Na rubu znanosti Istraživanja bez granica |
Pogledaj rezultate ankete: Što mislite o NLO-ima?
|
Zemaljskoga su podrijetla
|

|
24 |
22.86% |
Zemaljskoga su i vanzemaljskog podrijetla
|

|
56 |
53.33% |
Neutralan sam.
|

|
25 |
23.81% |
|
|
15.06.2025., 21:26
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2024.
|
Quote:
Nepoznati kaže:
Ovo je smušena rečenica. 
|
Smušeno je upravo to šta ti piskaraš. Prvo laprdaš da teozofi prozivaju okultizam, a kad sam ti ukazao da Teozofija je okultizam kreneš nepovezano laprdat šta Vatikan kaže, potpuno smušeno.
Quote:
Nepoznati kaže:
Jedanaest sotonističkih pravila Zemlje
Autor: Anton Szandor LaVey
© 1967...
|
Ajde neka si napokon priznao otvoreno šta si.
Quote:
He (LaVey) expressed the view that self-indulgence was a desirable trait, and that hate and aggression were not wrong or undesirable emotions but that they were necessary and advantageous for survival. Accordingly, he praised the Seven Deadly Sins (pride, greed, wrath, envy, lust, gluttony and sloth), as virtues which were beneficial for the individual.
|
https://en.wikipedia.org/wiki/LaVeyan_Satanism
Quote:
Nepoznati kaže:

Gdje je bio Vatikan, kad je nastala kršćanska religija.
|
Quote:
Nepoznati kaže:
Original je to što imamo (Pavao i Marko i Stari zavjet). Spisi ili predaja "prije toga" su izmišljeni.
|
Potpuno si pogubljen a izgleda da te muči i demencija pa da ti ponovim... nikakvih orginala Novog Zavjeta nema, najraniji prijepis je mali komadić Evanđelja po Ivanu 8.9 cm × 6.4 cm iz 110-140AD, to je par riječi, ništa.
Najstarija skoro cijela Biblija koja sadrži skoro cijeli Stari i Novi Zavjet je Codex Sinaiticus iz 4. st., nastala nakon 325., dakle nakon prvog nicejskog sabora koji je sazvao rimski car Konstantin.
Quote:
Nepoznati kaže:
A ti si taj, koji ih gledi ponad njih, s višeg ranga, i znade tko je što. 
|
Samo prepoznajem Pravog Mastera ko šta je npr Sawan Singh, naspram tih koji su govorili "Ja sam jedini put do Boga, svi drugi su krivi", nešto šta Pravi Master, Sat Guru nikad ne bi promislio a kamoli izgovorio.
Quote:
Nepoznati kaže:
Ne bih znao kakav je bio Isus ako je uopće postojao.
Možda je bio OK čovjek, vrijedan divljenja
|
 Aha, ma sigurno to misliš, zato si ga imao na profilnoj fotošopiranog ko Hiltera i još bi ga imao da te nisu cenzorirali, i potpis u kojem si ga gnusno vrijeđao, i svi postovi u kojima ga gnusno vrijeđaš i negiraš mu i samo postojanje. Drži se ti LaVeya i njegovog "moralnog ponašanja" 
|
15.06.2025., 22:51
|
|
blog.dnevnik.hr/zib
Registracija: Dec 2005.
|
Quote:
petielement kaže:
Smušeno je upravo to šta ti piskaraš. Prvo laprdaš da teozofi prozivaju okultizam,
|

Ti jarca. Ne znaš ni čitati.
Quote:
Nepoznati kaže:

Hmmmm. Oni koji se bave "okultnim štivima" i vjeruju im, potpadaju par excellance de fakto pod Sotoniste, prema teolozima. 
|
Napisao sam teolozi, a ne teozofi.
Quote:
a kad sam ti ukazao da Teozofija je okultizam kreneš nepovezano laprdat šta Vatikan kaže, potpuno smušeno.
|
Opet smušeno pišeš. Naravno da je teozofija okultizam. Tvoje apsurdne tvrdnje da je Vatikan izmijenio izvorne spise kršćanstva je budaleština.
Nije postojao mnogo stoljeća nakon nego što se oformila Biblija.
Quote:
Ajde neka si napokon priznao otvoreno šta si.
|
Jedan moj citat tog LaVeja, kojim dokazujem da imaju etička načela (bolja od Isusovog vječnog ognjenog jezera), znači da sam sotonist?
Ne radi ti logika.
Nakon što sam rekao da me može svatko nazivat sotonistom ako želi.
Jer za kršćane sam sotonjara ionako. Tako da me ne možeš osobno uvrijediti s time, čak i da hoćeš.
Quote:
Potpuno si pogubljen a izgleda da te muči i demencija pa da ti ponovim... nikakvih orginala Novog Zavjeta nema, najraniji prijepis je mali komadić Evanđelja po Ivanu 8.9 cm × 6.4 cm iz 110-140AD, to je par riječi, ništa.
|
Spisi koje imamo su po mišljenju stručnjaka - originali. To što ti tražiš kompletan fizički manuskript, i to u svojoj glavi definiraš kao "original" to je tvoj problem.
Nema nikakvih originala iza originala, o kojima maštaju razni apologeti.
Quote:
Najstarija skoro cijela Biblija koja sadrži skoro cijeli Stari i Novi Zavjet je Codex Sinaiticus iz 4. st., nastala nakon 325., dakle nakon prvog nicejskog sabora koji je sazvao rimski car Konstantin.
|
Biblija u svom tadašnjem izdanju postoji mnogo ranije. Nije "konstruirana na Nicejskom saboru", kako mnogi zavjeraši podmeću.
Quote:
Samo prepoznajem Pravog Mastera ko šta je npr Sawan Singh, naspram tih koji su govorili "Ja sam jedini put do Boga, svi drugi su krivi", nešto šta Pravi Master, Sat Guru nikad ne bi promislio a kamoli izgovorio.
|
Zapravo i bi. Jer u njegovoj svijesti Put i on su jedno. Nemaju ega.
Tako da ta izjava može stajati, što ne bi.
Quote:
Aha, ma sigurno to misliš, zato si ga imao na profilnoj fotošopiranog ko Hiltera i još bi ga imao da te nisu cenzorirali, i potpis u kojem si ga gnusno vrijeđao,
|
Što ima Isus Kristus Nazaretski u prekogroblju (po Marku, ne i po Pavlu), nego vječiti koncentracijski logor za nepodobne, koji Ga nisu priznali. A posebno za Židove ("kojima je otac Sotona").
Hitler po svim definicijama.
Inkvizicijski nebeski Hitler za sva vremena.
Quote:
i svi postovi u kojima ga gnusno vrijeđaš i negiraš mu i samo postojanje. Drži se ti LaVeya i njegovog "moralnog ponašanja"
|
Toliko vrijeđam Isusa, da sam mu negirao i samo postojanje!
Sigurno je jako ljutit poradi toga. Pogotovo jer ga nema.
Evo ga, uskoro dolijeće i odvozi u svom NLO u raj sve koji Mu se klanjaju i brane ga od takvih kao što sam ja. lol
|
|
16.06.2025., 00:01
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Nepoznati kaže:

Ti jarca. Ne znaš ni čitati.
Napisao sam teolozi, a ne teozofi.
Opet smušeno pišeš. Naravno da je teozofija okultizam.
|
 U brzini mogu i ja krivo pročitat, sve šta ti piskaraš je ionako totalno smušeno, i sad i inače. I to opetovano dokazuješ...
Quote:
Nepoznati kaže:
Tvoje apsurdne tvrdnje da je Vatikan izmijenio izvorne spise kršćanstva je budaleština.
Nije postojao mnogo stoljeća nakon nego što se oformila Biblija.
|
 Ti si stvarno totalno smušen. Sve doslovno shvaćaš, a lijepo ti piše....
Quote:
petielement kaže:
|
...da je sabor organizirao rimski car, ne doslovno Vatikan, a već sam pisao više puta da je Vatikan nastavak rimskog imperija, dakle sve je jasno, ali tebi je očito sve crno-bijelo.
Quote:
Nepoznati kaže:
Jedan moj citat tog LaVeja, kojim dokazujem da imaju etička načela (bolja od Isusovog vječnog ognjenog jezera), znači da sam sotonist?
Ne radi ti logika.
Nakon što sam rekao da me može svatko nazivat sotonistom ako želi.
Jer za kršćane sam sotonjara ionako. Tako da me ne možeš osobno uvrijediti s time, čak i da hoćeš.
|
Ne radi tebi logika nikako, tvrdiš da satanjara LaVey kojem su mržnja, bijes, ponos, pohlepa, gnjev, zavist, požuda, proždrljivost i lijenost pozitivne kvalitete ima bolja etička načela od Isusa koji je učio stvarni moral, ljubav, oprost, susjećanje itd.
I to svoje izvrtanje "opravdavaš" tom glupom misinterpretacijom "vječnog ognjenog jezera", šta ko i sve doslovno shvaćaš. Isus je samo upozoravao na katastrofalne posljedice grijeha i tu je potpuno u pravu, pakao nije zapravo vječan ali svakom ko je u njemu djeluje ko vječan.
Nimalo mi nije cilj da te uvrijedim, to radiš sam sebi cijelim svojim opusom, uvijek lažeš na svakoj temi, uvijek si na strani laži i obmane, od 911, preko ETja do povijesti, arehologije, tehnologije, svega, uvijek lažeš, a zna se ko je otac laži. I povrh svega toga još pljuješ po Isusu, a uzdižeš sotoniste.... Ne treba ništa više reć.
Quote:
Nepoznati kaže:
Spisi koje imamo su po mišljenju stručnjaka - originali. To što ti tražiš kompletan fizički manuskript, i to u svojoj glavi definiraš kao "original" to je tvoj problem.
Nema nikakvih originala iza originala, o kojima maštaju razni apologeti.
Biblija u svom tadašnjem izdanju postoji mnogo ranije. Nije "konstruirana na Nicejskom saboru", kako mnogi zavjeraši podmeću.
|
"Po mišljenju stručnjaka", ha. To nema apsolutno nikakvu težinu. To šta se ti ne možeš suočit sa činjenicama je samo tvoj apologetski problem. A činjenice su jasne, osim tih par komadića koji su praktički ništa, nema Biblije starije od 4. st. nakon nicejskog sabora.
I opet, nisam nikad rekao da su napisali već izmijenili tekstove, upravo ti ne znaš ni čitat.
Guglaj ako ne razumiješ razliku.
Quote:
Nepoznati kaže:
Zapravo i bi. Jer u njegovoj svijesti Put i on su jedno. Nemaju ega.
Tako da ta izjava može stajati, što ne bi.
|
Već sam pisao o tome ali te pamćenje ne služi. Jedino može ako...
Quote:
petielement kaže:
Bog progovara direktno kroz tu formu bez trunke identifikacije sa njom, u tom slučaju su oba potpuno ispravna.
|
Ali ako postoji i trunka identifikacije sa individualnom dušom, sa personom....onda takve izjave nisu adekvatne.
A Isus radi distinkciju između "ja" i "Otac" a i eksplicitno kaže "Otac je više od mene".
Quote:
Nepoznati kaže:
Što ima Isus Kristus Nazaretski u prekogroblju (po Marku, ne i po Pavlu), nego vječiti koncentracijski logor za nepodobne, koji Ga nisu priznali. A posebno za Židove ("kojima je otac Sotona").
Hitler po svim definicijama.
Inkvizicijski nebeski Hitler za sva vremena.
|
 Tvoje tragikomične misinterpretacije na tu temu neću dalje ni komentirat, uostalom nije ni tema.
Quote:
Nepoznati kaže:
Toliko vrijeđam Isusa, da sam mu negirao i samo postojanje!
Sigurno je jako ljutit poradi toga. Pogotovo jer ga nema.
Evo ga, uskoro dolijeće i odvozi u svom NLO u raj sve koji Mu se klanjaju i brane ga od takvih kao što sam ja. lol
|
Ko i inače griješiš, itekako ga ima, a to ćeš i saznat.
|
16.06.2025., 08:11
|
|
blog.dnevnik.hr/zib
|
Quote:
petielement kaže:
A Isus radi distinkciju između "ja" i "Otac" a i eksplicitno kaže "Otac je više od mene".
|
U moru besmislica, ovo je krunski. Lik Isus to nikad nije rekao u NZ.
Navedi citat za tu tvoju laž ubačenu Isusu u usta.
Nije li grijeh Isusu lažno ubacivati izreke?
Quote:
Ko i inače griješiš, itekako ga ima, a to ćeš i saznat.
|
Samo što nije doletio u UFO-u. S jahačima apokalipse, da spasi svoje poklonike. Aštar komandant letjelice velike ko Belgija iznad Jadrana.
Quote:
petielement kaže:
Već dijeljen slučaj W56 aka Amicizia aka Prijateljstvo, o masovnom kontaktu grupe raznih ljudi ETja i preko sto Talijana iz svih slojeva društva, ko i drugih nacija, kroz 23 godine 1956.-1979., koji imaju baze pod Zemljom već tisućljećima, najveća je bila pod središnjim Jadranom i Italijom 200km široka i duga, 300m visoka, na 20km dubine.
|
|
|
16.06.2025., 08:37
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Nepoznati kaže:
U moru besmislica, ovo je krunski.
|
 Kad to kažeš ti koji ništa osim besmislica i laži ne pišeš, na svaku temu.
Quote:
Nepoznati kaže:
Lik Isus to nikad nije rekao u NZ.
Navedi citat za tu tvoju laž ubačenu Isusu u usta.
Nije li grijeh Isusu lažno ubacivati izreke? 
|
Ja za razliku od tebe ne lažem, a i lijen si da istražiš, jednosekundni gugl search bi ti ukazao da si u krivu...
Quote:
“You heard me say, ‘I am going away and I am coming back to you.’ If you loved me, you would be glad that I am going to the Father, for the Father is greater than I.
John 14:28
|
Quote:
Nepoznati kaže:
Samo što nije doletio u UFO-u. S jahačima apokalipse, da spasi svoje poklonike. Aštar komandant letjelice velike ko Belgija iznad Jadrana. 
|
 Samo se ti rugaj Isusu, a uzdiži LeVeya.
|
16.06.2025., 09:00
|
|
blog.dnevnik.hr/zib
|
Quote:
petielement kaže:
|
Krivo si citirao:
Ivan 14,28
"Čuli ste, da vam ja rekoh: 'Ja odlazim, i doći ću k vama. Kad biste me ljubili, onda biste se radovali, što idem k Ocu, jer je Otac veći od mene."
No tebi nije bitna preciznost, nego dovoljno da svojim riječima pripišeš liku Isusu što je "eksplicitno" rekao. Toliko o tome koliko ga poštuješ. Manje od mene. Jer ja nikad ne pripisujem liku rečenice koje nije izrekao.
Po Ivanu je Isus = Bog.
Bog Otac je "veći", jer se Isus unizio postajući čovjekom. Zato je "manji" od Oca Boga. Ali je i dalje Bog po Ivanu.
https://www.gotquestions.org/Father-greater-I.html
|
|
16.06.2025., 09:27
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Nepoznati kaže:
Krivo si citirao:
Ivan 14,28
"Čuli ste, da vam ja rekoh: 'Ja odlazim, i doći ću k vama. Kad biste me ljubili, onda biste se radovali, što idem k Ocu, jer je Otac veći od mene."
No tebi nije bitna preciznost, nego dovoljno da svojim riječima pripišeš liku Isusu što je "eksplicitno" rekao. Toliko o tome koliko ga poštuješ. Manje od mene. Jer ja nikad ne pripisujem liku rečenice koje nije izrekao.
Po Ivanu je Isus = Bog.
Bog Otac je "veći", jer se Isus unizio postajući čovjekom. Zato je "manji" od Oca Boga. Ali je i dalje Bog po Ivanu.
https://www.gotquestions.org/Father-greater-I.html
|
 Oba prijevoda su ispravna, Otac je više od mene i Otac je veći od mene, oba jasno prenose identičnu poruku.
Ti ćeš o preciznosti koji o svemu lažeš i pišeš gluposti, na svaku temu.
Očajno se primaš semantike a istovremeno tvrdiš da
- satanisti imaju bolja etička načela od Isusa
- zoveš Isusa Hitler po svim definicijama i Inkvizicijski nebeski Hitler za sva vremena
- negiraš mu postojanje
- ismijavaš njegov drugi dolazak
Fuj, fuj, fuj. Iako ne smatram da je savršeni Master poštujem ga beskonačno više od tebe koji bestidno pljuješ po njemu na najgnusnije načine.
|
16.06.2025., 12:15
|
|
blog.dnevnik.hr/zib
|
Zli Isus iz svemira
Quote:
petielement kaže:
 Oba prijevoda su ispravna,
|
Gdje je tvoj "prijevod"? ("više od mene").
https://biblija.biblija-govori.hr/gl...d=sve&glava=14
Nema u niti jednom prijevodu
Quote:
Otac je više od mene i Otac je veći od mene, oba jasno prenose identičnu poruku.
|
Da je jasna, ne bi se lomila koplja oko toga.
Quote:
Ti ćeš o preciznosti koji o svemu lažeš i pišeš gluposti, na svaku temu.
|
Lažeš da lažem.
Quote:
Očajno se primaš semantike a istovremeno tvrdiš da
- satanisti imaju bolja etička načela od Isusa
|
Isus će strmopizdit određenu većinu ljudu i svoje ognjeno jezero.
Bolje da ostanu bez ruke ili oka, nego da dospiju tamo gdje je plač i škrgutanje zubima od torture. Donosi krvavi armageddon sa milijardama pobijenih.
Isus = Hitler (zapravo još gori od njega)
Čak i da je taj boravak privremen, kako si ti i neke sekte smislio da to apologetski ublažiš, sotonisti nemaju takvu odvratnu sadističku ludost.
Quote:
- zoveš Isusa Hitler po svim definicijama i Inkvizicijski nebeski Hitler za sva vremena
|
Isus paklenjak.
Gori od Hitlera i Staljina zajedno.
Ne, nego nema dovoljno dokaza da je taj postojao.
Quote:
- ismijavaš njegov drugi dolazak
|
Pa reko je lik da će USKORO doletjeti s nebesa na oblacima, i da će neki biti jož živi koji ga slušaju. Koja groteskna promašena prognoza već 2000 godina. Čudno da ljudi još uvijek u to bukvalno vjeruju. Zato karikiram da im dođe pameti. Da im pomognem....
Quote:
Fuj, fuj, fuj. Iako ne smatram da je savršeni Master poštujem ga beskonačno više od tebe koji bestidno pljuješ po njemu na najgnusnije načine.
|
Musliman?
Ne mogu pljuvat po nepostojećem liku.
Zli lik Isus iz svemira:
https://blog.dnevnik.hr/zib/2018/01/.../zli-isus.html
|
|
16.06.2025., 14:33
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Nepoznati kaže:
|
Quote:
Nepoznati kaže:
Da je jasna, ne bi se lomila koplja oko toga.
|
Kakva koplja, ti si se primio semantike jer očito nisi znao za taj citat, suština poruke je identična i kristalno jasna.
Quote:
Nepoznati kaže:
Lažeš da lažem.
|
Nope, lažeš praktički uvijek i o svemu. Primjer 911 promoviraš službenu lažnu priču i ismijavaš ideju da bi Ameri napali sami sebe, a to je točno šta su uradili, a planirali su to i prije u Operaciji Northwoods, i rušit svoje avione, i ubijat civile, i vršit terorističke napade po Americi. Itd.
Quote:
Nepoznati kaže:
Isus će strmopizdit određenu većinu ljudu i svoje ognjeno jezero.
Bolje da ostanu bez ruke ili oka, nego da dospiju tamo gdje je plač i škrgutanje zubima od torture. Donosi krvavi armageddon sa milijardama pobijenih.
Isus = Hitler (zapravo još gori od njega)
Isus paklenjak.
Gori od Hitlera i Staljina zajedno.
Zli lik Isus iz svemira:
https://blog.dnevnik.hr/zib/2018/01/.../zli-isus.html
|
Quote:
Nepoznati kaže:
Čak i da je taj boravak privremen, kako si ti i neke sekte smislio da to apologetski ublažiš, sotonisti nemaju takvu odvratnu sadističku ludost.
|
Jedini koji apologetski krivi stvari si ti, pa ti je LeVey moralniji od Isusa
Quote:
Nepoznati kaže:
Ne, nego nema dovoljno dokaza da je taj postojao.
|
Pogubljen si, u istom postu si napisao.
Quote:
Nepoznati kaže:
Ne mogu pljuvat po nepostojećem liku
|
Prije samo par postova si napisao.
Quote:
Nepoznati kaže:
Pogotovo jer ga nema.
|
A iz tvog opusa inače vidimo da ne vjeruješ da je postojao ko povijesna ličnost.
Quote:
Nepoznati kaže:
Ne tvrdim da Isus nije postojao. Vjerujem da je nebeski Krist postojao (samo) u vizijama vjrnika. A ima za to podosta argumenata, daleko više od onih da je hodao Galilejom i smaknut.
|
Quote:
Nepoznati kaže:
Pa reko je lik da će USKORO doletjeti s nebesa na oblacima, i da će neki biti jož živi koji ga slušaju. Koja groteskna promašena prognoza već 2000 godina. Čudno da ljudi još uvijek u to bukvalno vjeruju. Zato karikiram da im dođe pameti. Da im pomognem.... 
|
Aham, a ti im pokušavaš "pomoć" tako da njega koji je učio ljubav, suosjećanje, oprost zoveš gori od Hitlera, a promoviraš LeVeyev "moral"  LeVey kojem su mržnja, ponos, pohlepa, gnjev, zavist, požuda, proždrljivost i lijenost pozitivne i poželjne kvalitete.
Quote:
Nepoznati kaže:
Musliman?
|
Kakav Musliman, savršeni Master je pojam koji koriste u Indiji za Sat tj Istinskog Gurua, znači onaj koji je uvijek potpuno budan u Sach Khandu tj Raju. Od Muslimana Sufi mistici ko Rumi su vrlo blizu ili na tom statusu Realizacije.
|
16.06.2025., 17:23
|
|
blog.dnevnik.hr/zib
|
Quote:
petielement kaže:
Nope, lažeš praktički uvijek i o svemu. Primjer 911 promoviraš službenu lažnu priču i ismijavaš ideju da bi Ameri napali sami sebe, a to je točno šta su uradili,
|
Idiotarije. 9/11 je teorija zavjera koja mi je podla do kosti i potječe od najgorih ameromrzitelja (i antisemita). To što ne vjerujem u ta bulažnjenja me ne čini nikakvim lažovom, kako ti klevećeš.
Quote:
Jedini koji apologetski krivi stvari si ti, pa ti je LeVey moralniji od Isusa
|
Jest. Nema u njega paklenog ognja za prženje neistomišljenika. Čak niti "privremenoga".
Quote:
Pogubljen si, u istom postu si napisao.
Prije samo par postova si napisao.
A iz tvog opusa inače vidimo da ne vjeruješ da je postojao ko povijesna ličnost.
|
Smušen si. Godinama govorim jedno te isto. Nema dovoljno dokaza da je Isus povijesna osoba. Svi dokazi su pušiona.
Možemo samo raspravljat o tome što je taj lik navodno rekao i Bibliji, i to je to.
Mogao je biti i izvanzemaljac, jer to ne može nitko isključiti, ali je bez dokaza i vrlo slabo vjerojatno.

Pavao je vjerovao u nebeskog Krista kojega je vidio u svojim vizijama i Starom zavjetu naviještenoga. Što ti nije jasno? Objasnio sam milijun puta, a opet ne shvaćaš.
Quote:
Aham, a ti im pokušavaš "pomoć" tako da njega koji je učio ljubav, suosjećanje, oprost zoveš gori od Hitlera, a promoviraš LeVeyev "moral" LeVey kojem su mržnja, ponos, pohlepa, gnjev, zavist, požuda, proždrljivost i lijenost pozitivne i poželjne kvalitete.
|
Naravno da nisu. To je tvoja projekcija kao kvazi-kršćana štoli, na "zle sotoniste koji su samo zlo".
Isus Paklenjak je vrlo nemoralan lik, usprkos priči o praštanju i okretanju drugog obraza.
Ideja prženja u paklu za grijehe u ovom kratkom životu je odvratna.
Čak i ako je "samo" koje stoljeće ili dva.
Aludirao sam na tebe, kako gledaš na lik Isusa. Da si im bliži nego kršćanima.
Quote:
Od Muslimana Sufi mistici ko Rumi su vrlo blizu ili na tom statusu Realizacije.
|
Ti bi morao biti na tom stupnju da možeš procijeniti. 
|
|
16.06.2025., 19:55
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Nepoznati kaže:
Idiotarije. 9/11 je teorija zavjera koja mi je podla do kosti i potječe od najgorih ameromrzitelja (i antisemita). To što ne vjerujem u ta bulažnjenja me ne čini nikakvim lažovom, kako ti klevećeš.
|
 Ponavljaš tu debilanu ko pokvarena ploča. Nego, opet ti je "promakla" operacija Northwoods...
Quote:
petielement kaže:
Primjer 911 promoviraš službenu lažnu priču i ismijavaš ideju da bi Ameri napali sami sebe, a to je točno šta su uradili, a planirali su to i prije u Operaciji Northwoods, i rušit svoje avione, i ubijat civile, i vršit terorističke napade po Americi. Itd.
|
A i enormna količina ostalih već navedenih podataka, primjerice...
Pilot epizoda istoimene serije The Lone Gunmen emitirana 4. ožujka 2001. prikazuje odmetnutu frakciju američke vlade koja pokušava daljinski oteti komercijalni zrakoplov koji je poletio s međunarodne zračne luke Logan u Bostonu, iste zračne luke iz koje su navodno krenuli letovi American Airlinesa 11 i United Airlinesa 175 i udarili u WTC, te ga zabiti u WTC s namjerom da za to okrive strane teroriste.
"Slučajno". I Back to the future i ostali filmovi koji najavljuju 911.... I Bush koji prima "vijest" ali ne reagira već čita Pet Goat minutama, 60. priču u toj knjizi, dok djeca recitiraju “KIT STEAL PLAYING MUST” šta se kristalno jasno čuje ko “HIT STEEL PLANE MUST”... I sve ostalo https://vril12.wordpress.com/911-2/
Nema toga šta nije fejk oko službene 911 priče.
Quote:
Nepoznati kaže:
Jest. Nema u njega paklenog ognja za prženje neistomišljenika. Čak niti "privremenoga".
|
Krivo, i nije stvar u neistomišljenicima ko šta smušeno ponavljaš nego ukazivanje na katastrofalne posljedice grijeha. Moralni zakon je univerzalan, impersonalan, ko i zakoni fizike.
Quote:
Nepoznati kaže:
Smušen si. Godinama govorim jedno te isto. Nema dovoljno dokaza da je Isus povijesna osoba....
|
Ne, jado, smušen si ti i to teško i kronično. Sam si napisao da vjeruješ da je postojao samo ko vizija vjernika, dakle ne ko stvarna povijesna osoba.
Quote:
Nepoznati kaže:
Mogao je biti i izvanzemaljac, jer to ne može nitko isključiti, ali je bez dokaza i vrlo slabo vjerojatno.
Pavao je vjerovao u nebeskog Krista kojega je vidio u svojim vizijama i Starom zavjetu naviještenoga. Što ti nije jasno? Objasnio sam milijun puta, a opet ne shvaćaš.
|
 Kužim ja jako dobro ali ti jado ne kužiš.
Quote:
Nepoznati kaže:
Naravno da nisu. To je tvoja projekcija kao kvazi-kršćana štoli, na "zle sotoniste koji su samo zlo".
|
Nije to nikakva moja projekcija već citat sa Wikipedije a i opće poznata činjenica o tom LeVey-u. Ja sotoniste ne vidim ko "samo zlo" već ko izgubljene duše koji ne vide Boga i koje iskreno žalim uključujući tebe.
Quote:
Nepoznati kaže:
Isus Paklenjak je vrlo nemoralan lik, usprkos priči o praštanju i okretanju drugog obraza.
Ideja prženja u paklu za grijehe u ovom kratkom životu je odvratna.
Čak i ako je "samo" koje stoljeće ili dva.
|
 Smušeni, još nisi skužio da te ne šalje Isus u pakao nego tvoje kršenje impersonalnog Univerzalong Zakona, mišlju, osjećajem, riječju, djelom. On ti samo ukazuje na posljedice tog kršenja ko i brojni prije i nakon njega. Vede također govore o grijehu i paklu ko posljedici grijeha, ko i sve tradicije svugdje i uvijek.
Quote:
Nepoznati kaže:
Aludirao sam na tebe, kako gledaš na lik Isusa. Da si im bliži nego kršćanima.
|
I promislio sam to. To su bezvezne paralele. Pripadnici brojnih religija ili nikakvih religija vide Isusa ko velikog Mastera/Mistika/Avatara, ali ne najvećeg ili "jedinog sina Božjeg".
Quote:
Nepoznati kaže:
Ti bi morao biti na tom stupnju da možeš procijeniti. 
|
Virim u više i najviše sfere više nego dovoljno da mogu to procijenit. Pisao sam već više puta o tome, a ionako je neopisivo a pošto ne vidiš ne možeš ni razumijet.
|
17.06.2025., 08:42
|
|
Registrirani korisnik
|
I za glupost šta je napisao za Pavla i vizije, kao pošto nema indikacije da je fizički sreo Isusa s tim kao "argumentira" da Isus nije bio stvarna povijesna osoba nego samo vizija, ali niz citata Pavla mu pobija tu ideju..
Pavao jasno piše o Isusu ko sinu Božjem u tijelu običnog čovjeka "grešnog tijela", rođenom od žene, potomak loze Davida, i da je živio ko siromah....sve jasne indikacija da govori o stvarnom čovjeku, ne viziji.
Pa piše kako je Isus na posljednjoj večeri razlomio kruh i jeo kruh i pio vino sa apostolima. Vizije ne jedu niti piju.
Pa dalje piše da je razapet, ubijen i pokopan, nešto šta se ne radi sa vizijom već stvarnim čovjekom.
Nadalje, Pavao je poznavao Isusovog brata Jakova.
Dakle, Pavao ga apsolutno opisuje ko stvarnog čovjeka, a ako ga on osobno nije fizički sreo za razliku od svih ostalih apostola, je potpuno nebitno.
A kako piše akademik Stanley E. Porter, vrlo je moguće da se jesu fizički sreli.
Vrlo je moguće ili vjerojatno da je mladi farizej Pavao, koji je tada studirao u Jeruzalemu pod Gamalielom, osobno vidio ili čuo Isusa tijekom njegovih javnih nastupa i sukoba s vjerskim vođama u hramu, jer su obojica bili na istom mjestu u isto vrijeme.
https://www.kimriddlebarger.com/the-...s%20conversion.
|
17.06.2025., 11:33
|
|
blog.dnevnik.hr/zib
|
Ne znam čemu raspravljati o tome na ovoj temi, kad postoji religija.
Jest da je to najveća konspiracija u zadnjih 2000 godina...
Quote:
petielement kaže:
I za glupost šta je napisao
|
Ko mi kaže. 
Takvih gluposti koje ti pišeš, nisam u životu čuo.
Quote:
za Pavla i vizije, kao pošto nema indikacije da je fizički sreo Isusa
|
Pavao nikad ne spominje Isusa kao čovjeka na ovoj zemlji, samo u svojim vizijama i proročanstvima stara zavjeta. A on je prvi koji propovijeda kršćanstvo u židovskoj dijaspori. Sve je od njega nastalo. A Pavao niti jednu jedinu Isusovu riječ ne spominje. Jer Isusa niti nije bilo na Zemlji. (dok to Marko nije izmislio)
Quote:
s tim kao "argumentira" da Isus nije bio stvarna povijesna osoba nego samo vizija, ali niz citata Pavla mu pobija tu ideju..
|
Pavao ne samo da ne spominje Isusove riječi, savjete, čuda, djela, mjesta i osobe, nego kaže da o Isusu nije ništa doznao od ljudi. Dakle nema apostola-učenika koji su bili izravni svjedoci Isusa na Zemlji.
To je izmislio Marko, naraštaj kasnije.
O Isusu je doznao samo iz svojih vizija, ali za Pavla Isus nije bio prozračni duh, nego imao fizički inkarnirano tijelo, ali ne na Zemlji.
Quote:
Pavao jasno piše o Isusu ko sinu Božjem u tijelu običnog čovjeka "grešnog tijela",
|
Naravno. Po njegovoj teologiji (tj. Braće Gospodnje koja je bila mesijanska židovska sekta), Isus je postojao i kao arhanđeo se inkarnirao u Davidskom tijelu, od sperme Davidove, na nižim nebesima, gdje su ga ubili arhoni eona.
Ne od slonice.
Ime te žene kao Marije, Pavao NIKAD ne spominje. On govorio o alegorijskim ženama, majkama Isusova tijela, Hagari, grješnoj, i Sari čistoj. To je smisao izraza: "kreiran od žene".
Kreiran od sperme Davidove, jer Bog to može.
Quote:
i da je živio ko siromah....
|
Ovo si izmislio.
Quote:
sve jasne indikacija da govori o stvarnom čovjeku, ne viziji.
|
Upravo si nadrobio sve što su apologeti uspjeli sastrugati u prilog svoje teze da Pavao govori o zemaljskom Isusu od Marka. Osim što je to jadno, svaka od tih teza se može pobiti.
Ostaje gromoglasna tišina o konkretnom Isusu na Zemlji u Pavla, kojega nema pa nema. Ostaje i nekoliko pavlovih poslanica koje Crkva nekako nije zadržala. Tko zna kakve gnostičke istine o Isusu tamo postoje....
Quote:
Pa piše kako je Isus na posljednjoj večeri
|
Izmislio si da piše da je posljednja. To je laž koju ponavljaju apologeti. Pavao govorio o svetom ritualu koji je Isus napravio negdje sam, kao primjer da to imitiraju kršćani.
"23 Doista, ja od Gospodina primih što vama predadoh: Gospodin Isus one noći kad bijaše predan uze kruh, 24 zahvalivši razlomi i reče: »Ovo je tijelo moje – za vas. Ovo činite meni na spomen.« 25 Tako i čašu po večeri govoreći: »Ova čaša novi je Savez u mojoj krvi. Ovo činite kad god pijete, meni na spomen.« 26 Doista, kad god jedete ovaj kruh i pijete čašu, smrt Gospodnju navješćujete dok on ne dođe. 27 Stoga, tko god jede kruh ili pije čašu Gospodnju nedostojno, bit će krivac tijela i krvi Gospodnje. 28 Neka se dakle svatko ispita pa tada od kruha jede i iz čaše pije. 29 Jer tko jede i pije, sud sebi jede i pije ako ne razlikuje Tijela. 30 Zato su među vama mnogi nejaki i nemoćni, i spavaju mnogi. 31 Jer kad bismo sami sebe sudili, ne bismo bili suđeni. 32 A kad nas sudi Gospodin, odgaja nas da ne budemo sa svijetom osuđeni. 33 Zato, braćo moja, kad se sastajete na blagovanje, pričekajte jedni druge. 34 Je li tko gladan, kod kuće neka jede da se ne sastajete na osudu.
Drugo ću urediti kada dođem."
https://biblija.ks.hr/prva-poslanica-korincanima/11
Pavao ne spominje "povratak" Isusa, nego da će On doći, (po prvi put), jednom u budućnosti na Zemlju. Ritual je za vjernike. Nema apostola.
Quote:
razlomio kruh i jeo kruh i pio vino sa apostolima. Vizije ne jedu niti piju.
|
Opet laž da su to jeli apostoli. Nikakve apostole Pavao ne spominje. Imao je fizičko tijelo. Ne na Zemlji.
Quote:
Pa dalje piše da je razapet, ubijen i pokopan, nešto šta se ne radi sa vizijom već stvarnim čovjekom.
|
Naravno da je imao fizičko, ljudsko tijelo, jer samo tako je mogao okajati Adamov grijeh. Na nižim nebesima. Ta nebesa su onda ljudima bila realna kao i ova Zemlja. Kao i demoni.
Quote:
Nadalje, Pavao je poznavao Isusovog brata Jakova.
|
Ne. To je brat po vjeri. Nikakva Isusova rodbina nije bila na čelu Jeruzalemske crkve.
Quote:
Dakle, Pavao ga apsolutno opisuje ko stvarnog čovjeka,
|
Inkarnirani anđeo u Davidsko tijelo. Ali ne u Galileji.
Quote:
a ako ga on osobno nije fizički sreo za razliku od svih ostalih apostola, je potpuno nebitno.
|
Nije ako, nego nigdje nema čak niti čuđenja što ga nije sreo, a propovijeda kao da jest. Kad to pitanje nije niti postojalo. Golema većina teologa se slaže da Pavao nikad nije vidio Isusa.
Quote:
A kako piše akademik Stanley E. Porter, vrlo je moguće da se jesu fizički sreli.
|
Quote:
Vrlo je moguće ili vjerojatno da je mladi farizej Pavao, koji je tada studirao u Jeruzalemu pod Gamalielom, osobno vidio ili čuo Isusa tijekom njegovih javnih nastupa i sukoba s vjerskim vođama u hramu, jer su obojica bili na istom mjestu u isto vrijeme.
|
Mogao bi da je Isus postojao, ali nikada Pavao ne spominje da je ikada sreo Isusa u realnom svijetu, ili da bi to bio problem što ga nije sreo, a pametniji od svih apostola-učenika. On samo govori o svojim vizijama. Niti jednu njegovu riječ da spomene, a glavni je njegov propovjednik! Kako to? lol
podupiru proputinaši i antisemiti
|
|
|
17.06.2025., 14:38
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2022.
|
Jel ovo točno ili je gpt nešto pobrkao? Ne bi ulazio u raspravu jel Isus postajao il nije, al čisto me zanima kako ovo komentirate..
"Niti jedan antički autor iz tog vremena, uključujući protivnike kršćanstva (npr. Celza, Porfirija), nije tvrdio da Isus nije postojao – naprotiv, napadali su njegov lik i tvrdnje, ali ne i njegovo postojanje."
|
|
|
17.06.2025., 17:43
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Nepoznati kaže:
Ne znam čemu raspravljati o tome na ovoj temi, kad postoji religija.
|
Niko te nije tjerao da se nadovezuješ na bulažnjenje dentiranog sa sotonistima i teolozima, dakle produžio si offtopičarenje koje je trebalo stat tamo a sad glumiš da ne znaš čemu.
Quote:
Nepoznati kaže:
Ko mi kaže. 
Takvih gluposti koje ti pišeš, nisam u životu čuo.
|
 Izvrtanje ti ne pomaže, pišeš najveće gluparije ikad. Kažeš 911 napravili islamski teroristi sa đepnim nožićima, rugaš se ideji da bi Ameri napali sami sebe a uporno ti "promiče" Operacija Northwoods.
Nemaš hrabrosti ni da adresiraš taj teroristički plan Amerikanaca....rušit svoje avione, i ubijat civile, i vršit terorističke napade po Americi i Kubi itd - koju je JFK zaustavio u zadnji tren.
Negiraš da Apollo astronoti vise na sajlama iako je preočito. Itd za sve.
Quote:
Nepoznati kaže:
Pavao nikad ne spominje Isusa kao čovjeka na ovoj zemlji, samo u svojim vizijama i proročanstvima stara zavjeta. A on je prvi koji propovijeda kršćanstvo u židovskoj dijaspori. Sve je od njega nastalo. A Pavao niti jednu jedinu Isusovu riječ ne spominje. Jer Isusa niti nije bilo na Zemlji. (dok to Marko nije izmislio)
|
 Dosta je ovo "A Pavao niti jednu jedinu Isusovu riječ ne spominje" a citirao si di Pavao citira Isusove riječi.
Quote:
Nepoznati kaže:
Pavao ne samo da ne spominje Isusove riječi, savjete, čuda, djela, mjesta i osobe, nego kaže da o Isusu nije ništa doznao od ljudi. Dakle nema apostola-učenika koji su bili izravni svjedoci Isusa na Zemlji.
To je izmislio Marko, naraštaj kasnije.
O Isusu je doznao samo iz svojih vizija, ali za Pavla Isus nije bio prozračni duh, nego imao fizički inkarnirano tijelo, ali ne na Zemlji.
|
Cirkus, teške gluposti. To "ali ne na Zemlji" si također izmislio u pokušaju da iznegiraš Isusa ko stvarnu povijesnu fizičku ličnost.
A Pavao te osim svega već navedenog pobija i ovime....
1 Solunjanima 2:14–15
"Jer vi ste, braćo, postali nasljedovatelji crkava Božjih koje su u Judeji u Kristu Isusu, jer ste i vi isto pretrpjeli od svojih sunarodnjaka kao i oni od Židova, koji i Gospodina Isusa pogubiše i proroke njihove, i nas prognaše..."
(1 Sol 2:14–15)
Dakle Pavao eksplicitno navodi da isti Židovi koji su fizički pogubili Isusa su i pogubili proroke i progonili rane kršćane uključujući i njega. I prije nego ideš pisat da su ga prema priči Rimljani ubili, Židovi, židovski vođe i narod su ti koji su izabrali njegovu smrt i oslobođenje Barabe, Rimljani izvršili.
A ima tu cijeli niz stvari koje ukazuju da je Pavao znao Isusa.
A i to da nije bilo apostola je isto laž, spominje apostole niz puta, par primjera:
1. Galatima 2:9
„ Kad su mi Jakov, Kefa i Ivan, koji se smatraju stupovima, dali desnicu prijateljstva, da ja idem k poganima, a oni k Židovima...”
Ovdje Pavao spominje tri ključna apostola (Jakov, Petar/Kefa i Ivan) kao „stupove“ crkve.
U 1. Korinćanima 15:5 stoji: „i da se ukazao Kefi, zatim Dvanaestorici.“
Itd
Quote:
Nepoznati kaže:
Naravno. Po njegovoj teologiji (tj. Braće Gospodnje koja je bila mesijanska židovska sekta), Isus je postojao i kao arhanđeo se inkarnirao u Davidskom tijelu, od sperme Davidove, na nižim nebesima, gdje su ga ubili arhoni eona.
Ne od slonice.
Ime te žene kao Marije, Pavao NIKAD ne spominje. On govorio o alegorijskim ženama, majkama Isusova tijela, Hagari, grješnoj, i Sari čistoj. To je smisao izraza: "kreiran od žene".
Kreiran od sperme Davidove, jer Bog to može.
|
Hrpetina idiotarija i misinterpretacija.
Pavao jasno govori o Isusu ko fizičkom čovjeku na fizičkoj Zemlji fizički rođenom od žene, potomak Davida, ne u ikakvim nižim astralima.
Quote:
Nepoznati kaže:
Ovo si izmislio. 
|
Opet lažeš.
2. Korinćani 8:9
„Jer znate milost Gospodina našega Isusa Krista: premda je bio bogat, radi vas je postao siromašan da biste se vi njegovim siromaštvom obogatili.“ (NIV)
Quote:
Nepoznati kaže:
Upravo si nadrobio sve što su apologeti uspjeli sastrugati u prilog svoje teze da Pavao govori o zemaljskom Isusu od Marka. Osim što je to jadno, svaka od tih teza se može pobiti.
Ostaje gromoglasna tišina o konkretnom Isusu na Zemlji u Pavla, kojega nema pa nema. Ostaje i nekoliko pavlovih poslanica koje Crkva nekako nije zadržala. Tko zna kakve gnostičke istine o Isusu tamo postoje....
|
Krivo, naveo sam činjenice koje jasno ukazuju da je Pavao ko i drugi apostoli govorio o stvarnom fizičkom čovjeku, ne nekakvoj astralnoj inkarnaciji ko šta apologetski haluciniraš.
Quote:
Nepoznati kaže:
Izmislio si da piše da je posljednja. To je laž koju ponavljaju apologeti. Pavao govorio o svetom ritualu koji je Isus napravio negdje sam, kao primjer da to imitiraju kršćani.
|
Opet lažeš o svemu. Ko prvo nigdje ne piše da je bio sam, lažeš, izmišljaš.
I jasno je implicirano da referira na posljednju večeru.
Korinćanima 11:23-26
“Gospodin Isus, one noći kad je bio izdan, uze kruh, zahvali, razlomi ga i reče...”
I po riječima koje Isus izgovara je očito da se obraća nekome, svakako ne govori sam sebi
“Ovo je tijelo moje koje je za vas; činite ovo meni na spomen.”
Quote:
Nepoznati kaže:
Pavao ne spominje "povratak" Isusa, nego da će On doći, (po prvi put), jednom u budućnosti na Zemlju. Ritual je za vjernike. Nema apostola.
|
Opet laži i misnterpretacije. Već ti je debunkirano to da je on referirao na nekakvog astralno inkarniranog Isusa, opet, pored svih jasnih indikacija da se radilo o fizičkom čovjeku, je jasno rekao da oni Židovi koji su ga pogubili su pobili i proroke i progonili i njega samog i druge rane kršćane.
Quote:
Nepoznati kaže:
Opet laž da su to jeli apostoli. Nikakve apostole Pavao ne spominje.
|
Ne, tvoja laž da je na toj večeri bio sam šta nigdje ne piše. Pavao piše da je tu večer bio izdan, očito govori o posljednoj večeri i da su apostoli bili tu sa njim.
Ta večera se u kršćanskoj tradiciji opravdano izjednačava sa posljednom večerom.
Uostalom, to nije uopće bitno nego činjenica da je jeo i pio, dakle bio je fizički čovjek.
Quote:
Nepoznati kaže:
Imao je fizičko tijelo. Ne na Zemlji.
Naravno da je imao fizičko, ljudsko tijelo, jer samo tako je mogao okajati Adamov grijeh. Na nižim nebesima. Ta nebesa su onda ljudima bila realna kao i ova Zemlja. Kao i demoni.
|
Mahnite misinterpretacije bez ikakve veze sa realnosti. Bio je fizički čovjek na ovoj razini, ne u astralima.
Quote:
Nepoznati kaže:
Ne. To je brat po vjeri. Nikakva Isusova rodbina nije bila na čelu Jeruzalemske crkve.
|
Opet tvrdnja bazirana na ničemu osim tvojoj deluziji da Isus nije bio inkarniran na ovoj razini. Potpuno je nebitno ko je bio na čelu crkve, nikakve veze, činjenica je da je Isus imao braću i sestre, ne po vjeri već po krvi.
Quote:
Nepoznati kaže:
Inkarnirani anđeo u Davidsko tijelo. Ali ne u Galileji.
|
Ponavljanjem iste laži je nećeš učinit istinitom. Nikakvi niži astrali, inkarniran na Zemlji. I sad ga zoveš anđeo a prije par postova gori od Hitlera i Staljina skupa lol.
Quote:
Nepoznati kaže:
Nije ako, nego nigdje nema čak niti čuđenja što ga nije sreo, a propovijeda kao da jest. Kad to pitanje nije niti postojalo. Golema većina teologa se slaže da Pavao nikad nije vidio Isusa.
|
Je ako, opet, više nego moguće da su se sreli u Jeruzalemu di je mladi farizej Pavao studirao, a Isus više puta dolazio i debatirao sa farizejima, znači praktički je nemoguće da nije bar čuo za njega u to doba a vrlo moguće da su se sreli na jednom od tih javnih predavanja.
Golema većina teologa se slaže da je Isus bio stvarna povijesna ličnost.
Quote:
Nepoznati kaže:
Mogao bi da je Isus postojao, ali nikada Pavao ne spominje da je ikada sreo Isusa u realnom svijetu, ili da bi to bio problem što ga nije sreo, a pametniji od svih apostola-učenika. On samo govori o svojim vizijama. Niti jednu njegovu riječ da spomene, a glavni je njegov propovjednik! Kako to? lol
|
Zato jer su to pisma koja se fokusiraju na učenja, to nije biografija Isusa.
I opet, Pavao apsolutno i neupitno referira na Isusa ko fizičkog čovjeka koji je rođen od fizičke žene, nikakve metafore, potomak Davida, koji je jeo, pio, razapet, ubijen, pokopan.
Rimljanima 8:3
„Jer što Zakon ne mogade, budući da bijaše oslabljen zbog tijela, Bog je učinio poslavši Sina svoga u obličju grešnoga tijela, i za grijeh, te osudi grijeh u tijelu.”
|
Jučer, 11:04
|
|
blog.dnevnik.hr/zib
|
Quote:
davor335 kaže:
Jel ovo točno ili je gpt nešto pobrkao? Ne bi ulazio u raspravu jel Isus postajao il nije, al čisto me zanima kako ovo komentirate..
"Niti jedan antički autor iz tog vremena, uključujući protivnike kršćanstva (npr. Celza, Porfirija), nije tvrdio da Isus nije postojao – naprotiv, napadali su njegov lik i tvrdnje, ali ne i njegovo postojanje."
|
O Isusovom nepostojanju kao zemalsjkog bića, dao sam odgovore na pdf religija, jer ovdje je druga tema.
https://www.forum.hr/showthread.php?...#post108706257
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 12:42.
|
|
|
|