Interijeri Unutrašnja ljepota. |
|
|
02.12.2022., 11:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2020.
|
Quote:
maybe1 kaže:
Hvala ti na opsirnom misljenju
Dreame w10 mi se učinio dobar. Ali kada sam pročitao recenzije na amazonu nisam vise siguran. Ljudima pucaju plastike nosača za kotačić, posude za vodu, uređsj samo podivlja i "izgubi kompas". Vecinom nakon par mjeseci korištenja. A što je još gore služba za korisnike im je očajna. Problem mi je što bi mi baza trebala biti na parketu, a kaze ekipa da je imala i slučajeve poplava odnosno da im je iscurila voda iz posuda. Inace vec imam nekoliko xiaomi uređaja i mogu reći da im je plastika odlična i što se tiče izgleda i kvalitete. Tako da mi se ipak čini da ti ostali xiaomi brandovi ipak koriste jeftinije materijale.
Xiaomi za ostale uređaje ima servis u Osijeku, pa valjda i robote tamo popravljaju?
Jesi li ti imao problema sa izljevanjem vode ?
Mislis li da je uopce pametno da je baza na parketu?
|
Quote:
shadowfix kaže:
Sanytol je uber agresivan, nema s njima zajebancije, imam nekoliko njihovih proizvoda jako su djelotvorni ali i agresivni.
|
Ovo za tako currenje W10 mi je prvi glas. Sigurno su nešto stavljali u spremmnik.
Sanytol je imao svoju eko/bio liniju ali ocigledno je vise ne prodaju i zato sam ja a i ostali došli u zabludu da je to ok.
|
02.12.2022., 11:25
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
ljiljken kaže:
Pokušat ću još jednom Zero Waste ti sigurno imaš ovu informaciju , unaprijed hvala.
Pozdrav , gdje bi mogla naći set ( filter, bočna četkica, središnja četka,krpice)za xiaomi mi vacum mop 2 pro bijeli?Kupovala sam preko amazona de jedino do sada neke stvarčice ali ne za robot, pa mi treba link ako netko zna.Ili ako ima kod nas u kompletu.Hvala
|
U Hrvatskoj nisam vidio samo pojedinacno po trgovinama kao sto su smartus, wowshp, links itd.
Pokusati na amazon.de npr.
https://www.amazon.de/s?k=xiaomi+mop...ref=nb_sb_noss
|
02.12.2022., 11:28
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
ljiljken kaže:
Kupila sam robot xiaomi mi 2 pro, e sada bio je na akciji i samo godinu dana jamstvo pa sam uzela i protecto p-21 jamstvo do 5 godina ukupno, kakvo je iskustvo sa tim dodatnim jamstvom , priznaju li ga ili je to marketinški trik Zero Waste i ekipa?
|
Robot bi morao imai 2 godine garancije 1god od trgovca 1god od proizvođača tkao da ne vjeruj tim natpisima u trgovinama o 1god.
Sto se tice dodatnog jamstva, to nije nista novo. Imas slicno na dobi.hr mislm na harveynorman ili emezeta i na centartehnike.
Znaci kada se dogodi kvar javis se na mail tom osiguravateljskom drustvu pa ce te voditi kroz postupak.
|
02.12.2022., 12:30
|
|
vagabond
Registracija: Nov 2012.
|
nakon poprilično razmišljanja, a i razmatranja svih ovih savjeta ovdje, kupila sam xiaomi mop2 pro, za nekih 2 soma kuna ovih proteklih dana, dakle vrlo povoljno rekla bih.
recenzija za sada + upit savjet.
isprobala sam za sada samo usisavanje, priključak za vodu nisam još stavila.
usisava stvarno dobro, pokupi svu mikroprašinu precizno i temeljit mi se čini (pratila sam ga kako čisti).
mapu je napravio točno, jedino što je cijeli stan od nekih 100 m2 podijelio samo u 2 sobe, pri čemu kuhinju u sobu br. 1 i sve ostalo je soba broj 2. manje bitno ako se stavi na 'normal cleanup", gdje čisti sve redom. bitnije ako se želi "custom cleanup", odnosno čišćenje po mjeri, pa ako recimo želim da mi čisti samo sobu ili samo kupatilo, onda to ne mogu. ili mogu nekako??
pitanje br. 2.
planiram danas istestirati opciju mokrog brisanja.
da li bolje dati naredbu samo brisanja ili da idem na opciju usisavanja i brisanja?
što iskustva kažu, obzirom da ima i jedna i druga varijanta?
hvala!
p.s. moje je jamstvo 2 godine. kupljen u pevexu.
p.s.2. još jedno zapažanje koje će možda koristiti drugima. pretinac za prašinu je mali (meni je nakon 1 usisavanja cijelog stana skoro pa pun), ali se isto tako na vrlo jednostavan način prazni i sve razmontirava i može počistiti, tako da mi se to čini puno bolja opcija od morati kupovati vrećice.
|
02.12.2022., 13:24
|
|
Registrirani korisnik
|
#wild rider
U postavkama kod mape mora biti EDIT ili tako nesto i tu sama mozes napraviti prostrorije (povuces crtu od zida do zida gdje zelis da ti bude prostorija itd) i ako se ne varam i svakoj prostoriji dati ime. Isto tako po potrebi mozes postaviti virtualne zidove go i no go zone. Zatim redoslijed usiavanja prostorija i slicno.
Za mokro brisanje ti sve ovisi ako je pod bas jako zamazan onda je bolje da robot napravi samo usisavanje a onda mokro brisanje da pokupi jos mikro prasinu.
A ako nije onda mozes slobodno da radi 2u1.
|
02.12.2022., 13:58
|
|
vagabond
|
Quote:
Zero Waste kaže:
#wild rider
U postavkama kod mape mora biti EDIT ili tako nesto i tu sama mozes napraviti prostrorije (povuces crtu od zida do zida gdje zelis da ti bude prostorija itd) i ako se ne varam i svakoj prostoriji dati ime. Isto tako po potrebi mozes postaviti virtualne zidove go i no go zone. Zatim redoslijed usiavanja prostorija i slicno.
Za mokro brisanje ti sve ovisi ako je pod bas jako zamazan onda je bolje da robot napravi samo usisavanje a onda mokro brisanje da pokupi jos mikro prasinu.
|
ok, razumijem, hvala ti puno. još se malo učim što sve aplikacija može.
uspjela sam je povezat i s alexom. to još nisam probala kako ide, odnosno da li je dovoljno iskomunicirati alexi što želim da robot mi radi. mada si mislim da mi to možda i ne treba. nisam toliko lijena da ne mogu napraviti 2 klika na aplikaciji.
|
02.12.2022., 14:30
|
|
Retired Helldiver
Registracija: Aug 2014.
|
Quote:
wild rider7 kaže:
uspjela sam je povezat i s alexom. to još nisam probala kako ide, odnosno da li je dovoljno iskomunicirati alexi što želim da robot mi radi. mada si mislim da mi to možda i ne treba. nisam toliko lijena da ne mogu napraviti 2 klika na aplikaciji.
|
Nisi još toliko lijena. Jednom kad te razmazi, nema natrag. 
|
|
|
02.12.2022., 19:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2010.
|
Vjv. se o tome pisalo, može li S7 svladati pragove i koje visine?
|
02.12.2022., 19:28
|
|
Registrirani korisnik
|
Svi roboti idu do max 2cm.
|
02.12.2022., 19:29
|
|
Registrirani korisnik
|
INFO:
Review/Test Dreame l10s Ultra
https://youtu.be/OtvtuLbCQLI
|
02.12.2022., 19:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2010.
|
Quote:
Zero Waste kaže:
Svi roboti idu do max 2cm.
|
Hvala.
|
03.12.2022., 08:48
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2009.
|
|
|
|
03.12.2022., 11:23
|
|
Registrirani korisnik
|
A ono baš ako moraš. Ok je za kutove zbog svojeg oblika.
Ne znam kakv mu je softver jer nije bas dsa je Gorenje poznato po takvim stvarima. Vidim pise da ima map image ali mislim da on ne sjeva mapu tako da nema virutalnih zidova, go i no go zona...
Na sluzbenim stranicama pise da moze predi prepreku od max 1.2cm (nije bas impresivno).
Baterija 3400mah sto je ok, spremnik 500ml ok za vodu 180ml to je neki minimum...
Cini mi se da ima duzu glavnu cetku tako da nije ni to lose.
Na tu istu foru samo malo kvalitetnije radi i Electrolux robote.
|
03.12.2022., 12:18
|
|
Retired Helldiver
|
Quote:
bing01 kaže:
|
Vidiš po ratingu: nikakav. Kupuj samo s 4.5 ili 5 zvjezdica.
|
|
|
03.12.2022., 21:04
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2012.
|
[
Zero ne mogu kod nas naći l10s
Kolika bi mu bila realna cijena kod nas?
Jesi li se sretao sa ovim shopom?
https://www.computeruniverse.net/en/p/90910452
QUOTE=Zero Waste;95697441] #maybe1
Kao i svaki robot takve vrste bez obzira da li su te rotirajuce cetke ili vibrirajuce ce ti vecinu stvari ocistiti ali ne bas sve, znaci morati ces ga poslati vise puta na neko mjestu gdje su zasusene mrlje.
Inace ovaj robot nema spremnik s vodom u robotu vec funkcionira da tako da mu se namjesti da se svakh 5m2, 10m2, 15m2 ode ocistiti i namociti. I to radi dobro.
Ima detekciju tepiha pa automatski sam ne ide na tepih kada na sebi ima one rotirajuce krpe. Mozes mu realno iskljuciti tu detekciju ali onda ce sa tim krpama ici na tepih tako da svejedno mu moras skinut.
Ne boji se crnih podloga, zanci crnh tepiha i plocica
Ima dobru navigaciju i opcentio zbog svojeg oblika malo bolje cisti kutove.
Kao minusi su (iako to nisu minusi zato sto ovaj model i nije namjenjen zato)
- nema dodatnu kameru za izbjegavanje slucajnih stvari na podu kao sto su kablovi, govance od pasa, igracke itd.
- nema automatsko sampraznjenjenje spremnika.
- ne dize krpe kada dolazi na tepih pa ne mozes u jednom potezu usisati i mokro brisati.
Ovdje imas nekoliko recenzija iz koje mozes vidjeti kakav mu je performans kod nekih mrlja, tipa kava, kecap i slicno. I to ti se odnosi na sve robote. Ok ima tu i nekih extremnijih testova koji mozda i nisu realni kao npr. od AdamsTechReview ali on i kaze da nije ni ocekivao da ce ocistiti neke mrlje, barem ne iz provog puta.
https://www.youtube.com/results?sear...ame+w10+review
Što se tice garacnije i servisa za opcentio Dreame robote, to rjesavaju trgovci, vjerojatno salju van na popravak.
Koliko sam uspio vidjeti najvise iskustva ima kod nas Wowshop jer on mislim najduze prodaje Dreame robote.
https://www.wowshop.hr/
Ako ga kupis vani onda ga i salje van na popravak. Ako kupujes vani nabolje je kupiti preko Amazona.
Takoder jedan zanimljivi model koji i prazni svoj spremnik za prasinu jesti o Roidmi Eva. Roidmi je takoder kao i Dreame, tvrtka iz Xiaomi eko sustava.
https://www.geekmaxi.com/promotion/cyber-monday/en.html
Takoder dobri ali i skuplji modeli su ti Dreame L10s Ultra i Xiaomi X10+ koje isto vjerojatno mozes naci jeftnije na Amazon.de[/QUOTE]
|
|
|
03.12.2022., 21:34
|
|
Registrirani korisnik
|
Nije jos dosao kod nas Dreame L10s Ultra a racunaj barem 1000 eura.
L10s Pro takoder nije jos dodao kod nas a cijena mu je oko 600eura na Amazon.de
On nema stanicu za samopraznjenje i samopranje/susenje krpe ali ima isti performans sto se tice usisavanja, rotirajućih krpa, podizanja krpa 7mm kada dolazi na na tepih, gumene cetke, kamere itd.
Nisam cu za taj shop.
Ne znam da li mediamarkt dostavlja u HR.
https://www.mediamarkt.de/de/brand/d...g-wischroboter
|
04.12.2022., 00:36
|
|
Retired Helldiver
|
Za takve shopove koji ne dostavljaju u HR postoji MailboxDE (link na temu tu na forumu). Registriraš se tamo, dobiješ adresu u DE, naručiš nešto na tu adresu i oni ti proslijede u HR. Znao sam to koristit za eBay sellere iz DE koji šalju samo u DE.
|
|
|
04.12.2022., 13:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2022.
|
Gracija me obradovala
"Dear customer,
This is Grace from ECOVACS Seller Team. The product you ordered is X1 OMNI white model, not X1e OMNI. Please don't worry.
Best regards,
Grace "
Quote:
discoHR kaže:
Meni je i dalje sumnjiv taj bijeli Omni. Na istoj toj stranici na Amazonu pišu normalne cijene (prije popusta):
X1 Omni RRP: €1499
X1 Omni White: €1299
X1 Turbo: €1299
Zašto je taj bijeli Omni €200 jeftiniji od običnog Omnija tj. ima istu cijenu kao Turbo? Običan Omni (kakvog ja imam) je skuplji od svih njih.
I ne kužim logiku da bijelog dostavljaju u HR, a crnog ne.
@lowE
Ne brini, čak i ako dobiš okrljaštenu verziju pa ti se ne sviđa, imaš pravo povrata, a kod Amazona ti je to super jednostavno. Oni ti daju PDF shipping label da isprintaš, nakeljiš to na isti paket u kojem je došao, odneseš u najbližu poslovnicu pošte i predaš. Poštarinu su oni unaprijed platili. Kad paket dođe njima, dobiš lovu natrag. Samo odaberi povrat love natrag na karticu s kojom si platio, a ne nekakve kupone jer meni su vraćali nešto sitno u obliku kupona koje nikad nisam našao na svom Amazon accountu.
|
|
|
|
04.12.2022., 15:04
|
|
Retired Helldiver
|
Quote:
lowE kaže:
Gracija me obradovala
"Dear customer,
This is Grace from ECOVACS Seller Team. The product you ordered is X1 OMNI white model, not X1e OMNI. Please don't worry.
Best regards,
Grace "
|

|
|
|
05.12.2022., 12:21
|
|
vagabond
|
Quote:
Zero Waste kaže:
#wild rider
|
evo samo mali update za one koje zanima. (xiaomi mop 2 pro)
isproban i mop (stavila kombinirano usisavanje i mokro brisanje).
isto tako uspjela sam editirati mapu po svojoj volji, isprobala i custom čistiti samo 1 ili 2 prostorije i suma sumarum mogu reći da sam jako zadovoljna.
sve šljaka i aplikacija je super.
precizan i temeljit. baterija je na 85% nakon sat vremena čišćenja u kojem očisti sve što mi treba.
kada malo bolje pogledam ono što mi se najviše sviđa s ovim usisavačem u odnosu na klasični je to da ne diže dodatno prašinu.
običan imam karcher i brate mili kada s njim završim, imam što brisat prašine po kući. s ovime neusporedivo manje, koliko sada vidim. stvarno me rasteretio dijela posla u kući.
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 20:48.
|
|
|
|