolja skola zivota od ucenja od svoje anime?
Ona jest i nije sve sto moj ego projecira na nju, a tice se moje duse. I obratno.
A sto se tice Ljubavi, tu se slazem sa tobom. Ta biljka u nama moze izrasti jedino onda ako ima preduvjete: Kvalitetno sjeme, plodno tlo i ostale pogodne uvjete koji ce pogodovati njenom rastu.
"Ljubi bliznjega svoga kao sebe sama", ta Isusova recenica nema veze sa nasim osobnostima. I najcesce se krivo interpretira. Moglo bi se reci:
moj aktivni dusevni nukleus prepoznaje njezin. i njezin moj. izmedju te dve jezgre desava se jedan transfer. desava se Ljubav. a mi kao osobnosti, bas zato sto smo svjesni te zivotvorne Ljubavi u nama samima, trebali bi svojom mislju, rijecu i djelom sto manje smetati tom izgradujucem procesu u bliznjemu.
Vrlo jednostavno.
To svi mozemo probati i doma
:) moram priznatio da sam sad nešto i naučila :top: :)
Solaris
29.06.2003., 11:51
Vještac kaže:
SVIJET VOLI POBJEDNIKE
VOLI ZLATNO ZNAMENJE
KADA SI PRVI
SVEGA SI VRIJEDAN
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Ta pjesma je bez veze, jer da bi pobjednik bio pobjednik mora se za to izboriti, i to tako da ima druge igrače, bez tih drugih,pobjednika ne bi ni bilo.....
Vještac kaže:
Pobijediti? U Igri u kojoj je svaka pobjeda čista iluzija što kratko nam traje?
Ali ako suigrač takove Igre dostojan nije, i na pobjedu pod cijenu svaku cilja samo...
Izgubi... Uzivaj u igri, ali izgubi, s uživanjem, sa guštom. Izgubi sa stilom...
Neopterećen ciljem, posve slobodan u Igri izrazi sebe.
Dobitak il Gubitak? Gubitak il dobitak?
Zar postoji razlika?
A ako se obostrano prepoznate kao Igrači, Igrači radi same Igre.
Onda to više nije Igra...
Čarolija prije...
V.
:top: :s :s :s
Sve igre se igraju radi igre same, a oni koji to shvaćaju su pravi pobjednici ;)
I nije toliko važno pobjediti (jer svake godine pobjednik može biti netko drugi), važno je što ljepše odigrati, dati što više golova, ostaviti srce na terenu......jer time ako i izgubiš pobjedio si. ;)
Možda nećeš dobiti zlatnu medalju od FIFE, UEFE i sl., ali, sam možeš sebi priznati "svoje zlato", a na kraju to je jedino važno. :)
Ja sam mislila da se ta pjesma izrugije svijetu.
Pobjednik je uvijek usamljen. Svaka je pobjeda zapravo Pirova pobjeda.
Nema pobjednika.
Gospon Pes
29.06.2003., 12:14
Vještac kaže:
Tko ide na pobjedu, propustio je uzivati u ljepoti igre.
Propustio je zivjeti.
Essenca
29.06.2003., 12:28
V. majstore, rekao si bit, bit, svega!:)
Dragonice..
Ništa nas ne umara koliko naše...vlastite misli..
I dok se god pitam, nikad mi neće biti dosta pitanja..
A onog trena kad se više i ne budem htjela ništa pitat,
znat ću da je odgovor, u ne-postavljanju pitanja
Ali neće biti poanta u tome da ja namjerno ne želim pitat
već u tome da neću osjećati...nikakvu želju za njihovim postavljanjem..Tek tada je kalkulacija prestala...
Jer je umor, čista iluzija uma....čista prevara, laž
Ne trebaš mu pokušat bit prijateljica i pričat s njim, pričat da ti se otvori, da ga shvatiš, da on tebe shvati..
Nema priče s njim, jer priča beskonačna njemu, umu, i odgovara
Kao što je Porto rekao da Tezej u mračnom labirintu(što predstavlja njegov Um)nije uopće imao namjeru ulaziti u diskusiju sa strašnim čudovištem Minotaurom:D(koji predstavlja Tezejove slabosti), već ga je po kratkom postupku~likvidirao:D Nema pogodbe, nema ustupaka, nema odlaganja, bum, bum i amen:D
Ili tako, ili ćeš biti~pojeden
I kao što je ravana rekao da pčela napokon zaroni u cvijet, odrečući se neprekidnog zujanja o duhovnosti, prelazeći s riječi na djela, na odmak s površine u dubinu događanja,znajući da nektra nema nigdje nego tu
I kao što je sanherib (novi nick koji ima vrlo bogatu riznicu linkova na svom site-u;))rekao da je praksa ta koja će nas dovesti do spoznaja što ih ište srce i um
tako i ti likvidirat trebaš, umor uma..Minotaura svoga duha
..............
Priča nije uvijek bespotrebna...i ne bi ni znali donijeti ispravnu odluku da prethodno nismo istražili sve parametre što ih ona povlači za sobom, odvagnuli ih i osjetili njihovu težinu....
Ali kao što postoji vrijeme od priče, tako postoji i vrijeme od djela
Što izabireš, ti od svega?
Vještac kaze:
SVIJET VOLI POBJEDNIKE
VOLI ZLATNO ZNAMENJE
KADA SI PRVI
SVEGA SI VRIJEDAN
Solaris kaze:
"...Ta pjesma je bez veze, jer da bi pobjednik bio pobjednik mora se za to izboriti,
i to tako da ima druge igrače, bez tih drugih,pobjednika ne bi ni bilo....."
Razlog zbog kojeg si navela da je pjesma bez veze,je bez veze.
To sto se ne spominju igraci,ne znaci da ih nema
vec samo spominjanje pobjednika jasno ukazuje da postoje igraci.
Essenca kaze:
"...Ali neće biti poanta u tome da ja namjerno ne želim pitat
već u tome da neću osjećati...nikakvu želju za njihovim postavljanjem..."
Poanta nije u tome neces osjecati nikakvu zelju za postavljanjem pitanja
vec upravo u tome da trebas imati zelju i volju da do toga dođes
to jest da uspijes svjesno,namjerno blokirati unutrasnji dijalog.
Blokiranje unutrasnjeg dijaloga nije posljedica
"ne osjecanja nikakve zelje za njihovim postavljenjem"
a ni motiv zbog cega se to desava.
Dragonfly
29.06.2003., 22:19
Aenea, you've missed the point!
Nema tu dijaloga! Nije to esse tila reć, nego samo da je banana ponekad uistinu samo banana, pa čak i po Freudu!
A 'ko je vidija još pričat s bananama?
:D
One se jedu, bez puno priče u raznim kombinacijama; frape, kolač, sladoled, pohane, panirane čak i u sok od naranči frigane!
:klopa:
A kad su ti puna usta, ne možeš ni pričat..;)
eh da, moj naklon..:bonk:
Solaris
29.06.2003., 22:37
Aenea kaže:
Razlog zbog kojeg si navela da je pjesma bez veze,je bez veze.
To sto se ne spominju igraci,ne znaci da ih nema
vec samo spominjanje pobjednika jasno ukazuje da postoje igraci.
Objašnjenje koje navodiš je bez veze, jer nisi shvatila što sam htjela reći. ;) :D :D :D (o kakvom ne/spominjanju igrača ti pričaš?)
A nisam to ni očekivala. :)
I've got my secret language.
A ti, od cijele ove bogate teme, moraš se baš zakvačiti za tu moju nebitnu repliku? :confused: :rolleyes:
pozdrav, with respect! :w
Dragonfly,
:) Mozda imas pravo.
Mozda sam trebala primjetiti da je ono dugo objasnjenje,
kako ti kazes,samo o bananama.
Solaris kaže:
Objašnjenje koje navodiš je bez veze, jer nisi shvatila što sam htjela reći. ;) :D :D :D (o kakvom ne/spominjanju igrača ti pričaš?)
A nisam to ni očekivala. :)
I've got my secret language.
A ti, od cijele ove bogate teme, moraš se baš zakvačiti za tu moju nebitnu repliku? :confused: :rolleyes:
pozdrav, with respect! :w
Solaris,
Ne zanima me kakvom me ti smatras,kao ni to da "nisi ni ocekivala".
Opcenito me tvoje osobno razmisljanje o meni ne zanima.
No tu sam.
Objasni sta si htjela reci.
Slusam.
Ne moram se zakaciti bas za onu repliku,ali mogu ukoliko zelim.
Ne smatras li da svatko moze komentirati sto god on pozeli
a ne ono sto ti smatras potrebnim?
:) Pozdrav i tebi.
Dragonfly
29.06.2003., 23:01
a možda i nije..možda i nije..tko će ga znat?
;) :W
Salto rikverc i pozdrav svima!:w
Gospon Pes kaže:
Bezuvjetno se ne odnosi na nedostatak objekta ljubavi jer bez njega ljubavi nema, ma kako ti to probao dokazati.
Bezuvjetno se odnosi na nedostatak uvjeta. Voli ili nemoj, nema voljet cu ako...
Bezuvjetno se odnosi na bilo koji uvijet koji si mozes zamisliti. A s obzirom da vecina ljudi misli da ne mogu voljeti ako nemaju koga voljeti, onda je "nedostatak objekta ljubavi" i te kakav uvjet. To je "voljet cu ako..."
Tvoja dusa je ljubav. Onaj dio tebe koji ti uistinu Jesi je dusa, a ne tijelo ili um, pa si tako ti - ljubav.
Razlika između volim/ne volim ili osjecam ljubav/ne osjecam ljubav nije u tome ima li neko ljubavi ili nema (svako ima dusu), nego je razlika u tome da li iskustveno dozivljava sebe ili ne, izrazava li sebe ili ne. Da bi netko imao ljubav ili bio ljubav nije mu potreban nikakav "objekt" jer vec ima/je ljubav.
Da bi netko izrazio&iskustveno dozivio sebe kao ljubav potreban mu je "objekt", odnos s nekim ili necim. Svima nama najblizi "objekt" s kojim mozemo uspostaviti odnos smo mi sami. Pa je tako svatko od nas sposoban izraziti&iskustveno doziviti sebe kao ljubav - voljenjem samog sebe. Ilitiga ljubav prema sebi.
A za to ti nije potreban nikakav vanjski "objekt", nikakav uvjet.
Gospon Pes
29.06.2003., 23:16
Glam kaže:
Pa je tako svatko od nas sposoban izraziti&iskustveno doziviti sebe kao ljubav - voljenjem samog sebe. Ilitiga ljubav prema sebi.
A za to ti nije potreban nikakav vanjski "objekt", nikakav uvjet.
Ma nemoj. Pa onda si samo sam sebi objekt ljubavi. :D
Nigdje nisam rekla da to ne pali, samo da ljubavi bez objekta iste nema. I nema je. :D
Objekt i uvjet nisu ista stvar.
Ne kaze se voljeti bezpredmetno, zar ne? :D
Solaris kaže:
Aenea PM
:s Apsolutno točno!
Samo, ono je meni izgledalo kao bezrazložni napad ne mene.......:confused:
Pogresno Solaris.
Ono je bio samo komentar na tvoju IZJAVU.
Ne napad na tebe.Protiv tebe nemam nista.
Niti postoji razlog zasto bih imala.
Moguce da je ono i bila,tvoja,kako navodis,"nebitna replika"
no ukoliko netko smatra potrebnim postirati nebitno,
valjda je onda i dozvoljeno i komentirati nebitno (:D)
:) No jos uvijek mi nisi objasnila sta sam pogresno shvatila?
No u redu,ne inzistiram ukoliko ne zelis.
Idem procitati tvoj PM.
Pozdrav.
Dragonfly
30.06.2003., 07:37
ali, ah, čemu? Oko pjesme? Njene gluposti il smislenosti?
A smisao je: banana!
Ole, chiquita!:headbang:
Papapam babap šadubaduba papapapaaaaaam!
Obavjest za javnost: konzumiranje postova dotičnog nicka može biti mentalno pogubno za sve prave tragače, ozbiljne duhovne osobe, filozofe visokog kalibra, svećenike, opatice, ozbiljne i odrasle osobe i sve one koji se takvima osjećaju!
Ostali, kaman end lec bi maj frends!
Baphomet
30.06.2003., 08:08
Ili kao što kaže poznata pjesma....
La banana (Ben Sa Tumba)
"El uniquo fruto del amor
Es la banana
Es la banana
El uniquo fruto del amor
Es la banana
La banana, la banana,
La banana del Amor
La banana, la banana,
La banana del Amor"
Solaris
30.06.2003., 10:13
Ma mješana voćna salata ;) :klopa: :lux:
Obavjest za javnost: konzumiranje postova dotičnog nicka može biti mentalno pogubno za sve prave tragače, ozbiljne duhovne osobe, filozofe visokog kalibra, svećenike, opatice, ozbiljne i odrasle osobe i sve one koji se takvima osjećaju!
Ostali, kaman end lec bi maj frends!.
mogu i ja ovo staviti kao svoj signature? ;) :D
Gospon Pes
30.06.2003., 10:36
Samo stavi let umjesto lec. :D
Inace, to ste mi obje mogle prije reci, a ne da se ja ovako ozbiljna i duboko filozofski navudrena s vama sprijateljim nista ne sluteci. :rolleyes: :D
Vještac
30.06.2003., 12:36
Dragonfly kaže:
ali, ah, čemu? Oko pjesme? Njene gluposti il smislenosti?
A smisao je: banana!
Ole, chiquita!:headbang:
Papapam babap šadubaduba papapapaaaaaam!
Ostali, kaman end lec bi maj frends!
Za sve one koji su noćas "pukli" ;)
POBRATIMSTVO LICA U SVEMIRU
Ne boj se! nisi sam! ima i drugih nego ti
koji nepoznati od tebe žive tvojim životom.
I ono sve što ti bje, ću i što sni
gori u njima istim žarom, ljepotom i čistotom.
Ne gordi se! tvoje misli nisu samo tvoje! One u drugima žive...
Mi smo svi prešli iste putove u mraku,
mi smo svi jednako lutali u znaku
traženja, i svima jednako se dive.
Sa svakim nešto dijeliš, i više vas ste isti.
I pamti da je tako od prastarih vremena.
I svi se ponavljamo, i veliki i čisti,
kao djeca što ne znaju još ni svojih imena.
I snagu nam, i grijehe drugi s nama dijele,
i sni su naši sami iz zajedničkog vrela.
I hrana nam je duše iz naše opće zdjele,
i sebični je pečat jedan nasred čela.
Stojimo čovjek protiv čovjeka, u znanju
da svi smo bolji, međusobni, svi skupa tmuša,
a naša krv, i poraz svih nas, u klanju,
opet je samo jedna historija duša.
Strašno je ovo reći u uho oholosti,
no vrlo srećno za očajničku sreću,
da svi smo isti u zloći i radosti,
i da nam breme kobi počiva na pleću.
Ja sam u nekom tamo neznancu, i na zvijezdi
dalekoj, raspreden, a ovdje u jednoj niti,
u cvijetu ugaslom, razbit u svijetu što jezdi,
pa kad ću ipak biti tamo u mojoj biti?
Ja sam ipak ja, svojeglav i onda kad me nema,
ja sam šiljak s vrha žrtvovan u masi;
o vasiono! ja živim i umirem u svjema;
ja bezimeno ustrajem u braći.
Tin, čarobnjak s krša...
V.
Solaris
30.06.2003., 13:28
POBRATIMSTVO LICA U SVEMIRU
Ne boj se! nisi sam! ima i drugih nego ti
koji nepoznati od tebe žive tvojim životom.
I ono sve što ti bje, ću i što sni
gori u njima istim žarom, ljepotom i čistotom.
:) :) :s :s
I'm not going to talk to you about love - it's useless
I'm gonna show it to you, with all my being :love: :lux:
Dragonfly
30.06.2003., 20:55
...Uske su mi ove male zemlje.
Kratke su mi moje bijele ruke.
Gorke su mi ove suhe žemlje.
Ja bih mog'o, Svijetlo, u hajduke.
Kroz ocean neba ja sam ronac
i u mrežu lovim mliječne staze,
Mjesečić i Sunčić, Vasionac.
Mene pravo samo zvijezde paze.
Borci viču: konja! A mornari: jedra!
A ja, opet glasom pomorkinja vila,
žudim samo plavet, Vasiona Njedra,
i ja vičem: krila! - krila, krila!
Oleander
01.04.2004., 00:34
Dižem ovaj zanimljiv topic, za one nove ;)
Mislim da je licemjerno od ljudi da govore o nekakvom crnomagijaštvu a sami se šminkaju, lijepo oblače, friziraju, čak i čitaju...samo da bi dobili naklonost suprotnog spola. Zašto bi uporaba magije bila nešto drugačije?
:confused: Znači magija je isto toliko 'moćna' koliko i šminkanje, i lijepo oblačenje?
Baphomet
01.04.2004., 08:05
Oleander kaže:
:confused: Znači magija je isto toliko 'moćna' koliko i šminkanje, i lijepo oblačenje?
Povod je isti a djelovanje slično.
Uske hlačice, dekolte, šminka....sve to djeluje na mene protiv moje Volje.
Baphomet kaže:
Uske hlačice, dekolte, šminka....sve to djeluje na mene protiv moje Volje.
Naravno, zato postoje burke itd. Sve te zene koje se upicanjuju su vjestice svoje vrste i treba ih spalit zajedno s vama crnomagijasima :E
Baphomet
01.04.2004., 08:48
ravana kaže:
Naravno, zato postoje burke itd. Sve te zene koje se upicanjuju su vjestice svoje vrste i treba ih spalit zajedno s vama crnomagijasima :E
No, gledajući s druge strane, ako ne možeš protiv njih onda im se pridruži :D
Baphomet kaže:
No, gledajući s druge strane, ako ne možeš protiv njih onda im se pridruži :D
Prodao si dusu djavlu, potpao pod vlast odvratnog vladara ovoga svijeta :mad:
Ali znaj da doci ce dan iskupljenja kada ses u vjecnosti plivati sumpornim jezerima mucen gladju i ogavnom pozudom :mad: :D
Baphomet
01.04.2004., 10:12
ravana kaže:
Prodao si dusu djavlu, potpao pod vlast odvratnog vladara ovoga svijeta :mad:
Ali znaj da doci ce dan iskupljenja kada ses u vjecnosti plivati sumpornim jezerima mucen gladju i ogavnom pozudom :mad: :D
Ma rekao ja đavoljoj poslanici da je bacila crnomagijske čari. Naravno, nije meni problem napraviti neki "dispel magic" ali, u čovjekovoj je prirodi da bude malo i mazohista.
Mljacko
01.04.2004., 11:15
Jebo me pas ako ovo nije najgluplji topik koji sam pročito....
Dajte ljudi ne kenjajte, ima ružnih ljudi koji nikad nisu pičke pomirisali, a trudili su se kolko su god mogli...
A niste dali ni jedan recept:D (tvrdim da nema šanse da mene netko natjerat da se zaljubim u njega:o)
Baphomet kaže:
Ma rekao ja đavoljoj poslanici da je bacila crnomagijske čari. Naravno, nije meni problem napraviti neki "dispel magic" ali, u čovjekovoj je prirodi da bude malo i mazohista.
Zar jedna tako bezazlena stvar poput dekoltea i šminke tebi predstavlja crnu magiju? :D
Čovječe, ti nisi ni svjestan što ti se može dogoditi dok nepotrebno rasipaš energiju na takve trivijalnosti. ;) :rolleyes:
Mljacko kaže:
Dajte ljudi ne kenjajte, ima ružnih ljudi koji nikad nisu pičke pomirisali, a trudili su se kolko su god mogli...
Ja mislim da nema ružnih ljudi, ali ima dosta glupih. :rolleyes:
Baphomet
01.04.2004., 11:36
VelmaX kaže:
Zar jedna tako bezazlena stvar poput dekoltea i šminke tebi predstavlja crnu magiju? :D
Čovječe, ti nisi ni svjestan što ti se može dogoditi dok nepotrebno rasipaš energiju na takve trivijalnosti. ;) :rolleyes:
Bezazlena?
Pa i nije bezazlena...tim se načinom pokušava u muškima pobuditi animalna energija koja nema veze sa razumom i samim time lakše doći do muškoga jer mu mozak više ne radi.
Stvar je slična i sa crnom magijom.
O kakvom to nepotrebnom rasipanju energije govoriš?
Pa ne šminkam se ja već se žene šminkaju.
Baphomet
01.04.2004., 11:38
Mljacko kaže:
Jebo me pas ako ovo nije najgluplji topik koji sam pročito....
A jebo te....ili pas ili stvarno malo čitaš razne stvari po ovom forumu.
Mljacko kaže:
To je malo vjerojatno. Srećom, kod muških ljepota nije presudna kod dobivanja pičke. A ostalo se može uz malo truda naučiti.
Mljacko kaže:
A niste dali ni jedan recept:D (tvrdim da nema šanse da mene netko natjerat da se zaljubim u njega:o)
Ma koliko je tebi godina...15? 16?
Mljacko
01.04.2004., 11:52
Ma niš, sam mi je zanimljivo kolko možete vremena trošit na mumbo jumbo pizdarije... (a bome i ja budala pročito pol topika:D)
Baphomet kaže:
Bezazlena?
Pa i nije bezazlena...tim se načinom pokušava u muškima pobuditi animalna energija koja nema veze sa razumom i samim time lakše doći do muškoga jer mu mozak više ne radi.
Stvar je slična i sa crnom magijom.
O kakvom to nepotrebnom rasipanju energije govoriš?
Pa ne šminkam se ja već se žene šminkaju.
Mislim da su načini pobuđivanja animalne energije o kojima ti govoriš dječja igra i da se do muškog (srca;)) ne dolazi na takav način. :D
Ako ti ne znaš da postoje i puno suptilnije metode da se pobudi animalna energija, onda si u opasnosti, veeelikoj. :D
Rasipaš energiju svoje pažnje na bezopasne "prijetnje". :)
Baphomet
01.04.2004., 12:14
VelmaX kaže:
Mislim da su načini pobuđivanja animalne energije o kojima ti govoriš dječja igra i da se do muškog (srca;)) ne dolazi na takav način. :D
Ako ti ne znaš da postoje i puno suptilnije metode da se pobudi animalna energija, onda si u opasnosti, veeelikoj. :D
Rasipaš energiju svoje pažnje na bezopasne "prijetnje". :)
To je jedan od načina, nisam rekao da je jedini. Npr. i "kroz žekudac" je jedan od puteva.
Ja to ne smatram prijetnjom. Samo uočavam činjenice i razotkrivam stvari pokušavajući gledati svijet oko sebe onakvim kakvim jest.
Baphomet kaže:
To je jedan od načina, nisam rekao da je jedini. Npr. i "kroz žekudac" je jedan od puteva.
Ja to ne smatram prijetnjom. Samo uočavam činjenice i razotkrivam stvari pokušavajući gledati svijet oko sebe onakvim kakvim jest.
No dobro, želudac je već bliže srcu pa može i tuda... :D
Ali nisam na to mislila.
Ti ni ne znaš da imaš (meko) srce, pa misliš da si siguran. :p
Spoznaja vlastitog srca je krajnje potresan trenutak koji mnoge muškarce zatekne posve nespremne. To je tvoja slaba točka i shvati me vrlo ozbiljno i dobronamjerno. :rolleyes: :D
Baphomet
01.04.2004., 12:36
VelmaX kaže:
No dobro, želudac je već bliže srcu pa može i tuda... :D
Ali nisam na to mislila.
Spoznaja vlastitog srca je krajnje potresan trenutak koji mnoge muškarce zatekne posve nespremne. To je tvoja slaba točka i shvati me vrlo ozbiljno i dobronamjerno. :rolleyes: :D
Ajme evo još jedne psiho-domaćice.
Ali samo za tvoju informaciju....u tim slučajevima ja uopće ne mislim.
Baphomet kaže:
Ajme evo još jedne psiho-domaćice.
Ali samo za tvoju informaciju....u tim slučajevima ja uopće ne mislim.
Izgleda da si me ozbiljno shvatio. ;)
Ne znam na koje slučajeve misliš kad kažeš da ne misliš. :rolleyes:
Baphomet
01.04.2004., 13:34
VelmaX kaže:
Izgleda da si me ozbiljno shvatio. ;)
Ne znam na koje slučajeve misliš kad kažeš da ne misliš. :rolleyes:
Zaboravih na :D
Eh...ako neznaš na šta ja mislim onda sam i ja krivo shvatio tebe znači da nema veze na šta sam ja mislio.
VelmaX kaže:
Nda.. kaze se stoga da nitko nije imun na maju i ne moze ju svladat (u direktnoj borbi) moze samo :trk: :D
Baphomet kaže:
Zaboravih na :D
Eh...ako neznaš na šta ja mislim onda sam i ja krivo shvatio tebe znači da nema veze na šta sam ja mislio.
Da, ustvari ne. :D :D
ravana kaže:
Nda.. kaze se stoga da nitko nije imun na maju i ne moze ju svladat (u direktnoj borbi) moze samo :trk: :D
Kaže mi Maja kak joj se čini da ju izbjegavaš. :p :D
parsifal
02.04.2004., 00:02
ravana kaže:
ravi
a sto mislis da zeznes majjju tako da jen iznenadis pa joj se prepustis...
ionako je to samo mayyaa;)
tj kako je govorio moj guru---
kada si u iskusenju- popusti:D
VelmaX kaže:
Kaže mi Maja kak joj se čini da ju izbjegavaš. :p :D
Naravno :trk: :D
parsifal kaže:
ravi
a sto mislis da zeznes majjju tako da jen iznenadis pa joj se prepustis...
ionako je to samo mayyaa;)
tj kako je govorio moj guru---
kada si u iskusenju- popusti:D
I tako je stvoren Osho :lol: :B
Mljacko
03.04.2004., 00:07
Jel ima neki potion s kojim začaraš samog sebe?:D Ak ima, molio bih odmah recept:cerek:
Finding_Fantasy
03.04.2004., 02:52
"Svi ljudi koji krenu zatražiti "vračare" da im vrate njihovu ljubav, čine to zbog povrijeđene taštine i ega. Ne iz ljubavi."
Dali je to zato sto ta 'ljubav' ni nije bila nista osim hranjenja tastine i ega?
Sto je s onima koji placu? Mole Boga da im vrati ljubav? Skacu sa petog kata?
PS. Jadna Britney Spears, koliko ona prima magijskih ljubavnih udara dnevno! :)
Oleander
05.04.2004., 19:46
Znači magija je isto toliko 'moćna' koliko i šminkanje, i lijepo oblačenje?
--------------------------------------------------------------------------------
Baphomet:
Uske hlačice, dekolte, šminka....sve to djeluje na mene protiv moje Volje
Po tome znači, uobičajene zemaljske metode djeluju isto kao i magija?
Zašto onda uopće raditi magiju? ;) :D
Mljacko:
Jel ima neki potion s kojim začaraš samog sebe? Ak ima, molio bih odmah recept
Ima, ima. Ali za to moraš pitati našu magijsku zvijezdu Baphometa :cerek: ;)
Baphomet
05.04.2004., 20:31
Oleander kaže:
Po tome znači, uobičajene zemaljske metode djeluju isto kao i magija?
Zašto onda uopće raditi magiju? ;) :D
Zato što neki entiteti ne padaju na 90-60-90. Za njih se rabe magijske stvari :E
Oleander
05.04.2004., 20:34
Baphomet kaže:
Zato što neki entiteti ne padaju na 90-60-90. Za njih se rabe magijske stvari :E
Pozdravi mi entitete ;) :). (My kind of creatures)
P.S. Znaš li da je 90-60-90 samo mit? :D
Baphomet
05.04.2004., 20:45
Oleander kaže:
P.S. Znaš li da je 90-60-90 samo mit? :D
Hmm...no dobro....dok sam bio teoretičar i ja sam to mislio, no moji odgovori su bazirani na iskustvu :E
Oleander
05.04.2004., 21:18
Baphomet kaže:
Hmm...no dobro....dok sam bio teoretičar i ja sam to mislio, no moji odgovori su bazirani na iskustvu :E
Ni ja nisam teoretičar nego praktičar ;), i moja su opažanja bazirana na iskustvu.
Ali ne bi objašnjavala ovako javno :o
A mjeriš li ti žene svaki put da vidiš odgovaraju li tvojim idealima? ;) :D
To je malo vjerojatno. Srećom, kod muških ljepota nije presudna kod dobivanja pičke. A ostalo se može uz malo truda naučiti..
Sve ovisi o ženi, il te hoće il te neće. Ako te neće, nema toga truda ni magije koji bi je natjerao da te hoće.
Ma sve je u mirisu. U feromonima. :p
Gaudrath
05.04.2004., 22:07
Ne znam jel to već neko ovdje spomenuo, al bit ljubavne magije je u produljivanju nade. Naime, ljubavna magija je isto kao i određene forme prisilne radnje, gdje ljudi izvode specifične rituale da bi učvrstili svoju "kontrolu" nad situacijama u kojima se osjećaju upravo suprotno - bez kontrole. Čin magije nad nečim tako očito izvan naše kontrole (da li će se određena osoba zaljubiti u nas - ne govorim o zavođenju ovdje, mind you) služi upravo uspostavljanju osjećaja kontrole nad situacijom, i k tome, služi kao svojevrstan stres ventil - učinili smo nešto pa imamo što očekivati i sutra. Zato, naravno, većina ljudi koja pribjegava ljubavnoj magiji to čini tek kad osjete da su došli u onaj famozni "mrtav rukavac" i ne vide kako dalje.
Ljubavna magija je placebo lijek za nesretno srce.
Baphomet
06.04.2004., 08:10
Oleander kaže:
Ni ja nisam teoretičar nego praktičar ;), i moja su opažanja bazirana na iskustvu.
Ali ne bi objašnjavala ovako javno :o
A mjeriš li ti žene svaki put da vidiš odgovaraju li tvojim idealima? ;) :D
Svatko ima svojih iskustva sa ženama :D
Ne mjerim već imam oštro oko.
Oleander kaže:
Sve ovisi o ženi, il te hoće il te neće. Ako te neće, nema toga truda ni magije koji bi je natjerao da te hoće.
Ma sve je u mirisu. U feromonima. :p
Zanimljivo je da, iako zivotno iskustvo gotovo svakog muskarca sa kakvim-takvim drustvenim zivotom i poznavanjem vise jedinki muskog roda pokazuje da je zene nevjerojatno lako smutit "dobrom" pricom i da zadnja budala ako smisli dobar fol moze obrnut dok neko drugi, iako ti vidis da je coek na mjestu, al nezna il ne zeli fulirat, nema bas tolko uspjeha, gotovo svaka zena tvrdi da nije tako i uvjerena je da se to njoj ne desava.
Tu je neka matematicko-logicka nepravilnost, sto ti kazes Velmax? ;)
ravana kaže:
Zanimljivo je da, iako zivotno iskustvo gotovo svakog muskarca sa kakvim-takvim drustvenim zivotom i poznavanjem vise jedinki muskog roda pokazuje da je zene nevjerojatno lako smutit "dobrom" pricom i da zadnja budala ako smisli dobar fol moze obrnut dok neko drugi, iako ti vidis da je coek na mjestu, al nezna il ne zeli fulirat, nema bas tolko uspjeha, gotovo svaka zena tvrdi da nije tako i uvjerena je da se to njoj ne desava.
Tu je neka matematicko-logicka nepravilnost, sto ti kazes Velmax? ;)
Meni se to nikad nije desilo. :D ;)
Ali se zato dešavalo muškarcima koji su mi se sviđali. :zvrko:
Ma slušaj, nije istina da je svaku ženu moguće lako smutiti, no mnoge zbilja jest. Ovisi o kakvoj priči se radi, svatko ima neku slabu točku, samo je treba pogoditi. Što imaš više iskustva s ljudima, lakše ti je to izvesti. ;)
A uspjeh je relativna stvar, ako uzmeš u obzir da žene koje je lako smutiti i nisu baš neka životna premija. :D
Ako si čovjek na mjestu i ne želiš fulirat, onda ti takvi "uspjesi" ni ne trebaju baš.
VelmaX kaže:
Meni se to nikad nije desilo. :D ;)
Ali se zato dešavalo muškarcima koji su mi se sviđali. :zvrko:
Ma slušaj, nije istina da je svaku ženu moguće lako smutiti, no mnoge zbilja jest. Ovisi o kakvoj priči se radi, svatko ima neku slabu točku, samo je treba pogoditi. Što imaš više iskustva s ljudima, lakše ti je to izvesti. ;)
A uspjeh je relativna stvar, ako uzmeš u obzir da žene koje je lako smutiti i nisu baš neka životna premija. :D
Ako si čovjek na mjestu i ne želiš fulirat, onda ti takvi "uspjesi" ni ne trebaju baš.
Hmmmm to treba tvog muza pitat :D
Naravno da ovisi o prici, poanta je u tome da zene padaju na price i bajke. U ovom ili onom obliku. Muskarci su puno produhovljeniji. Padaju na :cice: :D
Secret_girl
05.08.2007., 15:09
evo u zadnje rijeme gledam po netu te ljubavne čarolije...pa me zanima vase misljenje..da li to sljaka ili ipak ne...?! Zna netko mozda kakvu caroliju (malo jednostvniju) ?!
Baphomet
05.08.2007., 16:04
evo u zadnje rijeme gledam po netu te ljubavne čarolije...pa me zanima vase misljenje..da li to sljaka ili ipak ne...?! Zna netko mozda kakvu caroliju (malo jednostvniju) ?!
Ne postoje jednostavne čarolije, za bilo kakav efekt bilo koje čarolije potrebni su mjeseci i godine truda.
Lakše je promjeniti šminku, skinuti koju kilu i saznati šta ti predmet obožavanja obožava pa mu to nadomjestiti.
Čarolija je bila Pamela Anderson prije 10-ak godina ili ona Catherine Zeta-Jones. Znaći to ti je čarolija, a hokus pokus čarolije ne postoje. Ono ka što radi Gargamel "jedna triula jabuka, šišmišova krila itd."
Fingerpost
05.08.2007., 21:03
Naravno da ljubavna čarolija postoji. Ionako je ljubav varljiva (kaotična) pa se na nju itekako da utjecati. Ako se može djelovati iluzijom (šminka, obleka, češljanje...), svakako se može i magijom.
Crvena magija.
... pa samo zavođenje je tak i tak prava magijska operacija, bili mi toga svijesni ili jok :mudri:
Fingerpost
05.08.2007., 21:10
... pa samo zavođenje je tak i tak prava magijska operacija, bili mi toga svijesni ili jok :mudri:
Upravo tako. Iako to nije posve magija, jer je čista primitivna tehnika, ipak jest paranormalna, jer pri zavođenju svakako osim govora tijela, mirisa i ostaloga sudjeluje i telepatija, hipnoza, autohipnoza pa i gruba magijska sila tj. prisiljavanje.
Ne zove se to bezveze ZAVOĐENJE.
Bassconnect
05.08.2007., 21:22
znam ja jednu :rolleyes:
znam ja vise njih:cerek: al se ne hvalim:D
Bože... gdje vam je srce ljudi...
Koliko moraš biti sebičan da nekoga na taj način pretvoriš u zombija samo zato da ga ti možeš voditi za rukicu po gradu ko debila... brrr
To se nema nikakvo pravo nazivati "ljubavnom čarolijom". Gdje je tu ljubav?
...
Meni tijelo ne predstavlja ljubav. Meni tijelo predstavlja fizičku privlačnost. Kako u vezi želim i fizičku komponentu, ne mogu biti u vezi s nekim tko mi nije fizički privlačan. Ljubav je tu optional varijabla.
Odgovori ti meni: Bi li ti volio da tebe netko tako počasti ljubavnom čarolijom?
Na žalost, to se dešava češće nego što ljudi misle. Znam to jer sam i sama svjedočila takvim bolesnim radnjama. I njihovim posljedicama. I meni su nudili usluge tog tipa, onako gratis, kao da je to najnormalinija stvar na svijetu.
center_godess
06.08.2007., 10:23
Meni tijelo ne predstavlja ljubav. Meni tijelo predstavlja fizičku privlačnost. Kako u vezi želim i fizičku komponentu, ne mogu biti u vezi s nekim tko mi nije fizički privlačan. Ljubav je tu optional varijabla.
Gledaj ovako: prateći ono što pišeš na forumu, a dugo smo razgovarale, tebi je tileo jedini parametar. I najbitniji. Ne razmišljaš li da je u takvom tijelu upravo jedan takav manipulator kakvoga se plašiš? što misliš zašto ga uređuje, zašto ide u teretanu? Za sebe? Jedan veliki :lol: :lol: :lol: kada mi netko kaže da to čini "za sebe".
Odgovori ti meni: Bi li ti volio da tebe netko tako počasti ljubavnom čarolijom?
Da. Jer ako ta osoba to može (a samnom to zaista nije lako), onda sama činjenica da je toliko sposobna toj osobi daje vrijednost. Za sada, to nitko nije uspio. Čak si i ti pokušala.
Na žalost, to se dešava češće nego što ljudi misle. Znam to jer sam i sama svjedočila takvim bolesnim radnjama. I njihovim posljedicama. I meni su nudili usluge tog tipa, onako gratis, kao da je to najnormalinija stvar na svijetu.
Trebala si prihvatiti. SVA LJUBAV, i SVO zavođenje u smislu muško ženskih odnosa, bazirano je na MANIPULACIJI. Samo zrele osobe stupaju u vezu drugačije.
Da nije tako, ne bi kozmetička industrija, modni časopisi, usluge wellness-a...bilježile toliki profit.
A razlike između žene koja se uredi za izlazak i žene koja posegne za ljubavnom čarolijom NEMA. Obje zapravo lažu drugu stranu.
ne znam za jednostavnu, znam za par tantrickih za koje ti treba hmmm.. vise nego bi vjerojatno bilo ko tko tako nesto (precicom) zeli imao volje :D
Jer u biti nije stvar do "carolie" nego do toga da se stekne odredjeni mantra siddhi, tj "moc" da tako kazem, aktivacija moci mantre il sta tja znam.. nakon toga djeluje navodno u roku odmh kad treba al da bi se to postiglo treba dosta truda, iskreno ne bi se bas volio tolko gnjavit za tako nes banalno.
Doduse znam i jednu jednostavniju gdje se ne zeli postic mantra siddhi nego utjecat samo na jednu konkretnu osobu, treba samo 21 dan svakodnevne prakse u brahmamurtu nakon redovne jutarnje duhovne discipline i uz opcenito discipliniran zvot :)
Mislim da bi ciganka imala nes jednostavnije, kakvu kokosju nogicu pod tepih il nes :)
Al nemam pojma jel to sve samo hrpa sujevjerja il sljaka :)
S obzirom na neke price zena u susretima s desetorazrednim "guruima" ...hmm.. u stvari ne znam jel to pripisat zenskoj povodljivosti ili mozda ovi koriste takve tantricke fore (ionako se desetorazredni gurui najvise vole bavit tantrom :D )
što misliš zašto ga uređuje, zašto ide u teretanu? Za sebe? Jedan veliki :lol: :lol: :lol: kada mi netko kaže da to čini "za sebe".
pa ovo je ot i vjerojatno ce premjestit nas diktator al svejdno bum napisal, ne :D
Znam likove koji fakat mislim da rade za sebe. ALi bildere, ne rekreativce. Jer i sami kazu i svjesni su da prenapuhani misici zene manje privlace (tj mnogima su odbojni) od elegantno i umjereno misicavog. AL ljudi se u to uzive, ko i u drugim aktivnostima (sportskim isl) imaju odredjene ciljeve i ambicije (il cistu narcisoidnost :misli: ) koji se ne ticu nuzno zena.
Baš sam htjela otvorit temu o tome. Zanima me ako neko zna kako izvest spell za privlačenje srodne duše,znači nikog određenog,već osobe koja mi najbolje odgovara. Mislim da to nije loše jer ne utječeš izravno na nečiju volju.
veci33net
10.08.2007., 16:25
najbolja čarolija je kad zračiš ljubavlju onda i privlačiš ljubav:kiss:
zatim sexi donje rublje, crni halteri i mrežaste čarapice:cerek:
Harmonije
11.08.2007., 08:40
najbolja čarolija je kad zračiš ljubavlju onda i privlačiš ljubav:kiss:
zatim sexi donje rublje, crni halteri i mrežaste čarapice:cerek:
True sister, true .. :)
S4sh4nn
22.08.2007., 00:12
moje je pitanje dali je neko ikad izveo neki spell koji radi i da nije trik ili da je bar vidio to da se radi..btw ako zelis nekog osvojit ima i drugih nacina napi ga! :zubo: ..salim se mene je isto to zanimalo prije ugl imas ljubavnih spellova po netu dali funkcionira neznam ..ali bitna je i vjera .. 2, ja bi bas volio da nekog zacaram tj njih par koje su me zajebale pa da se zaljube u mene hehee .. :cerek: :cerek: :kiss:
moje je pitanje dali je neko ikad izveo neki spell koji radi i da nije trik ili da je bar vidio to da se radi..btw ako zelis nekog osvojit ima i drugih nacina napi ga! :zubo: ..salim se mene je isto to zanimalo prije ugl imas ljubavnih spellova po netu dali funkcionira neznam ..ali bitna je i vjera .. 2, ja bi bas volio da nekog zacaram tj njih par koje su me zajebale pa da se zaljube u mene hehee .. :cerek: :cerek: :kiss:
pa ponekad bi volio probat te tantricke fore (ima raznih naravo, ne samo te ljubavne), makar utrosio mjesec dana cisto da vidim da li djeluje. Ali problem je moralne prirode, kako to izves, a ne prekrsit neka moralna nacela? Razmisljao sam o nekim zaista kvarnim ljudima i to, no cak i tada mjesanje na ovaj nacin u necije slobodne izbore ne mogu sam sebi opravdati tako da mislim da nebu nis od provjeravanja djelotvornosti :D
pa ponekad bi volio probat te tantricke fore (ima raznih naravo, ne samo te ljubavne), makar utrosio mjesec dana cisto da vidim da li djeluje. Ali problem je moralne prirode, kako to izves, a ne prekrsit neka moralna nacela? Razmisljao sam o nekim zaista kvarnim ljudima i to, no cak i tada mjesanje na ovaj nacin u necije slobodne izbore ne mogu sam sebi opravdati tako da mislim da nebu nis od provjeravanja djelotvornosti :D
a 'oklen' ti to ,a ? :misli:
crazy person
22.08.2007., 08:52
pa ponekad bi volio probat te tantricke fore (ima raznih naravo, ne samo te ljubavne)
je, ima li kakvih zanimljivijih, a ne tu neke ljubavne? ... :zubo:
S4sh4nn
22.08.2007., 22:45
mislim da bi trebo isprobat magiju da nadjes npr srodnu dusu ili tak nesto sto nije bezazleno a da se vidi dali to fumkcionira ili ne.. :)
mislim da bi trebo isprobat magiju da nadjes npr srodnu dusu ili tak nesto sto nije bezazleno a da se vidi dali to fumkcionira ili ne.. :)
srodna dusa? Kamon, nismo svi zene ovde :D
Bilo bi bolje smislit magiju koja unistava interes za zene :D
A jedino di mi padne napamet da bi se mogla koristit je kad se vidi par zanimljivih nogu uparenih sa spankabilnom guzom, a to necu, jebga, cak i ja imam neke principe :rofl: :rofl: :rofl: :zubo:
S4sh4nn
23.08.2007., 13:15
gle sve za znanost nema tu principa ...ako neko moze silovat i bacat drogu curamam u pice ..mozes ti i bacit spell da vidimo dali radi ak radi i kad ti dodje ljepa plavusa ili crnka ..i kaze da te zeli onda joj kazes gle mala to je samo pokus i ja imam svoje principe tak da se makni .. lol
gle sve za znanost nema tu principa ...ako neko moze silovat i bacat drogu curamam u pice ..mozes ti i bacit spell da vidimo dali radi ak radi i kad ti dodje ljepa plavusa ili crnka ..i kaze da te zeli onda joj kazes gle mala to je samo pokus i ja imam svoje principe tak da se makni .. lol
ne znam za neke, da mislim silovat il bacat drogu mozda bi bacio i spell.. makar.. ovo prvo je jednostavnije :rofl: :rofl:
Mogu probat nekog gejpedera, onda sam siguran.. al sta ako se ne moze "odspelat" :rofl:
a i oni se sude za svaki klinac :D
crazy person
23.08.2007., 13:28
a da se vas dvojica počnete bavit nekim manje opasnijim spellovima prvo :misli:
ne znam ... ulaz u paralelnu dimenziju, besmrtnost, osvajanje svemira i takve stvari :zubo:
a da se vas dvojica počnete bavit nekim manje opasnijim spellovima prvo :misli:
ne znam ... ulaz u paralelnu dimenziju, besmrtnost, osvajanje svemira i takve stvari :zubo:
ocito je to manje zanimljivo jer ih nisam sreo (takve spelove mislim), a ove druge relativno brzo i pri pvrsnom upoznavanju "tantre za mase" :rofl:
nda.. ti ljudi svugdje isti :D
svjetloisjena
24.08.2007., 12:13
Čini se da mi svojim mislima djelomično utječemo na svijet oko sebe, a ta se mogućnost, kažu7, može i razviti, pa bi se onda mogla primijeniti i na ljubavni život. Kvaka je u tome što ljudi koji razvijaju sposobnost koncentracije obično nisu zainteresirani za manipulaciju drugima, a kad se govori o ovakvim ili onakvim čarolijama - bilo putem napitaka ili nekih spellova kako se gore kaže - radi se upravo o manipulaciji, zadiranju u tuđu slobodnu volju.
Jedini pravi način da privučemo pravoga partnera jest - rad na sebi. Negdje sam pročitala da idealnog partnera nalazimo, odnosno susrećemo onda kad i sami postanemo idealnim partnerima. Dotad susrećemo one - kakvi smo i sami. Dakle, umjesto čarolija preporuka glasi: Stani pred zrcalo i pogledaj što možeš sa sobom učiniti kako bi se približio svom idealu. Time se povećava šansa da ti se netko sličan pridruži. ;)
S4sh4nn
24.08.2007., 14:56
zanimljivo ...cak bi se i slozio ali ono sto mene zanima dali spellovi uopce funkcioniraju ili je to cista glupost??ustvari je i jako lako da se vidi dali radi ili ne sam niko nece to da radi iz moralnih razloga makar da i svi ogovaramo,kradimo i zajebemo koji put nekoga ali kad je spell u pitanju svi imaju moralne razloge najvjerovatnije zato sto svi znamo da ne rade i ne funkcioniraju ali je ljepo vjerovati u nesto .. :)
zanimljivo ...cak bi se i slozio ali ono sto mene zanima dali spellovi uopce funkcioniraju ili je to cista glupost??ustvari je i jako lako da se vidi dali radi ili ne sam niko nece to da radi iz moralnih razloga makar da i svi ogovaramo,kradimo i zajebemo koji put nekoga ali kad je spell u pitanju svi imaju moralne razloge najvjerovatnije zato sto svi znamo da ne rade i ne funkcioniraju ali je ljepo vjerovati u nesto .. :)
ma ne, sam silujemo tu i tamo :) :p
pa ja bih radije da me netko pokrade nego da mi prcka po svijesti :D
U svakom slucaju sasvim mi je sve jedno da li funkcionira ili ne, a niti to sto meni ne funkcionira (u hipotetickom ekserimentu) nije konacan dokaz da neko trecem mozda hoce.. )
Isprobavao bih na dobrovoljcu, al ako je dobrovoljac onda je nemoguce isprobat utjecaj mimo znanja i volje, ne? :D
svjetloisjena
24.08.2007., 16:29
Ti spellovi kao takvi su samo riječi i ne znače ništa dok im mi ne damo posebno značenje i moć. Sjećam se kad smo muž i ja tražili auto - točno određeni tip automobila - išla sam po papire za kredit u dva navrata, no uvijek smo zaključili da trenutno nismo dovoljno kreditno sposobni (iako smo formalno bili). Zatim smo pregledavali oglasnike u potrazi za polovnim autom tog ili sličnog tipa. Na internetu smo pretraživali stranice s ponudom staro za novo i prodajom rabljenih servisiranih vozila. I nakon nepuna dva mjeseca potrage - tuf, moj brat je u nevezanom razgovoru slučajno spomenuo da njegova kolegica s posla prodaje upravo takav auto kakav smo željeli, u izvrsnom stanju i po vrlo povoljnoj cijeni s malo prijeđenih kilometara i to isključivo iz razloga što ima prilike kupiti bolji auto. Tri i pol godine vozimo taj auto i nikad nikakvog problema s njim osim sitnica koje su otklonjene na redovnim servisima prije nego što su došle do izražaja. I svi su se čudili kako smo dobro prošli. I nije to bio jedini slučaj određenog uspjeha kad sam svoje želje ili htijenja nekamo usmjerila. Kažu da bi čovjek trebao paziti što želi kako mu Univerzum ne bi te želje ispunio.
Budući da je ovo podforum o duhovnosti, mogu reći da je to duhovni zakon magnetiznma ili privlačenja na djelu čak i u našim prozaičnim i nehotično stvorenim uvjetima.
Možda se slično može dogoditi i kad se traži ljubavna veza. Ako osoba čvrsto vjeruje u taj neki spell i ako joj se kao pomoć pruži još i neko sredstvo koje mu usmjerava mentalnu energiju u željenom pravcu (neki predmet, amajlija i slično) postoji mogućnost da i uspije, osobito ukoliko je "žrtva" neodlučna i slabije snage volje.
Kažu da neke mantre imaju moć već kao glasovni oblici i mogu prouzročiti određeni učinak u fizičkom svijetu.
U svakom slučaju nikako ne bih preporučila igranje tim stvarima, vjerovali mi u njih ili ne. Mogli bismo napraviti neku štetu sebi ili drugima.
plavasjenka
27.09.2007., 12:31
Šljaka, ali nije jednostavno kako se čini. Da bi uspješno primjenila neki ritual moraš prvenstveno poznavati magijski rad, ili nema koristi. Nije to idem sad probati jer sam naišla na postupak.... Ne djeluje to tako... I naravno postoje pravila može li se primjeniti u konkretnom slučaju ili ne...
plavasjenka
27.09.2007., 12:33
Bože... gdje vam je srce ljudi...
Koliko moraš biti sebičan da nekoga na taj način pretvoriš u zombija samo zato da ga ti možeš voditi za rukicu po gradu ko debila... brrr
To se nema nikakvo pravo nazivati "ljubavnom čarolijom". Gdje je tu ljubav?
Magija ima pravila. Ne može se koristiti u sebične svrhe. Može se koristiti za pronalazak idealnog partnera, ali ne i za vračanje starog.
Ne bi trebala govoriti s predrasudom o stvarima koje ne razumiješ.
Lady Undómiel
28.01.2008., 16:01
Netko za koga ne znas je li mu stalo, netko za koga znas da mu nije stalo ili si s njim ali ne osjecas...?
Demetra Demetrios
28.01.2008., 18:29
Magija ima pravila. Ne može se koristiti u sebične svrhe. Može se koristiti za pronalazak idealnog partnera, ali ne i za vračanje starog.
Ne bi trebala govoriti s predrasudom o stvarima koje ne razumiješ.
Može se koristiti u sve svrhe pa i sebične. Ljudi ne bi bili sebični kada od toga ne bi imali koristi. Problem je samo na koji vremenski rok će ta korist imati djelovanje.
blue bird
28.01.2008., 18:35
naročito je puno onih koji traže povratak partnera, i za to idu raznim šarlatanima koji ih opelješe :cool:
može li sve to biti opasno?
kaj mislite? :)
....moze: sarlateni te opeljese:D
Scáthach
28.01.2008., 20:55
Pa, kao sto sam vec negdje pisala...po narodnoj mudrosti, iz jedne knjige di su popisane te ciribu/ciriba...magicni obred za navesti osobu da se zaljubi u tebe je...ubiti slijepog misa srebrnim novcem, zavezati ga u maramu...i lupiti tom maramom odabranika/odabranicu svog srca, po glavi...ali pazeci da doticni/doticna ne skuzi s cim ste ga/ju udarili...
To bi kao trebalo upaliti :D
Mozda sam nesto malo i pomijesala...ali 99% sam sigurna da je odabranik taj koji treba dobiti maramom po glavi....a ne mis... :misli:
Kako su im samo padale na pamet ovakve ideje :rofl:
Enchantress
29.01.2008., 00:46
Kako su im samo padale na pamet ovakve ideje :rofl:
Znam ja još bolju. :zubo:
Uzmeš pokrov od mrtvaca i isečeš ga na trake i onda vezuješ trake u čvorove i dok to radiš gledaš izabranika u oči i ponavljaš: "Dok ja sijam kao sunce, ti blejiš kao ovca!" :D :rofl:
A ima i ona iz vlaške magije da pogledaš osobu koju želiš da osvojiš kroz venčani prsten (burmu) umočen u menstrualnu krv. Čula sam za obrede u kojima se koristi menstrualna krv, ali kažu da su dosta opasni. :ne zna:
Scáthach
29.01.2008., 12:23
Wow :) Ova prva mi je bas zanimljiva...samo ne znam sto bi moj odabranik pomislio kada bi saznao odakle mi trake :D
"Dok ja sijam kao sunce, ti blejiš kao ovca!" :lol: Predobro...ovo cu sigurno u nekoj prilici upotrijebiti... :cerek: ali bez mrtvackih pokrova :eek:
Zasto se ljubavna narodna magija uvijek vrti oko nekih, pomalo morbidnih obreda? :confused:
copy pes
30.01.2008., 11:00
"Have you been the victim of a misdirected, over-blown ego which has caused you to want something or someone when the chances are virtually non-existent? Are you a talentless, tone-deaf individual who is attempting, through magic, to receive great acclaim for your unmusical voice? Are you a plain, glamorless witch with oversized feet, nose, and ego, combined with an advanced case of acne, who is casting love spells to catch a handsome young movie star? Are you a gross,lumpy, lewd-mouthed, snaggle-toothed loafer who is desirous of a luscious young stripper? If so, you'd better learn to use the balance factor, or else expect to fail consistently!" :cerek:
a kak ide kad ti neka gatara to ucini? karma ti se vraca ili?
ajme ljudi
evo ovdje ti je spell za ljubavnu magiju
http://www.spellsandmagic.com/fire.html
Helel-Ben-Shakar
18.05.2008., 03:01
Najbolji koji sam čuo je da nakon kolinja, uzmeš svinjski šupak, i kroz njega pogledaš izabranicu svog srca. :D:D:D:D:D:D:D:D
dresden_doll
20.05.2008., 14:25
:Dako je netko zeljan ljubavne magije nek mi posalje privatnu ja mu dam (:
i kazu da djeluje. imam ih vise, mozete i birat cak
ivanaiva
05.06.2008., 12:04
[QUOTE=dresden_doll;14126327]:
Možeš li mi na mail poslati kako se radi ljubavna magija tj. na koji način ju mogu primjeniti Jajo mi je hitno Unapred z6ahvalna Mail je
[email protected]
ivanaiva
05.06.2008., 12:10
:Dako je netko zeljan ljubavne magije nek mi posalje privatnu ja mu dam (:
i kazu da djeluje. imam ih vise, mozete i birat cak
Možeš li mi na
[email protected] poslati Hitno mi je
@ivanaiva
imas li ti usi...? Helel-ben-shakar ti je sve lijepo objasnil :lol:
care ! :s
Mr.Bean
15.07.2008., 20:21
Ovako, procitao sam stranicu-dvije o ovoj temi i imam jedno pitanjce: Ako nekoga natjeras da te "voli" onda je to crna magija...jel tako? E sad, dali je moguce sebe uciniti opcenito "atraktivnijim" kroz magiju, tj. da imas vece sanse kod cura? Dali bi to bila crna magija?
Ovako, procitao sam stranicu-dvije o ovoj temi i imam jedno pitanjce: Ako nekoga natjeras da te "voli" onda je to crna magija...jel tako? E sad, dali je moguce sebe uciniti opcenito "atraktivnijim" kroz magiju, tj. da imas vece sanse kod cura? Dali bi to bila crna magija?
Kužim tvoju dvojbu i imaš pravo. Ukoliko putem magije navedeš neku osobu da te voli, onda je to djelo crne magije, jer činiš zlo drugoj osobi koja ti se nije svojevoljno podala (emocionalno, pa ni tijelesno). Ovo drugo je opet varanje, zato što se služiš nedopuštenim sredstvima kako bi stekao prednost nad potencijalnim suparnicima. :D
Full loaded
16.11.2008., 18:29
Premještam ovdje svoju temu s LJES jer su mi uljudno pokazali vrata odatle :rolleyes:
Dakle, zanima me jedna pojava za koju sam odavno čula ali sam ja sama tek odnedavno postala zapetljana u sve to. Radi se naime o pokušaju odašiljanja misli ili ljubavnih vibracija osobi u koju ste zaljubljeni, koju niste još ni službeno upoznali ali je volite nevjerojatno, mislite o njoj, sanjate je...Trenutno ne mogu do te osobe, ne mogu joj prići, ali sam ga sanjala već nekoliko puta i to tako intenzivno i s takvom snagom da sam cijeli dan nakon tih snova lelujala naokolo, ne mogavši doći sebi, toliko sam bila pod utiskom onoga što sam usnila (mada u biti nisam osoba koja se lako zanosi,mislim da čvrsto stojim na zemlji i tako to, tim veće je bilo moje iznenađenje onime što mi se događa).
E sada zanima me (mada ovo može zvučati i djetinjasto smiješno) ima li ikakvog načina da ja njemu vratim ili nekako uputim neku sublimnu,podsvjesnu,nazovite ju kako hoćete poruku putem snova,da kada se sretnemo on pomisli "nju sam već vidio u snovima ili negdje" ili neš takvo.
Nemojte se smijati,ali pišem vam onako kako se osjećam.:ne zna:
Premještam ovdje svoju temu s LJES jer su mi uljudno pokazali vrata odatle :rolleyes:
Trenutno ne mogu do te osobe, ne mogu joj prići,......
Da li to meni miriše da je taj čovek oženjen ili je možda u nekoj vezi.
Ako je tako,mani se ćorava posla
mene zanima u koga smo to zapravo zaljubljeni u ovom slucaju preko neta?! :confused:
samo u opis te osobe, ili se ipak stvori neka nevidljiva nit koja nas poveze bas sa odredjenom osobom. :misli:
jer ako je ta ljubav proizasla samo iz njegovog opisa sebe i par postova, tada je sasvim svejedno tko je sa druge strane racunala, a to sto sanjamo je zapravo nas imaginarni film o osobi kakvu bi zeljeli pored sebe imati i ljubiti :K.
Full loaded
16.11.2008., 19:06
Da li to meni miriše da je taj čovek oženjen ili je možda u nekoj vezi.
Ako je tako,mani se ćorava posla
Jesam li ja opet pogriješila podforum? Je li ovo Magija i mistika ili neki pdf Moraliziranje? :)
Full loaded
16.11.2008., 19:10
mene zanima u koga smo to zapravo zaljubljeni u ovom slucaju preko neta?! :confused:
samo u opis te osobe, ili se ipak stvori neka nevidljiva nit koja nas poveze bas sa odredjenom osobom. :misli:
jer ako je ta ljubav proizasla samo iz njegovog opisa sebe i par postova, tada je sasvim svejedno tko je sa druge strane racunala, a to sto sanjamo je zapravo nas imaginarni film o osobi kakvu bi zeljeli pored sebe imati i ljubiti :K.
Opet greška. Nije u pitanju internet veza (za mene nešto što sam samo gledala u filmovima Toma Hanksa i Meg Ryan) nego osoba, od krvi i mesa, iz moga okruženja, ali do koje ne mogu ( i to ne iz razloga koe je pominjao Dejjan). Što uopće ne znači da za par tjedana ili mjeseci neću moći.
Ne radi se ni o kakvoj iluziji, prestara sam za takvo nešto, znam koga volim i zašto ga volim, očarao me je onako kako nisam mogla vjerovati da će me itko još moći očarati.
To je sve.
Može li konkretan odgovor na moje pitanje?
Jesam li ja opet pogriješila podforum? Je li ovo Magija i mistika ili neki pdf Moraliziranje? :)
Znači....pogodio sam :D :D
Opet greška. Nije u pitanju internet veza (za mene nešto što sam samo gledala u filmovima Toma Hanksa i Meg Ryan) nego osoba, od krvi i mesa, iz moga okruženja, ali do koje ne mogu ( i to ne iz razloga koe je pominjao Dejjan). Što uopće ne znači da za par tjedana ili mjeseci neću moći.
Ne radi se ni o kakvoj iluziji, prestara sam za takvo nešto, znam koga volim i zašto ga volim, očarao me je onako kako nisam mogla vjerovati da će me itko još moći očarati.
To je sve.
ma nije greska, ja sam se samo nest pitala...:misli:
sve zapravo ovisi o vama. naravno da je moguce. samo je pitanje
koliko ti mozes slati, a koliko je on u stanju primiti. mozda je panj?
jedna osoba je nesto slicno napravila meni...sanjao sam je nevjerovatno intenzivno...jedno vece sam tako jako razmisljao o njoj da sam se ustao iz kreveta i odlucio otici kod nje..nesto straasno i jako me vuklo...jako...i nisam je kuci nasao..nastavio sam besciljno da lutam gradom u nadi da je sretnem..i nasao sam je...ta snaga koja me je pokretala je bilo jako snazna..nisam mogao vjerovati sta mi se dogadja..ne nisam bio zaljubbljen u nju i takve spike...bilo je to nesto mnogo vece..i jace..
kasnije sam saznao da je bila zaljubljena u mene..rekla mi je sama od sebe da zna da se pitam sta mi se dogadjalo..ali nikad mi nije otkrila sta...
mozda magija neka??neznam..ali na mene je jako funkcioniralo sto god da je bilo..
adarelh
17.11.2008., 09:29
ma nije greska, ja sam se samo nest pitala...:misli:
sve zapravo ovisi o vama. naravno da je moguce. samo je pitanje
koliko ti mozes slati, a koliko je on u stanju primiti. mozda je panj?
Istina, i koliko uopće i želi primiti i ako može. Ako može i želi - odlično. Čavrlja se preko neta i može se zaljubiti (makar i je željena iluzija), i može se i voliti i to čišće nego kad se zaljubiš u tvrdu podignutu guzu neke poletušice u disku, zar ne :rofl:
MlinarevSin
17.11.2008., 09:54
jedna osoba je nesto slicno napravila meni...sanjao sam je nevjerovatno intenzivno...jedno vece sam tako jako razmisljao o njoj da sam se ustao iz kreveta i odlucio otici kod nje..nesto straasno i jako me vuklo...jako...i nisam je kuci nasao..nastavio sam besciljno da lutam gradom u nadi da je sretnem..i nasao sam je...ta snaga koja me je pokretala je bilo jako snazna..nisam mogao vjerovati sta mi se dogadja..ne nisam bio zaljubbljen u nju i takve spike...bilo je to nesto mnogo vece..i jace..
kasnije sam saznao da je bila zaljubljena u mene..rekla mi je sama od sebe da zna da se pitam sta mi se dogadjalo..ali nikad mi nije otkrila sta...
mozda magija neka??neznam..ali na mene je jako funkcioniralo sto god da je bilo..
Ponavljaš moju priču od prije mnogo godina. Ja sam isto to doživljavao sa jednom curom. I to je zaista bila magija. Sretali smo se zaista na nevjerojatne načine, a čak i kada bismo igrali bilijar, zapravo bismo se igrali kuglicama, i tjerali ih jedan drugome (i ostalim igračima) "od rupe" samo da igra duže traje. Ona je imala dečka, a ja sam živio u nadi.
Nakon mnogo godina me iskreno zanimalo je zaista to bilo to pa sam je pitao (tada se nisam usuđivao). I dobio sam potvrdu. Kaže da nam je velika greška bila što se nismo usudili (jedna od sfinginih svojstava- znali smo, htjeli smo, mogli smo, ali se nismo usudili).
No ono što ću ti ipak reći: bez obzira na magiju i stvari koje se objektivno događaju (a ne samo subjektivno), to je ipak magija i nije nužno ljubav. često se magija događa sa potpuno neadekvatnom osobom, osobom koja manipulira, osobom koja voli da bude u centru pažnje pa čak i na magijski način. A ljubavi nema. Zato pripazi, jer može se dogoditi da jako puno magčnih iskustava doživiš sa osobom koja te nije vrijedna (ne govorim o svom primjeru, jer moja PTX je bila O.K. ali recimo bilo je i nekih koje su bile čisto gubljenje vremena).
Ponavljaš moju priču od prije mnogo godina. Ja sam isto to doživljavao sa jednom curom. I to je zaista bila magija. Sretali smo se zaista na nevjerojatne načine, a čak i kada bismo igrali bilijar, zapravo bismo se igrali kuglicama, i tjerali ih jedan drugome (i ostalim igračima) "od rupe" samo da igra duže traje. Ona je imala dečka, a ja sam živio u nadi.
Nakon mnogo godina me iskreno zanimalo je zaista to bilo to pa sam je pitao (tada se nisam usuđivao). I dobio sam potvrdu. Kaže da nam je velika greška bila što se nismo usudili (jedna od sfinginih svojstava- znali smo, htjeli smo, mogli smo, ali se nismo usudili).
No ono što ću ti ipak reći: bez obzira na magiju i stvari koje se objektivno događaju (a ne samo subjektivno), to je ipak magija i nije nužno ljubav. često se magija događa sa potpuno neadekvatnom osobom, osobom koja manipulira, osobom koja voli da bude u centru pažnje pa čak i na magijski način. A ljubavi nema. Zato pripazi, jer može se dogoditi da jako puno magčnih iskustava doživiš sa osobom koja te nije vrijedna (ne govorim o svom primjeru, jer moja PTX je bila O.K. ali recimo bilo je i nekih koje su bile čisto gubljenje vremena).
da znam sto oces reci..bas u to vrijeme sam bio u vezi sa osobom koju sam volio vise od icega..do dan danas se nisam tako bio zaljubio..ona je bila moja definicija prave ljubavi..a fackar kakav sam bio:Dipak sam i sa ovom mutio..ali nisam je volio..nisam imao nikakvih osjecaja za nju...i onda mi se ono dogodi...ja neznam..ali sam siguran da je to bila neka magija u pitanju...
Full loaded
17.11.2008., 11:38
Kaže da nam je velika greška bila što se nismo usudili (jedna od sfinginih svojstava- znali smo, htjeli smo, mogli smo, ali se nismo usudili).
Mlinarev sine, pominješ neka sfingina svojstva? Bi li mi objasnio na šta si mislio ili me uputio na pdf koji to objašnjava, ta "divna" svojstva koja pomenu prepoznajem i u sebi? Naime, hrabrost,volja i sve ostalo i na kraju...kukavičluk.:D
Ne znam šta bih rekla na komentare tebe i Alexa,iz onog što ste napisali kao da proizilazi da se može uspostaviti veza s nekim ko vam se sviđa i koga ste zavoljeli na taj način.Ne znam,ja ne osjećam da je moja želja nešta loše,pa valjda svi koji se zaljube žele na ovaj ili onaj način dobiti neki znak pažnje (ako baš ne i povrat osjećaja) od dotične osobe.
Ali još samo jedno da kažem...nikada ne bih upotrijebila usluge profesionalnih vračeva i tih osoba koje nešto mrse, bacaju kletve ili slično. Najprije zato jer mi to ne treba,zatim jer nikada (ako i dođe do nekoga odnosa između dvoje ljudi) ne bih bila sigurna da je to isključivo zbog mene ili tog nečega .Sumnja bi me uvijek proganjala i jela.
MlinarevSin
17.11.2008., 11:53
Mlinarev sine, pominješ neka sfingina svojstva? Bi li mi objasnio na šta si mislio ili me uputio na pdf koji to objašnjava, ta "divna" svojstva koja pomenu prepoznajem i u sebi? Naime, hrabrost,volja i sve ostalo i na kraju...kukavičluk.:D
Sfingina svojstva su znati, htjeti, smjeti i šutjeti. Mislim da ti neće biti teško pronaći to na google-u.
U mom primjeru, šutnja se nazivala "Sef švicarske banke" i bila je prisutna cijelo vrijeme (jedan prijatelj koji je jedini bio upućen u PTX tajnu, zvat ćemo ga konspirativno Zorba, rekao mi je da je ta tajna skrivena kao u sefu švicarske banke). Znao jesam, jer sam se bavio tada magijom najintenzivnije u životu. Možda nisam napisao: bilijarske kugle smo skretali telekinetički.
Gomila sinkrinicističkih pojava i susretanja na nevjerojatnim mjestima također je bila nevjerojatna.Što se htijenja tiče, bilo je prisutno.
No smjeli tj. usudili se nismo.
Ne znam šta bih rekla na komentare tebe i Alexa,iz onog što ste napisali kao da proizilazi da se može uspostaviti veza s nekim ko vam se sviđa i koga ste zavoljeli na taj način.Ne znam,ja ne osjećam da je moja želja nešta loše,pa valjda svi koji se zaljube žele na ovaj ili onaj način dobiti neki znak pažnje (ako baš ne i povrat osjećaja) od dotične osobe.
Nekada, osobito u mlađim danima, ljudi se vežu uz krive osobe. No po ključu: želiš ono što ne možeš imati, često stvaramo iluzije i onda magijamo sa sasvim krivim osobama. Magija je ispravna, ali ljubavi tj. kruha tu nema.
Ali još samo jedno da kažem...nikada ne bih upotrijebila usluge profesionalnih vračeva i tih osoba koje nešto mrse, bacaju kletve ili slično. Najprije zato jer mi to ne treba,zatim jer nikada (ako i dođe do nekoga odnosa između dvoje ljudi) ne bih bila sigurna da je to isključivo zbog mene ili tog nečega .Sumnja bi me uvijek proganjala i jela.
Moram samo reći: 90% zavodnika zapravo koristi magiju (svjesno ili nesvjesno) da manipulira onom drugom stranom. Kanaliziraju razne energije da privuku ono što žele. Na kraju toliko oguglaju, da im više ljubav uopće ne predstavlja ništa. Ne mogu je osjetiti pa se zadovoljavaju samo enormnom količinom seksa. No tada i seks postaje dosadan, i počinju manipulirati samo zato da potčine drugu osobu. I to je prava crna magija. Tu je opasnost: ne zadovoljiti se malim i na vrijeme. Tražiti, kako bi rekli u Srbiji: "preko leba pogače".
Nasuprot njima, upotrijebiti ljubavnu magiju za privlačenje druge strane je legitimno. Ta druga osoba ima svoju osobnost, i magija ne može dugo trajati u smislu privlačenja. Ona je samo inicijator. Magija dođe nešto kao analogija priglupom barskom upucavanju. Što je upucavanje? Kreiranje iluzije. Priča o djedu mrazu. Svi znamo da je laž, ali ipak pristajemo na tu igru. Tko pak ne koristi te ugodne laži, loše prolazi. Što misliš zašto cure padaju na kafić majstore? Pa zato što mogu lupetati gluposti bez imalo srama. Dakle, shvati magiju kao sredstvo za približavanje, ne kao sredstvo za potčinjavanje niti sredstvo za održavanje ili još manje generaciju ljubavi.
Mnoge ljude mi bismo voljeli da ih poznajemo.
Full loaded
17.11.2008., 12:48
Nasuprot njima, upotrijebiti ljubavnu magiju za privlačenje druge strane je legitimno.
Dakle, shvati magiju kao sredstvo za približavanje, ne kao sredstvo za potčinjavanje niti sredstvo za održavanje ili još manje generaciju ljubavi.
Pa upravo o tome govorim cijelo vrijeme. Nekada je potreban susret,pogled ili razgovor da bi se stvari pokrenule, možda ne odmah,ali postepeno.
Ali nekada je najveći problem taj prvi kontakt. I sam pričaš da si tražio djevojku po barovima i da ste se susretali...ali šta kad se ne krećete u istom društvu,ne poznajete iste ljude, ne preostaje vam ništa drugo nego da se molite bogu slučajnosti (Grci ili Rimljani, ne sjećam se sad točno, imali su jedno božanstvo koje je izazivalo "sretne slučajnosti",sada shvatam zašto im je trabalo).
E o tome govorim,o magiji kao inicijatoru susreta ili opet ponavljam,bar djelovanju magije ili telepatije ili nečega trećega na jednoj podsvjesnoj ravni,tijekom sna.
Ili je dovoljno da ponavljamo sebi kao u djetinjstvu:"Misli jaaako,jako na ono što voliš i želiš i to će ti se doista i dogoditi".
hmm..ocke ne znam u kakvoj si ti to situaciji,ali zasto ti je potrebna magija ili sta ja znam da dodjes do njega,da uspostavis taj prvi kontakt??Zar ama bas nikako nemozes to na drugaciji nacin??Ne znam,nisi navela bas puno detalja no nisi mi bas jasna..??Zasto ti treba pomoc takve vrste kad si sama krojacica svoje srece,a i mislim da ces se bolje osjecati bez ikakvih utjecaja...ako probas sa njim ostvarit kontakt na normalan nacin..
MlinarevSin
19.11.2008., 11:52
hmm..ocke ne znam u kakvoj si ti to situaciji,ali zasto ti je potrebna magija ili sta ja znam da dodjes do njega,da uspostavis taj prvi kontakt??Zar ama bas nikako nemozes to na drugaciji nacin??Ne znam,nisi navela bas puno detalja no nisi mi bas jasna..??Zasto ti treba pomoc takve vrste kad si sama krojacica svoje srece,a i mislim da ces se bolje osjecati bez ikakvih utjecaja...ako probas sa njim ostvarit kontakt na normalan nacin..
Jedino u međuljudskim odnosima a tu spadaju i intimni odnosi, NISI krojač svoje sreće, već sudjeluješ sa 50%. Drugih 50% odlučuje druga strana.
E sad, ako druga strana koči stvar, a to čini jer nije dovoljno svjesna ili je opterećena nečim, moraš preuzeti i njezinih 50%. Zavodnici to čine brutalnim kršenjem volje, emocionalnim nasiljem (ponekad i psihičkim pa i fizičkim), a mag to čini otvaranjem očiju. Možeš to zvati marketingom, možeš povezivati sa šarmiranjem, no za razliku od šarmera, mag ima širu lepezu djelovanja.
adarelh
19.11.2008., 13:10
Jedino u međuljudskim odnosima a tu spadaju i intimni odnosi, NISI krojač svoje sreće, već sudjeluješ sa 50%. Drugih 50% odlučuje druga strana.
E sad, ako druga strana koči stvar, a to čini jer nije dovoljno svjesna ili je opterećena nečim, moraš preuzeti i njezinih 50%. Zavodnici to čine brutalnim kršenjem volje, emocionalnim nasiljem (ponekad i psihičkim pa i fizičkim), a mag to čini otvaranjem očiju. Možeš to zvati marketingom, možeš povezivati sa šarmiranjem, no za razliku od šarmera, mag ima širu lepezu djelovanja.
Da ali radi svoje zaljubljenosti, umjesto da voli svojih 50% voli i drugih 50%. Strašno crpljenje i gubljenje energije. Ako si dopustiš to duže vrijeme pa pokušaš nakon toga otvoriti oči partneru uvidit ćeš da su čvršće zatvorene nego ikad.
Zato držite se svojih 50 a ako nema feedbacka crta prema nekome tko je voljan i vratiti a ne samo uzeti
adarelh
19.11.2008., 13:12
da se samo nadovežem, voliš i s tuđim srcem samog sebe. Velika magijska akcija koja poteže u bezdan ega
MlinarevSin
19.11.2008., 15:38
Da ali radi svoje zaljubljenosti, umjesto da voli svojih 50% voli i drugih 50%. Strašno crpljenje i gubljenje energije. Ako si dopustiš to duže vrijeme pa pokušaš nakon toga otvoriti oči partneru uvidit ćeš da su čvršće zatvorene nego ikad.
Nećeš si dopustiti to duže vrijeme. Mag djeluje u prikladnom trenutku. Ako se stvar upropasti, onda postoji i magija popravljanja. Nepente djeluje jače nego što mnogi mogu i misliti. Ja sam svjedokom zadnjih dana da ljudi koji su me mrzili odjednom, nakon što je prošlo puno vremena, iznenada ispoljavaju ljubav. Oči se zatvore, ali ih vrijeme otvori. A magija može to vrijeme skratiti.
Zato držite se svojih 50 a ako nema feedbacka crta prema nekome tko je voljan i vratiti a ne samo uzeti
Ljubav je sve samo ne slobodna volja. Sve je to manipulacija. Kada staviš maskaru, i namažeš usne, zapravo počinješ manipulaciju.
Kada govoriš milozvučno, i partneru pričaš ugodne laži, to je manipulacija.
Kada zapališ svijeće, i piješ s njim šampanjac, događa se manipulacija.
Vlatka Pokos, koja grabi ovih dana mistera Hrvatske, ne radi ništa drugo nego manipulira (dajem njezin primjer jer je svima vidljiv, budući je ona javna osoba). A rezultat je da je dečko uvjeren da se zaljubio u nju, a ni na kraj pameti mu nije da ga je ona zaljubila.
se samo nadovežem, voliš i s tuđim srcem samog sebe. Velika magijska akcija koja poteže u bezdan ega
To su samo lijepe riječi i ništa više.
Dakle, zanima me jedna pojava za koju sam odavno čula ali sam ja sama tek odnedavno postala zapetljana u sve to. Radi se naime o pokušaju odašiljanja misli ili ljubavnih vibracija osobi u koju ste zaljubljeni, koju niste još ni službeno upoznali ali je volite nevjerojatno, mislite o njoj, sanjate je...Trenutno ne mogu do te osobe, ne mogu joj prići, ali sam ga sanjala već nekoliko puta i to tako intenzivno i s takvom snagom da sam cijeli dan nakon tih snova lelujala naokolo, ne mogavši doći sebi, toliko sam bila pod utiskom onoga što sam usnila (mada u biti nisam osoba koja se lako zanosi,mislim da čvrsto stojim na zemlji i tako to, tim veće je bilo moje iznenađenje onime što mi se događa).
E sada zanima me (mada ovo može zvučati i djetinjasto smiješno) ima li ikakvog načina da ja njemu vratim ili nekako uputim neku sublimnu,podsvjesnu,nazovite ju kako hoćete poruku putem snova,da kada se sretnemo on pomisli "nju sam već vidio u snovima ili negdje" ili neš takvo.
Nemojte se smijati,ali pišem vam onako kako se osjećam.:ne zna:
Fascinantno mi je kako ljudi zaborave da stoje na zemlji i usto imaju nekakva fizička tijela.
Najbolji način slanja ljubavnih vibracija je upoznavanje, i iskren pristup. Naravno fizički. Zagrljaj nije na odmet, kao ni treptanje okicama i nekakav dekolte usput, i fini miris. Dobro dođe opuštenost i smijeh. Bogati ženo, pa nemoj sramotit naš rod :D
MlinarevSin
20.11.2008., 10:40
Najbolji način slanja ljubavnih vibracija je upoznavanje, i iskren pristup. Naravno fizički. Zagrljaj nije na odmet, kao ni treptanje okicama i nekakav dekolte usput, i fini miris. Dobro dođe opuštenost i smijeh. Bogati ženo, pa nemoj sramotit naš rod :D
Zaboravljaš da nisu svi ljudi fizički atraktivni, ne znaju se svi odijevati, nemaju svi manire i smisao za estetiku. Vjerujem da ni ti sama nemaš sve što bi trebalo da privučeš baš svakog muškarca. Možda baš ne možeš privući onoga kojega želiš...
Ne znam, nije na meni da sudim, ali u ljubavi i ratu SVA sredstva su dozvoljena. Pa i magija. Potpuno je legitimna i potpuno ravnopravna sa svim drugim elementima arsenala, sa mirisima, okusima, bojama, oblicima, oblinama, dekolteima smijehom i opuštenosti.
Ma ako nekog doista želiš to se osjeti, miris, dekolte i manire su samo bonus. To barem žene znaju, a ženi je rijetko kad problem zamađijati nekoga, makar na jednu noć, to je minimum. Kakva god ona bila.
Nije to vaša uloga, bez brige..
A ako ćemo o tome, i to o čemu govoriš i jest TA magija.
No, djetelinu u dvorište zakopavat neću... i slično :D
I slati joj vibracije snovima.. to isto neću.
adarelh
20.11.2008., 12:14
Nećeš si dopustiti to duže vrijeme. Mag djeluje u prikladnom trenutku. Ako se stvar upropasti, onda postoji i magija popravljanja. Nepente djeluje jače nego što mnogi mogu i misliti. Ja sam svjedokom zadnjih dana da ljudi koji su me mrzili odjednom, nakon što je prošlo puno vremena, iznenada ispoljavaju ljubav. Oči se zatvore, ali ih vrijeme otvori. A magija može to vrijeme skratiti.
To što te vole sad, a iz nekog razloga su te mrzili može biti odlika tvoje magije ali i njihove veličine, zar ne. Ja osobno ne želim popravljati magiju niti otvarati oči onima koji to ne žele. Popravci i zakrpe kompliciraju stvari još gore. Magiju vidim prvenstveno kao sredstvo da sebi otvorim oči, ne drugima.
Ljubav je sve samo ne slobodna volja. Sve je to manipulacija. Kada staviš maskaru, i namažeš usne, zapravo počinješ manipulaciju.
Kada govoriš milozvučno, i partneru pričaš ugodne laži, to je manipulacija.
Kada zapališ svijeće, i piješ s njim šampanjac, događa se manipulacija.
Vlatka Pokos, koja grabi ovih dana mistera Hrvatske, ne radi ništa drugo nego manipulira (dajem njezin primjer jer je svima vidljiv, budući je ona javna osoba). A rezultat je da je dečko uvjeren da se zaljubio u nju, a ni na kraj pameti mu nije da ga je ona zaljubila.
Ljudi se, bar ja mislim, srede prvo radi sebe a onda radi drugih. Taština...??? Meni se cura ne mora šminkati ni sređivati radi mene i to ona zna, pa svejedno to radi bez poriva da bari mene ili druge (bar se nadam za druge :)) već zato jer se ona bolje osjeća. Ljubav nije slobodna volja ali ja govorim o ljubavi pod slobodnom voljom obadvije strane. Ako obadvije strane to ne osjećaju već samo jedna koja onda "voli" i za drugu onda je to meni poprilično nalik silovanju.
To su samo lijepe riječi i ništa više.
Jel tako da su lijepe :D
MlinarevSin
20.11.2008., 12:41
To što te vole sad, a iz nekog razloga su te mrzili može biti odlika tvoje magije ali i njihove veličine, zar ne.
Nebitno za raspravu. Želio sam samo reći da se oči nakon što su se zatvorile mogu i otvoriti. Čija je to veličina, apsolutno je nevažno.
Ja osobno ne želim popravljati magiju niti otvarati oči onima koji to ne žele. Popravci i zakrpe kompliciraju stvari još gore. Magiju vidim prvenstveno kao sredstvo da sebi otvorim oči, ne drugima.
Uzalud ti otvorene oči kada tebe nitko ne vidi. Evo malo off...na politici se vodi tema o nuklearkama. Uzalud strateški plan, ako narod neće.
Ljudi se, bar ja mislim, srede prvo radi sebe a onda radi drugih. Taština...???
Taština svakako. Ali je često i nužnost. I ne samo da je nužnost i taština, nego je prečesto i sama taština nužnost.
Meni se cura ne mora šminkati ni sređivati radi mene i to ona zna, pa svejedno to radi bez poriva da bari mene ili druge (bar se nadam za druge :))
Ni jedna to ne radi radi poriva. Sve je to automatizam, koji je naučen, a kada je bio učen, bila je to čista taština. Ti sada samo bereš njezine plodove.
već zato jer se ona bolje osjeća.
Hoćeš reći: ima manjak samopouzdanja i pouzdanja u svoj prirodan izgled?
Ljubav nije slobodna volja ali ja govorim o ljubavi pod slobodnom voljom obadvije strane.
To ne postoji. Postoje samo grublje i finije metode manipulacije.
Ako obadvije strane to ne osjećaju već samo jedna koja onda "voli" i za drugu onda je to meni poprilično nalik silovanju.
Silovanje je samo ekstrem te manipulacije.
Jel tako da su lijepe :D
Nebitno.
adarelh
20.11.2008., 13:10
Nebitno za raspravu. Želio sam samo reći da se oči nakon što su se zatvorile mogu i otvoriti. Čija je to veličina, apsolutno je nevažno.
Važno je ako ti utječeš na drugoga
Uzalud ti otvorene oči kada tebe nitko ne vidi. Evo malo off...na politici se vodi tema o nuklearkama. Uzalud strateški plan, ako narod neće.
A zašto bi me gledali, ja ću proć pored ljudi i nikada u životu neće znati zašto se osjećaju dobro ili loše u tom trenutku. Ja nosim svijetlo sa sobom ali ne želim nikoga forsati da ga vidi. Ako ga treba viditi, vidit će ga, ako ne...neće
Taština svakako. Ali je često i nužnost. I ne samo da je nužnost i taština, nego je prečesto i sama taština nužnost.
Nužnost jedino ako izlaziš s erekcijom vani u potrazi za ženom. Postoji stvar koja se zove samokontrola, taština nikad nije bila nužnost.
Ni jedna to ne radi radi poriva. Sve je to automatizam, koji je naučen, a kada je bio učen, bila je to čista taština. Ti sada samo bereš njezine plodove.
Berem plodove njenog šminkanja :confused: Meni je lijepa i bez toga i sasvim mi je svejedno. Da nije tako onda bi mi se sviđala samo kad se sredi, pa bi mi bila priležnica ljubavnica, a ne cura.
Hoćeš reći: ima manjak samopouzdanja i pouzdanja u svoj prirodan izgled?
Zar bogataš koji ulaže u novi posao i zaradi još više to radi iz manjka samopouzdanja?? Ne, jer ako smatraju da može bolje, onda to i pokušaju. Isto taština doduše.. ali nikako manjak samopouzdanja
To ne postoji. Postoje samo grublje i finije metode manipulacije.
Pa ti stari manipuliraj do mile volje. Ja ću voljeti u međuvremenu. Svjestan moguće manipulacije od druge strane. Kad je vidim, nasmijem se, a vidim je...bez problema
Silovanje je samo ekstrem te manipulacije.
Ta manipulacija je ekstremno silovanje jer je puno dublja od samog fizičkog maltretiranja.
Nebitno.
Istina :D Ego je stvarno nebitna stvar....jednom kad ga postaneš svijestan
MlinarevSin
20.11.2008., 14:13
Važno je ako ti utječeš na drugoga
Nebitno. Nije tema o meni.
A zašto bi me gledali, ja ću proć pored ljudi i nikada u životu neće znati zašto se osjećaju dobro ili loše u tom trenutku. Ja nosim svijetlo sa sobom ali ne želim nikoga forsati da ga vidi. Ako ga treba viditi, vidit će ga, ako ne...neće
Nećeš proći. U tome je poanta. Zaustavljat će te. Nije svijet samo tvoj pa da možeš prolaziti kako te volja. probaj samo proći aerodrom kuda želiš. Izgled je bitan. U nekim afričkim i arapskim zemljama, ne možeš uopće preživjeti ako im se ne sviđaš.
Nužnost jedino ako izlaziš s erekcijom vani u potrazi za ženom. Postoji stvar koja se zove samokontrola, taština nikad nije bila nužnost.
Ne bih o tome raspravljao. Dođi bez taštine ženi, i smatrat će da nemaš samopouzdanja. Nije dobro imati je ni previše, ni premalo.
Berem plodove njenog šminkanja :confused: Meni je lijepa i bez toga i sasvim mi je svejedno. Da nije tako onda bi mi se sviđala samo kad se sredi, pa bi mi bila priležnica ljubavnica, a ne cura.
Ja se slažem. Ni meni nije važno. Ali njoj jest.
Zar bogataš koji ulaže u novi posao i zaradi još više to radi iz manjka samopouzdanja?? Ne, jer ako smatraju da može bolje, onda to i pokušaju. Isto taština doduše.. ali nikako manjak samopouzdanja
Iz pohlepe i prisile. U modernom kapitalizmu, ako ne ideš naprijed, gubiš sve. Strah od bankrota tjera ga dalje. A oni koji se ne boje bankrota idu dalje iz pohlepe, jer se osjećaju kao bogovi i žele sve!
Pa ti stari manipuliraj do mile volje. Ja ću voljeti u međuvremenu. Svjestan moguće manipulacije od druge strane. Kad je vidim, nasmijem se, a vidim je...bez problema
I ja. Na mene manipulacije ne pale onako kako bi manipulatori očekivali. Ostanu zbunjeni. I to je zapravo moj način manipuliranja. Napravim tako da oni sami izmanipuliraju sebe.
Ta manipulacija je ekstremno silovanje jer je puno dublja od samog fizičkog maltretiranja.
Za silovanje, kao i ljubav, potrebno je dvoje.
adarelh
20.11.2008., 14:34
ok , zavrtili smo se u krug, ali ovo za silovanje ti stvarno nije trebalo
tek sad kuzim ko je to.:cerek:
hi hi....mazohizam_X
Fascinantno mi je kako ljudi zaborave da stoje na zemlji i usto imaju nekakva fizička tijela.
u biti ja bi se potpuno slozio sa oovim...opisao sam svoj slucaj a ako je u tome bilo magijskog djeelovanja bome meni nije otvorilo oci kao sto Mlinarev sin kaze...je,bio sam zaludjen,bio sam lud..neka sila me je vodila nenzam ni sam..ali sam u svakom trenutku znao da je nevolim i da nece biti nista od nas...znaci niakva magija nije meni otvorila oci..
hmm..bas me zanima bi li tako pricao da i tebe netko siluje...cudni su ti stavovi..
ARTETUREN
20.11.2008., 20:43
To je sve.
Vrlo je bitno vidjeti osobu, jer se mnogi znaju razočarati kada se susretnu, a i više se da isčitati iz komunikacije kakav je zaista tko. No budi sretna daleko je veće razočaranje kada zaista spoznaš osobu koja Ti se dopada i onda je upoznaš u pravom svjetlu. Samo tijelo stari, a mi djeca zauvijek ostajemo ako ne izgubimo sebe.
Prvu si štengu prešla, dođi mu pred vrata sa porukom "uzmi me".
Ako to ne shvati nije vrijedan Tvojeg vremena.
Uvjeren sam da je ovo vrlo konkrevetan odgovor.
dr.mrgood
20.11.2008., 22:12
Mislim da to "slanje ljubavnih vibracija" ovisi o tome koliko ih je osoba koja ih salje sposobna poslati, i koliko ih je druga strana spremna-sposobna primiti. Npr. dzabe mi sta ih saljem ako je druga strana gluha-nesposobna to primiti, mogu se ja ubit od slanja... Probao sam nesto slicno par puta i nijednom nije urodilo plodom, tako da mislim da su to jako rijetki slucajevi...
poštujem tvoja razmišljanja,no stvarno si grub primjer uzeo...razlika je velika u silovanju i ljubavi i kako to dvoje u njima sudjeluju...ovakav kraj ti nije trebao
[QUOTE=dr.mrgood;17164252]Mislim da to "slanje ljubavnih vibracija" ovisi o tome koliko ih je osoba koja ih salje sposobna poslati, i koliko ih je druga strana spremna-sposobna primiti. Npr. dzabe mi sta ih saljem ako je druga strana gluha-nesposobna to primiti, mogu se ja ubit od slanja... Probao sam nesto slicno par puta i nijednom nije urodilo plodom, tako da mislim da su to jako rijetki slucajevi...
iz osobnog iskustva mogu reči da slanje ljubavnih vibracija je moguće,no za ovo je potrebno dvoje!
slanje ljubavnih vibracija je moguće,no za ovo je potrebno dvoje!
na koji nacin osjecas te vibracije?
Ramzes13
21.11.2008., 00:12
opet te G točke...cccc
primati ljubav na takav način,ujedno je i dati,to je najlijepši dar šta čovijek može dobit..naravno i jedna i druga strana treba sudjelovati,jer sve drugo nema smisla..i naravno ne mislim na sexy maštarije..ljubav u najuzvišenijem pogledu
znaš da takve vibracije osjećam i od tebe:cerek:
znaš da takve vibracije osjećam i od tebe:cerek:
osjetila sam te niky sa tvojim prvim postom.
imala sam osjecaj da mi se zelis predati.
osjetila sam te niky sa tvojim prvim postom.
imala sam osjecaj da mi se zelis predati.
da,sve me vuklo tebi,sve dok ti se u potpunosti nisam približila..
i sad svaki djelić mene želi pripadat tebi..
Full loaded, Poznato mi to što pišeš...i samoj mi se nekoliko puta to dogodilo, dosta sam razmišljala o tome, wtf odkuda sad to...ali skontah da mi se takve stvari događaju u trenucima kada se unutarnja očekivanja ne ispoljavaju prema van onako kako smo mi to sebi očekivali u glavi...uglavnom, mislim da smo svi mi duboko u sebi stalno zaljubljeni, ali samo tražimo osobu prema kojoj ćemo usmjeriti tu zaljubljenost... iz nekih nepoznatih igra podsvijesti ( bilo film koji si gledala u tom preiodu ili neka knjiga )..u stanju smo tu zaljubljenost i ta očekivanja usmjeriti na neku osobu koja nam je recimo nepoznata ili nedostupna.....kao da na neki način um pod svaku cijenu želi održati te naše unutarnje nade i tlapnje, pa ih imaginarno usmjerava prema ne baš tako dostupnim ciljevima..... ali takve stvari obično brzo prođu :)
Full loaded
01.12.2008., 16:35
Full loaded, Poznato mi to što pišeš...i samoj mi se nekoliko puta to dogodilo, dosta sam razmišljala o tome, wtf odkuda sad to...ali skontah da mi se takve stvari događaju u trenucima kada se unutarnja očekivanja ne ispoljavaju prema van onako kako smo mi to sebi očekivali u glavi...uglavnom, mislim da smo svi mi duboko u sebi stalno zaljubljeni, ali samo tražimo osobu prema kojoj ćemo usmjeriti tu zaljubljenost... iz nekih nepoznatih igra podsvijesti ( bilo film koji si gledala u tom preiodu ili neka knjiga )..u stanju smo tu zaljubljenost i ta očekivanja usmjeriti na neku osobu koja nam je recimo nepoznata ili nedostupna.....kao da na neki način um pod svaku cijenu želi održati te naše unutarnje nade i tlapnje, pa ih imaginarno usmjerava prema ne baš tako dostupnim ciljevima..... ali takve stvari obično brzo prođu :)
Witchy u pravu si za ovaj dio posebno, i sama sam iskusila kao tinejdžerka ili dijete onu strastvenu, trenutnu očaranost nekim glumcem ili nogometašem ili sl, pa bogami moram reći i u nedostatku nekih interesantnijih i uzbudljivijih primjeraka muškog roda okolo sebe:D
Ali ovo o čemu sada govorim nema veze s tim, sada sam sigurna u to, jer sam već zagazila u treći mjesec, intenzitet osjećaja se ne smanjuje (i sama sam si mislila, ha bože pa koliko to uopće može trajati ako je na prisilno platonskoj ravni, shvataš), ali eto vidjela sam da može...ne, nije to ta užasna potreba za usmjerivanjem te ljubavne energije bar prema nekome, pa bar je dostupnih muškaraca još oko mene, ne to je prema njemu i samo njemu, a sam će ga bog znati zašto:ne zna:
Samo znam da ga očajnički želim, evo jutros sam se probudila i u mojem gradu je bilo očajno, tmurno vrijeme kao iz crtića Addams family, ali meni je to bilo svejedno, pomislila sam na njega i bilo bi mi svejedno i da se sprema tsunami ili polarna noć od 6 mjeseci.
ARTETUREN
01.12.2008., 21:41
@ full loaded & louiz
http://www.youtube.com/watch?v=aB6gH_vqs4w
Što čekate, prašite se, ali ne brašnom kako je to lijepo uočio mlinarev sin, to je bil sin njegovog razmišljanja.
Da gledaš film bilo bi kaj, naprijed Dinamo.
Na kraju krajeva postoji i rezervna momčad. Bolje primit gol nego prestajati cijelu tekmu.
No ako je romansa onda fiju.
ARTETUREN
01.12.2008., 21:45
Ruka i Ti?:rofl: Koja Ti je to magija?
@ full loaded & louiz
http://www.youtube.com/watch?v=aB6gH_vqs4w
Što čekate, prašite se, ali ne brašnom kako je to lijepo uočio mlinarev sin, to je bil sin njegovog razmišljanja.
Da gledaš film bilo bi kaj, naprijed Dinamo.
Na kraju krajeva postoji i rezervna momčad. Bolje primit gol nego prestajati cijelu tekmu.
No ako je romansa onda fiju.
naravno da bumo se prasile. :cerek: niky :kiss:
ARTETUREN
01.12.2008., 22:53
halo?
fulao sam forum, kakva je to magija :ne zna: niš ....ostaje mi Dragovoljac.
Hoćemo li u paru, onak na daljinu?
halo?
fulao sam forum, kakva je to magija :ne zna: niš ....ostaje mi Dragovoljac.
Hoćemo li u paru, onak na daljinu?
aaahaaa, to nam jedino sada i preostaje. par love spellova i da viš vraga.
ARTETUREN1
02.12.2008., 02:17
Bed time, ali fale nam Dragovoljac i NIKy.
Ja biram Dragovoljca (zna on to, zato i nije došel) It`s a kind a magic
naravno da bumo se prasile. :cerek: niky :kiss:
svaku sekundu si mi u mislima
prisutna si u meni moja najdraža luiz:cerek:
ARTETUREN
20.12.2008., 02:24
ˇ@ NIKY 27
jel uvertira kod Tebe uvijek toliko traje? Ako je u području infrazvuka ...
ˇ@ NIKY 27
jel uvertira kod Tebe uvijek toliko traje? Ako je u području infrazvuka ...
stala je..
ARTETUREN
22.12.2008., 02:39
I jel pauza i iščekivanje ekstaze ili je nepovratno stalo?
Ponekad je to samo zatišje pred buru, ha ...
Izgleda da smo promašilo oboje ...
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.