Natrag   Forum.hr > Društvo > Alternativa

Alternativa Noetički pristup stvarnosti.
Podforumi: Astrologija, Na rubu znanosti, Magija i mistika, Alternativno liječenje

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 01.02.2017., 22:53   #4961
Quote:
green dalia kaže: Pogledaj post
Ako bi netko mogao objasnit koji je razlog tome i što to znači, jer moja majka i sestra u zadnjih mjesec dana sanjaju moju smrt.

Mamin san nije detaljan.. sanjala je da me je pronašla mrtvu, u krevetu u sobi..

Od sestre san je detaljniji.. Naime, ja u snu nisam bila fizički prisutna, ali ona je više nego jasno bila svijesna da sam umrla.. Ona se nalazi u našoj kući i navečer se sakupljaju ljudi, moje karminje su, ali mene i lijesa nema.. Samo tmurna atmosfera, dosta ljudi i nesto pojest i popit.. Odjedanput je tetak u snu rekao da sam poginula tipkajući na mobitelu kad me auto udario.. U nastavku sestra u snu luta kućom, ulazi u moju sobu i pomišlja kako ja tu nikada vise necu spavati.. Ulazi u kupaonicu, te također vrti misli kako ja tu više nikad neću proći, kupati se ili šminkati, u snu naravno..

Mamu je njezin san dosta pogodio, nije htjela kasnije razmišljat o njemu, a sestra se probudila usred noći u šoku i bila je pod dojmom sna 3 dana.. Inace se ona ne sjeca nijednog sna, ali ovog se veoma detaljno sjeca.
Ako netko zna sto znaci kad me članovi najuže obitelji pocinju sanjati mrtvu skoro pa istovremeno, bila bi veoma zahvalna.. .

Ps.. mozda ima neke veze sa prethodnim

Prije mjesec dana sanjala sam i vlastitu smrt, san nije bio strasan, vec pomalo i smijesan. Sanjala sam da je neki starac bio iznad mene, kao da je sjedio na meni dok sam ležala, dirao me za srce i kao poceo odbrojavati za kolko cu umrijeti..
snovi o tvojoj smrti nemaju veze sa tvojom smrću već sa promjenom koja ti predstoji i to drastičnom. također ne mora biti riječ o negativnoj promjeni, već prije promjeni unutarnjeg stava gdje bi se tvoj svijet mogao posljedično preokrenuti.

eto, živi bili pa vidjeli
landon is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.02.2017., 23:10   #4962
Quote:
Zhupo kaže: Pogledaj post
Ne bih se štel mešati, pošto sam "novi" na ovoj temi

Do sada sam pitao jednom općenito za značenje konstantnih postapokaliptičnih snova i sada konkretno za ovaj san jer je netipičan za mene, a i ostao mi je u sjećanju(također netipično), plus ovih posljednjih par tjedana života su isto tako cijeli neobični neki pa me to mučilo.
Landonovo objašnjenje mi se čini nekak nelogično, jer ako trebam otpustiti neke stare duhove prošlosti zašto bi ih onda u obliku jaja nosio doma oživjeti, i opet zašto baš tri jaja...
A to dal je samnom u psihofizičkom smislu sve u redu - eh gdje bi sreći bio kraj
prošlost se može također "uzgajati" tako da brižljivo paziš na njena jaja, odnosno uzorak stvarnosti koji si primarno iskusio nekad davno. taj uzorak onda fraktalno raste u kasnijem životu, uzorak stvarnosti se ponavlja.

broj tri obično ima i neko religijsko ili duhovno značenje, kao npr. sveto trojstvo i dr. apokaliptični snovi se također mogu povezati sa religijom. doživljavaš li da religijska tematika rezonira s tobom? i na koji način, budi li pozitivne ili negativne osjećaje. kao što sam već napisao dinosauri simboliziraju nešto iz davnina, dužu vremensku liniju koja obuhvaća i prethodne generacije. upitaj se što se provlači kroz taj period i kakav utjecaj ima na tebe.
landon is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.02.2017., 10:54   #4963
San o plaži

Dan

Sanjala sam pješčanu plažu i bistro jasno zeleno plavo more. Nešto sam govorila čak malo povišenim tonom. Sestrična il netko kao ona mi je "ispod glasa" govorio to nije u redu, nemoj tako govorit, ne smiješ tako govorit.
Nisam se obazirala iako me na prvu zaboljelo malo. A kosi se s mojim nazorom i uopće ne rezoniram s tim jer je to dio kolektivnog mnijenja i svijesti.

Pješčana je plaža, svijetli bež pijesak, predivan (iako preferiram kamenčiće ovdje sma oduševljena pijeskom i uživam, što me baš začudilo). More jasno, kristalno jasno. Blizu mene osoba, muškarac crnaca il mulat, tamnije puti. Ne razgovaramo, no meni je tako ugodno. Osjećam se izvrsno osim šte me sestrična il taj netko povlači "down" i uvjerava da sam u krivu na neki način. Ja gledam u smjeru mora, zelenila u daljini, par plami. Sunčano je. Jasno se vidi pučina. Nema valova. Mirno je. Plaža je skoro pusta osim nas i još nekolikicina ljudi svatko razbacan na svojem dijelu oaze...ima i djece. igraju se. smiju.. vlada sklad.

Ono što mi se zadnjih dana vrtilo u meni je osjećaj kao da nikamo i nikome ne pripadam i istovremeno da sam dio svega i svih. Cijeloga svijeta. I zanimljivo je da se osjećam kao da sam izvan Hrvatske. Sinoć sam izašla u šetnju upoznala strance i stalno srećem strance gdje god idem. Mogo vremena provodim uz more bez obzira kakvo jest. Dal burno il il mirno. Meni je predivno.

Hvala
smile4 is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.02.2017., 15:48   #4964
Imam jedno malo neobično pitanje - nije konkretan san, no dogodi se ponekad kad sanjam. Ovaj tjedan se desilo dvije večeri zaredom.

Sanjam nešto neugodno ili strašno (koliko se sjećam, obično bi to bili duhovi ili nekakvi poltergeisti u normalnim životnim situacijama, jedino čega se konkretno sjećam ) i onda - se počnem derat. Al zapravo. Probudim brata i mater. Oni pitaju zašto se derem, jesam dobro, ja (u tom trenutku budan i svjestan da sam vikao) odgovorim "ne znam" i nastavim spavat

Zašto se to događa? Nisam tip koji bi se zapravo derao ko luđak u stvarnoj životnoj situaciji, no eto dešava se toliko da me probudi i "spasi".
Stresa imam hvala bogu dosta , malo i zdravlje pati trenutno, no događalo se i prije, neovisno o tome.
LeteciPrsut is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.02.2017., 19:43   #4965
Quote:
LeteciPrsut kaže: Pogledaj post
Imam jedno malo neobično pitanje - nije konkretan san, no dogodi se ponekad kad sanjam. Ovaj tjedan se desilo dvije večeri zaredom.

Sanjam nešto neugodno ili strašno (koliko se sjećam, obično bi to bili duhovi ili nekakvi poltergeisti u normalnim životnim situacijama, jedino čega se konkretno sjećam ) i onda - se počnem derat. Al zapravo. Probudim brata i mater. Oni pitaju zašto se derem, jesam dobro, ja (u tom trenutku budan i svjestan da sam vikao) odgovorim "ne znam" i nastavim spavat

Zašto se to događa? Nisam tip koji bi se zapravo derao ko luđak u stvarnoj životnoj situaciji, no eto dešava se toliko da me probudi i "spasi".
Stresa imam hvala bogu dosta , malo i zdravlje pati trenutno, no događalo se i prije, neovisno o tome.
provodiš li dosta vremena na otvorenom? radiš li na otvorenom? gradilištu? ili tako negdje? Ili općenito boraviš dosta vremena u eksterijeru?
josip-presvetli is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.02.2017., 22:50   #4966
Quote:
josip-presvetli kaže: Pogledaj post
provodiš li dosta vremena na otvorenom? radiš li na otvorenom? gradilištu? ili tako negdje? Ili općenito boraviš dosta vremena u eksterijeru?
Ne baš. Faks-kuća-kafić, u međuvremenu ugodno šetanje između
LeteciPrsut is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.02.2017., 18:10   #4967
Quote:
landon kaže: Pogledaj post
prošlost se može također "uzgajati" tako da brižljivo paziš na njena jaja, odnosno uzorak stvarnosti koji si primarno iskusio nekad davno. taj uzorak onda fraktalno raste u kasnijem životu, uzorak stvarnosti se ponavlja.

broj tri obično ima i neko religijsko ili duhovno značenje, kao npr. sveto trojstvo i dr. apokaliptični snovi se također mogu povezati sa religijom. doživljavaš li da religijska tematika rezonira s tobom? i na koji način, budi li pozitivne ili negativne osjećaje. kao što sam već napisao dinosauri simboliziraju nešto iz davnina, dužu vremensku liniju koja obuhvaća i prethodne generacije. upitaj se što se provlači kroz taj period i kakav utjecaj ima na tebe.
Srećom da "uzgajam" samo dobre uzorke iz prošlosti, pa nemam ništa protiv da se ti uzorci stvarnosti ponove

Samnom na pozitivan način rezoniraju duhovne i natprirodne tematike, a posebno u posljednja 2 mjeseca, tako da mi to ima više smisla poveznica s brojem tri.

uglavnom, hvala na trudu i objašnjenju
Zhupo is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.02.2017., 12:06   #4968
Landon,molim te protumači mi...

Sanjala sam da sam živa zatvorena u lijesu. U snu sam vidjela da je taj lijes bio stavljen na drugi lijes za kojeg ne znam da li je bio prazan ili ne.
Također u snu sam vidjela mamu koja dodiruje taj lijes i oplakuje. Lijesovi su bili smeđe boje. I da,sve se to u snu odvijalo ni više ni manje,kod mene doma,vani.

Čitala sam malo na sanjaricama i našim i na engleskom no svašta piše a najbizarnije mi je da ću završit u zatvoru
Lost-soul is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.02.2017., 22:54   #4969
ššto znači moj san,sanjala sam da sam vozila svoj auto koji sam vozila kao djevojka i u tom snu sanjam da sam mlada neudana djevojka i da sam imala saobraćajku na mjestu gdje mi je otac poginuo,i da je došao neki čovjek i probudio me iz nesvjesti u autu,hvalaaa
Old 06.02.2017., 22:59   #4970
ako može još jedan,nam samo da sam s olko obrukala u snu da sam skočila iz krevea od srama,sanjam da puujem javnim prijevozom i obučena ja u neku kratku suknju i svi gledaju onak u mene zbunjeno,sjednem ja a ja ono zaboravila noge obrijat,u snu se nitko nije smijo nego svi onako začuđeno gledani be ijedne riječi
Old 06.02.2017., 23:16   #4971
U školi sam opet. Predajem zadatak iz matematike jednom školskom drugu da ga pregleda i pritom mu kažem da verovatno nije tačan. No on ga pregleda i štiklira da je sve tačno.
Old 07.02.2017., 14:38   #4972
Sanjam kako sam u šumi u kojoj je lift koji ide uz visoko drvo. Ulazim u njega, ali on se naglo ruši i odozgo prema dolje se gnječi. Ja sam u tom trenutku odjednom pored sebe, u liftu, vidjela ljubičastu desku i njom se zaštitila i dio slomljenog lifta prevukla iznad sebe. sve se to događalo tokom padanja. Kada je lift napokon pao, sve sam zgrnula sa sebe i bez ijedne ogrebotine izašla iz njega, s lakoćom.
Old 09.02.2017., 12:22   #4973
Dan. Sanjala sam majjku. Jedino se sjećam da se pojavila u snu. Bila je vedra i imala plave pramenove.

Hvala.
smile4 is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.02.2017., 10:22   #4974
Quote:
Lost-soul kaže: Pogledaj post
Landon,molim te protumači mi...

Sanjala sam da sam živa zatvorena u lijesu. U snu sam vidjela da je taj lijes bio stavljen na drugi lijes za kojeg ne znam da li je bio prazan ili ne.
Također u snu sam vidjela mamu koja dodiruje taj lijes i oplakuje. Lijesovi su bili smeđe boje. I da,sve se to u snu odvijalo ni više ni manje,kod mene doma,vani.

Čitala sam malo na sanjaricama i našim i na engleskom no svašta piše a najbizarnije mi je da ću završit u zatvoru
san simbolizira osjećaj zagušenosti, uhvaćenosti u zamku ili bespomoćnosti koji imaš. lijes stoji na lijesu pa je to nešto što si generacijski "naslijedila", po vertikalnoj liniji. scena je kod tebe doma pa je jasno otkuda takvi osjećaji.
s obzirom da mama tuguje, tu ima oplakivanja, vezanosti za prošlost i (još uvijek) nespremnosti da se ona otpusti.

nadam se da ipak nećeš završiti u zatvoru
landon is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.02.2017., 10:28   #4975
Quote:
Zhupo kaže: Pogledaj post
Srećom da "uzgajam" samo dobre uzorke iz prošlosti, pa nemam ništa protiv da se ti uzorci stvarnosti ponove

Samnom na pozitivan način rezoniraju duhovne i natprirodne tematike, a posebno u posljednja 2 mjeseca, tako da mi to ima više smisla poveznica s brojem tri.

uglavnom, hvala na trudu i objašnjenju
da. u tom slučaju dinosaurova jaja predstavljaju nešto iskonsko i zaboravljeno što ponovo otkrivaš jer za tebe to ima vrijednost. mislim da magla u očima predstavlja misteriju, nešto nerazjašnjeno. vjerojatno po prirodi imaš sklonost istraživati.
landon is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.02.2017., 10:48   #4976
Quote:
smile4 kaže: Pogledaj post
Dan

Sanjala sam pješčanu plažu i bistro jasno zeleno plavo more. Nešto sam govorila čak malo povišenim tonom. Sestrična il netko kao ona mi je "ispod glasa" govorio to nije u redu, nemoj tako govorit, ne smiješ tako govorit.
Nisam se obazirala iako me na prvu zaboljelo malo. A kosi se s mojim nazorom i uopće ne rezoniram s tim jer je to dio kolektivnog mnijenja i svijesti.

Pješčana je plaža, svijetli bež pijesak, predivan (iako preferiram kamenčiće ovdje sma oduševljena pijeskom i uživam, što me baš začudilo). More jasno, kristalno jasno. Blizu mene osoba, muškarac crnaca il mulat, tamnije puti. Ne razgovaramo, no meni je tako ugodno. Osjećam se izvrsno osim šte me sestrična il taj netko povlači "down" i uvjerava da sam u krivu na neki način. Ja gledam u smjeru mora, zelenila u daljini, par plami. Sunčano je. Jasno se vidi pučina. Nema valova. Mirno je. Plaža je skoro pusta osim nas i još nekolikicina ljudi svatko razbacan na svojem dijelu oaze...ima i djece. igraju se. smiju.. vlada sklad.

Ono što mi se zadnjih dana vrtilo u meni je osjećaj kao da nikamo i nikome ne pripadam i istovremeno da sam dio svega i svih. Cijeloga svijeta. I zanimljivo je da se osjećam kao da sam izvan Hrvatske. Sinoć sam izašla u šetnju upoznala strance i stalno srećem strance gdje god idem. Mogo vremena provodim uz more bez obzira kakvo jest. Dal burno il il mirno. Meni je predivno.

Hvala
u simbolici snova more i voda općenito se povezuje sa osjećajima, točnije govoreći sa emocijama. također u realnom životu more privlači emocionalnije duše jer ih povezuje sa dijelom sebe koji nije tako čvrst i solidan, nego daje osjećaj kretanja i povezanosti.

glas sestrične je tvoj vlastiti glas, odnosno dijela tebe koji te nastoji utišati jer je nesiguran. to je glas uma koji se trudi negirati kako se osjećaš, ali ja mislim da više nije tako jak. u svakodnevnim situacijama taj se glas u glavi može "čuti" obično u obliku negativnim misli.

upoznavanje stranaca i osjećaj da ti je mjesto negdje drugdje su znakovi koji govore da doista trebaš promijeniti mjesto boravka, i to će se prije ili kasnije desiti. iako je hrvatska prekrasna zemlja postoji nešto vrlo stagnantno u općoj atmosferi što nije lako opisati, i to je zapravo razlog što je mlađi (i napredniji) ljudi napuštaju.
landon is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.02.2017., 10:50   #4977
Quote:
smile4 kaže: Pogledaj post
Dan

Hvala
u simbolici snova more i voda općenito se povezuje sa osjećajima, točnije govoreći sa emocijama. također u realnom životu more privlači emocionalnije duše jer ih povezuje sa dijelom sebe koji nije tako čvrst i solidan, nego daje osjećaj kretanja i povezanosti.

glas sestrične je tvoj vlastiti glas, odnosno dijela tebe koji te nastoji utišati jer je nesiguran. to je glas uma koji se trudi negirati kako se osjećaš, ali ja mislim da više nije tako jak. u svakodnevnim situacijama taj se glas u glavi može "čuti" obično u obliku negativnim misli.

upoznavanje stranaca i osjećaj da ti je mjesto negdje drugdje su znakovi koji govore da doista trebaš promijeniti mjesto boravka, i to će se prije ili kasnije desiti. iako je hrvatska prekrasna zemlja postoji nešto vrlo stagnantno u općoj atmosferi što nije lako opisati. i to je zapravo razlog, a ne samo novac, što je mlađi (i napredniji) ljudi napuštaju.
landon is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.02.2017., 12:18   #4978
Quote:

upoznavanje stranaca i osjećaj da ti je mjesto negdje drugdje su znakovi koji govore da doista trebaš promijeniti mjesto boravka, i to će se prije ili kasnije desiti. iako je hrvatska prekrasna zemlja postoji nešto vrlo stagnantno u općoj atmosferi što nije lako opisati, i to je zapravo razlog što je mlađi (i napredniji) ljudi napuštaju.
Hvala mnogo landone.
smile4 is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.02.2017., 13:05   #4979
Quote:
san simbolizira osjećaj zagušenosti, uhvaćenosti u zamku ili bespomoćnosti koji imaš. lijes stoji na lijesu pa je to nešto što si generacijski "naslijedila", po vertikalnoj liniji. scena je kod tebe doma pa je jasno otkuda takvi osjećaji.
s obzirom da mama tuguje, tu ima oplakivanja, vezanosti za prošlost i (još uvijek) nespremnosti da se ona otpusti.

nadam se da ipak nećeš završiti u zatvoru
Hvala ti što si mi odgovorio! No samo me zbunjuje ovaj dio " lijes stoji na lijesu pa je to nešto što si generacijski "naslijedila", po vertikalnoj liniji."

Može malo bolje objašnjenje jer baš ne razumijem.

I da nadam se i ja ionako je to nemoguće,jer ne bih ni mrava zgazila.
Lost-soul is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.02.2017., 17:27   #4980
Quote:
Lost-soul kaže: Pogledaj post
Hvala ti što si mi odgovorio! No samo me zbunjuje ovaj dio " lijes stoji na lijesu pa je to nešto što si generacijski "naslijedila", po vertikalnoj liniji."

Može malo bolje objašnjenje jer baš ne razumijem.

I da nadam se i ja ionako je to nemoguće,jer ne bih ni mrava zgazila.
odnosi se na ono sto neko naslijedi po nacinu razmisljanja ili ponasanja, pritom uzrocno ne mislim na genetiku. cesto se djeca ponasaju upravo kao njihovi roditelji i osjecaju se upravo tako po odredjenim pitanjima, a ovi to nesvjesno usvajaju od svojih. ako nesvjesni um cini 90 ili vise posto uma jasno je koliki utjecaj ima na ponasanje covjeka i na to kako se on dozivljava.
landon is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:33.