PDA

View Full Version : Psorijaza [OBVEZNO PROČITAJTE PRVI POST!]

stranice : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 [20] 21 22 23 24 25 26 27

drale85
14.07.2010., 15:27
Pa pomoći će ti ako imaš mikozu, tj. gljivičnu infekciju.
Kod psorijaze teško, ne vidim mehanizam djelovanja - kao npr. da antibioticima liječiš povišen krvni tlak

Terbinafin je antimikotik, dakle ista priča kao kod Exoderila.
S obzirom da se radi o tabletama, znači sistemskom učinku stvarno ne vidim zašto bi opterećivao cijeli organizam velikim količinama lijeka protiv gljivica, a nemaš gljivičnu infekciju.
Možeš si samo štete napraviti jer inače antimikotici za sistemnu uporabu imaju dosta nuspojava pa se vrlo pažljivo doziraju i samo kod pojedinih indikacija u slučaju kožnih mikoza.
Kakve su ti vrijednosti jetrenih enzima, koliko često si ih mislio kontrolirati, i kako, ako uzimaš neki lijek na svoju ruku?:confused:
Dobronamjeran savjet - NEMOJ se upuštat u samoliječenje antimikoticima.

Daivonex i Calcioptriol su u biti isti lijek pod drugim tvorničkim imenom (drugi proizvođač), kod nas se uglavnom koristi pod imenom Psorcutan, dosta se pisalo na ranijim stranicama, pa vidi malo.
Niti jedan od spomenutih lijekova, a osobito dermovate i butavate koje si ranije naveo se ne smiju koristiti bez liječničkog nadzora.
Osim što se ne radi o "bezopasnim kremicama" već o oziljnim lijekovima sa dosta mogućih nuspojava, postoji uvijek i mogućnost tahifilaksije, odnosno pojave da pojedini lijekovi zbog velike uporabe prestaju biti djelotvorni.
Zbog toga se i kreće sa slabijim kortikosteroidima, a tek onda prelazi na jače.

Što ti tvoj dermatolog kaže?
Kod tako velike zahvaćenosti često se koristi sistemna (najčešće parenteralna, tj. intravenska) primjena kortikosteroida, metotrexata i sl. što brzo očisti cijelu kožu,a može te i godinama držati u stanju remisije.

Hvala na sawjetima puno ma ja da odem kod dermatologa on bi odma bolnicko lecenje,ja nisam u mogucnosti da napustim posao. Zato pitam tj pokusawam da ocistim kozu da bih na moru otisao. A ne znam kako i cime ako ne butawate isl. A nalazi swega su mi dobri a jetru cu sad da odradim pa cu widjeti. Sori sto te opterecujem zanima me koliko su ribice djelotworne za owo?dali znas. Hwala puno :*

whayme
15.07.2010., 02:05
ja san novi na ovome pa samo daa van kazen nestooo..............iman psorijazu vec 5 godina a jos nisan napunia ni 20
PSORIJAZE ME TUKLA ODMA NA POCETKU. U 8. RAZREDU prvi put san je dobia i zamislite kako je to kad saznate da imate neizljecivu bolest u tin godinama.psorijaza mi je vec tada zahvatila ruke,noge, glavu, lice i cijelo tijelo.ponekad bi izostaja cili dan iz skole samo zato sto mi je vise pun kufer tih gluposti po meni ljudi su me gledali kao najveceg gadljivca svaki njihov pogled me je razarao, kao da san moga vidit sto misle o meni. ja san sam roditelji rastavljeni braca me se boje dotaknit prijatelji pobigli al jedina sztvar koju najvise mrzin je da ja cijeli svoj zivot zelim napravit pravu stvar pomoc drugima svaku noc se molin bogu i na kraju ja dobijen ovu bolest a ne neki tučar ili ubojica i svaki put sam pri kraju zivaca i dode mi da se ubijen.isa san u 100 dermatologa i niko mi nije pomoga nego samo pogorsa sitoaciju. cijeli vrijeme san na nekin novin terapijama Vec 4 godina bez prestanka svaki dan i noc ja se mazen. OVA bolest ne samo da mi je unistila buducnost nego i zivot..........ah kakav san zivot ima a gledaj me ni iz kuce ne izlazin
KOJE je najbolje rjesenje ako moze ko rec ako ne onda bum!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja!!
15.07.2010., 15:40
i ja san ima baš u 8 razredu cili po sebi i po licu i znan kako ti je.svako doživi te situacije samo nesmiš toliko bit negativan i pesimističan.evo meni i dalje situacija je odlična,neman crvenila,neman svrbeža,po vlasištu neman,kuća čista od ljusaka,tapeti se ne usisavaju svaki dan a i nema bolova po zglobovima od artritisa koji se lagano najavija.moraš pazit na prehranu i ne nervirat se,budi smireniji šta više moš.sve smo mi to proživili šta i ti sada i nema tu neke pravednosti i velikih filozofija,tako je i amen.lijek sigurno postoji samo ga se ne želi dati jer od čega bi industrija živila.moj ti je savjet da probaš sa psorexom koji je meni evo po 2 put maka sve,a toliko san ima po sebi da san mislija da mi ništa i nikad neće moć toliko crvenila maknit.
naruči si ga iz zagreba,pošto san ga ja proba na sebi i znan da nije štetan i nema otrova u sebi ja ga tebi i svima mogu savjetovat a ti se moraš samo nadat i virovat da će ti pomoć.nekada neće,nekada sporo a nekada odma ka i meni ovo lito.
nazovi broj i probaj.
013691457 gospođa esma

12344
16.07.2010., 13:50
Ja sam koristio čaj i mast od travara Antičevića, napisao je što smijem jest a što ne . Meni je pomoglo a nekima nije.Čitao sam da i neki sport kao box i tako nešto slično pomaže izbaciš negativnu energiju.

maxers
16.07.2010., 16:31
ja san novi na ovome pa samo daa van kazen nestooo..............iman psorijazu vec 5 godina a jos nisan napunia ni 20
PSORIJAZE ME TUKLA ODMA NA POCETKU. U 8. RAZREDU prvi put san je dobia i zamislite kako je to kad saznate da imate neizljecivu bolest u tin godinama.psorijaza mi je vec tada zahvatila ruke,noge, glavu, lice i cijelo tijelo.ponekad bi izostaja cili dan iz skole samo zato sto mi je vise pun kufer tih gluposti po meni ljudi su me gledali kao najveceg gadljivca svaki njihov pogled me je razarao, kao da san moga vidit sto misle o meni. ja san sam roditelji rastavljeni braca me se boje dotaknit prijatelji pobigli al jedina sztvar koju najvise mrzin je da ja cijeli svoj zivot zelim napravit pravu stvar pomoc drugima svaku noc se molin bogu i na kraju ja dobijen ovu bolest a ne neki tučar ili ubojica i svaki put sam pri kraju zivaca i dode mi da se ubijen.isa san u 100 dermatologa i niko mi nije pomoga nego samo pogorsa sitoaciju. cijeli vrijeme san na nekin novin terapijama Vec 4 godina bez prestanka svaki dan i noc ja se mazen. OVA bolest ne samo da mi je unistila buducnost nego i zivot..........ah kakav san zivot ima a gledaj me ni iz kuce ne izlazin
KOJE je najbolje rjesenje ako moze ko rec ako ne onda bum!!!!!!!!!!!!!!!!
Moraš biti jak ,u tvojim godinama te to pogađa više.Moraš prihvatiti ps. nešto što će te pratiti uvjek manje-više itražiti šta odgovara tvojojkoži.A dušo moja neko kao ubojice i kriminalci ne obolijevaju od ps. već normalni i pošteni ljudi .:moli:

rođo
16.07.2010., 17:29
Ja sam koristio čaj i mast od travara Antičevića, napisao je što smijem jest a što ne . Meni je pomoglo a nekima nije.Čitao sam da i neki sport kao box i tako nešto slično pomaže izbaciš negativnu energiju.

možeš li reći kako doći do travara Antičevića, može li adresa ili broj; šalju li pouzećem

Ja!!
16.07.2010., 19:55
http://www.api-herba.com/index1.html

rođo
17.07.2010., 10:30
http://www.api-herba.com/index1.html

hvala :)

matij@
18.07.2010., 15:03
pozdrav svima!

evo konačno da se i ja pridružim forumu jer več neko vrijeme prelistavam ovu temu.
30 mi je godina i psorijazu imam nekih 10, 11 godina. na laktovima, na dlanovima i tabanima te psorijazu noktiju na rukama i nogama.
svašta sam probao o diprosalica, vipsogala, jazavčeve masti, raznih melema i u zadnje vrijeme psorcutan. s nekima sam imao više uspješnosti a s nekima manje, sve u svemu sa nijednim nisam riješio.
od 9 mjeseca prošle godine počeo sam sa homeopatijom na nagovor ujaka koji je IMAO psorijazu po cijelom tijelu, sad mu je samo ostalo malo po laktovima (trebalo je godinu dana da mu "nađu" pravu kombinaciju, no kod mene to baš i nedjeluje.
zapravo šta sam htio pitati,čuo sam i kasnije čitao sa netu da se psorijaza može liječiti sa ubodima pčela (pčelin otrov). jer ima tko kakva iskustva sa time?

suzi86
19.07.2010., 09:10
Zdravi bili...!
Moj povratak s mora dao je ponovno odlične rezultate!Dlanovi kao u bebe a na stopalima sve 5 izuzev nekoliko malih ragadica ispod prstiju.Potkoljenice koje su bile obilježene velikim bijelim flekama su potamnile...

Ako neko ide na more ...evo kako sam ja činila:
_kroz 7 dana svako sam večer tanko mazala Diprosalicom,ujutro obavezno tuširanje da skinem svaki trag kortika
_odlazak na plažu između 9 i 11h uz mazanje samo maslinovim uljem(samo sam prva 4 dana mazala s kremom zaštitnog faktora 15)
_po povratku s plaže- tuširanje i obilno mazanje maslinovim...odmor...
_ponovni odlazak na plažu između 17 i 20 i korištenje samo maslinovog ulja
_što se prehrane tiče,papala sam sve od reda (samo su mi malo smokve naškodile:Prd:...u smislu probavnih smetnji)

...u nadi da makar nekome pomogne...:moli::love:

drale85
20.07.2010., 14:15
da prwo pozradvim sve psorijaticare i pozelim swakom od was da wam uwjek bude bolje da budete zadowoljni. Now sam odnedawno na forumu pa polako citam postowe. Eto da pitam dal postoji neka mast a da nije poput butawatea isl koja moze da ocisti owu napast za neko relatiwno kratko wreme procutan ne mog nac u podgorici ne znaju ni sta je to owi "strcnjaci" makar na mjesec dwa pa bi odrzawao to nekako. Maxers weliki poz za tebe.

maxers
20.07.2010., 16:11
da prwo pozradvim sve psorijaticare i pozelim swakom od was da wam uwjek bude bolje da budete zadowoljni. Now sam odnedawno na forumu pa polako citam postowe. Eto da pitam dal postoji neka mast a da nije poput butawatea isl koja moze da ocisti owu napast za neko relatiwno kratko wreme procutan ne mog nac u podgorici ne znaju ni sta je to owi "strcnjaci" makar na mjesec dwa pa bi odrzawao to nekako. Maxers weliki poz za tebe.

psorcutan traži preko prijatelja u inostranstvu ( NJemačka, Austrija) odu u apoteku i kupe.Psorcutan brzo skida je i kasnije usporava.Samo da znaš poskup je, 70 eura je50gr. masti .Vrijedi te pare vjeruj mi.Pozdrav :mig:

maxers
20.07.2010., 16:16
Zdravi bili...!
Moj povratak s mora dao je ponovno odlične rezultate!Dlanovi kao u bebe a na stopalima sve 5 izuzev nekoliko malih ragadica ispod prstiju.Potkoljenice koje su bile obilježene velikim bijelim flekama su potamnile...

Ako neko ide na more ...evo kako sam ja činila:
_kroz 7 dana svako sam večer tanko mazala Diprosalicom,ujutro obavezno tuširanje da skinem svaki trag kortika
_odlazak na plažu između 9 i 11h uz mazanje samo maslinovim uljem(samo sam prva 4 dana mazala s kremom zaštitnog faktora 15)
_po povratku s plaže- tuširanje i obilno mazanje maslinovim...odmor...
_ponovni odlazak na plažu između 17 i 20 i korištenje samo maslinovog ulja
_što se prehrane tiče,papala sam sve od reda (samo su mi malo smokve naškodile:Prd:...u smislu probavnih smetnji)

...u nadi da makar nekome pomogne...:moli::love:
Heeej Suzi supeeeeeer, baš sam sretna zbog tebe.Dobro da si uspjela otići baš sam mislila šta se sa tobom događa kad ono odlične vijesti :top:

Mojzivot
20.07.2010., 23:36
evo i ja sam bio na moru i NEMA JE,al vidim da je tu....mase negdje iznutra!E da vas pitam,jel bi bilo ok piti vitamin B?neki dan sam kroz pricu nacuo i dobio savjet da probam to piti i zast ne,al nikako ok vas pitam i mozda koji,kakav?malo sam guglao i ima svega,ipak od vas mi nekako lakse prihvaitit nesto.pozz svima iz ravne Slavonije i drz te se...:lux:

suzi86
21.07.2010., 08:24
evo i ja sam bio na moru i NEMA JE,al vidim da je tu....mase negdje iznutra!E da vas pitam,jel bi bilo ok piti vitamin B?neki dan sam kroz pricu nacuo i dobio savjet da probam to piti i zast ne,al nikako ok vas pitam i mozda koji,kakav?malo sam guglao i ima svega,ipak od vas mi nekako lakse prihvaitit nesto.pozz svima iz ravne Slavonije i drz te se...:lux:

Vitamin B odličan je za kožu i sama sam ga svojevremeno pila...ali mu je "mana"što stravično otvara apetit:eek: i non-stop si gladan...
Sada si me podsjetio na Omega 3 (riblje ulje u kapsulama)!Od danas ih počinjem piti.Svojevremeno se i o njima pisalo na forumu...Ne znam pije li ih još tko!?...a odlične su...

Zdravi bili...!

drale85
21.07.2010., 15:15
Vitamin B odličan je za kožu i sama sam ga svojevremeno pila...ali mu je "mana"što stravično otvara apetit:eek: i non-stop si gladan...
Sada si me podsjetio na Omega 3 (riblje ulje u kapsulama)!Od danas ih počinjem piti.Svojevremeno se i o njima pisalo na forumu...Ne znam pije li ih još tko!?...a odlične su...

Zdravi bili...!
Ja sam poceo pit kazu da je ta omega odlicna za nas psorijaticare. A ewo mozda ce nekom koristit za imunitet i kosti : 1kg domaceg meda, 150 grama suwog grozdja ,300 gr mlewenih oraha ,4 limuna sa korom ,200gr sargarepe swe owo samleti i spojiti sa medom uzimati pre dorucka rucka i vecere na gladan stomak po kasiku.

Davor 68
21.07.2010., 22:56
Ja sam poceo pit kazu da je ta omega odlicna za nas psorijaticare. A ewo mozda ce nekom koristit za imunitet i kosti : 1kg domaceg meda, 150 grama suwog grozdja ,300 gr mlewenih oraha ,4 limuna sa korom ,200gr sargarepe swe owo samleti i spojiti sa medom uzimati pre dorucka rucka i vecere na gladan stomak po kasiku.

......ma probajte piti kombushu,mislim na caj,usput ga koristite kao tonik,dva puta dnevno po ps,i......................necu vam vise nista reci,probajte :top:.

whayme
22.07.2010., 02:58
if I can endure for this minute
Whatever is happening to me,
No matter how heavy my heart is
Or how dark the moment may be
f I can remain calm and quiet
With all the world crashing about me,
Secure in the knowledge God loves me
When everyone else seems to doubt me
f I can but keep on believing
What I know in my heart to be true,
That darkness will fade with the morning
And that this will pass away, too
hen nothing in life can defeat me
For as long as this knowledge remains
I can suffer whatever is happening
For I know God will break all of the chains
hat are binding me tight in the darkness
And trying to fill me with fear
For there is no night without dawning
And I know that my morning is near.

emerge
22.07.2010., 19:44
Nop. Kod psorijaze nema vodenih prištića.

Koža je crvena, suha i brzo se prekriva bijelkasto-srebrnkastim ljuskama. Ta upaljena područja prekrivena ljuskama su onako pravilna, okrugla i znaju biti prilično velika - cijela podlaktica. Zna strašno svrbit, a te se ljuskice cijelo vrijeme ljušte i stvaraju nove.

Nema tipova psorijaze, a najčešće se pojavljuje na laktovima, koljenima, vlasištu. Vidio težih slučajeva koji su imali promjene i na noktima.

Kazes da kod Psorijaze nema vodenih pristica (mislis plikova)? U slucaju moje mame (74 godine) pocelo je pocetkom prosle godine cini mi se, dakle kad je imala 73 godine, pa mi nije jasno kako da joj se u takvoj dobi to dogodi, svi kazu da se to obicno dogadja izmedju 20-30? Istina, ona je jako osjetljiva osoba, stresna, svega se prepada, buke, naglih zvukova i tako, hipersenzibilna,jako osjetljiva na razine boli koje drugi ne bi ni registrirali. Takodjer jako dugo pije tablete Iruzid za regulaciju tlaka a tamo se kao rijetka nuspojava navodi i pojava Psorijaze pa ja sad to povezujem iako lijecnik kaze da se ne moze znati. A sve je pocelo bas sa nekakvim jedva primjetnim promjenama oko zglobova na nozi, blago crvenilo, zatim plikovima u boji koze koji bi iskocili tu i tamo (i na rukama) , kao od opeklina nesto slicno, plik bi zatim puknuo, nastala bi rana koja krvari i dalje bi islo uobicajeno, krasta, zarastanje i sve kao kod uobicajenih rana. No sada je stanje puno gore, zahvaceno je cijelo tijelo, ima i po ledjima (da li zbog ovih vrucina i znojenja?), ruke, butine sa unutrasnje strane, ramena, sprijeda pomalo. U travnju ove godine oko zglobova na nogama promjene su bile narocito izrazene u vidu bijelih ljuski, ljustenja, ali sada (Srpanj) odmah direktno nastaju otvorene ranice koje krvare i prelaze u kraste. Dakle nema ljuski, samo dosta crvenila i rana i krastica ovisno u kojoj je sta fazi. Sve se odvija prilicno brzo i cesto, gotovo svakodnevno nastaje neka druga promjena sto me zabrinjava, covjek se osjeca nekako bespomocno.

Imam jedno pitanje, negdje sam cuo da je slana voda (morska recimo) zabranjena kad je u pitanju Psorijaza? Ili opcenito kvasenje vodom?

suzi86
23.07.2010., 08:00
....
Imam jedno pitanje, negdje sam cuo da je slana voda (morska recimo) zabranjena kad je u pitanju Psorijaza? Ili opcenito kvasenje vodom?

...Malo proguglaj po našim postovima...ima puno vrsta ps...kao što se može i dobiti u bilo koje životno doba(djetinjstvo,adolescencija,pubertet,menopauza. ..veliki stres...).

Što se mora tiče,stvar je individualna što znači da mnogima pomaže ali ima i onih čije se stanje i pogorša(nažalost)...

Znači, malo se vrati na bivše postove...čitati,čitati...:kava:

dalmatinac28
23.07.2010., 11:41
......ma probajte piti kombushu,mislim na caj,usput ga koristite kao tonik,dva puta dnevno po ps,i......................necu vam vise nista reci,probajte :top:.

Davore,
čemu takva tajnovitost , znam da si već prije javio da si počeo piti ovaj čaj ali nikad nisi rekao da si postigao nekakve rezultate????
Ajde molim te daj malo više informacija!!

Davor 68
23.07.2010., 16:21
Davore,
čemu takva tajnovitost , znam da si već prije javio da si počeo piti ovaj čaj ali nikad nisi rekao da si postigao nekakve rezultate????
Ajde molim te daj malo više informacija!!
Ma nije nikakva tajnovitost,nego sam htio da sto vise ljudi pocne prakticirati caj.O cajnoj gljivi kombushi je dosta receno i napisano,malo progooglaj.
Ja ju pijem godinu dana i rezultati su ocigledni,imunitet mi se pojacao,krvna slika se takodjer poboljsala i sto je najvaznije ono zbog cega sam poceo da pijem caj su hemeroidi.Oni su nestali tokom tri mjeseca i nikad vise se nisu pojavili,vjerujem da i nece.E sad ono najvaznije za nas sa ps.od kolege sam dobio informaciju da dok pijuckam caj usput namazem laktove malo sa tim cajem i evo dva tjedna kako to radim.Ps se nije povukla ali je dosta izbljedila i nema vise ljuskica,samo malo vise naborane koze.Zadovoljan sam sa takvim stanjem,a vrijeme ce da pokaze da li ce ici na bolje.Bitno da se laktovi ne bjele od ljuskica,odnosno ne crvene.
Za informaciju,psorcutan mi nije ama bas nista pomogao,psorex kako tako,ali zato kombushin caj mi je do sad dao najbolje rezultate.Jos jednom kazem vrijeme ce pokazati da li je to nesto vrijedno ili ne,a opet sve je individualno.Ne znam sta da ti jos kazem,ako te jos nesto zanima samo pitaj.Vec sam imao par upita preko PP za kombushu.Nikakav problem svakih od prilike 3-4 tjedna uzgojim jednu koju poklonim.Vec sam podjelio 5 gljiva i nadam se usrecio 5 obitelji.

whayme
24.07.2010., 03:42
davore daj meni molin te posalji mi ili mi baren reci di ima za nabavit odi negdi u splitu da i ja buden u miru sa psorijazon

cupeuf
24.07.2010., 13:58
http://www.youtube.com/watch?v=wcwrBO7Uysg

cupeuf
24.07.2010., 14:02
pozz svima
ma jel moguce da niko nije komentira ovaj link a vec san ga ima misec dana bija stavija! uvatite se nekih pizdarija jedno te istih i ne mice te se od toga! ili ste ograniceni,ili se bojite ovoga ili niste uopce bolesni mislin na psor!
da je bar neko samo komentira nebi rici reka jer cemu onda i ovaj for

ako se ko nasa uvriđen neka skuža....pozz

suzi86
24.07.2010., 17:30
pozz svima
ma jel moguce da niko nije komentira ovaj link a vec san ga ima misec dana bija stavija! uvatite se nekih pizdarija jedno te istih i ne mice te se od toga! ili ste ograniceni,ili se bojite ovoga ili niste uopce bolesni mislin na psor!
da je bar neko samo komentira nebi rici reka jer cemu onda i ovaj for

ako se ko nasa uvriđen neka skuža....pozz

E moj Cupeuf,a šta bi ti da komentiramo...:ne zna: ?Zar da se udružimo svi psorijatičari i da posadimo jednu plantažicu,otvorimo društvenu radionicu prerade i destilacije konoplje:klopa::zvrko::frajer::zivili: :rofl:...te čoporativno završimo u Remetincu...nakon što institucije odrade svoj posao:troll:

Svojevremeno sam čitala o urinoterapiji:eek:...čak mi se i ona čini kao manje zlo:D...
...ne zamjeri...

Davor 68
24.07.2010., 18:27
davore daj meni molin te posalji mi ili mi baren reci di ima za nabavit odi negdi u splitu da i ja buden u miru sa psorijazon
Daleko si ,ne znam kako da ti posaljem.Ako te put nanese u Sl.Brod javi se.

cupeuf
24.07.2010., 19:29
hehehe e draga moja suzi pa i nije to bas tako sve komplicirano kako izgleda! nesmin tu puno pricat da nebi vlasti pocele radit svoj posa ,al radi se vec po tom pitanju nesto pa ce mo vidit!rezultate dajen samo na mob hehe sta je sigurno sigurno! svaka cast sta si se javila...pozz

deer_hunter
26.07.2010., 12:58
za BIO lijek nemoraš imati najtežu psor. ima i s pločastom koji su na ,a primaju BIO.znaći ako psor. imaš i artritis a ne djeluju ti lijekovi kao što su antireumatici, kortikosteroidi trebaš imati pismeni dokaz od svog dermatologa da ti je organizam imun na kortike ili da imaš nuspojave.tvoj dermatolog te šalje recimo u Rijeku,referendni centar za psorijazu,ako oni smatraju,da si kandidat ,šalju dopis povjerenstvu za lijekove KBC.Rijeka na teret dermatološke klinike.kada dobiješ odobrenje vadiš nalaze,ta procedura traje oko mjesec dana.u Rijeci se pacijenti liječe s lijekom REMIKADE za koj kažu da je najučinkovitiji da ima najmanje nus pojava,apomaže i artritisu.remikade se infuzijam daje svako 2 mj.uz to trebaš piti metotrexat.valja pokušati,meni je odlično,kao što je rekaoGOGO SPORI ona je tu javlja se kada lijek oslabi,ali ja sam se spasila,živim kao da je i nema.dokle će to trajat pojma nemam.:):):)
hvala :cerek:

Nerve
30.07.2010., 04:16
Pozdrav svima!
Vidim da vas ima dosta sa iskustvom što se psorijaze tiče. Čini se da sam ja novi s tim problemom. Otac ni majka mi je nisu imali, odnosno nemaju, ali imam u obitelji nekoliko osoba i s mamine i s tatine strane koji je imaju, a u zadnje vrijeme sam bio dosta pod stresom tako da mi se prije 20-ak dana pojavilo na laktu i na stomaku okrugla točka promjera jednog centimetra. To je dakle tek početak, pa me zanima ako neko ima dobar savjet što mi je činiti... Da li mogu to odmah u početku riješiti što bi vjerovatno trebalo biti lakše nego kad se već proširi? Dakle, kako liječiti psorijazu u začetku?

Gerta
30.07.2010., 20:11
Pozdrav svima!
Vidim da vas ima dosta sa iskustvom što se psorijaze tiče. Čini se da sam ja novi s tim problemom. Otac ni majka mi je nisu imali, odnosno nemaju, ali imam u obitelji nekoliko osoba i s mamine i s tatine strane koji je imaju, a u zadnje vrijeme sam bio dosta pod stresom tako da mi se prije 20-ak dana pojavilo na laktu i na stomaku okrugla točka promjera jednog centimetra. To je dakle tek početak, pa me zanima ako neko ima dobar savjet što mi je činiti... Da li mogu to odmah u početku riješiti što bi vjerovatno trebalo biti lakše nego kad se već proširi? Dakle, kako liječiti psorijazu u začetku?

Dakle..odeš kod dermatologa:mig:

Psorijaza se pojavljuje u raznim oblicima i tamo ti je trebaju dijagnosticirati i provjeriti da se ne radi o nečemu drugome.

Što se liječenja tiče sve ovisi kakve si sreće, odnosno kako tvoja psorijaza reagira na terapiju.
Na žalost ne vrijedi pravilo "ako mi sad dobro prođe neće se više pojaviti". Bolest ima svoj tijek koji je jako individualan.
Postoje osobe koje jako dobro odreagiraju i na neutralne kreme, a drugima, kao što je moja malena :(, ni kortikosteroidi baš ne pomognu.

Znači, prvo dermatolog..i sretno:top:

whayme
01.08.2010., 04:19
Daleko si ,ne znam kako da ti posaljem.Ako te put nanese u Sl.Brod javi se.

ako mozes molinte poslat nekako zapakirano ode u split dat cu ti ja adresu i sve ako oces mozemo se i dogovrit za cjenu
bilo sta samo da se rijesin oveee napastiii!!!

suzi86
01.08.2010., 23:27
-Da li je nekome poznato nešto o ovim gljivama...dobila sam ih!
Hvala...-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vodena gljiva (kefir):

- regulira izmjenu tvari u organizmu
- liječi bolesti krvnih žila, srca
- rastvara kolesterol u krvnim žilama
- liječi žuč, čisti žučne puteve, dvanaesterac
- rastvara žučne kamence,
- liječi jetru i slezenu
- liječi želudac, crijeva i djeluje na nestanak čireva
- proizvodi antibiotike i liječi upaljena mjesta
- regulira krvni tlak
- liječi bolesne bubrege i kontrolira mokraćne puteve
- zaustavlja razvoj metastaza
- spriječava brzo starenje
- u tijelu regulira pomanjkanje energije i štiti od stresa
- sadrži vitamine potrebne za život ....

Upute:
- 6 kašika kefira
- 6 kašika šećera
- 1-2 smokve ili 10-ak kom. suhog grožđa (grožđice)
- 1-4 limuna (optimalno)

Ne raditi s metalnim predmetima, samo sa staklenim i plastičnim, jer je osjetljiva na metal. U staklenu teglu sa zatvaračem (2.5 l) stavi 6 kašika kefira ispranog u gustom cjedilu hladnom vodom. Dodaj šećer, suho voće (smokve, grožđice), dobro opran i raspolovljen limun. Sadržaj zalij hladnom vodom do vrha, promješaj i stavi na svjetlo mjesto. Svakih 24h sadržaj dobro promiješaj. Vrijeme fermetacije je 2-3 dana (kada se grožđice podignu do vrha posude). Kada dobiješ željenu fermataciju odstrani grožđice, iscijedi limun i sadržaj procijedi u flašu i stavi u frižider. Kefir u cjedilu dobro isprati hladnom vodom i ponoviti postupak. Poslije svakog postupka kefir se namnoži približno za dvije kašike. Dok god ne dobiješ viška 6 kašika koristi svu količinu kefira. Kefir se može držati par dana u vodi prekriven vodom u šećeru.

Ne bacaj kefir, jer se teško nabavlja i veoma je dragocjen. Kefir kao napitak pomaže u liječenju i produžavanju života ....

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

eli 1983
02.08.2010., 09:57
dragi moji forumaši evo da se i ja priključim s obzirom da imam psorijazu već 10 godina.za to vrijeme sam isprobala sve moguće kremice,ulja,ribice..... obavljala hrpu pretraga itd..unazad 5god lijećim se u naftalanu u ivanić gradu i to je jedina terapija koja mi je pomogla.bolest ne izlječi ali ju zalijeći tako da nakon terapije znam bit mirna par mjeseci.ja bi osobno to svakom preporučila jer se zbilja isplati....

dancika
03.08.2010., 12:38
pozdrav sima,

ja sam se sva osipala. po ledjima po straznjici po nogama,...na koma ovako mi nije nikad bilo....uopce nemam volje pisati o t ome...

nisam pod stresom ( barme mislim )....

jel netko probao PSO-EX kremu i Crni kim imuno kapi za psorijazu..kako ste zadovoljni

rođo
05.08.2010., 11:22
pozdrav sima,

ja sam se sva osipala. po ledjima po straznjici po nogama,...na koma ovako mi nije nikad bilo....uopce nemam volje pisati o t ome...

nisam pod stresom ( barme mislim )....

jel netko probao PSO-EX kremu i Crni kim imuno kapi za psorijazu..kako ste zadovoljni

evo nešto iz prethodnih iskustava sa crnim kimom; nisam probao

Terapija za Ekceme, neurodermitis i psorijaza
Tri puta dnevno piti po čajnu žlicu ulja crnog kima
pripravak za nanošenje na kožu od 100 ml:
Bazna ulja
50 ml ulja crnog kima, 30 ml ulja noćurka, 20 ml ulja pšeničnih klica ,
Dodati i eterična ulja:
Cajeput-15 kapi,Lavanda-20 kapi, Tamjan-8 kapi

http://www.zdravljeizprirode.hr/proizvod.php?id=14
http://www.bio-terra.net/content/view/101/46/lang,hr/

Ulje crnog kima ima višestruko blagotvorno djelovanje.

buugi
05.08.2010., 14:48
lijep pozdrav za sve vas,evo i mene vratila se sa odmora,da li je netko od was probo mast od divlje mace.pricala mi je zena koja je poznavala osobu sva u flekama bila i da je ona od svog svekra uzela mast i dala sve je nestalo i nikada se nije vratilo.nazalost nisu imali vise da menin daju da ja isprobam,stim da su mi obecali ako nabave mast da ce ostaviti.

Mojzivot
09.08.2010., 18:56
sta tko koristi za tjeme?Svi izgleda pobjegli na more,ili ljeto radi svoje...

dancika
10.08.2010., 13:18
prosle godine sam imala pozitivna iskustva sa ljetom i psorijazom ali ove godine sva se osipala....ma grozna sam

zhule
10.08.2010., 17:06
Imam psorijazu jedno 7-8 godina i prvenstveno blaži oblik. Par cm2 mrljice na laktovima, leđima, koljenima, listovima i najgore na tjemenu. Broj mjesta gdje mi se pojavljuje psorijaza je tokom godina rastao.
Neko vrijeme mi je dobro bilo od naftalan kreme ali trebalo je dulji period vremena da se počne povlačiti ljuskava i crvena koža.
Prije jedno tri tjedna sam slučajno ujutro slušao neku emisiju na radiju oko nekakvih bio pripravaka (krema) za razne bolesi među kojima su spominjali i psorijazu, a jedan od glavnih sastojaka kreme je nekakva biljka "Gavez" (Gavez je poznat po snažnom zacjeljujujćem djelovanju. Zahvaljujući sadržaju alantoina potiće regeneraciju stanica i obnavlja tkiva). Kao i svi vi pomislio sam šta me košta da probam pošto sam zapamtio gdje se u Zagrebu može nabaviti krema.
E sad efekt kreme mi je bio zapanjujuće brz, u roku od nekoliko dana nakon mazanja (cca 2 puta dnevno, a moglo bi i više) vidjelo se gubljenje ljuskicai grube kože a sad nakon cca 2,5 tjedna nemam prorijaze na 90% mjesta. Ostala je samo glatka koža s malom razlikom u boji na mjestu mrljica.
Pošto ja jesam na moru cjelo vrijeme jer radim u dalmaciji, ali nije da se baš sunčam stalno, neznam kolko ovo mogu pripisati ljetu, a kolko kremi. Vidjet ćemo na zimu valjda a ionako ostaje problem na tjemenu ispod kose.
Ako nekog zanima krema se zove Eutan od neke firme Bioeliksir i nije baš jeftina negdje cca 450 kn ali ako će mi ovako djelovati koristiti ću je i dalje.:)

dalmatinac28
11.08.2010., 09:27
ZHULE,
kad progooglaš EUTAN KREMA nema niti jedan rezultat pa te molim daj malo više informacija gdje si to nabavio?

Pozdrav!

suzi86
11.08.2010., 15:50
ZHULE,
kad progooglaš EUTAN KREMA nema niti jedan rezultat pa te molim daj malo više informacija gdje si to nabavio?

Pozdrav!

...evo,ja našla...:http://www.mojkvart.hr/Zagreb/Cvjetno-naselje/bioeliksir-euten-krema/BIOELIKSIR-EUTEN-KREMA/7468n

zhule
11.08.2010., 16:16
Eutan krema u Zagrebu se može kupiti u ljekarnama "Zeus" to sam bio zapamtio s radija. E sad, ja sam našao jednu u shoping centru u Horvatinčićevom naselju u svetoj nedjelji - Ljekarna ZEUS
Dr. F. Tuđmana 4 - HOTO CENTAR
Strmec Samoborski, ali ima još BUDAKOVA 17, 10000 Zagreb.
Još jedan mali tip pa ko hoće nek proba: u Drogerie marktu ima za kupiti krema od biofarma koja se zove GAVEZ dođe nekih 36 kunića. Ja ju koristim pa se tokom dana namažem na poslu kad se sjetim. Možda i to funkcionira s eutanom.:mig:

whayme
12.08.2010., 04:46
za tjeme to jest kosu koristite crni šampon imate u svin ljekarnama dode 89 kuna i stavlja se 2 puta tjedno i vrlo puno pomaze kod psorijaze a za jacanje imunosti tijela koristite tahebo čaj od gabre jer svi sa psorijazon imaju smanjenu immunosst organizma
javite kako je proslo za tim gavezon i eutanon kremon.

Lana55
13.08.2010., 14:39
Eutan krema u Zagrebu se može kupiti u ljekarnama "Zeus" to sam bio zapamtio s radija. E sad, ja sam našao jednu u shoping centru u Horvatinčićevom naselju u svetoj nedjelji - Ljekarna ZEUS
Dr. F. Tuđmana 4 - HOTO CENTAR
Strmec Samoborski, ali ima još BUDAKOVA 17, 10000 Zagreb.
Još jedan mali tip pa ko hoće nek proba: u Drogerie marktu ima za kupiti krema od biofarma koja se zove GAVEZ dođe nekih 36 kunića. Ja ju koristim pa se tokom dana namažem na poslu kad se sjetim. Možda i to funkcionira s eutanom.:mig:

pozdrav:)ja sam trenutno na moru i nema nekog pomaka ali mene zanima zašto nemažeš sa tom kremom i tjeme,jer ja imam samo po tjemenu.Ljep pozdrav svima.:mig:

rođo
14.08.2010., 20:54
pomoć
dobio sam psorex; molim za pomoć onoga tko je to već koristio; u uputstvima piše da se ne pere 2-3 dana a nanosi se jednom svaki dan u tankom sloju; onda znači sloj preko sloja ??? dok to ne opereš; je li tako:confused:

Ja!!
15.08.2010., 14:58
da van se javin malo i ja,nisan davno.meni je situacija odlična jer san se rješija crvenila ima par miseci i još uvik san čist.maza san se isto psorexom koji mi je sve i maka a ima san po cilom tijelu i to jako puno.
psorex se maže najbolje pridvečer, nakon kupanja il tuširanja,ako se ima ljusaka obavezno ih se istrlja tako da se kasnije može mazat psorex direktno na crvenilo,odnosno na kožu.ako se maže po ljuskama virujen da i neće pomoć previše.maže se 3 dana zaredom,par sati prije spavanja, i 3 dana nema kupanja ni tuširanja.onda se oprat i opet ista serija.i tako sve dok ne makne

rođo
15.08.2010., 22:24
psorex se maže najbolje pridvečer, nakon kupanja il tuširanja,ako se ima ljusaka obavezno ih se istrlja tako da se kasnije može mazat psorex direktno na crvenilo,odnosno na kožu.ako se maže po ljuskama virujen da i neće pomoć previše.maže se 3 dana zaredom,par sati prije spavanja, i 3 dana nema kupanja ni tuširanja.onda se oprat i opet ista serija.i tako sve dok ne makne

:top:

Davor 68
15.08.2010., 22:39
ako mozes molinte poslat nekako zapakirano ode u split dat cu ti ja adresu i sve ako oces mozemo se i dogovrit za cjenu
bilo sta samo da se rijesin oveee napastiii!!!

Stigoh danas sa mora,nije me bilo dva tjedna.Zao mi je ali nikako ti to ne mogu poslati postom,to ti stoji u staklenoj tegli u svojoj tekucini,odnosno caju.Jedino u slucaju da netko ide s kolima pa da poveze.Sad moras pricekati koji tjedan dok mi se ne razvije.Dva tjedna me nije bilo pa sam ostavio samo jednu malu da se razvije.

whayme
16.08.2010., 14:46
Stigoh danas sa mora,nije me bilo dva tjedna.Zao mi je ali nikako ti to ne mogu poslati postom,to ti stoji u staklenoj tegli u svojoj tekucini,odnosno caju.Jedino u slucaju da netko ide s kolima pa da poveze.Sad moras pricekati koji tjedan dok mi se ne razvije.Dva tjedna me nije bilo pa sam ostavio samo jednu malu da se razvije.

nema veze davore polako pije ovaj drugi caj tahebo i vec mi se pocelo malo poboljsavat od njega u svakon slucaju hvala

martina-7
20.08.2010., 10:54
Treba li osoba koja ima psorijazu koristiti zaštitne kreme od sunca?? Ako da, koji faktor??

katarinicavr
20.08.2010., 23:17
Evo i mene. Psorijazu imam ne znam ni ja od kada, mislim da sam je uocila 2000. godine kada mi je otac mog projatelja, inace poznati beogradski dermatolog, prepisao Diprosalic .Imala sam je samo na desnom laktu ali se vremenom prosirila i na levi.
Nisam obracala paznju na nju ali je pocela da me nervira poslednjih godinu dana. Pre mesec i po dana sam sa prijateljicom, koja je takodje ima otisla u Bujanovacku banju gde su nam, i meni i njoj ustanovili psorijazu vulgaris i prepisali nam terapiju : gasna kada, aplikacija blata na mesta na kojima se psorijaza pojavila i kupanje u kadi. Posto nemam zdravstvenu knjizicu ja sam placala terapije (725 dinara) a drugarica je isla free.
Preporuceno je da idemo 21 dan. Mi smo izdrzale 13. Tada nam je receno da ce se rezultati videti nakon zavsetka terapije. Prestale smo jer je u to vreme trajao strajk zaposlenih (menjali su direktora), guzve (zbog gastrabajtera) su bile ogromne i ocekivale smo da se psorijaza skloni odmah. Demoralisalo nas je takodje sto su nam nakon 11 dana rekli da se blato koje se nanosi mesa sa obicnom a ne sa mineralnom vodom (jer im je aparat pokvaren)pa rezultati ne mogu da budu toliko vidljivi odmah. Doduse, izasli su nam u susret i napravili nam, rucno, blato sa tom sumpornom vodom i dali nam , free, po kanticu da nosimo kuci i mazemo. Ono sto bih istakla kao iskustvo je:
-gas je ok, kada je njegova cistoca dovoljna. Tog dana se psorijaza ljustila
-kupanje je ok, osim sto se voda rashladjuje, bilo je bolje da smo isle u bazen
-blato je zaista ok, mada ga ja kuci ne mazem redovno. Medjutim, ostalo mi je samo malo belih fleka na laktovima
.-ono sto me je uplasilo je da mi se tokom terapije, recimo 7
dana na gornjem delu sake pojavilo nesto sto lici na psorijazu, nakon skidanja blata, ali ne lici na onu na laktovima, ima male tackice i koza izgleda kao pecat :(
Inace, ne mazem nista..dr nam je preporucila da mazemo original Pavlovicevu nakon terapija i dali su nam, takodje free, neku malu kuticiju sa nekim melemom.
trenutno trazim rusku topovsku mast da probam..U septembru opet u banju (tako smo isplanirale)..
Pozdrav
Napominjem da je meni Diprosalic pomagao kada god sam ga namazala..nekolikoi dana ga namazem i sve se slkloni. Citajuci forume, uplasila sam se i prestala.
nakon

dbertovi
25.08.2010., 09:27
Pozdrav svim prijateljima psorijaticarima.
Evo da podijelim i ja svoje iskustvo s lijecenjem psorijaze.
Dijagnosticirana mi je 1993 (26 godina starosti tada).
Kroz ovih 17 godina, imao sam razna stanja, mijanjala su se mijesta na kozi, oblik i kolicina. Koristio sam uglavnom Belobazu, Belosalic, i druge preparate za lijecenje, a za odljuskavanje sam koristio i danas koristim odlicnu mast - MELKFET od nevena, koja se moze nabaviti u DM-u za kojih 10ak kuna. Jako je masna, i izvrsno skida ljuskice. To je dakle skoro svakodnevno. Kako sam muskarac, pomalo sam nedoslijedan redovnosti u tretiranju, ali ide dobro.
Imao sam uspona i padova, nekad sam bio poprilicno prekriven, a nekad samo koljena, potkoljenica, laktovi. Zivio sam 7 godina na moru, pa sam svakako koristio bagodati morske terapije, koja je naravno definitivno jako pomogla. I mazanje s cistim domacim maslinovim uljem i ishranom od dosta plave ribe.
Medjutim, prosle godine sam od prijatelja dobio savjet da kupim knjigu koja se zove Zivot u Zoni. Da skratim pricu, citanje knjige je dovelo do kupnje Hrvatska kuharica u Zoni, i pocetak pridrzavanja strogog rezima ishrane. Da se razumijemo, to nije dijeta, jede se sve, nema restrikcija osim u balansiranoj kolicini i redovnoj primjeni i upornosti. 5 obroka na dan. Rezultat je bio odlican na nekoliko fronti: za kojih 2 mjeseca sam skinuo 19 kg prekomjerne tezine, smanjio psorijazu na prakticki flekice na laktovima, koljenima i potkoljenici. Uz naravno skoro redovno odljuskavanje MELKFET-om i tretiranje Belosalic-om.
Tako sam zavrsio ozujak prosle. Kako sam zbog posla morao seliti na kontinent, psorijaza se ponovno pojavila u ovo proljece, a sada je stanje lose, jer nisam u Zoni i imao sam poprilicno stresan projekt koji je trajao 4 mjeseca, pa se uopce nisam mogao tome posvetiti. Stanje je lose, ali se ponovo vracam Zoni i redovnom tretiranju.
Dakle, hocu reci da je ishrana u Zoni definitivno pomogla, vjerojatno mojem organizmu i vise nego i sam pretpostavljam.
Svakom psorijaticaru toplo preporucam da nabave (od prijatelja, nekoga ili u Algoritmu, mislim da je svaka cca 70 kn), i da pocnete razmisljati o tome da hrana moze biti i otrov i lijek i definitivno poboljsati ili pogorsati stanje psorijaze i svih drugih stanja i bolesti.
Vas prijatelj Darkec.

homosapiens
25.08.2010., 11:32
Koga zanimaju Garra Rufa ribice imaju jos 100kom na lageru u ducanu http://www.zoo-vili.hr/
Po 50kn komad uvozene iz njemacke sa certifikatom i prosle su karantenu
Nazvati na telefon i dogovoriti se s gazdom ducana koji ce dati savjete oko drzanja ribica
Lijep pozdrav

Lana55
29.08.2010., 10:08
Pozdrav da li neko koristi Euten kremu i kakvi su rezultati?

monja82
02.09.2010., 08:55
Cao svima,

Ja sam iz Novog Sad-a.
Imam psorijazu od svojih 18 meseci,a sada imam 28 god.
Probala sam sve za sta sam cula,od alternative do terapije kortikosteroidima,PUVA i SUP terapija.Sve to je bilo kratkorocno,posle par meseci recidiv i onda tek muke pocinju...Ne kontrolisano mi se siri.trenutno 90% koze mi obuhvata psorijaza,i tako je veci deo mog zivota.
"Nestala" je sama od sebe kad sam bila trudna,ali odmah posle porodjaja se vratila...
Trenutno sam na novoj bioloskoj terapiji "STELARA"...Daje se u vidu inekcija,potkozno,prve dve u razmaku od mesec dana,pa na svaka 3 meseca,i tako oko godinu dana,uz redovnu kontrolu,analize krvi i urina.
Nadam se da ce ovo biti malo duzeg daha.

Zenabr1
02.09.2010., 12:21
pomaze kantarionovo ulje ali mora biti cisto i prirodno.izuzetno je dobro za psorijazu.

moram se nadovezati na ovo,stavljala sam to ulje ali baš ništa ne pomaže:(

monja82
02.09.2010., 18:52
...maslinovo malo pomaze,olaksa...nevenova mast je jako dobra...krema od magareceg mleka cini vidne promene...

Bek23
02.09.2010., 23:35
Već sam negdje napisala da se psorijaza gubi u trudnoći a koliko vidim nisam i jedina. Devet mjeseci je nisam imala, ah koje je to olakšanje bilo ali kratkog vijeka :(
No želim naglasiti tu činjenicu da se negdje u "drugom stanju" krije lijek. Nije mi jasno zašto se nitko od stručnjaka nije pozabavio time.

monja82
03.09.2010., 11:52
:)
to sam i ja rekla...mada ipak mislim da je zena tad,u drugom stanju,spokojnija i mirnija,zadovoljnija,pa samim tim i psorijaza "nestaje"..ili su stvarno hormoni zasluzni za to!?

Bek23
03.09.2010., 12:48
:)
to sam i ja rekla...mada ipak mislim da je zena tad,u drugom stanju,spokojnija i mirnija,zadovoljnija,pa samim tim i psorijaza "nestaje"..ili su stvarno hormoni zasluzni za to!?

Hormoni :lol:. Povraćala sam punih 9 mjeseci trudnoće pa čak i za vrijeme poroda tak da ne mogu reć da sam bila spokojnija ili mirnija.
A eto ženske ako se želite riješiti psorijaze zatrudnite i tako dok ne dođe menopauza.:rofl:

whayme
04.09.2010., 02:25
Pozdrav da li neko koristi Euten kremu i kakvi su rezultati?

ta euten krema ja odlican ja san je pocea koristit i vide se rezultati nakon 2 do 3 dana, nema vise ljuskica, koza postaje glada i svjetlija jedino je problem sta dode 500 kuna a dobije se samo 50ml a to je premalo.

Lana55
05.09.2010., 13:49
ta euten krema ja odlican ja san je pocea koristit i vide se rezultati nakon 2 do 3 dana, nema vise ljuskica, koza postaje glada i svjetlija jedino je problem sta dode 500 kuna a dobije se samo 50ml a to je premalo.

Hvala.Stvarno je puno novaca al kod nas je u Bosni uopšte nema,tako da sam u fazi pregovora da mi je donesu iz BG.

TheBlack Knight
06.09.2010., 14:56
Ako već postoji ova tema sorry i neka moderator prebaci. Kako riješiti taj problem? Psorijaza se pojavila na potkoljenicama (područje oko 15 cm u promjeru) i na par mjesta na tijelu (do 1cm veličine).

Mare s Korčule
07.09.2010., 13:50
Hej svima s psorijazom,
najbitnije što sam saznala i isprobala je dobro očistiti organizam iznutra velikom količinom vode, ako imate dodati aloe veru u nju i piti najmanje 2 litre dnevno. Preporučljivo je izbaciti nezdravu prehranu i povećati unos dobrih masti odnosno omega u kapsulama, kemig dućkas u bauerovoj, nisu skupe a dobre su. Noćurkovo ulje piti 2-3 puta dnevno po 1 čajnu žličicu, ima dosta dobrih savjeta na aromaterra stranici. Ono što sam posljednje saznala i isprobala i nevjerojatno je učinkovito je gluten, čim sam izbacila gluten iz prehrane nevjerojatnom brzinom se počelo povlačiti, dakle izbaciti kruh, tjesteninu, pivo pšenično i umjesto toga koristiti bezglutensku hranu(Interspar, bio i bio, dm), kao i alkohol. Najbitnija je upornost!

Zenabr1
08.09.2010., 08:03
Hej svima s psorijazom,
najbitnije što sam saznala i isprobala je dobro očistiti organizam iznutra velikom količinom vode, ako imate dodati aloe veru u nju i piti najmanje 2 litre dnevno. Preporučljivo je izbaciti nezdravu prehranu i povećati unos dobrih masti odnosno omega u kapsulama, kemig dućkas u bauerovoj, nisu skupe a dobre su. Noćurkovo ulje piti 2-3 puta dnevno po 1 čajnu žličicu, ima dosta dobrih savjeta na aromaterra stranici. Ono što sam posljednje saznala i isprobala i nevjerojatno je učinkovito je gluten, čim sam izbacila gluten iz prehrane nevjerojatnom brzinom se počelo povlačiti, dakle izbaciti kruh, tjesteninu, pivo pšenično i umjesto toga koristiti bezglutensku hranu(Interspar, bio i bio, dm), kao i alkohol. Najbitnija je upornost!

hvala na savjetima:top:

comrad
08.09.2010., 13:44
Dragi moje prijatelji..da ne kažem suborci :)
Registrirao sam se ovdje jer vidim da se puno piše i da si međusobno pomažete. Pa evo ja ću vam sada pomoći skratiti muke oko ove dosadne bolesti.Ja sam imao psorijazu 2 godine, mazao sam sa svim kremama išao na svakakve terapije, ali ništa je nije u potpunosti uništilo. I onda sam čuo za jednog travara u Novom Sadu. Bio sam skeptičan ali asm otišao. Čovjek me pregledao, dao mi mast za mazanje. E, slušajte sada ovo. To nije klasična mast, već različite vrste smole koje su smješane u jednu. S time sam se mazao 1 MJESEC, PONAVLJAM MJESEC DANA UZ STROGU KONTROLU PREHRANE. I EVO DA VAM SE POHVALIM PSORIJAZA JE NESTALA.LJUSKE SU NESTALE, CRVENILA NEMA, OSTAJU SAMO MALE FLEKICE, ALI TO JE NEUSPOREDIVO S ONIM KAKO JE BILO PRIJE. I da, imao sam po cijelom tijelu ljuskice..sve je otišlo. Ako vas zanima javite se.. :) :) :) pobijedit ćete psorijazu i život će vam biti ljepši..:) :) :)

Mare s Korčule
08.09.2010., 14:55
Imaš li još neke savjete što izbaciti iz prehrane osim alkohola, kiselog voća i glutena?

monja82
08.09.2010., 17:08
Ja sam iz Novog Sada i cula sam za tog travara,ali nisam se usudila probati,jer sam skepticna po tom pitanju :/
Kao sto rekoh,trenutno sam na bioloskoj terapiji STELARA i zadovoljna sam :)
Od prve inekcije se vidno poboljsava,a reci cu vam samo da imam 90% tela pokriveno psorijazom...za dve nedelje primam drugu inekciju!:top::top::top:
Pa javljam vam kako je!!:)

MadnessInMethod
12.09.2010., 20:16
pozdrav, društvo!
evo i mene, priključujem se klubu. psorijaziram od svoje osme godine, još malo pa dvadeset godina u komadu, ali, na sreću, vrlo blagi oblik, izbacuje se u stanju stresa, stradavaju samo zglobovi (laktovi, koljena, nekoliko kralježaka, gležnjevi...), a reagira na fluacet i njemu slična maziva.
nego, pročitala ovdje da, kao, pušenje pogoršava psorijazu... ja pušila deset godina, nikakve promjene na gore nisam primjetila, ali mogu vam reći da ju prestanak pušenja vrlo pogoršava :mig:

oulu
14.09.2010., 16:50
može li mi netko preporučiti nešto za vlasište? :moli:

ćelo
14.09.2010., 17:26
Meni za vlasište mnogo pomaže elocom, i pripazi na šampone-biraj hidratantne da ti ne isušuje vlasište.

oulu
15.09.2010., 10:09
elocom mi ne pomaže, kao ni diprosalic kojeg sam zadnje koristila. tj pomognu na dva dana i onda sve ispočetka.
zna li možda netko neki pripravak na biljnoj bazi ili nešto iz domaće radinosti?

rođo
15.09.2010., 15:53
elocom mi ne pomaže, kao ni diprosalic kojeg sam zadnje koristila. tj pomognu na dva dana i onda sve ispočetka.
zna li možda netko neki pripravak na biljnoj bazi ili nešto iz domaće radinosti?

probaj psorex - mast + med života; meni je jako dobro:); u bihaću ti je komplet 50km; preporučaju tri meda pojesti za vrijeme tretiranja psorexom

rođo
15.09.2010., 15:55
[

marali78
15.09.2010., 17:37
Ne znam jel ikome poznato i da li je netko možda već to i koristio, vidjeh da se na par mjesta spominje neka krema iz Novog sada( pa možda je to ta), ali
član moje obitelji neko vrijeme naručuje jednu masno/zelenu kremu, imenom PSOREX ( mast) iz Rijeke i moram priznati da pomaže... pa me zanima ima li još tko takvih iskustava!

marali78
15.09.2010., 17:38
A ispričavam se, vidjeh sad da je post iznad mene o toj masti!
Smije li se ona upotrebljavati i na vlasištu?

rođo
16.09.2010., 15:57
A ispričavam se, vidjeh sad da je post iznad mene o toj masti!
Smije li se ona upotrebljavati i na vlasištu?

smije, tri dana mažeš ( ne pereš ta mjesta, treći dan opereš i namažeš maslinovim uljem; pa opet isto + med života - piše ti u uputstvima ) malo smrdi - meni ne ali ostalima da; prlja posteljinu tako da ja na ta mjesta stavim gaze do jutra : dobra je, probaj da ti neko kupi u Bihaću, jeftinije je:top:

ivaiva
17.09.2010., 19:10
je li ima ovdje netko tko je na biološkom lijeku?

dancika
17.09.2010., 19:56
drustvo bok,

danas sam bila kod doktorice,, krecem sa kvarcenjam..preko vikenda trebam malo skinuti ljusike...nadam se najboljem, doc mi ubacila pouzdanja..

inace sam sva pod tockicama nema veceg dijela tijela gdje je nema, u zadnje vrijeme me dosta svrbi, pa svjesno i nesvjesno raskrvarim..pocela me i koza zatezati..mazem se kremom malo pomogne i onda po starom i to uglavnom na gornjem dijelu noge tj na bedru...

prestala sam koristtiti diprosalic jel sam ih u zadnja 3 mjeseca potrosila van svih granica...
nadam se dobroj rekaciji na kvaracnje i jedva cekam da pocnem
uz to moram napraviti brdo pretraga.. krv, urin, brisevi, zubar, ginic, da vidimo jel ima gdje koje zariste..

sve u svemu nekak me oraspolozila :cerek:

pred dva tejdna sam bila u Grazu i kupila sam Proscutan ( mislim da nisam bas tocno napisala ), ,maze,m ga na par dijelvoa i vidi se promjena a i info platila sam ga 22 Eura, a kod nas je ako se ne varam 65 od 30 g..eto toliko od mene

drz te se, ne daj te se,,mi to mozemo i uspjet cemo:top::):):):):)

katari
18.09.2010., 10:32

ja krecem u 10 mj, do sad sam bila na neotigasonu koža cista ko suza bila 7 mj, al sad kak malo zahladilo dobila sam samo na laktu, tablete pijem i dalje
a sad rekla je doc da dolaze neki novi lijekovi mene je ubacila u medicinsku studiju ( nije problem naucila sam na bolnice) a sad kak cu djelovat na njega to cemo vidit, na neotigasonu sam odlicno nema vise nis nuspojava , kosa ce se obnovit (nisam celava samo je dosta ispalo pa je sad manje ima):)
od masti i ostalih stvari sam odustala jer do sad svaki doc mi je rekao da se psorijaza time samo dodatno hrani, pa sam se bacila na kemiju ;)

ivaiva
18.09.2010., 12:21
ja krecem u 10 mj, do sad sam bila na neotigasonu koža cista ko suza bila 7 mj, al sad kak malo zahladilo dobila sam samo na laktu, tablete pijem i dalje
a sad rekla je doc da dolaze neki novi lijekovi mene je ubacila u medicinsku studiju ( nije problem naucila sam na bolnice) a sad kak cu djelovat na njega to cemo vidit, na neotigasonu sam odlicno nema vise nis nuspojava , kosa ce se obnovit (nisam celava samo je dosta ispalo pa je sad manje ima):)
od masti i ostalih stvari sam odustala jer do sad svaki doc mi je rekao da se psorijaza time samo dodatno hrani, pa sam se bacila na kemiju ;)

pozz,a u kojoj bolnici ste uključeni,može i na privat,malo više informacija,jer bi i sama pokušala a ne znam di da krenem?

monja82
20.09.2010., 08:26

Ja sam na bioloskoj terapiji(STELARA) trenutno.
Pre mesec dana sam primila prvu,i vec posle par dana se videlo poboljsanje.sutra idem na drugu.koza mi je sad cista,ostale su samo bele fleke gde je bila psorijaza.Nus pojava nemam.Kontrolisem krv na dve nedelje.
Zadovoljna sam kako tece terapija:top:

Psorry
21.09.2010., 16:14
Već sam negdje napisala da se psorijaza gubi u trudnoći a koliko vidim nisam i jedina. Devet mjeseci je nisam imala, ah koje je to olakšanje bilo ali kratkog vijeka :(
No želim naglasiti tu činjenicu da se negdje u "drugom stanju" krije lijek. Nije mi jasno zašto se nitko od stručnjaka nije pozabavio time.

Nije zato sto im nije u interesu, od kud bi oni uzimali lovu? Nece da istrazuju stvarni uzrok nastanka bolesti nego su sve usmjerili na simptome i kako ih umanjiti... otud hrpa kojekakvih masti, cijom kupovinom samo punimo njihov dzep, a kozu dovodimo u jos gore stanje!!!

Gerta
23.09.2010., 06:41
Od ovakvih teorija zavjere mi se već :rigo:

Najbolje nemojte uzeti niti jedan lijek za bilo koju bolest jer će zaraditi i farmaceutska firma i distributeri i prijevoznici i država od poreza i ljekarna od marže. A svi vam oni u stvari žele napakostiti :rolleyes:

Što se trudnoće tiče, u njoj se mijenja i smanjuje imunološka reakcija ženinog tijela kako ne bi plod bio odbačen kao strano tijelo. Samim time smanjuje se i autoimuni odgovor koji je zaslužan za razvoj psorijaze. Very simple.

A da baš ne bi bilo simple, jer u medicini ništa nije crno-bijelo, i 2+2 su češće 3 ili 5 nego 4; postoje i žene kojima se psorijaza u trudnoći pogorša.

Bojim se da će se psorijaza, kao i ostale autoimune bolesti, moći izliječiti jedino genskom terapijom. Jednog dana...

A do tada je sve u najboljem slučaju zaliječenje terapijama koje mijenjaju imunološki odgovor bilo na lokalnoj razini u vidu raznih krema, bilo sistemno kao biološki lijekovi.

gogi psori
23.09.2010., 22:06
Cao svima,

Ja sam iz Novog Sad-a.
Imam psorijazu od svojih 18 meseci,a sada imam 28 god.
Probala sam sve za sta sam cula,od alternative do terapije kortikosteroidima,PUVA i SUP terapija.Sve to je bilo kratkorocno,posle par meseci recidiv i onda tek muke pocinju...Ne kontrolisano mi se siri.trenutno 90% koze mi obuhvata psorijaza,i tako je veci deo mog zivota.
"Nestala" je sama od sebe kad sam bila trudna,ali odmah posle porodjaja se vratila...
Trenutno sam na novoj bioloskoj terapiji "STELARA"...Daje se u vidu inekcija,potkozno,prve dve u razmaku od mesec dana,pa na svaka 3 meseca,i tako oko godinu dana,uz redovnu kontrolu,analize krvi i urina.
Nadam se da ce ovo biti malo duzeg daha.

Aj molim te reci mi kako dolazis do njih dole.Ja sam u CH i ttesko ih je i ovde naci a psorijazu sam imao po telu sa vise od 90% ali sada je na kozi nemam ali je i dalje u meni ali sa stelara inekcijama sam zadoovoljan sa vise od 1god terapijom koriscenja i bez nus pojava .
-Ali imam dosta prijatelja kojima bi pomogao da dodju do njih ali ne znam kako?

monja82
26.09.2010., 09:32
U K.C za koznovenericne bolesti u N.S.
U pitanju je program,u koji smo upali samo nas dvoje...tako da nista ne placam,a oni nabavljaju stelaru...mogu se raspitati kod njih kako se moze doci do njih:mig:

MadnessInMethod
27.09.2010., 15:08
može jedno glupo pitanje? (unaprijed se ispričavam ako se o tome već pisalo, ali 120 stranica je malo puno za pročešljavanje...)
je li moguće da se psorijaza na različitim dijelovima tijela različito manifestira? recimo, na laktovima i koljenima "klasično" (ono, koža se "razlama" na male svrabljive pločice koje se ljuskaju), pa onda na tjemenu kao perut, a istovremeno da se na nekim dijelovima tijela koža samo guli (ono, kao kad se izgori na suncu, samo malo ljuskastije) - i da je sve to ista psorijaza?

Gerta
27.09.2010., 16:05
može jedno glupo pitanje? (unaprijed se ispričavam ako se o tome već pisalo, ali 120 stranica je malo puno za pročešljavanje...)
je li moguće da se psorijaza na različitim dijelovima tijela različito manifestira? recimo, na laktovima i koljenima "klasično" (ono, koža se "razlama" na male svrabljive pločice koje se ljuskaju), pa onda na tjemenu kao perut, a istovremeno da se na nekim dijelovima tijela koža samo guli (ono, kao kad se izgori na suncu, samo malo ljuskastije) - i da je sve to ista psorijaza?

Naravno da može. Nema tu nikakvih pravila.
Pojedini oblici psorijaze su recimo učestaliji na pojedinim dijelovima tijela, ali isto tako može jedan oblik s vremenom prijeći u drugi.

mary55
27.09.2010., 20:46
Postoji jedno kvalitetno i vrlo učinkovito prirodno ulje kod psorijaze-Hladno prešano nerafinirano suncokretovo ulje. Dosta ljudi je zadovoljno i rezultati su odlični. Meni osobno se psorijaza povukla u roku od 4 dana, svakim danom je bila sve manje vidljiva i na kraju ništa.Naravno držala sam se uputa s ove stranice i rezultati su postignuti stoga vam i preporučujem to ulje. Da ne bi sada ja o tome pisala, posjetite stranicu http://vitasoja.bloger.hr/ pa vidite! Nadam se da će vama pomoći koliko i meni. Sretno :)

buugi
29.09.2010., 17:08
Postoji jedno kvalitetno i vrlo učinkovito prirodno ulje kod psorijaze-Hladno prešano nerafinirano suncokretovo ulje. Dosta ljudi je zadovoljno i rezultati su odlični. Meni osobno se psorijaza povukla u roku od 4 dana, svakim danom je bila sve manje vidljiva i na kraju ništa.Naravno držala sam se uputa s ove stranice i rezultati su postignuti stoga vam i preporučujem to ulje. Da ne bi sada ja o tome pisala, posjetite stranicu http://vitasoja.bloger.hr/ pa vidite! Nadam se da će vama pomoći koliko i meni. Sretno :)

hallo,molim te gdje se moze ovo ulje nabaviti,ja zivim u austriji neznam gdje da potrazim ima li adresa ili tel.:confused:

mary55
30.09.2010., 18:20
hallo,molim te gdje se moze ovo ulje nabaviti,ja zivim u austriji neznam gdje da potrazim ima li adresa ili tel.:confused:

najbolje im pošalji mail,tako sam i ja stupila u kontakt s njima :)

buugi
01.10.2010., 17:01
najbolje im pošalji mail,tako sam i ja stupila u kontakt s njima :) hvala:)

Twetty
02.10.2010., 22:30
Je li netko informiran o gosp. Akifu Meši iz Fojnice koji uspješno liječi psorijazu, i autor je knjige "Kako sam pobijedio psorijazu"?
Slučajno sam surfajući otvorila ovu stranicu, molila bi mišljenje ili ako je netko informiran o tome :)

http://www.skibyusa.com/index.php?option=com_content&amp%3Bview=article&amp%3Bid=4534:msmajlovic-izlijeio-na...

dalmatinac28
11.10.2010., 18:28
Vidim da nam je forum skoro pa mrtav:-)

Ljudi što se događa.
Pišite bar kakvo vam je trenutno stanje i što koristite.
Evo ja sam bio nakon ljeta potpuno čist, a sada uhvatio nekakvu upalu grla i evo nje opet točkica po točkica.
Trenutno ne koristim ništa ali planiram sa melemom od borove smole probati.
Što se tiče ovoga gospodina iz bosne u postu poviše i ja sam ga mislio kontaktirati ali neko sa foruma mi je već rekao da je probao i bez nekog uspjeha pa sam odustao.
Kako ste vi ostali???

Pozdrav!

Twetty
11.10.2010., 22:28
Dalmatinaaac :) nekako sam vjerovala da bi mi ovaj čovjek iz Bosne mogao pomoći, znači sada i to pada u vodu, nakon Vaše informacije :rolleyes:

Vidim ovdje po postovima da se ljudima psorijaza povuče tako da ju nemaju uopće, pa se ponovno pojavi. Kako se povuče, tretirate li ju čime, ili sama od sebe nestane?

Ja imam psorijazu tri godine, i nije prošao niti jedan dan da mi se povukla, stalno je u buknutom stanju. Stalno mi je puna kuća oljuštene kože, kao i radno mjesto, užas. Jedino mi pomaže belosalic, kojeg nisam stavljala na vlasište. Vlasište svaki drugi dan mažem uljem kako bi ogulila debelu ljusku, nisam našla što bi ublažilo psorijazu u vlasištu :(

Informirana sam da blatne kupke kao npr. kod solane na Pagu, dobro očiste psorijazu, koja se neće vratiti mjesecima i do godinu dana. Isto tako pomažu blatne kupke gdje god ih ima...

Ja ću uskoro u Naftalan u Ivanić, je li netko bio tamo, koja su iskustva?

dalmatinac28
12.10.2010., 11:48
Dakle,
si mi smo pronašli po nešto što nam pomogne.
Meni konkretno ljeti more i sunce skroz maknu psorijazu ali ostatak godine ju imam a do sada su mi najbolje pomagali UVB tretmani i PSOREX.

Nemoj odustajati od ovog gospodina ako imaš mogućnost otići do njega jer ne mora značiti ako nekomu nije pomoglo da neće ni tebi. Koliko sam čuo gospodin ima nekoliko knjiga ispisanih riječima i kontakt brojevima ljudi kojima je pomogao tako da nije da nema efekta.:top:

Pozdrav i javi ako budeš išla!

DTRT
13.10.2010., 13:08
DUGO NISAM BILA NA NETU PA SAMIM TIM NISAM NI NA FORUMU....POZDRAV ZA SVE STARE I NOVE CLANOVE. KUPILA SAM PRIJE PAR MJESECI NEKU KREMU OD NEVENA OVAKO IZGLEDA I JEFTINA JE .http://www.hygi.de/regina_ringelblumensalbe,pd,10441.html?mcid=11 JA JE REDOVNO MAZEM SVAKO VECE MALO MI JE SMANJILA PSORIJAZU :) A NE PREVISE ALI MI ZNACI BAR DA NEMA NASLAGA NIMALO PO KOZI.ZNACI KADA REDOVNO MAZEM NASLAGE SKROZ SPADNU I NIJE CRVENA KOZA SKORO KAO NORMALNA....PREPORUCUJEM JE DA SE PROBA NIJE SKUPA A POMAZE...NEZNAM STA VISE DA KAZEM AKO MOZETE NACI KUPITE I PROBAJTE A AKO JE VEC NEKO KORISTIO NEKA KAZE SVOJE MISLJENJE.......

ćelo
13.10.2010., 13:24
U mene je isti slučaj kao i kod Twetty- imam psorijazu tri godine po dlanovima,tabanima i vlasištu a malo i po licu i još mi se nijednom nije povukla skroz. Na vlasištu i licu mi se povuče nakon 2 do 3 mazanja elocomom,ali na tabanima i dlanovima-nikako,kao ni sa noktiju!

emerge
14.10.2010., 13:23
Bio sam tvrdio da je u slucaju moje majke bila psorijaza u pitanju ali kad je pocela piti Xyzal 1 tabletu dnevno sto joj je dermatologinja prepisala da joj smanji podrazaj za cesanje uz mazanje Belogent mascu ( a trenutno Elocomom) stanje se pocelo popravljati i sad gotovo da nema vise rana po nozi,samo potkozno crvenilo tu i tamo, pokoji oziljak i slicno. Nevjerojatno.

No jos uvijek se ne zna razlog nastanka svega toga i da li ce se povratiti, vidjece se nakon nekog vremena. Zasad drzim palceve.

Manoro
14.10.2010., 18:18
Pozdrav svima,

Evo samo da kazem da nakon mazanja Psorcutanom Salbe psorijaza nestala na jednom mjestu (20 cm promjera), nema je vec godinu i po dana. Kad je nestala nisam vise nikad namazao to mjesto i nije se vratila.

Brinettaa
14.10.2010., 19:17
Moj tata ima psorijazu (tezi oblik,po cijelom tijelu) kupujem mu u ljekarnoj ono ulje PSO EX
piše da će se stanje pogorsati,u slijed detoksacije .Pise tako i na proizvodu.
Ali maže se već punih 7 dana,nadam se da će mu se situacija ipak smiriti na kraju :(
Kupila sam mu i one kapi KIM IMUNO,poceo je i to piti dva puta na dan po 25 kapi.

Psorry
14.10.2010., 23:26
Ja sam ovo ljeto bio primoran na belosalic i foliju, opet mi sve maknuo za 3 dana, plus sunce i kupanje, sve 5... Ali dok sam prestao s njim katastrofa. Gore nego ikad. Upaljeno, crveno i , po prvi put u 13 godina, svrbi neizdrzivo. A koza na tim mjestima kao u starca se istanjila i smezurala. Opet vise stete nego koristi...
Kupio sam PSOREX i Med Zivota da probam. Jos da pokupim par savjeta o tretmanu i krecem. Dosta je hemije bar do sljedeceg ljeta.

Psorry
14.10.2010., 23:32
DUGO NISAM BILA NA NETU PA SAMIM TIM NISAM NI NA FORUMU....POZDRAV ZA SVE STARE I NOVE CLANOVE. KUPILA SAM PRIJE PAR MJESECI NEKU KREMU OD NEVENA OVAKO IZGLEDA I JEFTINA JE .http://www.hygi.de/regina_ringelblumensalbe,pd,10441.html?mcid=11 JA JE REDOVNO MAZEM SVAKO VECE MALO MI JE SMANJILA PSORIJAZU :) A NE PREVISE ALI MI ZNACI BAR DA NEMA NASLAGA NIMALO PO KOZI.ZNACI KADA REDOVNO MAZEM NASLAGE SKROZ SPADNU I NIJE CRVENA KOZA SKORO KAO NORMALNA....PREPORUCUJEM JE DA SE PROBA NIJE SKUPA A POMAZE...NEZNAM STA VISE DA KAZEM AKO MOZETE NACI KUPITE I PROBAJTE A AKO JE VEC NEKO KORISTIO NEKA KAZE SVOJE MISLJENJE.......

:) Upravo istu takvu mazem po sakama evo vec 15-ak dana i mogu samo ponoviti sve sto si i sama rekla, zaista pomaze i to tek nakon 10-ak dana redovnog nanosenja. Odlicna za izbjeci medicinske preparate teze kategorije. :)

DTRT
15.10.2010., 08:09
:) Upravo istu takvu mazem po sakama evo vec 15-ak dana i mogu samo ponoviti sve sto si i sama rekla, zaista pomaze i to tek nakon 10-ak dana redovnog nanosenja. Odlicna za izbjeci medicinske preparate teze kategorije. :)

E baš mi je drago da imaš i ti isto dobra iskustva sa ovom kremom probajte i vi ostali nemože vam škoditi..........

dalmatinac28
15.10.2010., 09:44

A gdje u HR kupujete tu kremu???????

Psorry
15.10.2010., 23:54
Ima li ista da smanji ovaj svrab?

DTRT
16.10.2010., 02:20

Ne ja u Republici Srpskoj kupujem a nadam se da ima i u Hrvatskoj....Kod nas ne samo da je ima u apotekama vec i u marketima....

buugi
16.10.2010., 09:34

potrazi u DM ja mislim da tamo ima jer je ovo njemacka krem.:)

suzi86
18.10.2010., 12:32
Zdravi bili...!
...da malo oživim forum,javljam se nakon nekog vremena sa poprilično dobrim stanjem....
Moja stopala su već 2mj čista s tek pokojom ljuskicom,a dlanovi mi se redovno otvore i popucaju u prosjeku svaka 3 tjedna rada.Redovito koristim nevenovu mast(kupila u Kauflandu)-zemlja porijekla Njemačka.Na njoj sam od početka VII mjeseca i mogu reći da sam jako zadovoljna....Za Diprosalicom posegnem samo kad mi se otvori dlan,ali u malim količinama....
Dakle ,moja je ps tu negdje i pritajila se....:ceka:do kada ,vidjet ćemo!...

Kako su mi Maxers,Dancika,Ja,Davor,Moj život,Sunce ćaćino....ljudi javite se...
Sa Ružom se redovito čujem...

Veeeeeeliki poz...svima:w

Sunce ćaćino
18.10.2010., 13:02
Evo, da se javim...
Dakle, nakon mora i prilično uspješnog čišćenja većine zahvaćenih područja, zasad uspijevam zadržati dostignuto stanje :mig:
Mažem se isključivo kantarionovim uljem s dodatkom ulja kadulje, smilja i lavande.
Pred nekoliko mjeseci sam prestao koristiti homeopatske pripravke i dijetu, a nisam vidio neko ozbiljnije pogoršanje, barem dosad.
Ovih dana ću kupiti bazen za garra ruffa ribice, pa ih uskoro početi hraniti. Ukoliko mi se takva terapija na dulju stazu pokaže korisnom, možete očekivati rušenje cijena ribica u skoroj budućnosti. Imam poprilično iskustva s akvaristikom, a i poznajem većinu uzgajača akvarijskih ribica u Zagrebu i šire, pa ću vjerojatno poraditi na uzgoju...
Pozdrav svima, držite se :top:

Davor 68
18.10.2010., 13:35
Jel me netko trazio ?
Evo me ziv sam.Nemam se cime pohvaliti.Tockice sa ruke sam skinio sa psorcutanom,a laktove zadnja dva mjeseca tretiram psorexom.Nema nekakvih posebnih pomaka,trebam mozda pricekati jos koji mjesec dok ne potrosim mast.Nije mi jasno zato mi psorcutan nije pomogao na laktovima.

maxers
20.10.2010., 17:16
Zdravi bili...!
...da malo oživim forum,javljam se nakon nekog vremena sa poprilično dobrim stanjem....
Moja stopala su već 2mj čista s tek pokojom ljuskicom,a dlanovi mi se redovno otvore i popucaju u prosjeku svaka 3 tjedna rada.Redovito koristim nevenovu mast(kupila u Kauflandu)-zemlja porijekla Njemačka.Na njoj sam od početka VII mjeseca i mogu reći da sam jako zadovoljna....Za Diprosalicom posegnem samo kad mi se otvori dlan,ali u malim količinama....
Dakle ,moja je ps tu negdje i pritajila se....:ceka:do kada ,vidjet ćemo!...

Kako su mi Maxers,Dancika,Ja,Davor,Moj život,Sunce ćaćino....ljudi javite se...
Sa Ružom se redovito čujem...

Veeeeeeliki poz...svima:w
Zdravo Suzi ,radi se Suzi radi.Često se sjetim svih vas ali eto rijetko imam vremena da samo pročitam postove , a psor. je tu ,malo je bolje stanje ,mažem belosalicom i da se podnijeti.

Brinettaa
21.10.2010., 10:50
Moj tata ima psorijazu (tezi oblik,po cijelom tijelu) kupujem mu u ljekarnoj ono ulje PSO EX
piše da će se stanje pogorsati,u slijed detoksacije .Pise tako i na proizvodu.
Ali maže se već punih 7 dana,nadam se da će mu se situacija ipak smiriti na kraju :(
Kupila sam mu i one kapi KIM IMUNO,poceo je i to piti jedanput na dan po 25 kapi.

Evo da se javim da mi se tata mazao sa ovim neka dva tjedna.stanje je se toliko pogorsalo,da je postalo neizdrzivo...tako da je odustao od ovoga:flop:
nakon koliko se vama desilo poboljsanje..?

suzi86
21.10.2010., 19:05
Jel me netko trazio ?
Evo me ziv sam.Nemam se cime pohvaliti.Tockice sa ruke sam skinio sa psorcutanom,a laktove zadnja dva mjeseca tretiram psorexom.Nema nekakvih posebnih pomaka,trebam mozda pricekati jos koji mjesec dok ne potrosim mast.Nije mi jasno zato mi psorcutan nije pomogao na laktovima.

Psorcutan djeluje individualno....kao i svaka krema.Ako ga se duže koristi,potrebna je pauza od nekoliko tjedana,a potom valja pokušati ponovo...Govorim to iz vlastitog iskustva.Osim toga,valja ukloniti ljuskice a tek potom koristiti Psorcutan...

Poz...

Lana55
21.10.2010., 21:25
Pozdrav.Po ko zna koji put sam opet"nasjela",kupila sam euten kremu od bioeliksira(KOJA KOŠTA 60EURA) i ništa ,ma ništa!A psorijaza divlja!Najgore tjeme dosad me nije svrbilo a sad umrije češući do krvi .Ajme majko imali išta na ovom svijetu što nisam probala?lLJubim vas!

buugi
21.10.2010., 23:12
Pozdrav.Po ko zna koji put sam opet"nasjela",kupila sam euten kremu od bioeliksira(KOJA KOŠTA 60EURA) i ništa ,ma ništa!A psorijaza divlja!Najgore tjeme dosad me nije svrbilo a sad umrije češući do krvi .Ajme majko imali išta na ovom svijetu što nisam probala?lLJubim vas!

pokusaj sa sokm od limuna,ovako nanesi na tjeme sok i nemoj prati bar tri dana,a swaki dan nanosi nevenovu kremu,i ja imam problem sa tjmenom i svrbi,ovo mi super pomogne.

Marija sk
22.10.2010., 21:28
Pozdrav svima,
Molim Vas da mi posaljete informacije za kremu Psorkutan kako se koristi,kako deluje dali je kortikosteroid i dali moze da se koristi za mazawe na lice,znam da se puno pisalo za ovu kremu ali molim vas za brzi odgovor od nekog koj je koristijo da ne bi pretrazivala po stranicama,kod nas u Skoplju je nema jedan prijatelj je u Nemacku pa razmisljam da mu porucim da mi je donese.

Fala.

Davor 68
22.10.2010., 23:37
Pozdrav svima,
Molim Vas da mi posaljete informacije za kremu Psorkutan kako se koristi,kako deluje dali je kortikosteroid i dali moze da se koristi za mazawe na lice,znam da se puno pisalo za ovu kremu ali molim vas za brzi odgovor od nekog koj je koristijo da ne bi pretrazivala po stranicama,kod nas u Skoplju je nema jedan prijatelj je u Nemacku pa razmisljam da mu porucim da mi je donese.

Fala.
Psorcutan salbe,prema iskustvima forumasa izuzetno kvalitetna krema,nije kortic ali ne moj na lice.Moje iskustvo je 50:50 %.Na rukama je pomogla,na laktovima ne.

Lana55
23.10.2010., 23:21
pokusaj sa sokm od limuna,ovako nanesi na tjeme sok i nemoj prati bar tri dana,a swaki dan nanosi nevenovu kremu,i ja imam problem sa tjmenom i svrbi,ovo mi super pomogne.

Probaću,hvala ti puno.:)

Dolores O
25.10.2010., 09:25

Ma da??
Ja sam baš u subotu kupila kremu, mužu (on je u vašem klubu :mig:) i počeo je jučer mazati i odmah mu je bilo bolje. Naravno, nije da se ništ ne vidi, ali ljuskice su odmah nestale.
On inače ima već 15 godina psor., od svoje 15 godine i to po cijelom tijelu, a najgore je po rukama i nogama. Isto smo sve živo isprobali, čak smo išli i u beograd kod onog nekog doktora i to je bilo bezveze.
Psorcutan se do sad pokazao kao najbolja krema od ovih neštetnih, a sad smo prešli na ovaj Euten i nadamo se najboljem. Jer fakat košta previše. Tu u Zagrebu je 430 kn 50 ml.
Vidjet ćemo kak bude dalje išlo. :ne zna:

Inače, njemu je za tjeme najbolji šampon L'erbolario protiv prhuti, a budući da ga jedno vrijeme nije bilo nigdje za kupiti u Zagrebu, sad koristi iz DM Averde šapon (bez silikona) za osjetljivu kožu s brezom i kaduljom i isto nije loš, a jeftin. Samo kaj on ipak ima jako kratku kosu, a to je lakše održavati. Ne znam kak djeluje na dugokose.

Lana55
25.10.2010., 19:46
Ma da??
Ja sam baš u subotu kupila kremu, mužu (on je u vašem klubu :mig:) i počeo je jučer mazati i odmah mu je bilo bolje. Naravno, nije da se ništ ne vidi, ali ljuskice su odmah nestale.
On inače ima već 15 godina psor., od svoje 15 godine i to po cijelom tijelu, a najgore je po rukama i nogama. Isto smo sve živo isprobali, čak smo išli i u beograd kod onog nekog doktora i to je bilo bezveze.
Psorcutan se do sad pokazao kao najbolja krema od ovih neštetnih, a sad smo prešli na ovaj Euten i nadamo se najboljem. Jer fakat košta previše. Tu u Zagrebu je 430 kn 50 ml.
Vidjet ćemo kak bude dalje išlo. :ne zna:

Inače, njemu je za tjeme najbolji šampon L'erbolario protiv prhuti, a budući da ga jedno vrijeme nije bilo nigdje za kupiti u Zagrebu, sad koristi iz DM Averde šapon (bez silikona) za osjetljivu kožu s brezom i kaduljom i isto nije loš, a jeftin. Samo kaj on ipak ima jako kratku kosu, a to je lakše održavati. Ne znam kak djeluje na dugokose.
Drago mi je čuti da nekom pomaže,meni nije pomogla ni malo,a eto vidite sve je to induvindualno.Pa mogu vam reći da je mnogo teže sa dugom kosom,al izgleda da sam ja sada u takvoj fazi da meni ni bog nemože pomoć....:mad:

Slaven22
25.10.2010., 23:48
Pozdrav ,

imam strase pecate po sakama u podlaktici i kao vece opekotine , danas sam bio kod doktora i rekao mi je da je dermatitits ali gledajuci slike po internetu zakljucio sam da bi to vise mogla biti psorijaza . Sutra cu da posjetim drugog doktora i ako mi se ustanovi navedeno ja cu sebi da presudim jer psihicki se sa time necu moci nositi kao sto sam se jedva nosio i dok sam bio zdrav sa normalnim zivotom i da mi je samo znati zasto sve najgore se lijepi za mene i moj unisteni zivot .

whayme
26.10.2010., 19:44
Pozdrav ,

imam strase pecate po sakama u podlaktici i kao vece opekotine , danas sam bio kod doktora i rekao mi je da je dermatitits ali gledajuci slike po internetu zakljucio sam da bi to vise mogla biti psorijaza . Sutra cu da posjetim drugog doktora i ako mi se ustanovi navedeno ja cu sebi da presudim jer psihicki se sa time necu moci nositi kao sto sam se jedva nosio i dok sam bio zdrav sa normalnim zivotom i da mi je samo znati zasto sve najgore se lijepi za mene i moj unisteni zivot .

brate ne boje se možeš ti to
pogledaj koliko nas ima na forumu i svi se borimo s istim problemom
ne dopusti da te to pobijedi naći ćeš sigurno nešto sto će ti pomoć riješiti se toga.....neodustaj ima i gorih stvari od psorijaze
zamisli kako je njima tamo na haitiu nemaju ni za jest a ti govoriš da je tebi teško

žifka
27.10.2010., 11:03
pozdrav svima...moja mama ima psorijazu, aktivirala se prije 10-ak godina i muku je mučila dok je nisam natjerala da ode na tretman s garra rufa ribicama. ne znam dal se već to spomenulo, ali stvarno djeluje!!! mama je bila tri tjedna na terapiji i kad se vratila od onih ogromnih ljusaka po laktovima, šakama i nogama ostale su samo crvene flekice koje su se kroz nekoliko tjedana povukle. tek sad nakon 4 godine počela joj se vraćat, ali u puno lakšem obliku. Znam da košta, ali stvarno se isplati za par godina mira:)
sretno!!!

katari
27.10.2010., 15:22
meni je za kosu do sad najbolje pomagao ecural i crni šampon, kosa se obnovila, al najbitnije nema ljuskica vise niti ceskanja :top:
da pitam jel netko prelazi sad na bioloske program u vinogradskoj? ja krecem od 17-tog , pa me zanima ako bude jos netko da malo iskustva razmjenimo :top:

simfonijazivota
28.10.2010., 18:53
Molila bih da mi se javi neko ko je koristio dermovate kremu. Koristila sam je 15 dana po stomaku,bedrima i ispod dojki,i sada mi se ispod dojki koža guli :rolleyes: da li se to može povezati s ovom kremom???

Gerta
30.10.2010., 02:07
Molila bih da mi se javi neko ko je koristio dermovate kremu. Koristila sam je 15 dana po stomaku,bedrima i ispod dojki,i sada mi se ispod dojki koža guli :rolleyes: da li se to može povezati s ovom kremom???

Moguće, to je jak kortikosteroid, a koža ispod dojki je tanka.

Što ti je dermatolog rekao, koliko dugo trebaš mazati prije kontrole?

simfonijazivota
30.10.2010., 10:36
Moguće, to je jak kortikosteroid, a koža ispod dojki je tanka.

Što ti je dermatolog rekao, koliko dugo trebaš mazati prije kontrole?

Završila sam s terapijom prije 5-6 dana, koristila sam je 15 dana,derm.smatra da je terapija uspjela,promjenje se povukle,tako da nije ni pomenuo kontrolni pregled. meni se to pojavilo poslije tuširanja,koje mi je bilo zabranjeno,zbog promjena,koža me pošela peći,čak se pojavio i kao neki mali podliv.sve ispod dojke. nastavila sam koristiti avene kremu za regeneraciju,po preporuci dr. ali primjetila sam i na ostalim dijelovima gdje sam mazala tom dermovate da je koža tanja,kao da svjetlucaju te promjene koje su bile ranije.ko će ga znati ...:rolleyes:

arween 7
30.10.2010., 11:32
Moj ex muz je koristio Nystatin kremu i jako mu je pomogla. Kod njega je psorijaza locirana samo u kosi. Njemacki proizvod.

Gerta
30.10.2010., 12:16
Završila sam s terapijom prije 5-6 dana, koristila sam je 15 dana,derm.smatra da je terapija uspjela,promjenje se povukle,tako da nije ni pomenuo kontrolni pregled. meni se to pojavilo poslije tuširanja,koje mi je bilo zabranjeno,zbog promjena,koža me pošela peći,čak se pojavio i kao neki mali podliv.sve ispod dojke. nastavila sam koristiti avene kremu za regeneraciju,po preporuci dr. ali primjetila sam i na ostalim dijelovima gdje sam mazala tom dermovate da je koža tanja,kao da svjetlucaju te promjene koje su bile ranije.ko će ga znati ...:rolleyes:

Svi kortikosteroidi stanjuju kožu, to ti je standardna nuspojava, što je krema jača to je izraženije, a Dermovate je doista jaka.
Uobičajeno je da koža ostane tanja i svjetlija od normalne (mogu se pojaviti i ljubičaste strije i krvni podljevi kod dugotrajne upotrebe), ali su te promjene uglavnom reverzibilne, odnosno koža će s vremenom poprimiti normalnu boju. Osim naravo ako se PS ne vrati :rolleyes:

Moj ex muz je koristio Nystatin kremu i jako mu je pomogla. Kod njega je psorijaza locirana samo u kosi. Njemacki proizvod.

Nistatin je antimikotik, ako mu je pomogla znači da je psorijatičnoj koži imao superinfekciju gljivicama.

simfonijazivota
30.10.2010., 17:22
[QUOTE=Gerta;29736988]Svi kortikosteroidi stanjuju kožu, to ti je standardna nuspojava, što je krema jača to je izraženije, a Dermovate je doista jaka.
Uobičajeno je da koža ostane tanja i svjetlija od normalne (mogu se pojaviti i ljubičaste strije i krvni podljevi kod dugotrajne upotrebe), ali su te promjene uglavnom reverzibilne, odnosno koža će s vremenom poprimiti normalnu boju. Osim naravo ako se PS ne vrati :rolleyes:

Draga,kod mene je dg.pitirijaza rosea bila,duuugo sam je imala. dermovate mi je pomogla,do sada,ako se ne vrati...ne znam. meni se pojavila ispod grudi,bedra,stomak,bikini zona,nije me svrbilo,ma ništa! samo et estetski ružno i sad mi se pojavilo to od kreme vjerovatno.ma kao da mi je koža ispod dojki spaljena :( smeta mi i brus...a imam jake grudi,elem sve se sastalooo mama:

dancika
04.11.2010., 18:24
Psorcutan salbe,prema iskustvima forumasa izuzetno kvalitetna krema,nije kortic ali ne moj na lice.Moje iskustvo je 50:50 %.Na rukama je pomogla,na laktovima ne.

kupila sam tu kremu mazem ju i ima malo promjena.
Kremu sam kupila u ljekarnji u west centru u Grazu i platila ju 22 Eur, kod nas kosta 60 Eur, samo za infomaciju

nego....totalno sam koma sva sam opet osipana, glava svrbi, sva sam bijela, kuca puna ljuskica, krevet ujutro da ne pricam
KAo sto sam pisala bila sam na kvarcanju na salati i lijepo se povukla najvise na ledjima. bila sam 20 puta.
Nije proslo niti 10-ak dana kada ono sve i jos vise se vratilo...idem vaditi krvi pa idem kod doktorice na salatu..ne znam kaj bu mi sada rekla.

Nego nejkaj me zanima, mozda ce glupo zvucat ali pitat cu.
Na salati su me kvarcali sa UVB zrakama. Mene zanima dali u solariju postoji mogucnost da se koriste samo UVB zrake bez UVA.
Ako je to moguce isla bih u solarij to mi je jednostavnije.
Kada sam krenula imala sam 1,5 minutu, a zavrsila sam sa skoro 5 minuta..

Drzte se

cofadon
05.11.2010., 00:31
Pozdrav svim forumasima i sapatnicima!
Forum pratim vec duze vremena, ali evo po prvi put se javljam, mozda nekom i pomogne.
Javljam se iz Sarajeva, imam 43 godine, a psorijazu sam dobio prije nekih 4-5 godina. Pocelo je kao tackica na grudima, da bi se postepeno prosirilo na nadlakticu, laktove, vlasiste, podlaktice, bedra, podrucje oko koljena i clanaka, a nesto kasnije na ledja i stomak. Prilicno gadno. Od lijekova i raznih pripravaka sam dosta toga probao. Do sada mi je za vlasiste najbolje pomogao belosalic losion, ali ga stalno moram povremeno koristiti, jer se psorijaza vraca. Kortikosteroide sam naravno probao i na ostalim dijelovima tijela, i najbrze je pomagalo kad preko noci namazana mjesta uvijem u foliju. Medjutim sve se brzo vracalo i psorijaza je nastajala i na mjestima gdje je nije bilo. Probao sam i daivonex kremu, ali je rezultat bio mizeran. Od prirodnih lijekova najvise mi je pomoglo ulje i cajevi koje sam dobio od jednog travara iz Mostara (nije Marusic). Tada je psorijata u potpunosti nestala sa ledja, stomaka i nadlaktice. Bilo je ostalo jos malo na laktovima. Medjutim kada sam potrosio ulje, sljedeci put sam dobio drugo koje mi nije djelovalo i psorijaza se opet prosirila. Sada je stanje prilicno lose. Neki dan sam procitao post o travaru Akifu Mesi, i odlucio sam ga posjetiti posto mi je relativno blizu. Razgovarao sam sa njim na tel. i on trazi da mu donesem fotografije i nalaz doktora i onda idem kod njega iducih dana. Uzecu terapiju i onda napraviti kontrolne fotografije. Ako bude kakvih poboljsanja, stavicu sadasnje i buduce fotografije na post. Toliko za sada, nadam se da nije bilo preopsirno Veliki pozdrav za «ja»

Twetty
10.11.2010., 20:02
Cofadon, drago mi je da ste napisali svoje iskustvo :)

Ja sam nedavno našla članak o Akifu Meši, dvoumim se,
pokušati li sa njegovom terapijom ili ne.
Imam psorijazu tri godine, dosta je kronično.

Očekujem Vaše rezultate, tako ćete mi pomoći pri odluci :)

Twetty
10.11.2010., 20:07
Dakle,
si mi smo pronašli po nešto što nam pomogne.
Meni konkretno ljeti more i sunce skroz maknu psorijazu ali ostatak godine ju imam a do sada su mi najbolje pomagali UVB tretmani i PSOREX.

Nemoj odustajati od ovog gospodina ako imaš mogućnost otići do njega jer ne mora značiti ako nekomu nije pomoglo da neće ni tebi. Koliko sam čuo gospodin ima nekoliko knjiga ispisanih riječima i kontakt brojevima ljudi kojima je pomogao tako da nije da nema efekta.:top:

Pozdrav i javi ako budeš išla!

Hvala na savjetu i potpori, javiti ću, nisam još odlučila jer se borim sa drugim stvarima koje uzrokuje psorijaza, navodno!

Kažu mi da je psorijaza sustavna bolest i uzrokuje bolesti kostiju i zglobova, mekog tkiva, mišića, očiju itd...
Zna li netko nešto o tome??? :rolleyes:

cofadon
11.11.2010., 12:25
Kako napisah u ranijem postu otisao sam do Akifa Meše i uzeo od njega terapiju koja se sastoji od jednog biljnog pripravka koji se pije sa medom ujutro i uvece, i jednog pripravka koji se mijesa sa maslinovim uljem i aplicira na oboljela mjesta. Prilikom posjete gosp. Akif mi je pokazao jedan rokovnik u koji se upisuju svi oboljeli koji dolaze kod njega, sa ljekarskim nalazima, fotografijama i utiscima nakon zavrsene terapije. Tu sam vidio svjedocenje jedne djevojke iz Tuzle i čovjeka sa Ozrena koji su se izlijecili, tj koji vise nemaju simtome ove bolesti. Moram napomenuti da su oni uzimali po 4 ili 5 tura pripravaka koji uopste nisu jeftini (jedna tura koja bi trebala trajati oko mjesec dana kosta 450KM zajedno sa medom i maslinovim uljem).
Terapiju sam poceo primjenjivati od subote i do sada nema nekih vidnijih rezultata, osim sto su mi se makle ljuske sa oboljelih mjesta. Sada sve ima onako onu tamno crvenu boju. Vidjecemo sta ce se kasnije desavati. Za sada toliko, javim se ako bude kakvih pomaka. Pozdrav

Gerta
11.11.2010., 20:21
Hvala na savjetu i potpori, javiti ću, nisam još odlučila jer se borim sa drugim stvarima koje uzrokuje psorijaza, navodno!

Kažu mi da je psorijaza sustavna bolest i uzrokuje bolesti kostiju i zglobova, mekog tkiva, mišića, očiju itd...
Zna li netko nešto o tome??? :rolleyes:

Nije sustavna bolest u tom smislu, ali može se pojavljivati u kombinaciji s drugim bolestima.

Najčešće je to bolest zglobova, odnosno psorijatični artritis koji najviše zahvaća kralježnicu i šake.

Hoće li se razviti psorijatični artritis, kao i sve ostale bolesti koje se mogu pojaviti sa psorijazom, ovisi o genetici (odnosno imaš li ili nemaš određene gene), što u praksi znači da se te bolesti pojavljuju neovisno o stanju psorijaze (mogu se pojaviti kod blagih oblika psorijaze, isto kao što i osoba sa zahvaćenom cijelom kožom ne mora imati nikakve druge manifestacije).

Pojednostavljeno, možda će se pojaviti, možda i neće, sve ovisi kakve si sreće, neovisno o tome kako je i na koji način psorijaza (ne)kontrolirana.

Bolesti koje eventualno mogu nastati kao nuspojava terapije su naravno nešto drugo i te dvije stvari ne treba miješati.

braleb
12.11.2010., 11:56
sve citam i nista konkretno nisam nasao kao trajni lijek, odnosno nesto sto obecava u buducnosti osim "stelare"..a o njoij je jako malo pisano, guglao sam i nisam pronasao o njoj nista na "nasem" jeziku,..ako neko zna gdje mogu naci vise informacija neka stavi link....mislim da ce u buducnosti i njena cijena biti dostupna svima nama

A7ibaba
12.11.2010., 12:12
Evo da se i ja "pohvalim".Dobio sam Pityriasis Rosea i popizdio sam.Ona pocetna fleka koju nazivaju "Mother Patch" mi se pojavio prije mjesec i pol,a svrab i kad su se pocele pojavljivati fleke i svrabez ima 2 tjedna i izgledam kao strasilo,sam se sebi gadim.Nemam po licu i sakama,ali imam dosta po ledjima,nogama,par po stomaku i najveca mi je koncentracija tih fleka na dijelu ruku od pazuha do lakta i izmedju nogu.Ono sto sam skuzio do sada je da me pocinje svrbiti navece,a kad legnem u krevet,auuuuuuu.

Tusiram se sa nekim PH neutralnim tekucim sapunom za tusiranje i mazem se niveom po citavom tijelu.To pomogne nakratko i onda cim se ugrijem,SVRBIIIIIIIIIIIIII da popizdim.Ne mogu spavati.Ono sto sam citao je da bi bilo najbolje da sve ide prirodnim putem da se ne krkam s preparatima jer bi moglo biti sranja kasnije,pa sam odlucio da trpim,ali sve vise i vise sam na rubu,jer me taj prokleti svrab ubija navece.Dignem se u 3 ujutro da se istusiram ponovo i namazem niveom,a tusiram se 3 puta dnevno i ne svrbi me u toku dana,tek predvece pocne.

Dosad sam potrosio 700 kuna na kojekakve glupe kreme i sampone i nista.Najveci mi je fail bio kad sam iz ocaja kupio neku Encian kremicu,valjda ima u njoj 3 prsta kreme,neki lipid ne znam ni ja sta,potrosio je s jednim mazanjem,nista nije pomogla,a kosta 150 kn.Katastrofa.
Ako netko zna neki nacin da se rijesim svraba i da mogu spavati normalno,ali na neki prirodan nacin,znaci neki PH free sampon ili nesto BIO BIH MU ZAHVALAN DO NEBA!

Dolores O
12.11.2010., 14:39
Jel ima netko da je imao psorijazu na noktima?? Kako se to liječi?

suzi86
12.11.2010., 17:13
Evo da se i ja "pohvalim".Dobio sam Pityriasis Rosea i popizdio sam.Ona pocetna fleka koju nazivaju "Mother Patch" mi se pojavio prije mjesec i pol,a svrab i kad su se pocele pojavljivati fleke i svrabez ima 2 tjedna i izgledam kao strasilo,sam se sebi gadim.Nemam po licu i sakama,ali imam dosta po ledjima,nogama,par po stomaku i najveca mi je koncentracija tih fleka na dijelu ruku od pazuha do lakta i izmedju nogu.Ono sto sam skuzio do sada je da me pocinje svrbiti navece,a kad legnem u krevet,auuuuuuu.

Tusiram se sa nekim PH neutralnim tekucim sapunom za tusiranje i mazem se niveom po citavom tijelu.To pomogne nakratko i onda cim se ugrijem,SVRBIIIIIIIIIIIIII da popizdim.Ne mogu spavati.Ono sto sam citao je da bi bilo najbolje da sve ide prirodnim putem da se ne krkam s preparatima jer bi moglo biti sranja kasnije,pa sam odlucio da trpim,ali sve vise i vise sam na rubu,jer me taj prokleti svrab ubija navece.Dignem se u 3 ujutro da se istusiram ponovo i namazem niveom,a tusiram se 3 puta dnevno i ne svrbi me u toku dana,tek predvece pocne.

Dosad sam potrosio 700 kuna na kojekakve glupe kreme i sampone i nista.Najveci mi je fail bio kad sam iz ocaja kupio neku Encian kremicu,valjda ima u njoj 3 prsta kreme,neki lipid ne znam ni ja sta,potrosio je s jednim mazanjem,nista nije pomogla,a kosta 150 kn.Katastrofa.
Ako netko zna neki nacin da se rijesim svraba i da mogu spavati normalno,ali na neki prirodan nacin,znaci neki PH free sampon ili nesto BIO BIH MU ZAHVALAN DO NEBA!

Poz....!
Najgore što u ovom trenutku radiš sam sebi,je nerviranje...a samim time i pogoršanje situacije.
Za početak pokušaj vodu u kojoj se tuširaš izbjeći,jer klor koji se u njoj nalazi samo ti još više pogoršava stanje jer ti se sa svakim tuširanjem koža još više isušuje...
Dakle,lijepo lončinu u ruke,vodu prokuhati te se sa rashlađenom prati....Znam da je malo naporno,ali djeluje....Ja sam tako radila mjesec dana prošle g i mogu reći da je bilo:top:...Nastoj potpuno izbaciti gelove za tuširanje jer ne postoji niti jedan koji koji neće škoditi...
Nakon što se ovakvo stanje smiri pokušaj sa EXomega(A_DERMA) uljem za tuširanje.Uguglaj,naći ćeš sve detalje..
Nadam se da sam makar malčice pomogla...

Strpljen,spašen...:kada::bicedobro:

A7ibaba
12.11.2010., 20:08
Hvala suzy.Cim sam procitao tvoj post odjurio sam u ljekarnu i kupio Aderma Exomega kremu i ulje za tusiranje.Prije spavanja cu se namazati i ujutro javim rezultate :) Daj mi reci jel su ti ostali kakvi oziljci od tih fleka i kako znas kad se pocelo povlaciti,jel tebe isto svrbilo ?

suzi86
13.11.2010., 16:47
Hvala suzy.Cim sam procitao tvoj post odjurio sam u ljekarnu i kupio Aderma Exomega kremu i ulje za tusiranje.Prije spavanja cu se namazati i ujutro javim rezultate :) Daj mi reci jel su ti ostali kakvi oziljci od tih fleka i kako znas kad se pocelo povlaciti,jel tebe isto svrbilo ?

Kad svrbi,svrbi za poluditi ...Ja" na sreću"imam palmoplantarnu ps,ali kad bukne najviše mi pomogne prokuhana voda što mi je preporučila moja dermatologica.
Prije godinu dana imala sam zahvaćene potkoljenice i... na tim mjestima su mi ostale svjetlije fleke ali se sunčanjem ne vide jako...ma baš me briga,ne daj Bože većeg zla.
Obavezno nosi bijelo pamučno rublje jer ti i ono u boji može škoditi...Tako je barem kod mene.Doduše,stvar je individualna...
Pokušaj i sa duplim ispiranjem rublja te izbjegavanjem omekšivača.

:w

A7ibaba
13.11.2010., 21:23
Ma ne perem ja,nego cura.Ali dobro. Pise kad prodje da sam miran citav zivot jer steknem imunitet nakon toga.Da moram prolaziti opet kroz ovu pizdariju,pa ja bi odvalio na zivce.

Zenabr1
14.11.2010., 17:26
dobila sam dermovate kremu 2x na dan,pojavilo mi se po nogama,koliko ona pomaže?

simfonijazivota
14.11.2010., 17:46
Pitirijaza rosea mene je 8 mjeseci mučila! Tako da ....nek vam je Bog na pomoći! Exomega mi je ublažila ali nije uklonila problem.nemojte se time zavaravati. Kao krajnju terapiju dobila sam macropen tabl. i dermovate kremu. meni je pomogla,poprilično,ali nije mi još potpuno nestalo. Sada imam kao neke crvene tačkice unutračnjom stranom ruku,ispod laktova koje se s vremenom ljušte :eek: jao koja me katastrofa zadesila s ovim čudom! najgore od svega je što se na roseu priljepi i još neko kožno oboljenje..pa onda :s grozno! sa srećom i ako još neko ima iskustvo s ovom moromnek se javi.hvala

A7ibaba
14.11.2010., 18:55
Ne kuzim kako te je mucila 8 mjeseci? Jel mozes malo objasniti? Sta te je svrbilo i izbijale nove fleke 8 mjeseci? Sto se tice da se priljepi neko kozno oboljenje,treba samo voditi racuna o higijeni.Ja se tusiram 3 puta dnevno i mazem se sa exomega i moram priznati da me vise ne svrbi toliko.Primjetio sam takodjer da su fleke pocele blijediti.

simfonijazivota
14.11.2010., 23:03
Ne kuzim kako te je mucila 8 mjeseci? Jel mozes malo objasniti? Sta te je svrbilo i izbijale nove fleke 8 mjeseci? Sto se tice da se priljepi neko kozno oboljenje,treba samo voditi racuna o higijeni.Ja se tusiram 3 puta dnevno i mazem se sa exomega i moram priznati da me vise ne svrbi toliko.Primjetio sam takodjer da su fleke pocele blijediti.

Heheh,pa poenta i jeste u tome što sam se tuširala,a zapravo nisam smjela! Nikako! Mene nije uopšte svrbilo,samo su fleke stagnirale i izbijale su nove,manje,sitnije. Exomega sam koristila ,gel za tuširanje i kremu...i kao što rekoh,umanjilo jeste ali nije spriječilo! I moje su fleke bliedile,pa se opet vraćale...od roze do smedje boje...sad su bijele.
Meni je izričito bilo zabranjeno kvašenje vodom,rečeno mi je da ta voda mora biti skoro pa hladna,i to ne tuš,već onako u mazu da se pušta niz tijelo.Takodje nisam se smjela zadražavati pod tušem itd. da ne nabrajam...ja sa otvorila ovu temu priej par mjeseci ovdje tako da možeš pročitati. Uglavnom vrlo uporno i nerazjašnjeno kožno oboljenje.
I sada,kad je u fazi povlačenja,zapravo prestala je,izbjegavam se zadržavati pod tušem.I dalje koristim navedeni preparat,ponekad i ulje za kupanje takodje exomega aderma,jer mi je od dermovate kreme koža isušena na mjestima gdje sam mazala. etoo...

Zenabr1
15.11.2010., 18:22
gdje ste nabavili dermovate kremu?u ljekarnama kažu da je već dugo nema???????:eek:

simfonijazivota
15.11.2010., 19:40
gdje ste nabavili dermovate kremu?u ljekarnama kažu da je već dugo nema???????:eek:

Čudno...ja sam iz sarajevo i kod nas je u svakoj ljekarni ima :ne zna: Uz ljekarski recept...košta oko 8 eura. Pokušajte u nekoj privatnoj,bolje opremljenoj ljekarni. Sretno!

BeckiStudent
16.11.2010., 03:42
Pozdrav dragi moji saborci! Nastojao sam što pomnije isčitati ovaj forum i što više informacija skupiti. Naime, ja od 17 godine imam psorijazu. Kao dijete sam imao nešto poput lišaja na šakama, to je vjerovatno bila psorijaza ali to tada niko nije slutio. Kada sam otišao na studije vodio sam prilično neuredan život: pušenje, stres i pritisak. Bio sam jako dobar student, prije roka završio faks, naučio mnoge strane jezike, radio uz sve to aaaali....sve je imalo svoju cijenu, psorijaza je buknula. Prvi put (prije 4 godine) uspješno sam je uvukao u remisiju pomoću kortikosteroida (Locoidon i Esperson). Kasnije, vremenom, bolest je postala imuna i lagano se vraćala. Danas je imam na dlanovima, laktovima, oko stidnih predjela (ova tri nisu hronična) ali mi je tjeme glave preko 80 % prekriveno psorijazom. Upravo sam večeras počeo sa novom terapijom kortikosteroidima koje mi je propisao univerzitetski profesor Bečkog medicinskog fakulteta. Javljaću vam rezultate. Inače, malo me sve to brine kad pročitam da ima puno gorih slučajeva. Interesuje me a to nikako da nađem, kako se bolest ponaša sa godinama? Da li slabi ili se intenzivira ili je i to individualno i bez pravila kao i sve oko ove bolesti.
Sada imam i 2 savjeta. Jedan je od mene a drugi sam ja dobio od jedne gospođe koja je ušla u period remisije prije 15 godina i psorijaza joj se nije nikada više vratila (po njoj, bilo je poprilično kritično).

Naime, kod Prnjavora se nalazi Banja Kulaši. To je nedaleko od mene i ja sam tamo išao redovno svaki dan na kupanje( jednom dnevno, tri sedmice).
Osim tjemena glave nakon dvije sedmice rezultati su bili vidljivi (psorijaza se povukla sa laktova i dlanova a sa stidnih predjela potpuno). Smanjila mi se i zategnutost kože na tjemenu ali je psorijaza ostala. U svakom slučaju bilo je prijatnije i iritacije su bile manje. Povratkom u Beč stanje se opet malkice pogoršalo s obzirom na ubrzani životni tempo i neke životne dileme sa kojima se susrećem. Samo da napomenem da je Banja Kulaši u očajnom stanju što se tiče smještaja i čistoće. Ako nekog zanima, radije neka se raspita o privatnom smještaju u obližnim kućama i neka dolazi redovno na kupanje, dva-tri puta dnevno. Cijena smještaja u kućama je 25 KM (to uključuje 3 obroka) i ljudi sa kojima sam razgovarao su bili jako zadovoljni.
Cijena jednog kupanja je 5,50 KM. Ako zanemarite luksuz, možete se tamo fino provesti u idili bosanskog sela potpuno odsječeni od svijeta.
Link: http://www.banja-kulasi.info/index.php

Drugi savjet ne potiče, kao što rekoh, od mene. To je, naime, Banja Harkany u južnoj Mađarskoj. Gledao sam cijene, uuuužasno je skupo ali pogledajte sami: http://www.psoriasiscentrum.hu/

Dragi moji, nadam se da sam vam iole pomogao, zaista znam o čemu pišete i želim vam sve najbolje i što brže ozdravljenje. Ako neko ima savjet za borbu protiv psorijaze na tjemenjači, bio bih mu/joj jako zahvalan ukoliko podjeli svoja iskustva sa mnom/nama.

Gerta
16.11.2010., 08:08
..... Interesuje me a to nikako da nađem, kako se bolest ponaša sa godinama? Da li slabi ili se intenzivira ili je i to individualno i bez pravila kao i sve oko ove bolesti.

....
Naime, kod Prnjavora se nalazi Banja Kulaši. To je nedaleko od mene i ja sam tamo išao redovno svaki dan na kupanje( jednom dnevno, tri sedmice).
Osim tjemena glave nakon dvije sedmice rezultati su bili vidljivi (psorijaza se povukla sa laktova i dlanova a sa stidnih predjela potpuno). Smanjila mi se i zategnutost kože na tjemenu ali je psorijaza ostala. U svakom slučaju bilo je prijatnije i iritacije su bile manje. Povratkom u Beč stanje se opet malkice pogoršalo s obzirom na ubrzani životni tempo i neke životne dileme sa kojima se susrećem. Samo da napomenem da je Banja Kulaši u očajnom stanju što se tiče smještaja i čistoće. Ako nekog zanima, radije neka se raspita o privatnom smještaju u obližnim kućama i neka dolazi redovno na kupanje, dva-tri puta dnevno. Cijena smještaja u kućama je 25 KM (to uključuje 3 obroka) i ljudi sa kojima sam razgovarao su bili jako zadovoljni.
Cijena jednog kupanja je 5,50 KM. Ako zanemarite luksuz, možete se tamo fino provesti u idili bosanskog sela potpuno odsječeni od svijeta.
Link: http://www.banja-kulasi.info/index.php

Dragi moji, nadam se da sam vam iole pomogao, zaista znam o čemu pišete i želim vam sve najbolje i što brže ozdravljenje. Ako neko ima savjet za borbu protiv psorijaze na tjemenjači, bio bih mu/joj jako zahvalan ukoliko podjeli svoja iskustva sa mnom/nama.

Dobro došao:)

Kako će se psorijaza razvijati je skroz individualno i teško se može predvidjeti.
Lako se može dogoditi da se u jednom trenutku sve povuče (obično nakon terapije, promjene stila života, intenzivne njege kože i sl.), pa se nanovo javi tek za par godina.

Moja djevojčica ima psorijazu od svoje 2.godine (sada je 4,5). Za vlasište nam se odlično pokazalo bademovo ulje koje joj obilno utrljam i ostavim preko noći, te onda sutradan operem Kertyol PSO šamponom od Ducray-a (kupuje se u ljekarnama u slobodnoj prodaji).

Ja sam isto razmišljala otići s njom u Banju Kulaši, drago mi je da imam nekoga koga mogu pitati za iskustvo.
Gledala sam slike na netu pa mi je izgledalo skroz OK. Kada si ti bio? Možda su preuredili?:confused:

BeckiStudent
16.11.2010., 13:21
Dobro došao:)

Kako će se psorijaza razvijati je skroz individualno i teško se može predvidjeti.
Lako se može dogoditi da se u jednom trenutku sve povuče (obično nakon terapije, promjene stila života, intenzivne njege kože i sl.), pa se nanovo javi tek za par godina.

Moja djevojčica ima psorijazu od svoje 2.godine (sada je 4,5). Za vlasište nam se odlično pokazalo bademovo ulje koje joj obilno utrljam i ostavim preko noći, te onda sutradan operem Kertyol PSO šamponom od Ducray-a (kupuje se u ljekarnama u slobodnoj prodaji).

Ja sam isto razmišljala otići s njom u Banju Kulaši, drago mi je da imam nekoga koga mogu pitati za iskustvo.
Gledala sam slike na netu pa mi je izgledalo skroz OK. Kada si ti bio? Možda su preuredili?:confused:

Pozdrav Gerta!
Ja sam tamo bio u septembru i siguran sam da još uvijek nije ništa renovirano. Ali, kao što ti rekoh, nemoj da te to previše obeshrabri, meni takve stvari nisu toliko smetale, dođem, iskupam se i gotovo. Voda u Banji jeste drugačija, ima bez sumnje ljekovitog efekta. Ako već odete tamo, pijte je umjesto obične....Želim ti da ti djevojčica što prije ozdravi ;) Veliki pozz

oulu
17.11.2010., 19:23
dragi psorijatičari, redovito čitam vaše postove i divim vam se kako ne odustajete od traženja lijeka :top:

zanima me, kakvo je vaše psihičko stanje? meni je zadnjih par godina psorijaza više-manje prihvatljiva, no mene više muče posljedice koje imam na psihičkoj bazi i nemogućnost normalnog funkcioniranja :( depresija, socijalna fobija, izbjegavajući poremećaj ličnosti, nepostojeće samopouzdanje, izbjegavanje socijalnih situacija...

znam da se ovdje uglavnom piše o kremicama i tretmanima, ali ne znam gdje drugdje da se požalim. išla sam psihijatru, htjela sam pričati o tome, ali kad mi netko kaže "pa ne vidi se ili nije to ništa strašno" kakvu pomoć mogu uopće očekivati od takve osobe. od 5.godine imam psorijazu i još me nikad na šalati nisu pitali kako sam ili da mi predlože razgovor sa stručnom osobom.

nemam razvijeno samopouzdanje, jer se od malena skrivam kao da sam loša i na kraju je to postao stav o sebi i životni moto. može mi koža biti bez ijedne točkice, ali šteta je iznutra i ne znam kako da to ispravim i promijenim.

i ne znam nikoga tko mi može reći da zna kako mi je. i imam dojam da drugi unatoč psorijazi funkcioniraju normalno i uživaju u životu, a ja sam psihijatrijski slučaj :(

Zenabr1
17.11.2010., 19:33
dragi psorijatičari, redovito čitam vaše postove i divim vam se kako ne odustajete od traženja lijeka :top:

zanima me, kakvo je vaše psihičko stanje? meni je zadnjih par godina psorijaza više-manje prihvatljiva, no mene više muče posljedice koje imam na psihičkoj bazi i nemogućnost normalnog funkcioniranja :( depresija, socijalna fobija, izbjegavajući poremećaj ličnosti, nepostojeće samopouzdanje, izbjegavanje socijalnih situacija...

znam da se ovdje uglavnom piše o kremicama i tretmanima, ali ne znam gdje drugdje da se požalim. išla sam psihijatru, htjela sam pričati o tome, ali kad mi netko kaže "pa ne vidi se ili nije to ništa strašno" kakvu pomoć mogu uopće očekivati od takve osobe. od 5.godine imam psorijazu i još me nikad na šalati nisu pitali kako sam ili da mi predlože razgovor sa stručnom osobom.

nemam razvijeno samopouzdanje, jer se od malena skrivam kao da sam loša i na kraju je to postao stav o sebi i životni moto. može mi koža biti bez ijedne točkice, ali šteta je iznutra i ne znam kako da to ispravim i promijenim.

i ne znam nikoga tko mi može reći da zna kako mi je. i imam dojam da drugi unatoč psorijazi funkcioniraju normalno i uživaju u životu, a ja sam psihijatrijski slučaj :(

dobro si to napisala,meni se pojavila po nogama-koljenu i listovima,i zahvatilo mi je 1 nokat-sve je ok dok se nemoram skinuti u ljetnu garderobu.stalno se nadam da će do ljeta proći.na laktu se povukla,a drugdje još ništa:(

suzi86
17.11.2010., 21:08

Poz...draga Oulu:)....
Jako si puno toga rekla u ovih nekoliko rečenica...i ne misli da si psihijatrijski slučaj jer smo svi mi ovdje prisutni da ne kažem tebi rame uz rame...netko više,netko manje.Uostalom,po sebi znam da uvijek kada" padnem",podršku potražim upravo na ovoj temi znajući da će se uvijek naći netko tko će me razumjeti...A razumjeti može samo onaj tko isto ili slično prolazi...Zato smo tu,da jedni drugima budemo onaj lijek koji dolazi iznutra...
Ne misli da da drugi"u životu uživaju punim plućima"i da si jedina koja smatra da joj treba podizanje samopouzdanja....ali na žalost,očito nas liječi netko tko nije u "našoj koži",a samim time ne može imati niti sluha za naše probleme...

Osobno,moja palmoplantarna ps traje tek3g,a osjećam se kao da sam je imala ne znam koliko dugo...U nizu od po mjesec dana rada--- pa mjesec i pol bolovanja...na pslu uvijek isto pitanje:do kada mislim tako nastavit,...kako si ja zamišljam tako raditi,...zašto ne idem u penziju,...itd....I taman kada se tabani i dlanovi izliječe,i kada krenem raditi...ponovno ista pitanja,šikaniranja...A pomoć!...?...gdje...?kod koga...?kako...?...do kada...?

Jednostavno,imamo jedni druge....i tu smo si kad zaškripi...da budemo jedni drugima onaj neki rukohvat da se za njega ulovimo kad nam je najteže...ne samo u fizičkom,već i u psihičkom smislu...

Lijepo glavu gore,i ako treba isipaj svoju gorčinu...biti će lakše...jer tu smo MI.
:bicedobro::grli:

oulu
17.11.2010., 22:35
hvala ti suzy
stvarno mi je žao što moraš trpiti takva sranja na poslu, kao da nije dovoljna sama psorijaza.
dobro je za sve nas da postoji ovakvo mjesto gdje možeš naći razumijevanje.

danas sam intenzivno razmišljala o svemu i imala sam veliku potrebu negdje se izjadati i sad mi je ipak malo lakše.

imam psorijazu 20 godina i pomirila sam se s time da se ne može izliječiti i da će uvijek biti više ili manje prisutna. više me brine to moje unutarnje stanje i može li se ikako popraviti i to je zapravo jedini lijek kojeg tražim. jer kao što sam rekla, mogu biti skroz čiste kože ali i dalje ću se osjećati bezvrijedno i loše jer kod mene šteta iznutra je veća nego što ijedna ljuska izvana ikada može biti.

Selmanu
21.11.2010., 10:32
jako puno ljudi ima probleme sa psorijazom , moj prijatelj čija su djeca imala ekstremni oblik psorijaze je uspio izlječiti djecu mazanjem prirodnom kremom
Ljudi daju previše novca na skupe terapije u bazenima itd , ali bez puno uspjeha
krema se zove Bioeliksir Dermio i košta oko 50€ imate na internetu bioeliksir.ba
također postoje i neke ribice za liječenje psorijaze

Sunce ćaćino
21.11.2010., 18:42
Ljudi daju previše novca na skupe terapije..., ali bez puno uspjeha...
krema se zove Bioeliksir Dermio i košta oko 50€
:s:rolleyes::kava::flop::lol:
Bravo majstore, spasio si nas...

Oulu, jbg... Ponekad svi imamo neke ubedirane faze, to je neizbježno. Svojevremeno sam ja cendrao svojoj razrednici u gimnaziji kako mi je teško, bla-bla, a ona me pažljivo slušala i u jednom trenutku pukla, rasplakala se i rekla mi kako joj je taj dan muž na operaciji tumora debelog crijeva, a ona je došla u školu da ne mora razmišljati o njemu, jer će poludjeti. Tad mi je rekla nešto što sam dobro zapamtio i uvijek se sjetim tog kad mi je teško: "Svatko nosi svoj križ, netko manji, netko veći, a kad misliš da ti je teško, okreni se oko sebe i pogledaj druge!"
I tako ponekad, te riječi mi dođu k'o jeka,
kad bure se spuste, pa pacovi napuste brod,...
I vidiš, neko to od gore vidi sve
povlači te konce, igra se
postavi na svoje mjesto
svako dobro, a zlo još pre
Sve vide oči sudbine... (Balašević)

Psorijaza je sitan problem u odnosu na mnoge druge, dosadna je, svrbi, ponekad peče i boli, ružna je za vidjeti, ali, sve u svemu, podnošljiva je. Glavu gore, misli pozitivno i trudi se da je ublažiš! :mig::top:

dr.Mika
21.11.2010., 21:46
Psorijaza se jako dobro liječi prirodnim putem.
Samo nađite za sebe pravi prirodni lijek, i kao sto kažem u svemu upornost je jako bitna i po ovom pitanju alternativnog liječenja.

oulu
22.11.2010., 11:07
Oulu, jbg... Ponekad svi imamo neke ubedirane faze, to je neizbježno.
Psorijaza je sitan problem u odnosu na mnoge druge, dosadna je, svrbi, ponekad peče i boli, ružna je za vidjeti, ali, sve u svemu, podnošljiva je. Glavu gore, misli pozitivno i trudi se da je ublažiš! :mig::top:

gle, jasno mi je da bi mogla imati i puno gore boleštine, od kojih se umire ili još tisuću drugih strašnijih stvari. i znam da je mnogima i gore nego meni.
ali kao što sam već rekla, ne smetaju mi ljuskice, jer one su prolazne.
smeta mi što je psorijaza kriva za druge stvari koje se ne liječe kremicama i ribicama i losionima a koje me danas koče u normalnom funkcioniranju u životu i koje mi smanjuju kvalitetu života.
ma ja o psorijazi ne razmišljam ni kad se mažem kremama ni kad sam nagnuta nad komp a sa glave mi sniježi (kao sad) :rofl:
ali kad pogledam svoj život, gdje sam, šta sam i na šta se sveo moj život, a znam krivca za to a ne mogu ništa promijeniti, onda mi stvarno malo znači što je nekom desetom stvarno loše.
i to me isto pomalo ljuti što kao da nemam pravo biti nezadovoljna ili ljuta ili kako god već se osjećam, jer niti umirem niti krvarim niti me šta boli. moji problemi nisu legitimni, pa mi je onda bolje da šutim :tuzni:
Sad stoji ovdje naslonjen na sank
Veli mi da nema s kim popricati
Ma neka si nabavi nekog psa
Samo nek' mi skine ruku s ramena (Hladno pivo)
:mig: :p

Selmanu
22.11.2010., 21:22
kreme i preparati ne mogu pomoći nikome tko sam sebi ne pomaže i tko ne gleda pozitivno u budućnost
zato svi glavu gore , zajedno sa mnom

whayme
22.11.2010., 23:23
dobro kazes oulu koga briga kako je tamo nekom desetom tamo loše ja se brinen za sebe jer drugi sigurno nece
vi ste svi poludili zar ne vidite koliko smo mi zakinuti u životu radi ovoga
nemogu u kratke rukve vanka, koja djevojka me želi dirat po ovome, nemogu učiti jer mislin o psorijazi, nemogu trenirati jer mislin o psorijazi...zakinuti smo za cijeli život
i briga se mene za vas šta želite malo u svom životu ja san htio postati neko i nešto a ne bit samo običan
ja težim nečemu u životu, nečem velikom, svjetskom i borit ču se protiv ovoga do kraja smrti ako triba ako triba oderat ću kožu sa sebe al naći ću kad tad neki ljek jer neću odustat. Ljeka ima samo ga mi još nismo otkrili!!!!!!! !!!!

laszlo.szeged
23.11.2010., 09:59
Pozdrav svima!
Pokusavam naci partnere za suradnju sa udrugama psorijaticara u Hrvatskoj. Preko web stranice segedinskog kluba (http://betegszervezet.hu)
Kao web-master nasih web stranica (malopre pomenutog segedinskog kluba kao i vec postojece stranice buduceg Zemaljskog udruzenja - http://psorinet.hu), trazimo kontakte sa odgovarajucim - adekvatnim udrugama u okolini Republike Madjarske, kao i u celoj Europi.
Iz gore navedenih razloga trazim vasu pomoc: da informisite o tome, da li postoji klub ili udruga psorijaticara u Hrvatskoj, sa kojima bi mogli kontaktirati radi suradnje, uzajamne pomoci, razmjene iskustava itd.
Ja pomalo govorim hrvatski, (pomjesano sa srpskim jezikom - ucio sam to kao volonter - amater), stoga bi mogli kontaktirati i bez vecih jezickih prepreka (obzirom da vecina bolesnika starijih godina, te retko ko govori neki svjetski jezik - barem kod nas...)
Ako postoji udruga psorijaticara na primer prvenstveno u Osijeku ili drugde u blizini granice Hrvatske-Madjarske koja udruga bi bila voljna za suradnju, i ako mozemo na neki nacin izgraditi odgovarajuce kontakte, to bi sigurno bilo korisno i za bolesnike kod Vas, kao i za bolesnike kod nas. Svakako bi izgradili i suradnju sa Drustvom psorijaticara Hrvatske - preko neseg Zemaljskog udruzenja klubova psorijaticnih bolesnika u Madjarskoj - koje udruzenje je u osnivanju.

Sunce ćaćino
23.11.2010., 11:00
Ma, ekipo, gledajte... Čaša je napola puna i napola prazna, sve se može gledati na drugačiji način. Moj životni put je bio prilično težak, rođen sam s rascjepom usne i nepca, imao sam 6 operacija, u petoj godini sam točno izgovarao samoglasnike i četiri suglasnika, 7 godina sam išao na govorne vježbe, u dvadesetoj sam ortodontski širio čeljust 16 mm, pa ponovno spajao nepce, koje je puklo, u dvadeset prvoj sam dobio psorijazu...
E, sad, jesam li ja to ili ovo: od devete godine sviram gitaru, od 15-te u raznim bendovima, završio sam gimnaziju, nakon čega sam otvorio obrt, pa poduzeće, pa zatvorio, radio u veleprodaji kućnih ljubimaca, lijepio jumbo plakate, držao tečajeve dresure u kinološkom klubu i privatno, uložio novac od naslijeđenog stana i kredit u gradnju 6 apartmana, prodao, zatvorio kredit, otvorio građevinsku firmu, krećem u novu gradnju,... Ali najvažnije od svega, od 15 godine imao nekakvih cura, stalno bio omiljen u društvu, oženio se i dobio troje krasne djece:cerek::cerek::cerek:!!!
Bilo je puno depresije, samosažaljevanja:flop:, droge:eek:, dizanja ruku na sebe:(,... Na kraju je ipak sve prošlo dobro, najviše zbog jačanja svoje psihe, zbog shvaćanja da se iz svake pozicije u životu čovjek može izvući na teži ili lakši način! Na svijetu ima puno nesretnih ljudi, srodnu dušu svatko može pronaći, olakšati si probleme, promijeniti stav iz pesimističnog u optimistični,...
Sve je u volji i upornosti! Držite se :top:

oulu
23.11.2010., 18:39
sunce ćaćino, stvarno bravo za tebe :top:
i nije da se ne slažem s tobom.
i nije da mi je sad cilj tu doći i širiti crnilo, da se tako izrazim :D
ali nekad mi se stvarno sve to skupi (kao ovih zadnjih par dana) i fali mi za popizdit da s nekim pričam o tome, ali nemam s kim. jer uvijek ispada da dramatiziram i valjda želim privuć pozornost na sebe s problemom koji se ne može ni zvat problemom :rolleyes:
pa sam došla tu da se malo olakšam :)

(OT: kad si već spomenuo, kako se postane trener pasa? :D :kokice:)

KLiK
24.11.2010., 08:24
Ima li takvih na ovome svijetu i u ovome gradu (Zgb.) I kako ????

ima...poznajem par izliječenih!

nisam jedan od njih, ali se družim sa njima...

Zenabr1
27.11.2010., 20:42
čitala sam da je dobar noni napitak za psorijazu,i da sve nestaje,nisam probala

KLiK
29.11.2010., 09:20
čitala sam da je dobar noni napitak za psorijazu,i da sve nestaje,nisam probala

gotovo svi problemi u tijelu nastaju iznutra i kreću se prema van! pa tako i ovaj...te je pravilna i balansirana ishrana jako važna za riješenje problema...je li noni ili nešto drugo put za nekoga - to ostaje kao izbor svake pojedine osobe...
kao i izbor da mi kaže "u krivu si KLiK", ali nisam! :mig:

jer kada ne bi bilo tako, onda bi kreme pomagale...a većini ona ne pomaže, već samo umanjuje upalni proces i stišava upalu!

Zenabr1
29.11.2010., 09:30
gotovo svi problemi u tijelu nastaju iznutra i kreću se prema van! pa tako i ovaj...te je pravilna i balansirana ishrana jako važna za riješenje problema...je li noni ili nešto drugo put za nekoga - to ostaje kao izbor svake pojedine osobe...
kao i izbor da mi kaže "u krivu si KLiK", ali nisam! :mig:

jer kada ne bi bilo tako, onda bi kreme pomagale...a većini ona ne pomaže, već samo umanjuje upalni proces i stišava upalu!

naravno da si u pravu,a to sa kremama meni ne pomažu:(, samo je prestalo svrbjeti,ali flekovi su i dalje,zahvačen mii je i nokat na ruci

KLiK
29.11.2010., 11:15
naravno da si u pravu,a to sa kremama meni ne pomažu:(, samo je prestalo svrbjeti,ali flekovi su i dalje,zahvačen mi je i nokat na ruci

to samo dokazuje o čemu pričam...stvar kreće iznutra! pa se i iznutra i sanira...

moj prijatelj je nakon ozdravljenja osnovao savjetovalište...ako te zanima, javim ti na PM njegov kontakt i adresu savjetovališta...

Zenabr1
30.11.2010., 10:11
to samo dokazuje o čemu pričam...stvar kreće iznutra! pa se i iznutra i sanira...

moj prijatelj je nakon ozdravljenja osnovao savjetovalište...ako te zanima, javim ti na PM njegov kontakt i adresu savjetovališta...

može,ako možeš:top:

Ja!!
30.11.2010., 23:03
evo da van se javin,nisan misecima,vidin da vas je masu drugih od dana kad san ja aktivno pratija temu.moja situacija je dosta dobra iako se pojavilo nešto manjih točkica al ja i njih mažem melemom i većina kože mi je čista,malo mi se po glavi stanje pogoršalo al ništa da se živciran previše.neki dan san gleda svoje slike od prije koju godinu kad san bija prekriven crvenilom i samo kad se sitin toga pada mi mrak na oči.sada kad san dosta dobro sve ostalo je automatski bolje,sam osjećaj da nemam onog crvenila masovnog po sebi,ljusaka,da me ne svrbi je nešto nevjerovatno.i dalje pijem mješavinu čajemva da mi se krv čisti i koliko toliko pazin na prehranu iako mi se omakne i slatkiša malo i par puta i salame kad nije bilo ništa u frižideru drugog.situacija sa noktima mi je isto jako dobra,ima san 8 zahvaćenih noktiju sad iman na 3 al toliko neprimjetno i u jako dobrom stanju da to i ne brojin ka problem.važno je na noktima ne dopustit da se naslaga stvara ispod nokta kada on počne pucat i mrvit se.najlakše ali triba bit oprezan je nakon kupanja,kad nije skoreno repom iglice za šivanje sve to lagano počistit ispod nokta pazeći da se ne zareže.također i artritis koji mi se bija javija na mala vrata u vidu oteklih prstiju i zglobova također je nestalo,nema nikakve ni boli tako da mogu samo zafalit Bogu šta mi je već godinu ipo dana zdravlje u vrlo dobrom stanju.naravno,ne pušin,kave ne pijen,alkohol ne pijen i proban šta manje se živcirat.i dalje smatram da je jako dobar izbor melem iz ljekarne kajtezović iz bihaća,jer evo u mojih 28 godina i isprobano svega i svačega on jedini mi je stvarno jako pomoga a da nije industrijski lijek.podrav svima i čuvajte se.kome šta god triba nek se javi slobodno na privatno.

DTRT
01.12.2010., 09:19
Pozz ekipi da vam se javim sa dobrim vjestima,cula sam da je Afik Meša djed iz Fojnice izlecio 1 čovjeka i to pre 14 god.Neko je ubacio na forum imaju i kontakt podatci.Ja sam ga zvala tel kaze da tretman traje otprilike 3 sedmice i da je sigurno izlecenje pa me zanima jel ima još takvih koji su izlečeni ili su čuli da je djed nekoga izlječio....

Ja!!
02.12.2010., 13:22
bija je veliki članak o tom čoviku u slobodnoj dalmaciji ja mislim,baš san se i ja neki dan toga sitija.sigurno bi tribalo probat pa makar i falit ki šta je par nas povirovalo jednom ode iz srbije kad je prodava maglu al eto bar znamo onda na čemu smo.

lekpostoji
02.12.2010., 17:15
Zdravo svima, ja sam iz Srbije. Imao sam psorijazu do pre 3 meseca. Vukao sam je 5-6 godina. Od prvih sitnih tackica do trenutka kada mi je zahvatala 70% tela. Do trenutka kad nisam znao sta sa sobom i kada sam bio osudjen da probam sta god cujem. Lutao sam od lekara do lekara, od travara do travara dok nisam naleteo slucajno na ovog coveka iz Bosne koji me je izlecio za mesec ipo dana. Dao mi je cajeve, melem i dijetu koju moram da postujem da bih precistio citav organizam. Sve je prirodno. Nakon 45 dana otprilike sam potpuno izlecen. Trenutno se nalazi u Novom Sadu i sa uspehom leci mnoge ljude od dermatitisa i psorijaze. Dok sam odlazio na kontrole u Novi Sad zaticao sam mnoge ljude koji cekaju kao i ja na kontrole ili tek pocinju da se lece. Tako sam se uverio da stvarno ima dosta pacijenata. I dan danas se cujem redovno sa njim cime mi je dokazao da nije neki prevarant, jer da je tako nestao bi, ili promenio broj kao sto ljudi rade. Cak je tokom lecenja on mene zivkao da proveri kako ide, sta radim, nerviram li se. Dva puta je dolazio kod mene kuci da sam pogleda kako ide lecenje. Jedini uslov koji sada postujem je da izbacim iz ishrane stetnu fabricku hranu punu aditiva, aromata, i ostalih stetnih sastojaka koje bi trebalo svi da izbace i hvala bogu nemam problema nikakvih.
Ako neko zeli da proba isti nacin lecenja neka mi pise na mail [email protected]
Neka mi ostavi broj na mail ili cu mu dati njegov broj, cuje se sa covekom pa nek sam odluci da li zeli da proba ili ne. Znam da su ljudi nepoverljivi po ovom pitanju, da je dosta prevaranata koji bi se i sa zdravljem ljudi poigrali ali mora sve da se proba. Ja sam zapao u takvo stanje da sam morao sve da probam pa sta bude. Cak sam na jednom mestu procitao da je neko pojeo kuvanog jeza i da se od toga izlecio!!! Verujte da sam razmisljao i o tome ali mi roditelji nisu dozvolili.
Toliko od mene braco i sestre psorijaticari. Pozdrav pa ko zeli neka proba.

cofadon
02.12.2010., 22:50
Pozz ekipi da vam se javim sa dobrim vjestima,cula sam da je Afik Meša djed iz Fojnice izlecio 1 čovjeka i to pre 14 god.Neko je ubacio na forum imaju i kontakt podatci.Ja sam ga zvala tel kaze da tretman traje otprilike 3 sedmice i da je sigurno izlecenje pa me zanima jel ima još takvih koji su izlečeni ili su čuli da je djed nekoga izlječio....

Poslije tri sedmice koliko sam provodio terapiju Akifa Mese jedino sto mi se dogodilo jeste da se psorijaza pogorsala, tj ima je jos vise po tijelu. Nakon negdje 2 sedmice tretmana, kada sam vidio da mi ponestaje preparata za mazanje po tijelu nazvao sam Akifa, a on mi je rekao da kao tako treba da se desi ispocetka, a da je bolje ako preparat potrosim brze, i da treba da dodjem po novu turu. Pitao sam ga da li mi moze reci kada ce otprilike doci do poboljsanja, na sta mi je on odgovorio da mi nista konkretno ne moze reci i da cu mozda morati provesti i do 5 tura lijecenja. Posto je terapija prilicno skupa (jedna tura kosta 400KM), a nikakve garancije za izljecenje nema, nakon sto sam potrosio preparate, odustao sam od dalje primjene njegovih pripravaka i pokusacu nesto drugo. Jos zelim napomenuti da mi je on rekao da se trebam mazati po 25 puta dnevno, sto bi znacilo da bih morao biti stalno kod kuce i mazati se, i naravno preparat bi nestao daleko brze. Meni eto nije pomoglo, ili nisam imao dovoljno strpljenja a bogami i para na bacanje. Mozda nekom drugom pomoge...

Ivan_BEC
02.12.2010., 22:59
Nisam ni vidio da postoji ta tema. Inace imam i ja psorijazu na nogama. Vec vise od dvije godine. Mislim da je to sve zbog stresa i psihickog tereta s kojim se nosim. Imam 21 godinu...a sve je pocelo zbog skole...jer sam se uglavnom borio da prodjem popravni i to dva puta i svega to iz matematike. Jos sam se usudio da se zalim u onom "Stadtschulrat Wien" pa mi je kasnije rekla da me je trebala izbaciti kad je mogla. To se odnosilo na godinu prije.

I eto...popravni sam uspio. Onda eto matura...uspio...studiram sada...jos veci teret nosim a i radim pa sam imao te "fleke" i na cijelom tijelu. Jednostavno dobio sam creme...dobre su bile ali uvijek se sve vracalo.

Konacno sam rijesio da nestane psorijaza na gornjem tijelu. Tamo gdje su rebra..ta koza i trbuh...nestali su kad sam otisao kod doktora a on mi preporucio da idem kod njega 3 puta u nedjelju na UV...znate ono kao solarijum ali je nekako slicno tome. I nestali su zauvijek gore. Samo mi se na nogama vracalo pa opet razmisljam da odem kod njega da mi pomogne. Vidit cu. Momentalno nemam vremena jer radim.

Ivo_Ri
03.12.2010., 02:20
Pozdrav svima!
Evo kako nisam našao prikladniju temu, nadam se da će mi tu netko odgovoriti na pitanje koje me muči.
Prije nekih 2 tjedna primjetio sam na području trbuha malo iznad pupka crvenu mrlju na koži koja je ovalnog oblika i koja je tu i tamo znala zasvrbiti. Kako se od tada nije povukla, već je malo i narasla, na desnom djelu tijela od trbuha prije par dana mi se je pojavilo manje crvenih fleka koje ne bole, uglavnom ne svrbe niti se ljušte, već su samo tu. Ostali dio tijela je (zasad) ok i nije zahvaćen.
Na internetu sam pročitao da bi se moglo raditi o pityriasis rosea, što to onda znači? Postoji neki lijek ili način liječenja? Koliko traje? :confused:
Inače, nikad prije nisam imao problema sa kožom.

Ovako mi izgleda:
http://img189.imageshack.us/img189/6619/30140802.jpg
http://img132.imageshack.us/img132/6312/93096715.jpg

Zenabr1
03.12.2010., 09:02
to ne izgleda kao psorijaza,možda si alergičan na nešto

Ivan_BEC
03.12.2010., 14:41
Zdravo svima, ja sam iz Srbije. Imao sam psorijazu do pre 3 meseca. Vukao sam je 5-6 godina. Od prvih sitnih tackica do trenutka kada mi je zahvatala 70% tela. Do trenutka kad nisam znao sta sa sobom i kada sam bio osudjen da probam sta god cujem. Lutao sam od lekara do lekara, od travara do travara dok nisam naleteo slucajno na ovog coveka iz Bosne koji me je izlecio za mesec ipo dana. Dao mi je cajeve, melem i dijetu koju moram da postujem da bih precistio citav organizam. Sve je prirodno. Nakon 45 dana otprilike sam potpuno izlecen. Trenutno se nalazi u Novom Sadu i sa uspehom leci mnoge ljude od dermatitisa i psorijaze. Dok sam odlazio na kontrole u Novi Sad zaticao sam mnoge ljude koji cekaju kao i ja na kontrole ili tek pocinju da se lece. Tako sam se uverio da stvarno ima dosta pacijenata. I dan danas se cujem redovno sa njim cime mi je dokazao da nije neki prevarant, jer da je tako nestao bi, ili promenio broj kao sto ljudi rade. Cak je tokom lecenja on mene zivkao da proveri kako ide, sta radim, nerviram li se. Dva puta je dolazio kod mene kuci da sam pogleda kako ide lecenje. Jedini uslov koji sada postujem je da izbacim iz ishrane stetnu fabricku hranu punu aditiva, aromata, i ostalih stetnih sastojaka koje bi trebalo svi da izbace i hvala bogu nemam problema nikakvih.
Ako neko zeli da proba isti nacin lecenja neka mi pise na mail [email protected]
Neka mi ostavi broj na mail ili cu mu dati njegov broj, cuje se sa covekom pa nek sam odluci da li zeli da proba ili ne. Znam da su ljudi nepoverljivi po ovom pitanju, da je dosta prevaranata koji bi se i sa zdravljem ljudi poigrali ali mora sve da se proba. Ja sam zapao u takvo stanje da sam morao sve da probam pa sta bude. Cak sam na jednom mestu procitao da je neko pojeo kuvanog jeza i da se od toga izlecio!!! Verujte da sam razmisljao i o tome ali mi roditelji nisu dozvolili.
Toliko od mene braco i sestre psorijaticari. Pozdrav pa ko zeli neka proba.

Vjerujem da i problem moze biti u losoj ishrani...

A sto se tice ljecenje...ja sam jednom vjerovao covjeku iz Srbije...kupio veliku bocu Aloe vera...tako nesto...uz to doslo cak nesto poput zemlje koju moram jednom na dan piti. Rekao mi da te to razcisti...a sve to je bilo 400 €. Na pocetku je bas krenula na bolje. A odjednom nakon mjesec dva i to se pogorsalo.

Dosada vjerujem samo UV-terapiji...ta je mnogo efektivna i kao sto sam spomenuo. Gornji dio tijela tamo gdje su rebra i na trbuhu..sve nestalo...to mi se nikako dosada nije desilo jer se uvijek vracalo. A sada vec je dosta vremena proslo i nije se vratilo. Mada moram reci da na jesen se koza vise susi pa mi se desilo da cak i na glavi nesto crveni

maxers
03.12.2010., 22:46
Pozdrav svima!
Evo kako nisam našao prikladniju temu, nadam se da će mi tu netko odgovoriti na pitanje koje me muči.
Prije nekih 2 tjedna primjetio sam na području trbuha malo iznad pupka crvenu mrlju na koži koja je ovalnog oblika i koja je tu i tamo znala zasvrbiti. Kako se od tada nije povukla, već je malo i narasla, na desnom djelu tijela od trbuha prije par dana mi se je pojavilo manje crvenih fleka koje ne bole, uglavnom ne svrbe niti se ljušte, već su samo tu. Ostali dio tijela je (zasad) ok i nije zahvaćen.
Na internetu sam pročitao da bi se moglo raditi o pityriasis rosea, što to onda znači? Postoji neki lijek ili način liječenja? Koliko traje? :confused:
Inače, nikad prije nisam imao problema sa kožom.

Ovako mi izgleda:
http://img189.imageshack.us/img189/6619/30140802.jpg
http://img132.imageshack.us/img132/6312/93096715.jpg
Meni liči na ekcem,najvjerojatnije, idi odmah doktoru.:top:

Ivo_Ri
06.12.2010., 00:04
Hvala na odgovorima. :)
Znači nije ništa pretjerano zabrinjavajuće...
Imate li kakvu preporuku za nekakve masti ili kreme jer trenutno nisam u mogućnosti ići do svog doktora....?

Zenabr1
06.12.2010., 08:00
Hvala na odgovorima. :)
Znači nije ništa pretjerano zabrinjavajuće...
Imate li kakvu preporuku za nekakve masti ili kreme jer trenutno nisam u mogućnosti ići do svog doktora....?

pošto se nezna što je,glupo ti je koristiti mast napamet,odi u bolnicu na hitnu i riješiš to za čas:ne zna:

traxform_zg
07.12.2010., 00:49
Bog,imam 20 godina,i dolazim iz Zagreba,psorijazu imam 3 godine,malo razdoblje na vlasistu,duze razdoblje samo po nogama,od koljena pa na nize i to je*eno dosta,bio sam po bolnici,trosio tisuce i tisuce kuna na kreme i nista,bio sam 2 puta do sad kod dermatologa dijanovica,nasuprot importane galerije..i nista ni od tog,sad razmisljam da se opet vratim kod njega,i prihvatim ono sta mi je reko prije godinu dana,da zapocnem terapiju nekim injekcijama..sad me zanima ko zna nesto o tim injekcijama,jel vrijedno vremena,zivaca i novaca? :kava:

Zenabr1
07.12.2010., 08:18
Bog,imam 20 godina,i dolazim iz Zagreba,psorijazu imam 3 godine,malo razdoblje na vlasistu,duze razdoblje samo po nogama,od koljena pa na nize i to je*eno dosta,bio sam po bolnici,trosio tisuce i tisuce kuna na kreme i nista,bio sam 2 puta do sad kod dermatologa dijanovica,nasuprot importane galerije..i nista ni od tog,sad razmisljam da se opet vratim kod njega,i prihvatim ono sta mi je reko prije godinu dana,da zapocnem terapiju nekim injekcijama..sad me zanima ko zna nesto o tim injekcijama,jel vrijedno vremena,zivaca i novaca? :kava:

NISAM ČULA ZA INEKCIJE,KOLIKO KOŠTAJU,i dali ih pokriva socijalno?:kava:

dalmatinac28
08.12.2010., 10:37

Postoji više vrsta injekcija , moraš biti malo detaljniji ako želiš pomoć

Pozdrav!

ive2009
08.12.2010., 13:28
Evo nakon dužeg vremena da se i ja javim. Naime jednostavno ne mogu podnijeti da razni Kajtezovići i dr. zarađuju na nama. Ponovo kažem ljudi ne budite naivni, samo neka od nas svaki samo proba njihov proizvod oni su već zaradili. Ja sada ne bi pisao o svojim prijašnjim postovima, ali ne kupujte od privatnika ništa, već si sami napravite neki pripravak i to od onog bilja za koje znadete da je 100% iz prirode i da nije zagađeno npr. ispušnim plinovima. Samo da kažem da sam se po licu i tijelu koristio belosalic oko 15-ak godina i izlagao se suncu. Nisam znao od čega mi je lice dobilo vrlo žarku crvenu boju, a tek kada su mi počele po koži modrice shvatio sam da mi je to od belosalica. Kada sam prestao koristiti belosalic stanje se pogoršalo i uzimao sam svaki dan po jednu tabletu hiramicina (sedam tjedana), nisam se izlagao suncu zbog hiramicina.Stanje se znatno popravilo i žarko crvena boja a lica je nestala.U 2009. godine negdje krajem rujna stanje se pogoršalo, a obzirom da radim u držanoj firmi ponpovno sam morao upotrebljavati belosalic, ali ovaj put u vrlo malim količinama i to samo po licu tjemenu pomiješan sa kremo. Od 01. svibnja 2010.godine prestao sa upotrebom belosalica, uzeo godišnji i nešto bolovanja i nakon toga kupanje sunčanje cijeli dan, a najčešće od 11,00 do 18,00 sati u Zadru. Ovom prilikom se zahvaljujem "dalmatincu" koji je rekao da je to vrijeme djelotvorno, prije sam se isto izlagao suncu ali obzirom da sam bio pod belosalicom nije dijelovalo,već je bilo kontraprodutivno. Sada po tijelu i glavi nemam ništa, prvi put u ovo doba godine, nakon što sam dobio psorijazu, jedino što imam malo po licu ali to rješavam na način da svaki dan stavim jedan mali dio belosalica (veličine suze) i pomiješam sa kremom i namažem lice. Više nisam tako crven, ako netko želi možemo se upoznati u Zadru i razmijeniti iskustva. Isto tako znam nekoliko ljudi koji su odustali od ovog foruma iz razloga što im se neda razgovarati sa ovima odnosno nekim prevarantima, čast onima kao što su: Ruža, sunce ćaćino, čokoladica, dalmatinac, ispričavam se ako sam nekoga izostavio. I još napominjem da već godinama ne jedem začinjenu i ljutu hranu, a već dva mjeseca ne jedem prerađenu hranu, a od alkohola pijem samo pivo 2-3 boce, te svako jutro popijem dvije šalice crne kave. Za sada toliko. Ne vjerujte prevarantima i pazite ovdje ima lažnih ljudi koji reklamiraju sami sebe, a ispada da imaju psorijazu, ne vjerujte im. Ne kupujte njihove masti, razne napitke jer vas to može skupo stajati.

KLiK
08.12.2010., 14:50
Vjerujem da i problem moze biti u losoj ishrani...

A sto se tice ljecenje...ja sam jednom vjerovao covjeku iz Srbije...kupio veliku bocu Aloe vera...tako nesto...uz to doslo cak nesto poput zemlje koju moram jednom na dan piti. Rekao mi da te to razcisti...a sve to je bilo 400 €. Na pocetku je bas krenula na bolje. A odjednom nakon mjesec dva i to se pogorsalo.

Dosada vjerujem samo UV-terapiji...ta je mnogo efektivna i kao sto sam spomenuo. Gornji dio tijela tamo gdje su rebra i na trbuhu..sve nestalo...to mi se nikako dosada nije desilo jer se uvijek vracalo. A sada vec je dosta vremena proslo i nije se vratilo. Mada moram reci da na jesen se koza vise susi pa mi se desilo da cak i na glavi nesto crveni

i za 400€ te nije izliječio...pa što ga ne tužiš?
da je mene prevario, platio bi mi...

DTRT
13.12.2010., 13:35
Poslije tri sedmice koliko sam provodio terapiju Akifa Mese jedino sto mi se dogodilo jeste da se psorijaza pogorsala, tj ima je jos vise po tijelu. Nakon negdje 2 sedmice tretmana, kada sam vidio da mi ponestaje preparata za mazanje po tijelu nazvao sam Akifa, a on mi je rekao da kao tako treba da se desi ispocetka, a da je bolje ako preparat potrosim brze, i da treba da dodjem po novu turu. Pitao sam ga da li mi moze reci kada ce otprilike doci do poboljsanja, na sta mi je on odgovorio da mi nista konkretno ne moze reci i da cu mozda morati provesti i do 5 tura lijecenja. Posto je terapija prilicno skupa (jedna tura kosta 400KM), a nikakve garancije za izljecenje nema, nakon sto sam potrosio preparate, odustao sam od dalje primjene njegovih pripravaka i pokusacu nesto drugo. Jos zelim napomenuti da mi je on rekao da se trebam mazati po 25 puta dnevno, sto bi znacilo da bih morao biti stalno kod kuce i mazati se, i naravno preparat bi nestao daleko brze. Meni eto nije pomoglo, ili nisam imao dovoljno strpljenja a bogami i para na bacanje. Mozda nekom drugom pomoge...

Hvala tu u svakom slučaju malo sam se razočarala ali hvala ti jer ni ja nebi da bacam pare uzalud.Ja trenutno koristim hladno nerafinisano suncokretovo ulje to ti je bas jeftino 6 km litar a meni posle 2 mjeseca bas pomaze.Treba da se mulja po ustima 20 min.dnevno kasicica mala,malo je smor ali pomaze,bar meni pa probaj ako te ne mrzi, to je ljecenje uljem po metodi KARASH. pozzzz

maxers
14.12.2010., 21:58
Bila sam i kod Akif Meše u Fojnici prije 10 godina meni nije pomogao apoznajem ženu koja tvrdi da je njenu sestru izliječio od psorijaze. Na vama je da odlučite.:)

ive2009
15.12.2010., 18:07
Psorijaza je neizlječiva. Ne koristite usluge raznih prevaranata, jer onaj tko stvarno ima psorijazu neće reklamirati ničije masti i napitke. Ja sam kupio jednu kutiju kreme za lice od Kajtezovića, ama baš nikakvog pomaka nisam imao. Ljudi ne nasjedajte.

Gerta
15.12.2010., 21:12
Psorijaza je neizlječiva. Ne koristite usluge raznih prevaranata, jer onaj tko stvarno ima psorijazu neće reklamirati ničije masti i napitke. Ja sam kupio jednu kutiju kreme za lice od Kajtezovića, ama baš nikakvog pomaka nisam imao. Ljudi ne nasjedajte.

:top: Upravo tako.

Ne može se izliječiti, ali se može držati pod kontrolom.
Većina ljudi doživi faze djelomične ili potpune regresije bolesti, kada se ona povuče, a kada će se ponovo javiti ovisi o nizu faktora.

Izjave raznoraznih travara i sl. da liječe psorijazu 100% su u najmanju ruku smiješne.
Samo govore o tome da osoba koja se tako reklamira ne zna ništa o patogenezi bolesti.
Ali zna kako poboljšati prodaju:rolleyes:

frci
16.12.2010., 02:07
DRNC mast ovo bi moglo mnogima pomoci za psorijazu.:top:15 godina psoroijazu imam,nema sta nisam probao,i toliko novca ostavio,razno raznim travarima uzalud:flop:najbolje mi je more pomagalo ali cim bi se vratio poslje 5 do 10 dana sve isto. trosio non stop metatreksat, i kosterkoidne kreme dok nisam probao drnc mast(ne ulje nego u tvrdom stanju) poslje 3 dana nisam mogao vjerovati, tolike godine se napatio a nije tesko za nabaviti.necu reci da sam totalno izljecio ali razlika je derasticna:top:pozzzzzzzzzz

Ivan_BEC
16.12.2010., 12:02
DRNC mast ovo bi moglo mnogima pomoci za psorijazu.:top:15 godina psoroijazu imam,nema sta nisam probao,i toliko novca ostavio,razno raznim travarima uzalud:flop:najbolje mi je more pomagalo ali cim bi se vratio poslje 5 do 10 dana sve isto. trosio non stop metatreksat, i kosterkoidne kreme dok nisam probao drnc mast(ne ulje nego u tvrdom stanju) poslje 3 dana nisam mogao vjerovati, tolike godine se napatio a nije tesko za nabaviti.necu reci da sam totalno izljecio ali razlika je derasticna:top:pozzzzzzzzzz

A jesi probao UV-terapiju...meni je to mnogo pomoglo. I kao sto sam napisao. Nestale su mi te "fleke" na trbuhu i kod rebra....a imao sam ih tonu...Samo donji dio noge...tamo ih ima puno...valjda sto mi je koza tu deblja...pa se uvijek vraca nakon par nedjelja nakon te UV-terapije...sad cu opet ici poslje bozica...

I ja sam isto dosta potrosio....zbog takvih kvazilijekova..

ćelo
16.12.2010., 12:19
Gdje se može nabaviti ta DRNC-mast? Unaprijed zahvalan. Inače ja imam po dlanovima i tabanima(palmoplantarna) i mnogo mi pomaže natapanje u mlijeku sa malo maslinovog ulja-naročito kod bolova tabana.

frci
16.12.2010., 14:02
Gdje se može nabaviti ta DRNC-mast? Unaprijed zahvalan. Inače ja imam po dlanovima i tabanima(palmoplantarna) i mnogo mi pomaže natapanje u mlijeku sa malo maslinovog ulja-naročito kod bolova tabana.

ja nisam nikada imao po dlanovima i tabanima,to su jedina mjesta koje nije uhvatilo,a ovo ostalo je uzas bio, u bolnici su mi rekli da je to(psorijazes,vulgaris)a mozes drnc nabavit neko ko je u vojsci sa tim ciste topove,puske itd,vjeruj mi ako se potrudis naci ces nemam ni ja nesto javio bi ti se privatno.i ovo sto dobijam vjeruj nisam marke dao..a toliko su mi novaca uzeli nizasto.I JOS NESTO JA SAM SAMO PRVIH DANA PROBAO NA DESNOJ RUCI MENI JE POMOGLO, A NEBI VOLIO DA SE NEKOME NEDAJ BOZE STA ISKOMPLIKUJE.POZ

frci
16.12.2010., 22:25

e bas tako napolju +35 ja hodam u kosulji dugi rukav,jos kad me neko pita izvini sta ti je to?poceo sam sa odgovorima(sida):D ali kad prebacis u glavi i vidis da ima puno gori slucajeva npr,ima ljudi bez nogu,ruku,svaki dan cekaju ono najgore,kazes sebi hocu da zivim normalno,znam da svrbi,puca,boli,ali kod tebe je je izgleda najgore sta ce drugi ,reci ili vidjeti. a kad to savladas bice ti upola manje,:top:da ti nepricam nasta sam sve pomisljao, ja sam sad (extra)mazem se drncom mast, i uopste mi nepada psorijaza na pamet,mozda se pitas sta ces onda ovdje? volio bi da sam mogao negdje prije saznati za ovu mast,znam koliko sam novca potrosio kod razni prevaranata,i osjecam da mi je duznost da svoje iskusto prenesem,nekome kome ce ovo pomoci:top:prebaci u glavi,i priusti sebi odmah nesto sto cete ciniti sretnom,jednom se zivi,svijet je tvoj(izadzi i bori se)pozzz:top:

whayme
16.12.2010., 22:38
Oprosti frci samo da pitan cuo san i ja za tu DRNC mast navodno sadrzi katran koji je vrlo djelotvoran kod psorijaze al moj je pitanje dali ce se psorijaza tebi vratiti i kad ce se vratiti i ako se vrati u hoce li ti se vratiti u manjem stanju ili ce se pogorsati kao kod mnogih drugih masti koje imaju slicno djelovanje????!

frci
16.12.2010., 22:57
Oprosti frci samo da pitan cuo san i ja za tu DRNC mast navodno sadrzi katran koji je vrlo djelotvoran kod psorijaze al moj je pitanje dali ce se psorijaza tebi vratiti i kad ce se vratiti i ako se vrati u hoce li ti se vratiti u manjem stanju ili ce se pogorsati kao kod mnogih drugih masti koje imaju slicno djelovanje????!

da ti kazem,dok budes tako razmisljao dali ce ovo dali ce ono zivot prodze,nemoj me pogresno svatiti,mazao sam se kuteridom,bhetasalom,iz inostranstva neki krema neznam vise ni sam pa se uvjek vracalo.nekad manje nekad vise,ova zena sto mi je rekla za to i ona imala sad tako da se jedva vidi.ja sam odlican presretan covjece kakav sam bio,nabavi probaj malo na jednom mjestu mazi ako ti nepomogne,nemoj dalje ni mazati,ovo nije reklama ja ne proizvodim, niti prodajem drnc,p.s moram ti vako malo ostrije i meni ko god je rekao,dobar onaj travar,idi ondje idi ovdje imao sam u glavi ma nista mi nemoze pomoci,sad imam drugacije misljejnje,zato ovo pisem.pozz

Ivan_BEC
17.12.2010., 01:00
e bas tako napolju +35 ja hodam u kosulji dugi rukav,jos kad me neko pita izvini sta ti je to?poceo sam sa odgovorima(sida):D ali kad prebacis u glavi i vidis da ima puno gori slucajeva npr,ima ljudi bez nogu,ruku,svaki dan cekaju ono najgore,kazes sebi hocu da zivim normalno,znam da svrbi,puca,boli,ali kod tebe je je izgleda najgore sta ce drugi ,reci ili vidjeti. a kad to savladas bice ti upola manje,:top:da ti nepricam nasta sam sve pomisljao, ja sam sad (extra)mazem se drncom mast, i uopste mi nepada psorijaza na pamet,mozda se pitas sta ces onda ovdje? volio bi da sam mogao negdje prije saznati za ovu mast,znam koliko sam novca potrosio kod razni prevaranata,i osjecam da mi je duznost da svoje iskusto prenesem,nekome kome ce ovo pomoci:top:prebaci u glavi,i priusti sebi odmah nesto sto cete ciniti sretnom,jednom se zivi,svijet je tvoj(izadzi i bori se)pozzz:top:

Joj da znas sta su mene pitali kada su mi vidili sta ja to imam na nogama. Ja dosao na maturski ispit u racunovodstvo s kratkim hlacama....dodje i pitaju me dal sam se bacio u vatru ili zasto mi se noge tako crvene. A uciteljica jel si se ti to s cigarama opekao...mislim o cemu ljudi razmisljaju...

Ja!!
18.12.2010., 01:30

vidin ode ima masu vas novih,kojih nije bilo ni vidit ni ćut prije godinu, dvi dana,baš recimo ad san ja bija pun crvenila i još nekolicina sa foruma,neke san i osobno upozna pa se znamo površno.dakle,nema mista di po sebi ja nisam ima, leđa, trbuh i noge, skoro nije bilo čiste kože na meni koliko san ima, ruke, uši, vlasište,skoreno bi mi znalo bit da me bolilo kad bi se okreta u krevetu dok spavan.tako da ode vjerovatno ima vas jako malo koji imate nekog kredita ić u rasprave samnom koji san se svega naživija sa ovin sranjem.i ja kategorički tvrdim, šta mogu potvrditi neki sa foruma, da melem i med od kajtezović uistinu djeluje.ja san slike stavlja moga stanja pa jednostavno prosudite šta pomaže a šta ne.ne želin da ispadne da ja njih reklmairam nego želin na svom primjeru,koji je bija jako gadan reć da melem njihov djeluje i da je prirodni sastojak i ja ga koristim i danas kad god mi se pojavi koja nova točkica.i pomoga mi je 2 puta, al ta 2 puta su bila toliko gadna da neznam šta bi uopće moglo skinit svo to crvenilo kad bi čovik iša realno gledat.nasjea san i ja onom izličenom iz srbije koji nam je uvalija neku splačinu za 30, 40 eura ali kajtezović melem je djelotvoran i nije industrijski.i meni jedne godine uopće nije tija nimalo pomoć, al nek vam bude jasno da veliku ulogu igra prerana i dali pušite, pijete kave ,slatkiše jedete i salame i masno.tako da netriba očekivat čuda a da si i sami ne pomognete koliko možete.zahvaljujući kajtezoviću ja san prošlo lito nosija i kratke rukave i kratke gaće i moga ić slobodno na kupanje jer mi je očistija i zadnju točkicu.sad mi je stanje dosta dobro iako se pojavilo malo crvenila na par mista al opet mogu reć da san čist i koliko mi je drago eto da postoji nešto konkretno ka taj melem koji mi je pomoga.a iman ovo sranje od 6 godine i proša i proba san svega.zato nemojte mi tu previše filozofirat i kukat kad van se pojavi jedna il dvi točkice i odma ste u sranju,triba očito vas masu još proć bitki i ratova sa psorijazon da bi nešto naučija i moga imat stav koji drži vodu.pozdrav svima i zdravi bili šta prije i šta duže vam trajalo

Sunce ćaćino
18.12.2010., 11:01
Pozdrav!
Već smo milijun puta pisali na ovoj temi kako nisu sve psorijaze iste, nekome nešto radi bolje, nekome lošije. Kajtezovići su jedni od rijetkih travara koji su korektno naveli sastave na deklaraciji proizvoda, nekome pomaže, nekome ne... Meni osobno se njihov "Psorex" pokazao kao najbolje rješenje za tjeme, i pomoću njega sada imam kosu do pola leđa:headbang: :afro::gitara:, kao pred 15 godina kad sam se morao ošišati zbog katastrofe na tjemenu.
Vjerojatno ću uskoro ponovno uzeti njihove proizvode, jer me Ja!! zaintrigirao, pošto imamo sličnan tip psorijaze...

Lana55
18.12.2010., 18:19

Pozdrav:)‚Mene zanima da li ta mast ima idrugi naziv?Ja imam psorijazu vulgaris već 10g i to kompletno tjeme i na leđima,probala bih i to

frci
18.12.2010., 18:45
Pozdrav:)‚Mene zanima da li ta mast ima idrugi naziv?Ja imam psorijazu vulgaris već 10g i to kompletno tjeme i na leđima,probala bih i toja sad stvarno neznam drugi naziv,znam samo da se to koristi u vojsci za podmazivajnje topova,ja sam probao i ulje ali mi nije pomagalo a i ulje se osjeti a ovu mast uopste ne osjetim,ja sam svaki dan 2x punu lopaticu oljupine bacao uzas zivi,a sad jedva da se vidi e dokad ce vako trajati neznam vec sam dobar 2 mjeseca, znali su me na nosilima u bolnicu voditi,a koliko me je svrbilo, noz uzmem pa gulim krv frca, ali ono sto kazu svakom je njegov problem najgori:rolleyes:pozz

maxers
18.12.2010., 21:25
ja sad stvarno neznam drugi naziv,znam samo da se to koristi u vojsci za podmazivajnje topova,ja sam probao i ulje ali mi nije pomagalo a i ulje se osjeti a ovu mast uopste ne osjetim,ja sam svaki dan 2x punu lopaticu oljupine bacao uzas zivi,a sad jedva da se vidi e dokad ce vako trajati neznam vec sam dobar 2 mjeseca, znali su me na nosilima u bolnicu voditi,a koliko me je svrbilo, noz uzmem pa gulim krv frca, ali ono sto kazu svakom je njegov problem najgori:rolleyes:pozz

Ja sam dobila isto neku mast o kojoj pišete ,crvene je boje ,onako kao boja pitome maline ,da li je riječ o istoj ?:)

frci
18.12.2010., 22:30
Ja sam dobila isto neku mast o kojoj pišete ,crvene je boje ,onako kao boja pitome maline ,da li je riječ o istoj ?:)

nesto izmedzu crvene i smedze vako lici na smolu,samo pitaj od koga si dobila cemu sluzi,ja opet ponavljam da su meni rekli da se sa tim topovske cijevi podmazuju, ona je kao grumen,ja onda po stavim u teglu, a vamo u serpi stavim vodu da kljuca, i onda teglu ubacim u vodu da to malo omeksa, i onda mazem..poz

NEBOJSHA
18.12.2010., 23:27
Ko hoce da se maze sa topovskom masti treba da trazi mast koja je proizvedena izmedju dva svjetska rata,jer je tada radjena na biljnoj osnovi.:top:Sada je i to cista hemija:flop:

KLiK
19.12.2010., 14:02
mene samo fascinira kako ljudi ovdje tretiraju samo dva (2) gornja sloja kože, ne pridajući ikakvu pažnju ostalih pet (5) slojeva kože!
:flop:

dalmatinac28
19.12.2010., 14:27
Bok svima,
potpisujem sve što je JA napisao, inače druže pozdrav i tebi i drago mi je da si dobro.
Ja sam već preko mjesec dana na PSO-EX ulju i CRNI KIM IMUNO kapima i apsolutno bez ikakvog efekta tako da možete uštediti novac ako uopće ne probate:-)
Molim mladog gospodina KLIK-a koji se tu i tamo javi sa nekom "pametnom rečenicom" da si uzme par minuta vremena i napiše konkretan post o tome što zna i što nudi odnosno da opiše AKADEMIJU od prijatelja i načine na koje funkcionira a ne da se javlja sa nedefiniranim rečenicama koje se mogu krivo shvatiti kao "navlačenje" kojih smo do sada dosta imali tu na forumu.

Želim Vam svima sretne i ugodne blagdane te što manje točkica u NOVOJ GODINI!!!!!!!!

Pozdrav!

maxers
19.12.2010., 21:45
nesto izmedzu crvene i smedze vako lici na smolu,samo pitaj od koga si dobila cemu sluzi,ja opet ponavljam da su meni rekli da se sa tim topovske cijevi podmazuju, ona je kao grumen,ja onda po stavim u teglu, a vamo u serpi stavim vodu da kljuca, i onda teglu ubacim u vodu da to malo omeksa, i onda mazem..poz

Hvala imam i tu mast možda ću idaprobam:p

frci
20.12.2010., 01:30
Hvala imam i tu mast možda ću idaprobam:p
ja bi bio jos sretniji,ako i tebi pomogne:top:

Zenabr1
20.12.2010., 07:39
nema iste psorijaze,zato se i rade pretrage,mislim da je najbolje koristiti ono što ti liječnik prepiše,a svaka čast onima koji experentiraju, a da se inficira ili još jaće proširi,krivili bi liječnike,sigurno nebi rekli da su sami to pokušavali maknuti.

dancika
21.12.2010., 21:05
pozdrav svim

kod mene nista novo nazalost sve je po starom, sva sam u flekama ima i ljuska dosta, jako me zateze koza, svrbi.,,ma koma
svi nalazi ok osim Ast sa 640 prije cca 1.5 mj sada je 320.
Nego jel netko koristi ono sa cime se cisti oruzje ne znam kak se to tocno zove kakvi su rezultati bili
hvala

Modra Lasta
21.12.2010., 22:14
Ja sam time mazala, naravno OPET bez rezultata, bar dugoročnih. Plus to je totalna pljačka, platila sam malu kutijicu cca 150ml 150 Kuna a zamišljam da se u originalu, pošto se radi o masti za podmazivanje topova, nalazi u bačvetinam.

101%
22.12.2010., 10:02
vidin ode ima masu vas novih,kojih nije bilo ni vidit ni ćut prije godinu, dvi dana,baš recimo ad san ja bija pun crvenila i još nekolicina sa foruma,neke san i osobno upozna pa se znamo površno.dakle,nema mista di po sebi ja nisam ima, leđa, trbuh i noge, skoro nije bilo čiste kože na meni koliko san ima, ruke, uši, vlasište,skoreno bi mi znalo bit da me bolilo kad bi se okreta u krevetu dok spavan.tako da ode vjerovatno ima vas jako malo koji imate nekog kredita ić u rasprave samnom koji san se svega naživija sa ovin sranjem.i ja kategorički tvrdim, šta mogu potvrditi neki sa foruma, da melem i med od kajtezović uistinu djeluje.ja san slike stavlja moga stanja pa jednostavno prosudite šta pomaže a šta ne.ne želin da ispadne da ja njih reklmairam nego želin na svom primjeru,koji je bija jako gadan reć da melem njihov djeluje i da je prirodni sastojak i ja ga koristim i danas kad god mi se pojavi koja nova točkica.i pomoga mi je 2 puta, al ta 2 puta su bila toliko gadna da neznam šta bi uopće moglo skinit svo to crvenilo kad bi čovik iša realno gledat.nasjea san i ja onom izličenom iz srbije koji nam je uvalija neku splačinu za 30, 40 eura ali kajtezović melem je djelotvoran i nije industrijski.i meni jedne godine uopće nije tija nimalo pomoć, al nek vam bude jasno da veliku ulogu igra prerana i dali pušite, pijete kave ,slatkiše jedete i salame i masno.tako da netriba očekivat čuda a da si i sami ne pomognete koliko možete.zahvaljujući kajtezoviću ja san prošlo lito nosija i kratke rukave i kratke gaće i moga ić slobodno na kupanje jer mi je očistija i zadnju točkicu.sad mi je stanje dosta dobro iako se pojavilo malo crvenila na par mista al opet mogu reć da san čist i koliko mi je drago eto da postoji nešto konkretno ka taj melem koji mi je pomoga.a iman ovo sranje od 6 godine i proša i proba san svega.zato nemojte mi tu previše filozofirat i kukat kad van se pojavi jedna il dvi točkice i odma ste u sranju,triba očito vas masu još proć bitki i ratova sa psorijazon da bi nešto naučija i moga imat stav koji drži vodu.pozdrav svima i zdravi bili šta prije i šta duže vam trajalo

jel ima kupit taj melem igdi na području Splita?

unaprijed hvala:)

greeneyez21
22.12.2010., 13:54
Ja!! kaže: Pogledaj post

Ja imam psorijazu samo po vlasistu i par točkica na tijelu , skoro zanemarivo ali sam uzela ovaj med i psorex da probam. Ali su mi tamo rekli da kao u prvih 10 dana korištenja može doći do blagog pogoršanja prije nego što to se raščisti pa me zanima koliko je to pogoršanje i koliko traje?

buugi
22.12.2010., 14:37
Ja imam psorijazu samo po vlasistu i par točkica na tijelu , skoro zanemarivo ali sam uzela ovaj med i psorex da probam. Ali su mi tamo rekli da kao u prvih 10 dana korištenja može doći do blagog pogoršanja prije nego što to se raščisti pa me zanima koliko je to pogoršanje i koliko traje?

zasto ne stupite u kontak sa gos.kajtezovic na email:[email protected].

KLiK
23.12.2010., 12:42
Bok svima,
potpisujem sve što je JA napisao, inače druže pozdrav i tebi i drago mi je da si dobro.
Ja sam već preko mjesec dana na PSO-EX ulju i CRNI KIM IMUNO kapima i apsolutno bez ikakvog efekta tako da možete uštediti novac ako uopće ne probate:-)
Molim mladog gospodina KLIK-a koji se tu i tamo javi sa nekom "pametnom rečenicom" da si uzme par minuta vremena i napiše konkretan post o tome što zna i što nudi odnosno da opiše AKADEMIJU od prijatelja i načine na koje funkcionira a ne da se javlja sa nedefiniranim rečenicama koje se mogu krivo shvatiti kao "navlačenje" kojih smo do sada dosta imali tu na forumu.

Želim Vam svima sretne i ugodne blagdane te što manje točkica u NOVOJ GODINI!!!!!!!!

Pozdrav!

ono što znam je kako se koža sastoji od 7 slojeva...gornja dva se mogu tretirati izvana, to su te kreme koje koristite!
onih donjih 5slojeva može se samo tretirati iznutra...isto kao što niti jedna krema ne može uništiti celulit, jer se nalazi iznutra...tako se ni vaša upala ne može sanirati, ako se ne saniraju onih 5 slojeva kože iznutra...a to se može napraviti samo balansiranom prehranom, uz tretiranje kože izvana (za gornja dva sloja)...

moj prijatelj ima volje pomoći svakome tko želi...svoje informacije ne naplaćuje...tko želi, može doći ih čuti, te odlučiti za sebe "je li to za njega"? već je puno ljudi sa vašom bolesti bilo kod njega, te su se upalni procesi na koži povukli...

dalmatinac28
23.12.2010., 13:15
ono što znam je kako se koža sastoji od 7 slojeva...gornja dva se mogu tretirati izvana, to su te kreme koje koristite!
onih donjih 5slojeva može se samo tretirati iznutra...isto kao što niti jedna krema ne može uništiti celulit, jer se nalazi iznutra...tako se ni vaša upala ne može sanirati, ako se ne saniraju onih 5 slojeva kože iznutra...a to se može napraviti samo balansiranom prehranom, uz tretiranje kože izvana (za gornja dva sloja)...

moj prijatelj ima volje pomoći svakome tko želi...svoje informacije ne naplaćuje...tko želi, može doći ih čuti, te odlučiti za sebe "je li to za njega"? već je puno ljudi sa vašom bolesti bilo kod njega, te su se upalni procesi na koži povukli...

Odlično,
hvala ti na opširnijem postu i molim te pošalji mi kontakt od prijatelja na PM ja ću probati s obzirom da je istina da se PSO može učinkovito riješiti samo iznutra.
Javit ću svima kako se razvija situacija a ako bude uspjeha priložit ću i slike.

Pozdrav!:top:

101%
23.12.2010., 13:57
jel ima kupit taj melem igdi na području Splita?

unaprijed hvala:)

pa jebemu misha jel zna iko??:ne zna:

rođo
23.12.2010., 14:16
[QUOTE=dalmatinac28;30637136]

Evo još jednog dokaza da sve masti ne djeluju na svakoga isto.
Ja sam ovu kombinaciju počeo prije 10 tak dana i nije uopće loša. Koža mi je tanja, ne svrbi me i puno se manje ljušti.
Inače za crni kim piše da se treba piti 3-6mjeseci da postigne najbolji učinak.
Čak su mi bolji rezultati od Kajfezovićeve masti, ali to ne znači da je ovo bolje, nego da meni bolje odgovara. :)

NEBOJSHA
23.12.2010., 20:53
Srecan i blagoslovljen Bozic!

maxers
23.12.2010., 21:30
Možeš naručiti i poštom kontaktiraj tel. .:)

dalmatinac28
23.12.2010., 21:35
[QUOTE=dalmatinac28;30637136]

Evo još jednog dokaza da sve masti ne djeluju na svakoga isto.
Ja sam ovu kombinaciju počeo prije 10 tak dana i nije uopće loša. Koža mi je tanja, ne svrbi me i puno se manje ljušti.
Inače za crni kim piše da se treba piti 3-6mjeseci da postigne najbolji učinak.
Čak su mi bolji rezultati od Kajfezovićeve masti, ali to ne znači da je ovo bolje, nego da meni bolje odgovara. :)

To što si naveo će napraviti svaka krema, dakle omekšat će kožu i manje će se ljuštiti.
Kad govorimo da neka krema ili preparat ima učinka govorimo o skidanju crvenih fleka a to ova terapija definitivno ne čini.
S obzirom da CRNI KIM + ULJE košta oko 150 kn onda za isti učinak bolje kupi DOVE mlijeko za tijelo za 19 kn!!!
Zar nije tako ???
Pozdrav!

dalmatinac28
23.12.2010., 21:37

Nema u ST kupiti proizvoda od KEJTEZOVIĆA.
Najbliže gdje možeš osobno kupiti je BiH (tomislavgrad) ili naruči poštom imaš već objavljen i e-mail i telefone

Pozdrav!

ive2009
23.12.2010., 22:35
Ljudi ne najedajte ne kupujte nikakve meleme od nikoga, kao nti proizvode od Kajtezovića. One novce koje potrošite na razne masti i meleme kod kod raznih travara ja ih nazivam prevarantima, jer još jednom kažem da sam to osjetio na vlastitoj koži, bolje i puuuuuno korisnije je da kupite i pijete "ribasan forte". Molim "sunce ćaćino" kada dođe u Maslenicu da se javi.

buugi
24.12.2010., 01:09

email [email protected], tel.037 312 604,mob.061 299 756 :)

Davor 68
24.12.2010., 17:28
Nema u ST kupiti proizvoda od KEJTEZOVIĆA.
Najbliže gdje možeš osobno kupiti je BiH (tomislavgrad) ili naruči poštom imaš već objavljen i e-mail i telefone

Pozdrav!

Vec sam jednom pisao,Kajtezovici imaju registriranu prodaju u Hr,odnosno u Zg.nazovite 091 5365695,recite sta trebate,ostavite adresu i stize vam za dva dana.Ja sam tako kupio Psorex mast.

101%
25.12.2010., 15:40
Vec sam jednom pisao,Kajtezovici imaju registriranu prodaju u Hr,odnosno u Zg.nazovite 091 5365695,recite sta trebate,ostavite adresu i stize vam za dva dana.Ja sam tako kupio Psorex mast.

Hvala na informaciji.

da li je iko od prisutnih koristia RIPS mast proizvodjač je spora farmakon iz splita, jel vridi to šta, inače cijena je 91,33 HRK (50ml) ?:ne zna:

e da, svima sritan i blagoslovljen božić!:top:

maxers
27.12.2010., 15:57
Ljudi ne najedajte ne kupujte nikakve meleme od nikoga, kao nti proizvode od Kajtezovića. One novce koje potrošite na razne masti i meleme kod kod raznih travara ja ih nazivam prevarantima, jer još jednom kažem da sam to osjetio na vlastitoj koži, bolje i puuuuuno korisnije je da kupite i pijete "ribasan forte". Molim "sunce ćaćino" kada dođe u Maslenicu da se javi.

Meni je krema od Kajtezovića pomogla,uvjek sam na strani psorijatičara,ne kudite ono što niste probali.:)

dancika
29.12.2010., 14:04
Pozdrav svima,

razmisljam o odlasku u NAftalan ( dobar sam kandidat za to ) pa me zanima par informaija.

Opcija da budem tamo cijelo vrijeme odmah otpada, jel ne mogu sve uskladiti i biti odsutna 3 tjedna, pa me zanima dali HZZO odobrava troskove puta tamo i nazad za cijelo vrijeme terpaijei ako da koje troskove odobrava. JA sam iz ZAgreba

hvala

101%
30.12.2010., 10:48

pia sam taj rbasan forte i nikakva korist od njega:ne zna:

inače koja je razlika izmedju njega i omega 3 kapsula, pošto su one znatno jeftinije?!

ive2009
31.12.2010., 15:15
To sam se i ja pitao. Razlika je u tome što "ribasan forte" imaju "Fe". Ja sam pio "omega 3" šest mjeseci i bio sam skoro čist osim po laktovima i valsištu. Kad sam sam shvatio da je fora u željezu prešao sam na "ribasan". Ovdje napominjem da sam pio svaki dan 3x2 kom., poslije ili za vrijeme jela. Od 01.08.2010. godine ne pijem ništa možda sam sada zbog toga skoro čist, malo na laktovima. Važno je za istaknuti da sam oko jedne godine (prošle) svakodnevno pio jednu čašu soka od mrkve, sam iscijedio.

101%
31.12.2010., 17:07
To sam se i ja pitao. Razlika je u tome što "ribasan forte" imaju "Fe". Ja sam pio "omega 3" šest mjeseci i bio sam skoro čist osim po laktovima i valsištu. Kad sam sam shvatio da je fora u željezu prešao sam na "ribasan". Ovdje napominjem da sam pio svaki dan 3x2 kom., poslije ili za vrijeme jela. Od 01.08.2010. godine ne pijem ništa možda sam sada zbog toga skoro čist, malo na laktovima. Važno je za istaknuti da sam oko jedne godine (prošle) svakodnevno pio jednu čašu soka od mrkve, sam iscijedio.

ja imam samo na rubovima vlasišta, čak se ni ne vidi ali nikako se toga riješit..:ne zna:
mrkva je dobra za ten, s njom nećeš falit..

p.s. RF nema željezo, razlika u odnosu na omega 3 je u maloj količini vitamina E, a cijenovno prilično!!

RUŽA
31.12.2010., 23:57
SRETNA VAM NOVA GODINA:)

Sunce ćaćino
01.01.2011., 17:38
Sretna Nova godina svima!!!
Što manje usisavali oko kreveta, oblačili minice, bermude i kratke rukave cijelu godinu, našli mir u duši i puuuno ljubavi davali i primali, što manje kortikosteroidima se mazali, imali para za sve zdrave terapije... želim vam ja!!! :):mig::p:cerek::top::grli::w:rock::gitara::five:: jumping:

dancika
03.01.2011., 18:06
Pozdrav svima i sve najbolje u novoj, puno ciste koze i sto manje kemije..

hm..e kad bi jos to bilo kod mene..

Najnovija terapija kod mene ce biti PUVA...naravno kada sam vidjela na netu sto sve o tome pise, skamenila sam se ali to mi je sada jedina opcija jel mi je valjda 50 % ako ne i vise tijela pokriveno psorijazom....

Uzasno me ze koza, svrbi, na litre trosim mlijeka za tijelo pa bas na kratko je ajmo reci dobro ali samo na kratko. Pit cu tablete koje moram kupiti.
PS gdje ste ih kupovali i dali se mogu kupiti vani npr Austrija i ako da koliko tamo kostaju kod nas rekla mi doc 450 kn...jedna kutija mi je za 12 terapija tako mi rekla doc

KAko je na VAs utjecala ta terapija,, jel bilo nus pojava koliko duge ste isli na nju i kada se vide prvi rezultati i ono najbitnije jel se nakon toga vraca nazad.
Znam da negdje na forumu ima i nekakve dijete za psorijazu, nemrem naci pa plz pomoc sto smijem sve jesti ili bolje receno ima li nesto konkretno u smlislu dijete..gdje ima dobar caj za ciscenje organizma za kupit.

Eto puno pitanja, ali moram priznati da sam bas ostala sokirana kada sam po netu citala o toj terapiji

Hvala na svakom odgovoru

Poz

tinalina
03.01.2011., 20:06
pozdrav!

imam psorijazu (psoriasis vulgaris) već negdje 12 godina, male flekice tu i tamo po tijelu i recimo da sam se navikla već živjeti s njom, iako fakat nije lako..pogotovo kad te drugi gledaju ko da imaš šugu i kad furaš dugu majicu a vani 35 stupnjeva.... kad vidim slike na netu zapravo kužim da sam lakši slučaj, pa mi je kao "lakše". iz mojih iskustava puno mi je pomogao naftalan (fakat ga preporučujem) ali ne od samog početka nego kako je tretman dolazio pri kraju, točno se sjećam koliko sam bila ugodno iznenađena rezultatima. također mi je ribasan pomogao, ali ga treba piti neprekidno, jednostavno kroz cijeli život.. od krema (koje sam fakat nakupovala i isprobavala jedno milijun) jedino mi je pomogla belosalic mast i kvarcanje - čak obično kvarcanje a ne bolnička fototerapija :) koju sam isto isprobala i također je jako učinkovita. dosta toga je u glavi, stres, živciranje, to treba ful smanjiti na minimum...naravno koliko se može...

zanima me da li je itko od vas bio u puli na garra rufo ribicama, koliko košta, koliko traje tretman? hvala unaprijed :)

suzi86
04.01.2011., 18:31
Sretna Nova godina svima!!!
Što manje usisavali oko kreveta, oblačili minice, bermude i kratke rukave cijelu godinu, našli mir u duši i puuuno ljubavi davali i primali, što manje kortikosteroidima se mazali, imali para za sve zdrave terapije... želim vam ja!!!

:w:Pivo::cheer::zivili::tulum::trio::rock::grli::m ig::cerek:

Pridružujem se željama....s malim zakašnjenjem!....radi se...

dalmatinac28
04.01.2011., 22:24
[QUOTE=dancika;30868663]Pozdrav svima i sve najbolje u novoj, puno ciste koze i sto manje kemije..

hm..e kad bi jos to bilo kod mene..

Najnovija terapija kod mene ce biti PUVA...naravno kada sam vidjela na netu sto sve o tome pise, skamenila sam se

Danicka,
ne znam od čega si se skamenila??
Pa PUVA terapija je obično sunčanje s kojim se piju tablete koje kožu čine fotosenzibilnom, naravno moguća nuspojava je i rak kože ali to je i nuspojava i običnog sunčanja na plaži, naglasak na MOGUĆA nuspojava.
Bio sam na PUVA terapiji očistila me cijeloga ali po prestanku terapije kreću i nove točkice tako da nažalost kratkotrajna.
Preporučam ti ako možeš da promjeniš terapiju na UVB , radi se u istom stroju ali druge zrake i BITNO MANJE NUSPOJAVA i ne piju se tablete a učinak je potpuno isti možda čak i bolji.
Eto toliko od mene i držim ti fige da ti poslije terapije prođe što više vremena bez točkica!
Ako te još što zanima javi na PM

Pozdrav!

andmar
06.01.2011., 23:27
pozdrav svima i nadam se da ce vam pomoci jer meni jeste ,a to je mjesavina caja ,,,,ja sam bio obolio jos 2003 i nakon tog caja je nestala Hvala Bogu,,,,i sada ponekad se pojavi koja tockica crvenila i ponovno si skuham caj i sve nestane ,,,,najveci problem jeste STRES,,,,,,koji je svemu krivac jer se i meni prilikom stresa naglo pojavila ,,,da ne filozofiram evo trave koje mozete kupiti u svakoj biljnoj ljekarni ,a sprema se da se u dvije litre zakuhale vode stavi po jedna velika žlica svake biljke i poklopi i ceka 1-2 h i moze se staviti med ,nikako secer,,,moze se nakon toga procijediti i spremiti u frizider ,pije se sedam dana pa pauza 3-4 dana pa ponoviti .trave su ČIČAK KORIJEN,STOLISNIK,MATIČNJAK,KOPRIVA,TROSKOT,----svaki dan 1,5-2 litre i odmor nakon sedam dana ,,,ako pomogne samo jednoj osobi bit cu zadovoljan jer znam kakav je to osjecaj ujutro se probudis i pocnes se pregledavati kozu i vidis promjene a nema pomoci ,,užas,,,,,pozdrav svima i netrazim nista za uzvrat,,,,

dalmatinac28
07.01.2011., 01:27
pozdrav svima i nadam se da ce vam pomoci jer meni jeste ,a to je mjesavina caja ,,,,ja sam bio obolio jos 2003 i nakon tog caja je nestala Hvala Bogu,,,,i sada ponekad se pojavi koja tockica crvenila i ponovno si skuham caj i sve nestane ,,,,najveci problem jeste STRES,,,,,,koji je svemu krivac jer se i meni prilikom stresa naglo pojavila ,,,da ne filozofiram evo trave koje mozete kupiti u svakoj biljnoj ljekarni ,a sprema se da se u dvije litre zakuhale vode stavi po jedna velika žlica svake biljke i poklopi i ceka 1-2 h i moze se staviti med ,nikako secer,,,moze se nakon toga procijediti i spremiti u frizider ,pije se sedam dana pa pauza 3-4 dana pa ponoviti .trave su ČIČAK KORIJEN,STOLISNIK,MATIČNJAK,KOPRIVA,TROSKOT,----svaki dan 1,5-2 litre i odmor nakon sedam dana ,,,ako pomogne samo jednoj osobi bit cu zadovoljan jer znam kakav je to osjecaj ujutro se probudis i pocnes se pregledavati kozu i vidis promjene a nema pomoci ,,užas,,,,,pozdrav svima i netrazim nista za uzvrat,,,,

Molim te samo još par informacija.
-Dali si koristio samo čajili si još nečim mazao
-U kojoj mjeri ti je bila raširena psorijaza
-nakon koliko vremena korištenja čaja ti se povukla
Hvala

andmar
07.01.2011., 14:02
uglavnom sam koristio prije toga i kreme i razne gluposti ,ali mora se znati da mazanjem kremom pomaze se kozi koja je samo posljedica bolesti jetre ,,,,jer imamo ubrzani rast koze a krivac je jetra ,,treba jetru lijeciti i nema alkohola ni kave ni nesmije biti STRESA,,,,nakon trećeg dana vidio sam znakove povlacenja plikova i crvenila ,kod mene nije bila puno rasirena jer sam nakon par mjeseci od oboljenja dobio recept ,isti caj je koristio moj bratic kojem je koza po cijelom tijelu bila katastrofa i njemu je isto proslo ,,,,meni i sada ponekad se pojavi koja crvena tocka i brzo nestane ,,,,biljke se kupe u biljnoj ljekarni kostaju cca 100 kn, ,ja savjetujem ako je posao u pitanju ili neki drugi oblik stresa promijenite sto mozete ,,,ja sam dao i otkaz na tom radnom mjestu ovako sam bar zdrav a ne da me neke budale od sefova hebu i da gledam sebe kako se unistavam i evo sad je super ,,,,ljudi sto da kazem nego sretno ,,,,

lalaaida
08.01.2011., 04:14
Imam 21 godinu i vec 4 godine imam Psorijazu.genecki sam je nasljedila od mame.Ljecila sam se kod ljecnika i sve mi je bilo gore i gore od ljekova...onda sam pocela da se ljecim biljnim putem i izlijecila sam se. :) ljecila sam se na slijedeci nacin za vanjsku primjenu sam koristila nevenovo ulje (sama sam ga napravila uzmete maslinovo ulje i u njega stavite cvijetove od suhog nevena)svaki dan sam se 6 puta mazala. a posto je jako vazno da se ova bolest ljeci izunura pila sam caj protiv psorijaze caj se sastoji od nevena,lista kupine,kamilice,maticnjak,preslica,zove,korijen maslacka i koprive trebate piti svaki dan po 4 solje tako 21 dan i 14 odmarati pa opet 21 pa 14 odmarati i tako 3 mjeseca.

dancika
10.01.2011., 19:31
jel netko bio kod hometopata i ako je kakvi su rezultati ljecenja

kod mene i dalje :(
Danas narucila medalinine tablete i vjerovatno u ponedjeljak krecem sa teraPIJOM

markec18
10.01.2011., 23:16
pozdrav družino...i ja sam u istim kakcima ko i vi.....mene zanima samo dal su djelotvorna ta dva caja koja su tu gore navedena????
....inace ja sam faramaceut i znam da je liječenje užasno samo si nemojte dozvoliti da se stalno mažete sa tim mastima koje sadrže kortikosteroide jer si sami uništavate svoju vlastitu kožu....možete se dovesti u takvo stanje da više bez kortikosteroida nećete moći......moj savjet za one koji imaju na pojedinim mjestima da si mažeju sa belosalic masti 2 tjedna po 2x na dan i prekineju na jedno 3-4 tjedna i opet....tak da vam se koža malo oporavi....evo tolko od mene :)
....svima želim brz oporavak i ja se nadam svom oporavku.... :)

milerica
10.01.2011., 23:37
Evo da se i ja javim, psorijazu imam 8 god po vlasištu i čelu . i dok sam bila trudna skroz se povukla, sad kad sam rodila ona se vratila jača nego prije. beba mi ima 4 mjeseca i pošto je dojim nesmim se mazati sa svakavim kremicama, neznam šta da više radim ;-).

skeed
11.01.2011., 08:15
Psorex
Imam psorijazu vec dosta dugo.Na netu sam procitao od dosta ljudi za tu mast Psorex, iliti Kajtezovićeva mast. Molim da mi se jave ljudi koji su probali tu mast i dali se isplati to nabaviti?