Četeraj Raj za chatere, bivši Off Topic |
|
|
12.08.2022., 16:20
|
|
La la la, ben de böyleyim
Registracija: Aug 2016.
|
Adini Feriha Koydum & Güneşi Beklerken - vol. 3
Nastavljamo dugogodišnje male razgovore na vol. 3. (ne više tako često ali nadam se da ćemo nastaviti ).
Link na vol. 2: https://www.forum.hr/showthread.php?t=900601
|
|
|
12.08.2022., 19:38
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2013.
|
Neka nam je sretan još jedan krug druženja
Looty, nisam ti uspjela na sada već staroj temi odgovoriti da sam još ranije skužila broj čitanja ali mi to nikako nije jasno
BonyBon, sada uživaj na odmoru a onda ćeš nadoknaditi što si nas ovako dugo ignorirala Da nećeš u Bodrum?
sannis, približio se i tvoj odmor. Kako kratiš vrijeme?
Ja završavam Better call Saul, kao da sam natempirala zadnju sezonu baš sada a cijela priča traje već godinama. Zadnja epizoda izlazi idući tjedan i onda sam opet spremna za Turke (valjda će biti nešto dobro za gledati na jesen).
|
|
|
12.08.2022., 20:43
|
|
|
Quote:
Lunci kaže:
Neka nam je sretan još jedan krug druženja
Looty, nisam ti uspjela na sada već staroj temi odgovoriti da sam još ranije skužila broj čitanja ali mi to nikako nije jasno
BonyBon, sada uživaj na odmoru a onda ćeš nadoknaditi što si nas ovako dugo ignorirala Da nećeš u Bodrum?
sannis, približio se i tvoj odmor. Kako kratiš vrijeme?
Ja završavam Better call Saul, kao da sam natempirala zadnju sezonu baš sada a cijela priča traje već godinama. Zadnja epizoda izlazi idući tjedan i onda sam opet spremna za Turke (valjda će biti nešto dobro za gledati na jesen).
|
Nije ni meni jasno to s čitanjem. No, nije ni bitno. Bitno je to što smo nas nekoliko na temi jedna složna i staložena ekipica.
Ja čitam.
I gledam Ljepša od tebe.
Pogledala sam Groblje i Drvo masline ali te 4 epke pogledaš za čas.
|
|
|
12.08.2022., 21:05
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2013.
|
Quote:
Lunci kaže:
|
Necu, to planiram za sledecu godinu, idemo u Zadar, nismo 6-7 godina bili u Hrvatskoj na odmoru.
Looty hvala za otvaranje teme
|
|
|
12.08.2022., 21:25
|
|
|
Quote:
BonyBon kaže:
Necu, to planiram za sledecu godinu, idemo u Zadar, nismo 6-7 godina bili u Hrvatskoj na odmoru.
Looty hvala za otvaranje teme
|
Nema na čemu.
Dobrodošla u RH i uživaj u Zadru! Bit će ti gužva po Kalelargi , u nedjelju počinje feragosto pa će navalit i talijani.
|
|
|
12.08.2022., 22:35
|
|
Registrirani korisnik
|
[QUOTE=Looty][I gledam Ljepša od tebe.
Pogledala sam Groblje i Drvo masline ali te 4 epke pogledaš za čas./QUOTE]
De ti meni pojasni što je ovo "Drvo masline" i "Ljepša od tebe". Nešto ljetno?
|
|
|
12.08.2022., 22:54
|
|
|
Quote:
Lunci kaže:
De ti meni pojasni što je ovo "Drvo masline" i "Ljepša od tebe". Nešto ljetno?
|
Drvo masline će ti se svidjeti. Nije ljetna ali je ljetna zbog ugođaja (mjesta snimanja).
https://www.forum.hr/showthread.php?t=1299859
Ljepša od tebe neće. Ona je ljetna, glupasta (ali zabavi te).
https://www.forum.hr/showthread.php?t=1294265
|
|
|
12.08.2022., 23:36
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2013.
|
Quote:
Looty kaže:
Nema na čemu.
Dobrodošla u RH i uživaj u Zadru! Bit će ti gužva po Kalelargi , u nedjelju počinje feragosto pa će navalit i talijani.
|
Hvala, ma znam da su sad guzve, ja inace praktikujem da idem na odmor krajem 6. mjeseca kada nisu prevelike guzve, ali ove godine je ispalo ovako.
|
|
|
12.08.2022., 23:37
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Looty kaže:
|
Znači Drvo masline je Drugo ja tj. Tuba i Boz. Teško bih ja njih izdržala bez obzira na ugođaj. Vidjela sam već najavu.
Za ovo drugo se pitam jesi li dobro
|
|
|
13.08.2022., 00:36
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2014.
|
Pozdrav drage moje
Neka nam je sretan i berićetan ovaj treći krug Ko zna, možda nam se posreći, pa nam dečko i mala ubodu dobre serije u budućnosti, a mi se ovdje nastavimo diviti našim ljubimcima. .
Ja imam još 3 nedelje do odmora, Bodrum čeka Vrućine ovdje polako prolaze, po danu 26 a naveče 21 stepen. Sad se vratila sa druženja iz biergartena, trebala mi jakna
Ja završavam ono što nisam stigla kad je išlo. Odgledala Baba prvu sezonu, i sada završavam Kırmızı oda, drugu sezonu. Baba se može gledati, iako je na tragu klasične turske porodične drame, na momente vuče na Istanbullu gelin. Više sam očekivala od Halukove uloge. Tolga uvijek isti. Kermit me je iznenadio, kao da se popravio u glumi, iako je i dalje ljigavac
Kırmızı oda klasično dobra, mislim da sam ja jedna od 3 osobe koje su gledale seriju
Pogledala bih i Masumlar apartmani do kraja, šteta da ostane na pola, al moguće da to kasnije krenem. Od ljetnjih serija ništa ne gledam, ne čini mi se ništa vrijedno gledanja... A i ulijenila sam se, gledam komforno sa prevodom, kad se završi snimanje
@BonyBon iyi tatılar, lijepo se provedi!
|
|
|
13.08.2022., 11:48
|
|
|
Quote:
Lunci kaže:
Znači Drvo masline je Drugo ja tj. Tuba i Boz. Teško bih ja njih izdržala bez obzira na ugođaj. Vidjela sam već najavu.
Za ovo drugo se pitam jesi li dobro
|
Lako sam izdržala iako njih dvoje volim približno kao i ti. Ima drugih glumaca u seriji koji su dobri.
Iskreno, nije mi loša serija ali zaista ne vidim mjesta tolikom divljenju tom uratku.
Bit će da sam stvarno prestara ali malo mi je prejak naglasak u seriji na to da se za životne nedaće krene tražiti uzrok u svemu osim u nama samima. Možda je ipak trebalo malo više balansa. Ali, naglasili su da si sam odgovoran za svoje postupke tako da, sve u svemu nije loše. Uzevši u obzir što se u posljednje vrijeme snima u Turskoj, ovo je remek djelo zato me ne čudi ushit gledatelja.
Što se tiče Ljepša od tebe, nisam sigurna da sam dobro jer gledam već 9 ep. Toliko nisam izdržala ni sa Icerde npr.
Gle, da se opravdam nekako. Bolji su mi od SCK svakako.
Doduše, kod mene su i kod boljih serija kritične 8. i 12 ep. Tad obično prestajem s gledanjem tako da...
|
|
|
13.08.2022., 13:11
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
sannis kaže:
Odgledala Baba prvu sezonu, i sada završavam Kırmızı oda, drugu sezonu. Baba se može gledati, iako je na tragu klasične turske porodične drame, na momente vuče na Istanbullu gelin. Više sam očekivala od Halukove uloge. Tolga uvijek isti. Kermit me je iznenadio, kao da se popravio u glumi, iako je i dalje ljigavac
|
Znači Baba ima i drugu sezonu (ne mogu se načuditi). Zar se priča tako razvila da imaju toliko materijala? Tema je ovdje brzo zamrla a i ja sam nakon tri epizode izgubila volju da nastavim. Nekako mi je bilo previše nezanimljivih likova, možda sam pogriješila.
Moram pogledati najave za jesen. Ostala mi je samo CK.
Čitam da se Asli udaje a zadnje je bilo da je prekinula s tim tipom....Ona i Boz mi nikada nisu bili jasni, kako tip s tako glupom facom može biti privlačan i interesantan.
|
|
|
13.08.2022., 14:38
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Lunci kaže:
Znači Baba ima i drugu sezonu (ne mogu se načuditi). Zar se priča tako razvila da imaju toliko materijala? Tema je ovdje brzo zamrla a i ja sam nakon tri epizode izgubila volju da nastavim. Nekako mi je bilo previše nezanimljivih likova, možda sam pogriješila.
Moram pogledati najave za jesen. Ostala mi je samo CK.
Čitam da se Asli udaje a zadnje je bilo da je prekinula s tim tipom....Ona i Boz mi nikada nisu bili jasni, kako tip s tako glupom facom može biti privlačan i interesantan.
|
Baba ima dešavanja, čak i previše za moj ukus. Toliko drame, nedaća i belaja. Babin alzhajmer je pao u drugi plan jer uzima lijekove, ima klasični sukob između braće, jedino mi je ljubavna priča Tolginog lika tanka. Kažu da je nekoliko likova napustilo drugu sezonu, pričaju i za Dilaru Aksüyek, što bi bilo šteta, jer mi je njen lik dobar. Raspadanje porodice, kao posljedica nasljedjenih milijardi, braca i sestre, koje prelaze na "drugu stranu". To me je i u IG fasciniralo, koliko su roditelji u stanju da razdvoje sopstvenu djecu. Baba više nije negativac, kako sam ga na početku doživjela. Sami kraj prve sezone (15 epizoda ) je bombastičan, inşallah da preživi pola likova .
I dok gledam KO, žalim što Turci nemaju više ovakvih formata. Svaka priča pacijenta traje maksimalno 3-4 epizode, mijenjaju se odlični glumci, životne poruke su izuzetne. Kao što sam obožavala psihijatricu u IG i njene seanse sa Ademom, ovdje toga ima na pretek. Čak su mi i epizode sa Pljuckom bile dobre .
Shodno tome cu vjerovatno dati šansu i Kral kaybederse, ako ta serija ikada počne .
CK sam se na početku izgubila, vjerovatno mi fali ravnoteža onom užasu sa nekim seansama, jer koliko znam ona nije tražila pomoć niti može od majke, a završila sa drugim (i trecim?) ludjakom. Nekako mi djeluje too much, iako se sa teškim temama dobro nosim .
|
|
|
21.08.2022., 00:09
|
|
Registrirani korisnik
|
Pričam danas sa profesoricom turskog, nabrajam šta sam gledala u zadnje dvije nedelje (samo Kırmızı oda ) i sjetim se onog filma sa malom . Kažem, gledala sam i jedan bzvz film, Benden ne olur. Ona počela da se smije, otkud kako. Kaže i ona gledala, jer je nekad čitala tu knjigu. Pitam je,dal je bar knjiga bolja, kaže nije . Opravdanje je, da je nije napisala spisateljica, već kao i u filmu, obična cura, koja ima reklamnu agenciju. To je možda objašnjenje, zašto su likovi onakvi kakvi su . Uglavnom, ta Aslı Kızmaz je napisala još jednu knjigu, kao nastavak prve.
U TR je popularna, galiba.
Još pod utiskom Kırmızı oda, malo sam istraživala Dr Gülseren. Ispade da od njenih serija samo nisam nastavila CK. Pogledala sam i jedan zanimljiv intervju sa njom. Emisija se zove Katarsis, vodi je njen kolega, dopala mi se. Uglavnom je pričala o sebi, djetinjstvu, roditeljima, i o pokušaju da osvijesti Turke, šta je psiholog, psihijatar. Otvorila je neke medicinske centre, da to približi ljudima, jer kako kaže, to je najskuplja terapija, jer dugo traje. Prva serija joj je Istanbullu gelin, tu mi je psiholog svakako jedan od dražih likova . Kaže da su bili skeptični za Kırmızı oda, kao niko to neće gledati, ali da su prezadovoljni uspjehom.
I da, od hoce sam saznala i to, da u Turskoj nije moguće da par živi zajedno, ako nisu vjenčani . Valjda otuda poplava vjenčanja, kao i vjenčavanje u mladim godinama. Kao i doživljaj žene, koja se nije udala kao "nepotpune" .
Jesam se raspisala
|
|
|
21.08.2022., 17:22
|
|
|
Quote:
sannis kaže:
Pričam danas sa profesoricom turskog, nabrajam šta sam gledala u zadnje dvije nedelje (samo Kırmızı oda ) i sjetim se onog filma sa malom . Kažem, gledala sam i jedan bzvz film, Benden ne olur. Ona počela da se smije, otkud kako. Kaže i ona gledala, jer je nekad čitala tu knjigu. Pitam je,dal je bar knjiga bolja, kaže nije . Opravdanje je, da je nije napisala spisateljica, već kao i u filmu, obična cura, koja ima reklamnu agenciju. To je možda objašnjenje, zašto su likovi onakvi kakvi su . Uglavnom, ta Aslı Kızmaz je napisala još jednu knjigu, kao nastavak prve.
U TR je popularna, galiba.
Još pod utiskom Kırmızı oda, malo sam istraživala Dr Gülseren. Ispade da od njenih serija samo nisam nastavila CK. Pogledala sam i jedan zanimljiv intervju sa njom. Emisija se zove Katarsis, vodi je njen kolega, dopala mi se. Uglavnom je pričala o sebi, djetinjstvu, roditeljima, i o pokušaju da osvijesti Turke, šta je psiholog, psihijatar. Otvorila je neke medicinske centre, da to približi ljudima, jer kako kaže, to je najskuplja terapija, jer dugo traje. Prva serija joj je Istanbullu gelin, tu mi je psiholog svakako jedan od dražih likova . Kaže da su bili skeptični za Kırmızı oda, kao niko to neće gledati, ali da su prezadovoljni uspjehom.
I da, od hoce sam saznala i to, da u Turskoj nije moguće da par živi zajedno, ako nisu vjenčani . Valjda otuda poplava vjenčanja, kao i vjenčavanje u mladim godinama. Kao i doživljaj žene, koja se nije udala kao "nepotpune" .
Jesam se raspisala
|
A tko im može zabraniti.
Kužim da će ih poprijeko gledati ali ovo mi je naprosto nevjerojatno jer sam i iz knjiga, filmova i serija, a bgm i medija toliko puta pročitala za neki par da su počeli živjeti zajedno, a nisu vjenčani.
|
|
|
21.08.2022., 19:53
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Looty kaže:
A tko im može zabraniti.
Kužim da će ih poprijeko gledati ali ovo mi je naprosto nevjerojatno jer sam i iz knjiga, filmova i serija, a bgm i medija toliko puta pročitala za neki par da su počeli živjeti zajedno, a nisu vjenčani.
|
Pa roditelji . Ne mogu naći stan bez vjenčanog lista, a bećari inače teško da nadju stan. Ovdje je riječ o prosječnom stanovniku Turske, ne o glumcima i poznatim koji kupuju vile za milione TL, pa mogu dovesti koga hoće . Uglavnom, razlog je religiozne prirode, jer je to günah, živjeti sa partnerom koji ti nije muž . Sa mnom radi jedna mlada Turkinja, ovdje rodjena. Brat joj se oženio u 30 toj, do tada je živio sa roditeljima, sestra joj ima 20 godina i hoće da se uda za svog momka. Inače ne može da se iseli i živi sa njim, olmaz. Brat se zabavljao sa sadašnjom ženom 8 godina, i niko za to nije znao. Moja koleginica kaže da je njene roditelje za nju pitala majka nekog tipa iz Belgije, vidjela je kad je tamo išla kod tetke, da li bi se ona udala za njenog sina . Ja u šoku . Koliko god mislim da poznajem turske običaje i kulturu, iznenade me ..
|
|
|
21.08.2022., 20:37
|
|
|
Quote:
sannis kaže:
Pa roditelji . Ne mogu naći stan bez vjenčanog lista, a bećari inače teško da nadju stan. Ovdje je riječ o prosječnom stanovniku Turske, ne o glumcima i poznatim koji kupuju vile za milione TL, pa mogu dovesti koga hoće . Uglavnom, razlog je religiozne prirode, jer je to günah, živjeti sa partnerom koji ti nije muž . Sa mnom radi jedna mlada Turkinja, ovdje rodjena. Brat joj se oženio u 30 toj, do tada je živio sa roditeljima, sestra joj ima 20 godina i hoće da se uda za svog momka. Inače ne može da se iseli i živi sa njim, olmaz. Brat se zabavljao sa sadašnjom ženom 8 godina, i niko za to nije znao. Moja koleginica kaže da je njene roditelje za nju pitala majka nekog tipa iz Belgije, vidjela je kad je tamo išla kod tetke, da li bi se ona udala za njenog sina . Ja u šoku . Koliko god mislim da poznajem turske običaje i kulturu, iznenade me ..
|
Nama čudo, njima normalan život. Mislim si tako je kod ovih tradicionalnih i nadam se da ima i drugačijih obitelji. K tome, u strani svijet trbuhom za kruhom valjda odlaze ovi tradicionalniji.
Znam da su u velikoj manjini ali vjerujem, bolje reći nadam se da ipak ima "ne javnih" ljudi koji nisu toliko konzervativni i koji žive po "zapadnim" standardima (čitaj, tata radi, mama se druži, djeca hodaju kuda koji npr. tipa Hande i Koray u AFK ). A možda sam u teškoj zabludi.
|
|
|
21.08.2022., 23:49
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Looty kaže:
Nama čudo, njima normalan život. Mislim si tako je kod ovih tradicionalnih i nadam se da ima i drugačijih obitelji. K tome, u strani svijet trbuhom za kruhom valjda odlaze ovi tradicionalniji.
Znam da su u velikoj manjini ali vjerujem, bolje reći nadam se da ipak ima "ne javnih" ljudi koji nisu toliko konzervativni i koji žive po "zapadnim" standardima (čitaj, tata radi, mama se druži, djeca hodaju kuda koji npr. tipa Hande i Koray u AFK ). A možda sam u teškoj zabludi.
|
Njih dvoje bogataša, odmori po Amerikama . Handina majka 'slobodna" žena, i hvala Bogu, niko od njih ne zna kuvati .
Sjećam se kako me je tada taj razdor između svijetova fascinirao. Nadala sam se da nisu svi kao Riza, al ima ih više nego što bi bilo dobro
Mislim da je i problem okoline, što mahala sve zna ili misli da mora znati, što to igra ulogu šta mahala kaže. Zato volim anonimnost velikog grada
|
|
|
22.08.2022., 21:49
|
|
|
Quote:
sannis kaže:
Njih dvoje bogataša, odmori po Amerikama . Handina majka 'slobodna" žena, i hvala Bogu, niko od njih ne zna kuvati .
Sjećam se kako me je tada taj razdor između svijetova fascinirao. Nadala sam se da nisu svi kao Riza, al ima ih više nego što bi bilo dobro
Mislim da je i problem okoline, što mahala sve zna ili misli da mora znati, što to igra ulogu šta mahala kaže. Zato volim anonimnost velikog grada
|
Da. Nema mi goreg nego kad rodbina i susjedi sve moraju znati, na sve moraju dati komentar i mišljenje, a kamo li da ti još kroje sudbinu.
A što se tiče mahale...čuj, i ja živim u velikom gradu ali nije da moj dio ulice nije razvio svojevrsnu mahalu.
Ima tu obiteljskih kuća, interpolacija s 5-6 stanova, dvije kaskadne zgrade i za nepovjerovat je koliko dobro se susjedi znaju, djeca su im išla u istu školu, neki moji susjedi ili ljudi koji žive u ulici pa i pire u kvartu išli su u školu sa mnom i neminovno smo povezani. Imamo dežurne sveznalice i zabadala al ja se ne dam. Ne dijelim informacije i stalno se čudim kako ljudi ogovaraju. Imamo jednu bivšu susjedu koja se odselila prije 10 godina ali joj je u kvartu ostao sin i snaha. Dakle, ona je na drugom kraju grada i redovito mojoj mami javlj o događajima koji su se dogodili na par metara od nas...tko je umro, tko se razvodi, tko se ženi, tko je trudan, koga su uhitili i sl...
|
|
|
23.08.2022., 21:45
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2020.
|
Bok svima!
Ja sasvim zaboravila na ovaj chat....a tu ima šta da se čita i proučava, vi cure stvarno puno toga znate i vidite...inače, sve o Turskoj, nekad i sad, me još uvijek zanima, zato koristim svaku priliku, da nešto novo saznam...
U međuvremenu sam pogledala neke od ovdje spomenutih filmova, i sama se uvjerila, da znaju napraviti i dobre, i prosječne...
Pridružujem se željama, da se i u trećem voljnu razbukta debata i druženje
|
|
|
|
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:08.
|
|
|
|