Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Automobili

Automobili Život na kotačima
Podforumi: Nautika, Motori i skuteri, Autoplin

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 17.06.2025., 00:33   #7461
Quote:
trikipikis kaže: Pogledaj post
Kaparili auto prije mjesec dana.
Prije dva tjedna pokrenuli s leasingom sve oko papira.
Nedavno uplatili avans, osiguranje.
Leasing isplatio auto.
I onda kazu izgubljeni papiri.

P.s. riječ je o ozbiljnoj AK.. i dalje nista ne znamo, osim da ce rijesit u kratkom roku. Neki okvirni broj dana potencijalnog čekanja ne žele ili izbjegavaju reći.
meni ovo NE zvuči na "ozbiljnu" AK - nego je to na rubu pitaj boga kako izvedene muljaže, koja je "na nečemu zapela".
U svakom slučaju je diletantsko brljanje doslovno SVIH sudionika..

Ono što se ustvari ne prepoznaje, što "ti" ustvari imaš tražit "papire" - jer ako sam dobro shvatio, nisi ih ni poslao, niti si ih trebao primiti..
btw. papiri uobičajeno putuju i zajedno s vozilom - a ti čini mi se neznaš ni gdje je vozilo, niti gdje su papiri..

Ta sva priča nekako "visi", jer na ovaj način su ti mogli reći i da su papire poslali golubom pismonošom, pa da je golub izgubio.. a "maca pojela"..

čudi me kako je leasing kuća "platila auto" bez da ima barem nekakav "papir"..

A da se vozilo njima na stanju(autokući) "samo pokvarilo", ili se ispostavilo da ima nekih nedostataka - ne bi im trebao biti problem to tako i Tebi iskomunicirat ("sredit ćemo auto prije isporuke") a ne ove fore sa "poštom".. (a da i dalje "nema auta")
Bojim se da si zagazio u dublji mulj.., ali to je teško analizirat s ovakvim polu-informacijama.
lalala123 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.06.2025., 10:23   #7462
Čitam ovu temu dosta dugo jer mi je i sama pomogla prilikom unosa vlastitog automobila...

Oduvijek se iznova čudim kako pojedinci naslijepo i preko slika kupuju/unose automobile, kao da se kupuje pi*arija preko Temu-a ili Ali Expressa, meni je ovo mentalna gimnastika.

Pa miša mu, valjda trebaš vidjeti uživo što kupuješ, pregledati, provozati...
Prva i osnovna stvar je dokumentacija vozila, ako nije potpuna, nema je - prvo što napraviš je TRAŽIŠ DALJE!
Old 17.06.2025., 12:25   #7463
Quote:
trikipikis kaže: Pogledaj post
Situacija je zapravo malo bizarna, necu ulazit u velike detalje jer je mozda bolje da ne. Ali zamislite situaciju:
.....
Imala sam situaciju u Njemačkoj kad je banka slala na staru adresu original papire, iako su imali novu adresu. Isplatila sam auto i htjela ga uvesti u Hr i onda su oni poslali papire na staru adresu,pa dok su se njima vratiii papiri u centralu pa dok su ponovo poslali na ispravnu adresu prošlo je sve skupa 3 tjedna. Takve stvari se čak ni HP-om ne šalju a da nemaju broj pošiljke tak da se točno vidi gdje je pošiljka.
vodainebo is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.06.2025., 13:50   #7464
Quote:
vodainebo kaže: Pogledaj post
Takve stvari se čak ni HP-om ne šalju a da nemaju broj pošiljke tak da se točno vidi gdje je pošiljka.
imam u međuvremnu dalje "informacije", i stvar je takva da uopće nije "zajebo nikakav uvoznik" - nego "glavom i bradom" VOLVO centar Zagreb.

Pojednostavljeno, "prodaju" aute za koje nemaju papire, (barem su oni tako "deklarirali stvar" - što može biti istina, a i ne mora biti - da su se njima papiri zagubili na poštanskom putu)
Da se ne lažemo, i njima može jednostavno nešto s autom biti neispravno, što nisu u stanju rješiti - pa je ev. "lakše optužiti poštu".

Btw. ovo sve na taj način više ni nema "veze sa uvozom auta" - nego je to priča o nesposobnostima i trulim rabotama ("domaćih renomiranih") autokuća.
Vozilo se nalazi u Zagrebu - i zapravo je nebitno jel ga autokuća dobila "pod račun ili kao povrat s leasinga u Zagrebu, ili ga je dobavila negdje "vani"..
pričamo o tome da je u isključivoj ingerenciji autokuće da vozilo "ima papire".
lalala123 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.06.2025., 14:04   #7465
Bok ekipa,
gledam malo da se ponovim s novom vozilicom pa često naletim na Cargenturove oglase na mobile.de
Kakva su iskustva s njima? Čine mi se korektni, a koliko vidim i na openlane.eu često njihova vozila imaju potpuna izvješća. Što bi značilo da je to većinom povrat s leasinga?

Konkretno me zanima ovaj automobil https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/d...ac3f4f8&vc=Car

Vidim na web kalkulatorima da bi me samo uvoz ispao cca 2000-2300e (homologacija, zoll, dovoz automobila...) jel to realna cijena ili mogu očekivati dosta veći iznos?

Također, imam nekoliko oglasa spremljenih pa vidim da se nakon nekog vremena cijene spuste za 400-500e. Nekako se nadam da bih i u ovom slučaju mogao spustiti 400-500e, nije puno, eto taman mi to bude za dovoz automobila.

Fabricio1, lalala123, koliko sam skužio vi pronalazite vozila vani, ali jel bi se moglo možda uz vaš neki fee organizirati da vi sve umjesto mene odradite i auto me čeka u ZG?

Pozdrav
slavonac88 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.06.2025., 14:43   #7466
Quote:
@gentSMITH kaže: Pogledaj post
Čitam ovu temu dosta dugo jer mi je i sama pomogla prilikom unosa vlastitog automobila...

Oduvijek se iznova čudim kako pojedinci naslijepo i preko slika kupuju/unose automobile, kao da se kupuje pi*arija preko Temu-a ili Ali Expressa, meni je ovo mentalna gimnastika.

Pa miša mu, valjda trebaš vidjeti uživo što kupuješ, pregledati, provozati...
Prva i osnovna stvar je dokumentacija vozila, ako nije potpuna, nema je - prvo što napraviš je TRAŽIŠ DALJE!

To samo govori da nisi kupovao od provjerenih auto kuća. Šta ti kao kupac kad dođeš možeš vidjeti na autu? Sigurno nogom lupneš onako u gume haha.

Evo ja sam kupio auto, a da sam vidio samo 4 slike sa Dekre. Auto došao na šlepi, sve tip top.
Kupiš fino sa npr BMW Premium Selection i prst u uho.

Reci mi kako ti osobno kupuješ auto kad odeš npr u Njemačku?
Perkan01 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.06.2025., 15:43   #7467
Quote:
Perkan01 kaže: Pogledaj post
To samo govori da nisi kupovao od provjerenih auto kuća. Šta ti kao kupac kad dođeš možeš vidjeti na autu? Sigurno nogom lupneš onako u gume haha.

Evo ja sam kupio auto, a da sam vidio samo 4 slike sa Dekre. Auto došao na šlepi, sve tip top.
Kupiš fino sa npr BMW Premium Selection i prst u uho.

Reci mi kako ti osobno kupuješ auto kad odeš npr u Njemačku?
Reci ti meni tko normalan kupuje auto na osnovu četiri slike,
nebitno kako se kuća zove?
Ti si možda imao sreće i nisi kupio mačka u vreći, međutim svako malo ispliva pojedinac koji pojede g*vno s takvim načinom kupnje.
Vizualni pregled uživo i vožnja puno više govore nego "četiri slike" ako znaš što gledati, ne kupujem umetke za kosu s Alija.

Suzio sam izbor na nekoliko auta, sve ih pogledao i provozao i kupio najbolji, dovezao na zoll tablicama.
Ako ne možeš sam auto dovesti iz Njemačke u Hrvatsku, možeš naručiti šlep. Ako se kupuje BMW, onda je sasvim svejedno...
Old 17.06.2025., 16:14   #7468
Nemaš ti druže pojma kako ljudi kupuju aute. Ne kupuju Golfa 4 starog 25 godina sa 300k km.
Evo frend kupio X5 za 120k eura, a da ga nije ni vidio.

Ti si toliko stručan da čim si provozao auto si vidio da je to to, svaka ti čast. Realno mogao se pokvariti za 20 km isto kao i ovaj kojeg ne vidiš. Zato imaš garanciju 12 mjeseci i prst u uho.
Komotan bi bio kupiti auto od 100k eura bez da ga vidim, manje ćeš se tu zajebati nego kod šoderaša kod kojeg vidiš auto.
Šta misliš kako ljudi kupuju aute sa licitacije? Idu pa ga vozaju tamo?
Perkan01 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.06.2025., 16:21   #7469
Quote:
Nemaš ti druže pojma kako ljudi kupuju aute
Znam jako dobro kako ljudi kupuju aute, možeš svakodnevno čitati mentalne gimnastike na ovoj temi...

Ne daju sve auto kuće garancije, niti svi kupuju nove automobile, ovdje svi gledaju kako što jeftinije proći a kupiti dobar auto. Nebitno što su papiri neuredni i nebitno što auto uopće nisu niti vidjeli...
Old 17.06.2025., 16:50   #7470
Quote:
Znam jako dobro kako ljudi kupuju aute, možeš svakodnevno čitati mentalne gimnastike na ovoj temi...

Ne daju sve auto kuće garancije, niti svi kupuju nove automobile, ovdje svi gledaju kako što jeftinije proći a kupiti dobar auto. Nebitno što su papiri neuredni i nebitno što auto uopće nisu niti vidjeli...
E pa takvi onda i prođu tako jer gledaju ušparati parsto eura. Evo iz BMWa Minhen možeš komotno kupiti auto bez gledanja :-), samo nema cjenkanja i nije najjeftiniji, ali je provjeren sa 12 mjeseci garancije.
Perkan01 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.06.2025., 19:25   #7471
Quote:
... Evo iz BMWa Minhen možeš komotno kupiti auto bez gledanja :-), samo nema cjenkanja i nije najjeftiniji, ali je provjeren sa 12 mjeseci garancije.
Točno "tamo" je od svih BMW-salona - apsolutno najveći postotak "uništenih" auta..
mučenih po Münchenskim semaforima i prometnim gužvama, itd.. - i još svime drugim što još nosi velegradski život automobila.. - uklj. najviše ex-vlasnika preseranata, kojima se "živo jebe" za automobil - jer u turnusima ionako netko drugi časti novi.
Ako nisi "svjestan toga".. "bolji" ti je automobil sa 100.000 km, koje je prešao u povoljnim uvjetima - nego onaj koji je paćen i mrcvaren 30.000 km "po Münchenu, pa često ima i više "radnih sati" - nego onaj sa 100.000.
lalala123 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.06.2025., 19:41   #7472
Arrow

Quote:
lalala123 kaže: Pogledaj post
Točno "tamo" je od svih BMW-salona - apsolutno najveći postotak "uništenih" auta..
mučenih po Münchenskim semaforima i prometnim gužvama, itd.. - i još svime drugim što još nosi velegradski život automobila.. - uklj. najviše ex-vlasnika preseranata, kojima se "živo jebe" za automobil - jer u turnusima ionako netko drugi časti novi.
Ako nisi "svjestan toga".. "bolji" ti je automobil sa 100.000 km, koje je prešao u povoljnim uvjetima - nego onaj koji je paćen i mrcvaren 30.000 km "po Münchenu, pa često ima i više "radnih sati" - nego onaj sa 100.000.

Eo ga, samo sam tebe cekao. :-)
Da sumiram sve tvoje postove otkad pratim ovaj thread bilo bi da od 1000 auta koje je netko linkao, spomenio, stavio oglas, njih 999 ne valja i prevaranti prodaju. (Al kontam i to, mamiš ljude da se tebi jave pa da im ti središ, biznis je biznis, 2 profila i tako haha)

A ovaj auto troši točno 12 litara gradske vožnje, a dugoročna potrošnja otkad je auto kupljen je 7.7 litara na 44k km tako da je vjerovatno vožen po Minhenskim guzvama stani kreni :-).
Kršina, štaš, a i imao je samo jednog vlasnika malo manje od 4 godine, ubio ga lik od semafora do semafora.
Perkan01 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.06.2025., 19:54   #7473
Quote:
i meni samom je nekad šokantno čut, da neki stvarno čekaju..

Quote:
Da sumiram sve tvoje postove otkad pratim ovaj thread bilo bi da od 1000 auta koje je netko linkao, spomenio, stavio oglas, njih 999 ne valja i prevaranti prodaju. (Al kontam i to, mamiš ljude da se tebi jave pa da im ti središ, biznis je biznis, 2 profila i tako haha)
Bio bi voljan prepustit barem polovicu tog "biznisa", jer mi prerasta kapacitete, dakle dobrovoljci naprid..

Quote:
A ovaj auto troši točno 12 litara gradske vožnje, a dugoročna potrošnja otkad je auto kupljen je 7.7 litara na 44k km tako da je vjerovatno vožen po Minhenskim guzvama stani kreni :-).
Kršina, štaš, a i imao je samo jednog vlasnika malo manje od 4 godine, ubio ga lik od semafora do semafora.
neznam jesi i toga svjstan, da je ovo prilično prazno blebetanje dok ni Isus ne može znat "što i koji auto".., itd. - dakle posloži misli i napravi "plan" što ćeš napisat..
lalala123 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.06.2025., 20:23   #7474
Quote:
lalala123 kaže: Pogledaj post
neznam jesi i toga svjstan, da je ovo prilično prazno blebetanje dok ni Isus ne može znat "što i koji auto".., itd. - dakle posloži misli i napravi "plan" što ćeš napisat..
Čekaj malo, šta želiš znati? Model auta pa da ti stručno procjeniš jel troši 12 litara gradske vožnje i jel sa 44.5k km kad sam ga uzeo prije pola godine imao 7.7 litara dugoročnu potrošnju? Moram dokaze stavljati? Mislim nismo djeca da se lažemo.

Ovako, auto čisto gradske vožnje troši 12 litara, AC na 150 troši 8 litara, otvorene međugradske 7 cca.
BMW 128ti (F40), 265ks.
Pa sad ti odoka procjeni jel bio u Minhenskoj gradskoj gužvari i koliko ima radnih sati
Perkan01 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.06.2025., 22:35   #7475
Quote:
Nemaš ti druže pojma kako ljudi kupuju aute. Ne kupuju Golfa 4 starog 25 godina sa 300k km.
Evo frend kupio X5 za 120k eura, a da ga nije ni vidio.

Ti si toliko stručan da čim si provozao auto si vidio da je to to, svaka ti čast. Realno mogao se pokvariti za 20 km isto kao i ovaj kojeg ne vidiš. Zato imaš garanciju 12 mjeseci i prst u uho.
Komotan bi bio kupiti auto od 100k eura bez da ga vidim, manje ćeš se tu zajebati nego kod šoderaša kod kojeg vidiš auto.
Šta misliš kako ljudi kupuju aute sa licitacije? Idu pa ga vozaju tamo?

Pa upravo to. Tvoj frend ako je kupio auto od 120k eura je sigurno jebacki situiran i tih 120k eura mu nije presudno. Ajde ti to objasni nekome tko je cijeli zivot radio za prosjecnu hrvatsku placu. Naravno da covjek voli dobro prouciti sto kupuje. Ja zaradjujem malo vise od prosjeka, ali svakako zelim isprobati kad kupujem auto. Ne toliko ni voznju, nego sam feeling kad otvorim vrata. Doslovno u 10 sekundi kad vidim automobil znam jel to to ili trazim dalje. Evo nakon 6 polovnjaka promijenjenih u 10 godina ne mogu reci da sam se ijednom zajebao, sve odlicni auti.
profesorjakov is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.06.2025., 11:09   #7476
Quote:
Reci ti meni tko normalan kupuje auto na osnovu četiri slike,
nebitno kako se kuća zove?
Ti si možda imao sreće i nisi kupio mačka u vreći, međutim svako malo ispliva pojedinac koji pojede g*vno s takvim načinom kupnje.
Vizualni pregled uživo i vožnja puno više govore nego "četiri slike" ako znaš što gledati, ne kupujem umetke za kosu s Alija.

Suzio sam izbor na nekoliko auta, sve ih pogledao i provozao i kupio najbolji, dovezao na zoll tablicama.
Ako ne možeš sam auto dovesti iz Njemačke u Hrvatsku, možeš naručiti šlep. Ako se kupuje BMW, onda je sasvim svejedno...
Ja uvezao auto iz DE na osnovu slika. Za sebe, Arteon, 2020.g.
Vozim ga već godinu i pol, sve pic-pic, nikakvih problema.

Poslano sa mog Samsung S23 Ultra koristeći Tapatalk
Uplaseni is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.06.2025., 14:39   #7477
Uvoz iz Njemacke

Pozdrav svima!
Zelim uvesti automobil iz Njemacke. Pa bih zamolio neke koji imaju svjezega iskustva s tim za par savjeta. Naime gledam na mobilede i autoscaut, pa za model automobila kojega trazim za isti motor razliciti prodavaci u opisu navode razlicit CO2 g/kg. Tako da mi onaj kalkulativni izracun poreza sto se moze napraviti varira. Koji CO2 se uzima u obzir, je li to sto oni navode CO2 koji je zadnji put na tehnickom izmjeren za taj automobil?
Koje su pouzdane auto kuce? Kako ste vi trazili prije nego ste otisli, procitao sam one preporuke o tome da je dobro pronaci nekoliko potencijalnih automobila prije polaska, koliko su korektni nijemci kao trgovci u zadnje vrijeme, je li netko kupovao od privatne osobe?
Markonin is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.06.2025., 14:44   #7478
Quote:

Kad covjek zivi od toga. Mora pljuvati druge da nade sebi posla. Ipak je on posteniji trgovac od BMW-a Munchen
Futsal Dinamo is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.06.2025., 18:13   #7479
Quote:
Markonin kaže: Pogledaj post
Pozdrav svima!
Zelim uvesti automobil iz Njemacke. Pa bih zamolio neke koji imaju svjezega iskustva s tim za par savjeta. Naime gledam na mobilede i autoscaut, pa za model automobila kojega trazim za isti motor razliciti prodavaci u opisu navode razlicit CO2 g/kg. Tako da mi onaj kalkulativni izracun poreza sto se moze napraviti varira. Koji CO2 se uzima u obzir, je li to sto oni navode CO2 koji je zadnji put na tehnickom izmjeren za taj automobil?
Koje su pouzdane auto kuce? Kako ste vi trazili prije nego ste otisli, procitao sam one preporuke o tome da je dobro pronaci nekoliko potencijalnih automobila prije polaska, koliko su korektni nijemci kao trgovci u zadnje vrijeme, je li netko kupovao od privatne osobe?
Za točan CO2 ti je potreban službeni dokument kao COC ili potvrda proizvođača.
Da bi uvezen auto mogao voziti na hrvatskim cestama, moraš obaviti homologaciju, osobi koja provodi homolagaciju je potreban takav službeni dokument kako bi je uopće mogao provesti.

Ne može niti on iz glave bubati brojeve u knjižicu vozila, mora od negdje prepisati točne tehničke specifikacije vozila.
Old 19.06.2025., 22:07   #7480
Pozdrav,

molim info, da li su veći troškovi uvoza auta od fizičke osobe, konkretnije ovaj auto:
https://www.avto.net/Ads/details.asp...zda%20CX-5

te koliko bi otprilike bili svi troškovi?

hvala
Krotitelj is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 14:51.